Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79001) birno válasza python1 (#77633) üzenetére


birno
addikt

Hello,

Kicsit regi hozzaszolasra reagalok, de pont keresgettem hogyan lehet megallapitani a fazis helyesseget, viszont nem igazan vagyok otthon ilyen temakban.
Mit ertunk itt kezimuszer alatt? Multimetert?
Az mindegy, hogy melyik RCA aljzathoz van kotve?
Ha van egy halozati szurom, amibol kapja az aramot az erosito/DAC es annak a foldpontjahoz kotom, az is jo?

(#79002) s4tch válasza Dorian (#78998) üzenetére


s4tch
veterán

Gratula! Én esténként, mikor már alszik a manó, jókat zenélgetek fejessel. Nap közben meg nincs idő semmire, úgyhogy a szobai lánc fejlesztését hanyagolom, pedig arra aztán ráférne a változtatás...

(#79003) Ear001 válasza birno (#79001) üzenetére


Ear001
addikt

Igen.
Mindegy, de készüléktől függően eltérő értékeket mérhetsz különböző RCA-kon.
Jó lehet, de a szűrő felépítésétől is függ.

(#79004) birno válasza Ear001 (#79003) üzenetére


birno
addikt

Ok, akkor konnektor, hosszabbito biztosabb, bar nem nagyon van a kozelben, mivel a szuro funkcional elosztokent. :)
Es a halozati szuronel meg a szamitogep tapjanal hogyan lehet megallapitani? Ezeknel ugye nincs rca, szuron foleg nem sok minden van a konnektorokon kivul.

(#79005) bta1 válasza birno (#79001) üzenetére


bta1
őstag

Nagy itt a keveredés, kezdve a magyar szakzsargon következetlenségével (szakmai körökben elfogadott dolog a védőföldelésen kívül földnek nevezni a hidegpontot és a testelést is, ha nem okoz félreértést).

Valamelyik csatlakozó test- ill. hidegpontja és a hálózat védőföldje között kellene feszültséget mérni, a mért készüléket földeletlen 230V-os aljzatra csatlakoztatva, az összes* többiről galvanikusan leválasztva, mindkét dugóállásban.

Bonyolítja a helyzetet, hogy miután a procedúrát végigcsináltad, a dugóforgatással együtt néhány jól bejáratott 230V-os kábeled vezetékiránya is megfordul**. Hetekig, hónapokig tarthat, mire beáll a végleges hangkép. Habár egy igazi hifistánál semmi sem végleges..:)) A legtöbb DIY-er pedig még a fogalmat sem ismeri.. :D

* Közérthetőbben: minden egyes összekötőkábelt ki kell húzni! Kábelmodemnél az antennakábelt stb. ...
** A bontható Schuko dugókban célszerű rögtön visszaállítani az eredeti vezetékirányt

[ Szerkesztve ]

(#79006) birno válasza bta1 (#79005) üzenetére


birno
addikt

Meg jo hogy nem vagyok igazi hifista. :D
Ezert nem is mernek csak a fulemre hagyatkozni, de a halozati szuro berakasa ota nagyon sokat javult a hangkep, csak egy kicsivel tobb a magas meg mindig mint kellene es itt is irta valaki regebben, hogy lehet fazis problemak miatt is, ezert szeretnem normalisan bekotni, orulnek ha megszunne tole. :)

(#79007) Tomacko válasza Dorian (#78998) üzenetére


Tomacko
senior tag

Csatlakozom az előttem szólóhoz.... Tamoo nagyon jól mondja, "nemsokára jön a gyerek kell egy fejes, hogy tudjak zenét hallgatni" szlogen szerintem is a világon általánosságban rosszul gondolt tétele. Én is zenére születtem és nőttem fel, apám is hifi őrült volt, állandóan szólt valami zene. Fejhallgatót viszont csak akkor tett fel, ha anyám szólt neki, hogy nem akarja hallani ami szól. A hallásom a tökéleteshez közelítő ha csak a műszeres méréseket nézzük ebbe bele értem a spec. hangszobás egyedieket is már, az megint más kérdés lenne, hogy mit hallok meg a zenében és mit nem... de most nem ez a téma. Szóval ha gyerek születik a családba nemsokára, ez miatt előre ne fektess be sokat fejhallgatóba, csak ha tényleg kialakul a kényszer szokás egy 2-3 évre. Utána úgyis vissza szoksz a dobozokra megint :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#79008) Polllen válasza Tomacko (#79007) üzenetére


Polllen
nagyúr

Attól, hogy kisgyerek van a háznál, nem szabad lemondani a zenehallgatásról.

Kicsit persze lehet változtatni kell a hangerőn és a stíluson, de csak átmenetileg.

[link]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#79009) Dorian


Dorian
félisten

Nálam a helyzet most az alábbi:

- A rendszeremben már csak max DAC-ot szeretnék cserélni, ill a szobaakusztika vár pofozásra, már amennyire egy kicsi nappaliban ez lehetséges.
- 4 hónap múlva születik a fiunk, és ebben a lakásban mostantól még kb. 2 évig tervezünk lakni. Utána rosszabb esetben sokkal nagyobb lakás, jobb esetben ház.

Fejhallgatózásra max a ebben az első időszakban gondoltam, nem tartósan, de ahogy halom, ilyesmi elvonulásra úgysem lesz ideje ilyenkor az embernek. Szóval most fejlesszek jobb DAC+fejeserősítő+fejes kombóba, vagy az akusztikát javítsam amennyire lehet (ez ugye filmezésnél is számít), vagy erre a 2 éves időszakra már hagyjam az egészet a francba és költsek babakocsira meg pelekára.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#79010) Polllen válasza Dorian (#79009) üzenetére


Polllen
nagyúr

+1 az utolsóra, hacsak nem jön szembe egy visszautasíthatatlan ajánlat dac-ra. Addigra lehet Zoltán is elkészül a dac-kal.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#79011) Irmscher 353 válasza Dorian (#79009) üzenetére


Irmscher 353
aktív tag

+1 a pelenka, meg babakocsis részre.
Hidd el a youtube-os gyerekdalok a mostani rendszereden is tökéletesen fog szólni a gyerkőcnek... ;)

Másik oldalról szerintem nem kell síri csend, míg a pocakban van is hallja a hangokat. Ha megszületik is lehet zenét hallgatni, filmet nézni ésszerű hangerőn. Illetve a világ zaja úgy is körül vesz benneteket, hacsak nem az erdő mélyén laktok.

(#79012) Tamoo válasza Dorian (#79009) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Szerintem hagyd most a p@csába. :) Ne vegyél semmit, úgyse lesz időd használni.

Én épp leépíteni tervezem az Audio GD dac-ot. Elég lesz egy Musiland+Obelisk+GS10 trió.

[ Szerkesztve ]

(#79013) migabi24


migabi24
nagyúr

Nem értem ezt a gyerek pánikot, nekem 2 kis kölköm van és együtt szoktunk zenét hallgatni, imádják és élvezik ők is 4-6 évesek, de kissebb korukba is így volt

[ Szerkesztve ]

(#79014) s4tch válasza migabi24 (#79013) üzenetére


s4tch
veterán

Nekem akkor jön jól a füles, fejes, amikor alszik a család. Bagoly vagyok, este 10 és éjfél között esélytelen lenne hangfalakkal zenélni.

(#79015) PrinceHerceg válasza Dorian (#79009) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Én a helyedben nem költenék arra a szobára, ha tényleg ilyen rövid ideig lesztek már csak ott, pláne mivel gyerek mellett egyébként is alig lesz időd filmezni/zenézni, bár ez utóbbi feltételezésemben ne legyen igazam!

[ Szerkesztve ]

(#79016) mayday00


mayday00
őstag

Sziasztok. Szép napot mindenkinek. Közeljövőben vásárolni szeretnék egy erősítőt, hozzá egy pár hangfalat. Életem első erősítője, hangfala lenne. :D max 100ezrem lenne rá. Van egy elég jó média lejátszóm, arra szeretném kötni, hogy kicsit jobb legyen a hangminőség. Tv hangszórója nem a legjobb. Meg alkalmanként hallgatnék róla zenét. Összefoglalót elolvastam. Itt ezt ajánlottátok. : BC Acoustique EX-202.2 erősítő + Cambridge Audio SX-50 hangdoboz.

Kérésem, hogy ennél esetleg lenne jobb összeállítás? Januárban frissült utoljára az összefoglaló. Hátha azóta valami jobbat össze lehetne hozni. Fontos, h legyen rajta optikai bemenet. A média lejátszón van optikai hangkimenet. Kis panelszobába kellene valami. Ami aránylag jó. Hangfalak is jól szólnak. Ennek az összeállításában kellene a segítségetek.

Köszönöm előre is. :R

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#79017) Tamoo válasza migabi24 (#79013) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem azt mondtuk, hogy felejtse el ... csak ráér a fejlesztéssel, mert valószínűleg úgysem lesz ideje. De ezt majd mérlegeli Ő. Nem tudom ki marad majd otthon a kicsivel. :D

(#79018) Dorian válasza Tamoo (#79017) üzenetére


Dorian
félisten

Tök igazatok van amúgy, jó ilyenkor meghallani a realitást.
Ez a Nuprime DAC amúgy tök elég most. Hallja az ember, h van még feljebb, de kellemes vele zenét hallgatni.
Ki marad itthon? Hát én mégse' szoptathatom ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#79019) Tamoo válasza Dorian (#79018) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nálunk 7hetes most a kiscsaj, heti egy film + kizárólag háttérzene. Ennyire van használva a cucc.

Hasonlóan vagyok most a Musiland Monitor 03-al. De mondjuk talán az Obelisk sem "kívánja" annyira a jó forrást (nem profitál annyit belőle) mint előtte a Musical Fidelity.

[ Szerkesztve ]

(#79020) geparduc


geparduc
csendes tag

Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget segítséget kérni. Egy 3x4 méteres szobába szeretnék egy DAC-ot erősítővel és hangfalakkal / vagy aktív hangfalakkal. Elsősorban a számítógépemről hallgatnék vele zenéket. A szoba másik sarkában van a tv, nem tudom hogy az megoldható e, hogy azzal is használjam vagy akkor külön hangfalakat kéne venni ahhoz is....A rendelkezésre álló keret 100-120 ezer Ft, az érdekelne miből milyen típust ajánlanátok vagy esetleg jobban megéri e DAC helyett cd lejátszót venni? Használt cuccok is szóba jöhetnek
Előre is bocs ha valami hülyeséget írtam, full kezdő vagyok a témában.
Köszi

(#79021) AMDFan


AMDFan
addikt

3 év passzívkodás után a Klipschekkel, újra aktívozok :) Azért mondhatjuk, hogy más világ a kettő, más célközönséggel.

(#79022) cappa72 válasza gordonfreemN (#78287) üzenetére


cappa72
nagyúr

Na sikerült kimérnem végre... legalábbis azt, hogy melyik egységben lesz a hiba.
Az előerősítő körben valahol. A hangerőpoti után (bárhova tekerve a potit) még azonosak a jelek, de a végfok bemenetén már a bal oldal gyengébb. Tehát nem poti hiba, az biztos.
Oszilliszkóppal mértem, így az látszódott, hogy ~ 0,05V eltérés van a bemeneten, ami természetesen a végfok kimenetén terheleten állapotban csak tovább nő...
Tehát az előfokot kell górcső alá vennem, mi is okozza az eltérést. Ez a része még visszavan.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#79023) bta1 válasza PrinceHerceg (#79015) üzenetére


bta1
őstag

Akusztikát "kipofozni" lehet fillérekből, de lehet marha drágán is. Tudva, hogy egyikre sincs garancia, melyiket érdemes választani?;)

(#79024) bta1 válasza geparduc (#79020) üzenetére


bta1
őstag

Mivel a CD-játszó ma már gyakorlatilag használt készüléket jelent, igen, 120eFt-ért lehet jobb hangút venni. És persze sokkal rosszabbat is (kivéve, ha extrém zeneitlen hangú a PC-d. Azokon a DAC sem sokat segít.)

(#79025) fagylalt


fagylalt
senior tag

Sziasztok!

Van egy LG 43LH560V típusú televízióm, aminek a hangszóróit szeretném kiváltani egy valamiféle hangrendszerrel. Elsősorban zenehallgatás céljából lenne használva. Legtöbbször telefonról BT-n keresztül képernyőre küldenék egy Youtube tartalmat, vagy egy pendrive-on lévő zenéket játszanék le a TV segítségével. Egyénként TV nézés közben is erről szólna a műsör/film. A kérdésem az lenne, hogy ennek a megvalósításához mire lenne szükségem illetve egyáltalán megoldható-e? :R

[ Szerkesztve ]

(#79026) Dorian válasza geparduc (#79020) üzenetére


Dorian
félisten

Nem lehetetlen, de az alacsony keretösszeg miatt csak használt cuccokból és jól átgondolva, kivárva a megfelelő vételeket oldható meg jó minőségben. CD-t manapság már felejtsd el.
Meg kell nézni mi van mostanában a hasznát piacon, én nem követem. De havernak 1-2 éve állítottam össze minimál költségvetésű rendszert, 30-30-30-ért már ki lehet fogni egész jó erősítőt, hangdobozt és DAC-ot is + mondjuk 10 kábelek.

"A szoba másik sarkában van a tv, nem tudom hogy az megoldható e, hogy azzal is használjam vagy akkor külön hangfalakat kéne venni ahhoz is..."
Ezt viszont nem értem. Hiszen így akkor teljesen máshonnan szólna a TV hangja, mint a kép.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#79027) geparduc válasza Dorian (#79026) üzenetére


geparduc
csendes tag

A számítógéphez képest van a szoba másik sarkában. Elsősorban a számítógéppel szeretném használni és nem a tv-vel, gondolom így akkor nem lehet megoldani hogy mind2vel.
Am köszi a tippet, de konkrét példákat is mondhatnátok használt cuccokra, mert én sajnos hiába nézem a piacot, nem tudom hogy miből mit érdemes megvenni.

(#79028) Dorian válasza geparduc (#79027) üzenetére


Dorian
félisten

Én azt javaslom, hogy az avx fórum hirdetései között nézelődj (ott nagyságrenddel kevesebb gagyi cucc van, mint pl. egy jófogáson és társain), ami árban bele fér és úgy gondolod, h érdemes lehet, azt linkeld be és véleményezzük. Azt nem várhatod, h helyetted böngésszük folyamatosan az apróhirdetéseket, mert tudod: jót - olcsón - gyorsan: ebből kettőt lehet választani. Te pedig jót akarsz és nagyon olcsón.

Ill. pár szót mondhatnál, hová akarod elhelyezni. Falaktól és tőled milyen messze lehet, hol áll majd, milyen zenékre, stb...

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#79029) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Sziasztok; kissé peremterületről kérdezek:
egy Aiwa f220-as kazettás deck motorsebességét lehet piszkálni valahol a kütyüben? Elővakartam a pincéből, digitalizálni régi dolgaim és közben megállapítottam, hogy lassabban húzza már a motor valamivel, ergo mélyebben szól a zene. Nem sokkal, de azért mégiscsak.
Szóval? :R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#79030) #28752640


#28752640
törölt tag

Érdeklődnék, hogy 150-200ezres ársávban melyik a legjobb dynaudio? Emit m20 esetleg?

(#79031) Phülöp válasza RetepNyaraB (#79029) üzenetére


Phülöp
addikt

Digitalizálás után szoftveresen állítani a sebességen?
Bocs, jobb ötletem nincs hirtelen.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#79032) RetepNyaraB válasza Phülöp (#79031) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nyilván lehetséges, ha nincs a gépben valami poti. De elkerülném. Ráadásul a magnó szebben szól a régi korong lemez felvételekkel, mint a Spotify premium a nyavajás "remastered" (értsd: szarrá kompresszált) verziókkal. Akár hallgatnám is, ha nem menne szűk fél hanggal lejjebb (és lassabban) minden :)

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#79033) Phülöp válasza RetepNyaraB (#79032) üzenetére


Phülöp
addikt

Én a maga idejében használtam az F220-at, de nem másztam bele.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#79034) kukulec válasza #28752640 (#79030) üzenetére


kukulec
őstag

amelyiket meg tudod hajtani rendesen.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#79035) Ear001 válasza RetepNyaraB (#79029) üzenetére


Ear001
addikt

Persze hogy lehet, de akkor már meghajtó gumikat is cserélnék. Viszonylag egyszerű szerkezet, egy kicsit tapasztaltabb műszerész szerintem tud rajta állítani, más kérdés, milyen referenciához lővöd be a szalagsebességet.

A mély többlet viszont egyáltalán nem biztos, hogy a sebesség eltéréstől van, a fej is elállítódhatott.

(#79036) Lite


Lite
őstag

Sziasztok!

Hallgatott már össze valamelyikőtök VanDame 268-544-000 kábelt Viablue SC-4 -el?
Megéri az utóbbi kb. dupla ára? (Bi-Wire megoldást szeretném kipróbálni.)

Illetve:az erősítők szorítós hangfalcsatija elbírja a 2x4 mm kábelt, vagy itt már annyira ki lenne feszítve, hogy banándugót illik használni (pl. Viablue 30106) ?

Köszönöm!

(#79037) RetepNyaraB válasza Ear001 (#79035) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nincs mély többlet, félreérthetően fogalmaztam. Csak lassabban húzza a szalagot, tehát mélyebben szól ugyanaz a zene. Nem próbáltam ki hangvillával, mikrofonnal, csak bármilyen belerakott zene (Spotify-hoz képest) szűk fél hanggal lejjebb szól és lassabban.
Mindegy is; tehát én nem tudok rajta otthon módosítani ezek szerint (teszem azt valami alaplapi potméter tekergethető)? Akkor enniyben maradunk, attól félek.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#79038) cappa72 válasza RetepNyaraB (#79037) üzenetére


cappa72
nagyúr

Már nem emlékszem, de alapvetően kétféle megoldást alkalmaztak a magnóknál a fordulatszám szabályzásához.
. Egyik, amikor a motoron van egy kis nyílás, ami a potit rejti.
. Másik megoldás a panelen elhelyezett poti.
Sajna sosem engedték szétszedni az F220-ast a tulajdonosai, nekem meg R450 volt, de az már a szüleimnél van, így azon sem tudom megnézni (szerk.: eme R450-ről sikerült behúzi a Prosectura első demóját; ekkor már nem Analis Coitus volt a banda neve ;] )

Elméletileg az Audacity tud gyorsítani/lassítani lejátszást.

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#79039) Jorus válasza cappa72 (#79038) üzenetére


Jorus
nagyúr

Öcsém annak idején, a 90-es években készített az F220-asunkhoz egy kis potit, amivel szűk határok között szabályozható volt a sebesség, azzal a céllal, hogy kicsit jobban össze lehessen keverni két tracket a házilag barkácsolt keverőpult segítségével. :) Ha gondolod, megkérdem tőle mi volt az eljárás.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#79040) cappa72 válasza Jorus (#79039) üzenetére


cappa72
nagyúr

Igazából ő kérdezte:
(#79037) RetepNyaraB
De azért a felajánlást köszönöm. Már nincsenek meg az Aiwa-k, a maradék egy Technics TR474, azon tudok még kazettákat lejátszani (meg még néhány őskövület is van a padláson...)

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#79041) z123456789


z123456789
addikt

Sziasztok!

Házimozis topicban kezdtem, de tudom, hogy itt a helye, csak korábbról ismerek onnan pár nicket, ezért tőlük vártam a kezdő lökést. :B Viszont itt folytatnám a kérdezősködést, ha nem bánjátok. :)

Mostanában jobban érdeklődöm a komolyzene iránt, vagy olyanok iránt, amiben vonósok, zongora és hasonló hangszerek szólalnak meg. Akár klasszikus zenék is. Így a házimozira összerakott rendszerem mellé tervezek szép lassan, megfontoltan összerakni egy sztereót is. Lehetőségeim, anyagiak korlátozottak, és úgy gondoltam kezdésnek egy szűk keretet adnék meg nulláról kezdve. 150 000 Ft.
~3x3-as hálószobában lenne elhelyezve, állandó elhelyezkedésű 2m x 1.40m-es ágy elé, mellé, köré.
Forrásként Raspberry Pi-t használnék (amint kiokosítottam magamat belőle) NAS-sal összekötve. Sajnos egyelőre nem tudom, hogy Raspbery + Hifibery esetén kell-e DAC számomra? Azt hiszem igen. (Ezt a részét nem teljesen értem még, de gondolom a málnaPC felől érkező digit jelet illene analóggá alakítani ami majd a sztereó erősítőbe megy.) Majd kelleni fog egy erősítő, és a hozzá csatlakoztatható hangfalak.
Tanácsokat kérnék kábelek nélkül hangfal illetve erősítő párosra. Az összefoglalóban levőket elolvastam, tudomásul vettem, de nem feltétlenül mondanak nekem sokat azok a jellemezések, hogy feszes, részletes, meleg. Nem tudom, a fent említett zenékhez melyik jellemző illene. :F

Összegezve:
-Raspberry Pi2 ~11 000 Ft
-Hifiberry ~12 000 Ft
-DAC ? Ft
-sztereó erősködő ? Ft
-hangfalak ? Ft

Az elhelyezés az, ami talán a nagy fejtörést okozza. :/
Alábbi képen látható a szoba, nagyjából ez az elrendezés van betervezve. Az ággyal nem tudok mit csinálni, szívem szerint felhajthatót tennék, de annak árából megvan majdnem a komplett rendszer. :D Illetve tudom, hogy a finom részleteket a zene előtt ülve hallhatjuk meg, de én szeretnék az ágyon fekve is zenét hallgatni. Kérdés, hogy az ágy elhelyezése lehetővé teszi-e álló hangfalak kihasználhatóságát (bár az összefoglalóban leírtak alapján eleve a kis szobaméret sem alkalmas álló hangfalakra, ennek ellenére számomra azok kedvesebbek lennének, azt erőltetném. ), vagy még az állványos hangsugárzók szépen szólása is erősen kompromisszumos így?
A bal felső sarokban az egy magas gardrób. Sajna nem tudom átrakni a jobb oldali sarokba, mert ott egy padlószinttől felfele menő radiátorcső van. Ebben a sarokban elmegy felette. Esetleg még a jobb alsóba tudom áttenni, de félek ott sincs elég hely neki, illetve a bal oldali embert akadályozza a felkelésben.
Még arra gondoltam, hogy az alsó falra tenném a rendszert, bár így fekvő pózban nem szemből érkezik a hang, illetve ahol most van, azt a falat a gardrób kivételével csak a rendszernek szentelném (később hangszigetelő panelek a falra pl. )

Ha valakinek van ötlete szívesen meghallgatom. Még lennének szekrények, de azokat már rugalmasabban tudom kezelni. :B hashtag fejsze. :DDD

Mindenkinek köszönöm előre is a segítséget! :R

A 150 000 Ft-ot nem komolyan gondoltam, de ne egyből a 40 000 000 Ft-os Focalt linkelje nekem valaki. :D Szóval legyen irányár, ha úgy tetszik. :))

[ Szerkesztve ]

(#79042) Tamoo válasza z123456789 (#79041) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Pl. Musiland 02 US dac ~25e [link]
AA Puccini ~85e [link]
Kolibri - ~130e [link]
van damme kábelek ~10-15e
+állvány
Egy ilyenen már öröm a zenehallgatás, persze nem kompromisszum mentes.
(Ez az én ízlésem szerint van válogatva, a Tiédet nem ismerem. :) )

[ Szerkesztve ]

(#79043) z123456789 válasza Tamoo (#79042) üzenetére


z123456789
addikt

Köszönöm a precíz, részletes választ Tamoo. Azért te elég régi motoros vagy, simán adok a szavadra. És mivel valahol el kell kezdenem, szimpatikusnak is tűnnek a cuccok. Aztán ha fáj a fülem tőle, majd cserélem. :)
:R

(#79044) Tamoo válasza z123456789 (#79043) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Oké, én most ajánlottam valamit, de azért jó lenne tudni mik az elvárásaid. Ha Te magad sem vagy tisztában vele, akkor meg el kell menni meghallgatni pár különböző szettet és körvonalazódni fog.

(#79045) Bodz válasza Tamoo (#79042) üzenetére


Bodz
nagyúr

A 02 US Dragon csak Win alatt működik. A két spdif meg kimenet rajta. 02 US Mark2 már a Linuxnak sem gond.

[ Szerkesztve ]

(#79046) Tamoo válasza Bodz (#79045) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nekem sima 03US van, 02-t igazából nem hallottam, nem tudom mennyivel másabb. Előbbi viszont kellemes meglepetés számomra.

[ Szerkesztve ]

(#79047) Dorian válasza Tamoo (#79046) üzenetére


Dorian
félisten

Mondjuk ha koax bemenet kell, akkor elég nagy mozgástere van a régebbi, olcsóbb, de jó hangú DAC-ok terén.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#79048) válasza z123456789 (#79041) üzenetére



senior tag

Raspberry Pi-ből én hármast vennék, erősebb, gyorsabb.
A Hifiberryben van DAC is, akkor nem kell külső, ezen is lehet spórolni, illetve vannak a Hifiberrynél sokkal jobb minőségű DAC-ok is.

Én a helyedben ezt venném most : BOSS Player

Benne van a Rpi3, Allo BOSS DAC ami jelenleg az egyik legjobb, 8 GB SD kártya, ház, és alacsony zajú táp.

120 euróból itthon van egy hét alatt.

(#79049) fehér_ember válasza z123456789 (#79041) üzenetére


fehér_ember
addikt

Erősítő (Arcam Solo Neo 93000Ft), oké hogy ilyen minden egybe, de nem teljesített rosszul a teszteken és negyed ár alatt vagy inkább azt is mondhatni hogy szinte ötöd ár alatt kínálja.
Ez jó lenne hozzá, ha esetleg mégse kelne el.

[ Szerkesztve ]

(#79050) AMDFan válasza z123456789 (#79041) üzenetére


AMDFan
addikt

Szia!
Nem tudod megoldani a közeltéri zenehallgatást? Főleg ha olyan zenéket hallgatnál amiknél jó sztereo színpadkép van kialakítva, és ezt szeretnéd is élvezni, nagyon sokat dobna az élményen egy aktív monitor páros. A Focalnak például van most egy belépő szériája az Alpha. Én javaslom, hogy ne vásárolj semmit meghallgatás nélkül. Vidd el egy pendriveon a zenéidet egy két hifi/stúdió üzletbe és próbáld ki őket. Ilyen üzlet például az Extreme Audio vagy a Hitspace. Vastagon megéri rászánni néhány órát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.