Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#145001) g0dl


g0dl
addikt

HP 450 G5-el kapcsolatban lenne pár kérdésem

1. Menyire jó, megbízható a szervíz háttér?
2. Garanciát érinti-e, ha saját kezűleg bővítem a memóriát, háttértárat.
3. Néztem egy bővítési videót, és ha jól láttam, akkor van benne M2, és SATA háttértár hely is. Ezek használhatók egyszerre? Ha jól tudom az ssd-s változat M2-vel jönnek, e mellé berakható-e SATA is?

(#145002) hallador válasza g0dl (#145001) üzenetére


hallador
addikt

Igen mindent lehet. De arra azért készülj fel, hogy elég érzékeny az 5-ös széria. Ha nem belevaló alkatrészt teszel bele, akkor az alaplap bánja. Nem csak beleteszed, előtte az akkumulátort ki kell kapcsolni, mert kivenni nem tudod. Ha alaplap nincs az országban, akkor 5 - 8 hét a javítási ideje, ugyanis a HP Nem cserél alaplapot csak úgy, meg kell indokolni miért? Vagy 50 db-os tétel felett NBD-ben.
A Nem belevalót értsd, nem HP alkatrész. Az meg nem lesz olcsó. Főleg a 2,5"-os HDD-kre igen érzékeny a cucc.
Ha NVMe-es gépet veszel, akkor kb 7 - 10 000 Ft a 2,5"-os beépítőkeret, amihez nem jár csavar. Memóriabővítésre, vagy nvme bővítésre cserére annyira nem érzékeny a cucc.
Ha nem HP memória vagy HDD kerül a gépbe ami tönkrevágta az alaplapot, és rájönnek, a garancia természetesen ugrott. A HP magyar "szervizpartnerei" 8 - 9000 Ft/óra, és nem szívbajosak, egy sima a HP által ellenőrzött memória ami belevaló, hiszen Taiwan-on ellenőrizték 5000 gépen. Ugyanez igaz a HDD-re is simán kiszámláznak 2 - 3 órát felszámol ellenőrzés címén. Tudja aki ebben a szakmában dolgozik, hogy a beépített memória teszt 32 GB memóriával 30 - 40 perc alatt lefut, a hdd teszt kb 20 perc, meg a beszerelés 3 perc. Legyen 10 perc. OK, kb egy óra összesen.
Illetve megveheted tőlük is, de abban nem lesz köszönet.

Szóval az 5-ös generációs HP-kkel csak óvatosan.

Mindent lehet, csak ne vegyék észre.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#145003) g0dl válasza hallador (#145002) üzenetére


g0dl
addikt

Köszi

Hát most erősen lebeszéltél róla, pedig több dolog is tetszik benne, ami miatt bevállalnám a kicsit bővebb árkeretet. Persze azt hiszem nem nagyon van gyártó, aki vevői elégedettséget a vevő lehúzása elé helyezné.
Bennem memória modul, és SATA SSD berakása merült fel az M2 SSD mellé.

[ Szerkesztve ]

(#145004) Uzmany válasza Khelben (#144945) üzenetére


Uzmany
őstag

Szia!

Dell xps 9370 v. 9360r jobb alternatíva lenne mint a Hp envy 13? Hűtésproblémák?
Köszönöm.

® visions created with passion

(#145005) hallador válasza g0dl (#145003) üzenetére


hallador
addikt

Ez nem lehúzás. Magyarországon hozzászoktak az emberek a minden ingyen, de lehetőleg a HP fizessen, ha veszek tőle valami. Ez így természetes. A Brand PC nem noname ASUS, Gigabyte, vagy MSI, alaplapos asztali PC. Ez mindig is így volt csak hát volt az a 40 év szocializmus ami nagyon megváltoztatta az emberek világképét, igen a mai 30 évesek is így gondolkodnak tisztelet a kivételnek. Erről a magyarok tehetnek nem a HP sajnos az külföldön természetes, hogy veszel egy gépet akkor helyben van alkatrész nem dzsunka kingmax, mint a legtöbb magyar laptop üzletben, meg ki tudja milyen hol tesztelt olcsó szar, hanem HP memória, és ingyen beépítik neked, mert ugye képzés van a bolti eladónak is. Magyarországon nagy fityisz meg a szoci felfogással felnevelt vállalkozó van, akol 1 év alatt akar meggazdagodni. Nincs ennek otthon kultúrája. EZ van.

Kelet_Európa nem piac a nagyok számára.

Csak, hogy tudj róla, így van ez a Dell-nél, a Lenovo-nál is. Szóval nem a HP, ez egy életfelfogás, ami arra hivatott, hogyha veszel valamit akkor működjön. Kelet-Közép Európa, és ebben a románok, szerbek, lengyelek, magyarok elől vannak odáig jutott, hogy veszünk valamit, vagy inkább eladnak valamit, ja hogy annak az üzemeltetésének szabályai is vannak? Milyen szabályok? A szabályok betartásának díját a nagyker, a kisker, a senkiházi vállalkozó lehúzza a user meg ott áll, hogy vazze, a notebook fele lenne a bővítés, ha amúgy magyar vállalkozó által üzemeltetett szakszervizben, magyar boltból vett HP memóriával, hdd,vel hdd beépítőkerettel amit amúgy értelmesebb országokban anyagárban megoldanak, mert ugye hálás, hogy nála vásárolsz, Te legyél hálás, hogy a magyar sutyerák lehúzhat és maradj csendbe...

Na igaz ez ép szinte az egész Kelet Közép Európára is.

Csak egy példa mi vettünk egy 430 G5-öt Németországban, Laptop üzlet. 32 GB memóriával kérem, mit gondolsz 3 órát kellet várni és volt, na ugyanez orbanisztánban ha nincs a nagykerben 3 - 4 hét, ha van ,akkor csak 1 hét. És kettő 16 GB-os nem lesz, mert ugye "nincs rá igény" Ha akarok venni, akkor van rá igény igaz? Ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem, ott akartam megvenni először, mert nem nekem kellett, 30-at vettünk, gondoltuk akkor már Magyarországon vesszük meg, ha ott lesznek használva.
Elromlott egy amit Magyarországon szervizeltek 8 hét volt az alaplap csere, ez Németországban 3 nap.
Németeknél úgy kaptuk meg a 30 gépet 10 32 GB memóriával 20 8 GB-al, hogy készen. Na ha ez Magyarországon van akkor természetesen ha HP memória kell nem 3 - 4 óra, hanem 3 - 4 hét, ha nem kell HP memória, ami ugye eleve egy lehúzás, mert a HP első mondata az lesz, hogy no support...

Szóval a lehúzás nem az, hogy eredeti alkatrészeket tehetsz bele és akkor tuti megy, hanem az, hogy lehúznak minden mással amellett, hogy mindenre ráteszik a 27% adót, meg a magyar mentalitást hozzáállást, amitől aztán tényleg felforr az ember agyvize.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#145006) BauerK


BauerK
csendes tag

Sziasztok.

Már egyszer feltettem ezt a kérdést régebben csak nem érkezett rá válasz, így gondoltam megpróbálom még egyszer.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mosantól egészen szeptember eleje-közepe tájáig.

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
230k forint maximum

(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban egyetemre kell. Felhasználási prioritások: programozás, netezés/filmezés, régebbi játékok játszása

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi játékokról volna szó, mint például a Counter Strike Global Offensive és társai ezeket örülnék ha fullhd-ban vinné egy 30fps-el legalább. Az újabb címek közül, mint pl a Fortnite azokat ha fullhd-ban médiumon vinné valahogy hogy ne laggoljon annak örülnék, de mint fent említettem a játékok / új játékok számomra nem prioritás, csak néha játszom hobbi szinten. A lényeg hogy a multimédiás alkalmazások/netezés menjen zökkenőmentesen, mert attól agybajt tudok kapni.

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kijelző mérete szempontjából 12inch-et minimum szeretnék. IPS-nek örülnék a legjobban, de nem gond kompromisszumot köti se, ha ezzel az ár csökkenthető.

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Valószínűleg napi 1-2 órát, de számomra +1-2 kiló nem egy probléma.

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500gb-ot szeretnék legalább (örülnék ha valamennyi SSD volna belőle, de ez ilyen árban leányálom tudom jól :D )illetve 8GB RAM-ot.

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Semmi

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban újat szeretnék, de ha nagyon muszáj használtak is szóba jöhetnek.

Megjegyzés: Gondolom a fent leírt elvárásaim nem fognak tudni teljesülni az említett árkategóriában. Ennek megfelelően képes vagyok kompromisszumot kötni bármiben.Egy olyan közép kategóriás laptopot szeretnék amelyik a legjobban megéri ár-érték arányban és teljesíti a felhasználási prioritásaim.

Köszönöm szépen előre is a választ! :)

(#145007) Khelben válasza BauerK (#145006) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ha az új játékokat kihúzzuk, akkor lesz ilyen gép (Acer Aspire 5 MX150-es vga-val). De a középkategóriától ez elég messze van, belépő kategóriás játszós gép. Egyetemet mondjuk jó eséllyel nem fogja kibírni, se a hordozást, se az intenzívebb használatot.
Azt javaslom, hogy mondj le a játékról és vegyél egy HP Probook 430-at vagy használtan HP Elitebook 840-et. Utóbbi 140-ből megvan jó kijelzővel, ssd-vel. Ezek kiszolgálnak az egyetem végéig.

(#145008) Bazs1981


Bazs1981
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy az alábbi gépeknek mik az utódjaik:

Lenovo T430
Dell E6430
HP 8470p

Használtam mind a 3-at nagy megelégedettséggel és most az utódok közül választanék. Köszönettel : Balu

(#145009) SoundBox


SoundBox
tag

Sziasztok az MSI notebookokról mik a tapasztalatotok ? Ez nagyon jó árban van most
[link]

(#145010) Khelben válasza Bazs1981 (#145008) üzenetére


Khelben
nagyúr

T440
E6440
A 8570p-nek nincs utódja, megszűnt az a termékvonal. A HP Zbook 15 van "helyette", de az inkább a 8570w utódja és bejött mellé a HP 850 G1, mint ultrabook.

(#145011) Bluesummers válasza hallador (#145002) üzenetére


Bluesummers
őstag

Ez kemény ... Új dolgokat hallok, hogy tönkreteheti nem HP által támogatott ... De ezt mégis hogy? Az áram, az áram. Ha más notiban megy, ebben miért ne? Nem értem :(

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#145012) szabofila válasza szabofila (#145000) üzenetére


szabofila
csendes tag

Tudnátok a kérdésben segíteni, a lenti gépeket néztem ki, ebből a pénzből ahogy nézem még ACER-t lehetne, de inkább nem.
[link]
[link]
[link]
[link]

(#145013) Khelben válasza szabofila (#145012) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ezek közül amelyik jobban tetszik. De én inkább gyengébb processzorral vennék egy ips-es gépet: [link]

(#145014) szabofila válasza Khelben (#145013) üzenetére


szabofila
csendes tag

Szia! Köszönöm, szóval szerinted az ips jobban megéri mint a nagyobb proci és több memória? Azt gondolnám s joövőben ezek megtérülnek. És ips gép nagyobb processzorral, mondjuk akkor 230.000 ezer lenne a keret?

(#145015) Corvin0716 válasza szabofila (#145012) üzenetére


Corvin0716
tag

Az Acerrel mi a gond?

(#145016) szabofila válasza Corvin0716 (#145015) üzenetére


szabofila
csendes tag

Igazából a -1 év garancia, ma meg néztem és stabilabnak éreztem a Dell gépeket.

[ Szerkesztve ]

(#145017) szabofila válasza Khelben (#145013) üzenetére


szabofila
csendes tag

És Acer A515-ből lenne ips?

(#145018) Khelben válasza szabofila (#145017) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ha nem játszol, akkor a dedikált vga csak nyűg lenne, ráadásul az árából kapsz jobb házat és jobb billentyűzetet (HP). 230-ért már A515-ből is van ips, de akkor már megint inkább a Probookot venném, erősebb hardverrel.

(#145019) Corvin0716 válasza szabofila (#145016) üzenetére


Corvin0716
tag

Értem. Én is vásárlás előtt állok, kb. azonos kerettel és éppen az Acer Aspire szériát nézegetem... :)

(#145020) RWD válasza RWD (#144673) üzenetére


RWD
tag

Hali!

Khelben és jómagam javaslata után DELL 5590-re esett a választás.

Két kérdésem maradt.
1. Érdemes erre a célre (iroda, részletezést lásd előzményekben) erőltetnem egy i5-8400h procival szerelt verziót, vagy elég lesz az i5-8250u is?

2. Ha elég a kisebb proci...akkor tényleg lehetséges, hogy 1-2 konfigra 5 év garit is adnak? Lásd a 2 példát. Az összes hasonszőrű konfig, normális oldalon (ipon, mysoft, aqua, laptopsystem) 3 év garival fut. Nagyon csábító az 5 év.

[link]
[link]

Szóval ez a két jómadár az 5 év garis. Tök jó, de hihető? Miért ők a kivételek? Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#145021) BauerK válasza Khelben (#145007) üzenetére


BauerK
csendes tag

Köszi a válaszod. Annyi volna a kérdésem, hogy esetleg ez a laptop meg egy 500gb-os SSD megérné-e? (nálunk Erdélyben ez a laptop most le van árazva 173k-ba) Mert ez még benne van a keretemben csak az a 4GB ram meg az 5400rpm-es HDD tántorít el kissé.

[ Szerkesztve ]

(#145022) Khelben válasza BauerK (#145021) üzenetére


Khelben
nagyúr

TN paneles kijelző, 48 fokra melegedő billentyűzet... én hanyagolnám.

(#145023) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Ismerősöm kért segítsèget laptop vásárlásában. Otthon használná, nagyrészt youtube, filmek, böngészés, esetleg egy kis office. Fontos neki hogy aránylag erős gép legyen hogy évekig ne legyen gondja. A határ neki 200k környéke.

Ezt ajánlottam neki: https://ipon.hu/shop/termek/hp-pavilion-15ck002nh-2zk18ea-feherezust/1622019.
Van szerintetek ennél jobb választás ezen az áron? HP vagy Dell gépeket preferálja.

:R

iPhone 13 Pro Max

(#145024) novakalex


novakalex
aktív tag

Sziasztok,

Autocad munkára keresek laptopot 300.000 Ft bruttó értékben.
Hordozhatóság lesz, különleges dolgot nem kérek, de jó lenne egy 1TB SSD vagy legalább 512GB SSD + HDD
vagy 256GB SSD + 1TB HDD.
HDMI legyen rajta és usb port is.

(#145025) Khelben válasza novakalex (#145024) üzenetére


Khelben
nagyúr

Az összefoglalóban még van pár fontos kérdés, amire válaszolni kellene.

(#145023) jozsi252 : ha játék nem lesz, akkor jó.

[ Szerkesztve ]

(#145026) Mentolka


Mentolka
senior tag

Sziasztok,
Mi az ajánlott vétel, ha ugyanaz a belseje 2 láptopnak? Dell Inspiron 15500 vs Lenovo E580
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#145027) novakalex


novakalex
aktív tag

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Autocad, office, tervek szerkesztése, munka vele.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
játék nem lesz. felbontásból jó lenne a FHD.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS jó lenne ha van az ilyen a kategóriában.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordozva is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD + SSD kombó. De ha 1TB-os SSD van benne az se lenne baj. Ramból 16GB DDR4 a minimum ha megoldható.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, USB PORT
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.

(#145028) Corvin0716


Corvin0716
tag

Sziasztok! Ahhoz szeretném kikérni a hozzáértők segítségét (első körben), hogy a League of Legends, esetleg más régi, 10+ éves játékok (pl. World in Conflict) futtatásához milyen vga-ra lenne szükségem. Az általam nézett gépek rx 130/150, 920mx/940mx, hd 620, radeon 520/530/535/540/rx550 kártyákkal vannak felszerelve. Elsődlegesen irodai programokhoz kell a gép, de a kereten belül hajlandó lennék többet fizetni, hogy alkalmi jelleggel tudjak játszani, megnézni egy hd videót youtubeon, stb. Ha fentebb említett kártyákhoz kapnék egy viszonyítási alapot, hogy mire számíthatok, azzal jelentősen tudnám szűkíteni a jelenleg listán lévő modelleket.
:K

(#145029) cuko


cuko
aktív tag

Sziasztok,
Leváltanám a munkára használt laptopomat, de elbizonytalanodtam, hogy mi lenne a legjobb választás számomra. Jelenleg egy i7-3610qm-es, 8GB ramos Asus A55V-t használok, ami több szempontból is katasztrófa (anyagminőség, képernyő, melegedés, akkuidő).

Ehelyett szeretnék egy könnyebb-erősebb gépet, amit hordozni is könnyebb lenne, valamint útközben is tudok dolgozni róla, ha úgy alakul.

Egy integrált videókártyás ultrabook/munkagép lenne jó nekem, gondolom, az összefoglaló és korábbi ajánlások alapján néztem (az általam első körben látott kontrákkal):
- HP Envy 13 integrált vga-val (melegszik?)
- HP Spectre x360 (nem nagyon láttam ajánlva)
- Dell XPS 9360 (az olcsóbb modellek súrolják felülről a keretet, USA árak jobban tetszenének..)
- Asus Zenbookok (megkavart a rengeteg opció, Asustól kicsit tartok alapból, habár ezt a kategóriát nem próbáltam)
- Dell Latitude 5480? vagy más? (szintén túl sok opció, de jónak tűnik ár-érték arányban)
- Lenovo Thinkpadek - t470/t480s? (szívemhez közel állna egy Thinkpad, de úgy láttam nem igen ajánlott itt)
- Lenovo Yogak (nem ajánlottak)

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
300k Ft +/-100k Ft (nettó). Ha van tök jó ajánlott 200k nettóért, akkor örömmel veszem azt, ha 400k alatt semmi ilyesmi nincs, ráköltök még, ha muszáj.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok: MS Office, SPSS, néha egyszerre több alkalmazás több képernyőn. A jelenlegi gépem kompromisszumosan bírja, szóval hardveresen nem kell a csúcs összeállítás, elég alatta 1-2-vel. :)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13/14" és IPS a biztos, minimum FHD, de ha lehet QHD+. Matt erősen preferált.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva napi szinten, alkalomszerűen utazás közben is használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10 lenne, de ha nincs hozzá gyárilag az sem baj.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 128 GB SSD, legalább 8 GB RAM (de ideális lenne 256GB SSD + 16GB RAM).
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Külső kijelzőre csatlakoztatva használnám, az érintőképernyőt nagyon ajánlja egy barátom az Excel miatt, de úgy látom, hogy itt kimondottan nem ajánlottak ezek a gépek.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, de HA-s refurbished/használt is szóba jöhet. Beszerzést tekintve lehet USA/EU is, ha postáznak ide és van szerviztámogatottsága itthon.

Ezek alapján tudnátok segíteni, hogy mik az aktuális best buy-ok nettó 200k / 300k / 400k-ért?

(#145030) szabofila válasza Khelben (#145018) üzenetére


szabofila
csendes tag

Néztem, de ennyi pénzért nem találtam erősebb Probookot.

(#145031) Khelben válasza novakalex (#145027) üzenetére


Khelben
nagyúr

Három lehetőséged van:
a., megduplázod a rászánt összeget
b., nyitsz a használt gépek felé
c., lemondasz a munkagépekről és nézel egy erősebb konzumert, vállalva az ezzel járó kompromisszumokat (élettartam, anyaghasználat, billentyűzet, stb.)

Az biztos, hogy a 16 GB ram és az 1 terrás SSD nem fog beleférni sehogy se.

(#145029) cuko : munkára munkagépet kell venni, a felsoroltak közül ez a Dell Latitude 5480. A többi otthoni asztaldísznek való, nem napi 6-8 óra munkára. Thinkpadot kézbe kell fogni és rájössz, miért nem ajánlott. Sajnos a Lenovo olyan minőségi zuhanást produkál az utóbbi 3-4 évben, amihez hasonlót még nem látott az iparág. Mondom ezt Thinkpad T560 használóként.

(#145028) Corvin0716: ha játszol, akkor minél jobb vga kell, ilyen egyszerű. Viszont ez nem a vga ajánló topic, hanem a notebook ajánló. Ami azt jelenti, hogy hiába van egy gépben 940mx, ha maga a gép egy rakás szar. Úgyhogy inkább az összefoglaló alapján kellene nekifutni a gépkeresésnek.

[ Szerkesztve ]

(#145032) TheNewDawn válasza Corvin0716 (#145028) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Semmilyenre, pontosabban az integrált is UNTIG elég nekik.

[ Szerkesztve ]

(#145033) jozsi252 válasza Khelben (#145025) üzenetére


jozsi252
veterán

Nem nem, játék nem lesz. Okés köszönöm szépen, akkor jól döntöttem számára. Ez hogy a kialakítása olyan hogy megemeli végét ez ölben tartva annyira nem zavaró? Gondolom az asztalon ez jó dolog, könnyebb gépelni ugyanúgy mint a sima billentyűzeteknél.

Lenovo témához annyit tennék hozzá, hogy néhány éve napokat szívtam ismerősöm laptopjával mert egyszerűen LAN-on keresztül nem volt meg a kellő sebesség. Csak ilyen 10-20 megabites letöltési sebességet tudott produkálni a laptop. Ki lett próbálva többféle Windows, többféle driver, rengeteg mindent kipróbáltam de nem tudtam sajnos megoldani. Azóta is driver hibára gyanakszom, de nem sikerült megoldani sehogy sem ezt a gondot.

iPhone 13 Pro Max

(#145034) RWD válasza RWD (#145020) üzenetére


RWD
tag

Van ötletetek?

(#145035) severin87


severin87
újonc

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen laptopot érdemes venni az alábbi célokra:

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A következő fél évben (ezért benne van az is, hogy várnék egy jó modellre).

(2) A gépre szánt összeg forintban?
Ha részletben megvehető, maximum 1 millió, ha egy összegben akkor legfeljebb 2000 euro környéke...

(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munka, Programozás, CPU/memória/IO igényes számítások, Virtuális gépek, TensorFlow, fizikai szimulációk

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játszani nem tervezem.

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kijelző mérete minimum 15.4', de lehet akár 17'-os is...
Felbontás minél jobb, de minimum FullHD.
Matt kijelző, lehetőleg IPS (de nem feltétel).

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Közepes mértékben hordoznám (heti 3-4 alkalom).

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Leginkább oprendszer nélkül szeretném venni, van saját windows licenszem, de elsősorban Linux lenne rajta.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 250 GB SSD (ha van hely extra HDD-nek mégjobb).
Optikai meghajtó nem szükséges.
Minimum 16 GB RAM, minél nagyobb órajelű.

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI vagy DisplayPort, legalább 3 külső monitort meg tudjon hajtani, legyen kényelmes/értelmes billentyűzete (ThinkPad-hez szoktam, numerikus nem preferált), legyen viszonylag masszív, ne használódjon/töredezzen el a külseje

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is de csak garanciával és a fenti összeg ésszerűen arányos részéért...

Eredetileg a ThinkPad P52-t, vagy P72-t néztem ki (ez utóbbi még nincs kint), csak kicsit sokallom érte az összeget. Ezekben tetszik a Xeon processzor és hogy non-ECC memóriával 128 GB-ig bővíthető. Tudásban/minőségben hasonló kaliberű gépet keresnék, csak költséghatékonyabbat. Legjobb lenne ha részletre is megvásárolható lenne, vagy cégként. Kb. napi 12 órát lenne bekapcsolva a gép.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#145036) Corvin0716 válasza Khelben (#145031) üzenetére


Corvin0716
tag

Azt tettem. Csak arra a szegmensre kérdeztem most rá, amelyen megakadt a keresés. De igazad van, rend a lelke mindennek.:)

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?

Most, amint megvan a megfelelő.

(2) A gépre szánt összeg forintban?

200 ezer (+20 ezer, ha értelmét látom)

(3) Felhasználás?

Főleg irodai programok, tőzsdei platformok, de néha multimédiás célokra, kis gépigényű játékra is használnám, ha elbírja a gép.
.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?

Jelenleg LoL-ozok néha, azt nem bánnám, ha stabilan futtatná. Továbbá az előző hozzászólásomban említett régi, akár 10+ éves játékokra. A felbontás, részletesség nem különösebben érdekel.

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?

14"-15,6",matt, IPS

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?

Még bizonytalan mennyit, de lesz hordozva, használnám utazás közben is.

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)

Lényegtelen.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?

Azt fontosabbnak tartom, hogy 8 gb ram legyen benne, mint azt, hogy ssd. Úgy néztem a keretem vagy-vagy alapon engedi meg. DVD olvasót akarok bele.

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)

Nincs.

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)

Használt is szóba jöhet.

(#145037) Corvin0716 válasza TheNewDawn (#145032) üzenetére


Corvin0716
tag

Köszi.:) Szóval ha jól értem egy hd 620-as is megbírkózik velük.

(#145038) TheNewDawn válasza Corvin0716 (#145037) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Persze hogy meg , az a 10 éves fos lazán elfut egy kenyérpirítón is:)

(#145039) ad4m1337


ad4m1337
aktív tag

Sziasztok!

Eppen az USA -ban tartozkodok es vettem akciosan egy HP 15-cb035wn notebookot.

Mi a velemenyetek errol a geprol? Igazabol 2 aggodalmam van:

- Gariztatas: HP nak vilaggaranciaja van?

- Tudnam e cserelni a billentyuzetet?

Koszi elore is!

(#145040) Tikakukac válasza severin87 (#145035) üzenetére


Tikakukac
titán

Huh na ez nem mindennapi móka. Figyelj, ennyiért minden a tied. A P-s TP-k, zbookok, XPS-ek, bármi.

Most a kérdés inkább, hogy erőmű is kell vagy elég a sima csúcs hardver?

ad4m1337: Minden világ, csak kicsi világ. Jellemzően amcsi cuccok garija ha több is mint 1 év az mindenhol máshol bukó.

Billzet csere van, meg kell nézni milyen az dupla enteres változat. Van amikor topcase csere is kell.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#145041) BauerK válasza Khelben (#145022) üzenetére


BauerK
csendes tag

Kissé jobban belevetettem magam a témába és tisztáztam az igényeim így e szerint meg jó sok olvasgatás után eljutottam ide: https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/vivobook-max-f542un-dm017-p392624317/ ehhez még hozzájönne egy 500gbos ssd és pont 230k -ba jönne ki mindenestől.Erről mi a véleményed? Esetleg a videókártyával tapasztalatok? Ahogy én néztem a hasonló árkategóriájú laptopokban is ez van, de ebben legalább a 4GBos variáns. Köszi a válaszod. :)

[ Szerkesztve ]

(#145042) cuko válasza Khelben (#145031) üzenetére


cuko
aktív tag

Értem, köszi. :R

Latitude 3480 / E5470 / XPS 9360 ugyanolyan jó lehet felszereltségtől és ártól függően, vagy ezek a modellek nem annyira ajánlottak?
A HP munkagépei közül van, ami egy szinten van ezzel / ezekkel ár-értékben, amiket érdemes lehetne még megfontolnom (EliteBook 820/830/840/1030/1040, Probook 430 / 440, esetleg Zbook 14esek)?

(#145043) ad4m1337


ad4m1337
aktív tag

Üdv!

Bocs ha a rossz topickba irok, de tud valaki linkelni vagy beszerezni HP 15-cb035wn -hez magyar billentyúzetet meg keretet (billentyuzet korulit)?

(#145044) Khelben válasza BauerK (#145041) üzenetére


Khelben
nagyúr

Valamit rettenetesen félreolvastál, ha ehhez a géphez sikerült eljutni.

(#145045) Pöttön


Pöttön
őstag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jóféle hűtéssel rendelkező "gamer" laptop-ot?

A méret számomra mindegy, lehet 15.6-os is, és ennél nagyobb is akár.
A vastagság úgy szintén mindegy, csak lehetőleg ne throttlingolja szét magát a proci.

Két elvárásom van, az első az, hogy gtx 1060-al legyen szerelve (lehetőleg a 6 gigás változattal) a másik meg hogy max 600k a keret amit szánnék rá, és ebbe férjen bele.

Proci terén a 4 mag 8 szálas i7-ek bőven elegek lennének számomra.
ssd mellé ha rakhatnék bele hdd-t is az nagy előny lenne.

Az igényes megjelenés, fém burkolat, vagy valami matt jó minőségű műanyag, szintén előny.
A bazári megjelenésű gamer megoldásoktól irtózom....

A válaszokat, és a segítséget előre is köszi!
Az eddigi kiszemeltem az ez lenne: EVGA SC15

De hazai forgalmazót eddig még nem találtam, és nagyon infót se találtam a laptopról, pl hogy mennyire lenne jó a hűtése cpu throttling terén. :F

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#145046) Mikulásbá válasza Pöttön (#145045) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

A legjobb hűtés a Vapor Chamber,ritka és csak felső kategóriában van.Ennyiért már 1070-es 17,3+-os gép is van,én akkor már olyat néznék.

Olvass privátot!

(#145047) novakalex válasza Khelben (#145031) üzenetére


novakalex
aktív tag

Szia,

1TB-os SSD nem feltétlen kell, de ha már 256/512GB van benne akkor az jó lenne HDD kombóval.

(#145048) BauerK válasza Khelben (#145044) üzenetére


BauerK
csendes tag

Kifejtenéd bővebben kérlek?:))

(#145049) Khelben válasza BauerK (#145048) üzenetére


Khelben
nagyúr

Láthatóan nem olvastad a "miért nem veszünk notebookot az emagon és egyéb külföldi boltokban" című bejegyzéseket és elkerülték a figyelmedet az Asus belépő szintű műanyag gépeitől óva intő szösszenetek is. Röviden: kiválasztottál egy vacak műanyag gépet, kétszeresen túlárazva, olyan boltban, ahol a garancia szívás lesz. Ja és a gépben még csak magyar billentyűzet sincs. Szóval röviden ennél rosszabb gépet csak napokig tartó kereséssel tudnék javasolni.

(#145050) Gaben92 válasza novakalex (#145047) üzenetére


Gaben92
őstag

Ez is bajos. 300k-ért munkagép nagyon nincs. Ha mégis akad valami abba nem biztos, hogy bele fog menni egy SSD és egy HDD. (Lásd: Dell 5570/5580. Van benne ugyan M.2 és rendes SATA csatlakozó, de egymásnak keresztbe emiatt csak egy meghajtó megy bele egyszerre). Nálam is ez volt a legnagyobb baj gépválasztásnál, hogy alig találsz gépet ami fogad két meghajtót és van benne egy IPS panel. (Igaz azóta már eltelt pár hónap)

Szóval ha kell 1TB háttértár akkor:
- Új "munkagép" SSD nélkül 1TB HDD-vel (rémálom)
- Új "munkagép" 1TB SSD-vel (5-600k)
- Új munkagép 1TB SSD-vel (jéézus le se merem írni)
- Új konzumer SSD-vel vagy SSD+HDD kombóval kb belefér
- Használt garis munkagép SSD+HDD kombóval <--na ez lenne az optimális

De 300k-ba még használtan se férne bele munkagépből az 1TB és a 16GB, mert csak ez a kettő együtt (ha normális minőséget akarsz) 130-150k. :U

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.