- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
oliwire #183198 üzenetére
A hardwire kit elvégzi a transzformálást. Kvázi olyan, mint egy USB-s szivargyújtótöltő, csak vezetékek lógnak belőle. 3 szála van, egy állandó* és egy kapcsolt 12 V, valamint egy föld. A másik végén meg micro vagy mini USB-s kábel a kamerának megfelelően.
* Ez teszi lehetővé a parkolómódot.
(#183199) simonjoe: Nekem csak menet közben kell, a parkolóban rendszerint csak rányitják az ajtót, azt meg úgy sem látja sem az első, sem a hátsó. Nyilván ha fontos lenne számomra a parkolómód, akkor én sem így kötöttem volna be.
Amúgy a Jazz egyből lekapcsolja a szivargyújtót, ha 0 állásba kerül a kulcs. -
válasz
tboldi #183197 üzenetére
A szivargyújtó csak akkor jó, ha állandóan feszültség alatt van, mert egyébként sok értelme nincs. Pontosabban csak akkor ha csak menetközben akarod használni a kamerát. Én egy Viofo A129 Pro dualt-t vettem, természetesen egy hardwire kittel együtt, de nem köthetem a szivargyújtóra, mert az autó rendszere lekapcsolja a feszt leállás után cc. 30 perc után. Így a mozgásvezérlés nem működne ha "lepihen" a kocsi.
#183198oliwire: a hardwire kitt erre hivatott. -
tboldi
nagyúr
válasz
oliwire #183196 üzenetére
Gondolom, hardwire kittel kötötték be a biztosítéktáblába.
Én egyébként a burkolat alatt kettéosztottam a szivargyújtót (15 A helyett most 2x7,5 A), a rejtett csatlakozóba van dugva egy USB töltő, abba meg a két kamera (70mai Pro elöl, 70mai 1S hátul). Minden kábel el van rejtve a műanyagok és a kárpitok alatt, és az eredeti szivargyújtó is megmaradt. Itt is a hardwire kit lenne az igazi, de az én megoldásomhoz volt mindenem itthon.
-
-
oliwire
őstag
válasz
stickermajom #183193 üzenetére
Ez jó volt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #183189 üzenetére
Jah meg is dupláznád vele egy 2007-es passat értékét.
-
-
MC Pite
veterán
Bő egy ezressel fentebb a nyomatékcsúcs mint a kisebbik motornál?
Érdekes hogy milyen sokáig tolta sok japán gyártó, hogy a töltetcsere optimuma a sztratoszférában legyen, amit néha még hosszú váltóval agyon is csaptak.Ehhez képest jó váltóáttételezéssel kis (1.2-1.6) szarosok (nyilván nem 150km/h felett és 5 személlyel) meg egész vidáman pörögnek és akarnak menni. (Utána meg átülök a Mazda hatosba, 1.8-2.0-2.3, oszt érzésre alig akar menni.)
Fura volt, mikor haverom 1.6 NB fl-je lakotton kívül enyhe emelkedőn nem tudott a Picassomtól ellépni százig (nem gyorsultunk tovább), holott mindkettő sima 1,6 16V, csak bő két mázsával nehezebb a Pikacsu (ok, vitaminkúra meg picit könnyített töltetcsere volt, de az százig sokat nem számít).Most meg már kezdem nem bánni, hogy asszonynak végül nem DS3 lett (bár az a gyöngyházfehér LED-es Xenonos változat elég baba volt), mert tök jól szórakozok a 208al, és erősnek tűnik 90ig, és szeretem a hangját meg a kis kormánykát
.
brumi1024: Múltkor 17es Kugával mentem, életbe nem volt még ennyire meg az érzés, mikor az elején fog nagyjából jól, majd utána hiába nyomom egyre jobban, szinte csökken a fékerő. Ebben részben a fékerőelosztó is ludas, mert a hátsó tárcsa az tiszta redva, túl későn/gyengén fékezett. De 4 fővel 2t környékén nem szerettem ezt az érzést.
-
brumi1024
veterán
Jaja, direkt nem lancos volt keresve, az a G6-ban egyszer eleg volt.
Egyebkent kellemes, pihenteto, jol fogyaszt, palyan csendesebb is mint a Mini es azzal ellentetben nem "koveteli" a dinamikus haladast. A feken lepodtem meg egyedul, a Mini most kapott upgrade-elt beteteket es folyadekot, mar hozzaszoktam es meglepodtem, amikor a Golf palyatemporol nem az elejen harap majd meg jobban fog reakcio volt, hanem a harap majd enyhul. De ezen kis tarcsak vannak, alap betetekkel.
-
oliwire
őstag
van tarcsi, szerencsére
múltkor olvastam egy cikket a márkahűségről
Találd ki, melyik típus az első -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #183174 üzenetére
Jah ez nem olyan foscsi mint a Skoda motorja.
De jó hogy említed, be kell méretnem a Skordé hűtővizét, mert 1 év alatt kb 6 dl vizet kellett már rátöltenem... Nem tudom most hol áll a fagypontja de a héten már lesznek fagyos hajnalok.
-
-
válasz
focvis #183162 üzenetére
Fiatalabb, talán 5 ajtós, kb. ennyi az érvem ellene. Hátránya, hogy az alól ki kell venni a gyári kipufogót, mert a japánok valami idióta ötlettől vezérelve halkra csinálták. Illetve tény, hogy ennyire nem lesz nyers, mint a twingo. Bár jelenleg nem lenne rá + 1-2-x millióm, szóval tárgytalan.
Aztán lehet kéne egy csipsz a Twingora és utána tényleg nem akarnám eladni, 150-160 lóra felhúzzák a legtöbb helyen gond nélkül, állítólag tartós is még úgyis a technika.
-
válasz
CactuS #183161 üzenetére
Amikor már kétségbeestem a Volvo általános alkalmatlanságától a csapatásra (egyenes vonalú gyorsításra alkalmas, ellenben kanyarodásra, cikázásra nem), elkezdtem figyelni a Suzuki Sportokat. Nekem tetszik a 4. generáció (is), élőben sokkal jobb az a szín, kár volt csesztetni fotosoppal. Sajnos ennyiért adják őket, a tavaszi lezáráskor volt lejjebb.
Azért a Golfnak jobban örülök.De miért is cserélnéd a Twingo RS-t SSS-re?
-
válasz
focvis #183156 üzenetére
Biztosító is tudja, hogy mi kell az idegrendszernek.
Nézegettem a minap az SSS-eket (gen3), nagyon elszálltak az áraik. Anno, amikor a Twingot vetteem, akkor ilyen 2 milliótól már voltak, most a toronymagasan legolcsóbb 2,4 millió, műszerfalon 130k-s futással, de inkább 2,6-2,8 millió, aztán a gen4 jön 4,9 millától, de az olyan ronda, hogy még nekem is határeset.
-
válasz
MC Pite #183148 üzenetére
Nem nagyon vannak ilyen adatok fent, pont azért, mert az adalékok a sava borsa az egésznek.
Egyébként arról sincs hivatalos adat sehol, hogy az A98-as benzin forrása mi, az, hogy adalék nélküli MOL 100 csak urban legend, utoljára tavaly hozták őket szóba pl. a PKN Orlennel, amire annyi volt a válasz, hogy több partnertől is vásárolnak üzemanyagot, akiknek mindegyike a regionális piacon jól ismert, nemzetközi márkát képvisel, de további infót a szerződéseik miatt nem adhatnak ki.
-
brumi1024
veterán
Ha már bírság, hétvégén mi is összegyűjtöttünk egyet. Péntek balatonra menet siettünk, hogy leérjünk 8-ig, párom nemrégiben vett autóját járattuk meg, amin Fejér megye matrica nem volt. Indulás előtt pár órával még eszemben volt, de akkor vezettem, majd legközelebb másnap reggel jutott eszembe.
-
MC Pite
veterán
válasz
oliwire #183123 üzenetére
Nem adják ki (vagy nem találkoztam vele), de az extrán adalékolt 95 és 100 az vszínű azonos (hatású) Vpower 95/100, meg a Maxxmotion 95/100 között.
Maximum az ETBE a különbség, de ha nem télire rakja el az ember az autót, nem igazán van különbség (energiában annyira kicsi, hogy sokat nem oszt nem szoroz). A közepesen reprezentatív tankolási adataim alapján a két prémium között nem, csak a prémium és sima között vettem észre különbséget (keresztteszt adott osztrákiai pályás+hegyi etap kikormolósan; és a before/after fogyasztásváltozás).
De ha valaki talál erről pontosabb infót, az érdekelneÉn az A oszlopot szedném le, vagy akár a kéder ahogy írták ha elég vékony a kábel. Pénteken megint elgondolkoztam hogy lehet migs kellene menetrögzítő kamera
Gyorshajtás: Ősz elején Tatán brutális 63-al mértek be (50es szakasz, a felüljáró előtt lendületet gyűjtve épp).
Igen, ennyiért még nem szoktak lehajolni, mert a a +15+2-őn belül van; de helyszíni bírsággal, mérés után megállítással mégis.Úgyhogy ti maradjatok csöndbe a tolerancia feletti szágoldozással hogy pechetek volt
. Csak 5K, de arra a szaros papírra 20 percet vártam hazafelé a tűző napon.
-
oliwire
őstag
válasz
MasterMark #183146 üzenetére
Jogos
-
oliwire
őstag
válasz
MasterMark #183143 üzenetére
-
Ja, látszik, hogy mekkora batár tank az a merci. Mondjuk nem lesz boldog, ha GTK, mert most hallottam, hogy pl: G mercit 2022-es gyártási évre foglalhatsz, de nem garantált sem az időpont, sem a felszereltség, mindezt 10% foglalóval. Szép új világ.
Kiánál is behúzták a féket, ceedből csak 1.0 táltos fogható, a többit már csak akkor, ha esetleg adnak el EV/PHEV/Hybrid autót.
-
oliwire
őstag
válasz
MC Pite #183121 üzenetére
OMW-nél akkor a prémium 100 meg a prémium 95-nek ugyanolyan hatása lesz? Mert ott szoktam tankolni.
Más:
Menetkamera vezetékelvezetésről kérdeznék. Olyan kétoldalú ragasztós akasztót keresnék, ami a kocsiban használható ehhez. Jelenleg fekete ragasztószalaggal van használva, de a hideg időben kezd elválni. -
Szada85
aktív tag
60-as szakaszon, város felé [ebben a keresztezödésben] kempingeztek a hivatásos Carspotterek, sikerült 83-mal (tolerancia levonás utáni sebesség) beléjük botlani.
(A térképen látni, hogy ez is egy sokszorosan életveszélyes szakasz. Ja nem.)Egyedül a "körülmények" bosszantanak picit, a [lehajtó] óta (~1,5km) ment egymás mögött sréhen két hycomattos ~40-45 km/h-val (elején még 80-as limit, utána 60-as), nekem meg - vesztemre - ott fogyott el a türelmem, és ahogy gyorsítva átugrottam közöttük, akkor értünk a keresztezödéshez, ahol jobbra kempeltek a zsokék.
És a mai szabályozásban sajnos csak a gyorshajtást büntetik... -
MC Pite
veterán
válasz
6030D #183097 üzenetére
A napokban felmértem a környéken az üa árakat (melóba útvonal +max 3-4 perc kitérő). (Tata-Tbánya-Oroszlány). Azt ugye tudjuk hogy a (jármű)forgalom függvénye szokott lenni az ár, de ekkora szórásra nem számítottam:
Oroszlány
MOL 360 (349,5 Forensis+OTP)
Shell 364Vérteszőlős
MOL 355 (345,5 Forensis+OTP)
Shell (most épp nem néztem, a Tescos Shell egyezni szokott az oroszlányival, a forgalmasabb úton 6 forinttal szokott drágább lenni)Tata
MOL 353 (343,5 Forensis+OTP)
OMV 351
Volán 329Akinek nincs kedvezménykártyája, simán van 1500Ft különbség egy tankolásnál.
oliwire: Az olcsóbb százas nem takarít jobban, csak a jobban adalékolt 'prémiumok' - de nálunk ritka a nem prémium százas.
-
oliwire
őstag
válasz
Szada85 #183117 üzenetére
Mondjuk most újra végiggondolva a tegnapi napot, nekem is 140 volt a minimum, de volt hogy a gyors előzés miatt 160-170-re is felment az óra, utána hagytam visszaesni 140-re
egyszer volt egy 200 km/h is, mert egy egyterű az előzést 130-cal kezdte meg, majd ahogy beálltam mögé, visszalassítva 130-ra én is. Mikor befejeztük az elhaladást, kisorolt külsőbe, én visszatettem a tempomatot 140-re, gondoltam majd így őt is kielőzöm. De erre elkezd a külsőben gyorsítani, láttam, hogy a 140 sem lesz elég hogy megelőzzem. Mondom úgy sem próbáltam még ki igazán, lépjünk oda
200-ig vittem, de már sehol nem láttam utána őt. Vissza külsőbe, 140-re beálltam újra és folytattam a visszafogott utazást. -
Szada85
aktív tag
válasz
oliwire #183073 üzenetére
Szerintem sem kevés, a Cuprával (280 ló, kombi) hétvégén volt egy ~250km-es trip pályán, tartós 160-180 közötti tempókkal és 8.8-as fogyi jött ki.
Az utolsó ~3600 km átlaga 9 liter vegyesen város, pálya, még az újdonság miatt gyakran próbálgatva az erejét.
(Plusz 130€-s csekk és 1 pont a zserbóktól, de ez nem számít a fogyihoz, tudom.)
-
pit stop
addikt
Én csökkenésre számítok kicsit jövőben - benya ugyan olcsóbb lett, de sok ho miatt meg kijárási korlát miatt kevesebb a baleset, így kevesebb kárt kell fizetni. Plusz ha rendesen beüt válság leteszik autót emberek.
De lehet csak biztosítók nyeresége nő majd -
F_Zolee
nagyúr
válasz
szabonagyur #183107 üzenetére
Az durva emelés de összességében is elég alacsonynak számít. Nekem sose lesz annyi.
-
F_Zolee
nagyúr
Na ha mindenkinek csökken a díj akkor ennek még megisszuk a levét.
KH-nál vagyok én is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
oliwire #183096 üzenetére
Ha nem mész sokat akkor maradj a premium nyalnal. Ha sokat akkor mehet 1 tank puruttya 1 tank premium felvaltva.
En probalgattam tobbfelet de regi atmoszferikus motorral szivocso befecsivel nem jott ki fogyi kulonbseg erdemben.
Btw latom kihagytalak a sprites listarol, gyorsan fel is vettelek ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!