Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43601) schawo válasza #71562240 (#43597) üzenetére


schawo
titán

zavarok, pixelesedés, részletek elvesztése...
Ez rendben van, de itt színről volt szó. Ott ne.

A hangerőnek van optimuma. A minél nagyobb nem segít a különbség felmérésében, mert egyre inkább beleszól a hangba a lehallgatókörnyezet. (Ha már valamiért mégis az audióra tévedtünk egy hifi topicban.)

(#43600) dabadab
Azért lásd be plz, hogy k..va nehéz egy ilyen kábelt ABX-elni. Én csináltam már egy rakás ABX tesztet (főleg mikrofonok, előfokok, gitárfejek stb témában). Egy ilyet jól, hitelesen, használhatóan megszervezni baromi nagy meló, és több embert igényel.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43602) dudika10


dudika10
veterán

Sokadjára:
Amíg ez itt mozog, addig az ember nem alkalmas semmilyen tesztre.
De kezdem azt hinni, hogy én vagyok az egyetlen, aki olyan dolgokat "tapasztal" (inkább csak vél tapasztalni), ami bizonyíthatóan nem valós.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#43603) #71562240 válasza contaxg (#43598) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ez a szociálpszichológia.
"...és még azt is írtam ma, hogy a routereknek (és azok tápjainak) is van saját hangjuk..." Mivel te írtad, egy halvány és szordinós ellenvetésen kívül inkább "nem vették észre" az ellenérdekű felek. El lehet képzelni a reakciót, ha ezt Kammerer írta volna...

(#43601) schawo Hangerőnél én is az optimumra hivatkoztam, nem a maximumra, de az egyértelműsítést utólag illesztettem bele, akkor már nyilván válaszoltál rá, azért nem vetted észre.

[ Szerkesztve ]

(#43604) Tamoo válasza AMDFan (#43599) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Biztos költöttem fölöslegesen is, viszont nem sok olyan van ebből amit igazán bánok illetve amit nem saját hibaként élnék meg. Egyébként ebből jöttek a tapasztalatok is.

[ Szerkesztve ]

(#43605) dabadab válasza schawo (#43601) üzenetére


dabadab
titán

"Azért lásd be plz, hogy k..va nehéz ABX-elni."

Hogyne, abszolut nem is vitatom, hazi korulmenyek kozott a tesztelt komponenstol fuggoen a meglehetosen macerastol a gyakorlatilag lehetetlenig terjed a skala - ugyanakkor azt is latni kell, hogy ez az, ami tesztnek szamit.

DRM is theft

(#43606) schawo válasza dudika10 (#43602) üzenetére


schawo
titán

Értem, amit mondasz, de az ember egy megkerülhetetlen eleme a lehallgatórendszereknek. Kib..zottul nem érdekel senkit, hogy milyen adatokkal mér be valami, ha az adott helyzetben az emberi érzékek beiktatásával más lesz a végeredmény. Pont az említett optikai csalódás az egyik jó példa. Nem érdekel, hogy nem mozog, ha én mozogni látom, és a nem mozgásnak egyébként semmi következménye nincs. (Értsd a hifi is az emberért van, nem pedig a gépekért, nincs jelentősége, hogy a gépek mit éreznek vele kapcsolatban.)

(#43603) kammerer
Igen.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43607) AMDFan válasza schawo (#43601) üzenetére


AMDFan
addikt

De te is lásd be, hogy ezen a fórumon egy nyamvadt foobaros ABX tesztet sem akar/mer elvégezni az emberek 90%-a, mert ő hallja anélkül is :D Ahha persze... Aztán ha véletlenül elvégezné és rájön, hogy nem sikerül, akkor meg kitalál mindenfélét, hogy a körülmények miatt nem hallotta, nem jó a dac, túl meleg volt, izgult, sütött a nap, fújt a szélt, fúrt a szomszéd stb... A mai napig én voltam az egyetlen aki betett valid ABX teszteket ebbe a fórumba. Mások meg okoskodnak...

(#43606) schawo: az rendben van amit írsz, de ez az egész nem erről szól. Tévútra vezetnek embereket, olyan dolgokkal amiket ők sem hallanak csak beképzelnek. Erre épült az egész kábeles iparág...

[ Szerkesztve ]

(#43608) dabadab válasza schawo (#43606) üzenetére


dabadab
titán

Igazabol ennel sokkal relevansabb pelda az, amikor az emberek ugyanazt a dolgot abszolut kulonbozonek erzekelik egyeb tenyezok miatt. Olyat talan te is lattal, amikor egy AB teszt igazabol AA teszt volt (vagyis valojaban nem ket dolgot cserelgettek, hanem csak egy volt), a tesztalanyok megis lelkesen ecseteltek koztuk a kulonbsegeket.

DRM is theft

(#43609) dudika10 válasza schawo (#43606) üzenetére


dudika10
veterán

Tudod jól, hogy én is így gondolom.
A dolog a "van különbség, mert hallom/látom" érvek ellen szól.
Látod, hogy forog, de ennek ellenére, mindketten tudjuk, hogy nem forog.
Az autó kerekét megfelelő tempó mellett (vagy megfelelő frekvenciájú stroboszkóppal megvilágítva) állónak fogod látni, de mindketten tudjuk, hogy az attól még forog.
A lényeg az egészben, hogy az "érzékelem tehát létezik" egy ostoba hozzáállás.

AMDFan: én tudok még pár valid, sikeres ABX tesztről. ;)
Csak a konklúzió mindig ugyan az volt a végén, hogy az "ég és föld" egy nagyon-nagyon pici valami valójában.

(#43608) dabadab: remek szórakozás AA tesztet csinálni. Mindig élvezem. ;]

(#43611) Bodz: valahogy mindig abban bízik az ember, hogy azóta a 6. osztályos fizikának utána néztek legalább páran.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#43610) schawo válasza AMDFan (#43607) üzenetére


schawo
titán

Foobar ABX teszt csak egyetlen témáról készülhet, amit most ráadásul nem is érintettünk. Én már említettem, hogy régen csináltam, és az eredményét is közöltem. De azt is tudom, hogy bigmasterg szintén csinált, és pozitív eredménnyel zárult. Szóval ott igenis van különbség, nincs hova tesztelgetni tovább. Én is pont ezért nem csinálok új tesztet, mert minek, van már hitelesnek elfogadható eredmény.

(#43608) dabadab
Ez nem a tesztalanyok hibája, ez pipiológia, és ezerszer le lett írva, hogy nem bizonyít semmit, tehát tök felesleges ilyen baromságot csinálni. Ez amúgy sem ABX teszt volt, mert ott nem kérdezik meg, hogy mi a különbség,csak mérik, hogy észrevetted-e.

(#43609) dudika10
Az nem teszt, egyszerű trollkodás. Lásd mint fent.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43611) Bodz válasza dudika10 (#43602) üzenetére


Bodz
nagyúr

A két tábor összecsapásánál elég lenne egy korábbi hasonló csatát belinkelni, felesleges ez az egész. Az eredmény úgyis egyforma minden esetben, semmi.

Lett volna egy kérdésem állványokkal kapcsolatban, de várok még... Nehogy ezen is veszekedni kezdjetek. :)

Szerk: Nem válasz akart lenni, bocs.

[ Szerkesztve ]

(#43612) #71562240 válasza schawo (#43606) üzenetére


#71562240
törölt tag

Bocs, hogy kényszerből neked címzem, de nem mindegy megjegyezni: az adott képet "helyesen" (okosan, ügyesen) nézve egyébként kiválóan látszik, hogy nem mozog ott semmi. Látható, hogy nem mozog.
(Annak minősítését már végképp nem címezhetem neked, hogy némelyek a kétségtelenül létező optikai és akusztikai csalódásokból milyen következtetéseket vonnak le...)

(#43613) AMDFan válasza schawo (#43610) üzenetére


AMDFan
addikt

Azt írtam 90%, tudom hogy te és pár ember csinált.

Amúgy ebben tévedsz, mert nem csak egyetlen témáról készülhet foobar ABX teszt.
Le lehet tölteni a netről például wifivel egy számot, és csillivilli utp kábellel is egy számot. Van aki szerint különbség lesz a kettő között. Ezt is lehetne ABXelni ;] ;]

(#43614) schawo válasza #71562240 (#43612) üzenetére


schawo
titán

Igen, viszont emiatt észlelsz különbséget a két állapot között. És ha helyesen fogalmazol, akkor azt mondod, hogy az ábrának két valós állapota van. Épp ezért sincs értelme az AA trollkodásnak.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43615) AMDFan válasza Bodz (#43611) üzenetére


AMDFan
addikt

Most UTP kábelekről megy a vita, ilyen tudtommal nem volt még :)

(#43616) #71562240 válasza schawo (#43614) üzenetére


#71562240
törölt tag

Pontosabban az ábra három "állapota" között tudok mozogni.

(#43617) contaxg válasza dabadab (#43600) üzenetére


contaxg
veterán

Magamtól, magamnak...Betettem, hallgattam egy hetet.... cseréltem, hallgatam a másikat egy hetet. Majd eldöntöttem, hogy melyik kell nekem. :)

Mi az az X az AB-ben?

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#43618) schawo válasza contaxg (#43617) üzenetére


schawo
titán

Azt neked kell eldöntened. 3 hanganyagot játszunk le igény szerint, méghozzá úgy, hogy az egyik az A, a másik a B, a harmadik pedig az X. Az a kérdés, hogy az X az A vagy a B állapottal egyezik-e meg.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43619) dabadab válasza schawo (#43610) üzenetére


dabadab
titán

"Ez nem a tesztalanyok hibája, ez pipiológia"

Nyilvan nem az o hibajuk, abban az ertelemben, hogy nem direkt csinaljak, masreszt meg ez olyan emberi tulajdonsag, aminek a leterol muszaj tudni, ha az ember rendes tesztet akar csinalni, es olyan torzitas az emberi eszlelesben, ami onmagaban lenullazza az olyan ervelest, hogy mit hallott valaki egy szimpla AB tesztben, plane az olyanokat, amik egy nem vak tesztnel hivatkoznak arra, hogy mennyire maskepp szolt ket dolog.

Raadasul ez nem valami misztikus tudas, amibol csak a beavatottak reszesulnek, sem valamifele mendemonda, amit ne tasztana ala rengeteg jol kivitelezett kiserlet es meres, hanem pont ellenkezoleg - ezert is megdobbento az, ami hifis berkekben megy.

DRM is theft

(#43620) schawo válasza dabadab (#43619) üzenetére


schawo
titán

Azt is el kell ismerni, hogy rengeteg gyakorlatot igényel.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43621) contaxg válasza schawo (#43618) üzenetére


contaxg
veterán

Hmm eddig csak AB-ről hallottam.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#43622) dudika10 válasza #71562240 (#43612) üzenetére


dudika10
veterán

Nem a létező optikai és akusztikai csalódásokból levont következtetések ezek.
Azok csupán egyszerű példaként lettek felemlegetve, hogy az egyszerűbb emberek is elgondolkodjanak. ;)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#43623) AMDFan válasza dabadab (#43619) üzenetére


AMDFan
addikt

"ezert is megdobbento az, ami hifis berkekben megy."

Sajnos ez így van, ezért is pártoltam át a "stúdiós" megközelítésre, megismertem pár valóban hozzáértő embert, akik valós tudással rendelkeznek a hangtechnikában. Ennek is köszönhetem hogy ma már végre zenét hallgatok és nem hifizek.
Egyébként itt egy cikk, pár napja lett belinkelve, szerintem értékelni fogod, ha esetleg nem ismernéd:

Ménemszól - Nem azt hallod

Amúgy ha rajtam múlna, akkor ez a cikk benne lenne a témaösszefoglalóban.

[ Szerkesztve ]

(#43624) schawo válasza contaxg (#43621) üzenetére


schawo
titán

AB nem jó, nem elég pontos, nem mutat ki elég kicsi különbségeket. ABX-nél elég, ha bármilyen kis különbség felismerhető, azt nem kell eltalálni, hogy melyik jobb. Az ABX-et természetesen kettős (vagy legalább másfél) vak kiszolgálással kell megoldani.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43625) #71562240 válasza Bodz (#43611) üzenetére


#71562240
törölt tag

Állványokon általában nincs veszekedés. Ami persze következetlenség. (Digitális eszközök (esetleg erősítők) állványra helyezéséből persze volt már vita.)

(#43626) contaxg válasza AMDFan (#43623) üzenetére


contaxg
veterán

Az tudod, hogy vannak studiós ember akik lementek békába és elkezdtek hifista praktikákat használni a munkájuk során?. Valószínűleg nem azért mert nem jött be nekik az eredmény. ;)
Nyilván nem lehet egy drága kábellel behálózni egy stúdiót, de annyit legalább más sokan megtesznek, hogy bekérnek pár méter különböző kábelt és próba során eldöntik, hogy melyiket válasszák...mert nem egyformán szólnak. Legyen az analóg vagy digitális átvitel. Egyébként Gearslutz.com egy jó hely ilyenek megismerésére.

(#43624) schawo
Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#43627) AMDFan válasza contaxg (#43626) üzenetére


AMDFan
addikt

Nem ment le senki békába. Nem vitatja senki azt, hogy analóg jelátvitelnél igenis számít a kábel minősége. Nem véletlen az, hogy stúdiótechnikában balanced XLR-t használnak. Nem láttam még hangmérnököt aki tescos RCA-t használt. Csak van aki ért hozzá és tudja a határokat, mit miért milyen esetben érdemes használni. Van aki meg vagdalkozik fél meg negyedinformációk alapján.

[ Szerkesztve ]

(#43628) Leigazoka


Leigazoka
tag

Hali aki találkozott már Magnat hangfalakkal mondja már el, mik a tapasztalatai.
Pl: Anniversary 40.3/40.5

Kössz.

(#43629) schawo válasza contaxg (#43626) üzenetére


schawo
titán

Gearslutz a legjobb fórum :K

De stúdiókban először foglalkoznak a lehallgatókörnyezet kezelésével, utána gondolkodnak csak olyan dolgokon, hogy tápkábel.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43630) Auratech


Auratech
őstag

atyagatya
itt digitális szélmalomharc folyik örökösen...

A BHC adatátviteli rendszerének felületes ismeretében mondom, hogy ha adatvesztés/tévesztés lépne fel egy petabájtos streamben, akár 2 bit, (pld. egy 89. pi helyi értékben) ki lehetne vágni a picsába az egész heti munkát.
Az ott átvitt, érzékelőkből digitalizált, összegzett adatok több nagyságrenddel finomabbak bármilyen AD konverziónál, sokezerszer. Nincs, nem lehet átviteli adatvesztés, csak lassulás.

A hallott-látott "különbségeket" produkáló érzékszerveink és tudati folyamataink csak a képzeletünkben állandóak. Ezt az "állandóságot" a mintázatokkal való észlelési folyamatok adják. És ez csodálatos, mert az azonosság, különbözőség kialakulásában minden tapasztalatunk, tudásunk, figyelmünk részt vesz és nagyon szerethetően emberi és felülemel bennünket az érzékszervi feloldás korlátain. De nem tévedhetetlen.

Ha ez sérül, mint például az autistáknál, az ő számukra minden, nekünk szinte azonos észlelési folyamat mindig rémületesen, követhetetlenül más, kivéve, ha szinte azonos, repetitív az inger.
Mintha másodpercenként más kocsival kellene mindig más városban menned és mindenki azt erősítgeti, hogy Kőszegen állsz egy piros lámpánál évek óta, miközben jobbról beelőz egy jéghegy és a szembelévő ház cápafej alakú tortává változik.

Auratech Field Recording

(#43631) #71562240 válasza Leigazoka (#43628) üzenetére


#71562240
törölt tag

Többfélével, többféle tapasztalat. Az Anniversary-kkal éppen még nem találkoztam.

(#43632) AMDFan válasza Auratech (#43630) üzenetére


AMDFan
addikt

Ez jó volt :R

(#43633) schawo válasza Auratech (#43630) üzenetére


schawo
titán

A digitális adatátvitelt se tekinthetjük tökéletesnek analóg szempontból. Nem azért hibátlan a digitális, mert annyira érzékeny. A digitális jel is analóg módon közlekedik, és tele van analóg hibával, de komparátorokkal (Schmitt triggerrel vagy ahhoz hasonló megoldásokkal) képes úrrá lenni a hibán. A vita (legalábbis annak az oldaláról, aki érti) inkább arról szól, hogy a digitális csatornában lévő analóg hibák, zaj stb, átszűrődhet-e az végső analóg, emberi érzékszervvel érzékelhető végeredményre. UTP-nél képre vonatkoztatva azt mondom, hogy ez teljességgel ki van zárva, hacsak valaki direkt ki nem szúr magával, és az UTP kábelt a monitor köré nem csavarja. Egy hálózati audió lejátszónál viszont már nem tartom teljesen elképzelhetetlennek ezt a helyzetet.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43634) Lompos48 válasza schawo (#43633) üzenetére


Lompos48
nagyúr

...hacsak valaki direkt ki nem szúr magával, és az UTP kábelt a monitor köré nem csavarja.

És még akkor se! Azért vannak a szálpárok összesodorva. Ha hallottál közös múdusról.

[ Szerkesztve ]

(#43635) schawo válasza Lompos48 (#43634) üzenetére


schawo
titán

Állj, az kifelé nem olt ki, ne keverjük a dolgot. Én nem a monitor hálózatra gyakorolt hatását vizsgálom, hanem épp fordítva, a hálózat monitorra/kijelzőre/tévére/vetítőre gyakorolt hatását

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43636) Lompos48 válasza schawo (#43635) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Én is. Mondjuk mindkettőt. Na jó, esteleg legmerészebb rémálmaimban egy CRTnél el lehetne képzelni.

[ Szerkesztve ]

(#43637) Auratech válasza schawo (#43633) üzenetére


Auratech
őstag

Mindig az az erőlködés folyik, hogy az érzékelés az aztán teljesen objektív és a "jobban szól" kategóriája az érvényes, azért mert húsz éve mondja és ezrek elhiszik. Lesajnálva azokat, akik úgy gondolják, hogy ami a fülbe máshogy jut, hiszen ami máshogy szól, az előtte a levegőben és még előtte a láncban is más paraméterekkel jeleníthető meg.
És ennek az oka természetesen nem a hallás precíziós esetlegessége, hanem a hálókábel zaja. Pedig az a másikhoz képest olyan, mint a Niagara vízesés vízhozama egy injekciós fecskendő spricnijéhez képest.

Auratech Field Recording

(#43638) schawo válasza Lompos48 (#43636) üzenetére


schawo
titán

Akkor még mindig nem. A közös módus csak az elektronikai eszközökből származó emi-t képes kioltani, a kábel hosszán felvett emi bizony még mindig rajta ücsörög.

(#43637) Auratech
Én nem azt mondtam, hogy én hallom, véletlenül sem, hanem azt, hogy ha valaki állítja, hogy ő érzékeli, akkor elméleti úton nem utasítható el automatikusan a vélemény.
Ahogy azt sem lehet elméleti úton elutasítani, hogy valaki a Niagara mellett észleli a fecskendőből származó spriccet.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43639) Lompos48 válasza schawo (#43638) üzenetére


Lompos48
nagyúr

...a kábel hosszán felvett emi bizony még mindig rajta ücsörög.

Tulképpen egyformán mindkét szálon. :)

(#43640) schawo válasza Lompos48 (#43639) üzenetére


schawo
titán

Igen, de az csak befelé (értsd a vevő felé) látszik kioltva, pont ezt magyarázom. Kifelé (külvilág felé) nem működik ez a kioltás. Ez nem azonos a közös módussal. Ez a szimmetrikus zajérzéketlenség.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43641) Lompos48 válasza schawo (#43640) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Ugyanazon mechanizmuson keresztül. :K

(#43642) schawo válasza Lompos48 (#43641) üzenetére


schawo
titán

Hasonló mechanizmuson keresztül. Az egyik a külvilág felé csökkenti az elektromos eszköz emi-jét, a másik az elektromos eszköz által felvett emit csökkenti az elektromos eszköz felé. De ez nem csökkenti a külsőleg felvett emit más elektromos eszközök felé, gondold csak végig. Attól, hogy két kábel megy egymás mellett, az egész együtt még épp ugyanolyan mértékben működik antennaként.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43643) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Kicsit kezd a topic elektromernökök hetvegi paintball csatajava fajulni...
Esetleg offba rakhatnatok ez egeszet es akkor nem kell vegigszenvedni minden alkalommal annak, akit nem erdekel... :R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43644) Lompos48 válasza RetepNyaraB (#43643) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Bár komolyabb mint a paintball, de hagyom. Harcoljatok tovább a saját audiofil barikádjaitokon. :R

(#43645) #71562240 válasza RetepNyaraB (#43643) üzenetére


#71562240
törölt tag

Az csak jó, ha minél több mérnöki megalapozottsága van a topiknak. Ez (is) kifejezetten ontopik téma. Ne tegyék offba!

(#43644) Lompos48 Ne adj igazat RetepNyaraB-nak, ebben nincs igaza!

[ Szerkesztve ]

(#43646) macera2


macera2
aktív tag

Ha hiszitek, ha nem, a vonalon lévő analóg jel/zaj viszony és a digit átvitelre jellemző bit hiba arány (ber) nem függetlenek egymástól. Másrészt a kábel erek és a föld közti impedancia nem végtelen, és a gyártási technológiától függően nem is egyforma. Vagyis a kábelre szuperponálódott zaj/zavar, emiatt, még akkor is bejutna a rendszerbe, ha a vevő azonos fázisu zajelnyomása végtelen lenne. A vevőben lévő regenerátortól, meg az utánna következő hibajavítástól függ, hogy ez milyen mérvü problémát okoz.

[ Szerkesztve ]

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#43647) xtremetuning válasza schawo (#43633) üzenetére


xtremetuning
addikt

"Egy hálózati audió lejátszónál viszont már nem tartom teljesen elképzelhetetlennek ezt a helyzetet."
:R

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#43648) schawo válasza macera2 (#43646) üzenetére


schawo
titán

Tökéletes zajérzéketlenség természetesen nem létezik.
De ez a hiba sem juthat el az UTP kábeltől egészen a kijelzőig. Ez eljuthat a PC hálózati eszközéig, és ha bithiba lépett fel akkor a hálózati eszköz (vagy esetleg a felette ücsörgő szoftveres réteg) kukázza a csomagot, és kér újat.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43649) schawo válasza schawo (#43648) üzenetére


schawo
titán

De nem is ez az ok, csak belezavarodtam. UDP protokoll esetén ez a hiba igenis átjut a képre, csak (ahogy az már egy-két oldallal korábban elhangzott) a hiba nem a szín elváltozásában jelentkezik.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43650) MasterMark


MasterMark
titán

Mondjuk ha rátekerem az utp kábelt a monitoromra, az változtat a képen.
Ha a hangdobozomra tekerném, szerintem a hangban is változtatna. :)

Switch Tax

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.