Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#114001) Dißnäëß válasza dgyuri0123 (#113994) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Te vagy totál vakvágányon, ide a Gorenje mikrosütô nem jön, se a Marvel, se a bicikli, se egyéb, pláne nem a hifivudu.

El kéne fogadnod, hogy vannak szabályok és alapvetôen TEMATIKA szerint rendezett topic-ok.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114002) VoidXs válasza Dißnäëß (#114001) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

A szabály az, hogy bárki azt mond, amit szeretne. Cenzúra nincs, bármennyire is ezt hangoztatták páran, miután urambocsá, meg mertük kérdezni, hogy egy-egy érdekes állítás miért van úgy, ahogy gondolják. Ez nekik a mumusuk, hogy nem hisz el mindenki minden hülyeséget csak úgy. Miután itt tudományos vitakultúra alakult ki, az érveket és bizonyítékokat minden kijelentés mögött elvárjuk. Nincs? Szar ügy, nem kellett volna mondani.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114003) dgyuri0123 válasza VoidXs (#114000) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

És ehhez nekem mi közöm ???
Egyre értelmetlenebb dolgokat irkálsz...
Rosszabbodik a hallásod, amit előnyödre hasznosítanál? Ez meg mi akar lenni? Talán hallókészülékben "kezdtél utazni"? Vagy mi van?

"csak a zene van"

(#114004) VoidXs válasza dgyuri0123 (#114003) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Legyszi próbálj meg két mondatnál többet összekötni. Olvasd el többször, ha pedig nem világos az előzmény, akkor egy kicsit vissza a múltba. Sok komment után többen jeleztük, hogy úgy tűnik, mintha nem is akarnád érteni a beszélgetést vagy az álláspontunkat. Itt már biztos nem a többség hibás.

A hallásod határozza meg, hogy milyen minőségű felszerelésre van szükséged, és mérésekkel vásárlás előtt tudhatod, hogy mi kell neked, sokkal kevesebb pénzért, mint azt gondolnád. Ahogy ugyanazon a gépen nálam 15x annyi zene fér el, mint nálad, hiszen tudom, hogy mi az a tömörítés, amivel pontosan ugyanazt hallom, mint egy nagy fájlnál.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114005) dgyuri0123 válasza Dißnäëß (#114001) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Gorenje mikrosütô nem jön, se a Marvel, se a bicikli, se egyéb, pláne nem a hifivudu."

A legnagyobb baj, hogy vudunak gondolod a tényeket. Tényként kezeled viszont, hogy ember nem él a földön, aki meg tudná különböztetni a Spotify hangját úgy általában a FLAC-től. Ha ez neked vudu, akkor mit keresel egy műszaki hifi topikban? A zene nem számokról és grafikonokról szól.
De a legkönnyebb ha Tidal Hifi vs Spotify tesztet csinálsz és ki fog világosodni minden. Vagy az sem vezet sehová, mert semmi különbség nem lenne közöttük? :DDD
Olyanok vagytok, mint az óvodások... :D

#114004VoidXs "ugyanazon a gépen nálam 15x annyi zene fér el, mint nálad, hiszen tudom, hogy mi az a tömörítés, amivel pontosan ugyanazt hallom, mint egy nagy fájlnál."

Ez a te bajod, vagy szerencséd ?? Én sajnos hallom, ha tömörített. Akkor mit nem értek szerinted?

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#114006) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Én azért nagyon örülök ennek a tesztnek, és köszönöm a lehetőséget! A határozott, hangos vélemények miatt én pölö azt hittem magamról, hogy szinte alkalmatlan vagyok a hifizésre. :(
Ugyan meggyőzni nem fogok senkit (nem is akarok annyira) ezzel kapcsolatban, de tudni fogom, hogy valószínűleg kinek van igaza...
:R

Nem szotkam hibázni.

(#114007) VoidXs válasza dgyuri0123 (#114005) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Tény az, amire van bizonyíték. A Spoti Premium és lossless közti különbséget többen elvégeztük, többezer emberen, az eredmény az, hogy senkinek nem megy. Te azt mondod, hogy többezer ember hülye, a teszteket hülyék csinálták, te hallod, anélkül, hogy bármi bizonyítékot adnál. Komolyan nem látod a problémát, vagy csak szórakozol?

"Akkor mit nem értek szerinted?"
Leginkább azt, hogy attól még, hogy délibábot látsz, az nincs ott. Épp ezt teszed a füleddel, és nem mersz szembenézni azzal a teszttel, amin ez kiderülne, mert összeomlana a kártyavár, amiben élsz.

fererencz89: A teszteredmény annyit mond, hogy mi a határod, ami alapján másokhoz tudod hasonlítani a határaid. Ennél több információtartalma nincsen. Megtudtad, hogy az emberek felső 10%-ában van a hallásod, illetve hogy ha 192-es Vorbisba tömöríted a zenéid, azzal rengeteg helyet spórolsz, miközben a hangot ugyanannak fogod hallani. A tesztek során átfogó képet is kaptunk az emberiségről, mégpedig hogy a legjobbaknak a YouTube a határa, a Spoti ezen már túl van, ahogy a csoportos eredményeken az látszik, hogy a hifis nagymenőknek továbbra is közük nincs ahhoz a szinthez, amiről azt hiszik, hogy képviselik.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114008) dgyuri0123 válasza VoidXs (#114007) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Engem rohadtul nem érekel, hogy ki mit hall. Ha tízezren nem hallják, az legyen az ő dolguk/bajuk/szerencséjük. Én már 10-20 évvel ezelőtt is hallottam a jóval ratyibb rendszereimen. Nem tudom felfogni, miért nem halljátok?
Még a szaros A52-őmön is kihallom, mikor nem flac-n van fenn a zene , hanem mp3-ban, mert hogy keverve vannak a zenéim a telefonon. Akkor most ássam el magam, mert hallom? Hát, bizony nem fogom. :N

"csak a zene van"

(#114009) VoidXs válasza dgyuri0123 (#114008) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

És mivel bizonyítod, hogy 10000 hülyével ellentétben csak te vagy erre képes? Mondok példaként egy hasonló téveszmét. 7 milliárd ember nem látott ufót, én igen. Elhiszed, csak mert mondtam? Nem, mert tudod, hogy pszichés okai vannak, ha valaki ilyet lát. Ha adnék fotót, elhinnéd. A teszt ugyanilyen, igazolja megdönthetetlenül, amit állítasz. Amíg ezt nem teszed meg, addig bolondnak tűnsz, teljesen jogosan, hiszen a józan ésszel és az emberiség teljes felhalmozott tudományos eredményeivel mész szembe.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114010) fererencz89 válasza VoidXs (#114007) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Tudom, mit mond meg, nem is akartam ezzel magamat magasra helyezni, hanem arra gondoltam, hogy ha 1-2 szinttel jobb minőség emberileg már megkülönböztethetelen, akkor az 5 szinttel fentebb, vagy már a fényeket hallásnál jaróknál valami nem kerek, és a hiba nem az én készülékemben van...

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#114011) Dißnäëß válasza dgyuri0123 (#113999) üzenetére


Dißnäëß
veterán

De a topicban nincs senkinek idôbeli érkezéshez kötött extra privilegiuma, hmm ? :U

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114012) VoidXs válasza fererencz89 (#114010) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Pontosan, de látod, hogy le kell egyszerűsíteni itt a mondatokat óvodás szintre, különben félre lehet érteni.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114013) liszi70 válasza dgyuri0123 (#114008) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Én már 10-20 évvel ezelőtt is hallottam a jóval ratyibb rendszereimen."

Mit? A Spoti Premium és lossless közti különbséget? :D Mert hogy Void éppen arról beszélt, erre mondta, hogy eddig nem sikerült senkinek. Te meg gondolom az MP3 témára keveredtél vissza, de arról az ég világon senki nem állította, hogy nem kihallható. Valószínűleg nem mindenki hallja valójában azok közül akik ezt gondolják magukról, de erről vita nincs, hogy kihallható. Void is kihallja, bajnokpityu is, fererenc, AMD Fan, Lezsó stb. Hogy te kihallod-e valóban, azt nem tudjuk. És, bár korábbi hozzászólásodra válaszoltam, csak nem küldtem el, most elküldöm, mert láthatóan semmit nem haladtunk előre, csak körbe-körbe járunk:

"Ti ragaszkodtok ahhoz, miszerint hangzásban a veszteségesen tömörített zene semmilyen hátrányban nincs a veszteségmentesen tömörítettel szemben. De akár csak "innen", többen is meghallották a különbséget, ti ennek ellenére nyomjátok, hogy nincs."

:D Ennyi hozzászólás és rávezetés, magyarázás után még mindig nem értetted meg, hogy miről van szó? Figyelj: Mindenki tudja, hogy a veszteségesen tömörített zene hátrányban van a tömörítetlenhez képest. Leírom még egyszer: A veszteségesen tömörített zene hátrányban van a tömörítetlenhez képest!!! Ezt mindenki tudja, és elfogadja! Így már elég nyomatékos? De komolyan kérdem, mert amíg ezt nem fogod föl, addig nem érdemes továbblépni. A tesztet nem azért kérték tőled, hogy ezt bizonyítsd, mert ezt NEM kell bizonyítani, mindenki tudja, egyesek ki is hallják, bizonyíthatóan! A kérdés az, hogy TE kihallod-e, állításaidnak megfelelően. Ha nem tettél volna magabiztos állításokat a "kihallásoddal" kapcsolatban, akkor NEM kérte volna senki tőled, hogy végezz már el egy külső és pszichés befolyásolástól mentes tesztet, amivel eloszlatod a kétségeket. Lehet, hogy kihallod, de egyáltalán nem biztos. Honnan tudhatnád? Mi meg pláne honnan? Mert azt állítod? Mert te úgy érzed? És nem csak rólad van szó, hanem többekről, akik meredek dolgokat állítanak a hallásukról, eszközökről, kábelekről.

[ Szerkesztve ]

(#114014) dgyuri0123 válasza fererencz89 (#114006) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Átmentél 5-ös. És mire mész a tudással? Kb semmire, amennyiben te sem hallod saját rendszeren, hogy a Spotify mennyivel heréltebb, mint egy FLAC.
Tehát, hallod vagy sem?

"csak a zene van"

(#114015) lezso6 válasza dgyuri0123 (#114014) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Én hallom. A spotify halkabb. Minden bizonnyal valójában te is csak ezt hallod. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#114016) fererencz89 válasza dgyuri0123 (#114014) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Igen, kb semmire. 1x Disznész rakott fel azt hiszem valami "Mujaca" c. dzsessz nótát, többféle "minőségben", arra jutottam, hogy 128kbps mp3-ban is ugyan úgy élveztem. Ez mondjuk az én szegénységi bizonyítványom.

Ja, a kérdés: nem hallom heréltebbnek.

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#114017) VoidXs válasza lezso6 (#114015) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Tenyleg, a Spotify kötelezően -18 dB átlagon kell legyen, ami nagyon halk, és az ember a hangosat szereti. Így már skill issue is lehet az összehasonlítás, nem csak délibáb. Egyébként a kábeles hülyeségnek is ez az alapja, más az ellenállás. Amint volume match-elsz, senki nem megy át semmi kábeles teszten. (a Nuance teljesen egy szintben van)

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114018) Jorgi Kormi


Jorgi Kormi
senior tag

No kérem , esti otthoni H.F : mp3 kontra waw(flac) hallásgyakorlat. ( az a baj , hogy előtte nem ártana a füleimet szakszerűen kipucolni fülgyertya vs körzeti doki ( paraffinolaj + meleg voda) ;] U.i: Azért az analóg a király még mindig egy jó féle bakelit ( tudom: vinyl ) formájában. ;] ;] ;]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#114019) nLali


nLali
senior tag

Mindjárt indulok egy lazának igérkező éjszakás műszakba. Kérlek ne hagyjátok abba, mert kéne valami olvasni való.
Egy linket találtam, ami elvileg a teszt, de nem működik. Hol keressem? Terveim szerint éjszakás műszak közben éjjel 24-02 óra között fáradtan csinálnám meg, aztán egy átaludt délelőtt után kipihenten is.

(#114020) lezso6 válasza Jorgi Kormi (#114018) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igazi audiofil nem vinylt hallgat, nem is szalagot, hanem viaszhengert.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#114021) VoidXs válasza nLali (#114019) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ezt a linket próbáltad?

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114022) nLali válasza VoidXs (#114021) üzenetére


nLali
senior tag

Nem, szerintem másikat. Köszi.

(#114023) Dißnäëß válasza fererencz89 (#114016) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Igazi hi-res felvetel, mikrofontol mar 96/24.
[link]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114024) VoidXs válasza fererencz89 (#114016) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Egyébként ez is egy jó téma lenne, műfajonként megismételni a tesztet. A teória szerint az várható, hogy minél komolyabb egy zene, annál kevésbé megy ez az embereknek, nagyon kíváncsi vagyok, hogy így is van-e.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114025) Jorgi Kormi válasza lezso6 (#114020) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Méhviaszos vagy pálmaviaszosra gondolsz , mert ugye az se mindegy.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#114026) #99908608 válasza Dißnäëß (#114023) üzenetére


#99908608
törölt tag

Ez jó zene, köszi.

(#114027) denesdr válasza VoidXs (#114024) üzenetére


denesdr
addikt

Na igen, mielőtt lesajnálnánk a feketeöves hifistákat, lehet érdemes lenne ezzel egy próbát tenni. Könnyen lehet, hogy ők pont olyan zenét választottak (főleg hifista beállítottságukból kifolyólag), amivel nehezen jön ki a különbség. Este én is újra tesztelek szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#114028) VoidXs válasza denesdr (#114027) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Az, hogy helytelen környezetben teszteltek valamit, ami nem is vak, nem menti meg őket. A Nuance ettől a hibától mentes.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114029) Dißnäëß válasza #99908608 (#114026) üzenetére


Dißnäëß
veterán

[link]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114030) lezso6 válasza denesdr (#114027) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ironikus lenne, ha az jönne ki, hogy a nagyon utált agyonkompresszált digitális gépzene jobban igényli a minőséget, mint a "normális" zene.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#114031) Dißnäëß válasza Jorgi Kormi (#114025) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Nálam a méhviasz játszik, de csak ha répce vagy erdei vegyes. Akác nem.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114032) denesdr válasza VoidXs (#114028) üzenetére


denesdr
addikt

Oké, de honnan tudhatták volna, hogy mi a helyes környezet? Én is olyan zenével teszteltem, amit ritkán szoktam hallgatni és mint utóbb kiderült, talán nem is a legjobb a különbségek hallás alapján történő kimutatására, de a felvétel akusztikus mivolta és jó minősége miatt azt gondoltam, hogy mégiscsak ez lesz a jó a tesztelésre.

#114030 lezso6
Pedig pont erről volt szó, hogy pl elektronikus zenével jobban elő tud jönni a különbség.

[ Szerkesztve ]

(#114033) lezso6 válasza Dißnäëß (#114031) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

És a fülviasz? ;]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#114034) Jorgi Kormi válasza Dißnäëß (#114031) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Akácban a méz tuttti.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#114035) denesdr


denesdr
addikt

Én az alábbi zenével teszteltem, tök jó lenne, ha valaki más is kipróbálná vele és megosztaná az eredményt: [link]
fererencz89 ? :)

[ Szerkesztve ]

(#114036) Dißnäëß válasza lezso6 (#114033) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Azt mindig kiveszem zene elôtt. :D

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114037) VoidXs válasza lezso6 (#114030) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

A jelenlegi eredményeken az a tendencia látszik, hogy ez így van.

denesdr: Honnan tudhatták volna: mérésből ;]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114038) Stark95


Stark95
tag

Ebben a topikban kik beszélgetnek, hifisták, vagy zene hallgatók?
Vagy olyan hifista zene hallgatók, akik a minél jobb hangminőségre törekszenek?
Ezt a topikot olvasgatva, ezt lehetetlen eldönteni!
Egyedül a dgyurit látom olyannak, aki ebben 2 lábon áll a földön, tudjátok aki tényleg komolyan gondolja, és csinálja ezt a hobbit, az az ilyen és ehhez hasonló fórumokat a szája sarkából egyszerűen csak meg mosolyogja, és tovább lapoz.

Az különösen tetszett, amikor a VoidXs nick nevű ember azt írta, hogy a kábeles hülyeségnek valójában az ellenállás, következésképpen a hangerő növelése a lényege, amivel nyilván arra utalt, hogy mindegy milyen kábelt használ a zenehallgató hifista, és ő ennek a topiknak a gazdája..., nos mit lehet erre mondani...? Talán annyit, hogy az ilyen, és hasonló írások miatt lapoznak tovább a "valódi" zene hallgató hifisták.

És most lehet ezen is csámcsogni :C

(#114039) #99908608 válasza Dißnäëß (#114029) üzenetére


#99908608
törölt tag

Egy ideig csak olvasgattam ezt fórumot, de visszajöttem. Köszönöm a múltkori hozzászólást a bemeneti érzékenységről, amit valakinek írtál. Jó volt olvasni, ráadásul a DAC-ok miatt ismét akut probléma lehet, ha érzékeny az erősítő.

(#114040) Dißnäëß válasza lezso6 (#114030) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Szvsz nincs különbség. Egy csöves/tranyós analóg szinti mikor megszólal, ne mondja nekem senki, hogy hozzá képest egy szóló hegedûvel jobban lehet hifit értékelni - vagy vice-versa.

Mindennek van egy saját karaktere.

Lehet egy ôsember idejönne és azt mondaná, hogy az összes barokk vonós hangszer meg csemballó, orgona, az ördögtôl való és csakis a két csupasz faág összekoccintása meg némi szárított juhbeles köcsögduda az igazi, minden egyéb rohadtul nem alkalmas arra h megítéljük szubjektíven egy hifi "jóságát".

Szóval, minden csak hang. Az analóg szintiknek is annyiféle saját karaktere van, mmm. A digik mások, ott a sample már bejön, mint alap építôkocka és úgymond nem feltétlen saját hangot hallunk tôle, bár sok cég ezeket is árnyalja ilyen-olyan karakterre stb. szóval a nap végén mégis sajátja lesz..

Ez az élôhangszer fétis agyamra megy néha. Minden, amit zajkeltésre használunk, hangszer.. kortól függetlenül. A technológiák mások mögötte.

Amúgy pont egy szóló hegedû mond a legkevesebbet.. vagy más szóló, spektrumlimitált hangszer. Bôgô, trombita, satöbbi.

Az orgona meg pl. nem, azzal ki lehet tölteni rendesen a szélessávot és alkalmas szubjektív tesztre.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114041) fererencz89 válasza denesdr (#114035) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Egy sikeres pályázat miatt most kicsit másabb lelkiállapotba hoztam magam, elkezdtem a tesztet, de nem látom most értelmét. Egyébként, szerintem sokkkkal nehezebb ezzel, mint a M. Manson dallal. Itt teljesen más jellegű a hangzás, sokkal ütemesebb, szaggatottabb, tehát ha nem is váltok formátumot, akkor sem tudom hozzámérni a pár tized másodperccel korábbi hangokhoz. Mire váltanék, addigra a zene sokkal nagyobbat változik, mint a formátumváltással.Remélem, ez így érthető. Ebből az is látszik, hogy az erre való memóriám nagyon korlátolt, 1-2 mp is sok ilyenkor. Bár, a nagymestereknek évek sem kottyannak meg. :)

Nem szotkam hibázni.

(#114042) VoidXs válasza Stark95 (#114038) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Olyanok beszélgetnek itt, akik törekednek a minél jobb zenehallgatásra, úgy, hogy objektíven megértsék azt. Erre a hagyományos hifis hozzáállás nem alkalmas, az csak eszközök véletlenszerű cseréjéből várni, hogy valami úgy legyen jobb, hogy közben nem tudnak róla semmi szakmait mondani. Tényleg az áll két lábbal a földön, aki azt mondja, hogy ő aztán mindent hall, amit más bizonyítottan nem (és akkor még olyan dologról beszélünk, ami létezik, csak túlmutat rajtunk halandókon, kivéve a hifiseken, akik előkelő utolsók lettek hallásteszten), ezt el kéne hinni neki?

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114043) Fleto93


Fleto93
tag

Sziasztok!

Erősítő vásárláshoz kérnék tippet!
Felszabadul a nappaliból két Mission 751 doboz, amiket átköltöztetnék a PC mellé.
Főleg háttérzaj, Youtube, Spotify, egy kevés játék a fő felhasználás.
Jelenleg egy olcsó Genius SP-HF 1250B páros van ott, hatalmas problémám nincs is vele, de a Mission hangfalaimat sokkal jobban szeretem.
A forrás PC, egy Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro USB hangkártyával.

Főleg pici D osztályú erősítőket keresnék, hogy ne foglaljon túl sok helyet az asztalon.
Elsőre ezt néztem ki: SMSL SA-36A PRO.

Megfelelő lehet ez nekem? Van esetleg jobb hasonló árkategóriában?
Indokolt esetben árban és méretben is van még mozgásterem.

Előre is köszönöm!

(#114044) liszi70 válasza Stark95 (#114038) üzenetére


liszi70
nagyúr

Meghatároznád, szerinted mi a "valódi" zene hallgató hifista definíciója?

[ Szerkesztve ]

(#114045) Stark95 válasza liszi70 (#114044) üzenetére


Stark95
tag

Nem.
De te is besorolhatod magad valahova.

(#114046) VoidXs válasza Stark95 (#114045) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ez így igazi klasszikus hifis beszélgetés lesz:
- Valami így van és pont.
- Elmondod, miért?
- Nem.

Amúgy mindenki valódi zenét hallgató hifista itt, csak a hozzáállás más. Nem egy jó hozzáállás, hogy akivel nem egyezik a véleményed, azt kívülállónak hívod. Mintha előre eldöntötted volna, hogy igazad van, történjen bármi (tudom, hogy ez a klasszikus hifis hozzáállás, de polkorrektségből fel kell vetnem, hogy nem minden hifis ilyen).

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114047) Dißnäëß válasza Stark95 (#114038) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Az a helyzet, hogy fordítva ülsz a pacin.
Mi itt nem fogunk ezen csámcsogni.

Továbblapozunk :))

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114048) liszi70 válasza Stark95 (#114038) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Egyedül a dgyurit látom olyannak, aki ebben 2 lábon áll a földön, tudjátok aki tényleg komolyan gondolja, és csinálja ezt a hobbit"

Ebben k@rva nagyot tévedsz. (A többiben kicsit. :) ) Egész egyszerűen más a megközelítés itt, mint a "hagyományos" hifista topikokban, és pont ez a más megközelítés áll sokkal inkább két lábbal a földön. Ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, lehet ragaszkodni a régi begyepesedett dogmákhoz, de tudomásul kell venni, a minőségi zenehallgatást többféle úton el lehet érni. Természetesen ezzel a más megközelítéssel is MINDENKI a minél jobb hangminőségre törekszik! Milyen alapon gondolod, hogy csak ti vagytok ennek a letéteményesei? :F

(#114049) liszi70 válasza Stark95 (#114045) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Nem. De te is besorolhatod magad valahova."

Ja, értem. Egyébként nem magamat akartam besoroltatni veled, csak gondoltam, ha ilyen határozottsággal kéred számon egy topikon a valódizenehallgatóhifista-ságot, akkor biztosan tudod, hogy milyennek kell lenni egy olyannak. Mert szerintem itt is olyanok vannak, ha a hifi-nek, hifistának az eredeti értelmét vesszük alapul, nem pedig azt, amivé évtizedek vadhajtásai miatt vált ez a fogalom. Megvan még? Hanghűség Magasfokon. :)

[ Szerkesztve ]

(#114050) Dißnäëß válasza #99908608 (#114039) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hát a gain lánc régen is fontos volt, ma is. Pro audio-sok már tudják rég. Nincs mit, örülök, szívesen. :K

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.