Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
+#362470macilaci78
Egészségetekre!
Én is örültem hogy újra találkoztunk ennyien, illetve az új arcoknak különösen.

Remélem idén több tali lesz majd.
A mai nap margójára: Aki babot tankol nagyot pöffent.

-
-
Sziasztok!
Elkészült! Köszönet a receptért Peter.70-nek! Remélem holnapra oda is ér
.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Vettem az adást!

-
-
válasz
tboldi
üzenetére
Cicaaa! Biztos összeveszett egy másikkal és az egyik, aki menekültében felugrott az autóra nem tudott rendesen megkapaszkadni, majd a másik utána szaladt és az sem és mindegyiknek megcsúszott a lába és karmolták folymatosan a karosszériát. Túl fényes volt az autó.

Igen a garázsban
. -
Okok. Azért még elszórom 1-2 releváns topicba, ha nem gond a Modiknak, hogy ugyanazt írom le
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#358446macilaci78: Basszus.
Nagyon sajnálom. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Egyelőre az a kérdés, hogy egyáltalán van-e olyan itt a fórumon, aki szeretne egyszer. Előre láthatólag jövőre, de most a gyűjtök érdeklődöket hogy valami képet lássak.
-
-
Sziasztok!
Érdeklődök, hogy kinél van idő/igény arra, hogy egy vezetési tréningen részt vegyen?
Mindez önköltségen, saját autóval lenne. Részletek később, ha látom, hogy többen vagytok
. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Csak arra gondoltam, hogyha egy idegen test kerül az emberbe, és mondjuk ki is lehetne húzni, sokkal jobb belocsolni betadinnal, mint törlőkendővel paskolgatni a seb szélét.
#356389macilaci78
"kiveszed a sérültet a kocsiból, meg a mentőládát, stabilizálod a delikvenst."Azért itt is kérdés, hogyha csak simán kiveszed, hozzá nem értő módon, és valami elcsesződik a gerincénél majd lebénul, még fel is jelenthet...

-
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Jogos. C kategóriában lévő járműveknél van.
Storno ott van: polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat (30 ml):
1 db
Elkerülte a figyelmem. Szóval kléne bele betadin. Max hozzácsapjuk. -
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Köszönöm az infót, azonban lehet hogy több évesek, nem tudom. Ilyenkor milyen meglepi lehet még?#356190macilaci78 Te vagy a popszegecs.
-
Sziasztok!
Azokkal a kavicsfelverődésekkel, amelyeken már rozsda látszik, mit lehet tenni? Rozsdapassziválót érdemes rátenni, vagy egyből festéket/lakkot? Kapargáljam meg előtte?
Van valakinek bevált módszere?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem gond, most mindent pótoltál.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Hirdetni szakmaiban elvileg nem szabad!
-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem értem... össze-vissza pakolgatják ezeket a nyilakat
#349634Tsebacsi
Azt még hozzátenném, hogy 2005-ben nem volt ennyire elterjed az internet sem, hogy tudni lehessen ennyi hülyeségről.
Illetve azt is, hogy ugyan csökken Magyarország létszáma, bár Budapest tekintetében inkább nő. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem értem… rossz sávba lett festve a nyíl
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én is.
-
válasz
Qtya123
üzenetére
Itt egy térkép ami a jégeső valószínűségét mutatja.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Most ezt a Focvis által korábban ajánlott riasztosprayt használjuk.
Az antennára a fújás óta csak 1x került kenet az elején. Most lekopogom nyugi van, csak én veszekszek velük éjfél körül.
-
-
Voltam már olyan helyzetben hogy nem volt világítás az udvaron, de mivel lépteket hallottunk kimentünk. Azt hittem gyerekek lógtak be és szórakoznak. Másik felem elindítottak őket hátul végül 1 méterre mellettem volt két macsak méretű belőle. Megijedtek tőlem, én is tőlük, majd összekaptak. Ordítoztak, visítottak én is ordítoztam már, aztán végül kikergtettem őket az utcára. Egyik jobbra másik balra indult, szóval nem volt meg köztük sem az összhang.

-
-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
-
-
-
Sziasztok! Tudtok ajánlani, jó klímást Budapesten vagy nyugati agglomerációban?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
-
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Az nem mindegy, valóban.
-
válasz
Szevam
üzenetére
Nem másoltam be az apróbötű'set:

Szondázásnál a rendőr figyelembe veszi a szonda által mutatott légalkohol koncentráció (BrAC – Breath Alcohol Concentration), illetve a vérből történő véralkohol kimutatás (BAC – Blood Alcohol Concentration) viszonyát, ennek megfelelően jár el. Ez élettani és farmakokinetikai vizsgálatok alapján kb. kétszeres szorzót jelent (2.1-2.4, országonként más és más lehet), tehát 0.25 mg/l szonda által mutatott légalkohol koncentráció esetén vélelmezhető a 0.5 ezreléket (azaz a vérben literenként fél gramm alkohol mennyiségét) meghaladó véralkohol koncentráció, ami súlyosabb megítélés alá esik, kimeríti az ittasság fogalmát. Ez az alacsonyabb koncentrációnál megvalósuló szabálysértéssel szemben vétség, tehát már bűncselekmény, feljelentéssel és jóval komolyabb következményekkel jár.
*Szigorúan véve nem ezrelék, hiszen nem ugyanazon, pl. tömeg a tömegben vagy térfogat a térfogatban egységekkel fejezzük ki. Az alkohol sűrűsége kisebb a vízénél, így az 1‰-es g/l koncentráció kb. 1.25 ml alkoholt jelent 1000 ml vérben, azaz térfogati arányban ez lenne a tényleges ezrelék, de a gyakorlat ezt g/l ezrelékre egyszerűsíti. Az etil-alkohol pontos sűrűsége 0,789 g/ml.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
-
-
válasz
-secret-
üzenetére
Téged az bánt, hogy valaki más többet fújt és kevesebbel megúszta?
Hány éves x és hány éves édesapád (szerintem ez is közre játszhat)? Csomó körülmény lehet még, ami miatt neki több, és a másiknak kevesebb. Nem tudom mi mindent nézhetnek még...
Inkább ne igyon vezetés előtt, az a tuti.
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Budakeszin az Ehrle mosó jobb felső sarkában lakik egy galambpár. Alattuk minden szros...Megfenyeggetm őket múltkor, hogy ha le merik tojni a kocsit, akkor kapnak mosást ők is. Szinte összevesztek
. Jól tartott galambok, szép a tollazatuk is és nagyon aranyosan, értelmesen tudnak nézni
. Valószínűleg a "szomszéd" tartja őket, de lehet az Ehrle alkalmazottjai (GDP növelő munkatársak). -
-
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Mire rájöttem, hogy a vagizás a vagánykodást jelenti....

Cukcsi beszéd...
-
-
Kb annyiba is kerül egy kiscsupor cibet kávé mint egy műszakiztatás
Mint olvasható, nem vegán termék szóval csak óvatosan a fogyasztásával, a vegánoknak 
-
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szegény Süsü ha hallaná.
-
-
-
-
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem tudtam leállni vele a mélygarázsba. Főni már elment.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az első az enyém
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bocsánat, de erre a témára igencsak triggerelődtem.
Nem tudok róla, hogy BSC-n el lehetne végezni meteorológiát. Úgy tudom csak Budapesten az ELTE-n és Szegeden van lehetőség meteorológusként végezni és csak MSC-n (de előtte BSC végezz (fizikusként, földtudományosként, környezettudományosként). Bár nem tudom mi változott 5-7 éve. Egy alapszakról max 10-en jutnak be a szakirányra. A fizika és a matek eléggé kemény, és bőven nem elég csak egy 5 éves képzés, hogy a föld légkörét jól kiismerd, hogy abból majd pontosan tudd, hogy milyen légtömeg érkezik, amiből eshet eső. Leginkább azok maradnak és csinálják végig akik fanatikusok. Ha az OMSZ-nél akarsz dolgozni a Meteorológia MSC alap, még akkor is ha könyvtáros, fejlesztő vagy HR-es vagy (mondjuk 10 év alatt ez is változhatott). Sajnos a magyar csapadék modellek híresen rosszak, nem is használom csak az időkép radarját szoktam nézni, hogy aktuálisan mi a stájsz.
A német GFS modellt figyelgetem már egy ideje, egész jónak tűnik hazánkra is.
Akkor álljon itt egy csapadék előrejelzés a következő napokra, lássuk igazat mond-e?
2025.03.13
Még esni fog az Észak-keleti országrészben. A nyugatiak, déliek és a Pestiek 14:00-tól fellélegezhetnek egy kicsit. 18:00 körül teljesen elhagyja az országot a csapadékos felhőzet, így már Debrecenben sem fog esni.
2025.03.14
Felsőszölnök és környékén 06:00 körül kicsit elkezd párásítani, majd alábbhagy. Leginkább 09:00 körül kezdi öntözni Vas és Zala megyét. 10:00 körül már kap Fejér, Komárom és Pest megye is. Somolyog a felhő tovább, így kb 11:00-tól 14:00-ig öntözi az északi középhegységet és megy Debrecen felé. A déliek és közép-magyarországiak
még mindig semmit nem kapnak. 16:00 körül a somolygó felhőzet elhagyja az országot északnak és alulról jön egy nyúlvány, ami végül elkezdi öntözni a déli és közép-magyarországi területeket. Ez a déli kis nyúlvány 22:00-kor megerősödik, majd egy északnyugati mozgással végig öntözi az országot.
2025.03.14
01:00-04:00-ig a déli országrész és Békés megye nem kap csapadékot, mindenki más igen.
(Most frissítettek a modellen, így a továbbiak most nem láthatóak. Tegnapelőtt néztem még ott 24.-étől nagyobb intezitású csapadékot írt, de nem tudom, hogy ez a frissítés felülírta-e végül.) -
-
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
"ha egy Teslát levágnak a netről, akkor az nem sokáig lesz autóként használható."
Fékhibához nem lesz szoftver frissítés.
-
-
-
-
válasz
focvis
üzenetére
#334338tboldi: Az még puha, csak kérdés, hogy letekertek a tekercsből, vagy a tekercset használták.
#334339bulikavagyok: Igen, bántalmazták a tyúkbéllel
#334335Blindmouse_ + #334349macilaci78: Nincs vidi. Ha tehetem magam élem meg a mindennapok csodáit, nem pedig képernyő mögül. Nem mondom néha tényleg meg kell örökíteni 1-2 meghatározó elemet, de most hideg is volt.
-
Mai mosás (Budakeszi Ehrle):
60-70 közötti ember, német rendszámos E Mercivel. Az autó igen régen kaphatott mosást, így a traffic film sűrűn borította. Beáll az első állásra, előveszi a kefét, majd elkezdi mosni vele a szélvédőt, de programot nem indít. Már a hátsó ablaknál tart, mikor egyszer csak elkezdi söpreni a földet a kefével, majd folytatja a mosást. Először azt hittem, hogy csak az ablakot mossa, de nem. Bele mártotta a kefét a kefetartóba majd ismét nekiállt a dörzsölésnek. Az ablakok után a motorháztető jött. Ismét egy földsöprés, majd az övvonalig letolta körbe. Egy idő után már nem tudom mit keresett a földön habot vagy kavicsot, de sűrűbben kezdte söpörni. Sok időt töltött vele mire végzett a felnivel. Ekkor rájött hogy a tető még nincs készen, így söpört egyet újból majd idegesen nekiállt letolni azt is, hogy csak úgy csapkodta a tyúkbelet a korosszériához. Miután végzett a keféléssel kapott az autó egy samponos mosást majd egy öblítést.

Szerintetek milyen okból kifolyólag bánt így az autójával emberünk?
a) Nem volt elég pénze.
b) Környzetvédelmi okok. (Kevesebb víz használata)
c) Olyan ember autóját mosta le, akit nem szeret.
d) Autó mattítása.
e) Karosszéria polírozás olcsón.
f) Ha van egyéb ötleted írd meg nyugodtan
. -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Lássuk a jövő évet, hátha igazat mondanak a németek:
Ha minden jól megy január 3.-a reggelére érkezik a hideg egy kis csapadékkal. 2-án a hőmérséklet még megemelkedik, az országban több helyen 10 °C fölé, de utána 5 °C alatt marad tartósan. 6-ától az éjszakák hidegebbek akár -5 és -9 °C körül alakulhat napokig. 12-étől kicsit visszatér a melegebb (az ország dél-keleti részén akár 15 °C is lehet) idő.
Nagyobb mennyiségű csapadék várható 5.-én majd 11-13-án is. -
-
Sziasztok!
Nagyon jó volt újra látni Benneteket és az új arcokat is!
Teslában ülni egy igazi élmény volt! Köszönöm szépen a lehetőséget
! -
-
-
-
-
-
Eleketromos autó ökológus szemmel. (Érdemes lehet a teljes videót is megnézni)
-
Sziasztok!
Autós tali mikor volt legutóbb? Most már kezd jó idő lenni
. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha jól tudom a vizelet is tartalmaz némi kardamidot.
-
-
Idei év autója: VW ID.3
-
BUÉK! Mindenkinek baleset mentes évet kívánok!

-
Mi a véleményetek erről?
-
-
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Kárpittisztítóba is beruházhatsz
Régen, mintha olcsóbb lett volna
-
-
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én is köszönöm szépen a lehetőséget Nektek

Egy új dologgal bővült a tudásom, miszerint narancsos fényezés előnyösebb a tükörsimánál, mivel a rücsik miatt kevésbé láthatók a karosszéria apróbb hibái.

-
-
Mekkora a valószínűsége, hogy szétcseszi az autót rövid időn belül?

-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Sajnálom, hogy nem jöttél 

.

Amikor meglát minket az utcán iszkol szegényem.