Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30901) syler123 válasza Assdak (#30900) üzenetére


syler123
veterán

Féláron megveszem, ha nincs rá szükséged :D

(#30902) Assdak válasza syler123 (#30901) üzenetére


Assdak
őstag

Holnap meg vissza tudom vinni, ezért is kérdezem.

(#30903) laca500 válasza Gubek-Einste (#30883) üzenetére


laca500
aktív tag

Köszi az infókat.
Lehet megpróbálkozom első körben a wrt-vel.

(#30890) kivlov
Neked is köszi.

[ Szerkesztve ]

Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802

(#30904) sgtGiggsy


sgtGiggsy
csendes tag

Sziasztok :)

Új routert szeretnék vásárolni, mert az Asus RT-N14U amit nemrég vettem (és amitől szerencsére most sikerült megszabadulni) nagyon nem azt nyújtotta, amire vásároltam.
Amik az N14U-val szerzett tapasztalatok után fontosak lennének:
- Gigabites ethernet
- Rendes sebességű és megbízható USB fájlelérés etherneten keresztül (az N14U-val sem az írás, sem az olvasás nem ment 4,5MB/sec fölé, még akkor sem, ha semmi egyéb forgalom nem volt a hálózaton. A 10MB/sec azért elvárás lenne) SMB szerver (mert mint a DIR-636L esete rámutatott, ezt sem feltétlen lehet alapvetésnek tekinteni)
- N-es WiFi, de azt hiszem ez már alap. Nem kell nagy hatótáv, panelba lesz, a legnagyobb távolság amit át kell vinnie olyan 7-8 méter falon keresztül, de jellemzőbb a 4-5 méter szobán belül.
- MŰKÖDŐ médiaszerver. Extra funkciókat, teljesítményt, jukeboxot nem várok, csak képes legyen megmutatni az összes gyakoribb médiaformátumot a tévének, mert az N14U (és az ASUS fórum alapján az összes többi ASUS router) még ennyire sem volt képes.
- Külső, márka mindegy (a rossz tapasztalat miatt lehetőleg ASUS azért ne)
- Ár lehetőleg 15ezerig
- P2P kliens nem kell (ilyen áron úgy sem lehet benne elfogadható)
- Főzött firmware kompatibilitás nem elvárás
- Dual-Band szintén nem fontos
- A számítógép kábellel lenne rákötve és a tévé is, a WiFi csak laptop (őskövület G-s kártyával) meg a telefon és tablet miatt kellene.

A D-Link Dir-657-et néztem, mert a DLNA pecsét hívogatónak tűnik, viszont a jelerősségét nagyon-nagyon szidják. A WR1043ND-ről általában jókat olvasok, de a médiaszerveréről nem igazán nyilatkoznak sehol. A TENDA N60 sem néz ki rosszul, ott viszont egyik helyen sem említik, hogy lenne benne médiaszerver. Ezek amiken eddig gondolkodok, de nem ragaszkodom hozzájuk.

Bármilyen segítséget előre is köszönök :)

(#30905) szofi87


szofi87
csendes tag

Sziasztok újra! Megpróbálkozom ismét érthetően leírni az újonnan kialakult problémám. A Huawei E5170 típusú, sim kártyás modem és router-em vezetékesen összekötöttem egy D-Link DIR-600-as típusú routerral. A vez. nélküli hálózatot létrehozta. A PS3-at szeretném DMZ-vel használni a DIR-600-on keresztül de a router azonos Primary és Secondary DNS-t oszt ki amit a PS3 nem fogad el így nincs aktív internet kapcsolat. Mit csináltam rosszul mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm a tanácsokat.

(#30906) Gubek-Einste válasza sgtGiggsy (#30904) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az igényeidre:

Gigabites ethernet
Nem gond, van elég sok ilyen.

Rendes sebességű és megbízható USB fájlelérés etherneten keresztül (az N14U-val sem az írás, sem az olvasás nem ment 4,5MB/sec fölé, még akkor sem, ha semmi egyéb forgalom nem volt a hálózaton. A 10MB/sec azért elvárás lenne) SMB szerver (mert mint a DIR-636L esete rámutatott, ezt sem feltétlen lehet alapvetésnek tekinteni)
A router nem HDD megosztásra lett kitalálva így nem elsődleges funkciója neki, sokat számít a hardver és a firmware is. Teljes fájl megosztás csak 3rd party firmware alatt van.

N-es WiFi, de azt hiszem ez már alap. Nem kell nagy hatótáv, panelba lesz, a legnagyobb távolság amit át kell vinnie olyan 7-8 méter falon keresztül, de jellemzőbb a 4-5 méter szobán belül.
Tényleg alap az N-es wifi. Panelban főleg a sok másik hálózat okozhat gondot, előre nem lehet megmondani, hogy meddig és mekkora sebességgel fog elmenni, ez csak a helyszíni teszt során fog kiderülni.

MŰKÖDŐ médiaszerver. Extra funkciókat, teljesítményt, jukeboxot nem várok, csak képes legyen megmutatni az összes gyakoribb médiaformátumot a tévének, mert az N14U (és az ASUS fórum alapján az összes többi ASUS router) még ennyire sem volt képes.
Csak 3rd party firmware alatt van rendes DNLA támogatás, a gyáriakban éppen, hogy van valami amit annak neveznek.

Külső, márka mindegy (a rossz tapasztalat miatt lehetőleg ASUS azért ne)
Főleg TP-Link és Asus eszközök ajánlottak, egy normális 3rd party firmware-rel már nem lehet gond.

Ár lehetőleg 15ezerig
Ennyiért a TP-Link 1043NDv2/3600 és az Asus N15U van.

P2P kliens nem kell (ilyen áron úgy sem lehet benne elfogadható)
3rd party firmware alatt van csak, gyárilag csak az Asus eszközökben van torrent kliens de ott sem valami jó.

Főzött firmware kompatibilitás nem elvárás
Szinte csak olyan eszközt ajánlunk amelyre lehet tenni valamilyen 3rd party firmware mert mint a fenti példa is mutatja normális, nem alap router feladatokra mindenképpen ilyen szoftver kell.

Dual-Band szintén nem fontos
Ebben az ár kategóriában csak a TP-Link 3600 ami dual band.

A számítógép kábellel lenne rákötve és a tévé is, a WiFi csak laptop (őskövület G-s kártyával) meg a telefon és tablet miatt kellene.
Sima ügy egy ilyen igényeket kielégítő eszköznek.

Az Asus N15U-ra a Soc-ja miatt nincsen 3rd party firmware.
A D-Link router-ek mostanság nem ajánlottak, néhányan vettek de nem voltak megelégedve velük.
A TP-Link 1043ND-ről elég vegyesek a tapasztalatok, sok minden lehet olvasni pro és kontra is, 3rd party firmware alatt lesz rendese média szerver. A v2 verziót érdemes már csak megvenni az erősebb hardver miatt.
A Tenda N60 nincs tapasztalat, ha jól emlékszem 1-2 ember nem régiben vett ilyet, Tomato témában lenne érdemes utána nézni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30907) Gubek-Einste válasza szofi87 (#30905) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem ide való kérdés, menj át IDE.
Állíts be a Google/Open DNS-t a router-en és akkor alapból két különböző lesz.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30908) kenyerr


kenyerr
tag

Hello!
Egy Asus RT-N12E 300Mbps jó lesz "fő" routernek 2 további TP-link wr-841n (extenderként kábelen) mellé vagy inkább akkor még egy ugyanilyen tp-link? Kompatibilitás problémákra gondolok most főleg. Tudom, hogy elvileg nem lehet baj, de az is biztos, hogy azonos gyártó alá tartozó kütyük sokszor működnek stabilabban együtt.
(vagy alaphangon jobb az erősebb antennák miatt a wr841n és nincs is értelme adott asuson gondolkozni?)

[ Szerkesztve ]

(#30909) kenyerr


kenyerr
tag

Közben ránéztem jobban. Asus RT-N12E biztos nem lesz. Bocs a hirtelen feltett kérdésért :) Esetleg ha ebben az olcsó kategóriában van jobb a 841n-nél, akkor azt jelezzétek nyugodtan.

(#30910) kali válasza kenyerr (#30909) üzenetére


kali
legenda

szia,

az rt-n12 d1 okés, de az "e" nem annyira.

(#30911) arn


arn
félisten

Artol fuggetlenul melyik nes router jo vetel? Ezekhez hogy viszonyulnak az elerhetobb aru acs routerek - tplink c7, asus n66?

Gs routerrel van esely wifin fullhds tartalmak masik szobaba valo eljuttatasra?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#30912) sgtGiggsy válasza Gubek-Einste (#30906) üzenetére


sgtGiggsy
csendes tag

Köszi

Azt hiszem a WDR3600 tűnik most a befutónak :)
Annyi kérdésem azért még lenne, hogy mi a gond az újabb D-Linkekkel? Amit én kinéztem, az például kifejezetten DLNA plecsnit kapott, és annak azért többet kéne jelentenie, mint ha csak simán UPnP lenne, nem? Vagy már a DLNA minősítés is olyan lett, mint annó a VistaReady volt a laptopoknál? :/

A másik, hogy például a WDR3600 esetében egy NTFS fájlrendszerű 2 Terás Verbatim külső merevlemez, amiben Samsung maga a HDD, az milyen sebességű elérésre lehet képes? Gépre kötve USB 2.0-án 20-25MB/sec a stabil sebessége, routerre kötve csak álom a 10MB/sec? Akár 3rd party firmware esetében is?

A 1043ND v2 és a WDR3600 hardware-e között van jelentős különbség? Azt láttam, hogy a v1 az még jóval a WDR3600 alatt volt, de a v2 is?

És még egyszer köszi a segítséget.

(#30913) sutszi válasza sgtGiggsy (#30912) üzenetére


sutszi
veterán

A külső HDD-vel kapcsolatban egy jó tanács. Hagy a fenébe az NTFS-t. WDR3600-am van vargalex féle OpenWRT-vel. Írni 7-8MB/s-el tudom ext4 fájlrendszerű HDD-t. Korábban NTFS kb 3-4 volt a max...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#30914) Brogyi válasza Brogyi (#30889) üzenetére


Brogyi
senior tag

Még egy utolsó adalék a V1 vs V2 összehasonlításhoz. Hasonló hálózati terhelés mellett a teljesítményfelvétel a következő képpen alakult.
TL-WR1043ND V1.x P=4,3W
TL-WR1043ND V2.x P=2,7W
Azt mondanám elég jelentős különbség, és pont az ellenkezőjét vártam. :R

Csak egy megjegyzés a wifi eldobálásra amit még nem tudok megerősíteni, de az a gyanúm hogy gyenge, gagyi mobillal tesztelve 3 falon kersztül talán nem a routert kellene mínősíteni hanem a tesztelőt.
A wifi-ről majd valaki más majd megmondja a tutit. Ez engem nem érint. :D

[ Szerkesztve ]

(#30915) Gubek-Einste válasza sgtGiggsy (#30912) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az újabb D-Link-ek nem ajánlottak mert akik vettek olyat azoknak is sok bajuk van vele. Ami ajánlani szoktunk azon eszközök sokaknak vannak és viszonylag jó velük a tapasztalat.
3rd party firmware-ek Linux alapúak így ajánlott Linux-os fájlrendszert használni a router-re kötött HDD esetén is.
Olvass vissza és ott le van írva különbség a két eszköz hardvere között.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30916) sgtGiggsy válasza Gubek-Einste (#30915) üzenetére


sgtGiggsy
csendes tag

Használnék én ext4-et, de Windows alól meg ha jól emlékszem annak az elérése lenne bajosabb. Vagy nem? Ha a routeren keresztül SMB szerverként éri el, akkor ugyanúgy tudja kezelni, mintha NTFS lenne? Nem csak média van tárolva rajta, és odatöltődik alapból minden torrent. Arra ezek után is képes lenne a Windows? A másik gond, hogy már elég rendesen meg van rakva a lemez, és nekem nem rémlik, hogy NTFS-t lehetne EXT4-re konvertálni.

(#30917) Kobor válasza sgtGiggsy (#30912) üzenetére


Kobor
aktív tag

"routerre kötve csak álom a 10MB/sec? Akár 3rd party firmware esetében is?"

Nem álom, elérhető, bár EXT4-el és 3rd fw-el, igaz nálam N56U van, de a WDR3600 kb. ugyanarra a teljesítményre képes, ha jól tudom.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#30918) Gubek-Einste válasza sgtGiggsy (#30916) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Sajnos ext4-hez formázni kell a HDD-t de a Windows-os kezeléshez csak driver kell.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30919) Assdak válasza Assdak (#30900) üzenetére


Assdak
őstag

Erre valaki?

(#30920) Gubek-Einste válasza Assdak (#30919) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez ismert probléma az adott típussal, bővebb segítségért inkább a T-Home témába menjél.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30921) Assdak válasza Gubek-Einste (#30920) üzenetére


Assdak
őstag

A sebesség probléma megoldódott.
Viszont az udvarra már a TP sem ad semmi jelet családi háznál, így lehet nem sok értelme van.

(#30922) fogtunder válasza Gubek-Einste (#30906) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Az Asus N15U-ra a Soc-ja miatt nincsen 3rd party firmware.

de, Tomato van rá.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#30923) toM517


toM517
aktív tag

Sziasztok!

Milyen routert tudnatok ajanlani torrentezes es DLNA megosztasi funkcioval? Nem muszaj, hogy gyari firmware-el tudja ezt. De lenyeg, hogy stabilan tudja, nem akarom a hajamat tepkedni! : )

50/25 netem van, ezt tudjam maxon hasznalni rajta torrentezesnel, mellette jo lenne ha tudna FHD filmeket streamelni legalabb vezeteseken!

Mit ajanlotok max 20ezerig?

(#30924) Gubek-Einste válasza fogtunder (#30922) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Véletlenül elírtam, N14U-ra nincsen 3rd party firmware támogatás.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30925) Gubek-Einste válasza toM517 (#30923) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ilyen igényhez már NAS/Home Server kell.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30926) Multibit válasza Gubek-Einste (#30925) üzenetére


Multibit
veterán

Abból is egy erősebb fajta! 20 ezerét ez igencsak felejtős :W
Olvasom itt állandóan visszatérő igényként ezeket (torrent, mellette FHD video stream, USB-s HDD gyors adatátvitellel, mindezt olcsón). Az emberek nem akarják tudomásul venni, hogy a topic témája a router és nem a home szerver. Azt hiszik sokan, hogy majd occsón megússzák :)) All in One tuti megoldásként...
További kedvenceim: set top box teljes értékű mediaplayerként, mediapalyer torrentezésre

(#30927) yodamester10


yodamester10
őstag

Ha valaki használ ilyen típust legyen olyan kedves ossza meg velem a tapasztalatait :R

Asus RT-AC56U

Nekem első sorban 3d-s filmek wifin keresztül való átküldésére kell.A határ 45 ezer forint.Ezt néztem ki favoritként,de kicsit tartok tőle,mert nincs külső antennája.Ha lenne személyes tapasztalat sokat segítene.
Az "AC" fogalmam sincs mit jelent :B ,amin hsználnám egy lg 667s tévé,meg egy sgs4 active teló,és hogy ezek tudnak-e ac-t fogalmam sincs.

Előre is kösz a válaszokat!

(#30928) XinAgent


XinAgent
tag

Hello,

Router vásárlás előtt állok és az alábbi két routert néztem eddig. Van-e esetleg más gyártótól ajánlott termék ebben az árkategóriában. (panel / 4 gép rajta legalább)

Asus RT-N66U
Asus RT-AC66U

Előre is köszi!

Én különb vagyok mint a többi ember, mert belölem csak egy van a többiből pedig sok.

(#30929) Intruder2k5 válasza Multibit (#30926) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát jah, ezt egyszer már összefoglaltam nagyjából!

(#30930) Intruder2k5 válasza yodamester10 (#30927) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Az AC a legújabb WiFi szabvány támogatását jelzi! Volt G, aztán N, és most van AC! Persze ezen kívül van még más is, de ezek a leginkább elterjedtebbek! Amennyiben ezt támogatja a kliens, és megfelelő a kapcsolat minősége is, úgy egész biztosan nem probléma az FHD sem, mert AC kapcsolaton elérhető akár 400+ Mbps valós sebesség is! Ha félsz a beépített antennáktól, akkor ott az RT-AC66U!

(#30931) Intruder2k5 válasza XinAgent (#30928) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Szerintem nem nagyon! A D-LINK-nek a DIR-825 óta nem igazán van olyan modellje, ami nagyobb sikert aratott volna, sőt ezek a mostani "kávéfőző design" routerei kimondottan sok panaszt gerjesztenek! A Linksys a Belkinnel való társulása óta még nem igazán bizonyított, az EA széria szintén nem túl szerencsés, a kisebbek kimondottan gyengék, kevés kapcsolatot kezelnek, de 3rd party fw támogatásuk a nagyobbaknak sincs, így nem adnék értük pénzt, főleg nem annyit, amennyit kérnek értük! Így aztán ha csak nem akarsz TP-LINK-et venni, akkor nem igazán van az ajánlott típusok más! Utóbbiból szokták ajánlani a WDR3600 / WDR4300 / WDR4900 / Archer C7 típusokat, akik támogatják ezt a gyártót is (de az nem én vagyok)!

(#30932) toM517 válasza Gubek-Einste (#30925) üzenetére


toM517
aktív tag

Nem feltetlenul! Van pl a TP-Link WDR3600/4300, ezek OpenWRT-vel tudjak a felsorolt dolgokat, de azt remeltem tudtok ajanlani mast is. Esetleg olyat akar, amit nem kell "meghekkelni", mivel ez garanciavesztessel jar es eleg kockazatos a brickeles.

NAS/Home server fronton mit tudsz ajanlani?

[ Szerkesztve ]

(#30933) toM517 válasza Intruder2k5 (#30929) üzenetére


toM517
aktív tag

Koszonom a linket, tanulsagos volt, de mostanra erosodtek ezek a hardverek is. Gondolok itt a Tp-Link WDR3600-ra, en ezt neztem ki, allitolag jo is arra, amire hasznalni fogom.

(#30934) Intruder2k5 válasza toM517 (#30933) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Egész biztos lehetsz benne, hogy az sem fog 50/25Mbps sebességgel tölteni, esetleg 20Mbps ami reálisan elvárható tőle, és persze e-közben nem fog FullHD tartalmat streamelni, ha csak le nem állítod, vagy jelentősen le nem korlátozod a torrent sebességet! Nézz be a topikjába, és kérdezd meg ott, hogy mit tud, nagyjából ugyanezt a választ fogod kapni! Tőlem aztán meggyőzheted magad az ellenkezőjéről is, de hidd el itt sem véletlenül kaptad ezeket a válaszokat, tehát csak óvatosan, nehogy aztán csalódás legyen a vége! Az általam linkelt hsz még mindig érvényes, habár némileg valóban fejlődtek azóta a vasak, de a routerek szerverként való felhasználása még akkor is jelentős kompromisszumokkal jár, és ahogy árban sem, úgy teljesítményben sem összevethetők egy NAS-al, vagy egy Home Server-el! Energiából valóban a töredékét fogyassza ezeknek, de teljesítményben is töredékét tudja, ami főként a lemezkezelés sebességében mutatkozik meg! Mivel én is régóta használok ilyen routeres rendszereket, jelenleg éppen egy ASUS RT-N66U-t, így természetesen maximálisan támogatom ezeket, de tudni kell kompromisszumot kötni, ha ilyen összeállítás mellett döntesz!

[ Szerkesztve ]

(#30935) arn


arn
félisten

ezt neztem ki: Netgear R6300 v2

meger +20 eurot? Asus RT-AC66U
vagy ez +50et? Asus RT-AC68U

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#30936) toM517 válasza Intruder2k5 (#30934) üzenetére


toM517
aktív tag

Ertem es koszonom. Ebben az esetben az volna a kerdesem, hogy egy megfelelo NAS melle, mondjuk Synology DS210/211, Dlink 320L esetleg WD My Cloud melle milyen routert ajanlanal. EZ a TP-Link tetszetos, de valoszinuleg okafogyotta valt, ha nem hasznalom rajta a "server" funkciokat. Szolgalja ki az 50/25-ot 3-4 gepen meg a NAS-on annyi elegendo.
Egy ketszintes 100m2 alapteruletu csaladi hazba kellene kozepes vastagsagu betonfalakkal.

(#30937) Benőke válasza toM517 (#30936) üzenetére


Benőke
őstag

Szinten belül nem lesz gond a wifi -vel, majd a ruterrel nem rendelkező emeleten lehet gubanc a térerővel.

(#30938) Gubek-Einste válasza toM517 (#30936) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A stream-elés miatt gigabites típust lenne ajánlott venni, a szokásosak TP-Link 1043NDv2/3600/4300. Asus N15U/N16/N56U, Nergear 3500Lv2, 20k határral, afelett TP-Link 4900, Asus N65U/N66U, Netgear 3700/4x00.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30939) toM517 válasza Gubek-Einste (#30938) üzenetére


toM517
aktív tag

Koszonom, akkor megmaradok az eredetileg kiszemelt WDR3600-nal, talan meg arra is jo lesz amire eredetileg venni akartam...: )

Ha nem meg mindig vehetek NAS-t.

: R

Benőke: Most is egy WR543G uzemel, mindket szinten es van WiFi. Hozza kell tegyem azert, hogy tettem ra egy 8dBi antennat, vagy akorulit...talan meg erosebb. Kb huvelykujj vastagsagu es 40cm hosszu.

[ Szerkesztve ]

(#30940) Olympos


Olympos
aktív tag

Sziasztok!

Routert (vagy szervert) keresek, amely képes a .NET rendszer és Windows futtatására.

Célom:
1) Két darab BF4 játékszervert bérlek.
A szerverek irányítását, azaz a játékszervereken futó szabályokat egy másik szerveren lévő Procon Layer adja meg, ami napi 24 órában összeköttetésben van a játékszerverrel.
Mivel két darab játékszerverünk van, azért két darab Layert-ért kellene fizetni, amit sokallok, főleg azért, mert egy nagyon kis egyszerű programról van szó, és egy Procon szerver nagyon sok BF4 szervert ki tud szolgálni, sok-sok Layert létre lehet hozni.
Ehhez állítólag .NET és Windows futtatására alkalmas router/szerver kell.

2) Az otthoni filmeket, képeke külső adattárolón szeretném tudni és bármelyik gépről elérni.
3) Torrent futtatás

Kérdésem:
Melyik a legolcsóbb alternatíva a három cél megvalósításához?
(Jelenlegi ASUS RT-N14U kielégíti a 2. és 3. pontot, de az elsőt nem.)

Tudnátok ötletet adni vagy elirányítani oda, ahol ez már ki volt tárgyalva?

[ Szerkesztve ]

(#30941) Intruder2k5 válasza Olympos (#30940) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Windows futtatására alkalmas router nem létezik, ezt csak szerverrel tudod megoldani!

(#30942) Olympos válasza Intruder2k5 (#30941) üzenetére


Olympos
aktív tag

igen, erre már rájöttem...sajnos. de köszönöm a választ.

(#30943) atenza


atenza
senior tag

Szevasztok!

Segítséget kérnék ugyanis nem sokat értek a témához. ADSL netünk van, Inviteltől adtak olyan modemet ami router is, tehát megosztja az adsl netet lanon és wifin is, azonban elég gyenge a wifije szegénynek... Erre szeretnék valami megoldást, de nem tudom mi a célszerűbb, venni egy olyan adls-t kezelő routert, ami távolabbra tudja juttatni a wifit, vagy venni egy repeatert?

Tudnátok ajánlani konkrét típust? Nem kell semmi extra, csak h legyen minimum 2 lan hely is rajta illetve a wifije elég erős legyen. 5-10k körül ha van.

Egy kérdés még, mert nem egyértelmű számomra, az invitel által adott modemet ki lehet hagyni a körből ugye? Úgy értem h ezek a megvehető adsl-es routerek el tudják látni az inviteles modem szerepét, ha a beállításaiban megadom a felhasználói adatokat, nem muszáj nekem az invitelest használnom ugye?

(#30944) mzso válasza Intruder2k5 (#30930) üzenetére


mzso
veterán

Tényleg ezek a beépített antennák mennyire jók.

Régebben olvastam olyat netgear routerekkel kapcsolatban, hogy meta-anyag beépített antennájuk van. Ez ez jelent valami jót? :)

Az mennyit számít, hogy 2 (n15u, belső) vagy 3 (n16, külső) van?

(#30945) Intruder2k5 válasza mzso (#30944) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Marketing duma... :)

De ettől függetlenül egyébként némelyik belső antennás router is kimondottan jól teljesít, és versenyre kel a külső antennás változatokkal! Például az ASUS RT-N56U is nagyon jó, és piszok gyors WiFi-vel van megáldva!

(#30946) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Az 1043-nak keressük az utódját. Én a tp link 4900-asat néztem ki. Az a kérdésem, hogy ilyenkor ez a router egyszerre nyomja a 2.4 és az 5ghz-et is. A vevőnek is kell tudnia az 5ghz-et? Ha igen a WN8200-as tudja?
A 4900-ra jók azok a "nagyobb" antennák amiket az 1043-asra raktam? Wifi-n tudja nyomni a 240mbit-et?
Az 5 ghz egyébként miben jobb/rosszabb a 2.4-nél?

Köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#30947) nVIPER


nVIPER
senior tag

Sziasztok. A leggyorsabb AC-s routert keresem, amit ma meg lehet kapni itthon. Lehetőleg megbízható stabil legyen, hosszú távra tervezek! Mit választanátok?

Továbbá melyik a laptopba építhető leggyorsabb modul: Intel centrino ultimate 6300 vagy Intel Dual Band Wireless-N 7260?

Köszi a segítséget!

(#30948) kali válasza adamssss (#30946) üzenetére


kali
legenda

szia,

- igen, adott típus szimultán kétsávos
- nem feltétlenül, de ha tudja, akkor az előny
- amennyiben tl-wn8200nd lenne a típus, úgy az csak 2.4 gigahertz képes
- nem, mert azok nem
- 3 * 5dBi 5 gigahertz antenna a cserélhető, a 2.4 gigahertz antennák belsők, és a régebbi routeren utóbbikat cserélted
- nem igazán, ahhoz már ac eszköz kell mind a két oldalra
- ideális körülmények mellett gyorsabb átvitel, viszont fogékonyabb a befolyásoló tényezőkre, mint a falak, nagyobb távolság...stb

VSAMSUNG; szia,

próbálj rendelni egy asus rt-ac68u típust; link
dual band wireless-n 7260 nincs, ezért nem mindegy, hogy wireless-n 7260 vagy wireless-ac 7260? előbbi nem dual band, és attól jobb a 6300, utóbbi viszont már ac szabványos és dual band, így jobb a 6300 típusnál.
ultimate-n 6300; link
wireless-n 7260; link
wireless-ac 7260; link

[ Szerkesztve ]

(#30949) Gubek-Einste válasza atenza (#30943) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pontosan milyen az Inviteltől kapott eszköz mert sok esetben nem lehet kihagyni a szolgáltatói eszközt.
Vegyél egy normál wifi router és kábellel kösd össze a szolgáltatótól kapott eszközzel AP/Switch módban.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30950) crue válasza Gubek-Einste (#30924) üzenetére


crue
őstag

Már arra is van: [link]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.