Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49297) Yoshida


Yoshida
aktív tag

Mi két éve a motoros oktatóval ezt kiveséztük. Az tuti, hogy a sort balról meg jobbról is előzheted motorral, bringával csak jobbról.
Viszont!

Csak akkor ha a sima forgalmi sávban (amiben te mész, meg előtted a kocsik) van elég hely hozzá.
Tehát -szerintem- hiába van záróvonal, ha te a kocsi, és a záróvonal között mész előre, akkor szabályos vagy, ha pl. nem telt el kb. két másodperc a kocsi indexelése (neki már a szándékot is kell jelezni), és a kanyarodása között, akkor védhető lenne az előremenés is. (ezért is jó kamera, visszanézni)

Ha viszont átmész a szembejövő sávba a záróvonalon, úgy mész előre, akkor tényleg hivatkozhat arra a kocsi, hogy ő úgy állt, hogy tőle balra egy hajszál se fér el sávon belül, így nem számíthatott rá, hogy egy motoros ott megjelenik. (mondjuk kocsival én akkor is nézem a tükröt, mindegy hogy milyen vonal van)

Nekem az a megoldás, hogy ha nem ismerem a lámpát, és nem tudom mikor vált zöldre, akkor csak az első kocsiig sietek, mert ha közbe zöldre is vált, a második kocsinak idő mire elindul, szóval lehet kalkulálni mikorra érek, és hova.
Még így is látom néha, hogy az első kocsi nem indul el, mert várja hogy még őt is megelőzzem, szóval sokan figyelnek azért a tükörbe is.

És ami jó, hogy bármilyen forgalmi okból áll akár már csak 2 kocsi is, ha van hely mehetsz előre tök szabályosan...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.