Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#155451) Tetsuo válasza Tikakukac (#155450) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Nincs ingyen leves, illetve ha valami jóval olcsóbb, mint a konkurenciánál, az felettébb gyanús - ezzel egyetértek.
Az árak inkább a többi boltban érdekesek. Pl. a Mysoft-nál van egy halom i3-as gép SSD-vel és i5-ös gép 1TB winyóval. Összevissza árakkal. Az USAnotebook.hu-nál is meglehetősen eklektikus, illetve úgy tűnik, pont a használható, semmiben sem kilógó, vagyis átlagos aktuális darabok túlárazottak, az irreálisan összedobott alkatrészekkel rendelkezők meg normál áron vannak.
A Digiprime.hu-nál amit kinéztem, akciós, ezért bátorkodom hinni, hogy valóban megfelelő az ajánlat. Miért ne lehetne akciós, ugye?
A fekete pénteken volt már értelmes dolog (pl. aktuális üzleti laptop) akciózva? Várjak inkább arra?

Köszi újra.

(#155452) Tikakukac válasza Tetsuo (#155451) üzenetére


Tikakukac
titán

Mysoftot ismerem ebből a szempontból, ott az a gond, hogy szinte minden gép konfigmódosított RAM és SSD kombinációkkal listázva van. Azért látsz annyira fura árat. Alapvetés: mindig stock konfigot nézz, annál olcsóbb, mint aprón bővíteni igen nehéz.
Akciós, az. Az országban szerintem már lassan nincs olyan bolt és hely, ami ne akciózna folyamatosan mindent és ne lenne gy héten 3 blekkfrájdéj meg vájtmándéj és készletkisöprés, meg beiskolázás, meg mikulás, meg első fecske és ég tudja. Ezeknek semmi értelme.
A valódi BF tud olykor felmutatni érdekes dolgokat. De a kínálat szűk, a darabszám kevés, jellemzően tőlünk nyugatra vannak a dealek, angol és német területeken.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155453) hallador válasza Tetsuo (#155449) üzenetére


hallador
addikt

Na ácsi! Nem így működik. Ez nem Németország, vagy USA ez Magyarország. Nincs olyan, hogy nagy forgalmú, és akkor majd már minden frankó is. Soroljam a nagyobbnál nagyobb forgalmú üzleteket, amik már nem létreznek, mert nem véletlenül lett nagy az a forgalom, és a végén nem is azért zárták be a csába az egészet, mert meg tudták fogni őket, hanem azért mert már a vásárlók úgy rágták a fogyasztóvédelem bokáját, mint a Resident Evilben a T vírussal fertőzöttek az élő embereket.

A Digiprime nagyker is. A Nagykerekről nagyon sokmindent el tudok mondani, de azt, hogy nagyon jó fejek lennének azt épp nem. A cég-nek vannak olyan márkái amiben Ő is nagyker, tehát, ha ASUS gépet veszel, akkor oda lehet menni nyugodtan, mert hát valójában ASUS nagyker. Kisker is. Amiben nem ők negykerek, annak meg utána kell járni. Az az nem működik már az ,hogy jó a neve, meg béla meg sanyi azt mondta a topikgazda meg amazt.Ugye vásárlói etikett, ami Magyarországon nagyjából abból áll, hogy minden a bolt dolga (NEM!) és mi mint vásárlók semmiről nem tehetünk, mert hát na... (DE!)

1. Mielőtt elkezdesz vásárolni egy ilyen árú eszközt felhívod a HP/ASUS/DELL/ACER Magyarországot, és megkérdezed, hogy az ebben a boltban vásárolt termékkel mi a helyzet?
2. Felhívod a szakszervizt megkérdezed, hogy na de mégis ebben a boltban/bolttal mi a helyzet?
3. Megnézel egy relative értelmesebb fórumokon, hogy milyen termékekre mégis milyen kommentek vannak. Az, hogy Te mit hiszel, meg mit mond bárki pontosan annyit ér Magyarországon mint amennyire a szocializmusban Hilti fúrót venni, lehetett, de csak Dollárért meg feketén átcsempészve a határon. Ha ugyanaz a szerviz mint a bolt, akkor el kell kezdeni gondolkodni, mert annak Magyarországon nincs jó vége.
4. Összefoglalva, járj utána magad, nem kell, hozzá túl sok munka hozzá. KB 3 - 4 telefon fél óra fórumozás.
5. Megírod a boltnak, hogy neked ez és ez kell. Majd a bolt válaszol, hogy igen ez az, ezt tudja, ez van benne, esetleg még egyeztettek, átvételnél, igen ma már a vásárlónak is észnél kell lennie, nem csak az eladónak (az eladó észnél van, ha nagyker, akkor meg pláne, az más kérdés, hogy az a vásárlónak jó vagy nem az.)
Megnézed, bekapcsolod, kipróbálod, belépsz a biosba és ha rendben megveszed, ha nem akkor nem!
6. Tudom kényelmes nép a magyar, na de most megkérdezheted, hogy na ne má, hát de akkor minen a webshop? Igen, nem véletlenül van az, hogy értelmesebb országokban, a gyártó kinn van, van egy olyan weboldala, amiről igen egy sima magánszemélyi is össze tudja konfigurálni az eszközét, és igen a gyártó képviseletéhez tartozó kereskedő hálózat szállítattja ki. Magyarországon nem véletlenül van így, főleg, mert a nagyker rendszer legfontosabb előnye, hogy így lehet a vásárlókat legjobban lehúzni, így lehet a vásárlóval kicseszni, mert 32 kereskedőn keresztülmegy, és mire a vásárlóhoz ér 1,5* annyiba kerül, mint Ausztriában. A vásárlónak nincs infója, csak amit a kiskereskedő összekamuzik. Hiszen Ő is keresni akar, nem csak Te olcsón venni. Ja a garanciát is a gyártó képviselője állja, Magyarországon meg van béla bt. Hát Te hallottál róla? (A nagyobb gyártóknak vannak szerviz partnerei, na de ismerünk márkákat, aminek a bela bt is dicséret lennie. )
A DigiPrime ezért olcsóbb. Na de azt senki nem állította, hogy ez bárkinek jó lenne... Mert ha vitás helyzet áll fenn, akkor egy nagyker olyan magasról fogja a kisvásárlót lesz.... hogy az csak na. Nem a DigiPrime az összes, egyik sem nyeretlen kétéves banda.

Ennyi. Azt ma rámondani Magyarországon, hogy jó bolt. Jegyezd meg a boltok, legyen az kis vagy nagyker nem a haverod. Egyszer azért mert nem érted vannak, hanem azért, hogy amit megveszel ő gazdagodjon, és nem szeret fizetni, ha garanciális problémád van.
Melyik bolt, melyik terméke, milyen árban stb... A kádár szocialista közhiedelemmel ellentétben a fogyasztóvédelem, nem azért van, hogy neked mint vásárlónak jó legyen, hanem azért, hogy a szerződési feltételeket betartassa a vásárló és a kereskedő között, azaz nem a vásárló áll nyerésre, ha baj lenne, csak hát ugye ha a nemzeti öntudat az felülírja a józan észt, akkor szoktak jönni a nekem ez is jár életérzés aminek a vége, Semmi.

Igen jól megfigyelted, a DigiPrime azért tudja olcsóbban adni adott termékeket, mert nagyker, melynek van kisker részlege is. Ha viszont nagyker, akkor elkerülhetetlen része a szürke import, mint minden nagyker esetében így van ez. Tehát ha én leírom, hogy ASUS esetében adott üzlet megbízható, akkor az az ASUS-ra vonatkozik, nem arra, hogy azt mondta jó bolt!!!! Igen és mindenben? Ilyet olvastál valahol?

A másik probléma, hogy most felteheted a kérdést, hogy na de Neked miért kellene bárminek is utánajárni, hát azért mert a vásárló már régen nem szent tehén, mint ahogy ma otthon elképzelik. Mitöbb vannak akik megérik a pénzüket. Ha meg te nem jársz utána, akkor senki nem fog, hát ilyen egyszerű ez kérem.

Szerintem.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#155454) Tetsuo válasza hallador (#155453) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Oké. Egyébként Angliában élek és én vásárolnék valakinek laptopot innen, oda (Magyarországra). Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult.
A neten utánajártam... egy szintig. Itt a Digiprime 5 csillagos, mint a Mysoft. Persze ez nem minden, ezért kérdezem itt.

Mondjuk alapból nem értem ezt. Egy jó boltnak érdeke lenne, hogy a vásárlók elégedettek legyenek. Ha nem azok, elpártolnak és lehúzhatná a rolót...
A fogyasztóvédelem pedig itt Nyugaton elég erős. Olyannyira, hogy a vásárlók semminek nem járnak utána, csak mennek a tömeg után, a nagy boltokban (webshopokban) 0% az esély arra, hogy átverjék, hiszen a boltot komolyan p*csán rúgnák. Azonnal lehozná valami bulvárlap (pl. Daily Mail) és másnapra kiürülne az üzlet, nem lenne vásárló egy szál sem.

Arról van fogalmam, hogy hazánkban az átkos rendszer óta az megy, ki tudja jobban átverni a másikat, de egy viszonteladótól, egy nagykertől nem ezt várnám, hiszen egyrészt itt a külföldi cég is képviselve van, másrészt nem egy szimpla vásárló az, akit jól átverve tovább gazdagodhat a gengszterváltáskor összelopott vagyonból céget alapító tulaj (majd azt átmenti egy másikcégbe stb.), hanem a tisztességes üzletpolitika hosszútávú előnye ilyen területen legalábbis nyilvánvalóbb.

Ezek után két kérdés maradt:
1. Van olyan üzlet (laptop), ami úgy-ahogy megbízható? Ahonnan külföldről is vásárolhatok és pontosan azt fogom kapni, amit megrendeltem? Az USAnotebook.hu és a Mysoft.hu ilyennek tűnik. (Nem, még nem telefonáltam, de majd megejtem.)
2. A Ryzen 5 2500U processzor elég egy átlagos irodai/otthoni gépnek (extremitás nélkül) még néhány évig?


Tikkakukac

Hogy érted, hogy "konfigmódosított RAM, SSD stb."? Hát nekem épp 8GB RAM, 256 SSD és i5 kell, akkor mi mást nézhetnék mint az ilyen konfigokat?
Egyáltalán nem is értem az ettől eltéréseket, hiszen ez lenne az alap ma már.
(Ki vesz 4GB-tal vagy 1TB HDD-vel laptopot? :F A Mysoft kínál az adott HP-ből vagy húszat is.)

(#155455) halalfalo válasza Tikakukac (#155413) üzenetére


halalfalo
csendes tag

Köszi az ajánlást!
Talán nem fogalmaztam pontosan, ő nem kompromisszumból akar régi játékokkal játszani, hanem mert csak ezeket ismeri és a mai napig ezekkel tolja multiban meg lanpartyn az ismerőseivel, így a konzol nem opció, ezért gondoltam egy MX250 szintre.

Ahogy néztem a Vega 10 azért elmarad az MX150 / 250-től, bár gondolom Dual Channel RAM sokat dobna rajta. Ezen is olyan HP-s a billentyűzet, hogy az „Í” meg „Ű” random helyeken van? Tényleg nincs 350-ig olyan gép, ami MX150 / 250-es, IPS-es, bírja a nem extrém hordozást, nem esik szét egy év alatt és nem néz ki úgy, mint egy karácsonyfa? :) Eredetileg 200 ezres limit volt, akkor ajánlottam neki egy Aspire 5-öt MX150-nel, aztán kitalálta, hogy legyen drágább gamer, akkor jött a Dell G5, aztán rájött, hogy a gamer nem jó és utána jött az általad ajánlott HP ProBook 445 G6. Nem tudom, hogy adjam be egy laikusnak, hogy árban az Aspire 5 és Dell G5 közt vegyen gépet, ami játékban gyengébb, mint az Acer. A következők milyenek lennének a HP-hoz képest?

Dell Inspiron 5480 5480FI5UB2
8265U, 8GB RAM, MX250

Dell Inspiron 7580 261384
8565U (az I5-ös most drágább és abban az SSD is kisebb), 8 GB RAM, MX150

Lenovo ThinkPad E480 20KN002UHV
8250U, 8 GB RAM, RX 550

HP 15-dw0016nh
Sajnos ez is 8565U - a hűtés gondolom necces, 8GB RAM, MX250

Van egy olyan érzésem, hogy egyik sem lesz jó, de hátha :D

[ Szerkesztve ]

(#155456) spanyoll válasza spanyoll (#155342) üzenetére


spanyoll
addikt

up :) :R

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#155457) Tikakukac válasza Tetsuo (#155454) üzenetére


Tikakukac
titán

Soroljam a 100%-os PH-s eladókat, hogy csak nekem milyen sztorijaim vannak egyikről-másikról? Semmit az ég egy adta világon nem ér az az értékelés. Egyfelől romosra van vásárolva, másfelől maguk az ügyfelek sem tudják sokszor, hogy át vannak verve, egészen addig, amíg mondjuk nincs egy billzet hiba a kis zenbookon és pislogás van, hogy miért adnak a szervizben a gépéhez szlovákot. Hát, mert a gép is az csókolom :B
Egy dolog számít: kórájhét legyen meg olcsó. Ennyi, tisztelet a kivétel.

Konfigokra: van egy alap konfig, amit megvesznek és ezt ők moddolják fel. Onnan tudod, hogy a lista alján van, hogy milyen SSD/RAM részre van mysoft gari. Na azt ők rakták bele.

Elég sokan vesznek ilyet. Pontosan azért, mert marha olcsón kapnak belőle ők is, te megh aztán ha 2 csavart ki tudsz tekerni bagóért raksz bele 1TB SSD-t is, meg 16 GB RAM-ot.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155458) Tikakukac válasza halalfalo (#155455) üzenetére


Tikakukac
titán

MX150-et gatyára veri, MX250-től egy hangyakukit van lentebb, kb. pari.

Az a baj, hogy ötödik ajánlás van és már megint ugrunk mindenféle méret meg kategória között. Ez így srácok nem megy :N

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155459) hallador válasza Tetsuo (#155454) üzenetére


hallador
addikt

"Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult."

Nem az, ha tisztán játszanak, ugye nem véletlenül, hoztam fel a weboldalas példát, az sem véletlen ám, hogy ameddig a Dell vagy HP Ausztriától nyugatra vállalja, hogy bármit be tudsz konfigurálni a weboldalukon, és meg tudod venni, addig a magyarnak a nagyker jutott.

A fogyasztóvédelem pedig itt Nyugaton elég erős. Olyannyira, hogy a vásárlók semminek nem járnak utána, csak mennek a tömeg után, a nagy boltokban (webshopokban) 0% az esély arra, hogy átverjék, hiszen a boltot komolyan p*csán rúgnák. Azonnal lehozná valami bulvárlap (pl. Daily Mail) és másnapra kiürülne az üzlet, nem lenne vásárló egy szál sem.

Ahogy írod nyugaton! Szerinted mi az oka annak, hogy Magyarország legsimlisebb boltosai a informatikai boltok voltak az elmúlt 30 évben? Hát nem véletlen ebben van a legnagyobb pénz. Magyarország nem nyugat, itt nem vigyáz rád Uncle Sam. Még egyszer, ha Te nem figyelsz oda más nem fog.

de egy viszonteladótól, egy nagykertől nem ezt várnám, hiszen egyrészt itt a külföldi cég is képviselve van, másrészt nem egy szimpla vásárló az, akit jól átverve tovább gazdagodhat a gengszterváltáskor összelopott vagyonból céget alapító tulaj (majd azt átmenti egy másikcégbe stb.), hanem a tisztességes üzletpolitika hosszútávú előnye ilyen területen legalábbis nyilvánvalóbb.

Igen ez nem Németország, vagy Amerika, hogy a boltok apáról fiúra, vagy fiúról unokára száll. Te mennyi 50 éves céget ismersz ami magyar? Ne menjünk messzire mennyit ismersz ami 25 éves és magyar? Nem cél amiről Te beszélsz. Itt az a cél, hogy minél többet ki tudjon hozni a cégből. ha bedől van másik. .
Igen itt vannak a külföldi gyártók is. Szerinted mennyire érdekli a külföldi gyártót a kisvásárló ha a legtöbb jelen sincs a kiskereskedelmi piacon? Szerinted mennyire érdekli ezeket a cégeket, ha egy nagykernek adja oda a szervizt? Semennyire...

1. Szerintem az első OK, a második is OK, de a maga formájában mindegyik OK, csak neked kell utánajárni, hogy a nem létező magyar fogyasztóvédelmi törvényekkel ne szívasd meg magad. Ne felejtsd ez nem Anglia!

2. Én nem vennék még AMD-t. a 2500 egy intel i3 szintjén áll. Meg amúgy majd még kijön egy pár generáció AMD mobile processzor, és majd meglátjuk.

Hogy érted, hogy "konfigmódosított RAM, SSD stb."? Hát nekem épp 8GB RAM, 256 SSD és i5 kell, akkor mi mást nézhetnék mint az ilyen konfigokat?
Egyáltalán nem is értem az ettől eltéréseket, hiszen ez lenne az alap ma már.
(Ki vesz 4GB-tal vagy 1TB HDD-vel laptopot? :F A Mysoft kínál az adott HP-ből vagy húszat is.)

Egyrészt Tikakukac-nak igaza van, másrészt nem ilyen egyszerű. A HP/DELL/xyz kiad egy alapmodellt. ezt a HP oldalán megtalálod pl, ezeket a kereskedő kiexpandál, de arra már nem a HP vállalja a garit, hanem a kereskedő, ergo jobban jársz, ha megveszed magadnak, és beépített, mert hát magyar kereskedő... Az, hogy mi az alap szerinted és mi van a valóságban az a gyártó dönti el és a nagyker.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#155460) Tetsuo válasza Tikakukac (#155457) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Értem (már :-D), köszi.
Szóval mi a véleményed a Ryzen 5 2500U processzorról?
(A Probook 450-nek éppen az a hírhedt hibája, legalábbis a net szerint, hogy könnyen letörnek a műanyagpöckök, ha szerelve van.)

Aham, köszi hallador. Akkort felejtős.

[ Szerkesztve ]

(#155461) Tikakukac válasza Tetsuo (#155460) üzenetére


Tikakukac
titán

Tök jó, remek dolog, ez a proci is sok mindenre elég, ha ezzel van gép, vedd úgy.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155462) Tetsuo válasza Tikakukac (#155461) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Ha i3-nak felel meg, akkor azt kihagynám.
Köszi a segítséget mindenkinek.

(#155463) Tikakukac válasza Tetsuo (#155462) üzenetére


Tikakukac
titán

Titkot nem árulok el: nagyjából a menet úgy néz ki, hogy i3 ryzen3, i5 ryzen 5 és i7 ryzen7. Nagy-nagy vonalakban.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155464) Dhampir válasza Tetsuo (#155462) üzenetére


Dhampir
félisten

(#155465) hallador válasza Tetsuo (#155462) üzenetére


hallador
addikt

Az van, hogy az AMD a ryzen 3000-es szériával kb el tudta érni az Intelt, hogy ha ez lesz a neve a 4000-es széria lesz pariban az Intellel. A 2000-es szériát én még hanyagolnám. Ez ahogy írták előttem nagyon nagy vonalakban, a valóságban egy
Ryzen 3 2200u kb 20 - 25%-al lassabb, mint egy 8145u.
A Ryzen 5 2500u kb 5 - 10%-al gyorsabb egy 8145u-nál.
A 8265u kb 15 - 20%-al gyorsabb a Ryzen 2500u-nál.

Tehát amennyibe kerül az AMD, csak a Ryzen7 2700u-e érdemes megvenni, bár az i5 még azt is itt ott elveri. A 3000-es szériával más a helyzet, de magam részéről, még ezt sem venném meg magamnak, mert az Intel azért itt is erősebb még. A következő AMD széria meg egy újabb arhitechtúrára fog épülni, elvileg ott lehet már meglepetés, de még a Ryzen 3000 is a régebbi archi-nak a felfrissített változatai.

Kiemelve, hogy én is egy 8145-ös notiról dolgozom, most és nem veszem észre, hogy a mindennapi felhasználásnál komoly korlátokba ütköznék. Irodai munkára nem kell erősebb, ja és persze Linux-al használom.

Szerintem.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#155466) Tikakukac válasza spanyoll (#155342) üzenetére


Tikakukac
titán

Megint a kérdés: mennyi az annyi. Mert ha 90%-ban nem fog recsegni a gépen durva dolog, U-s proci. Ez viszont a maradék időben sem tépi fel a flasztert. 1 gép, 2 igény.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155467) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok
https://www.saturn.de/de/product/_hp-pavilion-15-ec0305ng-2589970.html
Errol mi a velemenyetek?

(#155468) aradebil2 válasza aradebil2 (#155397) üzenetére


aradebil2
senior tag

sziasztok, erre valaki tudna? az alábbiakat néztük ki:
ASUS ZenBook UX331FN-EG038T
HP ProBook 430 G5/G6 széria
Acer Spin 3 széria
Levono Thinkbook 13s
Lenovo Thinkpad L480

Köszi!

(#155469) halalfalo válasza Tikakukac (#155458) üzenetére


halalfalo
csendes tag

Oké, köszi. Akkor elküldöm neki a Probookot és ne gondolja meg magát még egyszer. :)

(#155470) Tikakukac válasza halalfalo (#155469) üzenetére


Tikakukac
titán

E480 még amúgy nem feltétlen rossz választás, csak nekem még közöm nem volt hozzá, de hasonló kategória.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155471) #21180672


#21180672
törölt tag

üdv

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mindegy, minnél előbb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-150k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
adobe photoshop cc 2015, adobe aftereffects cs6, coreldraw 2017
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
játékra nem, viszont a monitor amire rálesz kötve az 3440x1440 ips free sync
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
külső kijelzőt fogok használni, szóval ez mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem számit
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
előretelepitett win10 előny de nem feltétel
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ez a lényege a kérdésemnek. olyan laptopot szeretnék amibe áttudom rakni a meglevő 2db 500 gb-os ssd-t. az egyiken a rendszer és a programok vannak, a másikon pedig a tárhely amin a programok dolgoznak.
előnyt élveznek azok a laptopok amikben van m.2 bővitési lehetőség és cdrom. ezesetben az m2-re raknám a rendszert, az egyik ssd-t a 2,5 colos slotba, a másikat pedig a caddybe a cd rom helyére és 1,5 tera ssd állna rendelkezésre.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
i5 és intel hd620 vagy ennél jobb/ennek megfelelő amd. 3440x1440 felbontású monitorra lesz rákötve a gép és a fent emlitett képszerkesztő programokra használva.
memória nem számit, azt azonnal bőviteni fogom 2x8gb ddr4-re vagy ha a slot engedi akkor 1x16gb és majd valamikor a távoli jövőben 2x16gb-ra.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új

köszönöm a segitséget

(#155472) Khelben válasza #21180672 (#155471) üzenetére


Khelben
nagyúr

CPU-val leszel meglőve. 1510-ért U-s i3 van, esetleg nagyon nagy akcióban régi kétmagos i5. Azok semmit nem érnek ilyen felhasználásra. Vagy a keretet kell emelni vagy nyitni a használt gépek felé.

(#155473) Joci??


Joci??
senior tag

Sziasztok!
150e-ig keresek használt laptopot, ezt a típust találtam, egy ami aggaszt az hogy a cpu i5 6.gen és nem találok használtan i7-et bele, ez a 6.gen ennyire ritka? érdemesebb már 7.generációs cpu-val ellátott gépet keresnem? Nem feltétlen játékra kellene de nem ártana ha nem riadna meg tőle, inkább a programoknál a sebesség lenne a lényeg pl: film konvertálás.

Acer Aspire E5-774G-552L

köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."

(#155474) Khelben válasza Joci?? (#155473) üzenetére


Khelben
nagyúr

U-s cpu-k között nincs számottévő különbség és U-s i7-tel sem lennél sokkal előrébb. Ezek a gépek nem filmkonvertálásra készültek, hanem internetezésre és alacsony grafikájú játékokra.

(#155475) Tikakukac válasza Joci?? (#155473) üzenetére


Tikakukac
titán

Amit te keresel az nem ez az ár és nem U-s proci. Nem 5-6-7 de a 8. és 9. generáció sem erre való. Mindent el fog konvertálgatni ez is, csak idő kell neki.

Mondjuk az is kérdés miért ez a gép.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155476) Joci?? válasza Khelben (#155474) üzenetére


Joci??
senior tag

Régóta laptopos vagyok, volt már egy két agyon húzott saját kezűleg épített asztali gépem is és tudom hogy egy laptop soha nem fog egy asztali gépen menni, de a kompaktsága miatt verhetetlen és emiatt nem szeretnék asztali gépre váltani, nekem a mostani is gépem is megfelel ha már a konvertálásról van szó akkor is teszi a dolgát csak a kijelző nem full hd, ami zavar és ha már full hd-re váltok akkor ugye szeretnék egy kicsit előre lépni tehát a gép teljesítményét szeretném javítani ami nekem első sorban egy konvertálásnál nyilvánulna meg.
Tehát ha lenne valami olyan gép ami jó kompromisszum akkor még anyagilag sem zárkóznék el egy esetleg magasabb költségvetéstől. :R

"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."

(#155477) Joci?? válasza Tikakukac (#155475) üzenetére


Joci??
senior tag

mert full hd, jelenleg 4.generációs i7 QM cpu van, ez már egy újabb 6.generáció ami már ddr4-es ramokat kezel magasabb órajelen, és tudja az m2 nvme ssd-t ami ugye már gyorsabb a szabvány sata3 ssd-nél, tehát ezeket össze adva az én logikámmal egy gyorsabb gépet eredményez szebb kijelzővel esetleg még gyorsabb konvertálással, emberi áron.

"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."

(#155478) Tikakukac válasza Joci?? (#155477) üzenetére


Tikakukac
titán

Leírtad a lényeget: 4. genes i7QM-ed van. Ezt akarod szembeküldeni 5-6-7. generációs U-s procikkal. DDR4 ide-oda, NVMe ide-oda, az a proci ha hűtve van és fogja az órajeleket rendesen, szanaszét fogja enni az U-s csodákat, amik nonstop lelassulnak a mindenféle hülye limitek miatt.
Ennek így biztosan nincs értelme. Ha lépsz, csakis úgy lépj, hogy annak valódi értelme van.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155479) Joci?? válasza Tikakukac (#155478) üzenetére


Joci??
senior tag

Pont most világosítottál fel, mivel már rég nem követem a fejlődést, így ezt sem tudtam hogy az m és az u között ilyen nagy különbségek is vannak, talán ezért is írtam ide, már nem bántam meg. :R

"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."

(#155480) Tikakukac válasza Joci?? (#155479) üzenetére


Tikakukac
titán

Majdnem.
4. generációban volt M és U valamint HQ és MQ proci is. Első kettő van egy pariban kb. és a második kettő is egy csoport. Élből 2 fizikai core vs 4.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155481) Joci?? válasza Tikakukac (#155480) üzenetére


Joci??
senior tag

Akkor milyen cpu ellátott laptopot nézzek amivel jól is járok?

Ez esetleg? HP Zbook 17 G1

[ Szerkesztve ]

"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."

(#155482) Tikakukac válasza Joci?? (#155481) üzenetére


Tikakukac
titán

W-s lenovo nincs és drága. Precision meg zbook. Ezekből meg ami a csövön és kereteden belül kifér.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155483) Joci?? válasza Tikakukac (#155482) üzenetére


Joci??
senior tag

Köszönöm! akkor a választásom ő rá esett HP Zbook 17 G1, remélem jól fog muzsikálni :K :R

"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."

(#155484) Sterilzona válasza Sterilzona (#155467) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Sziasztok
Erre valaki?
Esetleg van valami gyengesege ?
Vagy hasonlo arba mas?
Tudom hogy van a 10 pont.
Abszolut algalanos hasznalatra keresek, olyat ami jo par evre helytallo lesz.

(#155485) spanyoll válasza Tikakukac (#155466) üzenetére


spanyoll
addikt

Mármint felhasználás terén mennyi az annyi vagy pénz terén?
Csak mert az ideális (ha választani kell, mert igazad van, kétféle dolgot írtam), akkor 300-350K, nagyrészt böngészés és feleségemnek Illustratorozás. Az, hogy én néha PS-LRezek rajta az nem mérvadó, annyira amennyire kell annyira bírni fogja, ha az Illustratorral is elmegy.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#155486) APONE


APONE
tag

üdv!! Tudna valaki segíteni sajnos felvan fújódva a laptopba aksi: de ha kivesszem belőle nem indul el a gép: új aksit meg nem lehet bele kapni!!

[ Szerkesztve ]

(#155487) instantwater válasza APONE (#155486) üzenetére


instantwater
addikt

Alin nézted?
Milyen gép ez?

(#155488) Tikakukac válasza APONE (#155486) üzenetére


Tikakukac
titán

Másik topikba fog ez tartozni. Egyfelől marha gyorsan szedd ki és add le a megfelelő helyen, de szállítani is úgy vidd, hogy durván bekalodázva. Ez itt egy bomba.
Ezzel sokat nem lehet tenni, vagy valamilyen akkut lehet bele találni vagy ha nem kuka az egész. Ezért nem vásárolunk ilyesmit :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155489) MaxxDamage válasza APONE (#155486) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

pl. Allin van [link] - [link] - vagy eBay [link]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#155490) Tikakukac válasza spanyoll (#155485) üzenetére


Tikakukac
titán

Felhasználás. A gond megint, hogy durván két teljesen más kategória gépeit akartok 1-ben összerakni.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155492) APONE válasza MaxxDamage (#155489) üzenetére


APONE
tag

Külföldről nem tudok rendelni sajnos...

(#155493) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok
Melyiket erdemesebb megvenni?
https://www.otto.de/p/hp-pavilion-15-cx0002ng-notebook-39-6-cm-15-6-zoll-intel-core-i5-1000-gb-hdd-128-gb-ssd-inkl-office-365-personal-esd-697743887/#variationId=697743888
Vagy
https://www.notebook.hu/dell-inspiron-15-5584-272788

(#155494) spanyoll válasza Tikakukac (#155490) üzenetére


spanyoll
addikt

Hogy érted? A böngészős kb "nagy telefon" tudású gép vs Illustratorozós? Ha választani kell, akkor inkább a munkára használás lenne a fontos, tehát az, hogy azt a gépet megtaláljuk a segítségeddel / segítségetekkel, ami ezért az árért a legjobban tudja működtetni az említett Illustratort.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#155495) novakalex


novakalex
aktív tag

Sziasztok, közben a főnököm feleségének is keres laptopot. Átlagos felhasználás, internetezés, irodai programok, filmezés.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár már holnap is lehet.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
~200.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, internetezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS azért jó lenne. 14"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Is-is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD + HDD, de ha más nem is , akkor egy 500-as SSD minium HDD nélkül.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.

[ Szerkesztve ]

(#155496) Prowler


Prowler
senior tag

Sziasztok, ismét segítségeteket szeretném kérni.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 120 ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Böngészés, filmnézés, YouTube
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem használnám játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindenképpen matt, 14", Full HD előny de egy "jobbik" 720p/900p panel is megteszi
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Csak a lakáson belül lesz hordozva, utazás közben nem használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows 8.1 támogatás előny, de nem létszükséglet.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 128-256 GB tároló bőven elég nekem, RAMból a minimum szint elég (4 GB manapság?), optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Jó akkumulátoros üzemidő ha lehetséges
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új és használt is

Új gépből nincs sok választék, olcsó ASUS és Geo (?) gépeket láttam ennyiért, esetleg még egy Chromebook jöhet szóba, nagyon jó üzemidőt ígérnek nekik de a gyakorlatban nem tudom mennyire használhatóak.
Használtból nem tudom mit lehet kapni - T460, E460, E5470? Valami olyan gép lenne előnyben amin nincsenek nyomorítva a gombok és nem "spórolták" le a Home/End/PgUp/PgDn gombokat sem. 13.3"-as gépek és sok HP emiatt esik ki alapból.

Veremivadék Undorkutya

(#155497) Tikakukac válasza spanyoll (#155494) üzenetére


Tikakukac
titán

7580 Vostro lesz a ti gépetek. Egy tényleg igazi mindenes cucc és onsite garis is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155498) Tikakukac válasza novakalex (#155495) üzenetére


Tikakukac
titán

200k az elég szegényes keret ehhez, Swift 3 jól megbővítve. Van szép színben, utólag beledugdostok mindent ami kell és kb. kifér ennyiért.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155499) Tikakukac válasza Prowler (#155496) üzenetére


Tikakukac
titán

Jókat írtál, E7450 is oda tartozik, abból is van sok. Ezeket a fenti listával együtt nézegetheted, van aprón kínálat rendesen.

768 és 900p kerülendő. mind szemét.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155500) novakalex válasza Tikakukac (#155498) üzenetére


novakalex
aktív tag

Ezt néztem, ez milyen?
[link]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.