Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93001) Frogged válasza #01758976 (#93000) üzenetére


Frogged
aktív tag

Igazából max jövőre tervezem a váltást ha lesz egyáltalán, most gép újítás a program utána meg egy jó zárt fejes beszerzése.
Ha sikerült meghallgatni az alap ant dacot és ha bejön rákérdezek hogy megy-e ez szimetrikussan verzióban is.
Mondjuk elég magas lécet kell meg ugrania mert a mostani dacom elég jó szinergiában van a hangfalaimmal.

Igazából nem a hangal vagyok elégedetlen csak hát az egész rendszer magyar szakik kezét és hozzáértését dícséri a hangfalak, kábelek, rezgéscsillapítás stb.
Gondoltam szebb lenne ha nem lógna a dac ki a sorból.

Na nem vagyok valami nagymagyarország fanatikus, csak jó látni hogy ithon is tudnak olyan audió cuccokat előállítani és ami felveszi a versenyt a külföldi nagy vállalatok termékeivel hangzásban legalább is, a számomra meg fizethető árkategóriában.

(#93002) #10726912 válasza szazbolha (#92980) üzenetére


#10726912
törölt tag

A Sony minihifi nem osztályozható. A videoton 2050 sem. CSak ismételni tudom magam: menj és hallgass meg rendszereket, mert arról vitatkozol, amit nem tapasztaltál. A magad szintjén mozogsz (bántás nélkül irom), a magad tudásával, ezen a fórumon kaptál sok segitséget, ennek ellenére megvettél egy olyan erősitőt, amit mondták, hogy Ne vegyél.
(Anyu, fájni fog, ha beteszem a kezem a tűzbe? Igen nagyon! nem baj, beteszem! au, au, ez tényleg fáj, de nézd anyu, milyen szép hólyagos lett!).
Amiket mondasz, hogy mit szeretnél hallani, azt egy jól össze rakott szórakoztató rendszer kisujjból tudja, lány mélyek, megfogottak (kikapcsolod az X loud mélykiemelést, voálá), szóljon rajta minden szépen (nem erősited túl), stb. Orion, Denon, lehet sorolni a márkákat, akik ilyeneket gyártanak.
Ha jó rendszert akarsz össze rakni, akkor ne az időd sajnáld a meghallgatásokra, hanem a pénzed olyan dolgokra, amik csak hólyagok lesznek a kezeden. Vagy hallgass a tanácsokra, itt már sokan hallgattak olyat, amit Te 5.ösre skálázol, mégsem azt hallgatják.
Kissé partalan a Veled való információ csere a hifiről, eszközökről, jössz, kérdezel, ellent mondasz, de tanácsot kérsz, amivel vitatkozol, vagy más dologra tereled a szót, mert halvány fogalmad. Valamelyik részét igazán elhagyhatnád, hogy érdemben segithessen valaki. :U

Lite: Mekkora kerettel rendelkezel?

(#93003) szazbolha válasza #10726912 (#93002) üzenetére


szazbolha
addikt

"jössz, kérdezel, ellent mondasz, de tanácsot kérsz, amivel vitatkozol, "

Pontosan miben is mondtam ellent? És miben vitatkoztam?
Én ilyenre nem emléxem, ha mégis volt ilyen akkor a komplett társaságtól elnézést kérek.

(#93004) szazbolha válasza Mathiask (#92982) üzenetére


szazbolha
addikt

Köszönöm a tippeket. A csőves erősítő valószínűleg megoldaná a mostani (nem high-end és talán még alsó hifi sem) elvárásaimat vagy inkább igényemet, de ahhoz biztosan egy spéci hangszórót/hangfalat kéne vadásszak.
Kaptam tippet erősítő építő szakemberre, vele is fogok konzultálni a lehetőségekről és az árról. Illetve a régi kapcsolataim közot volt hangszer és hangfal építő mester is, csak valószínűleg ők sem vennék jó néven ha egy szerény kerettel jelentkeznék be.

A B&W-ről jut eszembe.
Az elmúlt héten jópár hangfalat hallgattam meg: Magnat, Canton JBL, stb... és voltak "ezek" meg volt a B&W, ami első hallásra mintha más kategória lett volna.
Igaz árban sem az eredeti elképzelésem körül mozgott, de meggyőző volt.
Létezik ilyen kasztosodás? Mármint a B&W tényleg jobb lenne az 500-1000 DM eredeti árú retró hangfalaknál? Nekem nehéz ezt megítélni, mert mindet más környezetben, más erősítővel hallgattam és persze mindenki a sajátját dícsérte. Hazavinni nem tudom a hangfalakat, hogy végigpróbáljam a "ez ténylegfáj" szintű denon vagy rotel erősítőmmel.

(#93005) #10726912 válasza szazbolha (#93003) üzenetére


#10726912
törölt tag

Nem lecseszésnek szántam, csak jótanácsként a fentieket, hagyd, hogy segitsenek az itteniek, mert nem fogod elérni azt, amire vágysz, a hallgatható rendszernek ára van, s Te szerényen elég magas minőséget fogalmaztál meg célként. Volt egyébként sok ellentmondás, a saját tapasztalataidat feszited az itteniek tapasztalatával szemben, tettem én is igy másik topikban, itt csak olvastam sokáig, aztán nagyon sok órát beszélgettem telefonon a hifizésről, a minőségi zenehallgatásról, és csak ezek után, no meg azután, hogy nagyon pontosan megfogalmazódott az igény (ez is segitséggel) kezdtem el nézelődni a piacon. Hogy igényednek megfelelőt rakhass össze, ahhoz neked is kell egy itteni alap tudás, ezt vagy innen, vagy életben szerezd meg.

(#93006) alphamooncam válasza Frogged (#93001) üzenetére


alphamooncam
őstag

Legközelebbi fejestalálkozó [link] november 9. Bp. Műszaki Egyetem, Műegyetem rkp.

Lesz ott pár zárt, és nyitott fejes is, meg jópár dac. [link] Köztük az ANT DAC-om is.

Meghívtam Gál Tamást is, elvileg Ő is ott lesz.

Ennél jobbat nem tudok...

Hárásó, Salesman, Topikgazdák ! Mit csináltok 9.-én?

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#93007) fehér_ember válasza alphamooncam (#93006) üzenetére


fehér_ember
addikt

Azért ott nem hangfalas rendszerek lesznek. Amik meg fejesekhez jók/passzolnak, azok azért nem 100%, hogy hangfalas rendszerekhez is ugyanolyan jól fognak.
Lehet furán hangzott ez a kijelentésem , de ilyet nem csak én tapasztaltam már.
Igazából nem lenne meglepő ha egy fülünktől pár centire lévő hangszóró (ami hermetikusan el van szigetelve a külvilágtól) "másféle dac és/vagy erősítő "hangolást" igényelne mint egy szobai hangfalpár.
A Furutech ADL GT40ɑ dac-om pl. ilyen, de olvastam olyat hogy a chord mojo is hasonlóan csak fejesekhez passzol inkább ...stb.

[ Szerkesztve ]

(#93008) krichd1 válasza szazbolha (#93004) üzenetére


krichd1
addikt

Attól függ milyen típusokat hallottál a különböző márkákból. Ha a B&W-ből jóval magasabb kategóriásat, akkor nem véletlen a kategóriabeli hangzáskülönbség. Elvégre is, ezért vannak a kategóriák. :)
Végigjátszhatod bármelyik márkával azt, hogy elindulsz a legalsó kategóriától a legfelsőig, sokféle hangot fogsz hallani, főleg ha régebbi szériákat is beleveszünk a képbe.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#93009) Frogged válasza alphamooncam (#93006) üzenetére


Frogged
aktív tag

Igen tudok róla figyelemmel követtem a másik topikban fejestalálkozó szervezését. :R
De sajnos nem tudok elmenni 24ben dolgozok aznap és cserét sem tudok intézni, meg nem lenne szép ha oda állítanék üres kézzel jelenleg nincs semmi fejesem.

(#93010) szazbolha válasza #10726912 (#93005) üzenetére


szazbolha
addikt

OK értem. Tudom, hogy mindennek ára van, de úgy érzem nem tettem magasra a mércét én csak egy hifi szintet alig elérő használt cuccot szeretnék, amellyel egy minőségibb zenehallgatási élményt kapok mint amire most van lehetőségem.

Nevezzük igénytelenségi szintnek, de nekem jelenleg az a szerencsétlen rotel erősítő is megfelel, meg a N303D-ben lévő DAC-is. Szerintem itt szakadok le a fórum véleményvezéreiről, és talán erre írod, hogy nekik feszülök, pedig nincs ilyen szándékom.

Sőt! Egyik fórumtárs írta, hogy amiről "álmodozok" az inkább hangosítás nem hifi.... és lehet igaza van, mert kipróbáltam, hogy szól együtt 3 hangfal 3 erősítővel (egszerre). Hát meglepő volt. Sok veszett el a tiszta hangzásból középen, de megéledt a dolog. Nade nem ez a cél, mégha szórakozni jó is volt vele...

Sajnálom, ha itt sokakat lefarásztok, mint egy rossz hangrendszer, de tekintsetek úgy rám mint a hifi lumpenproletárjára. Esetleg akit bosszantana: vettem irányított hangfalkábelt. És kipróbáltam fordítva is. Hajtott a kíváncsiság...

(#93011) #01758976 válasza Frogged (#93001) üzenetére


#01758976
törölt tag

Bezony, bezony jó látni, hogy vannak magyar gyártók, és már van pár, akiket jó hallani is.

alphamoon: Nem hinném, hogy ott leszek, nagyon messze már tőlem a fejhallgató, azért is árulom az enyémet, de köszi a kedveséged.

(#93012) szazbolha válasza krichd1 (#93008) üzenetére


szazbolha
addikt

Pl egy Canton GLE 70 vs B&W Dm303 esetében éreztem azt hogy másik dimenzió.

(#93013) #10726912 válasza szazbolha (#93010) üzenetére


#10726912
törölt tag

A Rotal nem szerencsétlen erősitő, csak nem az lett volna a megfelelő választás. A kábelirány felcserélést akkor hallod meg rendesen, ha:
a: be van járatva (nem irtad, hogy használt, vagy új)
b: megfelelő minőségű a kábel.
c: megfelelő minőségű a rendszer.
Egy pár Cantonom van, egy erősitővel, de a legvadabb perce3imben sem tudtam az erősitő potméterét harmadállásig feltekerni (2-szer 70 watt az erősitő leadott teljesitménye), pedig szeretem a hangerőt is. Legalább egy helyre menj el, ahol meghallgathatsz egy komolyabb rendszert, mert igy csak egymás mellett beszélünk el, nem érted, mit mondunk, mert nem tapasztaltad. Egy rendszert. Pesten vagy, van bőven miből válogatni, annyit tegyél, hogy előtte belinkeled ide, hogy mit néztél ki. Mindegy, hogy 150 ezres erősitő, vagy 200 ezres doboz. RENDSZERBEN legyen. Egyszerre 3 pár doboz...nagyon rég volt, hogy azt jónak találjam bármilyen szinten.

(#93014) fehér_ember válasza alphamooncam (#93006) üzenetére


fehér_ember
addikt

Azért lesz annál hifisebb program is, jövő hétvégén.

(#93015) krichd1 válasza szazbolha (#93012) üzenetére


krichd1
addikt

Igen más világ a kettő. A GLE 70 régi belépő hifi kategória (Cantonnál a GL, GLE szériák most is belépőszintet képviselnek, persze jóval modernebb hangzással), a DM303 modern belépő "audiofil" kategória, legalábbis ahogy én kategorizálom ezeket. Ha a DM303 tetszett jobban sokkal, akkor szerintem ne az alsóbb kategóriás vintage dolgok között keresgélj.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#93016) fehér_ember válasza krichd1 (#93015) üzenetére


fehér_ember
addikt

Így van, pl. a canton karat 40 már magasabb kategóriás, de ha pl. választanom kellett volna hogy egy olyanon vagy egy grundig box 5700-ason akarok zenét hallgatni, akkor minden hibája (főleg a magassugárzója) ellenére (hasonlóan "vacak" mint a jpw sonataba lévő ;] ) is az utóbbi mellett voksoltam volna.

(#93017) #10726912 válasza krichd1 (#93015) üzenetére


#10726912
törölt tag

Nekem is a GLE van, abból a nagyobb, 490.2. Annyiból jó választás, hogy a hangszóró készlete megegyezik a magasabb kategóriájú Cantonokéval, igy a hangváltó módositással és az alkatrészek minőségibbre cserélésével, kábelezés cseréjével nagyon jó minőségű dobozzá lehetett tenni. Alap helyzetben csak egy mozis doboz, igy jó hangú darab lett.

[ Szerkesztve ]

(#93018) szazbolha válasza #10726912 (#93013) üzenetére


szazbolha
addikt

"nem érted, mit mondunk, mert nem tapasztaltad"
.
Tisztelettel, de ezzel nem értek egyet, mert azt gondolom mindent értek amit ide írtok. Ha valamit nem értenék arra rákérdezek.
Kérlek pár rövid mondatban írd le szerinted mit nem értek. Hátha az erdőt nem látom a fától.

(#93019) szazbolha válasza krichd1 (#93015) üzenetére


szazbolha
addikt

Köszönöm a válaszod. Igen.. sokkal jobban tettszett.
Valószínűleg meghallgatok majd egy DM620-at meg egy DM602 S2-öt is mielőtt elköteleződnék egy magasabb szint felé. A DM303-nak volt olyan "hangja" hogy nem sajnálom kibővíteni a hobby büdzsémet.

Szerk: Attól tartok a Magyarországon hírdetett B&W-k jó részét lepukkant állapotban importálják a leadott német vagy angol cuccokból. Lesarkazott doboz? behorpadt porvédő? Egy cuccaira vigyázó hifistánál ez elég ritka lenne.

[ Szerkesztve ]

(#93020) Lite válasza #10726912 (#93002) üzenetére


Lite
őstag

A keret nem rögzített, de a max 500 körüli új ár volt a tervezett plafon. Néztem használtat is, de ott pont elvittek a 375-öt, jó áron. Abban pedig nem hiszek, hogy egy 100000-es erő kihozza a maximumot a rendszerből...

(#93021) szazbolha válasza Eugene Roe (#92973) üzenetére


szazbolha
addikt

Olyan hangfalat találtam amiben 2db mélysugárzó van: [link]
Szívesen meghallgatnám.....

(#93022) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Basszus :DD :C

[ Szerkesztve ]

(#93023) gordonfreemN válasza alphamooncam (#93006) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Én iskolában leszek...
De attól izgalmasabb amit most hallgatok :)
Coming soon ;]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#93024) Eugene Roe válasza szazbolha (#93021) üzenetére


Eugene Roe
őstag

2db 200mm-es, van 165 és 200mm-esből sok ilyen.

Azt hittem ilyesmi monitort keresel 2-3 hangszóróval (mondjuk ez már overkill 380mm-rel, de én inkább ilyenre lennék kíváncsi) :)

De szerintem továbbra is inkább egy jó 3 utas, mint egymás hátára pakolni a hangszórókat.

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#93025) #01758976 válasza Lite (#92979) üzenetére


#01758976
törölt tag

Vaktában [ezt]
Ha közeledbe van próba erősen ajánlott, ha bejön pápá d300 :)

(#93026) perempe válasza Eugene Roe (#93024) üzenetére


perempe
addikt

Magnat Transpuls 1500 teszt[link]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#93027) szazbolha válasza Eugene Roe (#93024) üzenetére


szazbolha
addikt

Köszi! Itt találtam róla tesztet: [link] Én is szívesen meghallgatnám, de...
Lehet hogy a B&W dupla mélysugárzós hangfalnál kellemesebben szól, de az az a méret ami már fejtörést okoz, ha el kell helyezzem a dolgozó szobában.
Épp ez a problémám a másik jelöltem a Siemenssel is. Kompromisszumok sorát kell megkössem, ár, hely, és megvásárolhatóság tekintetében.

(#93028) Lite válasza #01758976 (#93025) üzenetére


Lite
őstag

Ez azért komoly darab... :) Bár egy kicsit overkill-nek érezném a rendszerhez...
Amiket írtam, azokról vélemény? Kaptam a németektől egy nagyon jó ajánlatokat...

(#93029) #01758976 válasza Lite (#93028) üzenetére


#01758976
törölt tag

Lövésem nincs a nadokról meg a dobozodról sem, de da-tól van feljebb, finoman szólva. Ezt sem ismerem, de én a te helyedben minimum 3 nap próbára vinném, 0-24-ben nyúznám. Ha meg sok lenne a rendszerednek, az hamar kiderül, de ha nem, akkor a nadok a fasorban sem, érzésem szerint. Próba!

(#93030) fehér_ember válasza #01758976 (#93029) üzenetére


fehér_ember
addikt

Vaktában meg érzésem szerint.
Nem inkább a használt félár miatt?

(#93031) migabi24 válasza szazbolha (#93027) üzenetére


migabi24
nagyúr

A majd 400 ezres ára nem is okozna gondot? :D

(#93032) #01758976 válasza fehér_ember (#93030) üzenetére


#01758976
törölt tag

Az is sokat nyom a latba, kétségtelen, meg az is, hogy nem egy elcsépelt márka bevallom, ezek engem jobban vonzanak. meg nézzük az érme másik oldalát, mit bukhat? Még tapasztalatnak is rendben, nálam.

(#93033) szazbolha válasza migabi24 (#93031) üzenetére


szazbolha
addikt

Nem.

(#93034) salesman válasza szazbolha (#93033) üzenetére


salesman
őstag

Akkor hajrá!

Türűűűdrááá!

(#93035) szazbolha válasza salesman (#93034) üzenetére


szazbolha
addikt

Miért?

(#93036) salesman válasza szazbolha (#93035) üzenetére


salesman
őstag

Van pénz, lesz hangfal... :K

Türűűűdrááá!

(#93037) szazbolha válasza salesman (#93036) üzenetére


szazbolha
addikt

Valószínűleg lesz. Az ésszerűség határán belül.

(#93038) salesman válasza szazbolha (#93037) üzenetére


salesman
őstag

Én is így gondoltam. Használd egészséggel!

Türűűűdrááá!

(#93039) #01758976 válasza szazbolha (#93037) üzenetére


#01758976
törölt tag

Ha van legalább 20 négyzetmétered állódobozra, Tannoy, Spendor, Proac, esetleg Castle kínálat közepét nézegess. A Castle Conway 3 könnyen lehet a te dobozod, írásaid alapján. Powernode2- vel kijönne és lenne egy széphangú, élvezhető láncod. Hf kábelnek meg elsőre AQ type 4, 8, cső, kész vagy. Ha pedig nem lenne elég a lánc eleje, jössz vissza és lesz egységekből lánc :)

Ha a közelembe laksz, jövőhétvégén szívesen látlak egy órára. Megnézed milyen zenék találhatóak meg a tidalon, amiket szeretnél hallgatni, itt pedig meghallgatod. Ha ez segítség, de tényleg csak egy óra.

[ Szerkesztve ]

(#93040) szazbolha válasza salesman (#93038) üzenetére


szazbolha
addikt

Mit?
A linkelt magnatot valószínűleg nem veszem meg, ha arra gondolsz.

(#93041) szazbolha válasza #01758976 (#93039) üzenetére


szazbolha
addikt

Köszi, ezek közül a Tannoy-t ismerem (értsd olvastam róla), de a többinek utána nézek. Ezekkel a nevekkel még nem találkoztam a magyar hirdetésekben, de tartok tőle nem férnek bele abba a keretbe amit én ésszerűnek tartok alig-hifi vagy hifi alsó kategóriára elkölteni.

HF kábelt már megvettem (aq X-2), de lehet veszek abból is amit ajánlottál.
A "cső" mit jelent?

(#93042) #01758976 válasza szazbolha (#93041) üzenetére


#01758976
törölt tag

Hogy kész vagy :)
Ha az időpont nem jó, egyeztethetünk, de csak két hét múlva.
A rendszer amit, bedobtam bőven kijön a Zu árából, azrét is mertem. És tényleg kell 20 nm, vagy sűrű lesz.

[ Szerkesztve ]

(#93043) dgyuri0123 válasza szazbolha (#93041) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

[Ezt ] is érdemes lenne meghallgatnod. [Itt] van belőle használtan 200e-ért. Ha most kéne vennem ennyiért, nemigen vennék mást. Szellős, tiszta, hosszan hallgatható.. tömören.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#93044) #01758976 válasza dgyuri0123 (#93043) üzenetére


#01758976
törölt tag

Olyan rég láttalak, azt hittem nyaralni vagy :)

(#93045) szazbolha válasza dgyuri0123 (#93043) üzenetére


szazbolha
addikt

Köszönöm a tippet, a meghallgatásokkal az a gond, hogy ha tetszik akkor meg is akarom venni.

Ma például rászántam magam, hogy veszek egy B&W-t, de a kedves eladónál volt egy Dali Concept 8 is. Meghallgattam azt is és nagyon tetszett. Majdnem ilyet keresek, gyönyörű dús basszus talán nekem sok is, nagy tér, részletező képesség, de a közép és magas regiszterekben nem éreztem olyan részletezőnek vagy "tisztának" mint egy 1/3 annyiba kerülő Cantont. Ennek sok oka lehet, de ott abban a pillanatban ez volt a benyomásom, hiába dorombolt a 2 mélysugárzó.

Fel van adva a lecke megint, meddig toljam ki az ésszerűség határát?
Ebben a fórumban gyorsan végig olvastam amit a concept 8 vagy 6-ról írtak.
Egy hsz-en erősen elgondolkoztam (még mindig az alig hifi-nél topogok?):

Idézet:
" A Concept tehát alsóbb lépcsőfok, de a vele kapcsolatos saját tapasztalataid és az itteni kollégák (köztük Kammerer) hasonló tapasztalatai alapján magad is átláttad már, hogy ilyen összehasonlításban a Concept hangkarakterileg az általam a Lektor-ról írottakhoz áll közelebb, csakhogy "még olyanabb" mint a Lektor, részben azért is "még olyanabb", mert eggyel alatta levő minőségi kategória, tehát nem olyan kifinomult - merthogy a Zensor-Lektor szint már eléggé kifinomult. A Concept kövér, itt-ott narancsbőrrel, a Zensor teltkarcsú, a Lektor kicsit teltebbkarcsú, a bőrük szép sima és bársonyos. Concept vs. Zensor egyenlő "hifi" vs. "audiofil", akár a karakterbeli irányultságot, akár a kategóriakülönbséget nézzük."

(#93046) #10726912 válasza Lite (#93020) üzenetére


#10726912
törölt tag

500 körüli áron használtakból pár évest vehetsz, amik 7-800 körül mentek újként, de kifutó darabokként, azaz akár az 1 millió körüli (alulról súrolva) új árú kütyüket is nézheted pár évesként kis szerencsével. De nem elrugaszkodva a földtől, kereshetsz Roksan Caspian, Audio Analogue, Audiolabs (a 8300A elég jó darab a beépitett DAC-cal együtt), bár hangilag azért a másik kettő mögé tenném.

(#93047) dgyuri0123 válasza szazbolha (#93045) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ez egy ilyen sport. Soha nincs vége a fejlesztésnek...és a keresgélésnek. :)

A Triangle pont ellenkezője a Dalinak (meg persze a "Német" vonalnak). Nagyon szép közepei és magasai vannak szép énekhanggal, nagy térrel, de nem túláradó basszussal. Egészen más iskola. A Dalik úgy általában ebbben az ársávban nekem nem nagyon jönnek be, pont amiatt, mert a közepei és a magasai nem túl tiszták, nem túl artikuláltak, sziszegnek és kissé sok a basszusuk is. Persze ez csak a saját vélaményem... A Triangle dobozokat viszonylag jól ismerem és azért szeretem őket, mert "odaülős" hangú dobozok. Órákig hallgatod őket és nem akasz felállni előlük.. Nem azt mondom, hogy nincs náluk jobb, de 200e Forint környékén alig akad ennyire tiszta, kiegyenlített, "zenei" hangú doboz... szintén szerintem.

"csak a zene van"

(#93048) #92251648 válasza szazbolha (#92967) üzenetére


#92251648
törölt tag

"Most úgy tűnik nem csak a használtpiac alsó szegmenségen, de drágább cuccok között sem találom ezt meg, mert a high end hangfalak nem ilyenek. Túl jó, túl egyenletes és pontos a hangleképezésük."

Egy lejátszó berendezésnek kötelessége, hogy pontos legyen és azt mutassa meg, ami a hangfelvételen van. Ha át akarod színezni a világot, megteheted, de az nem a HiFi felségterülete.

(#93049) szazbolha válasza #92251648 (#93048) üzenetére


szazbolha
addikt

Akkor gondolom hifi csöves erősítő nem létezik.... mert olyat még nem halottam ami ne színezte volna át a világot. És valószínűleg a high end hangfalak sem egyformán szólnak, egy igényesebb audiophil vakteszten is felismeri a karakterüket, vagyis mindegyik színezi valamiképp a világot.
Vagy a hangfalkábel, de még ahogy itt olvastam a tápkábel is hatással van a hangfelvételen rögzített anyag visszaadásának minőségére. Akkor az is színezi a világot.
De lehet tévedek ezekben.
Nem szeretnék neked "feszülni", elfogadom, hogy az a hifi amit írsz.

Én mint slampos hifilumpenproletár megelégszem a hifi mezsgyéjén található ócska (nem ajánlott) eszközökkel is, amelyekről azt képzelem hogy kellemes zenehallgatási élményt nyújtanak kis-nagy kompromisszumok megkötésével.
Ez a Dali Concept 8-is rágja a fantáziám... miért nem tud középen és magasan is szép részletező lenni? és miért kellett hátra tenni az egyik reflex nyilást?.... hogy a csudába helyezzem el a faltól kellő távolságban?.... ehh... csak a probléma van.

Ráadásul az ismert utolsó bolti ára (3 éve) alacsonyabb mint a mostani használtpiaci. Erre se jó gondolni, de arra méginkább nem, hogy majd buffogni fog nekem, ha közel tolom a falhoz. Ezt nem tudom vissza küldeni, ha megveszem mint a netes rendelők/tesztelők.

[ Szerkesztve ]

(#93050) Pazolini válasza szazbolha (#93049) üzenetére


Pazolini
senior tag

Most akkor mennyi is a keret? Növelted picit?

Mert a linkelt Antal-pár nagyon nagy deal! Nem kellene elszalasztani. (A használt már elment...) És Gyuri régi motoros, jó ismerője a doboznak. Ha nincs módod hallgatózni (ez nagy baj), akkor nincs más, hallgatnod kell(ene) a tapasztaltak tanácsaira. ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.