Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajkó
őstag
válasz Gubek-Einste #30083 üzenetére
Jól olvasom, hogy a 4300-as csak a wifi terén tér el a 3600-astól?
Ha így van, akkor nekem inkább megfelelő lenne a fejlettebb wifi miatt a 4300-as, ugye? -
salieri.
őstag
Sziasztok!
40 megás digi nethez kellene egy router. 3 gépet szolgálna ki.
Jó lenne ha teljes sebességgel tudna tölteni. Valamint nem wifivel van használva ,de későbbiekben szükség lehet rá.
A keret max 20K.
TP LIN WR1043ND
NETGEAR WNR3500L
ASUS N16
Melyik legyen a 3 közül?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Tényleg csak a wifi-ben tér el a két típus de csak akkor érdemes megvenni a 4300 ha van vagy a közeli jövőben lesz olyan adaptered amely tudja az 5 GHz sávon a 450-es sebességet, ha nincs és nem is lesz akkor felesleges megvenni, elég lesz egy 3600 is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz salieri. #30102 üzenetére
A TP-Link 1043ND helyett inkább 3600 mert alig 2-3k-val több mint a 1043ND de hardveresen már sokkal erősebb.
Azt vedd meg amelyik neked a legszimpatikusabb.
Mindhárom jó lesz a 80-as csomaghoz is.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Lajkó
őstag
válasz Gubek-Einste #30103 üzenetére
Asztaliba gondolom ilyen kellene, de mondjuk TV-hez?
-
Topikgazda
-
Lajkó
őstag
válasz Gubek-Einste #30106 üzenetére
Akkor olyan,amit a tv-hez adnak, de leginkább pci csatis az asztaliba De lassan már ott járok, hogy veszek egy "hót buta" tv-t ami tudja az 1080p-t 5ms vagy az alatt, oszt nem lesz semmiféle stream FPS ezerrel!!
-
laca500
aktív tag
válasz krealon #30099 üzenetére
Köszi szépen ez hasznos volt.
Akkor most megint törhetem a fejem, hogy mi legyen.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Vbazsi2
tag
Sziasztok!
Milyen routert ajánlanátok nekem? Leginkább dlna-ra használnám, 2 telefon egy tv és egy lapos lenne rajta wifin. Dualosat szeretnék. Szerintetek van olyan megoldás, amivel lehet fhd-t streamelni wifi-n akadás mentesen? Pontos típusokat írjatok légyszíves!! Keret kb. 20.000 Huf
Előre is köszönöm!
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
válasz Vbazsi2 #30116 üzenetére
Ha telefonok kozul barmelyik Sony-Ericsson, akkor az ASUS-t valaszd.
A notebook (az alairasodban) WiFi chipset atheros, igy annak a TP a kedvezobb, de 150Mbites linknel jobb ugy sem lesz.
Ha birja a koltsegvetes, akkor valaszd a 4300-ast, gondolva a jovore.[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
válasz Gubek-Einste #30104 üzenetére
Köszi! Végül Az N16 mellett döntöttem,és úgy néz ki nem is csalódtam.
-
krealon
veterán
válasz Vbazsi2 #30118 üzenetére
De ha folyton megszakad a WiFi, akkor ne panaszkodj. You have been warned.
Moddolasra vargalex firmware-e ajanlott kezdoknek.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Wifi router vásárlása előtt állok, de nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes megvennem.
E kettő közül melyiket ajánljátok?
Vagy ha esetleg van más, jobb azt is szívesen veszem.(fontos, hogy a wifi router tudja a 802.11n: 300Mbps)ASUS RT-N56U
ASUS RT-N15Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
legenda
válasz excalibur36 #30122 üzenetére
szia,
ég és föld a két típus, hardveresen és funkcionalitásban is sokkal jobb az rt-n56u.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Shara94
újonc
Sziasztok, szeretnék venni itthonra egy Wi-Fi routert, sajnos nem igen értek hozzájuk. A laptopomhoz kellene, és olyan ami nem drága. Láttam a tescoba most van 5 ezerért - DS-WR300N: 300 Mbps meg van a másik ami 150Mbps de csak ezer forint a különbség. Melyiket lenne érdemes megvenni, vagy esetleg más ajánlat van e? Előre is köszi a válaszokat.
-
Topikgazda
válasz excalibur36 #30122 üzenetére
Szóba jöhet még a TP-Link 3600/4300 is mint alternatíva.
Én is inkább az N56U beszerzését javasolnám.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Shara94 #30125 üzenetére
Tesco-ban ilyesmit nem veszünk. Ismeretlen gyártót kerüljük, ilyen a DS-Link is.
Milyen net alá kellene?
Mennyit szánsz rá?
Milyen környezetbe kellene (falak száma/anyaga, távolságok (függőlegesen/vízszintesen), egyéb környezeti tényezők)?A legolcsóbbakból a TP-Link 841ND v8 és az Asus N12 D1 a leginkább ajánlott. Ezekkel kb 70-80 Mbps-ig el lehet menni.
[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Sziasztok!
Huawei E 3276-hoz szeretnék 4G routert vásárolni.
Minél olcsóbban.
Ki mit ajánlana?[ Szerkesztve ]
-
Shara94
újonc
válasz Gubek-Einste #30127 üzenetére
Hát szobán belül használnám, a telefonom miatt kellene inkább a wifi, mert a laptophoz hozzá van kapcsolva a net szóval nem is azért fontos... egyébként meg vályog falak vannak, nem sokat szánok rá sajnos, amiket mondtál azok mennyibe kerülnének?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Shara94
újonc
válasz Gubek-Einste #30131 üzenetére
Öhm nem találok magyarországot benne így nem tudom mit kell ellenőrizni vagy mit kell nézni...
-
excalibur36
senior tag
válasz Gubek-Einste #30126 üzenetére
Köszönöm!
Még akkor is az Asus N56U ha az USB. portokat nem is használnám?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Topikgazda
válasz excalibur36 #30133 üzenetére
Hardveresen erősebb a N56U mint a N15U így bármilyen feladat során jobb teljesítményt nyújt + ez már dual band így ha van megfelelő adapter akkor használhatod az 5 GHz sávot is. NAT képessége is jóval nagyobb így szinte bármilyen netet le tud kezelni.
-
Topikgazda
-
akom
őstag
válasz Gubek-Einste #30130 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos nincs a listán a modem.
Neten rákeresve pedig eléggé ellentmondásos információkat találtam. -
Gézengúz
addikt
válasz Gubek-Einste #30131 üzenetére
Ha már itt tartunk, akkor a jó vastag salakfal ( azonkívül, hogy a hőt nagyon jól szigeteli) úgy veszem észre, hogy a wifi jelet is...Nem véletlenül kellett két 841n-et vennem..
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
TP-Link TL-WR740N-hez van nem gyári (hanem jobb) firmware? Vagy mi az az openwrt?
Vagy nem érdemes ezzel szórakozni?
A router adatai:
Firmware Version:
3.12.4 Build 100910 Rel.57694n
Hardware Version:
WR740N v1/v2 00000000Üdv,
Ádám -
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Routert szeretnék vásárolni a közeljövőben, egy jelenlegi régi típust szeretnék lecserélni modernizálni.
Mivel eddig vezetékes hálózatom volt, de sajnos (nem sajnos) azóta megnövekedett az internetképes készülékek száma odahaza, így a rengeteg vezetéket modernizálnám egy wifi-s megoldással, és amennyiben szükséges hozzá való dolgokkal.
Ebben sajnos teljes mértékben járatlan vagyok, mármint mi kell hozzá mi éri meg stb.
A hálózat és netmegosztás otthoni körülmények között lenne.
A netem egy 15Mb-es később bővítem, de sajnos a világ végén lakom így kábeles net hiányában nem kell nagy növekedésre gondolni.
Jelenleg amit ki kell szolgálnia egy a router közvetlen közelében található fő PC, egy 4 méterre lévő smart tv, és lejátszó, egy tőle szintén kb 3-4 méterre lévő második PC.
Így jelenleg ez a felhozatal.
A feladat egyszerű, net és az adatok megosztása hálózaton belül, rengeteg le és feltöltés mellett.
Erre kérnék megoldásokat.
Árat nem írok mivel fogalmam sincs mi kellhet és az mennyibe kerül, így ezt rátok bízom.
Egy reális megoldás iránt érdeklődnék.
Válaszokat segítségeket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
siege5
aktív tag
válasz Gubek-Einste #30142 üzenetére
TP-LINK-ről mint gyártóról sok jót hallottam így az reális lehet.
De ez önmagában csak a wifit szolgáltatni tudó router.
Gondolom minden egyes készülékhez (persze ha a wifit szeretném használni) kell egy-egy adatper.
Érdemes akkor ezt TP-Link TL-WN821N 300Mbps USB adapter venni hozzá minden készülékbe? -
siege5
aktív tag
válasz Multibit #30144 üzenetére
Félreértettél, persze teljesen tiszta, hogy vezetéken is használható porton keresztül.
De én pont hogy vezetékmentesíteni akarok.
Vagyis wifit szeretnék beállítani.
De a wifi-s routerek (és most ne nevessen ki senki, írtam hogy nem volt eddig csak vezetékes otthoni hálózatom) csak leadják a jelet, saját elképzelésem szerint.
Kell valami ami felveszi ("De ez önmagában csak a wifit szolgáltatni tudó router."), éppen ezért kértem tanácsot arra vonatkozóan mit érdemes mellé ami felveszi a jelet.
Tv-ben még talán akad is wifi ha jól emlékszem így az kipipálva, viszotn az is biztos a 2 PC-ben nem wifis alaplap van, és a lejátszóban is kétlem hogy lenne (ezt majd magamnak persze meglesem előtte)
Persze ha egyáltalán kell, lehet csak én komplikálom túl.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz siege5 #30145 üzenetére
Valóban félreértettelek, mert félreérthető volt a megfogalmazás
Igen, a desktop PC-kben általában nincs wifi-modul, tehát szükséged lesz valamilyen (USB-s) kütyüre. Hogy konkrétan melyik az ajánlott, azt nem tudom, soha nem kellett nekem ilyen hw. Notebook-ok, telefonok, tabletek nem problémásak, azok ma már wifi-képesek. Ahogy sok TV-is. Arra viszont felhívom a figyelmed, hogy a mediaplayer wifi-n történő használata okozhat majd bosszúságot (akár gyárilag wifi-s, akár okosított). Magas bitrátás filmek lejátszásakor tapasztalhatsz akadásokat. Persze ez erősen környezetfüggő is, tehát semmi sem biztos. Puding próbája... -
3RROR
aktív tag
Sziasztok.10-15e között mi lenne best buy wifi router mostanság?Nem nagyon vagyok benne ebben a témában ezért kérem a segítségeteket
-
krealon
veterán
válasz Vbazsi2 #30147 üzenetére
"Valaki segítene nekem, hogy miért dobálna le a tp-link router, ha van sony telefonom??"
Bocsi, nem akartalak be-paraztatni, de a TL-WR1043ND-nel korabban gyakori volt, hogy Sony telefon felcsatlakozasa utan DMA hibaval eldobta a klienseket a router.
A neked ajanlott TL-WDR3600 es 4300 mar joval ujabb, igy lehetseges, hogy itt mar nincs jelen a problema. Konkretumokrol tulajdonosok (Sony + TP-link) adhatnak felvilagositast (nekem csak 4300-assal volt dolgom, Sony eszkozzel nem).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Befutottak a Slitterhead című horrorjáték első értékelései
- Synology NAS
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- ÚJ !! - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD / ÁFÁ-s
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest