Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45164) Aslan


Aslan
aktív tag

Tisztelt Fórum lakók!

A következő a gondom:

Nálunk a Telekom fejlesztette (megjegyzem nagyon ideje volt) a rézdrótos hálózatot, áttértek VDSL-re. Július eleje óta Netmánia L csomaggal netezünk (30/5 Mb/sec). Annak ellenére, hogy a telefonos megrendelésnél csak modemet kértem a szerelők ezzel a routerrel egybeépített "csodával" állítottak be, szóval most ez a mineknevezzelek cucc van beüzemelve (SPEEDPORT W724V). Először kiiktattam a routeremet - ami egy TP-LINK TP-WR1043ND - hogy ha már ezt hozták a szakik, akkor lássuk, mit tud ez a csoda masina produkálni. Hát egy nagy rakás fos. A wifi hálózatról néhány óra elteltével egyszerűen eltűnik a net. A wifi hálózat megvan, és stabil is... a net tűnik el róla. Kábelen viszont működik. LOL. Nem beszélve arról, hogy wifin a net sebessége borzasztóan ingadozó. És van mihez viszonyítani, mert a Telekom VDSL megoldása előtt egy helyi szolgáltatónál voltunk, akiktől mikrohullámú netre fizettünk elő. Az említett TP-LINK router volt akkor is használva és tökéletes volt. Mióta a Telekom VDSL-e van, azóta sz*r a wifi, de elmondhatatlanul. A kábelről viszont patent.

Átállítottam az eszközt only modem módba és bekötöttem mellé a saját routeremet. Az asztali gépemet továbbra is a SPEEDPORT W724V eszközzel kötöm össze közvetlenül kábellel. Egy másik kábel megy a routerbe a netmegosztás miatt (wifi). Valamivel jobb a helyzet így, de a saját routerem is lényegében ugyan azt csinálja, mint a SPEEDPORT W724V wifi-je, értsd a wifi hálózatot megtartva előbb-utóbb eltűnik a net-kapcsolat a wifiről, de kábelen továbbra is megmarad. Egyszerűen nem értem. Nem bírok rájönni, hogy mi a here kínja van, de már rettenet idegesítő. Nem beszélve arról, hogy a családban egyedül én használom közvetlenül kábeles kapcsolattal a netet asztali gépről és a kábeles megoldásnak nincs is semmi baja, tökéletesen működik. De a család többi tagja, akik wifiről tolják már szó szerint leordibálják a fejemet a wifi instabilitása miatt, hogy most már végre csináljak valamit, mert ez tarthatatlan. Sajnos a szolgáltató cseszik rá. Mondtam nekik, hogy ez a Speedport eszköz egy kalap sz*r, legalábbis wifi szempontból, egyrészt nem érdekelte őket, másrészt azt mondták, hogy ez a legjobb eszközük VDSL-hez. Pff!

Áramtalanítással megoldódik általában ... egy időre. De ez így nem pálya!!!

A kérdésem az volna, hogy milyen eszközt ajánlanátok? Olyan routert, ami egybe van építve VDSL kompatibilis modemmel és működne is a T-Fos hálózatával. Tudtommal a sima VDSL modemek arany árban vannak, ezek a kombinált eszközök elvileg olcsóbbak. Az a lényeg, hogy hajlandó lennék pénzt áldozni arra, hogy a helyzet megoldódjon, vagy legalább markánsan javuljon, mert a szolgáltatóra ezügyben ahogy látom teljesen felesleges várni :(

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv!

Aslan

[ Szerkesztve ]

SAMSUNG GALAXY S20+ 5G - azé me jóóó!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.