Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#155301) Lefty válasza Tikakukac (#155299) üzenetére


Lefty
addikt

Egy ilyen hp g6-g7 nem eleg arra, hogy raw kepeket szerkesszek? Melyik resze keves ehhez?

(#155302) Lefty válasza Lefty (#155301) üzenetére


Lefty
addikt

Tikakukac talaltam hasznaltan, amit irtal: [link] Ez mondjuk eleg lenne lightroom szerkesztgetesre? Nem baj, hogy regebbi i5 es ddr3? En csak orulnek, mert olcsobban meguszom.

(#155303) Tikakukac válasza Lefty (#155302) üzenetére


Tikakukac
titán

Na, látjátok, megy ez az aprós kutatás másnak is, nem csak nekem :B
Aprós linket mondjuk vedd ki, mert elvben annyira nem szeretik a modik, bár ez a legkevésbé sem hirdetés... na mindegy.

Igen ez untig elég, ha húgomnak megfelel ez a gen., neked is király lesz. DDR3 és DDR4 laptop szinten nem egy egetrengetés, főleg nem ilyen proci mellett.

E7450 is jó amúgy, 840 G2 egy panelcserével vagy T450/s. De ezekből ennyire patika és jó akksisat meg ilyen konfigosat nehezen kapsz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155304) Tikakukac válasza CarcassRose (#155300) üzenetére


Tikakukac
titán

Akkor vehetsz te még 14"-t is, egy E7450 34*23cm.

Amiket fölöttem írtam a másik kérdezőnek, azt a sort te is bátran nézheted végig.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155305) Lefty válasza Tikakukac (#155303) üzenetére


Lefty
addikt

Koszonom a segitseget. A hsz-t mar nem tudom szerkeszteni, nem tudtam, hogy ez gond.

[ Szerkesztve ]

(#155306) Tikakukac válasza Lefty (#155305) üzenetére


Tikakukac
titán

Annyira nem vészes, rákérdezek majd mi a jelenlegi tényállás. Topikgazdik nem tudnak szerkeszteni, törölni tudunk csak meg OFF-ba rakni. Egy link-törlés jogkör lehet jól jönne. Megérdeklődöm, nagy para nem lesz, ne aggódj ;)

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155307) hallador válasza tpeter77 (#155275) üzenetére


hallador
addikt

Nem tévedtél nem a Te/Ti hibátok.

A Dell Latitude 7000 / Precision ugyanolyan jó, mint bármelyik másik társa.

Amióta a magyar nagykerek (na nem mintha nem ezt csinálnák 25 éve, csak most a Dell-el lehet lehúzni az embereket, mondjuk ehhez kell egy fajta magyaros felfogás is, miszerint ki mikor tudja jobban lefizetni azokat a döntéshozókat, akik a szart is megveszik, csak kapjon valamit.. Vannak ilyen slágertermékek (Vargáné és Társa Táp táp áron, Üzleti notebook árak a 2000-es évek elején, HP NX árak (7010,9010) 2006 környékén), ThinkPad T árak 2008 környékén... stb, stb, most a Dell van soron)). Ha megnézed a magyar piacot kifejezetten Business Notebook szempontból, akkor mesterségesen meg vannak emelve a Dell gépek árai otthon. Gyakorlatilag a szomszédos Ausztriában 30 %-al olcsóbban a Dell Notebookok, az XPS fele ennyibe kerül mint Otthon. Ausztriában az XPS 13 csúcsmodell (Dell XPS 9390 "Project Sputnik" Developer Edition 1900 Euro) Na otthon az előző generáció alapmodellje kerül ennyibe (ez Ausztriában 900 euró, Magyarországon 600 000 Ft...).

Vicc az az Ország. Mennek vissza a 80-as évekbe ahol a főpárttitkár bácsi megmondja mit használhat a jó proletár. A jó proletár meg választhat a Raketa, az ETA, meg a Hajdú porszívó közül, ja de lehet kapni dollárért Electrolux porszívót, meg Hilti vésőkalapácsot is csak az 4* annyiba kerül mint bármi, mert párttitkár izé allambácsihoz közelálló nagyker vezér így akarja, és mivel visszacseppen annak is aki megrendeli tőle a "Latitude" 3000/5000 -et 7000/EliteBook/ThinkPad T áron azt a 3 fajtát ami van a 40 fajtából, természetesen horribilis áron. Persze azt elfelejtik hozzátenni, hogy valójában ez nem az a Latitude...

Sajnos, ezzel nem lehet mit csinálni, mert sajnos a nagyker azt csinál amit akar, akinek meg kellene ezzel foglalkozni azok egy Feature Phone kezeléséhez is hülye. Mint régen az ideológiailag képzett tisztek voltak...

De hogy a témánál maradjunk, ugyanez van otthon az Ultrabookokkal is. A gyártók legyártanak valamennyit 4, 8, 16 GB rammal Mit csinál a jó magyar nagyker, megrendel egy valag 4, 8 GB -os modellt, meg 3 db 16 GB-os modellt. A 3 db 16 GB-os modell elfogy 1 nap alatt, a szerencsétlen vásárló meg mehet a sóhivatalba, mert a nagy Taiwaini OEM-ek már nem fognak utángyártani semmit, mert már az Intel gen 10-es gépek is le vannak gyártva. És a Gen 11-er készül. Jó esetben egy utángyártás van, na de nem most mert már nem létezik a gyártósor sem. Aki Ultrabook-ot akar venni, mivel mindegyikre lpddr memóra van forrasztva 4-8-16 GB rammal (Dell XPX 13, ZenBook, HP Envy 13, Acer swift 5,7) Magyarországon egy tetves 16 GB-os modellt nem találsz, ha igen az véletlen és mondanom sem kell hogy megnagykerezve értelmes ár * 2-vel. Csak mert a nagyker a 8 GB-os alapmodellt is el tudja adni annyiért mint egy normális országban a csúcsmodell kerül...
A szomszédos Ausztriában 1100 euro egy HP Envy 13 ci7/16GB/512GB na otthon nem létezik, de cserébe ami a szomszédban 7 - 800 Euró, az otthon 1000 - 1100 Euro...

Vagy a következő példa:
A szomszédos Ausztriában bármelyik enterprise business alapmodell 1100 - 1200 Euro környékén indul. HP EliteBook-ot megkapod ennyiért otthon is. Ha nem HP-ról van szó azonnal átszámítva 1500 euro alatt semmit nem kapsz otthon, ja ha nekem nem elég a királyi ci5/8gb/250gb modell, hanem véletlenül igényeim is lennének (kádár rendszerben sem volt, most minek kellene a prolinak, az éppen aktuális elvtárs úgyse tudja mire való, tehát nem kell), mondjuk ci7/16gb/1000gb, na akkor az Isten mentsen meg, hogy minimum 2000 Euro legyen otthon, na persze a szomszédban azért a migránspárti szemetek szennyezik a nemzetet ugyanezzel a konfiggal 1600 - 1700 eurós gépekkel...

Negyedik példa:
Bemész egy bármilyen magyar kis/nagykerbe kellene neked egy Asus notebook garancia kiterjesztés, = ilyen nincs, nem is kereste soha senki, nem is hallottunk róla. Nem is volt ilyen soha stb, stb. Értem, hogy nem célja, hogy garancia kiterjesztést vegyek, mert akkor kinek adja el a jól megvett 8 GB-os ultrabook következő generációját? A többit össze tudod rakni.

Szóval nem kell csalódnod. Nem kell megvenni a Dell-t otthon. Adott db szám felett bármelyik gyártó (még az Acer is) helyszínre megy és előtted javítja meg a gépet. Ezekről a dolgokról még csak nem is a Dell tehet.

Persze most bele lehet menni olyan dolgokba, mint ha 5 év garanciát veszel rá, akkor már olcsóbb a Dell, meg hát ha igazából szolgáltatás ide vagy oda (egy magánszemélyre nézve), de az a helyzet, hogy kb 60 db felett nem olcsóbb. A helyzet az, hogy a Dell szakszerviz általában a nagyker, ugye innentől kitalálod a többit? Ameddig a HP, Acer, ThinkPad, Fujitsu esetében van csak szerviz is. Ugye azt nem sokan tudják, de pl a HP egyik európai központi szervize Magyarországon van. Ebből 2 is van. Az az nem ritkán Angliából vagy Svájcból is ide hozzák a gépeket, tehát referencia van, csak hát azokkal az a baj, hogy nem a "preferált" aktuális bölcs vezérünk közeli cég ólálkodik..

Visszatérve ésszel, ha engedik. Ha nem akkor ez van sajnos.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#155308) instantwater válasza hallador (#155307) üzenetére


instantwater
addikt

Ez miért van, hogy otthon minden SOKKAL drágább?

Nem csak a Dell Latitude 7000 sorozat.
Akár csak olyan alapvető dolog, mint egy márkás tusfürdő.
Angliában akció nélkül bármelyik boltban 1 GBP, otthon 800 Ft. :Y
Vagy márkás pelenka, ismert popsikrém? Ezek otthon mind több mint 2x annyiba kerülnek mint in England.

Nem csak a 7% ÁFA különbségnyivel drágább, és a szállítás sem indokolja azt a felárat amit otthon elkérnek.

(#155309) instantwater válasza CarcassRose (#155300) üzenetére


instantwater
addikt

13"-os gép, max 8 GB rammal, Photoshopra, utazás közben?

Nem lesz az kicsi minden tekintetben?
Mi látszik a photoshopból 13 colon egy zötykölődő tömegközlekedési eszközön?
Vagy csak vajsima RailJeten és repülőgépen használnád?

Nem akarod magad megszívatni. :N

Ok, talán egy 13"-os MBP megfelelne neked, mert kompakt, és nagyon jó kijelzője van, 8GB RAMos verzió még csak "nagyon" drága, nem "megfizethetetlen", de nem ez volt a kérdés, hogy ajánljuk e a MBPt.

[ Szerkesztve ]

(#155310) tpeter77 válasza hallador (#155307) üzenetére


tpeter77
addikt

Kicsit off, de van olyan garis gép, amibe beleborult a reggeli kávé.
Hp és Dell is járt igy.
Hol tudok értelmes áron alaplapot és kijelzőt venni? Ezek a legdrágább, szokás szerint elromló alkatrészek.

(#155311) hallador válasza tpeter77 (#155310) üzenetére


hallador
addikt

Milyen ár lenne értelmes ár? Csak kíváncsiságból kérdezem nem foglalkozom beszerzéssel.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#155312) Tikakukac válasza tpeter77 (#155310) üzenetére


Tikakukac
titán

Mindig mindenki reális és értelmes áron akar dolgokat szerezni. Ez az esetek többségében azt jelenti hogy irreálisan olcsón. Volt olyan, amikor szintén hasonló vízkáros gépre valami nevetségesen olcsó árat mondtam be javításra és majdnem szívroham vitte el a srácot. Amihez nincs aprón egy rakat bontás, az drága lesz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155313) RetepNyaraB válasza Tikakukac (#155312) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Amihez pedig van aprón egy rakat bontás azért lesz drága, mert a rakat bontás mutatja, hogy folyamatosan megy tönkre :))

dupla off: akkor az ősi, first gen i5 M450-es ideapad y560-om egy iparművészeti remekmű, egy caterpillar strapatop, amelyet már leejtettem asztalról, belevágtam az egeret a kijelzőbe (hdd-t és kijelzőt cseréltem az eset kapcsán anno), a vga túl van hajtva benne legalább 5 éve és máig prímán fut, csak persze már minek.
A mai méregdrága eszközök meg hullanak, mint a legyek? Borzasztó egy tendencia.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#155314) tpeter77 válasza Tikakukac (#155312) üzenetére


tpeter77
addikt

Akkor mit szólnál ha azt mondanák a szervizben hogy nettó 200k az alaplap ára? Én keresnék olcsóbbat, most pont ezen kínlódok.

(#155315) Tikakukac válasza tpeter77 (#155314) üzenetére


Tikakukac
titán

Semmit nem mondanék rá, mivel nem tudok típust, nem tudok pontos konfigot, nem tudok semmit. Láttam már 360k-s ajánlatot is. De ezt olyan notira, amihez nincs sehol alaplap, mert kb. nem létezett maga a gép sem soha. Az biztos, hogy ha gyárit akarsz és újat, annak ára van. De ez itt már erősen OFF.

RetepNyaraB: Van az, amikor valaki szutyok és típushibás. Na ahhoz nyilván lesz sok bontó és pont az nem lesz, ami neked is kell.
De tudok nem 1 üzleti sorozatot, amiből én még hibásat szinte alig láttam, most mégis van 3 is bontóban. 1-1 nap elcsúszással lett az egyik vízkáros, a másik ropira törve, a harmadik pedig autó tetőről esett fedlapra. Ezek mind jók, egyik burkolatra, másik belsőre.
Amúgy meg ja, jól látod. Manapság egy TP nincs úgy összedobva, mint egy Y560.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155316) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Sziasztok,
Irodai munkához keresünk hordozható gépet. Jellemzően egy helyen használjuk, de időnként jönni-menni kell az épületben, megbeszéléseket tartunk, stb. Szóval mindenképpen laptop, de a hordozhatóság nem kritikus.

Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül

A gépre szánt összeg forintban?
200-300 ezer között

Felhasználás?
Word, Excel, PDF olvasó, Outlook, böngészők, szóval klasszikus irodai felhasználás

Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék egyáltalán nem lesz, irodai gép

Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minimum 15 col, de nem gond ha kicsit nagyobb. A jelenlegi tartalmat is nagyítani kellett és azt nem látja a felhasználó. 120%-on kicsit homályos minden. Szóval vagy ténylegesen dupla skálázással, vagy natív felbontáson kellene mennie. Ez a legfontosabb. Jól látható, nagy fényerejű kijelző legyen benne. Egész nap ezt nézi, legyen jó.

Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nagyon ritkán, ez nem lényeges.

Operációs rendszer?
Windows 10 kell, céges gép.

Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Doksi van bőven, de nem kritikus. 500 GB SSD, 8 GB memória a minimum. Dedikált VGA nem kell.

Egyéb kívánság, speciális igények?
Numerikus billentyűzet mindenképpen kell és ha van CD olvasó az is, normál USB legyen pár darab, kártyaolvasó szintén nem baj ha van.

Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új, garanciával.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#155317) Tikakukac válasza TigerCat (#155316) üzenetére


Tikakukac
titán

Irgalmatlan sok opció nincs. Lifebook E559 és Probook 450 G6. Minden más repül ki a 300k-s keretből vagy a 15"-ból.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155318) uszid94


uszid94
tag

Sziasztok!
Bátyámnak kéne egy megbízható laptop otthoni használatra, leginkább filmezésre játszani egyáltalán nem jatszik! A nagy 3ds full hd s tv jén nézné a filmeket. Ki mit ajánlana?

(#155319) Tikakukac válasza uszid94 (#155318) üzenetére


Tikakukac
titán

Fenti összefoglaló elolvasását első körben :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155320) Victoryus válasza Tikakukac (#155249) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Csak nem bírtam ki, pedig elszámoltam 10-ig...
Mi a t*k*mnek adjak supportot ha az asszonynak lesz a gép...
Amúgy adok: szétszedem, lepasztázom, újratelepítem stb. az itthoni gépeket. Olcsó költségvetésből kerestem jobbat a mostaninál. Plusz 15ezret egyébként meg is ért volna az Amd-s gép.
Gondoltam hátha esetleg más a hardver teljesítménye alapján ad tanácsot, vagy ír tapasztalatot, nem a konzumer vs. leharcolt üzleti modellek szerkezeti integritása alapján. A hardver az ajánlottban is gen.2 meg az Asusban is az. Ezért kérdeztem. Gyakorlatilag ez itt kifújt. Többet nem kérdezem.
Nem kell otthonra titániumvázas salamontökefényű terminátor.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#155321) Tikakukac válasza Victoryus (#155320) üzenetére


Tikakukac
titán

Mi a t*k*mnek adjak supportot ha az asszonynak lesz a gép... amúgy adok, szétszedem, lepasztázom, újratelepítem stb.

Írod a drivert, BIOS-t, öntöd neki az alkatrészeket. Nem semmi, azért otthon egész kafa kis szerszámozottságod lehet. Meg amikor pörgeted a kis Asusból kifele a menetes darabokat és nem tudod összerakni, micsoda öröm is az.

Olcsó költségvetésből kerestem jobbat a mostaninál. Plusz 10e-ret egyébként meg is ért volna az Amd-s gép.

Nem ért volna meg. Ha fizettek volna sem. De szerintem nem is az volt itt a lényeg, csak önigazolás, újra és újra és újra :B Ha 5-en beszélnek le róla, ötször annyira győzöd meg magad, hogy hát akkor főleg meg kell venni. Nem gond, csak csináld a 4 fal között offline.
Gondoltam hátha esetleg más a hardver teljesítménye alapján ad tanácsot, vagy ír tapasztalatot, nem a konzumer vs. leharcolt üzleti modellek szerkezeti integritása alapján.

Uhujujujujj :DDD Ehhez miért kell más akkor? Te magad is kigugliztad szépen, hogy melyik mennyi pontot tud a bencsmárkokban. És mivel a bencsmárkok pontszámai a valós teljesítménnyel totálisan párhuzamban vannak, így te is el tudod dönteni magadtól, hogy mit vegyél. Hiába veri a porba a kortárs Intel az AMD-t, te ezeket az információkat ignorálod, már egészen ott, hogy valamiben Intel van. Ha mégsem, akkor majd lesz fanboyozás meg bérencezés. Ami necces lesz, mert a topikgazdáknak konkrétan AMD-s gépük van, szólok előre. Ezekből egyik sem nem gond, csak ne gyere nekem akkor számokkal.
Az pedig, hogy leharcolt üzleti vs. konzumer. Mamám, segíts rajtam. A konzumered hogyan néz ki 5 évesen? :P Mutassam a leharcolt üzleti gép soromat?

Ezért kérdeztem. Gyakorlatilag ez itt kifújt. Többet nem kérdezem. Nem kell otthonra titániumvázas salamontökefényű terminátor.

Miért feltételezi minden a témához totál laikus, de meggyőződéses khm. ********, hogy minden üzleti gép 6 kilós tripla belső merevítéses gép? Akkor, hogy tanulság is legyen és zárjuk le a vitát: pölö rendes különálló teljes magnézium-alu váza a ThinkPadoknak 10 éve nincs. Titániumváz meg főleg nincs. A magyar nyelv ugyanis a titánt ismeri.

További jó szórakozást akkor a hangokkal, amik suttognak a buksiban, időt többet hasonló jellegű kérdésekre nem fogok szánni. Köszönöm megértésed.

Az átszerkesztésekkel kombózott hsz.-re már nem fogok válaszolni, bocs.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155322) TigerCat válasza Tikakukac (#155317) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Köszi szépen! Esetleg 16-17 col?

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#155323) Tikakukac válasza TigerCat (#155322) üzenetére


Tikakukac
titán

Amiket írtam 15,6", a 16" az olyan dolog, hogy igen, a történelemben készítettek ilyet, de nagyjából ott is lett a vége, a 17" nos, az nem sok van. Egyszerűbb azt mondani, hogy nuku, zéró. Vostro jutott eszembe, de hát az ezekhez képest vicc.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155324) TigerCat válasza Tikakukac (#155323) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Okés, köszi szépen! Holnap megnézzük...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#155325) XFoxyX


XFoxyX
tag

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb.

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-250k

(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg irodai használat. Fordító program / videó lejátszás fusson rajta egyszerre.

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Maplestory

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Ha lehet akkor matt kijelző FULLHD felbontással. Méretben a nagyobb jobb.

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva sokat. Súly nem lényeg.

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos rá semmi.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD + HDD. SDD legyen legylább 100GB.

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Leginkább új gépre gondoltam.

Jelenleg ezt a kettőt néztem: [link] [link]
Milyen márkákat javasoltok?
Prociban Intel vagy Ryzen?

Köszönöm előre is a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#155326) copaca válasza Dhampir (#155282) üzenetére


copaca
csendes tag

Köszi az ajánlást.
Az AMD Ryzen (5) 7 alapú processzorokkal szerelt gépekkel van probléma?
Néztem Asus-okat ilyen processzorral és a GTX 1050 Ti -nál erősebb GPU-val (GTX 1650 vagy GTX 1660 Ti) vannak szerelve. Jó kombinációk lehetnek? Megéri az erősebb GPU az AMD procit?

(#155327) z0d1@Ku$


z0d1@Ku$
senior tag

Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
170k (A plafon 180k).
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főként irodai programok, autocad ami fontosabb (nem 3d modellezés, egyszerű tervrajzok elkészítéséhez kell).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nincs játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14", de van kihagyhatatlan ajánlat 15,6"-osban ennyiért, akkor megfontoljuk. IPS lenne a megfelelő FHD-ban.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordozva, de használva nem lesz közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, és minél több RAM.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Főleg használt üzletire gondoltunk. Pár napig használatban volt egy 7490, viszont hardverhibás lett, a mostani gép pedig totál megpurcant.
Előre is köszi!

(#155328) TigerCat válasza Tikakukac (#155323) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Közben kiderült a jelenlegi gép konfigja:
Dell Latitude E5530

Szóval ezt szeretnénk leváltani, ennek jó a kijelzője, 1920x1080 a natív felbontás, 120%-os nagyítással is minden jól olvasható. Egyébként Windows 7 van még rajta...

Szerinted mi lenne legközelebb hozzá?

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#155329) Tikakukac válasza TigerCat (#155328) üzenetére


Tikakukac
titán

Ehhez már semmi, ilyen tank élményű gép már nincs. Konfigra a fentebb írtak továbbra is jobbak kijelzőben főleg.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155330) Tikakukac válasza z0d1@Ku$ (#155327) üzenetére


Tikakukac
titán

7470 meg T470 és 840 G3 kényelmesen van ezekből, kínálat hegyekben.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155331) z0d1@Ku$ válasza Tikakukac (#155330) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Én is ezek felé orientálódom. Köszi a választ!

(#155332) TigerCat válasza Tikakukac (#155329) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Rendben, köszönöm még egyszer!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#155333) Dhampir válasza copaca (#155326) üzenetére


Dhampir
félisten

Ha Asus esetében a TUF-ra gondoltál, arról itt olvasható egy Logout-os cikk.

Itt is érdemes lehet még a mobil Ryzenről infókat gyűjteni:

AMD Raven Ridge alapú notebookok (AMD Ryzen™ Mobile Processors with Radeon™ Vega Graphics)

[ Szerkesztve ]

(#155334) blue_23 válasza Dhampir (#155333) üzenetére


blue_23
senior tag

Megtapiztam majd elgondolkodtam, ki az aki ilyet vesz? Szörnyű mennyire lementünk minőségben, miközben árban fel...

Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060

(#155335) Victoryus válasza Tikakukac (#155321) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

"Írod a drivert, BIOS-t, öntöd neki az alkatrészeket. Nem semmi, azért otthon egész kafa kis szerszámozottságod lehet. Meg amikor pörgeted a kis Asusból kifele a menetes darabokat és nem tudod összerakni, micsoda öröm is az."
Ezen jót nevettem... :D Mert olyan baromi sok ész meg, szerszám kell egy laptop szétszedéséhez, proci cseréhez, pasztázáshoz, memória bővítéshez. Főleg ennél a faék egyszerűségű gépnél... HM70-es chipset meg támogatja a gen2 I5/I7-et is. Nem is értem ezt a szarkazmust.

A kérdés lényege ennyi volt, hogy az AMD A6-7310 + R4 gpu mennyivel is jobb, mint a B820-as proci, vagy egy I5 2520M csodás intel vga-val? Kevés pénzből gépcsere projekt.
A B820-at nyilván agyonveri... de ahogy néztem kb.4. generációs I3-mal van egy ligában. A jelenlegi laptop kb. 20-24e forintért elmegy, az újabb 35e. tehát kb. 14e forintból lett volna egy jóval frisebb, 2 éves, erősebb gépe Win10-zel az asszonynak. Nem hurcolássza, otthon használja, össze sincs csukva általában.
E helyett meg ugye jött, hogy vegyek 2. gen üzleti gépet, 40e körül... Ez a lehetőség nem is merült fel nálam. Ha már Intel, akkor valami 5.gen, bár azok 45e forint körül kezdődnek ha szépséghibásak.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#155336) Victoryus válasza Victoryus (#155335) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

HM70 meg vagy támogatja az i3-i5-öt vagy nem, mivel nem akarok venni, nem jártam nagyon utána Ha nagyon kéne akkor nyilván utánajárnék ennek is. Mivel ingyen lett volna a proci, különösebben nem izgat, működik-e vagy nem, legalább kitakarítom a gépet.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#155337) Tikakukac válasza Victoryus (#155335) üzenetére


Tikakukac
titán

És nem és nem és nem.

Nem is értem ezt a szarkazmust.

Ez azért lehet, mert már olyan maxosra tekertem, hogy kiléptünk a világűrbe vele. Ha nem akarod megérteni miről ugatok, tényleg nem fog menni.

A kérdés lényege ennyi volt, hogy az AMD A6-7310 + R4 gpu mennyivel is jobb, mint a B820-as proci, vagy egy I5 2520M csodás intel vga-val? Kevés pénzből gépcsere projekt.

Egy 2520M a linkelt AMD-t agyonveri és feltörli vele a padlót. Ha szereted a számokat és a bencheket: 1800 pont vs 4000+. Ha ez elég személetes.

A B820-at nyilván agyonveri... de ahogy néztem kb.4. generációs I3-mal van egy ligában.

Egy B960-al van pariban az az AMD. Egy olyan kor alap procijával, amire emlékezni sem nagyon tudok lassan. Egy nagyon pacsuli U-s i3-al lesz ez egy szinten.

A jelenlegi laptop kb. 20-24e forintért elmegy, az újabb 35e. tehát kb. 14e forintból lett volna egy jóval frisebb, 2 éves, erősebb gépe Win10-zel az asszonynak. Nem hurcolássza, otthon használja, össze sincs csukva általában.

Azt áruld már el nekem, mert ez is konzisztensen kimarad: mi a tököt csináltok azzal a géppel, hogy a kor a lényeges nem a teljesítmény? Tényleg futtattok rajta olyan programokat, amik nem futnak adott OpenGL verziószám alatt? Mert ebben az esetben megértem, hogy egy 2 éves AMD-s konfig kell, aminek a teljesítménye egy 6 éves Intelét tudja, csak max frissebb alatta az utasításkészlet. De gondolom ha nincs összecsukva azért fületek van, kezetek is meg szemetek akad nyomokban, tehát billentyűzet meg touchpad, kijelző, ventihang és társaik azok valamit jelentenek. Vagy ezeket ilyenkor egy kopott AMD matrica felülírja?

E helyett meg ugye jött, hogy vegyek 2. gen üzleti gépet, 40e körül...

Mert ez a váltás az, aminek van értelme. Kifejtettem már szerintem harmadjára, hogy miért.

Ez a lehetőség nem is merült fel nálam.

Ebben biztos voltam. Ezt sem sikerült még megmagyarázni. Vagyis de. Neked nem kell túl jó gép ;]

Ha már Intel, akkor valami 5.gen, bár azok 45e forint körül kezdődnek ha szépséghibásak.

Mi történt az 5. generációban, amire szükséged van? AMD az tudja ennyiért? Nyilván nem, költői a kérdés.

Neked szerintem nem is laptop kell, csak egy beszélgetőpartner :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155338) shownomarcy


shownomarcy
csendes tag

Sziasztok!

Kérnék segítséget, ti mit ajánlanátok az alábbiak szerint. Alapvetően fontos lenne, hogy hosszútávon megbízható laptopot vegyünk és ár-érték arányban kihozzuk, amit lehet :) Nem tudnánk/akarnánk 2-3 év múlva váltani...
Fotó- videószerkesztésre és általános (irodai, filmnézés stb) felhasználásra.

1. Vásárlás: 2 hónapon belül (karácsonyra)
2. 250e Ft maximum
3. Felhasználás: képszerkesztés, videó szerkesztés, egyéb általános, irodai felhasználás (Lightroom, PS, Sony Vegas, MS Office)
4. Játék: nem jellemző
5. Kijelző: 15,6, IPS, ha lehet
6. Hordozhatóság: napi szinten nem téma. Inkább heti, havi szinten, ha utazunk.
7. OP: nem kell, hogy előre legyen telepítve (win 10 lesz majd)
8. Tárhely: 256 gb SSD
9. HDMI, Bluetooth. (SD jó lett volna, de látom sokban nincs.)
10. Csak új

Háttérinfó: Mindenképp kellene egy laptop a családba, páromnak. DE! :) Ha már veszünk, legyen használható nekem is. Egy régebbi (6+ éves) PC-m van, amit kép- videószerkesztésre használok. Előbb-utóbb csere lesz, de jelenleg ennek a pótlására is nincs keret, ezért is néznék (az én kategóriámban) "erősebb" laptopot. (A lenti kiválasztott már szerintem köröket ver a jelenlegi gépemre.)

Én amikor szűrni próbáltam, ezeket vettem: SSD 256, 8 Gb Ram, 8.gen i5
Asus vonalra tévedtem és először Vivobookokat néztem, de strapabíró gép kéne. A kinézett típus, amit ár-érték arányban jónak találtam (win nélkül):
ASUS ROG TUF FX505GD-BQ108C Red Fusion

(#155339) Tikakukac válasza shownomarcy (#155338) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha strapabíró gép kéne és 250 a keret amiből videót is kéne vagdalni, na az vad lesz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155340) molnartibor


molnartibor
tag

Sziasztok, laptopszalonról van valami hír? Nem lehet őket elérni és ma vettem volna át egy Dell gépet. Az van kiirva hogy technikai okok miatt zárva. Plusz egyik üzlet se veszi fel a telefont. Becsődölt volna?

[ Szerkesztve ]

(#155341) Armagedown válasza Victoryus (#155335) üzenetére


Armagedown
őstag

Nézd meg a Notebookcheck mobile cpu benchmarlistjét, ott látni fogod, hogy az A6-7310et még egy combosabb Core 2 processzor is megver bizonyos esetekben, pedig az ma már egy őskövület.
A Hp 6910p-m sajnos elpusztult, a bolhapiacon vettem egy 6710b-t alkatrésznek 2ezer körül , az szintén egy hasonló régi laptop, át tudtam bele rakni a T-8300at és tökéletesen működik. korához képest, nem is olyan rossz az 1680x1050es 15.4es kijelző.
Még mindig jobban jártam vele, mint te fogsz az Amds laptopoddal.

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#155342) spanyoll


spanyoll
addikt

Sziasztok!
A segítségetek kérném; feleségemnek keresünk új laptopot, amit évente párszor én is lehet, hogy használnék.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Amint megtaláljuk a legjobb ajánlatot, nincs időhöz kötve
(2) A gépre szánt összeg forintban? 350K
(3) Felhasználás? Irodai programok és grafikai programok (adobe kizárólag).
HA van benne egy valag ram, értelmes proci, vagyis Photoshop-Lightroom kettős nagyon kényelmesen fut rajta, akkor a gépre szánt összeg lehet 450 is talán, de az már nagyon highend cuccért max.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Matt, 14-15.6"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz útközben, inkább lakáson belül fontos a mobilitás. De nyilván előny, ha minél könnyebb a gép.
Akksi bírjon azért lightroomozás - photoshop mellett is két órát.
(7) Operációs rendszer? Nem létszükséglet, ha van rajta alapból akkor Win a preferált.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB hdd, legyen benne oprendszernek egy ssd (256), ram legalább 8gb, ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…):
HDMI, usb 3.0, etc.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új

A lényeg, hogy nagy százalékban feleségem használná a gépet, de néha munkámból adódóan jól jönne nekem is, akkor viszont masszívan izzasztanám Photoshop - Lightroom kettős alatt.
Persze ez ritka, tehát nem ez a fő felhasználás, hanem neki illustratorozás, ilyenek.

Köszi a segítséget előre is!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#155343) Tikakukac válasza molnartibor (#155340) üzenetére


Tikakukac
titán

Cég szinten lesz átalakítva a hálózat, egy darabig biztosan lent lesz a roló, ennyit tudok teljesen biztosra.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#155344) csdm


csdm
senior tag

Sziasztok!

150.000 Ft-ért keresek használt strapabíró laptopot.

i7 processzor, 8GB RAM, és fullHD kijelző lenne az elvárásom, valamint minél erősebb váz, és lehetőleg hosszantartó akkumulátor. HDD/SSD tökmindegy, úgyis sajátot teszek bele.

Kizárólag használtan vásárolnék.

Két típusra szűkítettem eddig le, és igazából nem tudom mi a különbség közöttük.
Lenovo T450s/T460s és Lenovo X1 Carbon. Mi a különbség a kettőt között? Melyik a strapabíróbb? Ezalatt főként a zsanérra gondolok.

Köszi,
csdm

(#155345) Hínár929 válasza molnartibor (#155340) üzenetére


Hínár929
tag

Szia!

A NAV intézkedett.

(#155346) Tim82 válasza Victoryus (#155336) üzenetére


Tim82
nagyúr

Úgy 30 percig támogatja, utána meg lekapcsol. [link]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#155347) molnartibor válasza Hínár929 (#155345) üzenetére


molnartibor
tag

Reggel válaszoltak, bizonytalan ideig zárva lesz nem tudják kiszolgálni az ügyfeleket. A megrendelést törölték. Mit értesz a NAV intézkedett alatt?

(#155348) Hínár929 válasza molnartibor (#155347) üzenetére


Hínár929
tag

A cégcsoport egy másik üzletágával vagyunk kapcsolatban és tegnap jelezték, bezárnak a hivatal intézkedése miatt.

(#155349) novakalex válasza novakalex (#154865) üzenetére


novakalex
aktív tag

egy kicsit növelve lett az ár, 350.000 Ft környékén keresek. Mit ajánlotok?

(#155350) #15490560


#15490560
törölt tag

Sziasztok. Az Asus Zenbook-on kívül van más minimális kávájú 15”+-os notebook?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.