Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#119001) liszi70 válasza Bogyó bá' (#118996) üzenetére


liszi70
nagyúr

Szimpatikus videó, szimpatikus készítő, csak sajnos a végkövetkeztetés az objektív teszt hiánya miatt értékelhetetlen. Mentségére legyen mondva, kétszer is megemlíti, hogy lehet, hogy csak beképzeli.... :)

[ Szerkesztve ]

(#119002) MATEO6600 válasza sejt (#118991) üzenetére


MATEO6600
őstag

Ez működne igen, és talán a legokosabb megoldás lenne.
Annyi hátránya van, hogy mellőzné az én általam preferált jack kábel használatát.
Arról mi a véleményém hogy amit jelenleg használok a sok átalakító miatt a jelterjedés jelentősen veszít a minőségből?

(#119003) Bogyó bá' válasza liszi70 (#119001) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

És ha csak "beképzeli", az miért baj? :F Ha az ő számára így kellemesebb hallgatni (mindegy hogy miért), akkor nem kidobott pénz - főleg hogy minimális költségekről van szó.

Én például - abszolúte objektíven tekintve - nemigen hallottam a különbséget a "spéci" power-kábeleimmel a csöves gépeimnél a szokványos bolti tápkábelekhez képest, de egyszerűan annyira jó rájuk nézni, hogy mindig jobb kedvvel hallgatom a zenét így. :K

Az ennél sokkal olcsóbb, de ugyanilyen gyártmányú RCA-kábelekkel viszont volt javulás: határozottan és egyértelműen. Ezt - a magam számára legalábbis - akárhányszor tudom demonstrálni, ha vissza teszem az öreg QED-ket. Az ATAUDIO teres de picit mélyszegény, a QED meg mélyben dúsabb, de felül sokkalta szegényesebb. Nekem az előbbi, "analitikusabb" hang sokkal jobban bejön - de elfogadom hogy másnak meg az utóbbi tetszene.

szerk: tehát nem azt mondom hogy az ATAUDIO a jobb kábel, de azt feltétlenül, hogy van - nem kicsi, jól észlelhető - különbség a hangjuk között, legalábbis az én rendszeremben, az "én zenéimmél" hallgatva.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#119004) Bogyó bá' válasza Bogyó bá' (#119003) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#119005) lezso6 válasza Bogyó bá' (#119003) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nekem nagyon kellemetlen ezekre ránézni. :D :B

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#119006) Bogyó bá' válasza lezso6 (#119005) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Fogd fel úgy, hogy ez is csak egyszerű p*cshosszabbító, mint egy Audi vagy BMW. :B Mivel nekem csak egy csoffadt Renyó Clio-m van, így legalább a "mazzagom" legyen vastag.... :))

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#119007) Dißnäëß válasza Bogyó bá' (#119003) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hasonló az ízlésünk (analitika) :) Mondjuk OTL csövi mellett ez nem is kérdés, nincs kimenőtrafó, kegyetlen részletezők tudnak lenni (a "kegyetlen" szó legjobb értelmében). Nem ismerek ezeknél jobb technológiát jelenleg, kb. olyan érzés, mint amikor a szőnyegen sétálok a szobában, tök kellemes a lábamnak, és közben nagyítóval nézegetek a sörtéi közé ezzel egy időben. Akár objektív, akár inkább szubjektív élmény, akár valós, akár becsapós, mint hatás, jelen van és baszottul fel tudja dobni a zenehallgatói élményem. :K

Kábelekről az a véleményem, hogy - egyszerűségüknél fogva (egy erősítőhöz képest) - rendkívül gyorsan eldönthető, jó-e vagy sem. Elektromosan ha rendben van, nem sávkorlátos, nem alulméretezett, nem szétvuduzott baromsághülyeség, hanem egy AP-vel is megmérve kiváló, akkor az "jó, oszt jóazúgy", kész, pont. Minden egyéb szubjektivitás.

És igazat adok Neked abban (is), hogy én is jobban szerettem a kis csövimet denesdr "hígend" transzparens csatlakozós tápkábelével hallgatni, sokkal jobban néz ki, mint a PC-s snassz fekete tápkábel. De az optikán kívül semmi eltérés nincs köztük (jó esetben). :)

----------------------------

Mivel az ember élménye egyaránt objektív és szubjektív faktorok összességén múlik, nem vezet feltétlen minden esetben nirvanába az, ha szigorúan mérésekre hagyatkozunk, ha az adott eszköz csilivili mérve, de amúgy esztétikailag vagy egyéb - szubjektív értéket képviselő szempontból - tök értékelhetetlen. Például ha valakinek szubjektíven számít egy márka, lásd Audio Note, hiába kompromisszumos a kütyü hangja méréseken, nála ez lesz az etalon az össz élményét tekintve , hiszen most mondom, ez két komponensű. Objektív + szubjektív érték.

Itt van az a pont, ahol bejönnek a mindenféle tápkábelek, és hacsak el nem cseszik őket direkt vagy nemdirekt, ha mind hozza a tőle elektromosan elvárt követelményeket (szigetelés, vezető vastagság, masszívság, stb). akkor ezen a szinten nincs különbség köztük, és ami dönteni fog egyik vagy másik javára, az a szubjektív oldal, hogy egyik piros, a másik zöld, a harmadik fekete, a negyedik átlátszó, az ötödiken van gravírozott kis fa bizbasz, és még sorolhatnám a vudu sűrű erdejét. Legyünk polkorrektek, nevezzük ezt "termék design"-nak.

És amikor két, magát audiofilnek valló tábor tagjai egymással ölre mennek, hogy kinek van igaza, valójában "csak" annyi történik, hogy egyik tábor a szubjektivitást zárja ki az alapvetően élményt befolyásoló egyenletből, másik tábor pedig az objektivitástól zárkózik el ugyanígy.

Holott az igazság valahol ott van, hogy mindkét értékrendszer "méréseit", értékeit, figyelembe kellene vennie minden hifistának és ennek mentén eldönthető, hogy "nekem ez jó" , nekem pedig "ez jött be". Nem kellene hittéríteni, nem kellene lepocskondiázni, kinevetni, semmit nem kellene, hanem csak eléülni az adott szettnek adott körülmények között és "hallod, amit én ?" aztán vagy igen, vagy nem. És az úgy jó, mert belül mindenkinek másra van igénye a szubjektív oldalt illetően, ami az össz. élményfaktort legtöbbünknél nagyon is befolyásolja.

Vannak, akik a szubjektív oldalt nagyon elnyomják (ez nem helyes szerintem), vagy abszolút nem fogékony rájuk az agyuk (ez meg totál elfogadható) és csak mérések mentén működnek. Tök rendben van szerintem, mert a másik tábor is tud hasonlót produkálni, amikor mindegy, mit mutat egy műszer, vagy technikai leírás, ha jól szól neki, akkor ő ott elvan azzal. Az élménye jó.

Hát nem az élményért csinálja mindenki ? ;) (Aki nem, ne nevezze magát hifistának, bocs).

------------------------------------------

Na, én ezért csövizek, annak tökéletlensége ellenére is, mert ad egy szubjektív nagy plusszt.. bár szerintem egy kimenőtrafómentes szobai nagy OTL-től (25W8R) 0.14% THD@2W nem rossz, feedback nélkül, 26dB feedback-el pedig 0.007%. :U Szép a sárga, szép a súlya, szép, hogy én csináltam az utolsó csavarig, szép mindene, benne a szív, a lélek, és még emlékek is, hogy az építés folyamatában mikor melyik fázisban épp hol laktam vagy ki volt a párom :))

Zárszóként: ez objektivitáson alapuló topic, vagy legalábbis annak mondja magát. "Műszaki szemmel". Nem véletlen - és jogosan - ekézünk és mondunk véleményt műszakilag kifogásolható megoldásokról.

Annyit azért hozzátennék részemről, hogy szerintem ez közel sem végítélet egy adott dolog milyenségéről és a félreértések azért adódtak a múltban, mert annak értelmezték azok, akik már nincsenek itt, vagy csendben-passzívan kummantva figyelnek.

Mindenki Rómába igyekszik. :)

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119008) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Apropó, tegnap voltam Aréna - Robbie Williams.
Nagyon kellemeset csalódtam, komoly performance, effektek, minden.

Hang is rendben volt, alja különösen, legalábbis a 106-osban, ahol ültem (oldallelátó közepe, hosszában pedig színpad fele eső 1/3-on).

A felső közepek szokásos szúrós kása, egy borzalom, de miután az agyam kiszűrte, a többi nagyon rendben volt.

A csávóban is kellemeset csalódtam.. nagyobb nyálgépnek hittem.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119009) python1 válasza Dißnäëß (#119007) üzenetére


python1
veterán

Itt, most ezzel a hozzáírásoddal nagyon tudok azonosulni. :R

(#119010) proci985 válasza Dißnäëß (#119008) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

jol tolja egyebkent, par eve lattuk szigeten, ott a hang is szokas szerint nagyon rendben volt

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#119011) Dißnäëß válasza python1 (#119009) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Örülök. :K

proci985: rég voltam szigeten, talán idén. Nem szeretem az embereket kerülgetni napokon át, hideg kiráz a tömegtől. Ilyen pár órára elviselem, mint egy Aréna, de a tegnapi is a végére "uh". Majd megnézem a progit és szelektíven kinézek szigetre, ha jön valami izgi. Teljesen lineup függő nálam, csak a "nagyonimádom'-ra ugrok, buli és "csak úgy menjünk ki" szempontból számomra egy nulla. Öregszem :D RW jól tolja, igen, meglepett.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119012) proci985 válasza Dißnäëß (#119011) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

en se szeretem a tomeget, de anno fiatal koromban volt valasztasom:
- vagy megnezem azokat akiket szeretek, es a Sziget ar/ertekben verhetetlen amig elmegyek legalabb 25 koncertre egy het alatt. volt olyan ev, amikor lattunk 40 jo koncertet.
- vagy ulok otthon es nem nezem meg oket
ugyanez volt klubbokkal is.

mi altalaban vagy 1-2 napra vagy egy hetre mentunk mindig lineuptol fuggoen. pl 2007 es 2016 volt eszmeletlenul eros, utobbinal harmas utkozeseink is voltak.

iden mondjuk pentek - szombatot nezem ami kulfoldrol problemas (akkor szoktak sokan lenni kint), de jon Jamie XX, Moderat es Partiboi69.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#119013) kutyek válasza Dißnäëß (#119008) üzenetére


kutyek
senior tag

RW már régen sem tolta rosszul, a "Live in Köln (Cologne) 2001" már több, mint 20 éves. YT-n sajnos nem látom egészben, de virágboltban meglehet...
Kedvenc track a "Kids" virtuális Kylie-val, sztem állat: [link] (persze ebből volt live DVD, nem sziget minőségű mix)

[ Szerkesztve ]

(#119014) OPiiPO válasza Bogyó bá' (#119004) üzenetére


OPiiPO
addikt

szép :K

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#119015) tranceplanet válasza xyzzz (#118933) üzenetére


tranceplanet
addikt

[link] -elég friss
[link]
[link]
[link]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#119016) Bogyó bá' válasza tranceplanet (#119015) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az első: 2x300W leadott teljesítmény a kimenetén, miközben egy szabvány DC-dugón keresztül egy 32V / 3A-es laptop táp eteti.... :))

A két oldal hangerejét külön-külön potival kell állítani, a harmadik poti meg a földművesvakító VU-méter érzékenységét állítja, hogy mindig szépen csapkodjon, bármekkora a hangerő.... Szóval na. :W

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#119017) liszi70


liszi70
nagyúr

Uraim, spotify műsorlistákat keresnék jazz műfajban. Lehet instrumentális, lehet énekes is. Könnyen befogadható, kellemes, máshoz szokott fiatal füleknek a jazz-t megszerettetni képes zenék kellenek. Kifejezetten műsorlistákat keresnék, előadókat/albumokat magam is tudok javasolni, de most jó hosszú műsorlistákra lenne szükség, vegyes előadókkal, változatos, időnként pörgős zenékkel. Néhányba most belehallgattam jazz műfajban, de pár szám után suicid késztetést, enyhébb esetben kóros álmosságot éreztem. :D Szóval amit most én találtam hirtelen, azok eléggé egysíkúak és lassúak a célra. Van javaslatotok?

(#119018) Bogyó bá' válasza liszi70 (#119017) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Keress rá Spoty-n Anouar Brahemre. Ha tetszik amit csinál, akkor ilyesmit még tudok néhányat. És juszt is OFF! :))

Vagy: keress rá a Chesky Records összegyűjtött anyagára - Spulim nevű egyed gyűjtése, és jó.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#119019) tranceplanet válasza Bogyó bá' (#119016) üzenetére


tranceplanet
addikt

48V / 10A a maximum, ha jól tudom. Nem kell a határon járatni, amúgy sem bírná a hő miatt. [link]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#119020) Gino20


Gino20
őstag

Üdv,
Próbáltam rá választ keresni, viszont egyszerűen nem találok, de úgy gondolom itt jó páran tudjátok a választ :)

Egy magassugárzó meghibásodásnak milyen típusai lehetnek? Persze azt olvastam, hogy nagy teljesítmény, vagy túlhajtott erősítő, rossz négyszögjel és elpukkanhat, de van egyéb meghibásodás?

Korábban beszéltük itt, hogy Revel F206 nem feltétlen való hangsokodásra. Nem tettem le róla, igaz ennek beszerzése nem jött össze, de sikerült vennem egy Revel Concerta2 F36-ot, amivel minden téren elégedett vagyok. Bekötöttem, teszteltem, kalibráltam, teszteltem, ment már pár napja és nem hagyott nyugodni a dolog szóval elkezdtem hangoskodni 60-65-ös hangerővel. Erősítő egy Acram AVR10, ami sztereó esetén papíron 2x80W. Hangoskodás közben nem volt semmi gond szóval feltekertem ~70-re (nem tudom ez hány dB, 0-99-ig van skálázva az AVR) és jött a megnyugvás, hogy nincs itt semmi gond, semmilyen tartományban nem hallani torzításokat, de hamar lejjebb is vettem, mert maga a hangerő már kellemetlen volt. Szóval nyugtáztam, hogy minden rendben, a ritka esetenként 60-65-ös hangerővel nem tudok benne kárt okozni.
Ezt követően eltelt kb 1-2 nap és feltűnt, hogy mintha "karcolna" a magas. Azóta a napokban próbáltam többféle anyaggal, közelről is hallgatóztam és valójában nem hallani semmilyen torz, recsegő, sistergő, zörgő hangot, hanem a magas szép tiszta, de akkor is azt érzem, hogy sok és csilingel, karcol.
Létezhet ilyen jellegű meghibásodás?

Igazából 3. hete itthon vagyok lábtöréssel szóval nem tudom, hogy csak sokat hallgattam, hallucinálok vagy tényleg létezhet ilyen jellegű meghibásodás :F

(#119021) orbano válasza Gino20 (#119020) üzenetére


orbano
félisten

Nekem ugyanerre azt választolták, hogy nem. Ha elrontottad, azt kétséget kizárólag hallod, vagy pont hogy nem hallod mert csend lesz, vagy büdös. Mindenképpen valami félreérthetetlen.

A vér nem válik VAZZE!™

(#119022) Gino20 válasza orbano (#119021) üzenetére


Gino20
őstag

És mi lett a megoldás? :)
Valóban nem tapasztalok torzítást, se szagot, se semmit csak tényleg olyan, mintha karcolossá, csilingelővé vált volna.
A napokban lesz egy kis csendes környezet, majd csinálok egy új kalibrálást, hátha elmúlik az érzés.

[ Szerkesztve ]

(#119023) orbano válasza Gino20 (#119022) üzenetére


orbano
félisten

Semmi, beképzeltem én is valamit. Nálam az volt, hogy otthon próbálgattam egy elég drága tweetert, és véletlenül elfelejtettem bekapcsolni a HPF-et, így megkapta a full tartományt és el is kezdtem feltekerni a hangerejét. Aztán nyilván be voltam sz**va :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#119024) Gino20 válasza orbano (#119023) üzenetére


Gino20
őstag

:D
Hát Én egyenlőre úgy érzem, hogy nem képzelgek, setup-ban a magast már levettem 0-ról -2-re, de lehet csak abba kellene hagyni a hallgatózást :) csak hát ez még jó pár hétig nehezen "megoldható"..

(#119025) orbano válasza Gino20 (#119024) üzenetére


orbano
félisten

Lehet halláskárosodást okozott a hangos zene :D vagy lehet tényleg csak annyi van hogy kihallottál most valamit és rá van kattanva az agyad. Szobában amúgy nem lett valami átpakolva? Bútor, lakástextil, akármi.

A vér nem válik VAZZE!™

(#119026) lezso6 válasza Gino20 (#119020) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Bejáratódott a szett. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#119027) Gino20 válasza orbano (#119025) üzenetére


Gino20
őstag

Hát nem tudom :D . Nem, nem lett mozgatva semmi.

#119026lezso6: :) Valójában ~3 éves, de basszus csak surround-ként volt használva :) (fronton talán F228/328 van)

(#119028) lezso6 válasza Gino20 (#119027) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Viccet félretéve szerintem pszichoakusztika, legalábbis tapasztalataim szerint az új hangfalhoz szokás során változhat annak észlelt hangja. Sokan erre mondják, hogy "bejáratták" a rendszert, de valójában a fülüket / agyukat járatták be. :D

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#119029) johnywalker válasza Gino20 (#119020) üzenetére


johnywalker
őstag

De ha H.mozi erősítőről beszélünk, biztos hogy a sztereó topikban tudnak rá választ adni? Vicces megoldásokat már adtak...

(#119030) Gino20 válasza lezso6 (#119028) üzenetére


Gino20
őstag

Lehet csak erről van szó :)
Amúgy az a furcsa, hogy LCR között "ugrálva" :D közelről is bele hallgatva valójában harsányabbnak hallom, mint a Klipsch RP centert pedig ugye erre a márkára szokták mondani, hogy "sok" a magas (meg a mély), persze ez alapján [link] ez barokkos túlzás.

(#119031) Gino20 válasza johnywalker (#119029) üzenetére


Gino20
őstag

Szerintem témát illetően (vagyis, hogy milyen meghibásodási "formák" léteznek egy tweeter esetén) teljesen mindegy, hogy HM vagy sztereó rendszerről beszélünk. Azért itt kérdeztem, mert topikokat olvasgatva úgy látom, hogy itt az ilyen jellegű kérdésekre talán nagyobb a kompetencia, de nem is ragoznám tovább..

(#119035) proci985 válasza Gino20 (#119022) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

tolj ra egy uj kalibralast, meghibasodast azt hallanad

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#119036) Dißnäëß válasza kutyek (#119013) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Volt most is a Kids, nagyot szólt :)
Nálam a She's Madonna.
Másik a Something Stupid a néhai-gyönyörű Kidmannel.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119037) Dißnäëß válasza Gino20 (#119022) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Vagy esetleg kapott egy akkora bejáratást, hogy a beszáradt ferrofluidból kilazult a cséve, a waveguide teszi a dolgát, Te pedig fogod a füled, hogy dafuq van. :D

Szóval ez amúgyis egy magaskiemelős motyó, lehet, csak most állt helyre, nem volt hajtva, vagy Te nem vagy hozzászokva ehhez, hmm ?

Külön-külön is csinálják a jelenséget, bal ill. jobb oldal ?

Szerintem sem hiba, max. a hangváltóba néznék be, mi van ott, mert van némi "bonyizás" benne gyárilag, ez nem standard 3-utas.

Szóval ha a váltóban durrant el valami, mondjuk egy alulspeckózott kondi (kétlem), vagy elko (kétlem), az is adhat ilyen hatást, túl az alap anomáliákon, hogy nem ott és úgy szűr, ahogy kéne.

De előbb hasonlítsd össze őket bal-jobbra tekerve a balance-ot, ha tud ilyet az erősítő.

Ha mindkettő produkálja konzisztensen a feltételezett hibát, akkor az nem hiba, szokjad. :D
Ha csak az egyikük, kezdj aggódni. Kicsi a valsége, hogy mindkettő ugyanott, ugyanúgy elszáll.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119038) Gino20 válasza Dißnäëß (#119037) üzenetére


Gino20
őstag

Hát Én már nem tudom mihez vagyok szokva :) . A klipsch-el szerintem eddig sem egy fátyolos hangfalam volt.
Én sajnos hiába nézegetem, nem értek hozzá :(.
Nincs lehetőség balance állításra, de mind a kettő esetén ugyan azt érzem szóval nem az van, hogy csak az egyik ilyen.
Amúgy épp ma olvastam HM topikban dirac kalibrálással kapcsolatban:
A gyári görbével meglehetősen vérszegény lesz az alsó tartomány, a felső pedig jó eséllyel bántó. A legjobb eredmények úgy születtek, ha a 20 Hz -20 kHz tartományban 6-10 dB különbség adódott, egyéni ízléstől és hangsugárzóktól függően.
Akartam ma e szerint kalibrálni, de egyéb nyűg miatt nem jött össze. Remélem a hétvégén sikerül rendbe tenni az ezek szerint valószínűleg semmit :D

(#119039) orbano


orbano
félisten

Hát én még ennél értelmesebben magyarázó emberrel nem találkoztam. Zseniális. [link]
A kísérlet a hangfal-alapanyagokkal a legtanulságosabb.

A vér nem válik VAZZE!™

(#119040) tranceplanet válasza orbano (#119039) üzenetére


tranceplanet
addikt

Ismerjük, én már többször linkeltem ide tőle, főleg Exciter speaker kapcsán, nagyon jó csatorna, ajánlott!

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#119041) python1 válasza tranceplanet (#119040) üzenetére


python1
veterán

Èn ma dèlután dobtam össze egy pár dobozt, holnap próba.
Ez egy elèggè lapos fali sugárzó lesz, tulajdonkèppen az LCR szettem surround sugárzói. Szelídített PA rendszer, nappaliba álmodva.

[ Szerkesztve ]

(#119042) Dißnäëß válasza Gino20 (#119038) üzenetére


Dißnäëß
veterán

A Dirac eddig amit hallottam belôle, pl. denesdr-nél is többször, hát nekem sem a szívem csücske. Számomra döglötté teszi a hangzást, egy REW-es manuál mérés + korrekcióhoz képest. De lehet van, akinek bejön, ízlések és pofonok.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119043) Dißnäëß válasza python1 (#119041) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Csini. Jó, hogy ekkora tered és helyed, eszközkészleted van ilyeneken dolgozni.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119044) orbano válasza python1 (#119041) üzenetére


orbano
félisten

Mit lehet erről tudni? Én most tervezgetek egy "hasonlót", fent egy Dynaudio D-54h-val.

A vér nem válik VAZZE!™

(#119045) Bogyó bá' válasza python1 (#119041) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nem biztos hogy örülni fog a mélysugárzó annak, hogy így "be van szorítva".... :F

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#119046) python1 válasza Bogyó bá' (#119045) üzenetére


python1
veterán

Lehet, hogy nem fog, de majd megbèkèl a sorsával. :D
Egyèbkènt 100Hz- nèl vágva lesznek, azt kell tudnia csak.
Nemrèg kèszítettem 12 db ilyen fali dobozt rendelèsre, Krix klónok


Meg 4 db zárt 18"- os hangszóróval szerelt, zárt szubot is, szintèn lapos kivitelben.

Egyelőre jól szuperálnak, tulajdonkèppen mind PA hangszóró, de mind moziba.

(#119047) Dißnäëß válasza python1 (#119046) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Te asztalos vagy, vagy "csak" kitanultad ? :D

Én is PA-val tervezek hamarosan 5.1-et, de ha 80-100Hz körül vág az ember, .. én is így tervezem.. akkor oda elég egy 6" is :) + mivel kicsin tartja az ember a méretet, tudja forgatgatni, finomállítani.

A megrendelést értem, de otthonra én nem építenék szatelliteket (vagy akár kicsi frontokat) "falba/falra".

Szép, precíz munka egyébként. :K

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#119048) python1 válasza orbano (#119044) üzenetére


python1
veterán

Ez egy 7.1-es mozi SB sugárzói, a frontokét közelítő dinamikatartománnyal, és azonos gyártótól beszerzett olcsó hangszórókból.
Minden rejtve van ide-oda, vászon mögé az LCR ek, két polcba pedig ezek készültek, ami kap majd szép mintás szövetet.

Dißnäëß
Köszi! :R
Igen, elég lenne, de 8" alá akkor sem mennék, azelőtt bóti cuccok voltak, de sajnos nem hozták az elvárt szintet, nálam a dinamika és torzítatlan hang számít a legtöbbet, ezt csak ilyen sugárzók, vagyis hangszórókkal szerelt dobozok tudnak.
Van merítési alapom, rengeteg tulaj mozijában voltam, de hiányzott mindíg valami, míg nem jártam egy pro mozit birtokló embernél, na onnan aztán nem is volt más alternatíva, nem bántam meg.

[ Szerkesztve ]

(#119049) python1 válasza Dißnäëß (#119047) üzenetére


python1
veterán

Ja az LCR szatelitek, 12"- os kicsikèkkel szerelve. :D a surroundok azok csak 10"- os, de csak azèrt, hogy nagyjából közelítsenek hangban egymáshoz. Vasas szakmával indítottam, aztán elvégeztem egy asztalos sulit (technikummal), aztán 15-év németeknél 5-év Svédeknél.
Most ketten nyomjuk egy mérnök sráccal, és szerencsére csak olyan munkákat vállalunk, amit az országban kevesen, vagy nem tudnak megcsinálni, tehát élvezzük a melót, születnek igazi csodák abban a kis műhelyben.

[ Szerkesztve ]

(#119050) python1 válasza python1 (#119049) üzenetére


python1
veterán

Még az előbbihez, nálunk nincs kötött munkaidő, sőt mikor kiégünk kicsit 1-1 meló után, mindenki megy amerre akar kikapcsolódni, szóval egy álom meló.
Egyébként meglepően jól teljesítenek zenei anyagokkal is, annak ellenére, hogy vászon mögött foglalnak helyet, bár nem igazi hifi hangzás, az biztos.
Olyan falunapi filling jellemzi. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.