Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44551) xtremetuning válasza AMDFan (#44550) üzenetére


xtremetuning
addikt

Én a társaság miatt mentem ki. És a kiállítók közt is sok a barátom, akikkel ritkán tudok összefutni. Ez erre is tökéletes alkalom volt. Plusz én már nagyjából tudom, mit kell halgatni egy alig pár óra alatt összeállított rendszeren. Jellegeket figyelek és abból már le tudom szűrni, mit lehetne kihozni otthoni körülmények közt.

( az én évek óta csiszolgatott rendszeremet nem szabad semmivel összehasonlítani, ami ott kint röptében készült.). (És én nem versenyzek és nem hasonlítok az itthonihoz. Zenét is megyek hallgatni. Több-kevesebb sikerrel).

Gondold végig : hogy szólhatna a Stream Audióéknál az Audia Flight, ha nem a héten kapták volna meg és lett volna idejük bejáratni ? Ha tudnák már, hogy milyen kábelezéssel jön ki belőlük a max. ? Biztos nem az Elrodokkal, amikkel most össze volt dugva. Mi lett volna, ha nem Dali Epiconnal hallottad volna, hanem valami jobban hozzáillővel ?
Milyen lett volna a L'Auditeur saját hangsugárzója, ha nem 5 napja készült volna el az első példány, amit most hallottál ?
Nagyon sok olyan háttérinfóról nem tudtok-tudunk, ami nagyon befolyásolta a mai végeredményt.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#44552) #71562240 válasza RetepNyaraB (#44513) üzenetére


#71562240
törölt tag

Feltétlen vezetékezd át, legalább a hangszórókábeled szintjére. A QED is jó, de ha tetszett a Type, maradj annál.
Szedjél szét Type 2-t és Type 4-t, és használd az egyes ereket, így egészen jó ár-érték arány jön ki belőle, de figyelj az irányra az egyes erek bekötésénél is. A tömör belső kábelezés révén még deifiniáltabb lesz a hangdoboz hangja. A magas-középsugárzóhoz inkább Type 2-t használj, a mélyhez inkább Type 4-t. Jó sokat lehet hangolni a hangdoboz hangján aszerint, hogy mit és hogyan kötsz az egyes hangszórókhoz.

Viszonylag ritka a két keresztváltó, de a felsőbb árszegmensben nem ritka.

"Valamint a mélysugárzót ha kiszedem ( a doboz legfelső részén), akkor mögötte (és még inkább alatta ugye a hely miatt) lapul még egy kb ugyanakkora driver a házban, melynek felefele áll a membránja és be van építve a házba. Mindez durván kibélelve sok-sok piramis formájú csillapító szivacs szőnyeggel. Ez adja a basszus alját?" Dehogy, az a super tweeter, az felelős az 50kHz feletti ultrahangokért. :Y

Forrasztásról ld. például (#36504) kammerer
"Alapesetben úgy kell minőségi forrasztani, hogy a forrasztandó végeket stabilan összefogjuk, a forrasztópákát hozzájuk nyomjuk egészen addig, amíg az anyagok fel nem melegszenek annyira, hogy a lágyforrasz rájuk olvad. Tehát nem a forraasztópákára kell ráolvaasztani az ónt és onnan a vezetékre, hanem egyből a vezetékre olvadjon, mikor már elég meleg. Megkönnyítheti a műveletet, ha az összeforrasztandó végekre előre felviszel egy kis lágyforraszt, de ha meg tudod enélkül csinálni, akkor inkább szűzen nyomd egymáshoz a forrasztandó végeket, úgy hogy egyértelműen azok nyomódjanak egymáshoz, ne a forrasz a forraszhoz."

[ Szerkesztve ]

(#44553) AMDFan válasza xtremetuning (#44551) üzenetére


AMDFan
addikt

Ahh neeee én totál azt hittem, hogy ez a Lektor volt ami ki volt rakva, meg se néztem közelről. Bár én csak az állványost hallgattam meg valami elcsépelt Allan Taylor számmal, de hát az nagyon gyenge produkció volt... Őszintén szólva ha nekem van egy ilyen vállalkozásom és kitelepülök 2 napra egy ilyen kiállításra, akkor odafigyelek arra, hogy vigyek pár akusztikai panelt, meg egy rohadt mérőmikrofonot és legalább úgy nagyjából beállítsam, hogy az 1,4 milliós hangdobozomnak ne búgjanak már be a mélyei a sweet pointban. Pláne ugye a rettenetesen feltupírozott Allan Taylor felvételen, ahol az énekhang lemegy 50Hzig (WTF??? :) ), elég zavaró tud lenni. Ehhez lehet, hogy csak 50 centit kellett volna elmozdítani azt a két állványt.. Szóval ez nem érte őket akkora meglepetésként, fel lehet erre készülni.

Audio Note-ról vélemény? Még arra mondanám azt, hogy lélektelenül szólt. Mondjuk valami megfogott benne, de az se kéne.

[ Szerkesztve ]

(#44554) #71562240 válasza Haart (#44514) üzenetére


#71562240
törölt tag

A Vectorral nem jársz sokkal jobban, elég kemény is a hangja, és az is inkább mozis mint zenei.
Nem ártott volna közölni a rendszer többi elemét is, amibe bele akarod illeszteni az új hangdobozt. Nem mindegy.
Itt van néhány jó ötlet, nem feltétlen elementárisan kihagyhatatlanok, de szóbajöhetnek.
Mission 752 Freedom - 65ezer - ez eléggé elementáris vétel közeli. Friss, üde, gyors, tiszta hangú.

JBL Ti 600 - 55ezer
Heco Superior 800 - 55ezer
GENESIS Genre III. - 70ezer
Tannoy Jupiter 308 - 60ezer
Tannoy Sensys 2 - 60ezer - egy kis javítás után ez is kiemelkedően jó.
Elac Elr 3000 - 45ezer

[ Szerkesztve ]

(#44555) Haart válasza #71562240 (#44554) üzenetére


Haart
addikt

Szia igaz nem mondtam a többi elemet:
PC->Musiland 01 us->H/K AVR 5550
Ez az alap felállás és a magnat helyére kell nézni valamit.
Egyébkét zene+mozizás lenne a fő érv, szóval a mozis dologgal nem lőttél mellé :D
Ja és csak stereoban lenne hajtva semmi több. :K

[ Szerkesztve ]

(#44556) #71562240 válasza Gege94 (#44525) üzenetére


#71562240
törölt tag

"...érdemes-e új erősítőt vennem vagy szedjem szét és próbáljam meg megjavítani? Ez a lehetőség mennyire bonyolult?" Ezek költői kérdések, nem innen a távolból megválaszolhatóak. Különben is, hifi szempontból nem nagyon van mit hozzászólni egy ilyen kompakt házimozihoz.
"És, ha újat ajánlotok akkor ezekhez a hangszórókhoz milyen hifit érdemes venni?" Nyilván az újat is úgy érted, hogy használtat csere céljából, de ezekhez a "hangdobozokhoz" nem érdemes semmit, nem is értelmezhető.
Mi abban tudnánk segíteni, ha egy sztereó, zenehallgatási célú hangberendezést akarnál létrehozni, kezelhető összegből. Ez a Samsung házimozi hifi szempontból nem értelmezhető.

(#44557) #71562240 válasza Haart (#44555) üzenetére


#71562240
törölt tag

Az általam per pillanat ajánlottak közül a Mission, a két Tannoy, az ELAC leginkább zenére valók, a többi közelebb áll a házimozihoz is. Én a Mission és a Sensys 2 felé törekednék leginkább, de ezeknél a házimozi élménnyel egy kicsit meg kellene alkudnod, de ezt ne sajnáld. Hallgatgasd meg, amiket tudsz.

(#44558) Haart válasza #71562240 (#44557) üzenetére


Haart
addikt

Bevallom őszintén leginkább egy B&w 603 S2-re fáj a fogam, de az picit magasabb áron van :W

(#44559) Ear001 válasza AMDFan (#44553) üzenetére


Ear001
addikt

"Ehhez lehet, hogy csak 50 centit kellett volna elmozdítani azt a két állványt.. Szóval ez nem érte őket akkora meglepetésként, fel lehet erre készülni."

Nem lehet felkészülni, mint ahogy nagyon sok másra sem.

(#44560) #71562240 válasza Haart (#44558) üzenetére


#71562240
törölt tag

Igen, gondolkodtam, hogy kezdjelek-e kapacitálni, hogy egy huszast még tegyél rá, és akkor például a 603 S2. Meg még egy-két mást is láttam ennyiért, ami megérné a keret megemelését 20-30ezerrel.

(#44561) Haart válasza #71562240 (#44560) üzenetére


Haart
addikt

Hu de jó :D Akkor ha nem gond várom miket nézegettél ennyiért :K

(#44562) RetepNyaraB válasza Ear001 (#44559) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Up! Ezt Te irtad? Jo kis olvasmany, tehetsegesen irsz (bocsesz, ha ez a szakmad is, ez esetben nem szoltam :DDD )

Mr. Kammerdiener@ tehat aszondod nem baj szetszedni a kabelt nem kell felnem jo lesz? Elgyavultam, mert az AQ nagyon vajazza magat, hogy a speciaisan vezetett erparok, meg a teflonboritas az erek es az egyebkent is hüdenagyszerü külsö burkolat között mind-mind a siker zaloga es igy együtt halleluja praise the lord amen.
Egyebkent type 2 es type 4 eseteben is van ket vekonyabb es kett vastagabb erpar, ertelemszerüen veknyabb a magasaknak stb. Nem ertem miert keverjem a ket fajta kabelt..?

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#44563) gyurczy válasza xtremetuning (#44551) üzenetére


gyurczy
őstag

Milyen lett volna a L'Auditeur saját hangsugárzója, ha nem 5 napja készült volna el az első példány, amit most hallottál ?

0 percesen is ki kell hallani a potenciált. Nekem egyébként tetszett 5 naposan is. Nyilván idővel ez változik, általánan pozitív irányba. Streaméktől a z Epicon2-es kis cucc jobban szólt, mint a nagy, de rossznak kifejezetten nem mondanám, ellenben a büfé melletti bandáról pl. Na az kifejezetten zavaró volt, talán 1 percet ha bent voltam.

(#44564) narumon válasza AMDFan (#44542) üzenetére


narumon
őstag

Én ehhez a vitához nem nagyon kívánok hozzászólni, főleg mert már évek óta nem jártam Hifi kiállításon, de azt tudom, hogy én egyszer hallottam egy nagyobb Genelecet és én akkor ott rögtön beleszerettem. Símán elfogadnám emlékeim szerint magamnak bármikor.
Bár az is igaz, hogy a nagyon jó hangzást megtaláltam annó az Audio Note szobában is. Itthon is egy kis Note zenél.

Jah Elac - pár éve hallottam valamilyen kiállításon. Konkrétan annyi maradt meg bennem, hogy szar :) Semmi másra nem emlékszem :D

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#44565) AMDFan válasza narumon (#44564) üzenetére


AMDFan
addikt

Audio Note: sajnos nem voltunk ott sokat, mert egy elég bágyadt komolyzene szólt rajta, éreztem benne a lehetőséget, de azon a zenén nekem olyan kis szürkének tűnt.
Elac-ból valami kis pici volt ott talán a BS 192. Hát a hangja is olyan kis pici volt. Ha ez volt kinn akkor rettentően soknak tartom érte a majdnem 300 ezres vételárat.

(#44563) gyurczy: melyik volt az a büfé melletti banda?

[ Szerkesztve ]

(#44566) RetepNyaraB válasza AMDFan (#44565) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Vedeltek es diszno dalokat kornyikaltak es dual-mono Sokol radiokon bömböltettek a talpalavalot. Fuj. :DD

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#44567) #71562240 válasza RetepNyaraB (#44562) üzenetére


#71562240
törölt tag

A kábelt szétszedni nem kell félned, jó lesz. Ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.
Persze ez szigorúan csak a belső kábelezéshez szól, mert ott úgyse tudod egybentartani a konstrukciót. A hangsugárzókábelként való használat értelmében persze hogy dícséri magát az AQ, hiszen közel sem csak a vezetőér számít egy ilyen kábelkonstrukcióban, hanem sok más is, például az említett dolgok. De belső kábelezés céljára nyugodtan szedd szét, ugyanis így olcsóbban hozzájutsz az adott vezetőérhez, mint ha külön vennéd meg ugyanezt a vezetőeret, merthogy külön is árulja az AQ ezeket, éppen belső kábelezési célra. Azt egyébként megteheted, hogy a magasakhoz (vagy a mélyekhez) vezető érpárt benne hagyod a külső csőben - ha van kedved ezzel kísérletezni. Én egyébként a belső vezetékezést is árnyékolni szoktam - ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg, ha kísérletezni akarsz.

"Egyebkent type 2 es type 4 eseteben is van ket vekonyabb es kett vastagabb erpar, ertelemszerüen veknyabb a magasaknak stb. Nem ertem miert keverjem a ket fajta kabelt..?" Végül is igaz, egyszerűbb dolgod van, ha nem kevered, ez esetben inkább a Type 4-t javaslom használni. Én azért javasoltam a keverést, mert ha van kedved kísérletezgetni a hangolással, akkor amint említettem, jelentős változásokat lehet elérni a hangdoboz egészének tónusában a vezetékkeresztmetszetek változtatásaival, arányításával. De ez jelen esetben nem fontos, a nagyjából helyes arányokat meg fogod kapni akkor is, ha csak az egyik típus kétféle keresztmetszetét használod az általad is említett módon - mint mondtam, ez esetben lehetőleg a Type 4 legyen a kiválasztott.

(#44568) AMDFan


AMDFan
addikt

Milyen hatással van egy erősítőre az, ha az elektromos hálózaton 248-251V között van feszültség? Van egyáltalán hatása?

[ Szerkesztve ]

(#44569) bajnokpityu válasza AMDFan (#44568) üzenetére


bajnokpityu
félisten

gondold végig. Vasmagos trafó esetén nagyobb tápfeszen fog működni az egész cucc. Elvileg hamarabb megy tönkre a kondi (más kérdés,h ebből nem sokat veszel észre), és nagyobb lesz a teljesítménye a cuccnak. De nem kéne,hogy ennyire eltérjen. 7éve időnként mérem itthon a hálózati feszt,mindig 230-231Vot mértem.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44570) AMDFan válasza bajnokpityu (#44569) üzenetére


AMDFan
addikt

Köszi. Hiába gondolom végig, nem értek az elektromossághoz, azért kérdeztem :) Én is csodálkozom hogy ennyire eltér, de ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#44571) gorbep válasza AMDFan (#44568) üzenetére


gorbep
senior tag

Az már nem szabványos, a felső tolerancia +5%..... hogy ez okoz e gondot, az kialakítás függő... pl betelíthet a trafó....

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#44572) bajnokpityu válasza gorbep (#44571) üzenetére


bajnokpityu
félisten

A mai elektronyos hálózatnak mennyire van szabályozva? NEm lehet, hogy a környéken túl sok a szennyezés, túlterhelés, és ezért csúcsosodik a sinus?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44573) gorbep válasza bajnokpityu (#44572) üzenetére


gorbep
senior tag

az az effektív értéket nem növeli...... Valószínűleg a kisfeszültségű transzformátor körzetben kisebb a terhelés, mint amire a szolgáltató méretezett (pl bezárt egy üzem), vagy primer menetzárlatos a trafó....

Más: valakinek mond ez valamit: Unikumos üveg +étolaj?

[ Szerkesztve ]

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#44574) #71562240 válasza bajnokpityu (#44572) üzenetére


#71562240
törölt tag

Az a baj, hogy Magyarországon már túl sok a szélerőmű és a naperőmű, nem bírjuk a termelésüket elfogyasztani, emiatt, ha napközben fúj a szél, akkor még felhős időben is túltelítetté válik a hálózat, hiába kapcsolják le még a paksi atomot is. Ezért hozta a kormány az új törvényt, hogy jövő héttől visszamenőleg is csak A osztályú csöves erősítőket és elektrosztatikus hangfalakat szabad árusítani a Nemzeti Hifiboltokban, és mindig bekapcsolva kell tartani az eszközöket.

(#44575) nebulo5 válasza gorbep (#44573) üzenetére


nebulo5
senior tag

Olvastam már erről az "Unikumos üveg + nem teljesen megtöltve ét (?) olajjal". Szeretek kipróbálni sok olyan dolgot is, ami első olvasatra badarságnak vagy csak hihetetlennek tűnik, de ezt még nem próbáltam! :)

Üdv: nebulo

(#44576) AMDFan válasza bajnokpityu (#44572) üzenetére


AMDFan
addikt

Itt nem hiszem, hogy túl van terhelve a hálózat, családi házas környék, és kb 30 méterre van a trafó.

gorbep: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

[ Szerkesztve ]

(#44577) gorbep válasza nebulo5 (#44575) üzenetére


gorbep
senior tag

Most volt nálam egy hobbytárs DAC-ot hallgatózni, és hozott magával egy ilyet..... most vagy tényleg működik, vagy valami placebo-, konszo-, diszo-.....mittudomén milyen ...nancia áldozatává váltam.....bár nem különösebben zavar.... biztosan tudat alatt megerősítem, hogy jó beruházás volt az ajándék üvegbe töltött 2-3dl étolaj... ;] ( ha mégsem lesz jó szó nélkül visszatöltöm a konyhai üvegbe, amikor az asszony nem figyel.... :P

AMDFan: nem volt prekoncepcióm, eddig én nem is hallottam ilyenről.... de köszi a linket.... bár nekem azt mondta a kolléga, hogy a matricákat és az alu gallért is le kell szedni az üvegről....

Na itt a feladat, occó, otthon mindenki kipróbálhatja, ha hisz ha nem..... a hatását nem írom le nehogy beszugeráljam valakibe..... aki nem hajlandó kipróbálni hangember!! ;]

[ Szerkesztve ]

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#44578) #71562240 válasza gorbep (#44573) üzenetére


#71562240
törölt tag

Még nem próbáltam, de ha lesz alkalmam, kipróbálom - de nem csak néggyel, hanem hárommal is megnézem. Talán megcsináltad? :Y

(#44579) gyurczy válasza AMDFan (#44565) üzenetére


gyurczy
őstag

Ultimate Audio. Kifejezetten nem tetszett.

Audio Note nagyobb cucca egész jó volt, az egyetlen értékelhető fent. A Genelec-es szobába rá kellett szólni a kiállítóra, hogy legalább fél percig kussoljon már be, hogy halljuk a portékáját.

BS243 volt az, és zenél az, ha normális motyó van alatta.

(#44580) gorbep válasza #71562240 (#44578) üzenetére


gorbep
senior tag

A srác itt hagyott egyet, nálam az is működik.....( ha nem, csak ettől jobbnak hallom, nekem egyre megy :DDD )

Mondhatjuk úgy is hogy kipróbáltam.... most is itt van, de úgy veszem észre helyezgetni kell, mert változik a hatása....

Érdekessége, hogy vízzel is kipróbáltam, azzal nem csinál semmit :Y .... talán a viszkozitástól függhet a rezonátor vesztesége??? :U

Szerintem priviben beszéljük meg mert máglyán végezzük..... :B

[ Szerkesztve ]

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#44581) D@ni88


D@ni88
addikt

Sziasztok.

Nem tudja valaki mennyit a M-Audio BX5 D2 standby fogyasztása?
Erről nem találok sehol sem infót.

Köszönöm

(#44582) AMDFan válasza gorbep (#44577) üzenetére


AMDFan
addikt

Na de, hogyan próbáljam ki? :) Rakjam a Genelec tetejére? :DDD Vagy hova kell ezt tenni?

(#44579) gyurczy: tuti hogy BS243 volt? Az ~400 ezer párban... Én a hangja alapján azt a dobozt nagyon max 200-ra saccoltam volna.

(#44583) MasterMark: Oda akusztikai panel kell, nem unikumosüveg :)

[ Szerkesztve ]

(#44583) MasterMark válasza AMDFan (#44582) üzenetére


MasterMark
titán

A sarkokba. :D

Switch Tax

(#44584) #71562240 válasza gorbep (#44580) üzenetére


#71562240
törölt tag

Szeretem a meleget, nem zavar a máglya. :Y

Én ugyebár még nem próbáltam, most nincs is alkalmam, de gyűjtöm hozzá az öcsém unikumos üvegjeit. Az a gondolat forog az agyamban, hogy akinél beválik, annak érdemes lehetne kipróbálnia valamiféle szilikonolajjal is - lásd viszkozitás. Az utóbbi mondat természetesen célzatos, ha kipróbálod, lehet hogy felfedezel egy kereskedelmi forgalomba is vihető találmányt - legalábbis nem láttam utalást, hogy valaki szilikonolajjal is próbálta volna. Majd felezünk a hasznon.

(#44585) gyurczy válasza AMDFan (#44582) üzenetére


gyurczy
őstag

Ember mondta, hogy az. Mondom még egyszer: Ha van alatta normális motyó, akkor megszólal az. Van benne potenciál, de az ott nem jött ki.

(#44586) gorbep válasza AMDFan (#44582) üzenetére


gorbep
senior tag

nem a hangfalra... helyezgesd a szobában.... a földön nem hallom, hogy bármit csinálna.... mintha kb.fejmagasságban lenne a leghatásosabb..... szerintem ez egy veszteséges rezonátor, ami szoba aukisztikát befolyásolja, mint a falra helyezett helmholz rezonátorok (csak occóbb),és emiatt erősen szoba és elhelyezésfüggő a hatása....

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#44587) #71562240


#71562240
törölt tag

Van-e itt olyan, aki kísérletezett már négyzetes alaprajzú szobában azzal, hogy nem a fallal párhuzamosan állítja fel a rendszert és a zenehallgató fotelt-kanapét, hanem 45 fokkal elforgatva, a szoba sarkaihoz idomítva? Ha igen, mit tapasztalt a párhuzamos elrendezéshez képest?

(#44588) AMDFan válasza gyurczy (#44585) üzenetére


AMDFan
addikt

Ok, én elhiszem, csak így még rosszabb a véleményem. 400 ezer + egy normális motyó alá, az legyen 550. Ennyiért tudjátok mit lehet venni... ;]

(#44586) gorbep: akusztikai paneleket tettél már a falra? Azzal nem mintha különbségeket fogsz elérni hanem nagyon is valósakat. Még mérhető is :U

(#44589) bajnokpityu: jaja ilyen torz magasú 8040-et... :W

[ Szerkesztve ]

(#44589) bajnokpityu válasza gyurczy (#44585) üzenetére


bajnokpityu
félisten

fényes hangú zero dacról ment. de mivel nagyjából tudom, hogy szól a zero(40rugós dac), ezért kikompenzáltam, hogy az mit tud, meg a szomszédban az élből kikompenzált genelec.

amdfan:hja,gondolom valami torz magasú genelecet :)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#44590) gyurczy válasza AMDFan (#44588) üzenetére


gyurczy
őstag

Sok mindent, mire gondolsz?

Az, hogy ér-e annyit, más kérdés, de én nem szaroznám emiatt. Sok cucc nem éri az árát...

(#44591) AMDFan válasza gyurczy (#44590) üzenetére


AMDFan
addikt

Aktívból 8040-et, Mackie HR824-et, Neumann KH120-at, Dynaudio BM6-ot. Ezeket rákötöd egy "átlagos motyóra" és szerintem legalább egyel magasabb ligában zenélnek mint amit ott hallottunk. Dinamikában és térben objektíven szemlélve sincs kérdés, hangminőség szerintem egál. Persze a zeneiség fogalmába bármilyen szubjektív dolgot bele lehet magyarázni, ez egy aduász, nem tudok mit kezdeni vele. Nem egy objektív szempont szerintem. Ha az lenne akkor mindenki egy féle hangfalat szeretne.

[ Szerkesztve ]

(#44592) nebulo5 válasza gorbep (#44577) üzenetére


nebulo5
senior tag

Általában, úgy vagyok ezekkel a placebó hatásnak titulált "beképzelésekkel", hogy hagyom néhány napig használatban, azután kiviszem a zenehallgatós szobából. Ha észrevenni a hiányát, akkor kétségtelen, hogy van valamilyen hatással a hangra. Hogy ez a hatás jó-e vagy sem, azt néha sokkal nehezebb eldönteni!
Majd beszerzek én is 2 - 3 db. negyed literes Unikumos üveget, és próbálkozom étolajokkal... esetleg az oliva (extra szűz) olaj nem hatásosabb, mint a gagyi napraforgó olaj? ;]

Üdv: nebulo

(#44593) gorbep válasza AMDFan (#44588) üzenetére


gorbep
senior tag

Igen, egy van is, meg a hallgató helység felületének 40%-a gipszkarton, alatta ásványgyapottal..... Két panelem még készül, mert nem találtam meg még hozzá a nyomtatható textilt, amin a kép is elfogadható, meg a hang is eléggé átmegy.... meg azért a rezonátort nem lehet hangelnyelő panellel helyettesíteni.... meg a baj nálam elég alacsonyan van, azon ezek a hangelnyelő panelek sajnos nem segítenek....(100 Hz alatti csillapításuk elég nevetséges....)

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#44594) RetepNyaraB válasza gorbep (#44586) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Többet is, vagy egyet? Erefele nincs Unicum, csak Korn :U
Lehetséges-e, hogy az alkoholista aki ezt feltalálta simán Unicumot vedelt és az volt kéznél? Én Tequilát nyomok főleg, abból van sok :P
A szobára ráfér a csillapítás, ki fogom próbálni titkoban (magamnak sem árulom el, annyira cikinek érzem :B ...)!

(#44592) nebulo5 @ ezt én akartam felvetni :W
Szerintem krétai bio hidegen direktsajtolt olívaolaj szükséges, amelynek 30€ literje :K

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#44595) AMDFan válasza gorbep (#44593) üzenetére


AMDFan
addikt

100Hz alá sajnos EQ kell.

(#44596) Dorian


Dorian
félisten

Jack Daniel's-es üveggel nem működik? :) Nálam azok fognak a legjobban...
Az Unikumot utálom, évek óta áll egy fél literes üveg a polcon majdnem tele.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#44597) nebulo5 válasza Dorian (#44596) üzenetére


nebulo5
senior tag

Nálam sem fogy az unikum... semmi tömény. Sört is egyre ritkábban iszom...
Öregszem talán?! :Y
Pedig mostanában sikerült egy fél automata, önbeállós, balos adagolású, pneumatikus sörösüveg nyitót szerelni a járókeretemre! ;]

Üdv: nebulo

(#44598) #71562240


#71562240
törölt tag

Áááááááááááááááááááááááááááááááááááá...

(#44599) gorbep válasza Dorian (#44596) üzenetére


gorbep
senior tag

A rezonátor teljesítmény kicsatolása nagyon függ az alakjától... valószínűleg a közel gömb alak a kedvező.... szélessáv....

De hangsúlyozom még egyszer hogy lehet hogy csak én vélem hallani kognitíív- vagy misszonancia.... ezért vagyok kíváncsi a ti tapasztalataitokra.... bár lehet kollektív ...szonancia is ;]

Ja és ha működik részesedést kérek Zwack Pétertől!!!!! :B

[ Szerkesztve ]

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#44600) Dorian válasza gorbep (#44599) üzenetére


Dorian
félisten

Izé, cseppet sem gondoltam komolyan a kérdést.
Kipróbálni meg esélytelen vagyok, max Tesco mellett kukázva tudnék Unicumos üvegeket gyűjteni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.