- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
VirsLee #108035 üzenetére
Egyetértek!
Számokban:
Bár ez általános CPU teljesítményt mutat, de a Civ-VII. nem egy FPS követelődző játék.
A Yt-vidókban kis-ujjból hozzák a sima 5600-osokkal a közel 5700X3D eredményeket.Ha kellene! ...de nem kell! A sima 5600 is jó +15-20%-kal felülmúlja a kényelmes futtatáshoz javasolt CPU teljesítményt:
Ha egy későbbi VII-es frissítésnek igényei lesznek, az is (szerintem) inkább VGA lesz!
Nem tudom a CPU árakat, nekem a bő évtizeddel ezelőttről maradt tuning ismeretekkel is megoldhatónak tűnik túltolni, felesleges.
Én az ilyen megtartható a tíz-e. HUF-okat a következő rendszerbe rakom.
...de ahogy gondolod! -
parandroid
félisten
válasz
attiati #108030 üzenetére
5600, 5600x, vagy 5700x. Előbbi két processzor csak órajelben különbözik, az 5700/5700x esetében viszont l3 cache különbség is van, nem éri meg az x nélküli verzió. A tesztből hiányolom az 5700x3d/5800x3d-t, de ahogy nézem az élen az x3d dominanciat, ez a játék is szereti az l3 cache-t.
Másik opció amúgy az alaplap/proci/ram csere am5-re, hosszabb távon több értelme van, illetve kifizetődőbb, mint most venni 70k-ért egy procit egy halott platformba. Egy 7500f kb ugyanannyiba kerül, mint az 5700x, de erősebb, egy jó lap 50-60e körül kezdődik, 16GB DDR5 RAM 28e, 32GB 50e. Tudom, hogy most sok, de utána ha fejleszteni akarsz, akkor 2-3 év után is van hova, és addig is van egy erősebb géped. A B450-es Tomahawk lapod (ha még az van) meg még egészen jó áron elmegy.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
4264adam
veterán
válasz
BullZeye #108027 üzenetére
Lapnak ez is bőven elegendő: [ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI]
-
-
4264adam
veterán
válasz
BullZeye #107984 üzenetére
Lap: [ASRock B650M-HDV/M.2] 52k
Proci: [AMD Ryzen 5 7500F ] 75k
Proci hűtő: [ID-COOLING SE-214-XT] 10k
Ram: [G.SKILL Flare X5 32GB (2x16GB)] 48k -
parandroid
félisten
válasz
BullZeye #108024 üzenetére
Azért, mert azokat a cikkeket, teszteket, amiket te 3 nap alatt kikerestél, ő már megjelenés körül olvasta, illetve mindig, ha felbukkan valami új hardver, akkor akit érdekel az ilyesmi, az izgatottan várja, hogy teljesít teszteken. Nem nagy ördöngősség, van akit ez érdekel, meg van akit a peca, vagy az autók, esetleg a foci. Nekem pl (sok más mellett) ezekben abszolút nincs meg még az alapvető tájékozottság sem, kb azt se tudom, mi merre. Mert nem érdekel. De ha pl autót kell vennem, akkor nyilván megkérdezek valakit, aki tudom, hogy napi szinten képben van. Focinak, meg a horgászatnak meg a közelébe se megyek.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
viperabácsi #108022 üzenetére
Itt is jelent meg róla cikk a mai napon.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Dragon3000 #108021 üzenetére
Ja csak az FE- nél van ez a gond
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
viperabácsi #108016 üzenetére
Ha csak az fe megoldást érinti, mert ott külön van csatlakoztatva a pci-e rész, akkor miért kérdéses, hogy az alaplappal van e a gond?
-
viperabácsi
addikt
válasz
4264adam #108015 üzenetére
Akkor egyenlőre nem is érdemes a b850 es lapokat meg venni , amíg nem lehet tudni , hogy a lap , vagy a vga okozza a hibát ?
Lehet cserélném a gépet és egy ASROCK B850I Lightning WiFi lapot néztem ki Vga már meg van 4070 mellett tettem le végül a voksom[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
4264adam
veterán
válasz
viperabácsi #108014 üzenetére
BIOS-ban gen 4 legyen a PCIe sín. Ne auto.
https://youtu.be/IvQwlN1sE0U?t=424
Kis háttér a problémához.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Pityu. #108010 üzenetére
Meg van a megfejtés a procihoz a gyártó ezt írta
" A megkeresésed alapján úgy tudom, hogy egy AMD Ryzen 7700 processzort vásároltál, de az másképp néz ki, mint a teszteken és az online képeken látható processzorok.
Szeretném tájékoztatni, hogy ez egy új tervezésű CPU.
Az új dizájnban a kondenzátorok nincsenek jelen a hordozó felső fél részén az IHS-en kívül.
A nyilvántartásunk szerint az AMD Ryzen 7 7700 a 9AKB077X40467 sorozatszámmal OEM/tálcás egység, és az AMD OEM/rendszerintegrátor termékként értékesíti, amelyet kifejezetten azzal a céllal adnak el, hogy integrálják és csak teljes rendszerként értékesítsék. "Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
vrob
aktív tag
válasz
tranceplanet #108005 üzenetére
Ezt nem én tudom. Tényeket írtam a gyártó megállapításáról.
2023-ban volt oxidációs probléma. A használt, nagy teljesítményű példányokat nyilván alaposan le kell tesztelni vagy valamennyi garanciában meg kell állapodni, ha valaki abban gondolkozik.Új termékeket tekintve, adottak az Intel processzorok 5 év garanciával, végre elérhető áron. Semmi bajuk nincsen, nem értem miért ragadt ez be pár embernek, hogy akkor mindegyik hibás lenne.
A nagyobb modellek valóban nem ajánlottak mindenkinek. Z-s alaplap és megfelelő hűtés csak egy része a dolognak. Ezek tuning processzorok, maximalista embereknek. BIOS optimalizálás nélkül felejtős a történet. Aki ebben nem szeretne részt venni, van a piacon bőven törődésmentes megoldása mind a kettő gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Moki2 #108007 üzenetére
Igen én este átkutattam a netet találtam jó pár ilyen reddit bejegyzés egy csomóan azt írkálták,hogy fake akkor elkezdtem keresni mert írta valaki a változtatást de konkrétan sehol nem találtam a változtatásról írást.Aztán írtam az amd-nek egy fényképes levéllel kíváncsi leszek ők mit erősítenek meg ez amúgy egy kazycomputers garanciális processzor.
Arról találtam feljegyzést,hogy nemrég lekerült a malaysa/taiwan felírat meg hivatalos fotókat is.Le is volt írva a cikkben,hogy miért is lett így.
Egyébként más processzoroknál is olvastam ilyen kérdéseket még pl 7600X-nél is meg azt hiszem volt aki 7900X vagy 7950X-nél írta,hogy pont így néz ki neki.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Hogy lehet az,hogy az én ryzen 7700 procim nem pont ugyan úgy néz ki mint pl a lenti képen lévő?
és több oldalon is így néz ki
-
tranceplanet
addikt
Rosszul tudod! Ez csak a takarózás volt az elején, konkrétan oxidációs probléma van, ez egyértelműen gyártási hiba. Finomhangolhatsz bármit a feszültségen, a korábbi BIOS nyilván ezt az oxidációs problémát felgyorsította, a javított BIOS pedig lassítja, de csak idő kérdése mikor jutsz el a kritikus oxidációs szintre! Szerintem a legjobb összefoglaló ebben a videóban van, én végignéztem, pedig nem rövid: [link]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
vrob
aktív tag
válasz
BullZeye #107990 üzenetére
Egyik 13/14 gen processzor sem hibás. Az alaplapok default beállítása volt nem normális.
Egyes esetekben olyan feszültséget küldtek rá a procikra, amitől károsodhattak. A régi default bios beállításokkal használva, így végül elmászhattak a stabil vmin értékek, a gyári V/F szinteken meghatározottól. Azért fagyhat idle-ben is ami meghibásodott, mert ezeknek újra kellene tesztelni minden V/F pontra a stabil feszültséget, az alacsony frekvenciákra esőket is, a gyári értékek ilyenkor már használhatatlanok.
A 0x129 mikrokód egyszerűen korlátozza a maximális feszültséget 1.55 Voltra, hogy ne forduljon elő ilyen rontás a jövőben.[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz
Dragon3000 #108000 üzenetére
Ezek a bovitett garancias tipusok listaja. Az erintettek listajan ott van a sima 14600 is (65W TDP az is), szoval nem fedik le egymast tokeletesen.
2025 - a szólásszabadság halála
-
válasz
tranceplanet #107996 üzenetére
Minden 65W TDP-től, kivéve a 14600 és a többi nonK i5, ha jól értem a táblázatot.
solfilo
-
Rhino666
addikt
válasz
ollie #107991 üzenetére
MINDEN 65W vagy afölötti TDP-s 13/14 gen chip érintett. Ami már kékhalálozik, az kuka, de szerencsére (bizonyos típusok esetén hosszabbított) garanciában cserélik.
A lényeg, hogy 0x12B mikrokódú BIOS verzióra kell frissíteni a lapot, azzal már nem főzik meg magukat a procik (állítólag).
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #107992 üzenetére
Elképzelhető, viszont akkor a 14600 (K nélkül) még épp jó.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
SZKEBE75
senior tag
válasz
Dragon3000 #107992 üzenetére
A használt piac árain mind ez nem látszódik.
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
BullZeye
veterán
válasz
ollie #107987 üzenetére
Itt is frissítettem neki BIOS-t, ahogy jöttek 1-2 napon belül ment fel az új, erre novemberben (jó 1 hónappal az utolsó bios után) egyik pillanatról a másikra játék közben kékhalál, utána windows telepítés közben is dobta.
Csak a K-s procik hibásak? mert őszintén se időm se kedvem húzni a procit, ha veszek egy sima 14600-at azzal megúszhatom ezt megint?
#107986 hokuszpk
MMORPG. 3840x1600-as felbontásban.
#107985 parandroid
3 hónapja nem használja a gépét, mert ugye nincs, nem is hiányzik neki így amit visszakapunk kiskerből azt lőném el valami hasonló, csak időtállóbb, biztosabb konfigra.#107988 KAMELOT
Köszi, megnéztem ezt, érdekes, hogy egyik játékban +20 FPS másikban -20FPS a 245k-hoz képest, így azért nem egyszerű. -
válasz
Mondanám, hogy 14600K, de az is tönkre fog menni, ha nem frissíted a legújabbra a BIOS-t. A 13. és 14. generációs intel K-s procik mind hibásak (igen, az összes i5, i7, i9).
A legújabb inteltől (15. gen) viszont nem kell félni, bár gyengébbek, mint a 14. gen, és mint az AMD processzorok.
Szóval ezek közül választhatsz:
i5-14600K (kell a BIOS frissítés!)
Ryzen 5 7500F vagy 7600(X)
Core Ultra 5 225 (ez a leggyengébb a három közül, de nem fog tönkremenni, és elég az MMO-hoz).Alternatívaként visszamehetsz egy generációt egy i7-tel (i7-12700K), az is elég jó.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
parandroid
félisten
válasz
Már a belépő AM5, alap Ryzen5 7500F is kb egy szinten van a 13 gen i5-ökkel, és kerül vagy 75-80e Ft-ba. Következő lépcső a 7600X, ami nem egy nagy előrelépés, csak órajelekben (meg van benne IGP), majd következik a 7700X/9700X páros (125-140e), 8 maggal, több L3 cache-sel, és 13-14 gen i7 teljesítménnyel. A fő különbség itt jön a 7800X3D-vel, amit ugyan pillanatnyilag pofátlanul drágán adnak (volt ez már sokkal olcsóbb is), de 200e környékén kb semmit nem tud ajánlani az Intel, ami ezt befogja, főleg nem 105W TDP-vel. Ha meg bőven van pénz lóvéra, akkor az abszolút csúcs játékra perpillanat ennek az utódmodellje, a 9800X3D, amikor éppen lehet kapni.
Ehhez egy jó B650 lap megvan 80-100e között kényelmesen (nem fűti szét a saját agyát, szóval nem kell rá méregdrága extra VRM, mint intelnél), kap 32GB DDR5 6000MHz, CL30 memóriát 50e-ért, és van egy kiváló játékos alapod.
p
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Feleségem i5-13600k-ja tönkrement (BSOD), alaplaphibára gyanakodott a szerviz, ezért az ment vissza elsőnek (mint kiderült hibátlanul), új alaplappal is hibázott és az egyik memória slot hibás is volt, visszaadták a pénzt.
13600k helyett milyen processzort vennétek most hasonló árban MMORPGkre?
Ryzent olvastam mindenhol, de abszolút nem ismerem a számozását, és tesztek alapján ami egy szinten van az jóval drágább mint Intel.
-
-
válasz
MasterDeeJay #107981 üzenetére
A leggyorsabb ezek közül az 10980HK, a Xeon is kb ugyanolyan gyors. Az i7-10750H már lényegesen lassabb, a 8700K meg kb középen van. Még szóba jöhet a 9700K is, ami valamivel gyorsabb a 8700K-nál.
Én a legjobb ár érték arányút választanám, ami valszeg valamelyik desktop i7 lenne, de ha belefér a mobil i9 a keretbe, akkor érdemes elgondolkodni azon is.
Teljesítmény összehasonlítás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gépet bővítenék és nem tudom melyik érné meg jobban. LGA1151-es B250 chipset szóval bele megy minden 6-9-gen ig (és 10gen comet lake mobil is) hála coffetime modnak. Kínai kész adapteres procikat néztem aliról áfával szállítással mivel nem akarom magam a proci lábmodot megcsinálni. Biosmod az oké, írom volt és STH fórumon segítettek szóval már csak ki kellene találnom mit rakjak bele.
Xeon E-2286M(QS) 32eft éz még coffe lake refresh, lockos de 5ghz az single core turbo
QTJ1 (i9-10980KH) 32eft full unlocked (ez talán overkill lenne)
QTJ2 (i7-10750H) 21eft lockos asszem 43x all core-ra
QQLT (i7 8700k) 21ef unlocked ezt ki is húznám szerintem nem bírj a el a hűtés.
A felső kettő az 8 magos, az alsók csak 6 de az árukon is látszik. A xeonnál ki kell kapcsolni az ME-t így valószínű a TPM is bukó lesz azaz nem lesz win11 komp.
Igazából az ésszerű választás talán a QTJ2 lenne hiszen kicsi gépbe kell ugyanakkor az i9 később talán jobban eladhatóbb.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
GabeZkp #107974 üzenetére
a support lista szerint elméletileg 10900K ( 10mag/20szál ) vagy 11900K ( 8/16 ) de mivel "B" lap, ezért ezeket nem ajanlom bele ; egy sima 11700 viszont jó lehet.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
rolkaDb
aktív tag
-
4264adam
veterán
válasz
rolkaDb #107975 üzenetére
Igen, igazad van javítani fogják. De akkor is jelenleg még a PCI-E 4.0 sávszélleséget sem használják ki.
Munkára neked lehetséges hogy a 7900X lesz a befutó pont emiatt amit irtál.
5070Ti: Nem lesz annyival gyorsabb abban amire te használod (10%). Az 5xxx széria új feature-e a mFG (3db AI számolt képkocka) ami játékokban releváns nem munkára. -
rolkaDb
aktív tag
válasz
4264adam #107973 üzenetére
Igen azt olvastam is, de nekem driver problemanak tunt, ami ha igaz, javitasra fog kerulni(remelhetoleg).
igen, tudom h ez az ajanlatod ott, de jelen esetben ez a konfig AI-hoz lenne az ido java reszeben hasznalva, ezert is neztem a 7900x-et. az regebbi kiadas, 170W tdp es ezert bizonytalanodtam el, nameg nyilvan ottvan az intel ultra is. Sajnos tokeletes valaszt redditen sem leltem, sem mashol, ezert kerdezoskodom itt is.
a hutot pont a gepepitos topikban lattam Toletek, tokeletes valasztas lesz oda. Osszessegeben probaltam a legjobb ar-ertek aranyra torekedni. De ha plusz teljesitmeny oltaran kitolodik a keret 1m-re, azis megoldhato.
mivel GPU igenyes ez a feladat, a keret pedig engedi, akkor beleferne 400 folotti nyitoaron is az 5070 TI, persze ha annyival tobbet is hoz a konyhara.
-
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék egy erősebb procit a gépembe.
Max keret 100.000-ft
Jelenleg ilyen a pc-m.
ASUS TUF GAMING B560M-PLUS alaplap
Intel Core i5-11400F 2.6GHz Socket 1200
Be Quiet! Pure Rock 2 univerzális CPU hűtő (BK006)
Radeon RX 6600 Challenger D 8GB videokártya (RX6600 CLD 8G)
32GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston Fury Beast CL16
tápegység FSP Fortron Hyper M 600
Milyen proci mehet eppe az alaplapba maximum? -
4264adam
veterán
válasz
rolkaDb #107970 üzenetére
Tökéletes leírás. Elegendő a B650.
Sőt PCIE5.0 meglétén problémákról számolnak be.Igazából össze raktad ár értékben a legjobbat. B650 Tomahawk + 9700X + Patriot 64GB 6000Mhz CL30.
Thermaltake Assassin Peerless 120SE 20k hűtő rá és a legjobakkal vetekszik de az ára csak 20k
700k feletti keret esetén pontosan ezt szoktam kiajánlani a gépépitős topikban.
Es szintén 5070Ti-ra várok vagy ha árban 400 felett nyit nagyon akkor 4070Ti Super[ Szerkesztve ]
-
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok!Cpu valasztasban szeretnek segitseget kerni!AI tarninghez es virtualizacihoz is kellene, masodlagos a jatek.A ryzen 9 7900x-et neztuk ki. ott van a 7 9700x is, ami bar tudom h 8 magos, de ujabb,ezert szeretnek segitseget kerni.Msi tomahawk b650 lesz valoszinuleg vagy a b850 max valtozata.Rambol pedig Patriot Viper Venom 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30.Melle majd 4070 ti super lesz vagy ha kaphato lesz akkor majd 5070 ti(4080super).Mit javallanatok?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Rhino666 #107962 üzenetére
Intelnél volt az, hogy a cpu-nál a pcb vékonyabb lett, illetve mivel téglalap alakú ezért középen tud hajlani az egész, ahol éri a gyári leszorító és ezért nem érintkezik megfelelően a hűtővel, ez miatt szokták használni és nem az alaplap meghajlás miatt.... Arról bem is beszélve, hogy amd-nél sokkal vastagabb sz ihs, ami miatt még nehezebb meghajlitani, mint az intelt.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Rhino666 #107967 üzenetére
az Intelnel a problema onnan adodik, hogy a teglalap alaku cpu -t a leszorito csak a hoszabb oldal menten kozepen nyomja le. Contact Frameval annyi valtozik, hogy az erre a celra kialakitott "szarnyon" nemcsak kozepen, hanem teljes hosszaban lesz leszoritoero ; ennyi mar eleg ahhoz, hogy se a cpu, se a lap ne deformalodjon. A Ryzen joval kisebb kocka, mint a 12/13/14 gen Intelek, ezert belathato, hogy kevesbe deformalodik
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Rhino666
addikt
válasz
4264adam #107965 üzenetére
Ha a hutopaszta megoldana a hezag problemajat, akkor Intel oldalon sem volna semmi haszna a contact frame-nek, csak elegendo trutyit kellene alakenni es kesz. De a valosagban akarmilyen jo minosegu pasztat hasznalsz, csak arra volna valo hogy mikroszkopikus egyenletlensegekbol adodo hezagokat kitoltse, a ket feluletnek egyenletesen kell erintkeznie hogy jo legyen a hutesi hatekonysag. Ha meggorbul az alaplap az ILM es/vagy a huto feszito ereje alatt, akkor egyenletlen lesz a kontakt es a negyzet alaku lid csak reszben mitigalja a problemat. Evek ota van AM5 es gyonyoru (fokent 6 retegu nyakos) banan alaku alaplapokba futok bele csak mert nem terjedt el a contact frame. Nemelyikkel bumerangozni lehet, olyan gorbe hogy visszarepul ha eldobod. Kivancsi volnek hogy hosszu tavon mennyit romlik a hutesi hatekonysag contact frame nelkul, ha eleinte tenyleg csak minimalis.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz
hokuszpk #107950 üzenetére
A Passmark szerint is vezet a kicsit régebbi 4800U:
...de szerintem ez lemaradás behozható az asztali Proci egy laza IGP túlhúzásával! Én legalábbis megtenném, ha csak 30-50% különbségen múlna az élmény.
Megmutatta a srác, emelt minőségben nyomta szinte mindis a Plazma-TV-n lehetséges 60Hz-en a nemtommix4-en, +full effekt minőség, köddel, vízzel, robbanással. Ezek alapban, a játék "jól játszható magas szint"-jén nem is voltak bekapcsolva és játékos előéletem alapján ezek az 'fícsörök" égetik a CPU-IGP erőforrásokat, ezerrel.A legjobb tényleg, ha valaki tud csinálni egy pár perces FHD-60HZ-es teszt-játékot.
Azt nem tudom, hogy a "nagy" WoT mennyivel erősebb vasat kér a játékhoz a Blitz-hez képest, grafikailag.
Nem logikus, hogy szintén FHD-60Hz üzemmódban nagyságrendileg nagyobb erőforrásigénye legyen, DE a "modern" játék-világban(biznicben) sok minden észszerűség elveszett már a pénz és rohanás érdekében.
Van ilyen teszt esetleg? ...WoT vs Blitz gépigény?
Lehet, hogy ez is. -
4264adam
veterán
válasz
Rhino666 #107962 üzenetére
Rég olvasni ennyi összehordott hülyeséget ebben a csoportban.
Semmi valóságtartalma nincs az állításodnak és az AMD contact frame szükségességének. Intel oldalon lehet voltak gondok csavarozásnál de nem az általad írt mértékekben.
Paszta pont azért van mert 2 fém között nem lesz tökéletes érintkezés mindenhol a mikroszkópikus felületek miatt.
Évek óta velünk van az AMD AM5 és nem elterjedt a contact frame. használata.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
Pityu. #107959 üzenetére
Mond vissza!
AMD-nek nem kell ez a semmire való. Annyit nyersz vele, hogy max a paszta nem folyik annyira le az oldalain, de semmi hajlás nincs AMD-n. Ettől ne félj és hőfokban sem hoz semmit mert a CCD nem is éritnkezik vele.
1 dologra jó: rövidebb a bankszámlád miatta. -
Rhino666
addikt
válasz
Dragon3000 #107960 üzenetére
A proci lehet hogy negyzet alaku, de a bun rossz ILM teglalap alaku ugyanugy. Ha "esszel" huzod meg a csavarokat akkor nem lesz rendes erintkezes a lid es a coldplate felulete kozott, ha meg raszoritod rendesen, akkor az alaplap hajlik meg (ha epp nem maga az ILM hajlitja meg eleve). Szerintem egyaltalan nem hulyeseg, sot, eleve igy kelle forgalmazni az alaplapokat az ILM helyett. Es felfogatas fuggo is hogy hany fokot segit, mert az olyan vizhutesnel ami a gyari kampos megoldast hasznalja nagyon nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Dragon3000 #107960 üzenetére
Már ennek a védőkeretnek a csavarjait vagy ha nincs ez a védők keret akkor a hűtésnek a csavarjait kell ésszel meghúzni?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Rhino666 #107956 üzenetére
Amd oldalon jó lesz az max 2 foknak, 7950x3d és folyadékhűtés mellett tesztelték és ennyi volt max eltérés, illetve nincs olyan gond, mint intelnél, mert itt nem téglalap alakú a cpu hanem négyzet, persze ártani nem fog csak ésszel kell meghúzni a csavarokat.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Ha az am5-ös alaplapba a processzort amd contact frame nélkül szerelembe az jelenthet valami negatívat a hűtésre nézve?
-
hokuszpk
nagyúr
-
5leteseN
senior tag
válasz
balintka #107948 üzenetére
DE fog!
Itt játszanak mellettem WoT Blitz-et a Ryzen 4800(U-H
)-s mobil procival, FullHd-ban emelt minőségben, 60Hz-en, "Kiegyensúlyozott" energiabeállításban, 230V-ról.
Nagyon ritkán megy le 50+FPS-re a szinte fix 60FPS-ről.
FullHD-s, TV-s HDMI-n megy.No Para...
[ Szerkesztve ]
-
balintka
addikt
válasz
hokuszpk #107947 üzenetére
Köszi Neked és Rhino666-nak is a választ. Most épp külön VGA nélkül vagyok, a gépet is cserélném majd (Ryzen 9700X lenne a kiszemelt), egyszerre nem tudom megvenni majd a 5070 Ti-t is a géphez, ezért örültem volna, ha pár hónapig egy minimál integrált VGA-val tudnék WoT-ozni. De így akkor sajnos nem fog menni
.
A mostani 13600K VGA-ja is kb. ugyanez, mindenre jó, csak játékra nem.
-
-
Pityu.
nagyúr
AMD Ryzen 7 7700 vs AMD Ryzen 7 7700X között jelentéktelen különbség van?A fogyasztást azt láttam,hogy az X verzióé bőven több meg az mhz-ben lent is fent is de ha esetleg olcsóbb akkor megérheti megvenni a simát?
-
balintka
addikt
A Ryzen 7 9700X-ben milyen típusú és teljesítményű az integrált GPU?
-
válasz
csidera #107929 üzenetére
8700G egy varázslatosan jó APU... korunk egyik legerősebb integrált VGA-jával. Fényévekkel megelőzve a konkurenst. De ez egy rétegigény...
Mainstream azaz átlagos napjaink játékaira nagyon nem jó választás... pláne nem hosszú távon.
Olyat AMD-t vegyél amiben legalább 32MB L3 cache van és már DDR5-ös alapokon van. A 8700G-t és úgy általában a G jelölésű AMD procikat felejtsd el. Nem neked gyártották.Meliora sunt bono inimica
-
DudeHUN
senior tag
válasz
csidera #107929 üzenetére
Dedikált kártya mellé a Ryzen 5 9600x-et javaslom. Több cache és amíg a jelen konzolgen fut a 6/12-es Zen 5 elég lesz minden játékhoz. Plusz, ahogy írják több PCIe sávja van. Bár 5090 is pár százalékot lassul csak PCIe 3.0 alatt is.
Ha valahol belefutsz 90k körül, akkor Ryzen 7 7700 és a lelked is megnyugszik.
Vagy Ryzen 5 7600 vagy 7600x és 1-2 év múlva, ha kevésnek érzed cseréled.Gamer for Life
-
csidera
újonc
Sziasztok,
akadt egy kis dilemmám, amihez a segítségeteket szeretném kérni.
Játékra & tanulásra veszek gépet, játék QHD-ban.
Egyelőre úgy állok, az alaplap MSI PRO B850-P WIFI, kártya 7800XT (bár lehet megvárom a legújabbakat). Használt procikat nézegetek 90 ezerig bezárólag.
A probléma az, hogy nekem szimpatikus mind a 8700F/G, mind a 9600X. Egy jövőbiztos konfigot szeretnék összerakni, de mindkét procit más okból találtam jövőállónak. A 9600X 6 magja ahogy olvastam nem biztos, hogy sokáig lesz elegendő játékokhoz, a 8700 viszont még Zen 4-es, és a cache mennyiségével sem vagyok kibékülve. Mit gondoltok, melyik szempont a fontosabb, ha a minél tartósabb gép a cél? -
4264adam
veterán
válasz
s7evcsenko #107925 üzenetére
7500F tavaly előtt OEM BOX-nak volt írva és hasonlóan mint te érkezett meg, külön csomagolva a venti
Szóval nekem OEM is volt és BOXos venti
-
Rhino666
addikt
válasz
s7evcsenko #107923 üzenetére
En multkor dobozosat rendeltem es papirzsepiben erkezett meg. Azota semmin nem lepodok meg.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
s7evcsenko #107925 üzenetére
Még p4 korszakban kaptam úgy a cpu-t, hogy egy szivacsba volt beleszurva, szerencsére mire hazaértem a lábak nem gördültek el.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Dragon3000 #107924 üzenetére
Oké, csak még az a kis normál átlátszó műanyag doboza sincs, se leragasztva nem volt a doboz, semmi...
Így még sose kaptam procit, de akkor ok.
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
s7evcsenko #107923 üzenetére
Ha tálcás verziót vettél, akkor máshogy nem tudják küldeni, elvégre ahhoz semmi sem jár, amibe a doboz is beletartozik.
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Kicsit halottnak tűnik az a topik, ezért ide is betenném.
Mondjuk lehet ide kellett volna alapból is írnom."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
KAMELOT
titán
válasz
Dragon3000 #107920 üzenetére
Sajnos túl van árazva! 40k használtan vicc, mármint P/P nézzük.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bobalazs
nagyúr
válasz
parandroid #107918 üzenetére
Szíve joga hogy annyit kér amennyit akar. Pont hogy nem retardált, ha megveszik tőle amennyiért árulja a használt procit, nagyon is jól járt. Én a kettő közé, 30K ra áraznám, szerintem az kellene lennie a valós árnak.
-
KAMELOT
titán
válasz
parandroid #107905 üzenetére
Inkább olyan 20k ér az.
5leteseN: Esetleg 8461V QS
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
5leteseN
senior tag
AM4-es Ryzen-ek közül érdekelne 2-3 esélyes a következők alapján:
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játék: FHD-60Hz/Cyberpunk. +AI-MI(ez VGA-val)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Nincsenek sarokkövek, használt, tuningolható, megfizethető alapl is kell majd az R7-eshez, és valószínűleg egy egy 4070Ti lesz hozzá, +750W NoName táp.
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
Költséghatékony megoldás kellene.
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Használt.
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Kellemes meglepetés lenne egy 10(+)% tuning, megbízhatóan, tartósan!
Előlegezve:
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Corsa02 #107911 üzenetére
Ezt pont nezegettem en is. Bar sztm hamarosan fognak meg 5700X-at hasznaltpiacra dobni ha olcsobbak lesznek a AM5-os procik. En anno garival 48ert vettem 5700X-et. Jo chippet hoztam ki, -30Co/+200booston
meglepodnek ha a sima Am4-es Zen3ak is hianycikkek lennenek (mint pl az 5800x3D)
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz
tomazin #107909 üzenetére
Most, hogy lett X3D, eladtam az 5700X-et. Gondoltam 49-ért meghírdetem, majd 45 körül elviszik. Erre látom, 55 alatt nincs is fent és az is 1,5 éves, az enyém meg 3 hónapos volt. Felraktam 60e-ért és 23 perc alatt kelt el, alku nélkül. Fura a piac most nagyon...de az eladók sem hülyék, ha kifizetik a többet akkor miért adja olcsóbban...
The Truth Is Out There --->
-
tomazin
veterán
válasz
Dragon3000 #107904 üzenetére
-
brabbitz
aktív tag
-
parandroid
félisten
válasz
tomazin #107902 üzenetére
Az ok az, hogy az eladók nagy része teljesen retardált. Amúgy ahogy korábban írták, ha 5600-at találsz, az is teljesen jólenne neked. Persze nem 40+ ezerért, hanem 40 alatt.
p
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Van egy MSI X470 GAMING PLUS MAX lapom amiben egy 2600 van. Emellé egy 3060ti és 2x16gb gskill ram. Ahogy nézem az 5600x-et ajánljátok amit hajlandó lennék kiadni rá, hogy tudjak játszani (poe2zök éppen és van, hogy tizenfpseim vannak). Viszont nem igazán értem, hogy gari nélküli 5600x-ek kb majdnem ugyanannyiért mennek, mint egy új. Ennek mi az oka? (45kért jegelve gari nélkül vs árukeresőn 48k újonnan)
Illetve van-e értelme kiadni 40k-t erre a fejlesztésre?
előre is köszönöm a segítséget! -
4264adam
veterán
válasz
kovacsroli #107899 üzenetére
Tökéletesen elég a 7700X és hogy mi kell majd a GTA6-hoz majd akkor amikor megjelenik. De gyanítom a 7700X szintén elég lesz hiszem 10% előny sem származik 1440p-n és Singleplayer-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 7800 x3d , 2027.11.11 ig garancia
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest