Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#154801) instantwater válasza kisÁdi (#154794) üzenetére


instantwater
addikt

Miért nem veszel akkor Macbookot?

(#154802) dssport válasza Tikakukac (#154799) üzenetére


dssport
tag

Én az említett HP 250 G7 laptopot (ha végül azt rendelem) hetente minimum 4-szer fogom hozni-vinni munkába és vissza. Tudom, hogy ez a modell nem erre van, de most ennyi a keret. Nagyjából vigyázok rá és kész. Majd lesz valami. Néztem használt üzletit is ugyan úgy 200k-ig, de számomra ott soha nem tiszta, hogy ami windows rajta van az hivatalosan használható-e se matrica se semmi. Azt mondják, hogy persze jó az úgy ahogy van ez már digitális licenc... Értem, de én csak annyit látok, hogy a gépen van mondjuk egy win7 matrica, valaha azzal jött ki most pedig árulják hivatalos?!? Win10Pro-val... Jobb esetben a számlára is feltüntetik, hogy az van a gépen eladáskor. Ugyan úgy nem tiszta számomra, hogy ha mondjuk softdirect-nél vagy softwaredeals-nél veszek céges használatra oprendszert, akkor azért egy ellenőrzéskor fog-e bárki sipákolni. Bocs kicsit elkanyarodtam... Lényeg, hogy ha kicsit odafigyel rá az ember akkor 3-4 évet simán kihúzhat egy közönséges laptop is. Középen kell kinyitni és kész. Ha valaki megvesz egy használt üzletit azt sem fogja sokkal tovább megtartani mert mondjuk 4-5 évesen kerül hozzá onnan indul a buli.
10000 éve még tök jó volt pl a hp renew program abba vettem egy 6510b-t újan, olcsóbban mai napig megy, ha kinyitom mondjuk 20fokos szögben, fel tudom úgy emelni a fedlapnál fogva, hogy nem nyílik ki jobban.... 10+ évesen években mérhető üzemórával.
Vagy másik példa van egy EliteBook 820-am. Tegnap letettem a táskában (nem laptop táska csak egy vékony táska) a lépcsőre... Sajnos van egy olyan hülye szokásom, hogy a lépcsőn is csinálok dolgokat. pl lefelé menet öltözködök, olvasok stb... Most éppen olvastam és ráléptem a laptopra. Aztán gyorsan visszahúztam a lábam, ezzel pedig lelöktem. Zuhant 3 lépcsőfokot. :D Meg sem néztem, siettem, gondoltam majd ha legközelebb kell akkor ez lesz a meglepetés, hogy hány darabban van :D Jelentem kutya baja...
Párom annak idején fősulin: Asus A6000. Végén darabokra volt törve, nem komázta, hogy a kóteros vonatozásban sokszor a legtöbbet dobált legjobban megtömött bőrönd aljára volt bedobva natúrba... Ha huzat volt a szobában billegett a kijelző annyira gatya lett. Nem lehetett úgy kinyitni, hogy ne potyogjanak belőle műanyagdarabok... De egy célra vette, a célt kiszolgálta. 4 év abból 1 már kompromisszumos. Egyszerre múlt ki a géptest és avult el a tudás.

[ Szerkesztve ]

(#154803) dssport válasza PubliCat (#154797) üzenetére


dssport
tag

Köszönöm, sokat segítettél!!!!!!! :R :R :R

(#154804) dssport válasza dssport (#154802) üzenetére


dssport
tag

Azt még kifelejtettem, hogy később páromnak privát használatra azért vettem Fujitsut (a557), mert bár ez is egy full műanyag bánat, de itt a tervezéskor még nem ment el teljesen az eszük, és minden főbb alkatrész szervizablakokon 2 csavarral megközelíthető. Még egy újrapasztázáshoz sem kell feszegetni szétpattintani semmit. Minden csavarozva van, nincsenek fülek. És szerintem átlag felhasználónak főleg ha nem is hozza viszi sokat ez fontosabb mint hogy magnézium vázba legyen felépítve. Legyen a gép tiszta, könnyen takarítható, akkor nem melegszik el és talán a lapon is lassabban kotlik meg ez-az.

Kijelző zsanérozása is elég masszív, normál nyomásra nem hajlik el túlzottan a fedlap. Egyszóval ár érték arányban szerintem kár, hogy a Fuji nem elterjedtebb. Consumer kategóriában itt is érezhető a spórolás, de az igazán fontos dolgokra mintha jutott volna pár +€ más gyártókhoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#154805) t_totyo


t_totyo
csendes újonc

Sziasztok,

mivel már ezer éve sem ültem laptop előtt, amennyiben "általános" iskolai célú felhasználásról beszélünk (office, főleg Word, plusz a szokásos net/filmnézés, játék vagy fotó/videoszerkesztés nélkül), 15,6-os méretben mennyire jelent hátrányt ma a sima HD (1366×768) a Full HD felbontáshoz képest? Vagy konkrétabban, ha az utóbbi változat kb. 25-30 ezres plusz összeget tesz hozzá a vételárhoz, a fenti átlagos használat mellett megéri, vagy nem éri meg a ráfordított összeget, ha 150-170 ezer körül keresgélek ( pl. Dell 3-as, HP 250-es sorozatok).
Egyetemre kellene egy laptopot berendelnem minél előbb az ifjúság számára, a többi technikai részt helyre tudom tenni, egyedül ez a HD/FHD dolog akasztott meg, nem lévén semmi viszonyítási alapom.
Köszönöm szépen a véleményeket előre is!

(#154806) Tikakukac válasza t_totyo (#154805) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha IPS is az a panel akkor minden fillért. Ha sima TN, hááát, akkor a 30k önmagában sok.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154807) dssport válasza t_totyo (#154805) üzenetére


dssport
tag

részemről egy óriási plusz pont a FullHD javára. 1366 az mára már ridegtartás kategória a szemnek

(#154808) dssport válasza t_totyo (#154805) üzenetére


dssport
tag

A korábban említett EliteBook 820-ról írok (ez ilyen jegyzetelős futkozós gép), csak 12,5" de a 1366×768 már ezen is gázos.

[ Szerkesztve ]

(#154809) kisÁdi válasza instantwater (#154801) üzenetére


kisÁdi
aktív tag

Veszek, ha azt ajánljátok, de pontosan melyiket?

(#154810) #78600448 válasza kisÁdi (#154809) üzenetére


#78600448
törölt tag

Apple notebookok topikban tudnak segíteni a döntésben ha MB kell..

(#154811) Vesporigo


Vesporigo
aktív tag

Sziasztok,

Ma este párom notebookja kinyitás közben eltört (Lenovo Ideapad 700). Így esedékessé vált egy új notebook beszerzése, ebben kérném a tanácsotokat.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Fontossági sorrendben: képszerkesztés, szövegszerkesztés, filmnézés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem használná játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Matt, minimum Full HD.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Havonta 1x lenne cipelve, ilyenkor utazás közben is használná.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 1TB HDD, min. 8 GB RAM, optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Matt touchpad, HDMI, billentyűzet világítás, és mindenképpen masszívabb anyagból legyen, mint az említett Lenovo (ne 100% műanyag legyen). Valamint nem szeretne se Lenovo-t, se HP-t.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Mindenképpen új.

Segítségeteket előre is köszönöm! :R

(#154812) Tikakukac válasza Vesporigo (#154811) üzenetére


Tikakukac
titán

Törtek nála a Probookok is, hogy nem akar HP-t?

SSD nélkül én biztosan nem vennék semmit sem.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154813) instantwater válasza t_totyo (#154805) üzenetére


instantwater
addikt

1366x768 ra környezetterhelési adót kell befizetned vásárláskor.

Sajnos nem... de adóztatni kellene az ilyen hulladékot.

2019-ben a falusi nagymamának pasziánszozásra és receptolvasásra sem szabad 1920x1080-nál kissebb felbontást venni.

Ugyanúgy ahogy az Atom, Celeron és Pentium procikra is adót kellene kivetni mert semmire nem jók egy laptopban max megőszülni, de akkor amennyivel olcsóbb volt a gép, a különbözetet hajfestékre kell költeni.

Ugyanez vonatkozik a csak HDDvel szerelt gépekre is.

2019ben FHD/i5/8GB RAM/256 SSD számokat kell megcélozni. Ez alatt csak pénzégetés és önsanyargatás.

(#154814) Vesporigo válasza Tikakukac (#154812) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

Előző céges gépe valamelyik HP EliteBook volt (2016-ban), és emlékei szerint állandóan lefagyott, irtó lassú volt, meg nagyon melegedett. De ha van HP, amit nyugodt szívvel ajánlasz, az érdekelne.
SSD-vel kapcsolatban igazad van, kellene bele legalább egy 256GB-os a terrás winyó mellé (de ez esetben lehet kisebb a HDD).

[ Szerkesztve ]

(#154815) instantwater válasza kisÁdi (#154809) üzenetére


instantwater
addikt

Azért írtam MacBookot, mert mondtad, hogy szóba jöhet, ismeritek, és képszerkesztésre kell.

Annak jó a kijelzője, és itt véget is ért minden előnye, mert méregdrága, a billentyűzete hangos, beragad egy porszemtől is, kényelmetlen rajta gépelni, nincsenek portok, mindenhez adapter kell, ráadásul szeretnek elhalálozni is alkalomadtán, olyankor pedig nagyon zsebbenyúlós.

(#154816) Khelben válasza Vesporigo (#154811) üzenetére


Khelben
nagyúr

Mondok érdekességet: egy 100% műanyag HP Probook 450 strapabíróbb, mint a 20%-ban fém Acer Swift 3. Amit te látsz, az a burkolat. A strapabírás a belső kialakításon múlik. Úgyhogy inkább ilyen irányban nézelődjön: [link]

(#154817) Eliott


Eliott
tag

Sziasztok!

Tudom, hogy nem épp a legnépszerűbb márkáról van szó - főleg nem laptopok esetében - de mennyire ajánlott egy Huawei Matebook D? Nagyon tetszik, de nem tudom, hogy mekkorát szívnék vele. Ebben az árban nem találtam mást, ami bejönne.

Metin2 is the best game ever. Change my mind.

(#154818) instantwater válasza Eliott (#154817) üzenetére


instantwater
addikt

Az a 128 GB os SSD kicsit soványnak tűnik. Bár van extra HDD.

(#154819) kisÁdi válasza instantwater (#154815) üzenetére


kisÁdi
aktív tag

Igen, sajnos én is így látom, kb. csak a kijelző miatt vonzó. Viszont biztosan lenne az új géphez később monitor, tehát egy olyan gépet keresnék, mellyel 2-3 évig lehet munkaszinten képet szerkeszteni.

(#154820) FTPP9


FTPP9
csendes tag

1, Október közepén tervezem
2, 100.000. Ft
3, Egyetemi tanulás, programozás
4, Játék max régebbi Fifa
5, 15.6
6, ritka hordozás, havi 1-2x vonaton 1órás út
7, -
8, legalább 256GB tárhely legyen
9, HDMI
10, csak használt laptop

próbáltam alacsonyra szabni az igényeket :D Előre is köszönöm!

(#154821) -Perko-


-Perko-
csendes tag

Szeretném segítségeteket kérni, laptop választásban

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?

Szeptember végén, október elején.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200k (+20k ha megnöveli a gép élettartamát)
(3) Felhasználás?
Irodai munka végzés, SQL adatbázis stb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Könnyű hordozható kellene, 14" FHD kijelzővel
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi rendszerességgel lenne használva, utazásoknál is
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD + 8GB ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs különösebben
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép

Köszönöm a segítségeteket!

AMD Ryzen 7 7700X - Asus Strix B650E-E - PowerColor RX 7800 XT Hellhound - Be Quiet! Straight Power 12 850W - 2x16GB G.SKILL Trident Z Neo - Dell P2417H | Audio: Audio-gd NFB 11.28 - ATH-A1000Z

(#154822) Szab02


Szab02
aktív tag

Sziasztok!

[HP Campus Elitbook-ja] mennyire ajánlott hordozásra? Illetve mennyire melegszik? ár/érték?

http://www.panoramio.com/user/szab02

(#154823) instantwater


instantwater
addikt

Nem biztos, hogy teljesen jó topikba írok, de szerintem itt is releváns az infó.

Azt hiszem nyertem a "panel-lottón"!
Viszont tudni szeretném, hogy hogyan nyerjek a jövőben is.

Kezdjük az elején.

A gép amin dolgozom Dell 7490, i7, 16GB, 512 SSD.
Szimpatikus volt, ezért is kértem ilyen gépet a munkahelyen, hogy kipróbáljam.

A neten azt írták sok tesztben, hogy nem fényerőbajnok a készülék, de irodába elmegy.
Kicsit fura volt a kijelzője, olyan "túl matt", de megszoktam.

Jött egy jó ajánlat, hogy saját használatra is vegyek egy ugyanilyet.
Ugyanaz a specifikáció, mint amit fent említettem.

Az első bekapcsoláskor jött a meglepetés.
Először még gyengébbnek tűnt, mint a céges gépem kijelzője.
Mondom, ilyen nincs, hogy este, otthon rosszabbul látszik a kijelző, mint nappal a világos irodában?

Pár perc elteltével a Windows észhez tért, és feltette a drivereket.
Mintha atomvillanás történt volna, és megnyílt volna a mennyország kapuja.
Hirtelen olyan fényereje lett, ami jelentősen erősebb, és tapintásra is érezni, hogy a bevonat sem annyira matt, mint a céges gépemen.

Nem hagyott nyugodni ez a különbség, és utánajártam, hogy mi lehet az oka.

Service tag alapján mindkét gépben ugyanaz a R6D8G Dell cikkszámú kijelző van.

Gyakorlatilag mégsem, és a cikkszám nem jelent semmit. Nem elég, hogy többféle cikkszámú kijelzővel szerelik a gépet, azonos cikkszámnál sem garantált, hogy mi kerül a gépbe.

A céges gépemben egy BOE gyártmányú kijelző van.
14", Full HD, papíron 300 nit fényerejű, matt kijelző.
Viszont ezen a fehér nem fehér, hanem mintha szivárvány színű lenne, mert a matt réteg annyira megtöri a fényt, ezáltal minimálisan romlik az élesség is.

A saját gépemben egy Chi-Mei Innolux CMN14D3 kijelző van.
Szintén 14", Full HD, 300 nit, matt.
Ezen nem annyira durva a matt réteg, viszont a rendeltetését betölti, tükröződésmentessé teszi a kijelzőt.
Ez a panel ránézésre fényesebb, mint a BOE gyártmányú, de mi szemmel látható, az az, hogy a fehér az szép homogén, nem szivárvány szemcsés, és tűéles a kép, de mégsem tükröződik.

Az eszközkezelőből ki lehet bányászni az infót:

Most szerencsém volt, mert jobbat kaptam, mint amire számítottam, de lehet, hogy legközelebb nem lesz ilyen szerencsém.

Van rá mód Service Tag alapján megállapítani a kijelző típusát?
Vagy használt gép esetén kérjük az eladótól a fenti képernyő tartalmát, új gép esetén, ha pechünk van, akkor csak simán küldjük vissza?

Ennél a modellnél 4 gyártótól sokféle Dell cikkszám alatt kaphatunk kijelzőt, de ahogy a fenti történetből látszik egy adott cikkszám alatt is lehet 2 különböző kijelző.

Egyáltalán honnan lehet megtudni, hogy melyik a legjobb kijelző azok közül ami a gépbe kerülhet? Hiszen hiába bányásszuk ki az azonosítót az eszközkezelőből, nem tudjuk, hogy a többi jobb vagy rosszabb.

Remélem valakinek hasznos lesz.

[ Szerkesztve ]

(#154824) Pikaa


Pikaa
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tőletek laptop vásárlással kapcsolatban:

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Október környéke.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Maximum 70 ezer ft.
(3) Felhasználás?
Fotó(Adobe család) és videószerkesztés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
TN
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Keveset, a legtöbbet itthoni használtra kell.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows termék mindenképp!
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD, min. 8 GB RAM, kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Kártyaolvasó, bluetooth, hdmi.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindkettő szóba jöhet!

[ Szerkesztve ]

(#154825) Tikakukac válasza instantwater (#154823) üzenetére


Tikakukac
titán

Első kör: koloriméter. Egyfelől beméri neked a max fényerőt, plusz homogenitást és fehéret is, másfelől helyrerakja azt, amit a Win alapból nem tud. Az iszonyatosan elmászott színeket. El nem tudod képzelni egyes kijelzők mekkorát ugranak 2 perc alatt csak azért, mert a piros az piros, a zöld a zöld a kék a kék.

Teljesen biztos a halál és a kiolvasott kijelző. Minden máshoz pokoli sok adatbázist kell összefésülni, mire abból eredmény lesz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154826) Tikakukac válasza Pikaa (#154824) üzenetére


Tikakukac
titán

Fotó és videószerkesztés TN alatt laptopban? Azt úgy átgondoltad? Értelme a PS elindításának nem sok van ezeken.
Az új kitételt sem nagyon értem ennyiért amit adnak, azon tényleg DOS-t szabad használni max.

T450s van aprón 75k IPS panel, SSD és minden amit akarsz. Ha kell HDD-t is rakhatsz mellé és kész is vagy.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154827) Tikakukac válasza -Perko- (#154821) üzenetére


Tikakukac
titán

Két lábbal rúgva éppen megkapod az árkeretedben a HP 430 G6-ot, az 13.3". A 440 sajna drágább.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154828) Tikakukac válasza FTPP9 (#154820) üzenetére


Tikakukac
titán

15" ami megöli itt a kérdést. 14"-ból raklapszám tolonganak a csodábbnál csodább gépsasok, gyorsan kerestem 2-t a 15" variánsra, nulla darab eladó van HP és Lenovo gépből is :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154829) Pikaa válasza Tikakukac (#154827) üzenetére


Pikaa
aktív tag

Igen, igazad van, kell oda az IPS. Milyen procival nezted te ezt a tipust, hogy ennyi?

(#154830) Tikakukac válasza Pikaa (#154829) üzenetére


Tikakukac
titán

A 430 i3-al 200k alatt megvan.

Ha i5 kell, akkor kb. egy árban van a 440 és 430 is, 240k körül. A 450 olcsóbb egy picit, de az neked nagy.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154831) Nowi


Nowi
tag

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne mert én nem igazán értek hozzá. Itt meg szerintem lesz rá ötlet :)

Ismerős keres laptopot amin virtuális gépet (gépeket ) kellene futtatnia.

A mostani i5 , 8gb , SSD laptopján már egy gépnél is eléggé akadozik. (pedig egy 7. genes gép)

A lényeg hogy mit kellene preferálnia ilyen esetben??? Sok RAM, vagy i7 proci ?? Esetleg valami más??

Előre is köszi :R

(#154832) Bdanyy


Bdanyy
addikt

Sziasztok!

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jövő héten
(2) A gépre szánt összeg forintban? ~5-700K
(3) Felhasználás? Építésznek lenne, CAD illetve általános felhasználás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem szempont
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 17" IPS lenne a legjobb, de valszeg nem fog beferni a keretbe, így kisebb is jó.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Heti két három alkalommal, illetve hosszabb vonatutakon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) W10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD, 16gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új

Köszi előre is

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#154833) Tikakukac válasza Nowi (#154831) üzenetére


Tikakukac
titán

Rengeteg CPU és annyi RAM, ami neki kell az egyes gépeken.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154834) Nowi


Nowi
tag

A rengeteg CPU alatt mit értesz?? Gondolom egy uj genes i7 elég lesz mást laptopba nem nagyon tud venni értelmes áron??

:R

(#154835) Tikakukac válasza Nowi (#154834) üzenetére


Tikakukac
titán

Definiáld az i7-et. Meg az értelmes árat. A rengeteg CPU az sok-sok magocska és őrületes tartós órajelek.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154836) Nowi válasza Tikakukac (#154835) üzenetére


Nowi
tag

pl egy i7 8750H

értelmes ár.. 300-400k :)

vagy mondj mar egy kb konfigot ami szted jó erre??

(#154837) Tikakukac válasza Nowi (#154836) üzenetére


Tikakukac
titán

De nem tudom mit és hogyan akar futtatni. Nekem asztalin mikor hackintoshoztam is futott virtuális gép nonstop. Futott benne 3 pici program. Ezért kéne leírni, neki mire kell. De mondjuk 8750H fölött sem sok más van, szóval maradnak ezek.

Őszintén jó kérdés mit kéne vennie. Valami összefoglalót, meg kis körbeírást elfogadok.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154838) novakalex


novakalex
aktív tag

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném igénybe venni. Játékra keresek laptopot.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövőhónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék főként
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Külső monitorral lenne használva az év végén, addig csak a laptop kijelzőén menne a játék, 1080p
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6", 1080P, ami legjobb a játékokhoz és az árhoz..
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán... de azért lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell semmi rá.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem kell, HDD és SSD kombó is jó lenne. 1TB.. hely azért kéne(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, DIsplayport, jack
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.

(#154839) Nowi válasza Tikakukac (#154837) üzenetére


Nowi
tag

Gondolom az ugyanilyen i7 U-s procik kevesbe ajanlottak?!

(#154840) Tikakukac válasza Nowi (#154839) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha az i5 kevés volt, az i7U is kevés lesz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154841) tajati


tajati
aktív tag

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár a mai napon.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 200k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka, internetezés, filmnézés,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15 coll , a felbontás lényegtelen, könynen olvasható éles képe legyen, mivel idősebb embernek lesz.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazásközben nem lesz használva, de hordozva igen
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD: 256-512gb viszont ha utolag bővithető az is megteszi csak férjen be a keretbe.
RAM 8gb
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Mivel édesanyámnak lesz, így fontos hogy legyen benne dvd olvasó, valamint minél nagyobb (5 óra +) üzemideje legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is szóba jöhet. Ebben az árban thinpad t480-at néztem a starpabírosága miatt, illetve lenovo ideapad s340-15-öt, ami új. Ugyanakkor a thinkpad-et soknak érzem a számára, viszont az üzemidő és a masszivitása miatt akár megfelelő is lehet. (és egyik gépben sincs optaikai olvasó, igaz ez orvosolható egy küólső meghajtóval)
Esetleg olcsóbb gép, ami magasabb üzemidőt is jó megjelenítéssek rendelkezik, tudnátok-e ajánlani (optikai meghajtóval)?

Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

(#154842) instantwater válasza tajati (#154841) üzenetére


instantwater
addikt

Én a DVD meghajtót levenném a listáról.
Leszűkíti az elérhető gépek körét, és párezer Ft egy USB meghajtó, amit csak be kell dugni amikor szükséges, így nincs extra súly mindig, és marad hely akkunak vagy portoknak, és a választék is nagyobb.

Ez ma már egy elavult adathordozó. Én az USB megoldást javaslom.

[ Szerkesztve ]

(#154843) gyépés válasza Nowi (#154839) üzenetére


gyépés
aktív tag

Itt az a kérdés, hogy mit futtat a virtuális gépeken. Mert az lehet proci, ram vagy I/O igényes, és aszerint kell válogatni a komponenseket. Az, hogy pár virtuális gép futna rajta nem info. Egy VM-mel is megfektethető az a gép, ami másik 10 VM-et lazán elfuttat...

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#154844) dzsi23


dzsi23
addikt

Sziasztok!
HP 240 G7 6EC23EA3
"Intel® i3™ 7020U / 2,3GHz, 8GB, 240GB SSD + 1TB HDD, Intel® HD Graphics 620, WiFi, Bluetooth, Webkamera, FreeDOS, Matt kijelző"
134.900.-Ft

Nem túl olcsó ez ilyen tudással? Van valahol buktató? foramax.hu-n láttam. :U

(#154845) Tikakukac válasza dzsi23 (#154844) üzenetére


Tikakukac
titán

Honnan szeditek össze ezeket :P Bakker, Google 3 találatot dob rá, mind a 3 ide vezet. Most ebből vond le akkor a következtetést.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154846) dzsi23 válasza Tikakukac (#154845) üzenetére


dzsi23
addikt

Egyedi konstrukció? :D Amúgy az árukeresőn találtam, a boltot meg nem ismerem. Nyilván nekem is gyanús, különben nem lennék itt. :)

[ Szerkesztve ]

(#154847) Tikakukac válasza dzsi23 (#154846) üzenetére


Tikakukac
titán

Áhá. Egyedi. 1 boltra egyedi, ami máshol nincs. Nyilván.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#154848) pumi689


pumi689
friss újonc

Sziasztok. Új laptopot szeretnék venni. Ráfordítandó összeg kb 160 ezer forint. Lehetőleg ssd-vel és 8 giga rammal. Dedikált videókártyával. Nembaj ha nem a legerősebb a gpu inkább office programokra kéne esetleg régebbi játékokkal játszanék. Üzemidő lehetőleg jó legyen. Eddig egy asus 509fl (i3 8 gen plusz mx250) gépet néztem ki vagy egy lenovo 330s-t (ryzen3 plusz radeon 540). Tudnátok valami mást ajánlani vagy ennyi pénzért ez a max amit kaphatok? Előre is köszönöm.

(#154849) btudos válasza dzsi23 (#154846) üzenetére


btudos
veterán

Egyedi, ahogy a garancia is, mivel ha máshol ilyet nem találsz, az garantáltan nem magyar gép.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#154850) Dronte


Dronte
aktív tag

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem:

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200k
(3) Felhasználás? Photoshop (nem expert szinten, de dizájnoláshoz lenne használva), egyetemi órák, általános felhasználás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játék nem érdekes
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6-nál ne legyen nagyobb
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Utazás közben nem, egyetemi órákra lenne hordozva, amúgy otthon
(7) Operációs rendszer? Nem lényeges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD kéne kellene (vagy SSD+HDD kombó)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Akksija azért legyen normális :)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új és használt is, ideális esetben mindkettőre szeretnék valami ajánlatot

Köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.