Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43901) Thomasz0


Thomasz0
tag

Sziasztok van egy Sony Ta F361R sztereo erősítőm, mellé egy pár orion HS 282, az egyik magas épp csere alatt van de szerintem szépen szólnak, Van egy mélynyomóm amibe két sugárzó van, ami úgy van kialakítva hogy van rajta két bemenet meg 2 kimenet így rá lehet kötni a sztereó erősítőre és erre a hangfalat, mert az Orionnak nem erősek a mélyei. Na ezek eddig a garázsba pihentek, össze akarnám rakni őket csak a mélynyomóba nincs hangváltó rákötöttem simán az erősítőre és szólt belőle ének hang meg minden. Valahogy megoldható hogy a mély nagy részét leszedje és azt tovább küldje a orionnak, vagy teljesen halott ötlet és csak elbasznám az egészet. Vagy érdemes beleásnom magam a témába mert valami jó is kisülhet belőle ?

Ja és a mélynyomóba nincs csillapító anyag az kéne bele ? :B nem vagyok otthon a témában. Meg az orionba az a gyári meghajtott szövet darab van ha cserélném javulna a hangzás ?

(#43902) #71562240 válasza bajnokpityu (#43900) üzenetére


#71562240
törölt tag

Nem értem, hogy most mit írsz és miért, de semmiképpen se vonatkoztatom magamra ezeket, amiket a jelek szerint nekem tulajdonítasz. Hogy te félreértesz-félremagyarázol egyértelmű szövegeket vagy nyilvánvalóan önironikus viccparódiákat, az nem az én hibám.

Ehelyett inkább mondhattad volna, hogy jé, Kammerer tényleg nem írta, hogy visszafogott a KAV300i, sőt inkább azt írta, hogy nem visszafogott. Mindjárt más lenne az elképzelt koordinátarendszer.

(#43903) #71562240 válasza Thomasz0 (#43901) üzenetére


#71562240
törölt tag

Lehet az Orionban csillapítóanyagot cserélni természetesebbre, valamennyit változik is a hangja, de halottnak a csók. Lehet benne vezetéket jobbra cserélni, ennek még értelme is lehet, ezt még javasolnám is bizonyos összeghatárig, de akkor is nagyon behatároltak a készülék képességei. Lehet a keresztváltóját is modifikálni, de az már végképp a "csiga bedől a kanyarban". Aztán lehet a hangszóróit jobbra cserélni, azzal sokat lehetne javítani a hangon. No meg a dobozának is van bőven baja, azt is érdemes jobbra cserélni. Máris van egy rendes hangdobozod. Bocs. :B

"Van egy mélynyomóm amibe..." Nincs olyan, hogy "egy mélynyomó", csak konkrét mélynyomók vannak, amelyek konkrét ismerete esetén lehet bármit is javasolni arra vonatkozólag, hogy érdemes-e kitömni valamivel, vagy hogy miért nincs benne csillapítás, vagy volt-e benne csak kilopták, vagy egyáltalán... Bár a jelekből gyanítható, hogy ez valami házilagos készítmény?!

"Van egy mélynyomóm amibe két sugárzó van, ami úgy van kialakítva hogy van rajta két bemenet meg 2 kimenet így rá lehet kötni a sztereó erősítőre és erre a hangfalat, mert az Orionnak nem erősek a mélyei. (...) "...csak a mélynyomóba nincs hangváltó..." (...) "Valahogy megoldható hogy a mély nagy részét leszedje és azt tovább küldje a orionnak,..." Nos itt nem értem, hogy mit is akarsz, mire is gondolsz, pontosabban valószínűleg értem, de akkor te nem érted, hogy mi is a(z aktív vagy passzív) mélynyomó szerepe, mire képes és mire nem általában, illetve adott konkrét típus.

(#43904) Thomasz0 válasza #71562240 (#43903) üzenetére


Thomasz0
tag

Szia

Csináltam egy pár fotót a mélynyomóról hátha is érthető mire gondoltam.
[link]

Ahogy olvasgatóm a fórumot láttam hogy ezen az oldalon érdemes nézelődni hangfal ügyben:[link] Ilyen 20 ezer körül lehet normális hangfalat találni ? max 30 de azt már fájó szívvel. Úgy vettem ki a hozzászólásodból hogy érdemesebb venni egy másikat mint erre költeni.

[ Szerkesztve ]

(#43905) #71562240 válasza Thomasz0 (#43904) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Valahogy megoldható hogy a mély nagy részét leszedje és azt tovább küldje a orionnak,...?" Ezt a mondatrészt nem értem. De mindegy is, ez a "mélysugárzó" eszköz így, ebben a formában nem alkalmas arra, hogy beilleszd az Orionok elé-mellé, mert csak bezavar a hangba - már eleve a felülvágó szűrő hiánya miatt is.
Egyénként igen, használtan 20ezerért már lehet olyan hangdobozokat kapni, amik egyértelműen szebben szólnámak az Orionnál, 30ezerért pedig már olyanokat is, amik nagyobbat is szólnának az Orionnál - lehetőleg állódobozokat. Úgyhogy, ha van rá harmincezred, azt érdemes lenne hangdobozba fektetni, főleg, hogy valamennyiért az Oriont is el tudod adni, mert van rá kereslet.
Keresgélj az ismert apróhirdetéslelőhelyeken, aztán tárd ide, ami érdekesebbet találsz. Arra már láttál a topikban példákat, hogy milyen márkákat szoktunk ilyenkor ajánlani leginkább.

(#43906) Thomasz0 válasza #71562240 (#43905) üzenetére


Thomasz0
tag

Köszi, akkor körbenézek és jelentkezek ha aktuális lesz. :R :R

(#43907) andorra válasza bajnokpityu (#43900) üzenetére


andorra
őstag

....ilyen ember ne adjon általa abszolútértékűnek minősített tanácsokat.

Én, mint a Konkrét Tanácsadás Ellenes Liga főtitkára, a következőket fűzném hozzá:
Referencia nélkül, senkinek sem illene ilyen tanácsokat elfogadnia. A megbízható referencia az lehetne, ha a tanácsot kérő, személyesen meggyőződne a tanácsadó rendszerépítésben megmutatkozó ízléséről és azt a magáéval nagyjából egyezőnek, a tanácsadó rendszerét a saját számára kívánatos etalonnak ítélné. Ezzel majdnem egyenértékű lenne az is, ha az ajánlott készülékeket és azoknak néhány alternatíváját is meghallgatná és annak alapján döntene.
Amikor Kammerer tanácsokat osztogat, nem nagyon látok érdemi alternatívákat felsorolni, pl. a Te részedről sem és másoktól sem, csak nagyon ritkán. Ha Kammerer nem lenne ilyen aktív a fórumon, a kérdéseket elég gyakran csend övezné és az neked nem tudom miért lenne jobb? A tanácsot kérőkről, már nem is beszélve. Kammerer önirónikus fogalmazását, melyben néha magát dicsőiti, persze lehet nem szeretni, de félreérteni, szó szerint érteni, a Te szellemi képességeiddel már nem illik.

[ Szerkesztve ]

(#43908) DDL válasza Giovanny (#43890) üzenetére


DDL
őstag

Ezek közül én semelyiket nem ajánlom a dobozodhoz. Jobban illene a régi Audiolab 8000 elő-végfok pár vagy az Audio Analog régebbi Bellini/Donizetti párosa. Hangsúlyozottan a régebbi
Az Audio Analog párossal igen finom "zeneszerszám" kerülne a karmaid közé.

Esetleg Coopland

Üdv: DDL

[ Szerkesztve ]

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#43909) schawo válasza DDL (#43908) üzenetére


schawo
titán

Analogue (csak hogy megtalálja)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43910) DDL válasza schawo (#43909) üzenetére


DDL
őstag

Éppen javítani akartam. Kösz! Pedig csak fel kellett volna néznem 60cm-re itt vannak az orrom előtt... :( :W

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#43911) Giovanny


Giovanny
őstag

Köszönöm srácok a sok segítséget! Sok a választék,és drága mulatság ez,tutira kell mennem a sásárlással...Az a baj hogy ezekhez a dobozokhoz tényleg meg kell válogatni az erősítőt,mert akkor kár volt megvennem..

DDL Esetleg eladó? :B

Zero Defect.No Compromise !

(#43912) schawo válasza Giovanny (#43911) üzenetére


schawo
titán

Tutira csak a füleddel mehetsz.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43913) Giovanny válasza schawo (#43912) üzenetére


Giovanny
őstag

Az is igaz,sőt leginkább ez alapján kell döntenem.

Zero Defect.No Compromise !

(#43914) RetepNyaraB válasza Giovanny (#43911) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Jobb helyeken vasarolgatva kaphatsz letétre egy-két nap próbát. Azerintem használt/net esetben is, ha ilyen komoly összegekről van szó...

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43915) schawo válasza Giovanny (#43913) üzenetére


schawo
titán

Amit vennél, azt elkéred meghallgatásra. Érdemes az ajánlottakkal kezdeni.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43916) mp54 válasza schawo (#43912) üzenetére


mp54
senior tag

De csak akkor, ha "jó" a füle! Ha tudja, hogy egy adott zenében mit kell keresni/meghallani és a füle erre képes is!
Azért merem ezt állítani, mert valszeg én vagyok egy negatív példa...

(#43917) schawo válasza mp54 (#43916) üzenetére


schawo
titán

Ha nem, akkor minek venne fél milláért hifit. A lépcsőket érdemes megmászni.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43918) #71562240


#71562240
törölt tag

Take a walk on the still side, Lou.

(#43919) DDL válasza Giovanny (#43911) üzenetére


DDL
őstag

Az enyémektől nem válok meg. De ami az orrom előtt volt annak a státuszát nem ismeret . Csak javítani van nálam.

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#43920) adodaniel


adodaniel
őstag

Sztereó erősítők esetében létezik a bi-amp, tehát van olyan ami képes rá? Kísérletezésképp lehet kipróbálnám, hogy a hm erősítő (Onkyo TX-SR608) front pre-out-jaira kötnék egy sztereó erősítőt és arra a frontokat. A frontoknál viszont jelenleg külön van hajtva a magas és a mélyközép tartomány, és ezen nem szeretnék változtatni.

(#43921) andorra válasza adodaniel (#43920) üzenetére


andorra
őstag

Általában is elmondható, hogy alapvetően nem a működési elv, hanem a minőség érvényesül a hifi rendszerekben. Tehát, a jobb hangminőség eléréséhez nem ezt bonyolult utat javasolnám, bár az elképzelésedről, és a lehetőségeidről, csak minimális ismeretekkel rendelkezem, (ez valószínűleg az én hibám.).

[ Szerkesztve ]

(#43922) #71562240 válasza adodaniel (#43920) üzenetére


#71562240
törölt tag

A sztereó hagyományosan azt jelenti, kétcsatornás. Ha többcsatornás, akkor nem sztereó a neve.

(#43923) adodaniel válasza andorra (#43921) üzenetére


adodaniel
őstag

Forrásnak laptopot használok, amelyen az egyetlen értelmes kimenet a hdmi, ezért nem tudom közvetlen sztereó erősítőre kötni, ha esetleg zenét hallgatnék. Az (ezek szerint hibás) elképzelésem a következő lett volna: a sztereó erősítő kvázi végerősítőként szolgálna, főleg a zenehallgatás miatt. Mivel moziban elégedett vagyok az onkyo hangjával, de a hdmi miatt muszáj annak is a láncban lennie, ezért gondoltam, hogy esetleg a korábban vázolt megoldással jó lehetne. Gondolom tévedtem akkor. Mindenesetre köszi!

(#43924) andorra válasza adodaniel (#43923) üzenetére


andorra
őstag

Ha van preout, akkr lehet sztereo erősítőt használni a frontokhoz, de oda nem kell biamp. Studio monitoroknál alkalmaznak ilyet, de ott egybe van építve a hangdoboz az erősítővel. Ez a hifizésnek inkább csak egy rokon oldalága, nincs a fősodorban.

(#43925) adodaniel válasza andorra (#43924) üzenetére


adodaniel
őstag

Köszi, bár a hozzászólásod második felét nem értem. Nem csak studiózásra használt dobozoknál van bi-amp bekötésre lehetőség.

(#43926) andorra válasza adodaniel (#43925) üzenetére


andorra
őstag

Olyan dobozoknál is van, amelyeket a hozzájuk tartozó hifitorony erősítője hajt meg. Hifiben a biwire a gyakori megoldás, nem a biamp.

[ Szerkesztve ]

(#43927) RetepNyaraB válasza andorra (#43926) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Viszont pl. a jobb házimozi erősítők mind tudják a bi-ampot a bi-wiringhez és ez nyilván nem hátrány (elviekben semmiképp) hangzás szempontból.

Kérdés: Wharfedale Diamond 9.5 érdekelne hangzástapasztalati szempontból; A Jamo S606-hoz képest, amelynek rühellem a dummogó és hangos, lomha basszusát (előző problémakörömből maradékul behúztam a szoba közepére, de ott is dummog. Ez ilyen.). Apámnak van 8.3, annak szeretem a hangját.
Ebayen fut 300 euróért új párban (valami maradék készlet lehet).

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43928) schawo válasza adodaniel (#43925) üzenetére


schawo
titán

Biampnál a váltás lesz a gond, hiszen ténylegesen megkerülöd a dobozok belső váltóját. Építhetsz egy drága aktív váltót, ráadásul az esély is kicsi, hogy sikerül jól eltalálni.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43929) ozzy711 válasza schawo (#43928) üzenetére


ozzy711
őstag

Ezt gondold át még egyszer! Miért kerülné ki a passzív frekvenciaváltót a biamp bekötés? Ez mindössze arról szól ( nézzünk egy két utas dobozt a példa kedvéért ), hogy 4 db. ( csatornánként 2-2 db. ) azonos paraméterű végfok ( ez fontos mert különben pl. a különböző érzékenység miatt valóban széteshet a hangkép ) szolgáltatja a dobozoknak a muzsikát értelemszerűen külön-külön kábelezve a magas és mélyközép bemenetet ( a dobozon a 4 db. banándugós ajzat figyelmeztet arra, hogy alkalmas erre a fajta bekötési módra :U )

[ Szerkesztve ]

(#43930) andorra válasza RetepNyaraB (#43927) üzenetére


andorra
őstag

Ez valóban nem hátrány, de pont arról van szó, hogy a jelenlegi HM erősítő minőségénél jobbra törekedne.
Ennek a reális útja egyetlen, de minél jobb sztereó erősítő lehet, feltéve, de meg nem engedve, hogy minden mástól elvonatkoztatunk és most csak az erősítővel foglalkozunk.

(#43931) schawo válasza ozzy711 (#43929) üzenetére


schawo
titán

Tényleges biampnál meg kell kerülnöd a váltót. Különben a két végfok a váltón keresztül összebeszél.

(#43932) ozzy711
Ha ténylegesen külön volna, akkor egy összekötő lemezzel nem lehetne bekötni a dobozt egy végfokkal, mert nem lenne váltás.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43932) ozzy711 válasza schawo (#43931) üzenetére


ozzy711
őstag

Ez nem igaz! Az arra alkalmas dobozoknál teljesen külön van a két bemenet. Hol tudna összebeszélni?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#43933) bajnokpityu válasza schawo (#43928) üzenetére


bajnokpityu
félisten

biamp esetén is használhatod a doboz belső passziv váltoját. vedd ki a jumper lemezeket és nem beszélnek össze

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43934) ozzy711 válasza bajnokpityu (#43933) üzenetére


ozzy711
őstag

Mondjuk azt nem is feltételeztem, hogy a jumper lemezeket ilyenkor valaki nem veszi ki! :U

(#43935) schawo válasza bajnokpityu (#43933) üzenetére


schawo
titán

[link]

[link]

benefits of bi-amping cannot be realized if passive crossover networks of a speaker system are not removed

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43936) RetepNyaraB válasza schawo (#43935) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ah álljunk meg, mert nem értem. Tehát nekem pl. a Biampra állított (mozi)erősítőhöz kellene szereznem egy aktív külső váltót, mert így potneciálisan nyírom a hangszórókat és nem is úgy szól, ahogy kellene mivel nem küldi szét a megfelelő frekiket a megfelelő hangszórónak?? :U

Avagy ebben az esetben az erősítőben van egy saját váltó (olyan, amilyen) és az oldja meg a feladatot a doboz passzívja helyett?

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43937) schawo válasza RetepNyaraB (#43936) üzenetére


schawo
titán

Én nem ismerem a mozierősítők mélylélektanát, de egy valódi biampos aktív monitor csak aktív váltóval készülhet.

Avagy ebben az esetben az erősítőben van egy saját váltó (olyan, amilyen) és az oldja meg a feladatot a doboz passzívja helyett?
Remélem nem :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43938) RetepNyaraB válasza schawo (#43937) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

valódi biampos aktív monitor csak aktív váltóval készülhet.

De itt passzív dobozok dupla erősítéséről van szó, semmiféle aktív monitorról :U
Az erősítő papírján nem találtam semmi információt a váltásról, de gyanítom mégis egy belső váltó lehet benne, mert nyilván nem akarják garanciában orvosolni az esetlegesen széthajtott drivereket :(

Ez persze nyilván nem lehet igazi megoldás bármely dobozhoz, nem értem továbbra sem. Ki fogom próbálni a sima bi-wiringet (amelyet azért nem értek, mert a bridge akkor is eltávolításra kerül a hagsugárzó csatijairól; akkor ez nem befolyásolja a belső váltó működését?), hallok-e különbséget a jelenlegihez képest. Lehet, hogy nem is kellene dummognia a basszusnak, csak az elk*rt bi-amp miatt van :U :F

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43939) schawo válasza RetepNyaraB (#43938) üzenetére


schawo
titán

De itt passzív dobozok dupla erősítéséről van szó, semmiféle aktív monitorról
Csak egy kósza példa volt.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43940) RetepNyaraB válasza schawo (#43939) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Végigrágtam a Galen Carel Audio lnkjét, talán felfogtam (nem biztos).
E szerint az, midőn csupán két végfok hajtja külön a hangszórókat, ál-bi-amp, mert benne van a dobozok váltója (Tehát, a külön kivezetés elenére bármit csinálsz is, bridge ide, vagy oda, a végső módosítást a doboz passzív váltója intézi, amely pazarló, visszáramot termel és így visszadumál az erősítő(k)nek).
Ezért az ürge úgy látja, hogy ennek a verziónak nem sok értelme van, a külső elektronikus váltó azért kell, mert a végfok előtt már eldönti, melyik erősítő milyen frekvenciajelet kapjon s továbbítson a hangsugárzóknak. Viszont - s itt a kutya elásva - ezt egyrészt hangolni kell a hangsugárzóhoz, amely egy igen problémás meló, másrészt ki kell iktatni a doboz belső váltóját forrasztópáka és csavarhúzó segítségével, hogy ne szóljon bele a dologba. Na.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43941) schawo válasza RetepNyaraB (#43936) üzenetére


schawo
titán

Állj! Most értelmezem, amit írsz. A hangdoboznak van belső passzív váltója? Mert akkor természetesen megtörténik a váltás a passzív váltón keresztül, csak a biamp előnyei válnak köddé (hiszen tkp mindkét végfok hajtja mindkét hangszórót). Sőt, a váltón keresztül a két végfok összebeszél. Mit tudom én milyen hatással vannak egymásra, de nem valószínű, hogy pozitív irányba javítják egymást.

(#43940) RetepNyaraB
Pont így. Inkább káros, mint hasznos.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43942) t-bali3 válasza RetepNyaraB (#43936) üzenetére


t-bali3
senior tag

Bár elég gyér még a tudásom HiFi és HM terén, azt nagyon valószínűnek tartom, hogy ha arra alkalmas a hangfalad és az erősítőd is, hogy Bi-Amp üzemben működjön, akkor nincs más dolgod, mint az erősítő leírása alapján összekötni egy megfelelő kábellel a megfelelő aljzatokat és meghallgatni az összképet, tönkremenni biztosan nem fognak.

Sajna az én hangfalaim nem alkalmasak rá, az erősítő igen...már rég kipróbáltam volna.

[ Szerkesztve ]

(#43943) schawo válasza t-bali3 (#43942) üzenetére


schawo
titán

:N

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43944) AMDFan válasza ozzy711 (#43932) üzenetére


AMDFan
addikt

Pedig igazi biamplifikálást nem fogsz tudni 1db passzív váltóval csinálni :)

(#43940) RetepNyaraB: :K

[ Szerkesztve ]

(#43945) RetepNyaraB válasza AMDFan (#43944) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Akkor konklúzióként tehát a bi-ampot holnap kinyírom: érdemes-e maradni a "szimpla" bi-wiringnál, vagy annak előnyei is a sötétlő ezotéria világába tartoznak (az én olcsó rendszeremen, pl.)?

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43946) schawo válasza RetepNyaraB (#43945) üzenetére


schawo
titán

A biwiring ártani biztos nem árt. Ott az elmélet annyi, hogy a két porton keresztül a váltórendszer a két kábelről különböző frekvenciákat használ fel, így az áramkör a két kábelen máshogy viselkedik, és elméletben a nagyobb frekvenciák kevésbé zavarnak be a kisebb frekvenciáknak.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43947) blattida válasza schawo (#43941) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha a hangsugárzó külső rövidzárait kiszeded, azaz szétválasztod a mély-közép és magas szekciót, akkor nem fognak közösködni és összebeszélni az egyes végfokok.
Azzal egyetértek, hogy az igazán korrekt biamp igényli az aktív keresztváltást, de a fenti megoldás is többet hoz a réven, mint amennyit otthagy a vámon.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43948) DDL válasza schawo (#43931) üzenetére


DDL
őstag

Hűha....

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#43949) schawo válasza blattida (#43947) üzenetére


schawo
titán

Nem választod szét. Még mindig köztük van a keresztváltó.

(#43948) DDL
No, hallgatlak. Te végre tiszta vizet önthetnél a pohárba. Szóval ne fogd vissza magad.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43950) blattida válasza schawo (#43949) üzenetére


blattida
nagyúr

De, szétválasztod, hiszen nem a csatlakozó termináljaikat bontod szét, hanem a közös keresztváltót.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.