Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44251) Intruder2k5 válasza Kami11 (#44250) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nyilván mindenki a saját tapasztalata, belátása szerint ajánl, én elfogadom mindenki más véleményét is, de nyilván azt fogom én is ajánlani ami nekem már bevált akár személyes használatban, akár máshoz, ismerősökhöz, kollégákhoz, rokonokhoz, akárkihez telepítve, és tudom róla, hogy problémamentesen dolgozik hónapok, évek óta. Véleményem szerint aki csak azért ajánlgat egy típust, mert látja, hogy mások is ajánlják, vagy mert viszonylag sokat van emlegetve, az felelőtlenség is a részéről. Én TP-LINK-et akkor szoktam ajánlani, ha a felvázolt kritériumok olyanok, pl. a kérdező kiköti, hogy TP-LINK legyen, vagy az árkeretbe nem fér bele más, de én mindig jelzem is, hogy ugyan ott van az ajánlott modellek listáján, sokan használják elégedetten, de én nem szoktam ajánlani. És persze nem mondom azt sem, hogy nem láttam még jól működő TP-LINK-et, mert nyilván volt szerencsém ilyenhez is, és örülök neki ha minél többeknek beválik a megvásárolt típus, akármilyen gyártótól is legyen az.

[ Szerkesztve ]

(#44252) fogtunder válasza Intruder2k5 (#44246) üzenetére


fogtunder
nagyúr

elvileg a hőmérséklet a legextrémebb környezeti hatás, ami érheti, napfény, csapadék nem lesz. otthoni használat, a földszinti AP-nek használt router a lakótér középpontjába van telepítve, azt szépen le is fedi, csak itt van közötte egy kétbeállós garázs egy valag fémszerkezetes cuccal, kvázi semmi jel nincs már a teraszon, az emeleti AP meg túl magasan van, a terasz feletti tetőn még jó lenne, de lent már a hálózat sem látszik.

sajnos ebbe az aspektusba nem igazán gondoltam bele a tervezéskor, de még aránylag egyszerűen ki tudok húzni LAN kábelt és PoE-n meghajtani. switchet amúgy is venni kellene egy újat, az emelet most kissé igénytelenül van összedugdosva, mert csak két 4 portos volt otthon és bár működik, a tudat idegesít, és akkor abból is vennék PoE támogatásút.

amúgy erről mi a véleményed? ZyXel NWA1121-NI kicsit olcsóbb lenne és elvileg ez is tudja, ami nekem kell. az UBiQUiTi-vel már találkoztam egy régi cégnél, ahová a raktárba raktunk hasonló AP-ket és elég jók voltak, de azért nem mindegy, hogy 20, vagy 30K.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#44253) adika4444


adika4444
addikt

Hali!

Most már megkérdem, mi az az itt is említett Poe képes switch?
LAN-on keresztül kapja az áramot a céleszköz?

üdv, adika4444

(#44254) Mr Bond 007 válasza adika4444 (#44253) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Igen.
Itt egy példa: KATT sleek industrial rész

[ Szerkesztve ]

(#44255) krealon válasza fogtunder (#44252) üzenetére


krealon
veterán

Ha szamodra elegedo beallitasi es megfelelo kopatibilitasi kepessegekkel a ZyXel NWA1121-NI, akkor jo valasztas.

Viszont a 30k-s Ubiquiti tudasat csak a 45k+ -os Zyxel-ek tudjak, igy ha kesobb tobb Access Point-ot szeretnel kozpontilag vezerelni, akkor mar nem olyan kedvezo az ar meglatasom szerint.

(#44256) fogtunder válasza krealon (#44255) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nem hiszem, hogy erre reális igényem lenne a belátható jövőben, a házat lefedi a két ASUS router, amit jelenleg AP-nek használok (mert a T hulladékát persze nem lehet ppoe passthrough módba állítani), minden szobában van gigabit LAN, szóval csak arra kell, hogy kinti lefedettség legyen és ne kelljen még a tápellátással is külön foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#44257) LógaGéza válasza fogtunder (#44252) üzenetére


LógaGéza
addikt

Múltkor szereltünk egy cégnél UBiQUiTi UniFiket, és 5ből 3mat vissza kellett vinni mert 2 héten belül nem akartak működni... Mikrotik cAPek helyett lettek felrakva, mert nem volt pont a beszállítónál, de megbántuk, hogy ezt választottuk. Ettől függetlenül nem mondom, hogy az egész márka sz*rt gyárt, mi a UniFiokkal mi megszívtuk - viszont ettől függetlenül a Pico- és Nanostationok máshol hibátlanul működnek.
Két hete vettem hasonló célra magamnak egy TP-Link CPE210-et, mondom kipróbálom a TP-Link ilyen irányú termékeit, és pozitívan csalódtam benne - kicsit meg kell szokni a PharOS-t, de mióta normálisan beállítottam, azóta precízen működik, és nem is utolsó sorban stabilan, pedig már kellett ezen keresztül FullHD-s livestreamet is lebonyolítanom :)

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#44258) Prosector


Prosector
addikt

Sziasztok!

Gigabites nethez szeretnek routert venni. Nincsenek nagy igenyeim, extra funkciok sem kellenek, csak hozza ki nagyjabol a savszelbol, amit ki lehet.

Fokent multira es torrentre hasznalnam.

Wifibol sem kell bajnok, egysobas panelben hasznalnam.

Wdr 3600 jo valasztas lenne? Vagy esetleg mas alternativa, ami nem szerepel az ajanlott tipusok kozott?

Koszonom :R

(#44259) Gubek-Einste válasza Prosector (#44258) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ami nem szerepel az ajánlottak között azt nem is ajánljuk, max ha valaki személyes tapasztalat (vagy más okán) jön és mond 1-2 típust vagy olyan igény merül fel amelyet nem tudnak teljesíteni az ajánlott eszközök.
20k-s határral: ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#44260) Prosector válasza Gubek-Einste (#44259) üzenetére


Prosector
addikt

Nem feltetel az 5 gigas wifi, igy akkor az elso kettobol valasztok, koztuk gondolom nem sok difi van.

Koszi a helpet :R

(#44261) Gubek-Einste válasza Prosector (#44260) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az Asus hardveresen sokkal erősebb mint a TP-Link.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#44262) Prosector válasza Gubek-Einste (#44261) üzenetére


Prosector
addikt

Ja, igen most neztem csak meg miutan beirtam a postot.

Lenne vmi kezzelfoghato elonye szamomra az asus-nak? Lehet baromsagot mondok, de pl. multiban jobb valaszido, vagy vmi ilyesmi.

(#44263) Mr Bond 007 válasza LógaGéza (#44257) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Akkor rendesen megszívtátok. Amazonos értékeléseket néztem KATT az unify ap lr-el (nem tudom pontosan melyiket vettétek) de alig 5-6%-nak volt ténylegesen hibás a terméke. A többi 1 csillagos emberke szimplán hülye volt a konfighoz/nem tudta hogy ez nem router. Ez a hiba arány teljesen átlagos kínában készült termékeknél. (sajnos :( )
Elhiszem hogy elment a kedvetek az egésztől, de nem kell messzemenő következtetéseket ebből levonni. Nekem is 1 nap után letérdelt anno az apple airport extreme, aztán csere után amit kaptam azóta is megy gond nélkül. (2007 óta!) Most is azt használnék ha a legújabb modell ki tudná hajtani a digi 1000-es csomagját.

(#44264) Paoloo


Paoloo
tag

Sziasztok!
Rengeteget visszaolvastam hogy milyen routert vegyek,de még mindig nem tudom eldönteni.
Nem értek hozzá,inkább kérdezek előtte. A lényeg hogy T Home 25/5-ös netből Digi 500/200 as lesz hamarosan,és ehhez kellene valami frankó router. Eddig egy Linksys wrt 160n volt,ami tökéletesen működött,de ez most kevés lesz. Azt szűrtem le hogy leggyakrabban az ASUS RT-N18U-t javasoljátok. Ez valóban annyira jó cucc?
Elvileg nem kell nekem az 5Ghz,uh akár meg is felelne,viszont ha létezik stabilabb,erősebb,problémamentesebb darab kicsivel többért(akár dual band is),akkor lehet hogy azt venném inkább. Nem azon múlik hogy 20-40-50e ft ba kerül,mert ha a 50e ft-os sokkal jobb,akkor azt veszem,csak nem tudom megér-e annyival többet. Nyilván nem vagyok magam ellensége,és nem akarok feleslegesen drágábban venni valamit,ha van olcsóbban ugyanolyan jó. A laptopom kábellel lesz összekötve a routerrel,viszont még két másik laptop,két mobil,és egy tab,amik viszont wifin fognak csatlakozni.
Családi házas környéken lakok,nem sok hálózat van a környéken....csak a sajátomat szokták látni a gépek.
Ennek fényében tudtok valami okosat tanácsolni nekem? Egyenlőre erősen hajlok az N18U felé.

(#44265) fogtunder válasza LógaGéza (#44257) üzenetére


fogtunder
nagyúr

köszi az infót, a TP-Linket én is nézegettem, részben azért, mert ez még hátra a kert felé is tudna teríteni, ami monjduk nem elvárás, de akár még jól is jöhet. a wireless cuccaikat még nem használtam, de unmanaged switchből már volt pár, ár-érték arányban nagyon jók voltak és soha semmi bajom nem volt velük. mit kell amúgy ezen beállítani? SSID, pass, csatorna, más most nem jut eszembe, ami otthonra kellene.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#44266) LógaGéza válasza Mr Bond 007 (#44263) üzenetére


LógaGéza
addikt

Én is arra tippeltem, hogy pont kifogtunk egy rossz batchet, és így jártunk, ugyanis airMAXokból még semmit nem kellett cserélni (egy-két kivétellel, amikor közel volt a villám ;] ), Nanostationökkel se volt gond, ezért is mertük bátran kipróbálni a cAPek helyett a UniFi-t - hát nem jött össze.

giorgio
Van benne Quick Setup is, átlag otthoni használatra elég annyi is, hagyod Wireless AP módban, rádugod az Ethernet csatit (van a csomagban PoE tápfeladó is), beállítod a megadott címen, és kész. Arra figyelj, hogy ne hagyd Test Modeban, mert akkor kis idő múlva ledob.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#44267) Mr Bond 007 válasza LógaGéza (#44266) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Amazonos kommentek közt volt aki a 3db-os csomagból nézte be, abból 2db elhalt pár hét után. Azért az tényleg gáz :)

[ Szerkesztve ]

(#44269) fogtunder válasza LógaGéza (#44266) üzenetére


fogtunder
nagyúr

na, a tápfeladó mondjuk elég hasznos, akkor spórolnék kb. 6K-t a switchen is, mert másnak meg nem kell. köszi a tippet, szerintem erre rámegyek.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#44270) adika4444 válasza Paoloo (#44264) üzenetére


adika4444
addikt

Szia!

TP-LINK 1043NDv2-t javasolnám, rokonnál kiválóan megy tavaly nyár óta, jelenleg is torrentezek rajta, lógnak rajta mobilok, iPod, és megy mint az álom.
Igaz a net csak 120/10

üdv, adika4444

(#44271) Gézengúz válasza adika4444 (#44270) üzenetére


Gézengúz
addikt

A V2-nek a 120/10, semmit se jelent! Lazán viszi a több 100Megabiteket fel és le is, egy hónapnyi 500/200 után nyugodtan mondhatom..

(#44272) adika4444 válasza Gézengúz (#44271) üzenetére


adika4444
addikt

Igen, szerencsére, azt sejtettem mindig is h van benne erő.:)

üdv, adika4444

(#44273) Paoloo válasza adika4444 (#44270) üzenetére


Paoloo
tag

Köszönöm a válaszodat! Először TP-LINK routereket nézegettem én is,csak én a TP-LINK Archer C5,és C7-et,csak aztán azt láttam hogy az ASUS RT-N18U-t többször ajánlják.

(#44274) adika4444 válasza Paoloo (#44273) üzenetére


adika4444
addikt

Az Archerek 802.11AC képesek, és semmi probléma nincs velük.
Az RT-N18U, 2.4 Ghz-n rendkívűl erős jelet ad.

üdv, adika4444

(#44275) trunsel


trunsel
csendes tag

Sziasztok! lenne egy kérdésem ... UPC netem van wifis modemmel, amin ugyebár nincs dindns a kamerához, ezért vettem egy Asus Rt-N18u modemet, A modemet switch módba kapcsoltam, beállítottam a routeren mindet és el tudom érni a kamerát kivülről. Eddig minden okés, na viszont van egy kis gondom, mert én szoktam játszani netes játékokkal, és amióta ez a routerem van bizonyos játékoknál minilaggol stutteringezik stb stb.. ez ellen nem tudtam csinálni semmit. Ez tuti a router hibája mert amikor direktbe volt a modemmel kötve csak a gép sose volt ilyen. Most egy olyat csináltam hogy vissza reseteltem a modemet, tehát mind a két oldalról el lehet érni a netet. De most a ddns meg nem működik tehát nem jó a kamera, azt írja hogy az ip cím nem érvényes.. Mit lehet tenni a helyzetembe? tanácstalan vagyok.. :(

(#44276) Intruder2k5 válasza trunsel (#44275) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Először is, javaslom a routered saját topikját, vagy a router gondok topikot, mert ez már nem itteni téma.

Én megpróbálkoznék HGG vagy Tomato fw-vel.

(#44277) Gubek-Einste válasza Prosector (#44262) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az erősebb hardver jobban bírja a terhelést és a gyári firmware-ben is több szolgáltatás érhető el mint a TP-Link-ben.

Paoloo
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor elég lesz az N18U, ha esetleg kellene és/vagy 5 GHz képes eszközöd akkor legyen az AC56U, hardverben erősebb mint az N18U.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#44278) Paoloo válasza Gubek-Einste (#44277) üzenetére


Paoloo
tag

Köszönöm a válaszodat!
Az N18U az antennái miatt szimpatikusabb. A mostani routerem is belső antennás,és azzal már nem megy az udvaron a wifizés...gondolom a külső antennás típusokkal jobb lenne a helyzet. Ráadásul az N18U-ról azt hallottam(és írta itt az egyik fórumtárs is),hogy elég erős 2,4 GHz-en.
Egyébként a mobilok,és tabletek ki tudják használni az 5 GHz-et? Lehet nem jól írtam,de remélem érthető mit szeretnék kérdezni :)

[ Szerkesztve ]

(#44279) Multibit válasza Paoloo (#44278) üzenetére


Multibit
veterán

Egyébként a mobilok,és tabletek ki tudják használni az 5 GHz-et?
Vannak olyan mobilok és tabletek, amelyek tudnak 5 GHz-en wifi-zni. Vannak olyanok is, amelyek nem.

(#44280) Paoloo válasza Multibit (#44279) üzenetére


Paoloo
tag

Aha,akkor nem alap hogy tudják. Amúgy köszi a helyesbítést.
Ezt találtam a telefonról: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot....a telefon akkor ezek szerint tudja.
A tabnál ennyit találtam: Wireless LAN: b/g/n 300mbps....gondolom akkor ő nem tud,ha 300mbps a max.

(#44281) maross


maross
veterán

Hello. Uj routert kellene vennem az uj digi gigabites netemhez. Amit tudnia kellene: Gigabites lan, es torrent kozben ne essen szet a bongeszes/letoltes. Ha kicsit erosebb wifi jelet ad mint az atlag, az csak jo. Ami NEM kell: AC, 5ghz, FTP, USB, torrent. Lenne valami javaslat? Legolcsobb ami megfelel a celnak tokeletes lesz :). Az erosebb wifi jel megér nemi felarat.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#44282) Intruder2k5 válasza maross (#44281) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

ASUS RT-N18U

Erős hardver, van benne Gbit LAN, a WiFi része is jónak mondható, de 3rd party fw-vel meg is többszörözhető a jelerőssége. Nem támogatja az AC-t, nem tud 5GHz-et, viszont van rajta USB, amit nem kötelező használni. Nem nagyon fogsz olyan korszerű routert kapni, ami elbír a Gbit-es nettel, de nincs rajta USB. Gyári szoftverrel egyik routernek sem lesz az átlagtól jelentősen erősebb WiFi-je, mert azt jogszabályi előírások korlátozzák.

[ Szerkesztve ]

(#44283) maross válasza Intruder2k5 (#44282) üzenetére


maross
veterán

Hm, koszi, nem tudtam wifi erot hivatalbol szabalyozzak. N18U-nal csak az ara nem tetszik, nagyon pattog, es most epp szep magasan van. Az olcsobb kategorias wr1043nd 2.1 vagy wdr3600-tal szivni fogok?

Valamint a " 2 db 5 dBi külsõ antenna, 2 dBi nyereség 2.4 GHz-en, 3 dBi nyereség 5 GHz-en" mit jelentene?

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#44284) Gézengúz válasza maross (#44283) üzenetére


Gézengúz
addikt

A V2-t pont Neked találták ki, vedd meg nyugodtan...

(#44285) Intruder2k5 válasza maross (#44283) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az osztott antenna pont azt jelenti ami le van írva, hogy az egyik fele 2.4GHz-en, még a másik fele 5GHz-en dolgozik, ezért a sávonkénti nyeresége is kevesebb, mint az egysávos routereken lévőké.

(#44286) Multibit válasza Paoloo (#44280) üzenetére


Multibit
veterán

Neked az 5 GHz-es N wifi a fontos. A telefon valószínűleg tudja. A tablet is tud(hat)ja. Jobb lenne, ha mindkét készüléknek megadnád a pontos típusát! Az általad beírt jellemzők nem elégségesek.

(#44287) Paoloo válasza Multibit (#44286) üzenetére


Paoloo
tag

Sony Xperia V(LT25i),és Lenovo IdeaTab A5500. Átgondolva még egyszer arra jutottam hogy tényleg nem lesz szükségen az 5GHz-re,mert a mostani router is csak 2,4-es volt,és azzal is tökéletesen működtek a mobil eszközök,ráadásul jóval gyengébb nettel. Ráadásul nincs sok hálózat a környéken a hatótávban.

(#44288) Qadron


Qadron
tag

Sziasztok!

Megvettem az új TP link WDR 3600-as routert és az alábbi gondom lett hirtelen vele:

A régi routeren a serviio kifogástalanul működik, a TV bekapcsolás után 5 másodperccel látja a cuccot és kapcsolódik is indítja a filmeket, szóval happy.

Az új routeren keresztül azonban kín szenvedés megláttatni a serviio-t a tv-vel... rendesen be se frissíti az állapotnál az eszközöket, olyan mintha valami blokkolná, vagy nem tudná pingelni egyik eszköz a másikat.. (nem értek hozzá, csak így tűnik..) Azért gondolom ezt, mert ha valamit módosítok, akkor azonnal meglátja a tv a serviio-t, de ha nem nyúlok hozzá és bekapcsolom a tv-t, akkor 5-10 perc után látja csak.

Mi lehet a gond? :)

a TV egy Samsung UE40EH6030, ami nem smart, de van vezetékes hálózati lehetőség.

Annyi különbséget fedeztem fel a két router beállításai között, hogy a DHCP settingsbe a default gateway a régi routernél 0.0.0.0-volt az újnál meg 192.168.0.1

DE ha az új routertnek megadom ezt a 0.0.0.0-t akkor nem azonosított hálózatot lát a windows és nem csatlakozik senki semmihez se internet, se semmi...

Ezt beírtam a serviio-s topicba is, ide azért írtam, hogy ha nem a serviio-t kell babrálni, akkor hátha a router szakértők jobban értenek a témához :)

Valaki valami help? :)

(#44289) Gubek-Einste válasza Qadron (#44288) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem ide való kérdés, menj át IDE vagy IDE.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#44290) szoszo75


szoszo75
aktív tag

Üdv.! Vélemény, tapasztalat ezzel kapcsolatban? Wifi?
500 megás nethez szeretném, 2 gép lenne rákötve.

Asus RT-N16

DIGI 500 ról 1000-re

(#44291) Gubek-Einste válasza szoszo75 (#44290) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem alkalmas rá.
20k-s határral: ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#44292) szoszo75 válasza Gubek-Einste (#44291) üzenetére


szoszo75
aktív tag

Mihez nem alkalmas? Gigas port van rajta úgy olvastam, vagy a wifi gyenge? Vagy egyben nem jó az egész? :)

DIGI 500 ról 1000-re

(#44293) Gubek-Einste válasza szoszo75 (#44292) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem képes NAT-olni a 500 Mbps-t, kb 140 Mbps-t tud.
Wifi-ben még az AC-s eszköz párral sem valószínű a teljes sebesség átvitele.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#44294) szoszo75 válasza Gubek-Einste (#44293) üzenetére


szoszo75
aktív tag

A lényeg hogy nem szeretném ha a routeren múlna a maximum vagy maximum közeli sebesség értékek.
TP-Link 1043NDv2 mit gondolsz ebből az 500-at tuti ki lehet hozni mert nekem ez a készülék bőven elég lenne ?!

DIGI 500 ról 1000-re

(#44295) Intruder2k5 válasza szoszo75 (#44294) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen ki, akár jóval többet is.

(#44296) Multibit válasza szoszo75 (#44294) üzenetére


Multibit
veterán

nem szeretném ha a routeren múlna a maximum
Márpedig - ahogy előzőleg olvashatod - Asus RT-N16 esetén a routeren múlna, mivel csak kb 140 Mbps-t tud az 500-ból. Hiába vannak gigás portjai - ahogy többször, több helyen le lett írva -, az csak a LAN-on belül elég.
A TP-Link 1043NDv2 jó választás, az már elég erős, de kizárólag vezetékkel! Wifi-n csak a töredéke fog átmenni az 500 Mbps-nek.

(#44297) szoszo75 válasza Multibit (#44296) üzenetére


szoszo75
aktív tag

Nagyszerű, köszönöm a válaszokat. Nekem vezetékes szempontból fontos a sebesség, a wifi nem annyira lényeges,maximum annyiban hogy mobillal , Tab-al fel tudjak csatlakozni. ;)

[ Szerkesztve ]

DIGI 500 ról 1000-re

(#44298) byronk


byronk
csendes tag

Hello a napokban vettem egy Tp-link archer C7-et..Valakinek van valami tapasztalata már ezzel a routerrel? Nekem sokkal gyengébb az 5G-s jel mint a 2,4-es. 48m2-es lakásban már 2 fal után meghal.. Még a 2,4G a 3. Fal után is működik, miközben az 5G-t 3 külső antenna sugározza, a másikat pedig 3 belső.... Vélemény?? Lehet hibás vagy ez ennyit tud? Ami az árát tekintve igen gyenge....

(#44299) Intruder2k5 válasza byronk (#44298) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

(#44300) errorcode06


errorcode06
őstag

Sziasztok!

Tudnátok olyan routert mondani kisvállalkozás számára, ami a következő hardvereket egyidejűleg hosszú távon is kezelni tudja?
Digi 1000-hez lesz, de nem megy éjjel nappal a full sávszéllel.

7 asztali gép kábellel,
2 hálózati nyomtató kábellel,
2 hordozható számítógép wlannal,
3-4 okostelefon,
1 tablet.

Az ár meg legyen 50k, egyáltalán nem baj ha több, csak legyen normális minőségű.

Előre is köszönöm!

szerk.: még annyi, hogy digi 1000-hez milyen modem dukál? Lehet ezt tudni?

[ Szerkesztve ]

"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.