Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44951) schawo válasza #71562240 (#44950) üzenetére


schawo
titán

Az is digitális lenne, csak a hordozó volna sokkal nehezebben kezelhető.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44952) #71562240 válasza schawo (#44951) üzenetére


#71562240
törölt tag

Úgy értettem a kérdést, hogy analóg lenne.

(#44953) zoltanz válasza #71562240 (#44952) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Mit jelent számodra az analóg? Amiben nincs matematikai számítás?

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#44954) #71562240 válasza zoltanz (#44953) üzenetére


#71562240
törölt tag

Nincs ilyen, hogy számomra mit jelent. Szokásos jelentése van.

(#44955) andorra válasza #71562240 (#44952) üzenetére


andorra
őstag

Nem lehetne analóg. Apropó: emlékszel rá, hogy egy két részből álló cipőkrémes dobozt, középen kifűrtunk, majd hosszú spárgával összekötve, azt megfeszítve, milyen jól lehetett kommunikálni két embernek? Most meg itt van helyette ez a fránya mobiltelefon, ez a digitális förmedvény.

(#44956) Haart


Haart
addikt

Hi, tud valaki olcsón hangszigetelő szivacsot :F 100x100-as és 3-4cm vastag méretben kellene.

[ Szerkesztve ]

(#44957) priti válasza #71562240 (#44942) üzenetére


priti
addikt

Szerintem nem kéne az emlékekbe temetkezni, mert az egészségtelen. Beteggé teszi az embert és tévútra vezet. Darvas is téved.
Nem az a HiFi lett 18. rangú dolog, ami igyekezett pótolni a vasfüggöny mögött raboskodó emberek minőségi élőzene utáni vágyát két "Ádám hol vagy" között. Tévedés. Maga a felvétel lett 18. rangú dolog, mert ma már a zenészek nem a felvételek értékesítéséből élnek elsősorban, hanem a koncertezésből. Az emberek koncertekre járnak, mert járhatnak. Idejön a világ minden részéről az előadó és ők is utazhatnak bárhová. Az elektronikai eszközök piaca pedig egy bizonyos árszint fölött régen is a divatról szólt elsősorban és nem kizárólag a hangminőségről. Ma már nem divat a stereo, van rá igény, de nem divat. Darvas László véleménye sem divat. Megváltozott a világ. Szabadabb lett hála Istennek. A többség nem igénytelen, csak gyakorolja a szabadságát és nem egy szobában gubbaszt a régi felvételeivel, ahogy Darvas. Élvezik, hogy szabadon elérhetik a tartalmat a Darvas szerint átkos mp3-ban ingyen és ha tetszik meghallgathatják élőben és nem kell otthon gubbasztaniuk egy hangfal előtt ücsörögve. Van hová menni. Nem rossz az sem, ha van az embernek egy jó HiFi-je, de mára már van jobb és ez az élőzene. Ez sem drágább. Darvas kérdezze meg magától hány komolyzenei koncerten volt és az a jegyár mekkora összeget tesz ki mindösszesen, majd nézzen szét mennyit kéne költenie ma egy üzletben a HiFi beszerzésekor. Szerintem (és a többség szerint, aki nem igénytelen és ugyanúgy kikérheti magának, ahogy a hifisták) ideje lenne felismernie Darvasnak, hogy mekkorát téved, amikor azt hiszi, hogy most a rosszabb. Az emlékek torzírtanak, mert ő akkor volt fiatal. Senki nem akarja a jó felvételt. Nem akarja az előadó, mert akkor nem mennek koncertre aminek bevételéből él. Nem akarja a hallgatóság, mert nem a HiFi re akar százezreket, milliókat költeni és a szobában gubbasztani koncertezés helyett. Menni akar, szórakozni járni, élni.
Ez alapvetően a baj minden Darvas féle szűk látókörű hifistával, hogy lenézi, igénytelennek titulálja a többséget, holott ő maga nem látja meg az új világ szabadságát és ragad a felvételeivel a saját emlékei fogságába egy szobában gubbasztva, mintha még mindig vasfüggöny és cenzúra venné körbe.

Hardverlesen

(#44958) schawo válasza #71562240 (#44952) üzenetére


schawo
titán

Egyébként létezik a kütyü, de nem túl zseniális. Persze a konklúzió pont az, hogy fejleszteni kéne, fejleszteni lehetne, és akkor akár még zseniális is lehetne.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44959) #71562240 válasza andorra (#44955) üzenetére


#71562240
törölt tag

Nem csak hogy lehetne analóg, hanem volt, van. Lásd például ELP Laser Turntable, amiről már te is olvasgattál, már anno a Hi-Fi Magazinban is Hetedhéthatárban.
(Sajnos a spárgás telekommunikáció nekem kimaradt.)

(#44958) schawo Erre gondoltam, mint kiindulópontra. A készülék ma is létezik, már a keletkezése idején is megállapították róla, hogy a hangminősége (egyelőre?) pocsék, de kíváncsi lettem volna, hogy ha ez lett volna a fejlesztés fő csapásiránya, akkor hol tartana ma az ilyesmi, és milyenek lennének az ehhez praktikus műsorhordozók (ne ragadjatok le a mikrobarázdás LP-nél). Vagy a régi mozifilmek optikai leolvasású analóg hangsávja... Sok megoldás lehetne, csak ezek fejlesztésével ugyebár nem törődnek manapság, mert indifferenssé vált közben a digitális technika miatt.

[ Szerkesztve ]

(#44960) dabadab válasza schawo (#44958) üzenetére


dabadab
titán

Igazán a kérdés csak az, hogy minek?

DRM is theft

(#44961) schawo válasza dabadab (#44960) üzenetére


schawo
titán

Mert megveszik. Analógbuzik mindig is maradnak. Miért is ne lehetne fejleszteni valamit?
Amikor sokszázezer dolláros hangfalakat (ez találó kifejezés) is el lehet adni, akkor egy pártízezer dolláros forráskütyünek is van helye a piacon.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44962) #71562240 válasza schawo (#44961) üzenetére


#71562240
törölt tag

Csak (számomra) sajnálatos, hogy az optikai (lézeres, fotocellás... ld. (#44959) kammerer) kiolvasású analóg zene megmaradt a nyolcvanasévek-beli, gyermekbetegségekkel terhelt szinten.

(#44957) priti
Kár, hogy offban írtad, ez itt on téma.

Több mindent vitatnék a szövegedben, de mennem kell, most nem tudok részletesebben reagálni (megkönnyebbült sóhaj Schawo irányából), legfeljebb este, ha még aktuális lenne az itt már többször szóbakerült téma.
Addig is illusztrációként a Darvas-interjú egésze [link], ennek egyharmada éppen arról a megváltozott világról (pl. a vasfüggöny lebomlásáról és a hifi - és általában az igényeskultúra-fogyasztás - háttérbe kerüléséről) szól, ami miatt eleve kiszaladt az ő Hi-Fi Magazinjuk alól (is) a talaj, tehát Darvas természetesen tudatában van, hogy ő éppen elefántcsonttoronyban él. A megállapításai természetesen sarkítóak és leegyszerűsítőek, de a megállapítások zöme tendenciaként szerintem igaz. Manapság szerintem a vasfüggönytől függetlenül is, globálisan is egy olyan világban élünk, ahol éppen egy hullámvölgyben van a kultúra iránti igényesség - természetesen ez is tendenciaként értelmezendő, és nyilván ideiglenes a hullámvölgy.
Egyúttal többször hangoztatott vesszőparipám, hogy szerintem valóban létezett a Nagy Generáció: a hatvanas évek vége-hetvenes évek eleje egy viszonylagos kegyelmi állapot volt a globális (européer, nyugati) kultúrában, amikor is az azt megelőző és az utána következő korszakhoz képest is sokkal sikeresebb volt az "igényes" kultúra a konzumidiotizmushoz képest. Az a pár év szerintem a kultúrában egy hullámhegy időszak volt, a zenekultúrában is. Ma ellenben (szerintem) a konzumidiotizmus ahhoz a korszakhoz képest sokkal nagyobb túlsúlyban van, és ennek következményei vannak a hifire is.
Mennem kell.

[ Szerkesztve ]

(#44963) narumon válasza #71562240 (#44952) üzenetére


narumon
őstag

Van ilyen lejátszó az ELP gyártja aranyáron. Másikat nem tudok sajnos.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#44964) zoltanz válasza schawo (#44961) üzenetére


zoltanz
nagyúr

"Analógbuzik"

Azért finomabban, mert elég sokan olvassák ezt az oldalt (nem kell személyeskedni, bár vannak nő buzik is :) ).

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#44965) narumon válasza priti (#44957) üzenetére


narumon
őstag

Húúú nagyon nem értek egyet veled, de olyannyira nem, hogy nem is tudom kompletten megválaszolni de azért néhány szösszenetedre válaszolnék ha nem haragszol:

"Nem az a HiFi lett 18. rangú dolog, ami igyekezett pótolni a vasfüggöny mögött raboskodó emberek minőségi élőzene utáni vágyát két "Ádám hol vagy" között. Tévedés. Maga a felvétel lett 18. rangú dolog, mert ma már a zenészek nem a felvételek értékesítéséből élnek elsősorban, hanem a koncertezésből. Az emberek koncertekre járnak, mert járhatnak. Idejön a világ minden részéről az előadó és ők is utazhatnak bárhová."

Nagyon nem értek egyet. Régebben azért ha meg akart hallgatni egy Abbát akkor nem volt elég neki, hogy csak valahogy tütülöljön hanem örült neki ha hangfalon, erősítővel teheti ezt meg. Ma meg a mai zenét nemhogy nem egy akármilyen hangfalon és erősítővel hallgatják hanem PC előtt két műanyag truttyogóval integrált hangkártyával és nincs is igénye többre. Élő zene sincs több mint régen volt, max a nyugati zenészekből (ha erre gondolsz), de ha megnézed kik járnak rendszeresen koncertekre akkor szerintem pont azok akiknek most is van otthon relatív normális hifijük. Én legalábbis akiket ismerek és tévén hallgatnak zenét meg két prüttyögőn - esetleg házimozin, azok bizony se moziba se élő koncertekre nem járnak. A legtöbb ilyen embert még a szomszéd fesztiválra (amitől gyalog 5 percre lakik) sem lehet kicsábítani max a sörözés miatt.

A többség nem igénytelen, csak gyakorolja a szabadságát és nem egy szobában gubbaszt a régi felvételeivel, ahogy Darvas.

Miért jön le neked az, hogy aki költ a hifire az a szobában gubbaszt? Vagy aki nem költ az nincs is soha otthon - nonstop odavan? Vagy mégsincs igénye zenére csak havonta 1x amikor koncertre megy? Vagy arrafele naponta lépnek fel a sztárok? Nálam azok a ritkább napok amikor nem hallgatok zenét, és bizony bocsássanak meg de tegnap (vasárnap) este bizony igen jó volt egy forró tea mellett zenét hallgatni normális minőségben. Te biztos nem otthon gubbasztottál hanem valahol élő zenét hallgattál - jó neked. Én most is zenét hallgatok itthon, te nyilván élőben valahol.

Nem akarja a hallgatóság, mert nem a HiFi re akar százezreket, milliókat költeni és a szobában gubbasztani koncertezés helyett. Menni akar, szórakozni járni, élni.

Nálad úgy látszik a két dolog nem létezik egymás mellett. Szívesen hallgatok élőzenét, le is megyek sokszor sok helyre - néha még nagy fővárosunkba is felmegyek 1-1 koncertért, de azért ez lényegesen kevesebb mint amennyiszer zenét hallgatok. És még egyszer írom - akikkel én járok azoknak szinte kivétel nélkül valamilyen "hifi" rendszerük van otthon. Aki nem költ "hifire" az szerintem koncertre sem nagyon fog.

holott ő maga nem látja meg az új világ szabadságát és ragad a felvételeivel a saját emlékei fogságába egy szobában gubbasztva, mintha még mindig vasfüggöny és cenzúra venné körbe.

Jajj ez meg már szánalmas....

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#44966) dhizzy


dhizzy
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Két régi Rotel erősítő közül kéne választanom. Az ár nem mérvadó.

Rotel RA-840BX3

vagy

Rotel RA-870BX

Akinek van tapasztalata/véleménye, kérem ossza meg! :U :B

Köszönöm :R

A lényeg a részletekben rejlik

(#44967) #71562240 válasza narumon (#44963) üzenetére


#71562240
törölt tag

Hát, én tudom, hogy van ilyen készülék, mint fentebb is jeleztem, már 'kilencvenben olvastam és beszélgettem róla, éppen az ilyesmik(ben rejlő lehetőségek) miatt utaltam a fejlesztés analóg irányainak elsikkadása miatti szomorúságomra. De mint említettem, még ezen kívül is számos formája volt, van és tud lenni az analóg zene lézeres, egyéb optikai vagy egyéb mechanikusérintés-nélküli kiolvasásának. Újra mondom, ne ragadjatok le a mikrobarázdás lemeznél a témában, mert az csak egy kis szelete.

Most tényleg indulok.

(#44968) andorra válasza narumon (#44965) üzenetére


andorra
őstag

Amikor Kammererrel Mága koncerten voltunk, ott többekkel is beszéltünk, akiknek nem volt otthon hifije.

(#44969) priti válasza narumon (#44965) üzenetére


priti
addikt

Én nem haragszom, csak hozzáteszem, hogy én nem vagyok egy élete végén lévő doktorált prof és ez nem egy tudományos folyóirat, így a véleményemnek nem minden mondata egy eleten át tartó tudományos értekezés kivonata, amit ezért érdemes mondatonként elemezni. Ha nem tudod a hozzászólásomat egyetlen egységként értelmezni és elkezded darabokra szedni az nekem olyan, mintha belém akarnál kötni. Én úgy nem akarok fogalmazni és arra készülni, hogy minden mondatom meg kell védenem utána egyesével, mintha egy munkát védenék. Én most beszélgetek, nem dolgozom. Nyilván én is élezek itt-ott akár hatásvadász céllal, de ez belefér szerintem. Felsorakoztattam sorokat egyetlen hatás kiváltása érdekében. Egy másik nézőpont megértetése érdekében. Ha átment, akkor már a háborút nyertem meg, így nincs veled csatám. Ha nem ment át, akkor már a háborút veszítettem el és újfent nincs veled csatám.

Van aki számára a zenében az újdonság fontosabb a minőségnél. Az újdonság teszi igazán izgalmassá, élővé. HiFi minőségben, de századszorra hallgatod ugyanazt a felvételt. Szereted, mint a rab a cellájában az egyetlen könyvét. Ez unalmas sokak szerint. Nem igénytelenek, csak igényük van valami újra. Szívesen meghallgatnák újra a kedvencüket, csak egy kicsit másképpen, egy kicsit áthangszerelve. A tömegpszichózis is igaz lehet. Talán az is benne van. Talán szeretnek új embereket megismerni, akiknek hasonló az ízlésük. Ezer oka lehet. Van aki csukott szemmel ülni megy, mert úgy szereti egy terem akusztikáját, mint te a hangfaladat és ezért oda szeret járni szinte nem is nézve éppen ki ad elő. Otthon meg a vacak szólna, de már az se, mert a feje fáj estére. Leginkább csendre vágyik.

Hardverlesen

(#44970) zoltanz válasza andorra (#44968) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Jó mondjuk kelet mo-on sajnos nagy a diferencia negatív irányban, nyugathoz képest ha a háztartások anyagi helyzetét nézzük.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#44971) schawo válasza zoltanz (#44964) üzenetére


schawo
titán

Az analógbuzi kifejezésben a a buzi legkevésbé sem pejoratív. Mindössze annyit jelent, hogy valamit nagyon kedvel.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44972) zoltanz válasza schawo (#44971) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Sztem a buzit egy ügyvéd másképpen értékelné. ;]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#44973) Auratech válasza schawo (#44971) üzenetére


Auratech
őstag

inkább legyen
Analógharcos
Az nem olyan homofób.. :)

Auratech Field Recording

(#44974) andorra válasza zoltanz (#44970) üzenetére


andorra
őstag

Ez egy veszprémi koncert volt.

(#44975) andorra válasza priti (#44969) üzenetére


andorra
őstag

'Ha nem tudod a hozzászólásomat egyetlen egységként értelmezni...'
Ebben igazad van. Én pl. egyetlen egységként értelmeztem. Valóban nem érdemes mondatonként elemezni valamint egészében sem.

(#44976) priti válasza #71562240 (#44962) üzenetére


priti
addikt

Beleolvastam és kellemesen csalódtam "érdekes is ez a dolog: egy kicsit zenét is hallgatunk, egy kicsit fuserálunk is, meg forrasztunk is egy kicsit, meg vásárolunk is valamit. Ez valahogy tetszett nekik. Ez volt a 25.000 ember. De semmiképpen sem 25.000 hifista" ez sokkal objektívebb megállapítás tőle, mint amire számítottam és összecseng azzal, amit itt tapasztalok a Prohardveren. Sok itteni embertől látom, hogy magára hifistaként tekint, csak mert összerakott egy diy-es kapcsolást, amit adott esetben egy 30 éves rádiótechnika számban talált. Úgy értem saját maga is állítja, hogy a legjobb hangminőség, amit elér (akár anyagi okokból) az a diy-es erősítő, amit ő maga rontott el. És itt most nem megbántani akarom, csak objektíven közelítve ez jön felteszem egy hifistából a felszínre, amikor meglátja a vonatkozó ember kapcsolásának fotóját. Közvetlenül a nyákra ültetve a rengetegben ott egy köztudottan zajos tápkocka csak úgy "piff oda" jelleggel. Ezt látja meg elsőre, mert ez a legnagyobb alkatrész. Majd a fotó alatt olvashatja azokat a specifikumokat, amiket valószínűleg egyes felhasznált alkatrészek gyártási adataiból számított ki valaki kezdve azzal a megállapítással, hogy ez egy "A" osztályú fejhallgató erősítő és akkor utána jön egy olyan jel/zaj specifikum, amin felröhög, vagy legyint egyet. Kialakul benne egy vélemény. Megtartja magának. TÚLZÁS ON: Aztán olvassa, ahogy ez a lelkes amatőr magát hifistaként azonosítva, mint egyetlen forradalmár elkezdi botfülűzni a többit pár másikkal véleményegyezésben elérve azt, hogy egy csomó normális ember elmenekül a topicból és a végén egy kocsmává silányul a topic pár törzstag muslicával, akik együtt szeretik a piát, a HiFi-t, csak nincs nekik, mert nem telik rá, szóval marad a "fröccs mellett dumálunk róla, mint tegnap". TÚLZÁS OFF A Darvas szerint 25/3 arányban előforduló hifisták közül ki tudja hány vállalja azt a topicot, ahol egymás ugatása meg a botfülűzés megy állandóan. Ha meg a HiFi-re konyhanyelvi értelemben gondolunk, akkor meg simán szakmai kérdés az, ha valaki megkérdezi, hogy mi az a DSO, mint az fentebb történt, mert konyhanyelvi értelemben az is HiFi ma már, amiben az a DSO van. Sőt. Az már felső-közép kategóriás fejegység ám, amit ott olvastam még csak nem is a belépő szint. Szóval szerintem az a békesség kulcsa ha nyitott marad a társaság, befogadó és nem kezd botfülűzni senkit senki, mert akkor azonnal modera és egy nap pihi. Szerintem így kéne előadni. Darvas nagy igazsága, hogy a hifisták vannak túl kevesen ahhoz, hogy saját topicjuk legyen és nem fordítva.

Hardverlesen

(#44977) ProdyG


ProdyG
senior tag

hirtelen felindulásból vettem ma egy CD lejátszót: Philips CD 614
AVX-en nagyon sokan ajánlották ezt a típust, 6000 ft volt :) nemsokára letesztelem...
ja és van rajta koax, nem csak optikai. Kiindulásnak jó lesz szerintem, aztán majd lépegetek tovább, ha úgy van.

(#44978) RetepNyaraB válasza ProdyG (#44977) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Alap modként több helyen írták, ha lekötöd a fejhallgatókimenetét (mindenestül), szebb hangja lesz :K

szerk.: optikai sztem nincs is rajta, csak koax, ill. line out :U

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#44979) schawo válasza Auratech (#44973) üzenetére


schawo
titán

A buzi kifejezés csak akkor homofób, ha olyan kontextusban szerepel. Ebben a kifejezésben nem utal szexuális irányultságra, mert az a "Te buzi analógos/analógista/analógharcos!" lenne. Bár ebben a kontextusban is inkább durva sértés, mint a mások elől titkolt szexuális irányultság engedély nélküli felfedése.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44980) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Na buzi banda.

Honnan lehetne megtudnom, a Yamaha cdx 497-ben milyen DAC gondolkodik? Találtam egy kapcsolási rajzos leírást itt ni, én ebből semmit nem értek; de hátha megszán egy nagytudású (buzi) elektromérnök az infóval. Lécciléccilécci :R
Köszönöm.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#44981) RetepNyaraB válasza RetepNyaraB (#44980) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

a szerkesztés :W :W
Megtaláltam mégis. ez az
Akkor a kérdés, hogy ez egy minőségi darabnak mondható és érdemes analóg dróttal összekötni az erősítővel (Yamaha 565, amelyben valami Burr-Brown van, ha jól emlékszem ugyanaz, mint a Xonar Essence STX-ben), mert jobban járok, vagy egykutya és menjek már másfele unatkozni? :R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#44982) andorra válasza schawo (#44979) üzenetére


andorra
őstag

Nem okvetlen arról van szó, hogy az illetőt sérted meg vele, akire vonatkoztatod, hanem a fórum kulturális színvonalát és a nyelvet, amelyben rengeteg más elfogadhatóbb kifejezés áll a rendelkezésedre.

(#44983) zoltanz válasza Auratech (#44973) üzenetére


zoltanz
nagyúr

A homofóbia látens homoszexualitást is takar. :K (minél inkább elfojtasz valamit az ellenkezője annál jobban felerősödik)

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#44984) Zola007


Zola007
veterán

üdv az uraknak
Foobarban az output WASAPI-nál melyik a jobb, a "push" vagy "event"?
annyit találtam róla hogy a cpu-használatban vagy átmeneti bufferban tér el talán :F

ASIO4all nekem halkabb, bár a progi peak metere fix jelre ugyanolyan jelszintet mutat. azt sem találtam meg hogy ennek a hangerejét lehet-e állítani valahogy.
DS és Wasapi módban a windows hangerőszabályzója működik rendesen, ezt 50-en szoktam hagyni

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#44985) andorra válasza Zola007 (#44984) üzenetére


andorra
őstag

1738-as hozzászólás a Foobar 2000 topikban.

(#44986) Zola007 válasza andorra (#44985) üzenetére


Zola007
veterán

á, köszönöm! :R
nem találtam a fórumot
ezek alapján azt gyanítom, hogy nekem mindegy lehet egyelőre, mert az alaplapi és az audigy ehhez úgy is buta
bár nekem szól mindkettőben. mindegy, hagyom eventen ha elméletileg az a jobb

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#44987) #10726912 válasza priti (#44976) üzenetére


#10726912
törölt tag

Üdv!
Jött néhány gondolatom, címzek neked, a Te hsz-ed váltotta ki, szólhat mindenkinek.
Érdekes dolog ez a hifizés....nagy gond, hogy sokan szerintem meg sem értik, mit jelent az, mikor ez a szintű igény elér valakit, megérint, megmérgez...méreg valahol, az én szemszögemből az: nem tudom hallgatni a nagybőgő, trombita szaxofon stb hangját, mert NEM olyan a hangja, ami az élőhöz hasonlítana...megöli azt az élvezetet, ami valamikor volt, mindegy volt, mi szólt, szóljon, a zenét és a hangot szerettem...aztán kicsit (tényleg picivel) jobbat hallva azt a hangot szerettem...aztán keresetlenül hallottam jobbat, végül már röpültem hallani a Standard 2-őt a Roxan-nal, s azóta is a fülemben van a hangja...amíg nem tudtam, hogy lehet itthon így hallgatni hangot, nem volt rá igényem. Most már megvan egy alap szint, ami KELL! (nem a Standard2 a Roxannal, de az alap szint is elég sokba kerül-het) Anélkül tönkre tesz minden zene hallgatást a silány minőségű hang, ami másnak, szinte bárkinek nagyon jó, hangosítsunk még (meglévő rendszerem ez a szint: másnak jó, nekem hallgathatatlan) ! De jó!!! reakciókat vált ki. De ez nem szól jól, én hallom és utálom. S nincs igény a JÓRA. A minimális HIFI minőségre, ami csak akkor hallható hibákat produkál, ha más (jobb hangú) rendszeren edződött fülű ember arra téved, s bele hallgat...az hallja a hibákat.
S ez csak a hangminőség. Az X factoron edződő embereknek, akik "Belehalok"-ozva dalolásszák két hónapig a legújabb tupír zenét, csak meglepődnek: minek nem jó a hangja? A nagybőgőnek? meg a szaxinak? (bocsánat a szélsőségért, tekintsetek irány mutatóként rá).
Nincs igény a hifire és a minőségi zene is elvétve "mérgez" meg bárkit: mérgez, mert akit megérint a minőségi zene, ami újat, értéket hordoz, az nagyon ritkán kap jót, ritkán születnek olyan alkotások, amiket évek múlva elővéve is ugyanazt érezve tud meghallgatni az ember: EZ ÍGY JÓ.
A környéken két embert tudok, aki elmegy egy-egy koncertre nagyon ritkán, mert messze van a főváros és dolgozik és család van és NINCS társ, akivel osztozni tudna az útiköltségeken, kiadásokon....
S nekik van otthon hifijük, mert nincs annyiszor koncert, amennyiszer kedvencüket akarják hallgatni. A HIFI-vel az ember megpróbálja pótolni a nagybőgő hangját. S a hifista számára minden csak kompromisszum: "Élőben nem így szól, de így elfogadom a hangját"
Amíg nem olvasgattam, addig azt hittem, hogy én vagyok bogaras. Megkönnyebbülve látom, hogy vagyunk páran...szánalmasan kevesen, de vagyunk, akik szeretik a HIFI fogalmát, keresik a Jó hangokat, ide értem AMD FANT, és mindenkit, akiket már megköveztek azért, mert nem a nagybetűs HIFI szemléletet követik, mert mindenki, aki keresi a számára Jó hangokat, annak legalább van valamilyen igénye a jobbra. Már itt elcsúszik az elmélet...sajnálatosan kevesen vagyunk. Koncertekre is szűk, pár ezres tömeg jár, egy-egy együttes fanatikusai, illetve a helyi kevésbé rajongók, komolyzenei vagy blues előadásokra is kevesen járnak ki, szűk réteg...pár ezres megyénként, aki áldoz erre rendszeresen. S ebbe nem csak a pénz motivál. Megvesznek emberek mai napig kommersz 5.1-eket, többet is, meg minihifiket is, nem kevésért, vehetnének jobbat is, de Nincs Igény Rá.
S ez az igénytelenség a zene felhígulásából is fakad: ezeket a tupír zenéket bármin lehet hallgatni. S fakad a tévén látottakból is: nagymenő tizenhuszon éves búlvár sztárok is ezt súgják, ez árad minden honnan...jó az bármiből, akármiből, csak szóljon, akár a telefon saját hangszórójából is...Mindegy min hallgatják, ugyan olyan rossz zene a műanyag 2.0-ból az agyon tömörített formátum is, mintha HIFI-n hallgatná.
Elnézést kérek mindenkitől, Tőled is a hsz.ért, kicsit hisztis lett talán, de a tapasztalataim ilyenek: lesújtó az igénytelenség a hang és a zene felé. Koncertek felé is.
S kell a topik ( FÓRUM! :B ) , 5 ember is elég, hogy legyen topic. Grat minden ügybuzgó tanács adónak az eddigiekért s sok sikert és kitartást a továbbiakban is! :)

(#44988) schawo


schawo
titán

Pont nem ezt látom, amit ti, a hanyatlást, a romlást. Rossz zene régen is volt, a rossz zenét régen is tömegek hallgatták, rosszabbnál rosszabb eszközökön (a Szokol rádió nem csak egy fogalom volt). Annyi változott, hogy régen a tömegek tényleg csak a legrosszabb minőséghez fértek hozzá, az alapminőség ára azóta sokat csökkent. A mai legrosszabb eszközök is többszörösen kenterbe verik a régi vacak eszközöket.

A hétvégén tartottunk egy nagyszerű fejhallgatós találkozót, ahova 30-40 ember jött el. Mindannyian a hifi, a zene, és a zenehallgatás kedvelője. Ez a réteg pedig évről évre növekszik. Míg 3-4-5 éve kevesebb, mint tízen voltunk egy ilyen fórumos találkozón, mára többszörösére nőtt a közösség.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44989) cekkk


cekkk
veterán

http://www.raspyfi.com/

Ezt valaki próbálta már? :D Csak úgy kíváncsiságból kérdezem :)

Pityu a Tablaval és a DACal nem akarod kipróbálni? :B

[ Szerkesztve ]

(#44990) contaxg válasza cekkk (#44989) üzenetére


contaxg
veterán

Az AVX-en ZZ7 szerintem ilyet használ.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#44991) bajnokpityu válasza cekkk (#44989) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Van ilyen kütyüd? :)

Schawo: egyetértek, nagyon jó találkozó volt.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44992) priti válasza andorra (#44982) üzenetére


priti
addikt

Ezt az oltást on-ban. Talán ha a kulturálist hosszú "ú"-val írtad volna vicces lenne, de így... Értesz. Párizsból szeretettelt alázó módon ment bele a buzi szófaji változatainak jellemzésébe. Erre körbemész és hátulról döföd le azzal, hogy megsértette a nyelvet és most, hogy Ő és a nyelv már nem barátok csökken a fórum kulturális színvonala. Hát ez tényleg tragikus backi. Pedig eddig milyen magas volt. Ha hosszú "ú"-val írod felröhögök, de most gyötör a kétség, hogy most akkor ezt poénnak szántad e, vagy csak szembesültem egy újabb címeres seggel, aki nem viccel. (Itt a segg természetesen nem mint testrész, hanem mint fikció szerepel. Egy magamnak elképzelt társadalom elfogadott, tiszteletteljes megszólításaként használtam (mint például a kegyelmes úr volt egykoron) és nem sérteni akarlak vele.)

Hardverlesen

(#44993) #10726912 válasza schawo (#44988) üzenetére


#10726912
törölt tag

Üdv.
Ennyi van, amit Te mondasz, ettől több is! Ezt nem vitattam. Csak az igénytelenség ezzel szemben óriási.
Sokol akkor is megvolt. Most is megvan. Csak az az ember van egyre több, akinek mindegy mi szól és miből (sokol rádió fanok). Lassan elég egy telefon internettel és boldogok: szól a yutubról vagy sd-ről a sokmilliós nézettségű sláger és közben csevegnek a fészbukon. 30+-os emberek is. Elég nekik a telefon hangja. Örülnek neki. Sokan teszik ezt. Mikor megpróbálsz velük beszélni, hogy milyen lehet egy kicsit jobb hangrendszer, szinte ostobának néznek: annyit költeni rá? Minek?? Ott a pc, ha 2.1, akkor már fú...az úgy szól, de úgy....
Nah mindegy, befejeztem az offot. Még egyszer elnézést, csak jól esett leírni.

(#44994) cekkk válasza bajnokpityu (#44991) üzenetére


cekkk
veterán

Nálam nincs, de tudok kölcsön kérni. Bár gondolkozom egy ilyen vásárlásán. :)

(#44995) bajnokpityu válasza cekkk (#44994) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ismerősnek van valami régebbi kavics méretűje,winfost futtat rajta. tök jó, semmi venti, semmi para. viszont olyat keresnék,amin mind a 3 elterjedt platform fut, ha az elérhető hangminőség is számít. aztán kiválasztod, ami a legszimpatikusabb.

Ha 5 perc alatt be lehet üzemelni, majd tehetünk egy próbát.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44996) schawo válasza #10726912 (#44993) üzenetére


schawo
titán

Nagyapám boldog volt a Szokollal. Megállás nélkül hallgatta, szarabbnál szarabb magyar nótákat. Még 60 évesen is azt bütykölte, véletlenül sem költött volna drágábbra, jobbra.

(#44992) priti
Andorra humora angolszász. Néha angol, néha szász.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44997) VipGamer válasza cekkk (#44994) üzenetére


VipGamer
újonc

Hali
Kiváncsi lennék arra hogy egy Jtc vagy egy Reflex r150-es hangfalpár lenne a jobb?
A JTC-röl egy kép:
[link]

A reflexről:
[link]

Na meg érdemes e lecserélnem a mostani hangfalpáromat?

íme egy kép az egyikről:
[link]
Érdemes lecserélnem őket egy jtc-re vagy egy reflex r150-es hangfal párra?
Megmondom az őszintét sajnálom lecserélni mert nagyon szépen szólnak de ha szerintetek érdemes akkor elgondolkodok rajta :)

[ Szerkesztve ]

(#44998) priti válasza #10726912 (#44987) üzenetére


priti
addikt

A fogyasztói döntés, a termék kiválasztása nagymértékben múlik tapasztalaton is. Egyetértek. A szubjektív értékítélet sajnos a jövedelemmel korrelál. Ott nem értek egyet. Amúgy egyik sem érdekes szerintem. Neveltetés kérdése. Aki kapcsolatba kerül egy hangszerrel az teljesen másképpen viszonyul később a zenéhez. Szerintem ez ilyen pofon egyszerű.

Hardverlesen

(#44999) schawo válasza priti (#44998) üzenetére


schawo
titán

Aki kapcsolatba kerül egy hangszerrel az teljesen másképpen viszonyul később a zenéhez.
De még nem predesztinálja őket a minőségi zenehallgatásra, sőt. Rengeteg zenészt ismerek, akiket a zenehallgatás és a hallgatott zene minősége kicsit sem érdekel.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#45000) zoltanz válasza schawo (#44988) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Mondjuk azon lehetne vitatkozni, hogy az alapminőség ma elégséges-e, mennyit fejlődött mostanában.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.