Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #185992 üzenetére
De-de már elvileg mindent kipróbáltam benne. A fele kb jól működik annak ami benne van a fele meg random nem.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Peter.70 #185988 üzenetére
Nincs hol tölteni és ha lenne is hol, nem szívesen sz@rakodnék vele (csak, hogy focvis véleményét erősítsem). Mikor lezúzták a Skordét mondtam, hogy mindegy mi a csereautó csak villany ne legyen. Persze Leaf2 meg eGolf volt bent (pedig Sacalat akartam volna) végül összekukázták nekem azt a Superb kombit amit láttál is (amúgy nem volt rossz).
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz molnarpeter #185994 üzenetére
Megnézem majd.
A parkolóban van, megyeget lefelé az ára. Mennyi volt eleinte, 7+? 5-öt adnék érte, de nem kellene igazán, túl kicsi és fapad.
-
molnarpeter
nagyúr
#FleetZone Göbi S1-et tesztelt [link] (focvis, ez még mindig az, pedig lassan már pálinka lesz az akkori cefréből )
Vinyus - elvileg szívroham volt
[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
válasz stickermajom #185992 üzenetére
túl vastag a használati utasitás, még nem jutott a végére
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
ngaba
aktív tag
Igen, szerintem is a legegyértelműbb egy hosszabb villantás.
Hátrafelé viszont nem tudok jelezni, bármit próbáltam, nem értik / félreértik.Amúgy én is szoktam villantani, de nem azért, mert rendőrt játszok, hanem hogy ne büntesse meg a rendőr. :)
Illetve idén nyáron este az M7-en álltam bele valakinek a fenekébe, aki majdnem korom sötétben hajtott fel kivilágítatlanul (nem tudom, mi volt a koncepció, én is alig vettem észre). Hogy nehogy belemenjenek hátulról + villogtattam. (De ő mondjuk megköszönte.) -
törölt tag
Frontera előfeszített sperres hátsó híd tapasztalatok röviden: szar.
Hosszabban: én tudtam, hogy a sperres difinek vannak előnyei és hátrányai, de élőben megtapasztalva igen soványak az előnyei, a hátrányai pedig erősebbek, mint vártam.
Konkrétan: ahol kellett 4x4 ott most is kell, tehát nem váltotta ki semennyire, én ezt vártam volna, hogy majd kevesebbet kell 4x4-et használni miatta.Felfele eddig is felment, most is felmegy egy fokkal határozottabban, ez előny. Picit dobálja a valagát közben mivel csúsznak az összezárt kerekek, de ez még elmegy.
Feltolatni régen nehezen tudott, most sem tud könnyebben, súllyal is próbáltuk, ez sem segített. Ellenben egyből megindul a lejtő vagy a lendület irányába tolatás közben mivel nincs álló kerék ami tartaná a kocsit. Eddig lendületből lehetett vele tolatni valamennyire, legfeljebb megállt forgó kerékkel és új lendületet kellett venni, most egyből beszáll a bokrosba ahogy zár. Ez a része konkrétan szarabb lett.
Minden szűkebb fordulóban ahol kell egy kis gázt adni eddig elment valamennyire legfeljebb kipusztította a füvet a belső íven lévő kerék, most vagy nyomod neki és driftelve veszed be a kanyart és amit elér azt elér, vagy elveszed mint a buzik és beáll derékszögbe a bokorba.
Földúton, nyálkáson, murván 2-es, 3-as 40-50-es tempónál megy mindenfele, rakja a valagát ami eddig szintén nem volt.
Meg lehet szokni, meg lehet tanulni, ki lehet ismerni, de most már biztos nem kéne. Amit kézzel lehet kapcsolni az oké, akkor használom amikor akarom, de ez az állandóan összezáró kikapcsolhatatlan sperres cucc ez így szar. Amíg száraz a talaj addig nem lehetett észrevenni, de oda nem is nagyon kell, most a sárban kegyetlenül kiadta a hátrányait, nem unalmukban dolgoztak annyit a mérnökök a differenciálmű megalkotásán.Aszfalton nem venni észre semmi hibát mivel tapad jól így zárni se fog, vizesen se, ha csak nem nyomja az ember direkt, akkor nyilván kilincsezni fog. Egy váratlan csúszós felületen azért kellemetlen lehet mikor megindul kifele. Ez addig vicces személyautókban is amíg driftelni kell a körforgalomban meg kiugrani a lámpánál, de azon kívül csak hátránya van.
-
törölt tag
Hajnalban megyek a bazi nagy ködben, egyszer csak a szembesávban egy nagy feketeség megjelenik, egy nagyobb traktor duplapóttal széna/szalmabálákat vitt, kivilágítatlanul.
[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
válasz brumi1024 #185952 üzenetére
Csak máskor se jut eszébe ezzel az a baj. 2 éve főúton 90 helyett 50nel ment szürke Citroen Picasso a ködben. Ha nem két sávos az út akkor beköltözünk a csomagtartóban amikor 0 hátsó világítás miatt utolértük - gondolom nem látott, azért is ment lassan, f.cking logic.
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #185978 üzenetére
Ha a hsz számát és íróját akarod bemásolni, akkor a legegyszerűbb bepötyögni. Ha viszont a szöveget akarod, akkor egy szón hosszú érintés, oda húzod a kijelölés kezdetét és végét, ahova akarod, majd 3 ujjas érintésre bejön egy másolás-kivágás-beillesztés menü.
szerk.: Az előbbi egyébként PC-n is macerásabb, amióta megvariálták és eltűntek a zárójelek a sorszám mellől.
szerk. 2: iOS-en egy picit talán könnyebb, hogy ha a címsorban lévő “Aa” gomb megnyomása után csökkented a nagyítást, olyankor változik az oldal is, mert reszponzív.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
félisten
Tudom, olvastam csak ahogy irtad, hogy Tipo eszembe jutott, hogy reg jart errre.
#185974grizlisandor: drukkolok neki, hogy ez jo hatassal legyen a biznisztr.
btw. iOS hasznalok: nincs valami egyszeru modszer, hogy bemasoljak adott hozzaszolasba egy masik hozzaszolast? Az elobbit mire kijeloltem....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #185975 üzenetére
Jut eszembe Skorden teszteltem az automata tavfenyt es nagyon patentul mukodik.
Viszont most hogy betoltotte az 1 evet elkezdett zorogni, belul vhol az anyos oldalon a B oszlop felol jon a hang.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #185973 üzenetére
Valsag auto kellett, nem teljesen onkent adta el. Viszont az arakat elnezve lehet jobban jart volna ha kivar meg egy kicsit.
#nincsbennetarcsi
-
grizlisandor
veterán
válasz szabonagyur #185973 üzenetére
A "családbarát" intézkedések fellendítették a ingatlan bizniszt.
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #185970 üzenetére
Ibizara valtott. Mar mint Seatra, nem emigralt.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
HoaryFox
őstag
Villogásról / tompított le-fel-ről lámpa miatt már rég leszoktam, már csak elsőbbségről való lemondáshoz meg trafi/rendőr miatt jelzek.
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
veterán
Az normális, hogy a szembejövők este esőben úgy vakítanak, hogy csak motorfékkel gurulva remèlem, hogy a sávom ott van, ahova gondolom?
Miskolc kornyekerol mentem vissza fouton miskolcra, de minden masodik szembejovo az ut helyett a szemembe vilagitott. Ez ilyen karacsonyi specialitas?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Qru
MODERÁTOR
-
seadrone
őstag
válasz simonjoe #185955 üzenetére
" Ha valaki nem lát rendesen akkor szemészet! "
a másiknak meg sebészet!én úgy vagyok vele, hogy a közlekedésben sokféle ember vesz részt, olyan mint egy nagy swingerparti, úgyhogy nem szeretném, ha a lámpám hiatt kapnék seggbe ajándékot, így mindig felkapcsolom a tompítottat (be van állítva, nem veri ki a SZEMED)
@Integrale: komment of the day
@stickermajom: ma is tanultam valamit, köszi!
Úgyhogy írni is fogok az operatív törzsnek, hogy ez nekem nem tetszik, és intézkedjenek!
-
stickermajom
addikt
válasz seadrone #185953 üzenetére
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 55/A & 55/B szabályozza a nappali menetfény műszaki feltételeit. Le van írva mit, hova, milyen működési móddal lehet felszerelni.
És meg fogsz döbbenni: az egész EU-ban elég a DRL jó látási viszonyok mellett.
@oliwire Hivatalosan az a szabályos működése, hogy leveszi. Bár láttam én már új Focust teljesen kikapcsolt nappali menetfénnyel közlekedni, szóval nem tudni mik a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
válasz stickermajom #185950 üzenetére
Így van, nekem is leveszi a DRL a fényerőt, ha a helyzetjelző vagy a tompítottat ráadom. Pedig tök jó lenne, ha úgy maradna
-
simonjoe
őstag
válasz seadrone #185939 üzenetére
...ha észreveszed, h nem világít a lámpája, abban az esetben látod az autót. Akkor minek a lámpa?? Rossz látási viszonyok között megértem. Ma a tízes úton egy új Rav4 jött mögöttem, villog, kapcsolgatja a lámpáját le-fel, próbálta a tudtomra adni, h kapcsoljam fel a világítást. Nem tettem, nem volt verőfényes napsütés, ennek ellenére jó látási viszonyok között zajlott a forgalom. Ha valaki nem lát rendesen akkor szemészet!
Joe
-
stickermajom
addikt
válasz seadrone #185953 üzenetére
Autópályán 150-200 méterről nem is látod, hogy világít-e. De biztos van különbség.
Nyugodtan nézz utána, nincs olyan paragrafus ami ütné ezt, teljesen szabályos a DRL jó látási viszonyok között.
Az előbb már leírtam mi a hátránya, ha pl. én bekapcsolom a tompítottat/helyzetjelzőt: pont azt a fényt veszem el elölről ami viszont valóban segíti a láthatóságot.
-
seadrone
őstag
válasz stickermajom #185950 üzenetére
pedig van különbség észlelhetőségben, ha hátsó lámpa világít.
nem néztem utána, hogy tényleg nem kötelező-e városon kívül MINDIG a világítás elöl-hátul a linkelt 44. paragrafuson kívül, de igencsak meg lennék rökönyödve, ha igaz lenne.
mi akadályozza meg, hogy az ember felkapcsolja minden esetben mindenhol? mi az előnye ha nincs felkapcsolva, ha a biztonságot tekintjük, nem pedig azt, hogy jaj, évente plusz 200 ft-be kerül (oké, legyen 453 ft, mert biztos ki lesz az számolva 2 hsz mulva)
44 par 8 bek:
(8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.azt a kresz hol nevesíti, hogy mi minösül menetfénynek, az megvan valakinek? ez lesz a titok nyitja
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz seadrone #185947 üzenetére
Se városban, se autópályán nem kell hátul világítani, ha van elöl nappali menetfény csak akkor, ha a látási viszonyok megkövetelik. Pl be van borulva vagy sötétedik, esik az eső, stb. Napsütésben felesleges, ha valaki nem vesz észre maga előtt jó fényviszonyok között 1,5 tonna vasat az úton az adja vissza a jogsiját.
-
stickermajom
addikt
válasz seadrone #185947 üzenetére
Fényes nappal a hátsó világításnak az ég világon semmi értelme, nem veszed észre előbb az előtted haladót, főleg ha még nem LED-es, csak az 5 wattos gyertyaláng világít. Ami hátulról fontos neked nappal az a féklámpa és az index észlelhetősége.
De egyébként van olyan autó amiben hátul is kapcsol automatikusan. Illetve sok olyat látok, aki helyzetjelzőt kapcsol a hátsó miatt, ami még rosszabb is: hátul semmit nem ér, cserébe elöl is leveszi a fényerőt.
@pit stop: Jah, Auto mód, aztán kész. Eddig kétszer kellett hozzányúlni, egyszer amikor átvettem az autót, hogy működik-e illetve most hétvégén pont olyan idő volt, hogy nem kapcsolt, de érzésre elfért már a tompított.
[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
Automata lámpa is lehet, ami csak nappali menetfényt kapcsol neki - van aki csak automatán hagyja kényelemből.
Nekem 1 hete egy vatta új Land Rover 3 perc után megértette, addig villogtam rá
22 éves kiscsoportos bűvészkedett kormánynál, de egy idő után legalább kapcsolt.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
seadrone
őstag
nekem az a tapasztalatom, hogy a szembejövők negyede, ha kapcsol.
de lakott területen kívül ha hátulról jelzel nekik, azt gondolják, hogy ÉG A MENETFÉNYEM mit villog ez?! - aha, elöl max
stickermajom: ez a 44. paragrafus érdekes, de nem értek vele egyet. napszaktól függetlenül elöl-hátul minden járműnek ki kéne lennie világítva, autópályán mindenképpen, de városon kívül is, sőt városon belül is.
minden nappali menetfény csak elöl világít? nincs ami elöl+hátul? mármint gyárisak közül, nem az otthoni felszerelésű.
-
BigBlackDog
veterán
Ma napközben az M44 olyan kihalt és unalmas volt, hogy kiraktam a DSG-t kézi állásba és elkezdtem nézni, hogy sík terepen, ugyanolyan tempónál melyik fokozatba mennyit fogyaszt. Meglepően kicsi volt az eltérés, amíg 4000 alatt maradt a fordulat.
-
stickermajom
addikt
Jó rég kötelező a DRL, nem extra. Illetve mielőtt felcsapod az önkéntes rendőr karszalagot nézz utána a KRESZ vonatkozó részének.
44. § A forgalomban részt vevő járművek kivilágítása
(8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.Tehát normál időben elég a DRL autópályán, ködben/esőben nem.
[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
sziasztok!
az autópályán figyeltem, hogy egyre több autónak nem világít a lámpája.
ilyenkor próbálok jelezni nekik, hogy intézkedjenek, kapcsolják fel a villanytérdekes módom elöl világít soknak a lámpája.
kicsit továbbképeztem magam, a googlet segítségül hívva tudtam meg, hogy ez nappali menetfény, és eltűnődtem
sokan plusz 50.000 ftért vagy amennyiért kérnek ilyen extrát az autójukba, és nincsenek képben, hogy ez csak elöl világít, így pluszpénzért, tudatlanul viszik az autót mint rizikófaktort a forgalomba?
a véda, nem fotózza őket + automata csekk, hogy lécci lámpa felkapcs?
vélemények?
-
6030D
őstag
válasz Kakaduku #185932 üzenetére
Nekem ugyanilyen az Octavián a távfény, és csak néha jön elő, de akkor egyszerre mindkettőn. Majd a kiégett rendszámtábla led cserénél megkérdezem jó-e így.
molnarpeter: az olajfogyihoz... az oktáv könyvében a 0-5000 km-re ír több fogyást.
Csomagtartóliterek: nem olvastam végig még a cikket, csak az itteni puffogásokat, de ha nem szedtek ki minden rekeszt, akkor persze, hogy nem lesz meg téglákkal a liter. Pl az opcionálisan kérhető padló alatti tároló az oktávban ha bent van, akkor sík az ülésdöntéssel illetve a csomiperemel. Nekünk nincs ilyen (pótkerék felett pozdorja), így jó nagy a tér. Ha lenne, az kapásból kb 150 l mínusz (100x100x15 cm).
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Kakaduku
senior tag
Köszönöm. Akkor mit lehet vele kezdeni? Így valljuk be elég rosszul néz ki és mi van, ha a teljes fényszóró párás lesz? Nem lesz olyan a fénye a fenyszórónak.
stickermajom Nekem is ezt mondták mikor beszéltem a szervízzel. Most emailt írtam nekik és csatoltam a képeket is.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz Kakaduku #185932 üzenetére
Astránál is normálisnak mondják, a kezelésiben is benne van. Mondjuk érdekes, mert nálam csak az egyik oldalon csinálja, miután azt cserélték garanciában. Visszavittem, megvizsgálták, minden rendben van szerintük.
Más: Fedélzeti kamera mellé jár a hiperérzékenység? Sorolok be a sávba, fel is vettem a forgalom tempóját, erre a besoroláskor 25 méterre lévő kotla G Astra villogni kezd mögöttem és jön a seggembe. Pont le kellett mosnom az szélvédőt ( ) erre villog tovább. Lelassult a forgalom, fékeztem én is, és erre szerintem azt hitte büntifékezek, mert lemaradt utána. Lehet híres leszek a bpiautósokon.
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok! Segítséget és véleményt szeretnék kérni.Amiről szó van, az egy Golf VII 2020. márciusi átvételű autó. Legelőször októberben vettem észre, hidegebb napon, hogy mikor kb. 50 km-t mentem vele és haza érkeztem, bepárásodott az első fényszóró (mind a kettő, alul). Az autót kb. 2 hete mostam le, szóval nem mosás után keletkezett a pára. Ez kiszáradt kb. 1 óra alatt. A mai napon esik/esett és mentem a kocsival kb. 100 km-t és haza értem ismét észre vettem, hogy párás, azonban sokkal nagyobb kiterjedésben. Mikor ezt írom már látszik, hogy szárad és a fényszóró belsejében nincs víz folyás.
A fényszórók mátrix LED-esek.Csatolok képeket is problémáról, mind az októberiről, mind pedig a mostaniról készültek képek, bár a mostani képeken nézzétek el nekem, hogy retkes a kocsi.
Szerintetek ez normális? A szervízben azt mondták, hogy igen, akkor lenne gond, ha a pára le is csapódna és folyna belül a víz. Én nem gondolom ezt természetesnek.
-
nagyúr
válasz focvis #185925 üzenetére
Nekem a csomagtartót az jelenti, hogy mindenféle átrendezés nélkül amibe tudok hátul pakolni és nem zavarja a kilátást.
A lehajtott ülés már az utastérhez tartozik, nem a csomagtérhez.
Ha nem látok ki személyautóban hátra, akkor az már nem csak a csomagtartóba van pakolva.
Teherautónál, pedig alap, hogy hátra nem nézünk, csak a külső tükröket használjuk."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-
nagyúr
-
oliwire
őstag
válasz Pttypang #185912 üzenetére
Csak gyárilag is 205 literrel többet írnak a Focusnak (608L), mint a Mondeonak (403L).
Ez a ADAC mérés szerint változik 415 és 365-re, a Focus javára. De még plafonig pakolva is 1590 illetve 1405.
50 liter különbség, majd plafonig pakolva 185 liter különbség? Ennyit elvesz a zajszigetelés? -
Peter.70
addikt
-
Reggie0
félisten
Az mindig ilyen volt, mert aki balesetet okozott, az malust kapott es tobbet fizetett. Pont az a baj, hogy a karokozoi dij az egy extra bor a bonus-malus-on felul, mert az utobbi hivatott ezt szolgalni.
Amugy meg jol is hangzana amit mondasz, ha valoban csak azt hoznak ki balesetet okozonak aki valojaban balesetet okozott, de mint tudjuk ez sem 100%.
Arrol nem is beszelve, hogy akkor is kivetik ezt a dijat, ha nincs karfizetes, tehat a biztositonak es a tobbi biztositottnak amugy sem kerulne penzbe. Ez egy netto lehuzas igy.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz stickermajom #185889 üzenetére
Nálunk 3-4 fok volt mostanában minden nap, a Jazz ilyenkor még bekapcsolja.
De a ropogó féltengelycsukló miatt igyekszem hanyagolni, inkább WagonR-ezek.
-
nagyúr
Egy ismerős most mondta hogy ő azért adta el a 7-es BMW-t mert ette az olajat.
Egy utolsó szériás Saab 9-5 Aero nekem is jöhet.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest