Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
válasz
barnam_
üzenetére
Köszi az infót, tökéletes lesz akkor számomra
És elhiszem hogy bevált, most igaz csak egy Pulse 9070-ek van , de ezzel is kitűnő munkát végzett a Sapphire

parandroid Köszi , és igazából én is alapból Asus ( min TUF ) illetve MSI Gaming párti vagyok, de ha jó a Sapphire, az is jöhet
Ár függvénye minden, persze úgy gondolom egy min közepes lappal nem lőhetek mellé

-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Folytassuk itt ha kell, de gyorsan leírom a véleményem:
Én kb. ennyiért vettem a német alzáról ugyanezt a típust. Ha nem az a cél, hogy az utolsó Mhz-et is kihozd a prociból, akkor szerintem teljesen jó választás.
HW szinten a legtöbb fontos dolog megvan (lehetne gyorsabb USB meg több port/feature, de amúgy bőven OK), viszont a BIOS erősen egyszerűsített. Én mondjuk pont szeretem ezt... beállítom a negatív CO-t meg amit kell; aztán többet nem akarok vele foglalkozni.szerk.: 9700X szerintem jó irány, nekem is az volt a kiszemelt.
-
parandroid
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Gigabyte Eagle AX, Gaming X, MSI Gaming Plus, vagy Asus TUF, ezek alá ilyen felhasználással nem mennék (Giga Aorus, vagy MSI Tomahawk természetesen mehet, de ezek meg drágábbak). Ha 9000-es szériás proci lesz (vagy akár később upgrade-elnél arra), akkor Asrock teljesen kizárt, mai napig nem tudni pontosan miért, de a 9000-es ryzeneket fokozottan hajlamos meggyilkolni az Asrock lap.
p
-
Mengele
tag
Hi
Asrock B450M Steel legend
Amd R5 3500X amin Freezer 36 A-RGB White Cpu Cooler.
32Gb DDR4
Rtx 5060 8Gb
Enermax 525W
Full HD 165Mhz 1Ms
2db SSd
Jatekok Multi Sinli Co-Op ...stb.
En R5 5600X vagy R7 5700X vagy R9 5900X neztem ki a regi proci helyet.
max 90K Ft a plafon.A Helpet elore is koszonom
-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Én Sapphire B850-et vettem 9800X3D alá, teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi nektek!
Közben néztem a lap kínálatot 50e környékén már elérhető néhány lap mindkét chippel, szóval itt is lehet akkor inkább a 850-et választom!
De használt piacot is átnézem, újak főleg Asrock van, meg Sapphire
-
Veiled Bride
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Bőven elég egy jó b650-es lap is szerintem. Felesleges a b850. Persze ha árban hasonlóak akkor inkább az utóbbi de csakis akkor.
-
parandroid
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
7700, 7700X, 9700X, 7800X3D, 9800X3D, 9850X3D.
Ne meg hozzá egy jobbfajta B850 lap, meg 32GB DDR5 RAM, lehetőleg 6000MHz, és CL30. Na, ez utóbbi lesz igazan súlyos tétel.p
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
5800X utódját keresem!
Lényeg és min. legalább 8 / 16 mag / száll legyen, másik elvárás, hogy ne melegedjen
Az esetek 99%-ban játék , net, filmezés célzattal lenne használva
Keret max 100k a procira , hűtő egy BeQuiet Pure Rock Pro3 [link]
Köszönöm!
-
tranceplanet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem is tudtam, hogy idén lesz megjelenés.
Arról halottam pletykákat, mindenki halaszt 2027-re:
AMD
Nvidia
Intel
Új konzol generáció
...
Szóval én úgy tudom a 2026 éve a legunalmasabb a szám tech iparban, de lehet le vagyok maradva!
-
-
parandroid
félisten
válasz
tranceplanet
üzenetére
Főleg, ha ősszel jön a zen6.
p
-
Orgi
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
azért azt vedd számításba, hogy egyik oldalon csak egy procit kell vennie, a 250K Plus-hoz meg új alaplapot és ramot is, azért nem mindegy...
-
Vomac91
újonc
válasz
tranceplanet
üzenetére
Köszi, az a baj egyelőre még ddr5 ramra gyűjtögetek.
Talán a nyár vége, ősszel valamikor össze jöhet. Addig viszont 14400f vagy inkább 14600kf legyen?
-
Vomac91
újonc
4k játékra melyik proci jobb, 14400f vagy 14600kf? 30e Ft különbség van közte, Warzone amivel a legtöbbet játszom. Jelenleg egy 2080 ti van, tudom ez a gyenge pont, tervben van a csere 4080 teljesítmény szintű GPU cserére. Jelenleg 12400f és 32 GB DDR 4 ramom van egy b760 lapban. Ezek is tervben hogy cserélve lesznek, bár akkor lehet inkább 245-250k procikat kellene nézegetnem inkább.
-
medve75
csendes tag
köszi fiúk,keret újraszámolás és akkor döntök a fiammal neki kell majd úgy is.
-
parandroid
félisten
-
kolopele
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nvidiát miért nem? Én biztos nem cserélném le az 5070 Ti - t semmilyen AMD - re, innen már csak az 5090 jöhetne szóba ha nem FHD 60HZ - en játszogatnék
-
medve75
csendes tag
Sziasztok.1. Milyen célra használnád elsődlegesen:Játékra ,Cs2,God of war/ragnarök,HOGWARTS LEGACY,Red dead redemption 2,vegyes
2. Pontos konfigurációd leírása:
Alaplap:ASRock B760M PG Lightning
Ram:G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
Hűtő:Arctic Liquid Freezer III 360
Táp:Seasonic Focus GX 850W 80 PLUS Gold
Monitor:31,5" LG UltraGear 32G600A-B 2K felbontásban is szeretnék játszani.
Videókártya:Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti
Processor:intel i5 12400 jelenleg
Ezt szeretném valami erősebb ,jövőtállóbbra .Mivel néhány játéknál kevés a processor teljesítménye,+ több alklmazás egyidejű használata közben.pl:Medal,Spotify
Ár:keret 100.000 ft
Új,
Tuning: nincs tervben ,de ha van olyan amit érdemes most venni ,azt is meghallgatom
Ház jelenleg: darkFlash DS900 Black.Ezt Váltani fogom :Lian Li LANCOOL III RGB vagy be quiet! Shadow Base 800 Black.Szavazzatok léci melyik legyen.
Előre is köszönöm a segítséget. -
KAMELOT
titán
válasz
Mengele
üzenetére
ARC 580 elég rossz választás volt.
Inkább menj át ide és javasolnak neked komplett gépet. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
azért merész annak, aki láthatóan full Inteles konfigot akar, full AMD -t ajánlani
-
parandroid
félisten
válasz
Mengele
üzenetére
20 euróval kerül csak többe egy TUF lap: ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 mATX Mainboard Sockel 1700 DP/HDMI/USB-C. Semmiképpen ne a Prime-ot vedd! Prociból én bevállalnám a 14400-at- Az Intel VGA viszont eleve hülye ötlet játékra. Bár az a gyanúm, hogy az eredeti terv az 5060 8GB volt...
A javaslatom az lenne, hogy ful AMD, jelenleg ár/értékben jobban jársz:
ASUS TUF Gaming B550M-Plus WIFI II mATX Mainboard Sockel AM4 M2/USB3.2/HDMI/DP - 125 EUR
AMD Ryzen™ 5 5600 6-Kern CPU, Sockel AM4, Tray (ohne Kühler) - 110 EUR
vagy AMD Ryzen™ 7 5700X 8-Kern CPU, Sockel AM4, Boxed (ohne Kühler) - 180 EUR
+ VGA: 9060 XT 16GB - 420-480 EUR
Ha ez túl sok pénz, akkor ugyanebből a VGA-ból a 8GB verzió akár már 320 EUR körül.A többi cucc meg maradhatna, beleértve a DDR4 RAM-ot is.
p
-
Mengele
tag
Hi
ASUS Prime B760M-A WIFI D4
Intel Core i5-14600K vagy i5-12400F vagy i5-14400f lenne a legjobb arany/ertek?
32Gb DDR4 3200Mhz
Asus PRIME AP202 fekete
Valkyrie Jarn 280 ARGB AiO CPU Liquid Cooler Black
tervezek venni
Egy 10400F lenne lecserelve.
Jatekok: Single,Multi,Co-Op.
Intel Arc B580 12Gb
Monitor 34ˇˇ 2560*1080 100hz IPS panel.
A Helpet elore is koszonom
-
kromatika
veterán
Sziasztok .Azonos áron melyik lenne a jobb választás tartalom fogyasztás,álltalános pc használat.A lényeg a rendszer gyorsasága lenne. B850 lap,32GB 6400MHZ,1 TB Nvme M.2 Pcie 4, rx 6600XT stb.. AMD Ryzen 7 7700 vagy 9600X?Köszi a választ előre is.
-
vargalex
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Ahol venném minimális különbség van a dobozos 7700x és a tray-es 7700 között. (Ugye a dobozos 7700 a hűtő miatt jóval drágább.)
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
AMD Ryzen 7 7700 és 7700x között vacillál fiam. Árban nem sok különbség van közte. Megéri a 7700x a minimális felárat? Azért az összefoglalóban szereplő kérdésekre megpróbálok válaszolni:
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játék, tartalomfogyasztás, iskolai feladatok, valamennyi fejlesztés (leginkább VS Code-ban Python, html, css)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Most vesz egy B650-es lapot, MSI MECH 2X 6600XT, Arctic Liquid Freezer III 280 hűtő, 1080p 144 Hz
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
85000 Ft
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Alapvetően nem, inkább PBO és Curve Optimizer lesz beállítva a hűvösebb működéshez -
parandroid
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Játéktól függ, minél jobbn hasznalja a procit, annal nagyobb az x3d előnye. A legtöbbet a nyílt vilagú jatekok, illetve real time strategiak, szimulatorok profitalnak belőle.
p
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen, játékban erősebbek az x3d procik, van, ahol ennél nagyobb különbség is lehet.
Érdemes a 0,1% minimumot is összehasonlítani, amitől sokkal folyamatosabb lesz. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Amíg az Intel az x3d megoldásra -ra nem hozz ki ellenlábast és a fejlesztők egyre jobban építkeznek a megnövelt L3 cache-re addig simán hozhatóak ilyen összehasonlítások. Az, hogy még ráadásul jobban is hűthetőek az AMD procik... az már ehhez képest másodlagos. Játékra az elmúlt néhány évben nem nagyon kell gondolkodni, hogy melyik oldalról vegyen procit az ember.
De ha munkaállomást vagy más produktív területre kellene procit venni.. videós munkák, CAD stb... akkor az Intel ott még nagyon is labdába rug.
Ezért van az ember bajban, ha nulláról építkezve vegyes használatra kérnek procira tanácsot.... Játék&munka és persze mindegyikre kompromisszumentes legyen. Na persze...

Persze mindig van egy-egy fanatikus mindkét oldalon, aki ezt jobb esetben be is ismeri, mint pl. most KrAt felhasználó. De ez is érhető. A márkaválasztások (autó, telefon... akármi) nagyon nagy részben érzelmi kötődések alapján dőlnek el. És mindig jobb, ha ezt valaki magában felismeri... mint az, hogy egy adott oldal nagykövetének képzeli magát és másokat is meg akar győzni.
-
bajnokpityu
félisten
a 265 játékban valóban 10% körüli alacsonyabb FPSt tud egy 9070XT esetén, mint a 7800X3d? annyi tesztet nézek, és valami ilyesmi eredményt látok átlagban.
Eleve fura, hogy egyáltalán van, de van 0 és 30% eredmény is...
-
válasz
PurpleTie
üzenetére
Én hasonló dilemmában voltam az elmúlt hónapban.
Végül AMD-t vettem mert kevesebbet fogyaszt (vagyis halkabb a gép) és gyorsabb játékokban.
A kettő közül pedig (9800X3D - 9850X3D) a 9800-at vettem mert akkor nagyobb volt az ár különbség és a tesztek alapján kevesebbet fogyaszt valamint sok szálon terhelve kb. ugyanannyin megy.Nyilván drágább ez a proci mint a 265K, de nekem előtte 14600KF volt és meguntam hogy sokat fogyaszt + emiatt a ventilátor is nagy fordulaton jár. Nem akartam volna még egyszer egy nagy TDP-s procit venni.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

VirsLee