Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43151) ManY válasza Toobee (#43150) üzenetére


ManY
senior tag

Nemhiszem hogy egy rip tekintheto barmifele tapasztalatnak v alapnak. Hallgattam en is ripeket... Eleg ferre vezeto... Inkabb csak dinamika meresere jok :(

(#43152) Toobee válasza ManY (#43151) üzenetére


Toobee
veterán

Értem, akkor én kérek elnézést!

https://barbieripnk.hu/

(#43153) AMDFan válasza ManY (#43151) üzenetére


AMDFan
addikt

Nem hiszem, hogy ezt nekem címezted. Soha nem hallottam komoly LP-s rendszert és nekem nincs is kedvem LP-s rendszert építeni több okból sem. De nem is foglalok állást az ezzel kapcsolatos kérdésekben, eszmecserékben. Attól, hogy én vagy Te, vagy andorra nem LP-zünk, még helye van ebben a hifi fórumban, sokkal inkább mint rengeteg offtopic témának ami miatt nem szól be senki...

[ Szerkesztve ]

(#43154) ManY válasza AMDFan (#43153) üzenetére


ManY
senior tag

Köszönöm. Te meg gondolom Tobeenek cimezted ;) :D

(#43155) AMDFan válasza ManY (#43154) üzenetére


AMDFan
addikt

Hehe, igen... :B

(#43156) ManY válasza AMDFan (#43155) üzenetére


ManY
senior tag

Fapaci már nem jár erre? Lacitól szerintem kapnek egy gyors valaszt esetleg leoltast de mindenkepp kezzelfoghato infot...

(#43157) andorra válasza AMDFan (#43149) üzenetére


andorra
őstag

Kérdéseket tettem, fel, mert érdekelt miért hozta fel érdekességképpen, hogy jobbnak hallja az analógot egy punk lemezen, mint annak digitális verzióját és ebből mire következtet. Természetesen nem várhatom el tőled, hogy néhány tucat hozzászólásom ismeretében felfedezd, mikor irónikus és mikor szó szerint értendő egy egy hozzászólásom.

(#43158) AMDFan válasza andorra (#43157) üzenetére


AMDFan
addikt

Az a helyzet, hogy sem nekem, sem másnak nem kell tudnia, hogy mikor ironizálsz és mikor nem. Ezt az internetes fórumokban szokás jelezni valamilyen módon, erre valók például a smiley-k stb...

Mellesleg akárhogyan is olvasom ezt a két mondatodat: "Egy új hittérítő érkezett a fórumba személyeddel? Térjünk át LP-re?" egyáltalán nem az jön le belőle amit az előbb írtál, és szerintem nem csak nekem. Ezúton is kérlek, hogy a továbbiakban ereszkedj le egy mindenki által érthető szintre, és ha az a kérdésed, hogy "miért hallja jobbnak az analógot egy punk lemezen, mint annak digitális verzióját és ebből mire következtet." akkor ezt kérdezd meg, és ne hittérítésről beszélj a hozzászólásodban. A kettő nálam nehezen összeegyeztethető. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#43159) ManY válasza andorra (#43157) üzenetére


ManY
senior tag

Esetleg a szinuszos szünetmentes és most már toroidos leválasztós kérdésben nincs valami tapasztalatod?
Egyébként 10-ből 10-en élethűbbnek hallják, még a laikusok is szo nem merül fel semmiféle kérdés... tapasztalat. az okát nem tudom... könnyen előfordulhat a columbia recordsnál úgy gondolták hogy több pénzért több úgymond "munkát" kap az ember, lehet máshogy masterelték...
de a dinamika meg magától értetődően jobb:
"Daft Punk: Random Access Memories CD - (DR Album:8) (DR Trackmin:6) (DR Trackmax:9)
Daft Punk: Random Access Memories Vinyl- (DR Album:12) (DR Trackmin:10) (DR Trackmax:15)"

itt van review:

Random Access Memories ‎(2xLP, Album, 180g):

"Bravo! Well done! Daft Punk shows some maturity and I love the path they have chosen. They put together a beautiful blend of their many influences with a forward looking atmosphere that is so compelling…You feel you understand where they come from and where they are going. And you just want to go along for the ride!! The vinyl and packaging is absolutely beautiful...I am reminded of the columbia Lp's I bought in the 80's before anyone talked about CDs. To all who hear some crackling and some backround vinyl noises, it is normal for a vinyl that is new to have some imperfections. After all, when they press them they use oil on the stampers...A good spin on a record cleaning machine and voilà, you will get pitch black backround on a well recorded and mastered album. A release like this from a major label in 2013 is no small feat and I must say surprising if you take into account all the compressed junk the recording companies have put out since the beginning of the CD era...Daft Punk wanted to release a record that could be listened to on a hi-fi system and become some sort of a referral recording like Pink Floyd's Dark Side Of The Moon or Steely Dan's Aja…This is a very ambitious objective if you think about it…No one in the recording industry values this thinking, preferring something that sounds loud on Itunes, intenet streaming or MP3 players…An industry that kept putting out very bad recordings since the Cd came about, wanting their tracks to sound the loudest on the radio!!! Because of this, we have lost a lot of knowledge and talent on the quality recording and mastering side of things…just think about the work Rudy Van Gelder did with Blue Note and Prestige and what Steve Hoffman is fighting for…I am not saying this Lp has achieved this referral recording status, but they are close and they have earned my respect for at least trying to do this. Finally a good pop record that I can listen to on my high end system! This will be my soundtrack for the summer!!! To those who say this is not well recorded, I say choose your sources carefully and stop listening to CDs or vinyl mastered from CDs or from any other digital sources…This is the real thing, and please do not take my word for it. Go to the Dynamic Range Database and you will see the numbers speak for themselves. The vinyl album has a dynamic range avg. of 12 on 20, while the mastered for Itunes or any other digital version has a dynamic range avg. of 8 on 20…By the way, my vinyl copy does not say ''mastered for Itunes''..If that would be the case, this vinyl would not sound as good as it does!! 4.5 out of 5!!"

[ Szerkesztve ]

(#43160) andorra válasza ManY (#43156) üzenetére


andorra
őstag

(#17785) fapaci válasza Auratech (#17782) üzenetére 2011-08-04 15:16:39
Ez volt az utolsó ebben a fórumban.

Neked is figyelmedbe ajánlom a részletes keresés lehetőségét ! Mindössze annyit kellett tennem, hogy beírtam a felhasználónevet. (Régen regisztrált felhasználók is használhatják.)

Nálam a hálózat és az azzal kapcsolatos manipulációk, kismegszakítók, kábelek, alig játszanak szerepet, szemben sok minden mással.

[ Szerkesztve ]

(#43161) ManY válasza AMDFan (#43158) üzenetére


ManY
senior tag

Az az igazság hogy én is úgy értelmeztem mint te, nem úgy ahogy megpróbálta Andorra megmagyarázni csak nem akartam belemenni az oltogatós játékba. Még korán van hozzá... meg féltem hogy legyőz a rutinjával :D

(#43162) ManY válasza andorra (#43160) üzenetére


ManY
senior tag

Megbocsáss. Nem azért mert érdemben nem szólsz hozzá semmihez és csak kötözködsz de lenne egy indiszkrét kérdésem... Téged vertek kiskorodban?

(#43163) blattida válasza ManY (#43145) üzenetére


blattida
nagyúr

Akkor a lemezjátszód tápja körül néznék szét vagy a kábeleinél, testelésénél.

A szünetmentessel mi a célod? Addig, amíg nem a beépített akksikról táplálja a készülékeid, addig túl sok pozitívumot nem fog okozni, de nem is a hálózati zavarszűrés a feladata, az alces-nek viszont igen.
Csakúgy a leválasztó trafó sem fogja a hálózati zavarokat teljesen megszüntetni, csak csökkenteni tudja őket, viszont sokat segíthet.
Ha a hálózat felől jövő tranzienseket, zajokat nem szünteti meg vagy nem csökkenti megfelelő mértékben az alces, akkor valami nincs rendben vele és igen, beszélhetsz Szabó Zoliékkal erről.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43164) ManY válasza blattida (#43163) üzenetére


ManY
senior tag

Köszi a segítséget. Felveszem Zolival a kapcsolatot...
Esetleg még megtudnád írni hogy készre szerelve hol lehet beszerezni olyan leválasztó trafót amit érdemes lehet a láncba kötni? Meg hogy egyáltalán hogy megy ez a dolog...

(#43165) andorra válasza ManY (#43162) üzenetére


andorra
őstag

Érdemben: jobbfajta DIY félvezetős és csöves erősítőkkel és LP használattal hasonló problémákkal találkoztam. Ma már egyik feltétel sem adott, így ezek a zavarok (is) teljesen megszűntek.

(#43166) blattida válasza ManY (#43164) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha nem akarsz a szereléssel vagy építéssel foglalkozni (úgy tűnik, hogy nem), akkor vehetsz ilyen készülékeket, például egy ilyet vagy egy diy-er fórumtársat megkérve építtetsz valami hasonló eszközt. Illetve, nem tudom, mennyit szánnál rá, mert azért vannak jócskán ilyen eszközök, lényegesen több pénzért is...

Úgy megy, hogy a használni kívánt konnektorba egy tápkábellel bekötöd a leválasztó trafót és annak a kimenetére vagy kimeneteire kötöd a tápkábeleikkel a használni kívánt berendezést vagy berendezéseket.

A leválasztó transzformátor primer tekercse kapja a hálózati 230 voltot, a szekunder tekercse pedig adja a "szűrt" 23 voltot a készülékek számára. A transzformátor működési elve, a tekercselési mód, a használt vasmag és szigetelés anyaga és konstrukciója biztosítja a zavarszűrést és zavarelnyomást.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43167) #71562240 válasza ManY (#43164) üzenetére


#71562240
törölt tag

Elvileg nyilván a szinuszjelgenerátor a legjobb - már amennyire valóban szinuszos. Aztán, hogy a gyakorlatban mi a legkevésbé rossz, azt a konkrét körülmények közti és konkrét zenehallgatóval történő próba mutatja meg, hiszen mindnek vannak káros hatásai is, talán csak az akkumulátornak nincsenek - mármint a hangra. Amivel a hálózati zavart szűröd, azzal a hangminőséget is szűröd. Ez igaz az Alcesre is természetesen.

(#43168) #71562240


#71562240
törölt tag

A veszekedő szándékúak pedig inkább az értő olvasásba fektessék az energiát - javaslom.

(#43169) blattida válasza blattida (#43166) üzenetére


blattida
nagyúr

Természetesen a "szűrt" szekunder oldali feszültség is 230 volt, csak lemaradt egy nulla!

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43170) ManY válasza blattida (#43163) üzenetére


ManY
senior tag

Értem, alapvetően ott a gond az eddigi elméletemmel hogy én azt hittem egy ilyen szünetmentes folyamatosan akksiról táplálja majd a rendszert...
Nem ismersz véletlen olyat ami nem csak áramszünet esetén hanem folyamatosan az akksikat használja?

(#43171) ManY válasza blattida (#43166) üzenetére


ManY
senior tag

Pont az általad linkelt hirdetéssel már szemeztem pár napja :D
Akkor annyira nem álltam távol a megoldástól :) Igazából azt hittem a szünetmentes egy jobb megoldás lesz, de úgy fest hogy nem úgy működnek ahogy én azt elképzeltem :(

(#43172) ManY válasza #71562240 (#43167) üzenetére


ManY
senior tag

Sajnos tisztában vagyok vele... Az Alces beszerzésekor lejártam ezeket a köröket és hosszas mérlegelés után meg próba után vettem 1-et... lehet nem kellett volna, most már mind1 :(

(#43173) blattida válasza ManY (#43170) üzenetére


blattida
nagyúr

Olyat, ami folyamatosan tölti az akkukat és közben folyamatosan akkumulátoros üzemű? Szerintem olyan nincs, műszakilag sem lenne indokolt megoldás, hiszen az akksik után kell egy valamilyen inverter, ami elállítja a 230V AC-t.
Ha ilyesmire lenne szükséged, akkor olyan eszközre kell beruháznod, amely újraépíti a hálózati 230V-os szinuszt, de az meglehetősen költséges vásárlás lenne...még használt és olcsóbb készüléket feltételezve is...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43174) #71562240 válasza ManY (#43172) üzenetére


#71562240
törölt tag

Nem tudom, a hálózat reparálásával foglalkoztál-e, de szerintem a tünetek alapján a következő logikus lépés a kismegszakító cseréje, és a többi ág jobb leválasztása, jobb földelés... lenne. Ennyire nem kéne behallatszania az egyéb készülékeknek a hifi ágba.

(A kismegszakítók hangminőségéről lásd például Darvas László Hi-Fi Magazin-beli és Hi-Fi Piac-beli cikkeit.)

(#43175) Lompos48 válasza blattida (#43166) üzenetére


Lompos48
nagyúr

A transzformátor működési elve, a tekercselési mód, a használt vasmag és szigetelés anyaga és konstrukciója biztosítja a zavarszűrést és zavarelnyomást.

Mindezt hogy csinál(hat)ja? :F Kíváncsi lettem. :K

(#43176) Ribi válasza ManY (#43170) üzenetére


Ribi
nagyúr

Beledugod a szünetmentest egy kikapcsolható elosztóba és ha beröffented a rendszert, kikapcsolod a 230-at a szünetmentesből, onnan aksiról megy addig amíg bírja. Persze a csipogóját sem árt majd kikapcsolni, mert az állandó sípolás sokat ront a zenehallgatás élményén :D
Meg nem tudni mikor merül le :U
Plusz egy igen nagydarab szünetmentes kell ami sokáig bírja. Mert ugye ezeket nem arra tervezték, hogy órákat bírja aksiról.

[ Szerkesztve ]

(#43177) schawo válasza ManY (#43159) üzenetére


schawo
titán

A dinamika nem magától értetődően jobb, hanem mert egy másik master eredménye. Szegény Daft Punk albumot is (lévén hogy elektronikus zene) digitális alapról nyomták.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43178) bajnokpityu válasza schawo (#43177) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Szokás még szidni szegény vinyl rippeket. Háát, azért a kuzma XL, esoteric nagy AD, és komoly kábeles rendszerrel, azért marad még igy is benne zene :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43179) ManY


ManY
senior tag

Nézegettem hogy egy kb kamion akksi meg egy 1000w inverter 170 korulre jonne ki... Annyira azert nem vesz... Van ennek meg valami hatulutoje tutira kulonben minden high end rendszer arrol menne...

(#43180) bajnokpityu válasza ManY (#43179) üzenetére


bajnokpityu
félisten

úgy hivják dinamika.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#43181) blattida válasza ManY (#43179) üzenetére


blattida
nagyúr

Akkor nem túl jó akkukat néztél, nagyon sok múlik ugyanis rajtuk, hangban is, nem csak anyagiakban.
Nagy áramú eszközökhöz, hangra, annyira nem jó az akkumulátor.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43182) schawo válasza bajnokpityu (#43178) üzenetére


schawo
titán

Láttam már egy csomó vinil ripet E-MU 0202-vel...

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43183) Lompos48 válasza blattida (#43181) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Nagy áramú eszközökhöz, hangra, annyira nem jó az akkumulátor.

Mit nevezel nagy áramnak? A nem jó csak hallható vagy mérhető is? Milyen természetű a különbség?
Komolyan kérdezem. :K

(#43184) blattida válasza Lompos48 (#43183) üzenetére


blattida
nagyúr

Legalább 4-5 amper esetében már érzékelhetően lassabbá, kevésbé dinamikussá válnak az akkus táplálású hifi erősítők, végerősítők.
Természetesen mérhető is, hiszen minél kisebb az akku belső ellenállása, annál jobban megfelel a célra, de ugyanaz a probléma velük, mint a nagyobb kapacitású pufferkondikkal, azaz kisebb kapacitásúak jobban megfelelnek, viszont azokból sok kell, és azok normális töltése, kezelése eleve problémás, a korrekt kivitelezés (megfelelő akkuk, azok töltése, karbantartása, frissítése) pedig vagyonokba kerül, ergo, nagyon drága, azon az áron pedig inkább ott a tiszta 230V szinusz generálás, ami hangra jobb eredményeket mutat nagy áramú eszközök használata mellett is.

schawo
Hallottad is őket?

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43185) schawo válasza blattida (#43184) üzenetére


schawo
titán

Pfff, igen. Az első x kísérlet ilyen volt, azóta nem is nézek rá a ripekre.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#43186) Ibituba


Ibituba
aktív tag

Van érdemben különbség banándugós kontra sima kábelvég csatlakozás között? Vagy csak praktikum azoknak akik gyakran húzzák szét a hangfalat,erősítőt?

(#43187) #71562240 válasza Ibituba (#43186) üzenetére


#71562240
törölt tag

Általában jobban is szól jó minőségű dugóval, kivétel a kivétel.

(#43188) Ibituba válasza #71562240 (#43187) üzenetére


Ibituba
aktív tag

értem. a kivétel ,kivétel, tehát vagy jobb vagy nem ,de melyik dugó mondható jó minőségűnek? pl?

(#43189) rappit4 válasza andorra (#43043) üzenetére


rappit4
őstag

No, akkor írok róla véleményt, hogy ne csak a félkész termékekről legyen beszámoló. Első bekapcsolás a trafókkal rendben ment, semmi brumm, rádugtuk először a kazetta lejátszót, szól minden rendben, most már jöhetett a médialejátszó (DAC és CD lejátszó hiányában egyelőre csak így, ezzel), na itt volt az amikor csak néztünk egymásra meredten. Legelsőre Rebecca Pidgeontól a Spanish Harlemet hallgattuk FLAC formátumban, hiszen ezt mind ismertük és sokat is hallgattuk a Yamaha házimozin, hát amit tapasztaltunk az az volt, hogy a hangszórók eltűntek és egy színpad lett előttünk, míg a Yamahánál rá tudok mutatni, hogy honnan is jön a zene. Elképesztő volt, a magasak is gyönyörűek, viszont a mélyekkel itt még nem voltam megelégedve. Jöhetett Dave Brubeck-től a Take Five, itt a zongora mintha a szobában szólt volna, lenyűgöző volt. A mélyekkel itt sem voltam még megelégedve, először a 2,2uF-es kondira gyanakodtam, mert oda elvileg 10uF-es kell, megpróbáltunk minden tényezőt kizárni, ezért levettük a házi készítésű állványról a hangszórókat hátha az a ludas. Hát a mély még így sem jött meg, de mintha javult volna. Jöhetett egy kis elektronikus, Daft Punk-nak a "Tron Legacy" filmzenéjét tettem be FLAC minőségben. Itt is ugyan az a jelenség, mint eddig, szinte semmi mély, apum a Flac-ra gyanakodott, hogy maga a felvétel ilyen, ezért beraktam a Hotel Californiát a The Eagles-től. Na ez volt az a pont, ahol már végre helyén voltak a mély hangok is és egyben az a pont, ahol felhagytam az ilyen kókány flac-okkal. Néztünk egy-két Prodigyt is ami viszont megvolt Flac-ban és MP3-ban is, amit tapasztaltunk az az volt, hogy az MP3-ban sokkal jobbak a mélyhangok, mintha a FLAC-ban 20-50Hz-re vinnék a mélyhangokat, amik csak mélnyomón jönnének ki. Most, hogy bemelegedett a cső és a legtöbb alkatrész, visszatértünk az Audiophile Recods-ra és a Take Five-ra, így bemelegedve százszor jobbak voltak a mélyek, sokkal megfogottabb volt. Összességében nagyon szuper egy erősítő és elmondhatom, hogy az én kezem műve(az összerakás része természetesen). Most már csak jobb hangsugárzók kellenének :).

[ Szerkesztve ]

(#43190) blattida válasza rappit4 (#43189) üzenetére


blattida
nagyúr

Jó a csöves hta, ujjlenyomatok nélkül, hiába lesz tőle egyébként megfogottabb!! :((( ;]

A Flacplayer melyik változata van nálad? :)

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#43191) rappit4 válasza blattida (#43190) üzenetére


rappit4
őstag

Mede8er MED600 :)
(#43189) rappit4 : (A Hotel California az CD-ről volt átmásolva egyébként.)

[ Szerkesztve ]

(#43192) AMDFan válasza rappit4 (#43189) üzenetére


AMDFan
addikt

"Daft Punk-nak a "Tron Legacy" filmzenéjét tettem be FLAC minőségben. Itt is ugyan az a jelenség, mint eddig, szinte semmi mély, apum a Flac-ra gyanakodott, hogy maga a felvétel ilyen, ezért beraktam a Hotel Californiát a The Eagles-től. Na ez volt az a pont, ahol már végre helyén voltak a mély hangok is és egyben az a pont, ahol felhagytam az ilyen kókány flac-okkal. "

Az, hogy van-e, mennyi és milyen frekvenciájú mély egy zenében, az nem a formátumtól függ, hanem a stúdiómunkán. Természetesen ahogy schawo is írta korábban, a vinyl kiadványokra más maszterelés kerül rá, tehát akkor igaz ez, ha mindkét esetben CD volt az eredeti forrás.

"amit tapasztaltunk az az volt, hogy az MP3-ban sokkal jobbak a mélyhangok, mintha a FLAC-ban 20-50Hz-re vinnék a mélyhangokat, amik csak mélnyomón jönnének ki."

És ki viszi le a mélyhangokat a flacban? :DDD A manók?

[ Szerkesztve ]

(#43193) contaxg válasza AMDFan (#43192) üzenetére


contaxg
veterán

És ki csinál MP3-ból FLAC-okat? Akik a torrent rátájukat így szeretnék növelni... :C

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#43194) AMDFan válasza contaxg (#43193) üzenetére


AMDFan
addikt

De hogy jön ez ide? :)

(#43195) RetepNyaraB válasza AMDFan (#43194) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

gondolom az mp3-ból konvertált flac az nem fog annyira domborítani. :N

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#43196) AMDFan válasza RetepNyaraB (#43195) üzenetére


AMDFan
addikt

ne menjünk bele...

(#43197) andorra válasza rappit4 (#43189) üzenetére


andorra
őstag

Köszönöm a beszámolót. Örülök, hogy ilyen sikerélményed volt. Most előtted a lehetőség, hogy sok egyéb tekintetben tovább lépj.

(#43198) #71562240 válasza rappit4 (#43189) üzenetére


#71562240
törölt tag

Gratulálok én is, egyúttal kérdezem, hogy végül mennyi lett az anyagár?

(#43199) andorra válasza #71562240 (#43198) üzenetére


andorra
őstag

Észrevettem, hogy mióta a NAV-nál dolgozol, hirtelen megváltozott az érdeklődési köröd.

(#43200) #71562240 válasza andorra (#43199) üzenetére


#71562240
törölt tag

Pssszt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.