Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103001) rukh válasza tranceplanet (#102999) üzenetére


rukh
aktív tag

+1 !!!!

Üdv mindenkinek, Rukh

(#103002) Xpod


Xpod
addikt

Hétfőn érkezik a Denon N11 és Polk audio RTi A1 páros.
Már alig várom. :)

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#103003) abéla válasza tranceplanet (#102999) üzenetére


abéla
senior tag

hát rendben: siettem/összecsaptam, mert fáradt, ebből fakadóan kissé alulmotivált és így eredendően slendrián voltam (javaslatom: a helyesírási hibákat még szedjük csokorba ;] )

...no de ti is megfogtátok a lényeget :R

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#103004) s4tch


s4tch
veterán

Elindul az elmozdulás a Marantz MCR611 - Canton Chrono SL 526-ról, vettem egy erősítőt (Primare A30.1). Mivel nincs más forrásom a Marantzon kívül, egyelőre bekötöttem az erősítőt a Marantz vonal kimenetére, hogy tudjak továbbra is zenét hallgatni. Elsőre két dolog tűnik biztosnak: egyrészt a Marantz valamivel jobb forrás, mint amennyire jó erősítő, másrészt a hangfalak is többet tudnak, mint amit eddig mutattak. De az már hallatszik, hogy a Primare nagyon más liga.

Hangfalat pár hete hallgatóztam fehér_ember kollégánál (T+A TMR 160). Hatalmas dög, illetve kicsivel lehetett volna több csillogás a magas tartományban, de minden más nagyon tetszett. A felső sávszél kivételével nekem helyén van a tonalitás, a tér, a zene szövete, és persze a sebesség is. TL doboz, ezeket lustának mondják, ennek ellenére roppant gyors. Ezen biztos sokat segít a combos Musical Fidelity előfok + végfok is. A hangfalat szeretném legkevésbé elkapkodni, ha tavasszal (nyáron?) lesz lehetőség, elindulok hallgatózni. Mindenesetre ha valaki ismeri ezeket a T+A-kat, és tud mondani hasonló karaktert, valamivel több magassal, azzal sokat segítene, hogy merre is induljak. Zu-t mindenképp szeretnék meghallgatni, az tutira más lesz. Addig is marad a kis Canton, egész elviselhető így, hogy van alatta rendesebb vas.

A forrással is bajban leszek. A Marantzot nagyon szeretjük használni: van kijelzője, beépített netrádió, CD, dac, szóval chromecaston kívül gyakorlatilag minden, amire szüksége lehet az embernek. Most meg kereshetek valamit, ami felnőttesebb hang, és egy dobozban tud legalább streamert, kijelzőt és minimum egy optikai bementet, amire a tévét rá tudom kötni, illetve ideális esetben még szimmetrikus is (ha már az erősítő az). DSD, MQA, APT-X és egyéb hívószavak nem kellenek. Ez (ND8006) ránézésre klassz lenne, még CD is van benne, csak ennyiért igazán lehetne szimmetrikus. Végső esetben lesz külön streamer, dac, esetleg CD, de azt a család nem fogja tudni kezelni, azt pedig nem szeretném. Minden használható ötletet szívesen vennék.

(#103005) Plexicushio válasza s4tch (#103004) üzenetére


Plexicushio
senior tag

"Most meg kereshetek valamit, ami felnőttesebb hang, és egy dobozban tud legalább streamert, kijelzőt és minimum egy optikai bementet, amire a tévét rá tudom kötni, illetve ideális esetben még szimmetrikus is (ha már az erősítő az)."

Matrix Audio mini-i Pro 3 / Matrix Audio element-i ??

(#103006) migabi24 válasza s4tch (#103004) üzenetére


migabi24
nagyúr

Akkor sikerült is felugrani a vonatra :DDD

(#103007) alphamooncam válasza s4tch (#103004) üzenetére


alphamooncam
őstag

[link] Adnék egy esélyt ennek a tölcséresnek.

Varga úr műhelyében pedig van lehetőség egy deszkamodell meghallgatására, én legalábbis ott hallgattam meg.

A modell szó szerint egy csonváz, de a hangja nekem nagyon bejött a kis csöves TMP-kkel.

Az enyém ilyen lesz, az anyagok 90%-át pedig már beszereztem.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#103008) robi-k válasza alphamooncam (#103007) üzenetére


robi-k
őstag

2015 óta én is Sonido alapú egyedi hangfalakat használok.
Kezdetben SFR-175r (egyedileg tervezett, dupla mágneses rendszerrel ellátott szélessávú hangszórók - 20 kHz frekvencián még 91 dB tud mérés alapján) volt egymaga, később kiegészült egy mély-alacsony frekvenciás résszel szintén egyedi tervezésű SCW-300r hangszórókon (az SCW300r+SFR175r úgy lettek megtervezve, hogy 400 Hz vágási frekvenciával egy összehangolt párt alkossanak).
Mindegyik hangszóró saját, labirint elrendezésű dobozban "lakik", így egy moduláris, kétutas hangfalat alkotva 93,44 dB-1W61m érzékenységgel.

(#103009) #18663680


#18663680
törölt tag

Sziasztok!

Arcam AVR300-at vagy AVR350-es erősítőknek a sztereó képességeit hasonlította -e össze valaki az alsó-középkategóriás vagy középkategóriás sztereó erősítőkkel? Pl. CA CXA60, Marantz PM7005 stb.
Igazából ha kifognék egy ilyet, akkor sok pénzt megtudnék spórolni. És van egy olyan érzésem, hogy a középkategóriás sztereó erősítők szintjén hozza, szerintem. AVR100 volt már nekem, jó volt sztereóra, kellemes, de semmi extra. Gondolom a 350-es már nagyon jó lehet.
Emlékeim szerint régebben az AVX fórumon olvastam egy bejegyzést, miszerint sok más sztereó erősítővel került összehasonlításra a 300-as Arcam, és ő győzött. Jó lenne megtalálni ezt a bejegyzést, de nem találom.

Köszönöm!!! :R

[ Szerkesztve ]

(#103010) GTVili válasza #18663680 (#103009) üzenetére


GTVili
tag

Nekem "csak" egy Solo Movie van, de én kellemesen csalódtam benne. Igaz újonnan viszonylag drága, de használtan már simán megéri.... a hangja szerintem simán hozza a jobb integráltak szintjét.... sőt! :K

[ Szerkesztve ]

(#103011) s4tch válasza Plexicushio (#103005) üzenetére


s4tch
veterán

Köszi a javaslatot! Ismerem a márkát, valamelyiket már hallottam is, csak az nem világos, hogy távirányítóval mit lehet elérni. Ha legalább egy netrádiót el lehet indítani, akkor jöhet. (Az tuti, hogy a párom nem fog tablettel zenét hallgatni, teljesen anti-kütyü a lelkem, úgyhogy valami olyasmi kell, amin - a Marantzhoz hasonlóan - van egy "netrádió" gomb, vagy legalább gyorsan, 1-2 gombnyomással lehet kezelni a streamer részt.)

#103007 alphamooncam: köszi neked is. Annyit nem említettem, hogy alapvetően rockzenének, metálnak kéne jól szólnia a rendszeren. Nem tudom, a tölcséresek mit tudnak, de elvileg a szélessávú hangszórók koherens, gyors reprodukcióra képesek, úgyhogy érdekes lehet a dolog, elteszem talonba.

(#103012) Plexicushio válasza s4tch (#103011) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Na igen... Megannyi remek kütyü, de az, amit távval lehet csaknem teljeskörűen irányítani, az alig van ha van, és egyre kevesebb ...
Nekem itthon egy belépőszintű Yamaha NP-S303 streamer van, azt nagyon szeretem benne, hogy távval is teljesen irányítható, nem kötelező a mőködtetéséhez elindítani hozzá a MusicCast applikációt. És sokszor nincs is kedvem. Meg a kijelző megfelelő mennyiségű információt is közöl - a netet forrásokat kivéve. Ez így jelenleg nincs meg egy másik eszközben sem (de a Yamaha rendszere meg másban hiányos), ami ettől komolyabb hangú eszköz és-még-a-megfizethető kategória. Pár Onkyo, Marantz, Denon modell ide tartozik, de a HEOS rendszeren meg nincsen Deezer HiFi minőség. Kompromisszumos a dolog mindenhol. :B

Persze egy Nuprime Omnia A300-at, vagy element P-t már nyávogás nélkül elfogadnék (erősítős, egybemindenes streamerek). :D
Gondolkodok is egy Powernode 2i-n ...

[ Szerkesztve ]

(#103013) Eugene Roe válasza Plexicushio (#103012) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Miért nem próbálod ki az NP-S303-at egy külső daccal? Van rajta coax és optikai kimenet, kér kölcsön valakitől egy dacot kipróbálni.

Én is ezen gondolkodom, mert a yamaha hálózatilag tud mindent ami nekem kell, csak a dac gagyi rajta. A powernode 2i-n ugyanúgy alapvetően gagyi dac chip van, nem kiemelkedően jól tálalva (mondjuk a power az erősítő is tán).

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#103014) Plexicushio válasza Eugene Roe (#103013) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Kezdetektől fogva azzal megy :D
--> Rotel RA-11-hez coaxon keresztül, és jobb is a hang, mint a lejátszó saját D/A konvertere analógon keresztül.

Álló hangfaljaim túl nagyok a szobámhoz, nem tudja kifutni magát, és arra gondoltam, hogy egy pár minőségi állványosra lecserélném. És akkor azokhoz már a Rotel is sovány lenne (erőben is talán, a kiszemelt nem éppen érzékeny darab), mindamellett fontos a szép "slim" design is számomra.

Agyalok egy Creek EVO50/100-on, beszerelhető RUBY DAC 2-vel, csak nem tudom, hogy a modul MA milyen szintet képviselne - maga a DAC szekció lehet még olyan sem lenne mint amit a node 2i virít.
A powernode 2i áráért meg nem nagyon raksz össze jobb erősítő+streamer kombót, és a szolgáltatások területén is top-notch (plusz az eARC is nagyon jöl jönne pl.)

(#103015) johnywalker válasza Plexicushio (#103014) üzenetére


johnywalker
őstag

Ezt és ezt is nem is olyan nehéz behelyezni az elképzeléseidbe.Meghallgatni is több helyen megtalálhatóak.

(#103016) Eugene Roe válasza Plexicushio (#103014) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Erősítőm az van, csak streamer + dac kell :)

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#103017) Plexicushio válasza johnywalker (#103015) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Igen ismerem, + HEOS.. /Akkor pedig már inkább ízlene egy PM7000N./

Illetve nem hiszem, hogy a mostanihoz képest nagy előrelépés lenne, ergó ezek nukuk egy -majdani - ELAC (Vela) 403 kiszolgálásához. :D

Lehet hangban egy Audiolab 6000A PLAY is megfelelne, ha nem az a nevetséges trágya Play-Fi rendszer lenne hozzá (a telefon/tablet mint router streameli a zenét/adatot az eszközre, nem pedig az eszköz magától a hálózatról - gondolom nem kell ecsetelnem ez mit jelent.)

(#103018) Plexicushio válasza Eugene Roe (#103016) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Szvsz. jobban jársz anyagilag egy jobb DAC-kal szerelt streamerrel, mint két külön eszközzel... további mínusz kábel mizéria :) bár az igényeket nem ismerem :D

[ Szerkesztve ]

(#103019) salesman válasza alphamooncam (#103007) üzenetére


salesman
őstag

Egy időben én is kacérkodtam a Sonidókkal.
[link]

Türűűűdrááá!

(#103020) alphamooncam válasza salesman (#103019) üzenetére


alphamooncam
őstag

Anno, Te Hívtad fel a figyelmemet a Sonidora - köszönöm.

Utána olvastam és megtetszett.

Nem én választottam ezt a tipust, hangszórót, hanem az Öreg ajánlotta, hogy ennek van a legjobb "hangja".

Meg is lehetett hallgatni, és mivel megfelelt, elkezdtem gyűjtögetni rá a lóvét.
Hát ez a történet.

Egyébként mi történt, hogy nem jött össze az említett Sonidós porjekt?

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#103021) salesman válasza alphamooncam (#103020) üzenetére


salesman
őstag

Megvettem a Cantonokat. De még nem tettem le róla véglegesen!
Várom a feljeményeket Tőled, fotókkal súlyosbítva!

Türűűűdrááá!

(#103022) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Üdvözletem urak!

Volna még hasonló ötletetek mint a Rodrigo y Gabriela? Ez nagyon tetszik, csak kb majd az összes albuma 10+év távlatából majdnem ugynaz. De mondjuk attól még kiváló :)

és egy kérdés:

Rosszul érzem/hallom, hogy a 96k-s zenék mintha kellemesebben hangzanának a füleimnek? Ti tapasztaltatok már különbségek 44 és 96 közt? :R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#103023) fererencz89 válasza gordonfreemN (#103022) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Szia!
Örülök, hogy tetszik a zenéjük! :)
Népszerű (de kicsit másabb): Estas Tonne, vagy a modern, fúziós flamenco egyik legnagyobb alakja (sajnos már nem él...), Paco de Lucía is nagy kedvencem.

Nem szotkam hibázni.

(#103024) Eugene Roe válasza Plexicushio (#103018) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Yamaha szoftveres részének frissítésében jobban hiszek, mint mondjuk egy cambridge audio-ban. A yamaha + az igényeimnek megfelelő dac az 200k, egy a köv kat streamereket meg nem találom 400k alatt (a coax és optikai kábeltől nem félek, hálózatnak meg ott a wifi) :) de alakulhat még ez.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#103025) fererencz89 válasza fererencz89 (#103023) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Ha már elkezdtem zenéket ajánlani, érdemes meghallgatni Benkő Dániel régebbi albumait is.

Azt vettem észre, manapság már nem az a "menő", ha valaki klasszikus zenét hallgat. A régizene egyre népszerűbb, ehhez egy kedvcsináló nóta: Jordi Savall - Folias Criollas.

Nem szotkam hibázni.

(#103026) RetepNyaraB válasza fererencz89 (#103025) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

#Nemflém
De miért épp Benkő? Ő már 30-40 éve is vastagon kamuzott. Ha magyar és gitár,lant (plusz még pár hangszer), akkor pl. Sárközy Gergely.
Ha technikai perfekcionizmus, akkor Katona testvérek.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#103027) Hoqspok


Hoqspok
tag

Sziasztok !
Eljött az idő és régi vágyam teljesülhetne egy igényes rendszer vásárlásával. Hatalmas a kínálat és rengeteg cikk és teszt valamint video megtekintése után mostmár végképp tudom hogy nem értek hozzá ezért kérnék szakértő ötleteket. A rá szánt keret 600 - 650 ezer Ft. maximum.
Jelenleg Logitech x-230 2.1 + PC használok zene hallgatásra és így már érthető, hogy miért is szeretnék váltani. Elsősorban szimfonikus zene, soul funky és Latin Jazz zenei stílusokat hallgatnék, saját CD gyűjteményről PC optikai kimeneten keresztül, illetve ha az újonnan vásárolt rendszer lehetővé teszi felszállnék MQA-Tidal masters vonatra is :)) Nem szeretnék külön DAC és minden féle kütyüket vásárolni célszerű lenne ha az erősítőbe lenne jó minőségű DAC. Részlet gazdag analógos hangzást várnék el digitális forrásból, ami halkan is szépen szól és hosszan hallgatható.
Régi téglaépítésű stukatúr födém, családi házba egy 4 x 4 méter elrendezésű 16 m2 alapterületű fa padlós + szőnyegborítású szobában nagy ülőgarnitúra valamint könyves polcok és vastag sötétítő függönyök miatt elég jó a csillapítás. Polc hangsugárzókra gondoltam ami 4 méteres távolságra lenne egymástól de sajnos így is közel kerülnének a falakhoz, sarkokhoz. Vásárlás előtt mindenképpen szeretném meghallgatni a rendszert tehát jó lenne egy helyen vásárolni az erősítőt + hangfalakat.
Szóval mit lehet költség hatékonyan ebből az összegből kihozni ?
Előre is Köszi az ötelteket :R

(#103028) fererencz89 válasza RetepNyaraB (#103026) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Inkább érdekességnek szántam, mint kiemelkedőnek. Celebként nem tetszett, de gyakran előveszem zenéit. A 7 hangszeres albuma miatt is nyitottam a régebbi zenék felé. (Az mit jelent, hogy már régen is kamuzott?)
Katonáékat gyakran hallom rádióban, a masikra rákeresek. ;)

Nem szotkam hibázni.

(#103029) RetepNyaraB válasza fererencz89 (#103028) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

(sértés szándéka nélkül, de tényként) mindig voltak emberek, akik egy adott témában jártasság és különösebb tehetség nélkül simán megetették az arra vevőkkel, hogy ők azok, akik aztán igazán és valójában. Na a Benkő pont ilyen. De ez itt abszolúte off, csak ha már felmerült.
Sárközy meg a szent bolond kategória, de ott nincs kamu egy szál se.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#103030) Ear001 válasza Hoqspok (#103027) üzenetére


Ear001
addikt

Én kipróbálnám a Cabasse Stream Amp+Antigue MC 170 párost.

(#103031) fererencz89 válasza RetepNyaraB (#103029) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Azt mondjuk sosem tudtam (csak sejtettem), hogy abból amit letett az asztalra, hogyan lett villa, siker, nők, csillogás. :))
Kurt Cobain sem volt technikailag a toppon, de több pólón van ott, mint tehetségesebb kortársai.

Sárközy játékát hallgattam már, csak nem tudtam, hogy a Camerata Hungarica-ban is tépte a húrokat.

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#103032) fokukac válasza s4tch (#103011) üzenetére


fokukac
nagyúr

Szerintem a node 2i-nél jobb nincs erre a célra - igaz nincs kijelzője, de okostelefonja már bárkinek van, egy gombnyomás, és szól a zene... nem kell sokat nyomogatni.
Amúgy az Audiolab 6000n-en vannak kimondottan ilyen programozható gyorsgombok, de az egyéb szolgáltatások a play-fi-n keresztül mennek, amik tényleg véleményesek..

@ #103015 johnywalker : én itt azon képedtem el, hogy amikor másfél éve bejött a Marantz NR1200, akkor én is néztem, 220 ezer Ft volt a magyar ára, az Amazonról rendelve pedig úgy 200-ra jött volna ki. Ehhez képest ma az árukeresőn a legjobb ajánlat 269 e Ft. Szóval, az igen..! Hála a jegybankunknak, hogy olyan jól őrzik a forint vásárlóerejét, na... Igazából elképesztő.

@ #103013 Eugene Roe: "A powernode 2i-n ugyanúgy alapvetően gagyi dac chip van, nem kiemelkedően jól tálalva "
Ehhez most csak annyit tennék hozzá, hogy kb. az a mondás, hogy 150-200 e Ft-os kategóriáig nem nagyon van olyan DAC, aminek jobb hangja lenne a node 2i-nél....

Én egy hete vettem egyet, és valóban sokkal jobb a Node 2i DAC-ja, mint a Marantz PM6006 beépítettje. (Pedig amúgy azzal is elégedett voltam.)
De az Audiolab M-One-énál gyengébb. (van egy olyan is itthon)
De azért gagyinak nem mondanám.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#103033) RetepNyaraB válasza fererencz89 (#103031) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Cobainból azért átjött valami őszinte erő (vagy nekem legalább is, de egy lemezük sincs meg). Ő egy csiszolatlan gyémánt volt. Tudod, Hendrixet is alázzák, hogy nem volt jó gitáros valójában és ez egy Yngwie J. Malmsteenhez képest így is van. Mégis átjön a hangszórón és pofán vág a nappaliban. Engem. Mást nem tudom. Levelezésünk tárgya viszont azt a picinyke tudását ami van, élvonalbeli marketinggel párosítja évtizedek óta :))

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#103034) Eugene Roe válasza fokukac (#103032) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Az a baj, hogy hallani kellene, de az nem fog menni, csak ha már megvettem :) esetleg keresek egy boltot ahol van mindkettő, aztán beviszem a topping dx3 pro, vagy az akkori topping D50s - SMSL M300 - kercso DAC - project audio dac box s2+ - vagy ha egyszer képes e-mailben vagy facebookon is elmondani a termékei árát, akkor tmp dacot, és megnézem :B

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#103035) fererencz89 válasza RetepNyaraB (#103033) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

18-20 évesen ment a Nirvana, feszt. Sértett, amikor azt mondták, sokkal jobb zenészek voltak, akár műfajon belul is. Most abból az időből / stílusból inkabb Pearl Jam, sokkal jobb (most már). Szerintem nincs akkora gond az ilyen megosztó emberekkel, mert ha nincs az a pajzán celeb, akkor nekem Bakfark csak egy fura név marad az iskolás évekből. :B
Most már ha lant, akkor Nigel North, de ha őt írom, nem annyira figyelemfelkeltő, mint Benkő. Talan mi sem offolnánk itt ennyit (bár ettől kevésbé illő dolgokról is megy néha a szó...). :)

Nem szotkam hibázni.

(#103036) #01758976 válasza Ear001 (#103030) üzenetére


#01758976
törölt tag

Olé!
Nem semmi, tőled ilyet hallani. Tényleg jó lehet ez a cucc.

#103035fererencz89RetepNyaraB
A topik címétől eltekintve, nem is kellene az off a hozzászólásaitoknak.

(#103037) alphamooncam válasza fokukac (#103032) üzenetére


alphamooncam
őstag

@ #103013 Eugene Roe: "A powernode 2i-n ugyanúgy alapvetően gagyi dac chip van, nem kiemelkedően jól tálalva "
Ehhez most csak annyit tennék hozzá, hogy kb. az a mondás, hogy 150-200 e Ft-os kategóriáig nem nagyon van olyan DAC, aminek jobb hangja lenne a node 2i-nél...." [link]

Sajnos ezt nem tudom megerősíteni. Volt alkalmam ugyanazon a rendszeren közvetlenül összehasonlítani az N2i-t egy TMP DAC-al, és ugyanekkor egy Rpi3, Digi Allo One forrással külön-külön.

Mindkettő, a forrás is, és a DAC is külön-külön lelépi az N2i-t.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy szolgáltatásokban jobb az N2i a fenti kombónál.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#103038) #01758976 válasza alphamooncam (#103037) üzenetére


#01758976
törölt tag

ANT D/A : szerintem is jobb legyen ez manapság 180k

Pi: Nem stream ment rajta. A NOde2I- n meg igen, nem ugyan az. Nem próbáltuk ki a Node2I-n a pendrive vagy külső usb lejátszást, mert akkor lenne csak egyenlő az összehasonlítás. Így a PI-nek egy minimum előnye volt, picit jobb volt. Azt meg tudom, hogy Tidalnál a Node2I-n, az usb waw kombó jobb.
Hány K azt nem tudom. 100-150? Pi+allo+táp

Én is azt mondom 200k-ig dac+stream = Node2I

[ Szerkesztve ]

(#103039) alphamooncam válasza #01758976 (#103038) üzenetére


alphamooncam
őstag

Bocs Tesó, nem akartam leszólni az N2i-t, de Te tudod, hogy nekem nincs igényem a Tidalra. :R

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#103040) johnywalker válasza fokukac (#103032) üzenetére


johnywalker
őstag

Én a Denon-t választottam, anyagiassági és teljesítményi szempontból..A hivatalos importöltől kaptam egy minimális 10%-os kedvezményt ,annó.Nem bántam meg, akkor még kicsit olcsóbb volt.Gyere át és hallgasd meg, mondj véleményt a kutyafüléről...

(#103041) #01758976 válasza alphamooncam (#103039) üzenetére


#01758976
törölt tag

Nem értelek félre, csak ha vélemény van akkor az legyen már "korrekt".
Úgy lett volna kijelenthető, hogy ez vagy az jobb, estleg egál, ha mindkettőt meghallgatjuk Tidalon, vagy külső Usb-n, de ilyen sajna nem történt. Végül is nem is ezt szerettük volna kideríteni. Nem a forrás volt terítéken. :)

(#103042) #18663680


#18663680
törölt tag

Üdv, lenne egy kérdésem.

Elac FS78 vagy Uni-Fi FS U5 Slim?

Köszönöm. :R

(#103043) denesdr válasza #18663680 (#103042) üzenetére


denesdr
addikt

Tényleg másvalaki kell, hogy megmondja neked, melyiket válaszd? Szerintem próbáld meghallgatni mindkettőt.

(#103044) Xpod válasza Xpod (#103002) üzenetére


Xpod
addikt

Tegnap este ideiglenesen összeraktam a rendszert. A hétvégén kerül majd a végleges helyére.
Egyelőre csak az internet rádióval ismerkedtünk. Az egyik adón Zséda valamelyik száma szólt, amitől dobtam egy hátast. Olyan volt, mintha ott énekelt volna a csajszi a szobában.
Hétvégén komolyabban meghallgatom, többféle zenével is, de már most úgy érzem nagyon jól választottam. A páros sokkal többet tud, mint amit én terveztem, szerettem volna.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#103045) abéla válasza fererencz89 (#103035) üzenetére


abéla
senior tag

...párbeszédetek nyomán boklásztam kicsit YT-on és mint sokszor, ismét bizonyítást nyert: nem hiába a végtelen video-loop, hisz' kincsek kerülnek felszínre :D

azé' remélem, erre már az úri közönség is tánczol ;]

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#103046) 42861


42861
senior tag

Sziasztok. Van egy Cambridge Audio SR20-as erősítőm. Jelenleg egy pár Mission M34i-t hajtok velük. Igazából szép is, jó is, jól is szól, csak nem tudom... hangya bújt a bugyimba, gondoltam kipróbálnék valami más dobozokat is. Mi lenne szerintetek az az árkategória ami még nem lenne overkill minőségben ehhez az erősítőhöz?

(#103047) dgyuri0123 válasza 42861 (#103046) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Új, vagy használt? Mennyit szánnál rá? El lehet menni új áron 2-300e-ig is akár. A hangsugárzó minősége szerintem fontosabb, mint bármi másé a láncban. Ha van/lenne egy "overkill" dobozod, az jobb, mintha az "eleje lenne erős", a vége meg "szűrőként" működne. ;)

"csak a zene van"

(#103048) mert_csokis


mert_csokis
senior tag

Napot!
Ajánlást szeretnék kérni analóg RCA irányába. Árban 15e forint körül nézelődnék.
Ez lehet használt is, akkor talán valamivel többet kapok ezért a pénzért.
Szándékosan nem akarok jobban belemenni egyelőre. Egy 2-3e forintos, vékony Klotz kábelt váltana.
Egyáltalán érdekel, hogy a rendszerben hozna-e hallható változást.
Teljes értékű, normális vastagságú IC még nem járt nálam. Mindig az olcsóbb, vékony "PC-s kábel kategória" volt használatban.
Supra Dual RCA jó lehet? Nagyon nem lehet mellélőni vele gondolom. Az beleférne használtan a keretbe.
Illetve vannak újonnan Oehlbach termékek szintén ezen árszinten.
DIY cuccokkal most nem akarok foglalkozni, szeretnék gyári kábelt.
Köszi az ajánlásokat. DAC illetve erősítő közé lesz, ha ez számít valamit.

[ Szerkesztve ]

adidas UltraBOOST 21 (FY0371) 41 1/3-os méretben eladó

(#103049) Dorian válasza mert_csokis (#103048) üzenetére


Dorian
félisten

VDC silver session low cap

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#103050) RetepNyaraB válasza abéla (#103045) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Oké, az öreg Paconak nem kell bizonyítania. Mondjuk mi klasszik vonalról beszéltünk, de a spanyol csávónak is van felvétele, ahol Manuel de Fallát játszik, remekül. Az meg már megint klasszik (nekem még kazin van meg, most nem kerestem linket rá, hogy van-e egyáltalán).

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.