Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
csonkesz
újonc
Sziasztok!
Pirelli p.rg a4201g modem+router eszközöm van, és szerettem volna megnyitni egy portot a skype számára, mert relay UDP helyett UDP státusz van megadva a hívás technikai adatai között és a skype szerint ez lassíthatja a sebességet a nemközvetlen elérés miatt és rontja a videó minőségét is. Na már most megcsináltam a port forwardot ahogy az elő van írva, viszont nem változott semmi és különböző port ellenőrzők is arra az eredményre jutnak, hogy nincs megnyitva a port. Elképzelhető, hogy ezen router esetében ezt nem lehet végrehajtani? Már voltak vele egyéb problémáim is, például ha két gépen egyszerre fut az uTorrent, akkor bármiféle optimalizáló beállítás mellett is elég zavaró sűrűséggel bontja az internetkapcsolatot, most meg ugye ez, ezért gondoltam már másik modem+router beszerzésére is. Gondoltam rákérdezek előtte, hogy feltétlenül szükséges-e, és ha igen, akkor milyen típust javasoltok? Egy gép megy rá állandóan kábellel, ezen javarészt torrentek is futnak, 10/20 darab, és alkalmanként laptopok csatlakoznak wifin. Modem+router készüléket javasolnátok, vagy előnyösebb a két külön álló eszköz? -
Malibutomi
nagyúr
Sziasztok, kellene némi tanács itthoni routerre.
T-home os netünk van, de annak elég gyenge a wifije, ezért olyat keresnék aminek a wifi jele erős.
A net maga nem nagy szám 25Mbit, később lehet lesz nagyobb, de nem feltétlen. A wifin viszont van egy asztali gép, laptop, tablet, meg telefonok, szóval inkább az kellene hogy bírja...ja plusz egy TV.Ajánlották az Asus RT-N16-ot, de ha van olcsóbb alternatíva az nem lenne baj. Ahogy olvasom a TP-Link WDR-3600 ami hasonló ami olcsóbb, de ott bajok vannak a wifivel mostanában.
-
MODERÁTOR
válasz Malibutomi #30752 üzenetére
Szia!
Bár az RT-N15U belső antennás, de eddig tudtommal nem panaszkodnak a WiFi-jére, és valamivel alatta van az RT-N16-nak árban! Sajnos az újabb WDR3600 / WDR4300 széria esetén elég sok a panasz, a topikjában is (és persze van akinél tökéletes), és bár ezt távolról nehéz megítélni, hogy valódi oka van, vagy user error, de tény, hogy az utóbbi időben megszaporodtak ezek a gondok, illetve nem egy ember állította, hogy ha visszateszi a régi routerét, akkor minden gond megszűnik! Na most ha valaki a régit be tudja állítani, akkor gondolom az újat is!
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
Hello
WIFI routert keresek 20 ezer környékén.
Asus vagy Linsys (cisco) jöhetne szóba...EZt néztem csak zavar hogy nincs antenna csak beépített...
Mennyire viszi át ez a falakat?
[link]
Most a 300mbp tulajdonképpen mit jelent pontosan ?
10mbos nethez kell.
Vagy ebben az árban ajánljatok valami jót esetleg D-link..TP-LINK KIZÁRVA!
Köszönöm
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
ldave
félisten
válasz Gubek-Einste #30750 üzenetére
Köszi.
Abban még tud valaki segíteni, hogy mi a különbség a Linksys EA6200 és EA6300 között, ami lényeges lehet? Nem tudom ez az AC900 és N300+AC867 mit jelent.
A Slime draws near! Command?
-
Bolobi
tag
Hello router-t keresnék otthoni felhasználásra.
Követelmények: stabil megbízható, erős wifi ami megbirkózik az 50cm-es falvastagsággal, ha lehetséges ADSL mondem legyen benne. Az ár pedig 10 ezer magyar forint körül legyen.
Előre is köszi a tippeketi5 3570k@4,5Ghz 1,08v, Noctua D14, AsRock Fatal1ty z77, EVGA GTX980 FTW, G.Skill Ares 2x4Gb CL9 2133, Corsair CX500, Corsair 550D, Razer Deathadder 2013
-
tag
Üdv!
Segítségeteket kérném router vásárlásban! Adott lenne egy upc 60\6 Mbit\s sebességű net, amit jelenleg egy tp-link tl-wr841n -es router oszt meg wlan-on kb. 15-20 gép/telefont közt és szegény a sebességet meg a kapcsolatokat se nagyon gyűri. Ilyen igénybevétel mellé milyen routert ajánlanátok?
"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?" ^.^
-
mzso
veterán
20k alatt mi ajánlott ami n-es gigabites usbvel?
Én hármat néztem: Asus RT-N15u, Asus RT-N16, És Netgear WNR3500L
Úgy nézem az N15u-ban és a V2-es Netgear-ben (ez az ami kapható?) újabb Chip van (BCM5357) és többször annyi memória/flash.
Ezek közül van amelyik ajánlott, vagy másfelé keresgéljek? -
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30731 üzenetére
Üdv
Ajánlásodra megvettem az Asus RT-N66U routert remélem bírja majd a strapát
Érdemes rátenni a tomato firmware-t vagy jó a gyári is ? nem akarok torrentezni vele arra van egy atomos kis gépem az megy 0-24 ben...sem az usb-t nem használom rajta...Mellesleg aki az új TP Link 1043nd v2 keresi az az edigitalban talál meglestem
-
MODERÁTOR
A netgear-ben valóban 128mb flash van, a bökkenő csak az, hogy semmire sem mész vele, mert gyári fw alatt azt sem tudod, hogy létezik, viszont ezen modell esetén tomato sem támogatja a jffs-t, vagyis kihasználatlan marad az üres rész!
Az rt-n15u 8mb flash-es, az rt-n16 32mb, ugyanebben a sorrendben proci 500 és 480mhz, memória pedig 64 és 128mb!
Végülis bármelyiket megveheted, de én azért maradok asus párti!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz yodamester10 #30762 üzenetére
Van topikja is, a mai napon is jött két új tag, de priviben írt még 1-2 ember, hogy vagy ma, vagy holnap veszi át a vasat ő is!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Bolobi #30757 üzenetére
Szia!
Egy olyan eszköz sem szerepel az ajánlott cuccok közt, ami router és modem egyben! Mi itt azon az állásponton vagyunk, hogy a modemet inkább adja a szolgáltató, de ha az nem adja, vagy nagyon gagyit ad, akkor vegyél egy fekete színű D-LINK DSL-360R T1 modemet, ami az egyik legjobb ADSL modem, és ehhez egy routert! Sajnos mivel én személy szerint a TP-LINK-et továbbra sem támogatom, így nem tudok neked olyan párosítást ajánlani, ami befér 10k-ba! A legolcsóbb általam is ajánlott routerek, a Linksys E900, ASUS RT-10U B vagy C, ASUS RT-N12 D1, vagy ha nagyon nincs több keret, akkor second hand!
-
MODERÁTOR
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30763 üzenetére
mi az amit nem tudott a gyári firmware érdekelne hátha valamire nem gondoltam...
Mivel tud többet a tomato? -
Kezdő vagyok
őstag
Olvasgatom itt a fórumot,úgy látom,hogy szinte két tábor létezik:ASUS kontra TP LINK.
Mi a TP LINK-ek baja,hogy azt nem mindenki ajánlja?Másik kérdés:
Mi van akkor ha 10 MBites(remélem,jól írom a mértékegységet)letöltésű,és 0,5 Megabites feltöltésű netem van most(ADSL),és tegyük fel,szolgáltatót váltok,és lesz hirtelen egy 30 Megabites letöltésű,5 Megabites feltöltésű netem?
Milyen routert érdemes ekkor venni?
Ami most is,és akkor is jó lenne. -
Bolobi
tag
válasz Intruder2k5 #30766 üzenetére
Hello
Köszi a választ.
A modem olyan mint amit ajánlottál t-home adta csomag mellé.
A routerem most egy TP link- WR541G de szenvedés vele, nem voltam itthon 2 hetet szüleim nem tudtak netezni mert folyton ledobálta a wifi-t, meg a mellettem lévő szobába alig megy át a jel 50cm-es fal van a kettő között. Mondjuk a másik gépben is egy TP link wifikártya van TL-WN350GD, lehet ez a gond?
Akkor ezeket tudod ajánlani nekem erre a helyzetre?
10megás netet kell bírnia de sztem ezt már mind bírja nyugodtan.[ Szerkesztve ]
i5 3570k@4,5Ghz 1,08v, Noctua D14, AsRock Fatal1ty z77, EVGA GTX980 FTW, G.Skill Ares 2x4Gb CL9 2133, Corsair CX500, Corsair 550D, Razer Deathadder 2013
-
kivlov
aktív tag
válasz Kezdő vagyok #30769 üzenetére
Én nem vagyok egyik párti sem így csupán a saját tapasztalatom az a TPLink-kel hogy nem igazán stabil nagy terhelés mellett jelenleg egy 1043nd v1 -et váltottam le asusra, mert nem igazán van mire a Linksys sem jött be mert rengeteg nyűgje volt nálam.
Remélem már többet nem kell váltanom, mert nem igazán van mire
Bár a 1043nd v2- ön azért elgondolkoztam de nem tudtam meggyőzni magam -
MODERÁTOR
válasz kivlov #30768 üzenetére
Kettőnk helyzete annyiban más, hogy én, amióta csak erre alkalmas routerem van, mindig Tomato-t használtam, ezért nekem külön jó volt mindig, hogy bár a routert közben többször is cseréltem, de a használt szoftveres környezet mindig maradt, a bejáratott, megszokott Tomato, és Optware (majd később Entware) rendszer! A WL-500gP, és az első RT-N16 firmware-ek sem szolgáltatásban, sem design-ban nem voltak sehol a mostanihoz, a torrent is használhatatlan volt bennük! Tehát mondhatni, én már csak megszokásból is kitartok e-melett, illetve azért van egy-két plusz dolog, ami a gyáriban nem megoldható, mondjuk, hogy itt két torrent klienst futtatok, egyet a fiamnak, és egyet magamnak is, külön mappákkal, külön gui-val, stb... Ezen kívül webszervert is futtatok, ami stock fw-ben szintén nincs! Ha jelenleg nem érzed semminek a hiányát, akkor felesleges váltanod, de természetesen a lehetőség adott, akármikor feldobhatod Te is, ha csak próbára is!
-
MODERÁTOR
válasz Kezdő vagyok #30769 üzenetére
Ez nem tábor kérdése, szimplán arról van szó, hogy nekem nincsenek jó tapasztalataim a tp-link-el, illetőleg úgy látom, hogy itt a fórumon (és más fórumokon is) több rá a panasz mint más típusokra, ezért ha van más lehetőség, akkor nem szoktam ezt ajánlani! Persze ha valaki úgy jön ide, hogy 300-as wifi-vel 5000-ig kell router, akkor én sem tudok mit mondani, csak a tp-link 84x szériát ajánlom, de ez esetben is mindig hozzáteszem, hogy én nem támogatom a márkát, de mivel a követelmények mást nem tesznek lehetővé, így ez van! És, hogy mi velük a probléma? Kényes a kiöregedő ADSL modemekre, gyakran dobálja a PPPoE kapcsolatot, súlyosabb esetben létre sem tudja hozni azt! DIGI esetén is többeket szívat, és ezen nagy többségben nem segít az fw csere sem! WiFi esetén rendkívül válogat a kliensekben, némelyik totál ki tudja ütni, lefagy, teljesen elérhetetlen lesz! Stb... Nagyjából ennyi!
És ami fontos, ezeket a sorokat nem vitaindítónak szántam, a gyakran itt lévők ezt már régen tudták rólam, és persze én is elfogadom másnak ezzel ellentétes álláspontját, csak leírtam amit kérdeztél!
Másik kérdés!
A megadott sebességekre - tehát a gyorsabbra is - minden ma kapható router megfelelő, tehát a dolognak az anyagiak, és az egyéb igények szabnak határt! Hogy teljes legyek, paramétereit tekintve még a legolcsóbb 74x tp-link is jó lehet, de ugyebár én azt nem ajánlom! -
MODERÁTOR
válasz Bolobi #30770 üzenetére
Így van, ezt a tempót minden mai router bírja! Ezek közül mostanában a legkönnyebben beszerezhető talán a Linksys E900, 50-60Mbps-ig ez is jó lesz, és 3rd party fw is létezik hozzá! De természetesen a jelölt ASUS-ok is jók, csak a verziókra ügyelni kell!
-
mzso
veterán
válasz Intruder2k5 #30761 üzenetére
És abból a 16-os vagy inkább a 15U. Megéri az előbbi a plusz pénzt?
-
MODERÁTOR
Milyen nethez kell? 240-es UPC-t egyik sem viszi át, 120-hoz még mindkettő megfelel! Ha torrentezni szeretnél rajta, akkor mindenképpen N16 a dupla mennyiségű, 128MB RAM miatt! Amúgy nagyjából mindegy...
Másnak is lassú az oldal?
szerk.:
Most meg észhez tért... Tehát nem folyamatosan lassú, de eddig vagy 15-20 perce elég gáz volt![ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
válasz Intruder2k5 #30773 üzenetére
A leírtakat én is átéltem egy TP-LINK routerrel.. aztán vettem egy ASUS RT-N56U-t.
Innentől kezdve megszűntek a problémák, azt is elfelejtettem, hogy van routerem...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
nelsonmanian
senior tag
válasz excalibur36 #30777 üzenetére
Mennyire erős a wifije egy külső antennáshoz képest? (pl az előző tplinkedhez képest)
Nem volt még belső antennással dolgom. -
panizzi
aktív tag
ilyen mifi-szerű routert vennék nem túl gyakori használatra (értsd : kocsiba vagy ha nem vagyok otthon stb).
van ezzel tapasztalata valakinek?
sebességelvárás nincs (csak mail letöltés, egykét weboldalnézegetés a cél)go for it
-
MODERÁTOR
Kérdés, hogy miért éppen USB3? Csak azért, mert hát arra semmiképpen se számíts, hogy majd sebességben ezt kihajtja! A mai legerősebb vasak is esetleg az USB 2.0 szabványt képesek kihasználni!
Az AC867 a flightradar24 szerint az Air Canada 867-es járata, de gondolom neked inkább fontos, hogy egyben a WiFi sebességét is jelenti adott router esetén, tehát N szabvány mellett 300, még AC esetén 867Mbps linksebességet tud!
[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben egy wifi routert két részre bontok, és a routeolást hagyom egy vezetékes pl. Mikrotikre és a wifi routert csak access pointként használnám, akkor lenne esély, hogy az olcsóbb routerek is megbízhatóan működnének? Úgy értem, nem kellene őket újraindítgatni, bírnák a torrentet, stb?
Ha egy router csak AP-ként működik, akkor elvileg a CPU-RAM része sokkal kevésbé használt, nem?
Ilyen célra pl. megfelelne Asus N12E Tomato mini builddel?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zsero
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30783 üzenetére
Értem, akkor olcsóból kb. csak az TP 841N v8 marad, gyári szoftverrel? Vagy ez is dobál?
Nekem TP 940N + Gargoyle-vel érdekes a tapasztalatom, volt 2, az egyik folyamatosan dobált míg végül meghalt, a másik tökéletesen működik 2 éve, wifin megy torrent, torrent, UPC 60-at visz szépen.
Van olyan olcsóbb cucc, ami gyári szoftverrel megbízható lenne AP-nek?
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30772 üzenetére
hmm van egy kis gondom ezzel az asus-al mégpedig lan hálózaton még a felét sem tudja amit a TP Link tudott mit lehet ezen állítani ?
20-30 000 kbyte -el másol amig a tp 60-70 000 kbyte-al ment -
MODERÁTOR
válasz kivlov #30785 üzenetére
Meg kellene próbálni a klienseken drivert cserélni, frissíteni! Főleg, ha csak az alap windows drivert használják... Illetőleg meg kell próbálni a másolásra használt szoftveren állítani (pl. TC másolási beállítások), vagy eleve másikat használni! Egy próba Windows intézővel?
Az igazság az, hogy a lan <-> lan irányú forgalomra a router HW nincs hatással, az mindegyik típus esetén az elméleti Gbit/sec közelében kell legyen!
A továbbiakat meg inkább a router gondok, vagy az n66u saját topikjába írd, mert ez itt már off!
-
imanoob
csendes tag
Sziasztok . Egy rendszert szeretnék kiépíteni ami a következő lenne. Kis irodai switch esetleg wlan router amin menne nas és data szerverek. Innen LAN kábelen a ház három pontjára wlan külön routerrel. Az egyiken egy kb 5 km-es antenna. Nos hol kezdjem ? Majd 50 felhasználó Skype , és lanos média rendszer 4-6 felhasználóval . Fontos hogy minden felhasználó korlátozható legyen.
-
Matiax90
csendes tag
Sziasztok, 120/10-es UPC-hez milyen Routert ajánlanátok? Jelenleg egy TP-LINK WR941ND-t használok , de az csak 90/10-es leadásra képes.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/ Matiax90 felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
legenda
válasz Matiax90 #30788 üzenetére
szia,
a jelenlegi routered csak 100-as wan és lan portokkal rendelkezik, a 120-as net alá viszont gigabit képes típus kell.
mennyit szánsz rá?
olcsóbb típusok; tl-wr1042nd vagy attól felfelé, illetve magasabb árkategória függvényében van asus...stb is.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
arcitec
addikt
TP-LINK TL-WDR4900 N900 használok kb 3 hónapja és csak akkor dobja el a net-et, ha kikapcsolom ...Töretlenül teszi a dolgát és még az utcán is jó a sávszélesség ... Igaz ahogy nézem pár ezerrel drágultak a routerek de 23e körül így is van , tudomásom szerint erős vas és átdolgozott a 3600/4300-hoz képest ...én most is ezt venném főleg, hogy a 3600 is kb 15e minimum nem beszélve a 4300-ról ami állítólag gyenge is...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Matiax90
csendes tag
Hát 12-14e közötti összeget szánok rá maximum. az általad említett, wr 1042nd számomra megfelelő, ha nincsenek vele problémák.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/ Matiax90 felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Matiax90
csendes tag
Még a tplink 1043nd modellen gondolkozom, nem tudom, hogy nagy különbség van e a kettő között.
-
fogtunder
nagyúr
válasz imanoob #30787 üzenetére
hali,
ha ilyen szintű konfigurálhatóság kell, akkor egy mikrotik vezetékes routerre fűzném fel a rendszert (meg persze pár gigabites switchre), azoknak elég durván konfigurálható mindene, ilyen feladatokra vannak kitalálva. beltéri AP-nek nem kell nagy szám, mondjuk egy ASUS RT-N12 D1. kültéri antennát még sosem használtam, úgyhogy az jó kérdés.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Topikgazda
-
Lackó86
tag
Sziasztok!
Mi is az a DLNA? Hogyan kell egy ilyen kiépíteni, mi kell hozzá (hardver).
jambi
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Bocsi az off-ért, de nem tudom hova illene ez a kérdés.
Szoval csinált már valaki WR740/WR741 4.x USB mod ilyesmi módosítást ?
nagyon piszkálja a csőrömet
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Wise (ex-TransferWise)
- Tudományos Pandémia Klub
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- Gumi és felni topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mercedes topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- ÚJ !! - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD / ÁFÁ-s
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest