Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#155459) hallador válasza Tetsuo (#155454) üzenetére


hallador
addikt

"Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult."

Nem az, ha tisztán játszanak, ugye nem véletlenül, hoztam fel a weboldalas példát, az sem véletlen ám, hogy ameddig a Dell vagy HP Ausztriától nyugatra vállalja, hogy bármit be tudsz konfigurálni a weboldalukon, és meg tudod venni, addig a magyarnak a nagyker jutott.

A fogyasztóvédelem pedig itt Nyugaton elég erős. Olyannyira, hogy a vásárlók semminek nem járnak utána, csak mennek a tömeg után, a nagy boltokban (webshopokban) 0% az esély arra, hogy átverjék, hiszen a boltot komolyan p*csán rúgnák. Azonnal lehozná valami bulvárlap (pl. Daily Mail) és másnapra kiürülne az üzlet, nem lenne vásárló egy szál sem.

Ahogy írod nyugaton! Szerinted mi az oka annak, hogy Magyarország legsimlisebb boltosai a informatikai boltok voltak az elmúlt 30 évben? Hát nem véletlen ebben van a legnagyobb pénz. Magyarország nem nyugat, itt nem vigyáz rád Uncle Sam. Még egyszer, ha Te nem figyelsz oda más nem fog.

de egy viszonteladótól, egy nagykertől nem ezt várnám, hiszen egyrészt itt a külföldi cég is képviselve van, másrészt nem egy szimpla vásárló az, akit jól átverve tovább gazdagodhat a gengszterváltáskor összelopott vagyonból céget alapító tulaj (majd azt átmenti egy másikcégbe stb.), hanem a tisztességes üzletpolitika hosszútávú előnye ilyen területen legalábbis nyilvánvalóbb.

Igen ez nem Németország, vagy Amerika, hogy a boltok apáról fiúra, vagy fiúról unokára száll. Te mennyi 50 éves céget ismersz ami magyar? Ne menjünk messzire mennyit ismersz ami 25 éves és magyar? Nem cél amiről Te beszélsz. Itt az a cél, hogy minél többet ki tudjon hozni a cégből. ha bedől van másik. .
Igen itt vannak a külföldi gyártók is. Szerinted mennyire érdekli a külföldi gyártót a kisvásárló ha a legtöbb jelen sincs a kiskereskedelmi piacon? Szerinted mennyire érdekli ezeket a cégeket, ha egy nagykernek adja oda a szervizt? Semennyire...

1. Szerintem az első OK, a második is OK, de a maga formájában mindegyik OK, csak neked kell utánajárni, hogy a nem létező magyar fogyasztóvédelmi törvényekkel ne szívasd meg magad. Ne felejtsd ez nem Anglia!

2. Én nem vennék még AMD-t. a 2500 egy intel i3 szintjén áll. Meg amúgy majd még kijön egy pár generáció AMD mobile processzor, és majd meglátjuk.

Hogy érted, hogy "konfigmódosított RAM, SSD stb."? Hát nekem épp 8GB RAM, 256 SSD és i5 kell, akkor mi mást nézhetnék mint az ilyen konfigokat?
Egyáltalán nem is értem az ettől eltéréseket, hiszen ez lenne az alap ma már.
(Ki vesz 4GB-tal vagy 1TB HDD-vel laptopot? :F A Mysoft kínál az adott HP-ből vagy húszat is.)

Egyrészt Tikakukac-nak igaza van, másrészt nem ilyen egyszerű. A HP/DELL/xyz kiad egy alapmodellt. ezt a HP oldalán megtalálod pl, ezeket a kereskedő kiexpandál, de arra már nem a HP vállalja a garit, hanem a kereskedő, ergo jobban jársz, ha megveszed magadnak, és beépített, mert hát magyar kereskedő... Az, hogy mi az alap szerinted és mi van a valóságban az a gyártó dönti el és a nagyker.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.