Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#163081) -KP- válasza Dorian (#163078) üzenetére


-KP-
addikt

Nem mondta senki, hogy jó vagy nem jó. Vagy hogy kötelező olyan hangerőn moziznod. Senki sem akarja megmondani neked, hogy milyen hangerőn kötelező moziznod. A referencia hangerő kifejezés már foglalt, és egy szabványban rögzített értéket jelöl, ami alatt ugyanazt értik a világ minden pontján. Itt ebben a fórumban is milliószor használtuk már, és mindig pontosan ugyanazt jelentette. Ha leírod ezt egy amcsi, angol, német fórumon, ott is mindenki ugyanazt fogja érteni, ahogy egy ausztrál vagy dél afrikai fórumon is.

Ergo nem mondhatod azt, hogy neked vagy nálam ezt vagy azt jelenti. Mert egyértelműen és pontosan definiálva van és évtizedek óta mindenki mindenhol ugyanazt érti alatta. Ahogy Tamoo írta, lehet preferenciád, de a szabvány érték attól még nem fog megváltozni, mert így vagy úgy látod logikusnak. Az maximum a te saját preferenciád lesz. Ugyanúgy, ahogy például egy monitor, vagy projektor kalibrálásnál is meg vannak azok a javasolt értékek, amikre törekedni szoktak. Ettől persze el lehet térni, de az ismételten nem az általánosan elfogadott lesz. Sőt még csak nem is muszáj kalibrálni. Be lehet állítani szemre, vagy túl lehet tolni a kontrasztot, ha épp úgy szereti valaki. De ez megint csak nem lesz referencia kép. Ha mindenki elkezdi a saját preferenciát ráhúzni egyértelműen definiált szabvány értékekre, akkor abból csak a káosz lesz meg egymás mellett elbeszélés. Ez a hobbi amúgy is olyan, hogy tele van olyan kifejezésekkel, ahol x ember gyakran igen mást ért ugyanazon kifejezés alatt. (pl. zeneiség). Szóval nekem csak ennyi a bajom az egésszel, semmi több.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.