- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz
BigBlackDog #110191 üzenetére
Azt mar ugysem tudna hasznalni. Besorolni is alig lehet vele mit akarsz te hatodikban?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
BigBlackDog #110191 üzenetére
+ M-es, és világít a jel is...
-
B-L-A-C-K
titán
Bimmeren elvégezve egy brutál tunning...
-
Integrale
veterán
Ez a mai közlekedés katasztrófa a városban. 61 km 2 óra és 20 perc (Szentmártonkáta-Bodega kajálda).
Nulláson baleset, dugó. Grassalkovich-Helsinki-Soroksári beállva, Gubacsi-Könyves Kálmán sarkától az irodáig (400m, légvonalban csak 200m) 45 perc volt.Komolyan ott tartok, hogy inkább izzadok másokkal egy buszon, ingyen, gyorsabban, faszkalapok nélkül, olvasva.
-
válasz
BigBlackDog #110176 üzenetére
Mi hétvégén végül elhoztuk a tuning lámpás G astrát faternak, a búcsús lámpákon kívül csak egy kis olajfolyás volt (valószínűleg szimering), meg pending hibakódot találtam az őskövület gyertyák miatt. A nyári gumi cserés (gyári 2008-as volt rajta), a téli 1 éves hankook külön felnin, az első fékek voltak még kopottak, már jön is az ATE szett. Valós 80 ezres futás (le is kérdeztük), belül kb kopás nincs, végig üléshuzattal volt használva. Kívül egy két pici karc, de semmi komoly. Faszán megy a gázzal ~8-9L-t kér belőle, pótkerék tartály, ledes visszajelzés a telítettségről, késleltetett átváltás (min. 40 fokos hűtővíz kell neki). 1.1M volt, én picit sokalltam, apám helyében alkudoztam volna még egy kicsit.
-
válasz
BigBlackDog #110176 üzenetére
Q7 kell nektek
-
Szevam
senior tag
Tegnapi WTF:
Autót keresek. Szokásos módon körbenézem a kiszemelt példányt, hogy az illesztéseknél, lámpánál mennyire térnek el az elemek egymástól, hátha mégis volt törve, és kilóg a lóláb.
Miután úgy döntöttük nem kérjük a portékát a tulaj megkérdezte, hogy mit nézek az ujjammal? Talán rétegvastagságot? A másik tulaj beleszól, hogy biztos a színt!(És ezt komolyan gondolták!)
Végül elmagyaráztam, hogy miért csináltam azt amit. Sajnos az ujjamban nincs szenzor így nem érzem a rétegvastagságot, az autó színének felmérését a szememben lévő apró szenzorok segítik (csapocskák, pálcikák), az ujjamban ilyen nincs.
Utolsó egy mondat nem került ismertetésre.
-
-
aero.
veterán
válasz
stickermajom #110159 üzenetére
Szürkületben zavaró pedig. Nálunk nem kötelező semmilyen lámpa nappal, így a nem automata lámpások automata dlr-rel tolják vaksötétig. Az elmúlt 2 napban 3 autósra villogtam veszettül, hogy ugyanmár, kapcsolja fel, mert szart se látok az autójából, de nem veszik a lapot. A volvomnak ki se lehet kapcsolni, 0-ban ég a tompított gyújtásra.
-
brumi1024
veterán
válasz
hülyegyerek #110168 üzenetére
Az is német szokás, pl.
Qru: azt az amerikai VAG-ok is csinálják amúgy, furcsálltam is.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
hülyegyerek #110162 üzenetére
Mármint a 0 állásban DRL? Összes jelenlegi VAG, BMW pl, az európai default beállításon.
-
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom #110157 üzenetére
Én a helyzetjelző módot venném ki teljesen, sokan bekapcsolják mert nem tudom, azt hiszik, hogy az a DRL (fura is, hogy 0 állásban megy a DRL a nèmet autókon), aztán este meg világít a műszerfal, de az autó elöl nem.
-
Peter.70
addikt
válasz
stickermajom #110159 üzenetére
Kérsz egy partedlit?
-
válasz
stickermajom #110157 üzenetére
De a DRL hátul nem világít a legtöbb esetben. Akkor meg felesleges- szerintem
-
stickermajom
addikt
-
válasz
stickermajom #110154 üzenetére
Szerintem itt is lenne létjogosultsága, legalább nem felejtenék olyan sokan felkapcsolni a világílást
-
válasz
stickermajom #110152 üzenetére
A skandináv területen kötelező a gyújtásra felkapcsoló lámpa
-
-
Qru
MODERÁTOR
Óriásit kaszál a rendőrség a szupertraffikkal
"Miközben a bírságolás rekordot döntött, ugyanez történt a sérüléses balesetek számával is – pedig a traffipaxokkal éppen a balesetek számát szerette volna csökkenteni a rendőrség."
Még jó hogy nem csak pénzbeszedésre jó. Ja de...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
norbert1998 #110145 üzenetére
Nekem van otletem: vidd el szerelohoz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #110145 üzenetére
Hibakód nincs?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #110066 üzenetére
Szóval, ötletek?
Jelentem, a tengerpartra lehozott. Az inditason kívül más baja nem igazán volt. Kétszer elment az ereje fél percre
-
Snoop-y
veterán
válasz
Tsebacsi #110122 üzenetére
Peldaul az bar nemtudom mennyire tunt fel ,hogy amit belulrol csinalt az kb egyenlo a nullaval mert az ket kulonbozo femlemez (kulonben hogyan tudna kozedugni a femracsot ugye?) szoval az uj szepen festett lemezed belso felen ott csucsul a rozsda ami ha mazlid van tulel egy evet. Ha Miamiban vagy akkor lehet 2 honap es visszajon
De amugy fasza meg minden.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
stickermajom #110112 üzenetére
Rendes jó hétvégi vezető módjára, ha kint az index ott bérelt helyem van jelleggel működik.
-
EQMontoya
veterán
válasz
molnarpeter #110123 üzenetére
A fém struktúrálisan továbbra is hiányzik
Onnan ugyan nem, mert nem teherviselő elem.
Nyilván nyúlványt meg tornyot ne javíts így, de sárvédőt nyugodtan. -
-
válasz
DonThomasino #110115 üzenetére
Ha csak az a cél, hogy a következő műszakin átmenjen: [link]
-
válasz
DonThomasino #110113 üzenetére
Jól mondják a többiek, el kell dönteni milyen távra milyen minőségben van szükség az autóra, és az alapján dönteni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
DonThomasino #110115 üzenetére
Használni is akarod, vagy csak a műszakin menjen át? Azért tessék-lássék megoldással nem kockáztatnám meg a hosszabb távú használatot, még a végén szétesik alattam.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
DonThomasino #110113 üzenetére
Nem minőséginek meg mi értelme?
-
DonThomasino
veterán
19 éves hibátlan pár 100e ft os autóval,
mit kell/lehet csinálni ha rozsdál a kaszni.
A minőségi javítás kb az autó ára lenne, és nem tudni mennyire tartós. -
stickermajom
addikt
Az önvezető autó találkozása a BMW-s gyorshajtóval
Olyan hazai, mások elé kivágódósra programozták.
-
Magnum_
nagyúr
egyébként én is, (2016 óta van DRL az autómban, mármint gyári, nem homasitás
), előtte meg csak spóroltam és nem kapcsoltam
#110107: too slow
tboldi: nekem a környezetifény érzékelő megoldja a kérdést.
igaz, garázsban is felkaccsol, rövidítem az élettartamát, de mit nekem 8k/fb árú izzó... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #110099 üzenetére
"Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet – tompított fényszóróval – nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani." - [link]
-
Magnum_
nagyúr
válasz
bitpork #110099 üzenetére
KRESZ 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól44.§ (8) bek. Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával* vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
*a.k.a DRL
de akkor autópályán is elég a DRL?
-
szőröscica
addikt
válasz
stickermajom #110089 üzenetére
Nem erősebb, de zavaró és meglepő tud lenni, főleg ha tapasztalatlan a sofőr és először találkozik ilyennel.
Hidd el, végigjártam mindkét irányban a mostanában sajnos sokat emlegetett Genova-Nizza szakaszt a százszámra található alagútjaival, tapasztaltam a jelenséget.
-
válasz
tboldi #110102 üzenetére
Csak sok hülye este se kapcsol tompítottat, mert teszem azt erősebb gyári DRL-e van. Példa: Talán KIA Sportage volt, jött szembe este 8 körül, erősen sötétedett, szemből még látszott, de hátulról (direkt megnéztem mert láttam hogy lámpa nélkül jön) lószar se, sötét folt beleolvadva a környezetbe...
-
kisza25
félisten
válasz
hülyegyerek #110078 üzenetére
+1 úgy már értelme is lenne, csak akkor még annyian sem használnák a tompítottat
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!