Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38001) #71562240 válasza KisTücsök (#37997) üzenetére


#71562240
törölt tag

Mindez megerősíti, hogy minden bizonnyal vagy a lézerfej elgyengülése, esetleg a szervó megzakkanása a hiba oka. Feltehetőleg emiatt adta el a gazdája, gondolta "hátha kimagyarázható" (hacsak nem útközben romlott el benne valami, de nyilván te szállítotad óvatosan). Nincs mit filozofálni azon, hogy esetleg a Micromega így meg amúgy, hanem ez a konkrét készülék hibás. Főleg, hogy eredeti lemezekkel is baja van, de az írottakkal sem szabad baja lennie, ez az olvasóegység a flexkorongot is ki kell tudja olvasni. Hibás a készülék, a konkrét készülék a hibás, azaz nem attól ilyen, mert a Micromega ilyennek csinálná, ennek nem is lenne értelme.

(#37992) Auratech A Nancy Argenta tényleg elég jó minőségű hangfelvétel, tisztán, pontosan, informatívan, és nem érdesen szól. Mármint ahhoz képest nem érdes, hogy digitális és régizene, mert azért analóg hangfelvételként persze ez túl kemény lenne.

[ Szerkesztve ]

(#38002) perempe válasza kjani18 (#37998) üzenetére


perempe
addikt

USA-ban jóval előrébb tartanak. A First Baptist Church of Lincoln Gardens-ben (New Brunswick, NJ) hallottam profi zenészekkel kísért kórust. 2 orgonistával beszéltem is, nagyon tetszett a játékuk.

Sarasota-ban egy helyi szinten ismert énekest (Natasha Milhouse) hallhattam több alkalommal egy kisebb templomban, akit amatőr zenészekkel. később hallottam, hogy helyi énekversenyt nyert, második olyan énekesnő lett, aki a Karaoke Battle (NBC) döntőjébe jutott.

mondjuk említett templomokban kiváló hangosítás volt.

ha választhatnék, akkor inkább ezek, mint Joshua Bell...
---

pár hete egy hangszerboltban voltam, akkor a tulaj játszott pár nótát jobb cuccon (Ketron Midijay) rendes hangosítással, és az is baromira tetszett.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#38003) blattida válasza #71562240 (#38001) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha mindig a lemezeknek ugyanazon részéh hibázik, az nem fej vagy szervó hiba.
A szán előtolása nem megy megfelelően.
Mindenesetre több lemezzel is rendesen végig kellene próbálni.

KisTücsök
Ha tisztítással, kenéssel nem megoldható a probléma, akkor bizony tényleg vissza kell cserélni.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38004) KisTücsök válasza #71562240 (#38001) üzenetére


KisTücsök
addikt

Jó jó értem. :) De azért még futunk vele egy kört.

Az eladó amúgy apám régi ismerőse, mint később kiderült. Elvileg nem is használta rég óta.

Még holnap egy alapos próba. Mint írtam, az eredetiknél annyira nem volt jellemző. Kb ötből kettőnél, és csak egy kicsit, szóval akár lehet véletlen is. De majd holnap kiderül. Az elejétől a végig le kell mennie ahhoz, hogy kilehessen jelenteni, hogy jó vagy nem.

Amúgy ezen mi került anno több, mint 300k-ba?:D Mert jó, jó, meg jobb is, mint a HK, de nem ennyivel... Legalábbis új árakat nézve. A Micromegát, mint nevet ennyire meg kellett fizetni? Vagy ez már azért komolyabb kábelekért kiált, ezért nem is adja ki magából a maximumot? PC-s tápkábel, fapaci ic, neotech 2.5k/m-es hangfalkábel...

(#38003) blattida: Amúgy úgy mindig ugyan azon a részén, hogy pl az egyiknek az első számnál a 20.sec-nél, a másiknál meg az ötödik számnál a 30.sec-nél, de ennél az első szám meg normálisan lemegy, ahogy az előzőnél meg az ötödik szám megy le gond nélkül. Csak azért mondom, hátha nem így értetted.

[ Szerkesztve ]

(#38005) #71562240 válasza blattida (#38003) üzenetére


#71562240
törölt tag

Na de (KisTücsök visszajelzése szerint is) a lemezeknek nem ugyanazon részén hibádzik, hanem egyiknek az egyik részénél, másiknak a másik részénél, harmadiknál sehol. Ez esetben nem a szán előtolásával van baj, minthogy annak tisztítása-kenése nem is segített. KisTücsök leírása alapján egyes lemezek kiolvasásával van a baj, attól függően, hogy adott lemez mennyire olvasható az adott részeken.

Szerk.: látom közben még inkább egyértelműsítette KisTücsök.

(#38004) KisTücsök "Amúgy ezen mi került anno több, mint 300k-ba? Mert jó, jó, meg jobb is, mint a HK, de nem ennyivel... Legalábbis új árakat nézve. A Micromegát, mint nevet ennyire meg kellett fizetni? " A nevet is, aminthogy ebben a kategóriában más márkák neveit is meg kell fizetni, másrészt ezen a szinten már felettébb exponenciálisan nőnek az árak egységnyi minőségjavuláshoz, harmadrészt hibás a készülék, negyedrészt eben az árkategóriában erősen ízlés kérdése a készülék tervezése is és a hallgatása is, lásd Ear és Blattida az árához képest átlagosnak mondja a típust, én pedig jó vételnek.

[ Szerkesztve ]

(#38006) #71562240 válasza #71562240 (#38005) üzenetére


#71562240
törölt tag

(#38004) KisTücsök Ötödrészt, ebben a "középaudiofil" kategóriában a készülékek hangminősége általában nem túl látványos, nem túl informatív, inkább hosszan hallgathatóan szép, finomkodós - bár kétségtelen, hogy vannak a Stage3-nál látványosabb erdményeket felmutatók is ennyiért.

(#38007) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Értem. Ezt a kérdést végül is vedd úgy, hogy fel sem tettem, mert úgy igazán még "nem volt idő meghallgatni", hisz ez miatt az olvasási probléma miatt fájt a fejem. Amúgy a cél is az lenne, hogy egy hosszan hallgatható rendszer legyen az eredmény.

Ha meg ez nem jön össze, ergo vissza kell cseréltetni (még mindig maradjunk a feltételes módnál), akkor inkább várok egy kicsit, és rámegyek majd egy 8000CD-re szerintem.

(#38008) blattida válasza KisTücsök (#38004) üzenetére


blattida
nagyúr

Akkor ez lézer probléma, amit lehet, hogy orvosolna egy alaposabb lencse takarítás, ami azt jelenti, hogy belső oldalon is, de lehet, hogy már nem...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38009) eclipse006 válasza KisTücsök (#38004) üzenetére


eclipse006
őstag

Lézer hiba lesz, nálam is volt már korábban egy Marantz játszó, amiben ugyanez a mechanika volt, és hasonló jelenséget produkált(de kb. az összes számnál). Fejcsere megoldotta a problémát.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#38010) Colos1


Colos1
őstag

Itt is megkérdem.

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#38011) KisTücsök válasza eclipse006 (#38009) üzenetére


KisTücsök
addikt

És olyat honnan, mennyiért? Az a baj, hogy... Na, akkor egy kis összegzés:

Jelenleg úgy állunk, hogy eredetinél nagyon-nagyon ritkán játssza el. Konkrétan két alkalommal fordult elő a kb 15 lemezből (végig nem ment az összes, de mindegyik számnak kb a fele megvolt hallgatva. Amúgy ezeknek a lemezeknek a nagy része nem mai darab, kissé karcosak is, némelyik). Betudhatjuk véletlennek? Egy-egy karcnak? Másoltaknál a Verbatim felejtős, valamelyiket be sem olvassa, valamelyikkel nagyon, valamelyikkel egy kicsit szarakodik. Amúgy amikor megvettem év elején, még nézegettem is, hogy mennyire átlátszó az egész, furcsálltam is, főleg egy SONY-hoz képest (de a többihez is) de itt meg is álltam, jobban nem izgatott a dolog. TDK is kicsit szívatja, de annál főleg a vége fele, ahogy a Maxell is. A Sony-val semmi baja, azzal a hárommal legalábbis. De ebből a 3 márkából kevés az írott lemez.

Egy telefon majd azért megy az előző tulajdonosnak, hogy nála mi volt a helyzet.

Sajnálnám, mert tényleg jó cucc. Most, hogy volt idő jobban belehallgatni.

(#38012) blattida válasza KisTücsök (#38011) üzenetére


blattida
nagyúr

Itthon vagy ebay például, nagyjából 5-6 ezer forint újonnan a CDM 12.4-es.
De ezt vissza kell cserélni.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38013) #71562240 válasza Colos1 (#38010) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ebben a kategóriában például ismerkedj a HiVox Lupus, Cambridge Audio DacMagic megfelelô változataival. Vagy valami DIY-t is nyilván ajánlanak majd.

(#38014) eclipse006 válasza KisTücsök (#38011) üzenetére


eclipse006
őstag

Tuti, hogy haldoklik a fej. A mostani Marantz-omban is ugyanez a mechanika van, és gond nélkül visz mindenféle írott CD-t.
Illetve meg van még a Philips játszóm is, amiben szintúgy ez a mechanika van. Szívesen odaadom kipróbálni ha érdekel a dolog.

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#38015) blattida válasza eclipse006 (#38014) üzenetére


blattida
nagyúr

Neked a cdm 12.1-es van, az nem egészen ugyanaz.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38016) blattida válasza blattida (#38015) üzenetére


blattida
nagyúr

Bár maga a lézer ugyanaz mindkettőben.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38017) eclipse006 válasza blattida (#38015) üzenetére


eclipse006
őstag

Fej sem egyezik? Most, hogy mondod meglehet, mert nekem a fejen külön nincs TDA-chip, hanem a panelon van...

Közben megnéztem, sajna nem egyforma, abban különböznek amit fentebb is írtam...

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#38018) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Innen melyik? Ha az alsó, akkor szívás. Marad ebay.

(#38019) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Még egy kérdés. A Verbatimokat, illetve az összes többit is a 720-as HK simán beolvassa, lejátssza (már ameddig, mert ugye szar a mechanikája, de ez más történet), ez a Micromega meg nem. Ez azért lehet, mert a Micromega érzékenyebb a szar/karcosabb/akármilyenes/szarul kiírt, stb lemezekre? Vagy ez kizárva?

Másfél éve volt cserélve benne az olvasófej. Az előző tulajnál soha semmi ilyesmi nem volt tapasztalható. Biztos nem nálam van a hiba? :F

Nagyon sajnálnám, mert egyre jobban tetszik a cucc. Amúgy visszaveszi, nem gond, de még mindig hezitálok.

Nebulo ezzel a Verbatimos malőrrel tényleg elbizonytalanított. Hogy az írottak 85%-a olyan, és biztos a CD-a szar. De akkor a HK miért olvassa gond nélkül? Meg én idén vettem, és nem MO-ról származik. Vagyis gondolom.

(#38020) ozzy711 válasza KisTücsök (#38019) üzenetére


ozzy711
őstag

Ahá, szóval arról van szó, hogy jó érzés egy egykor 300 k-s cd játszó tulajdonosának lenni igaz? ;]
Megértelek, de ha hibás akkor hibás el kell ismerni... inkább vidd el egy szakihoz és kérj ajánlatot a javításra.
Anno az első cd játszóm 92 körül egy Sony Midi rendszerből zaciba adott volt ( 20 k körül vettem, ami akkoriban nem számított olcsónak ).
Ez olyat csinált, hogy rapszódikusan ugrott előre egyet ( néhány másodpercet ) és onnan folytatta. El vittem szervízbe, ahol beszabályozták a szervót és jó is lett, de nem kockáztattam így gyorsan túl adtam rajta, ( veszteséggel ) biztos-ami biztos.
Egyébként nekem volt anno egy Stage 1-em, ezért át tudom érezni a dilemmádat! Azon semmilyen lemezen nem hibázott ( még nagyobb készülékmozgásoknál sem, mert atom stabil készülék háza van, amit gondolom alátámasztasz ), úgyhogy nem a lemez lesz a hibás ( sajnos )! :(

[ Szerkesztve ]

(#38021) KisTücsök válasza ozzy711 (#38020) üzenetére


KisTücsök
addikt

Persze, hogy jó érzés. De nem csak erről van szó. Tényleg jó cucc, ma komolyabban is leültem hallgatózni, és tetszik, nagyon is. Ehhez képest a HK...

Na mindegy, megy a lejátszó úgy néz ki.

(#38022) blattida válasza KisTücsök (#38018) üzenetére


blattida
nagyúr

Elég csak a fölső, mivel elég csak maga a lézer és annak szerelvényei.
Ha hibátlan lenne a lézere, akkor a micromega sem problémázna a lemezeiddel.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38023) KisTücsök válasza blattida (#38022) üzenetére


KisTücsök
addikt

Értem. Keresünk valami szakit, hogy átnézze tetőtől talpig, aztán majd meglátjuk. Ha semmi eredmény, megy vissza az előző gazdájához. Amúgy köszönöm mindenkinek a segítségeket, felajánlásokat.

Na de váltsunk témát. :D

Egy elosztó-szűrő, ami elvileg javít a rendszer hangján, egy másik mezei elosztóba is dugható? Vagy csak a konnektorból kapott áramot szereti? Azon az oldalon ahol a HI-FI rendszer van, egy árva konnektor sincs.

(#38024) blattida válasza KisTücsök (#38023) üzenetére


blattida
nagyúr

Láttam,hogy odaát is ment az ötletelés. Lehet, hogy orvosolható beállítással, de nem biztos.
A trafózúgás is a micromeca sajátja vagy más eszközé?

Elosztóba is dugható, úgy is működni fog és teszi a dolgát.
Az egy más kérdés, hogy az oldható csatlakozásokból sem szerencsés halmozni a kontaktokat, ám ez más lapra tartozik.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38025) #71562240 válasza KisTücsök (#38019) üzenetére


#71562240
törölt tag

A "még egy" kérdésedet valójában már negyedszer teszed fel, negyedszer jelzem, hogy nincs mit csűrnöd-csavarnod azon, hogy hátha nem is hibás, hanem csak a Micromega hátha erre-meg arra érzékenyebb, stb. Nem, nem! Ez a készülék hibás!!! Tudomásul kell venned! (Csak azért nem teszek ki egy vigyorit, mert végül is gyászos dologról beszélünk.)
Ezekután két lehetőséged marad, vagy visszafizetteted, vagy megjavíttatod. Ha olcsón vagy nem túl drágán sikerül megjavíttatnod, akkor még mindig jól jársz, hiszen kirívóan olcsón kaptad meg, az eredetileg 300ezer feletti árú (és szerintem hangú) lejátszót. Én eredetileg két hibát tartottam a legvalószínűbbnek, tobábbra is fennáll, hogy közel sem biztos, hogy az olvasófej optikájával-lézerével van a baj, könnyen lehet, hogy a szervó rosszalkodik, főleg, mivel az olvasófej a minap volt cserélve. Lehet, hogy a cserekor állítottak be rosszul valamit (pl. rossz az olvasási szög, vagy a lézer energiája túl kicsire van állítva...) ez a harmadik legvalószínűbb lehetőség.
A készülék hibás, vagy javíttatod, vagy visszadod! Azt revideálom, amit korábban mondtam, hogy nem érdemes javíttatni, hiszen ha sikerül megjavíttatni épelméjű áron, és utána egy darabig nem romlik el, akkor még mindig nagyon jó vásárt csináltál.

[ Szerkesztve ]

(#38026) KisTücsök válasza blattida (#38024) üzenetére


KisTücsök
addikt

Ja, azé. Erre itt nem tértem ki (illetve odaát sem én, de lényegtelen), mert az olvasási hibája érdekelt jobban. összefüggést meg nem láttam a kettő között, lehet tévedtem. Már mindegy.

Kösz amúgy.

(#38025) kammerer: Az lesz, az lesz. Ha viszonylag olcsón meglehet javíttatni, akkor mindenképpen megfogjuk, ha nem, megy vissza.

"hogy nem érdemes javíttatni" Gondolom akkor a nem szót véletlenül írtad bele.

[ Szerkesztve ]

(#38027) #71562240 válasza KisTücsök (#38026) üzenetére


#71562240
törölt tag

Direkt írtam bele, hiszen azt revideálom, azaz átértékelem. :D

(#38028) KisTücsök válasza #71562240 (#38027) üzenetére


KisTücsök
addikt

Oh. :B

(#38029) Toobee


Toobee
veterán

Beszélgettünk múltkor az elhelyezésről. Nem tudtam aludni kedden, ezért csörögtem csattogtam egy kicsit éjszaka. Röpke 3 óra alatt átpakoltam mindent. Behordtam a sarokba minden kacatot, amit találtam és leültem egy kicsit zenét hallgatni. Jobban tetszett, mint az előző elhelyezés, de még mindig nem volt az igazi. Ma délelőtt megint volt egy kis időm és ismét egy pár órás tesztelgetés során elhelyeztem a dobozokat is, a számomra legmegfelelőbb helyre. Nagyon tetszik, amit hallok! Sajnos a szoba szélessége miatt nincs akkor színpadom, mint szeretném, de jelenleg ebből kell gazdálkodni. Megemelkedett a színpadkép, nagyobb lett a tér, jobban leválik a dobozokról a hang. Végre komolyzenét is élvezettel lehet hallgatni, mert nem mosódnak egybe a hangszerek :C
Magastól mérve, az oldalfaltól 61 cm, ablaktól 150, és a két doboz között 230 cm van.


https://barbieripnk.hu/

(#38030) ozzy711 válasza Toobee (#38029) üzenetére


ozzy711
őstag

Jónak tűnik, csak azt nem írtad le, hogy te milyen messze ülsz a dobozok síkjától? Egyébként nálad már karácsony van ;] vagy csak rosszul látom?

(#38031) Patice válasza ozzy711 (#38030) üzenetére


Patice
nagyúr

Nem már, még.... :DDD

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#38032) mp54 válasza Toobee (#38029) üzenetére


mp54
senior tag

A tv-nek támasztott kép "miből" van? Direkt van ott hangelnyelőnek?

(#38033) andorra válasza Toobee (#38029) üzenetére


andorra
őstag

Ez jó hír.
Akkor azt tapasztalod, hogy a a készülékek (jobb/szerencsésebb) elhelyezése, mégiscsak sokat számít?!

(#38034) Toobee válasza andorra (#38033) üzenetére


Toobee
veterán

Soha nem mondtam, hogy nem számít. Egyébként most is a dobozok tologatásával nyertem a legtöbbet. A legagyamentebb dolgot se vetem el, ha hifiről van szó. Kövek/gyertyák, nekem jöhet minden.

(#38032): 40 kg/m3-es habszivacs.

https://barbieripnk.hu/

(#38035) Deadzone41 válasza Toobee (#38029) üzenetére


Deadzone41
őstag

az oldalsó falakon az első visszaverődési pontok csillapítva vannak?

(#38036) Toobee válasza Deadzone41 (#38035) üzenetére


Toobee
veterán

Igen. Bal oldalról polcos szekrénysor van, jobb oldalon meg egy kanapé, felette meg két piramis szivacsból gyártott panel. Egyedül a doboz melletti és mögötti falon nincs semmi, de -nagyon remélem- gőzerővel készül a keret oda is, amikbe 4-4 habszivacs megy majd, jókora légréssel.

https://barbieripnk.hu/

(#38037) andorra válasza Toobee (#38034) üzenetére


andorra
őstag

Feladtam a csomagot: 5 kiló gyertya, egy köteg fáklya, és néhány mázsa kő.......

(#38038) eclipse006 válasza andorra (#38037) üzenetére


eclipse006
őstag

Remélem méhviasz gyertyát adtál fel, mert az állítólag jó hatással van a magas tartományra.

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#38039) Peti66 válasza Toobee (#38036) üzenetére


Peti66
senior tag

Lehet,tennék fel bambusz rolókat az ablakokra.... :)

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#38040) Patice válasza andorra (#38037) üzenetére


Patice
nagyúr

Hangulatos lesz, ha majd Toobee szétrakja a szobájában...

Kúrós zenét mellé + egy csajt és mehet a móka! :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#38041) Toobee válasza Patice (#38040) üzenetére


Toobee
veterán

Nyiku nyiku? :DDD

https://barbieripnk.hu/

(#38042) gyurczy válasza Toobee (#38029) üzenetére


gyurczy
őstag

Tyááá az az akusztikai panel de betyáros barátom! :) Jut eszembe, lehet, hogy gondolkodhatnál kőzetgyapotban is, az 125-150Hz-től működhet, főleg, ha nem falra van téve. (Knauf 6 cm vakolható jó cucc, kellően merev, tán keret nélkül is megáll, 5 rugó körül van egy csomi). A szivacs szerintem csak feljebb dolgozik (fülre itthon is ez történt, bár zenét azóta nem hallgattam mióta felpakolásztam, nem volt min :D ).

Hangfal elhelyezés témában olvasd el, hogy a Nordost mit javasol.

Marha kíváncsi vagyok, hogy mi lett az átrendezéssel, meg kéne végfokot is teszteljek nálad, lehet piacos lesz a téma, de úgy nem akarom eltolni, hogy nem is hallottam.

[ Szerkesztve ]

(#38043) Toobee válasza gyurczy (#38042) üzenetére


Toobee
veterán

Most nyugodtság lesz egy darabig. Még a végfokot cserélem, bár az RHB kérdõjelessé vált. Nem tudom bánjam-e?! Ha nem az lesz, akkor Emobol tudok építeni egy szimmetrikus rendszert. Nagyon rágni kellene az XPA tulaj fülét, hogy hozza el ide. Meghallgatás nélkül nem szívesen venném meg. Jövõ héten jöhetsz valamikor. Hétfõ délután, kedd délután, csütörtök délelõtt, pénteken délig.

Ez privát akart lenni. Mind1, semmi titkos nincs benne, elfér itt is :D

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#38044) nuke7


nuke7
veterán

sziasztok,

gondoltam itt is megkérdezem, hogy egy focal chorus 715 mellé
ha egy árban vannak akkor a roter ra-06 vagy a ra-1062 lehet a jobb választás..? :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#38045) nuke7 válasza nuke7 (#38044) üzenetére


nuke7
veterán

Annyira nem pörög ez a topik... :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#38046) blattida válasza nuke7 (#38044) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!

Mivel szinte ugyanaz a két típus, mind hangra, mind felépítésre, ezért, amennyiben ragaszkodsz ezekhez a rotelekhez, azt válaszd, amelyiket olcsóbban megveheted.
Bár, saját véleményem az, hogy nem feltétlen lenne a legjobb párosítás a focalod és valamelyik rotel.
Ha már hallgattad őket és tetszett az, amit hallottál, akkor nem szóltam...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#38047) Osynho


Osynho
addikt

Üdv!

Én is átmásolom, hátha valakinek van ötlete. :B

Van egy Klipsch KSW12-es subom. Egy ideje nem valami erős, inkább csak brummog és már közepes hangerőnél is "zizegős" hangja van. Ez tekercs hiba lehet? Ha megnyomkodom a membránt nem ad semmi hangot. A másik gondom vele, hogy zúg. Stand by-on is. Ezen kívül, ha áramtalanítva volt egy ideig és utána bekapcsolom, akkor magától puffog, durrog egy ideig, majd abbahagyja (mindezt bemenő jel nélkül). Ez meg gondolom erősítő hiba. :F

A kérdésem az, hogy ebben hány ohm-os a hangszóró? Most szétszedtem, de nem találtam erre utaló adatot. part no: K-1071-A, model no:121241, vendor code: 1125. Ezek vannak egy matricán. Az az ötletem, hogy bekötöm a kocsiba egy próbára, gondolom baja attól nem lehet. A másik ötletem, hogy ha kuka a hangszóró, akkor cserélném. Mehet bele 4 ohmos sub? Vagy, ha ez javítható, kb mennyi egy tekercselés?

Amit érdekesnek találtam, az a kábelvastagság. Vagy inkább vékonyság. :D 18AWG-t ír a kábel, ez, ha minden igaz, 0.823 mm2. Ez szerintem vicces egy subwoofernél. :((( Gondolom érdemes cserélni mondjuk egy 2,5-es kábelre. :U

Köszi a segítséget!

(#38048) Toobee válasza blattida (#38046) üzenetére


Toobee
veterán

Nekem kifejezettem tetszik ez a párosítás, de lehet, hogy van sokkal jobb társ is mellé ennyiért. Igaz az én Focalom mellé csak egy picike Rotel van, de már ezzel is nagyon kellemes.

https://barbieripnk.hu/

(#38049) gyurczy válasza Toobee (#38048) üzenetére


gyurczy
őstag

Bizony kellemes! Drukkolok azért az RHB-nek, megérdemelné a 920.1, meg te is.

(#38050) nuke7 válasza blattida (#38046) üzenetére


nuke7
veterán

Nem hallottam meg jobbat es többen ajánlottak... Te mit gondolsz, mi lehet jobb..?

https://youtube.com/user/nuke7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.