Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#163851) #98221312 válasza VoidXs (#163845) üzenetére


#98221312
törölt tag

Esküszöm meghallgatnám mit csinálna a rendszeremmel a programod, mivel egy kalap sz@r az akusztikám, de mivel fogalmam nincs a HTPC építéséről, illetve annak használatáról, így lőve vagyok...

Nagyon sokan így vannak vele, és éppen emiatt maradnak a dedikált eszközöknél.

(#163852) bajnokpityu válasza Quetz (#163850) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ala kaleidoscope, core..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163853) Dorian válasza #98221312 (#163851) üzenetére


Dorian
félisten

Htpc sima pc is lehet

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163854) Tamoo válasza Dorian (#163853) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ja. Office helyett kell rá egy Kodi meg egy EQ APO. :D

(#163855) mettek válasza Tamoo (#163854) üzenetére


mettek
addikt

A bajság itt kezdődik nem a PC építésnél. Én otthon vagyok a programokban felhasználói szinten, már mérni is tudok a rew-vel de az eq apot mai napig nem látom át teljesen.
Most pl a PC a lejátszom, hdmi-n megy ki az anyag és akartam kicsit erősíteni a centeren az eq apot használva. Feltelepítettem, bepipáltam hogy ismerje fel a hdmi kimenetet, beállítottam hogy 5.1-es a rendszer, betettem egy compresszort amit center csatornára állítottam de hiába tekergettem semmit nem csinált.

A lejátszom mpc-be. Szóval nem olyan egyszerű.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163856) Dorian válasza mettek (#163855) üzenetére


Dorian
félisten

Én semmit pl. sem látok át. ;] De nem baj, mert Tamoo elmagyarázta, hogy az automata mód hogyan működik, és ennyi. Biztos manuálisan állítgatva egy csomó mindent még egy kicsit jobb lenne, de így is bőven-bőven megéri.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163857) mettek válasza Dorian (#163856) üzenetére


mettek
addikt

Nálam az avr dirac-os így azt használom, elégedett vagyok vele, ezért egyelőre nem eq-zom PC-ről. Viszont a centerre toltam volna egy kis pluszt ha az eq apo is úgy gondolta volna de sajnos nem.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163858) Tamoo válasza mettek (#163857) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Kb. ennyi. Viszont csak ezért nem futtatnám az APO-t.
Lejászóban kimenetnél directsound kell, nem wasapi vagy olyan ami megkerüli.

[ Szerkesztve ]

(#163859) #98221312 válasza mettek (#163855) üzenetére


#98221312
törölt tag

Pontosan ezek miatt a kínlódások miatt óckodom tőle.
Ha valaki idejönne megmondaná mit vegyek, aztán beállítaná/megmutatná azt mondanám oké.
Így viszont, se időm, sem idegzetem az egészhez.

Most pedig ne jöjjön senki azzal, hogy "pedig egyszerű, meg csak annyi, hogy...."
Aki még életében nem foglalkozott ilyesmivel annak nem az.. :(

[ Szerkesztve ]

(#163860) Tamoo válasza #98221312 (#163859) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Utólag egyszerű azt mondom, legalábbis addig a mélységig amíg én mentem. Én is ódzkodtam tőle, eltartott egy darabig amíg rávettem magam hogy hozzáfogjak, mert elsőre ijesztőnek tűnt.
Nekem kb. két hetembe került, de ebben benne van a REW-es kínlódásom meg az amíg nagyjából megtanultam értelmezni a grafikonokat. Erre viszont nincs szüksége annak aki csak egyszerűen használni akarja és a szobaakusztika rész vagy a miértek nem érdeklik.
Dorian még nem mélyedt el benne, de gyakorlatilag ugyanolyan setupot használ mint én, nekem sincs benne semmi egyéb varázslat. Azt beállítani meg nem kerül sok időbe és nem is bonyolult, csak kell pár instrukció.

VoidXs-nek is van útmutatója hozzá, de ha más nem majd valamikor írok én is egy kicsit szájbarágósabbat logout-ra. Amolyan step by step. Bár én közel sem vagyok szaktekintély a témában.

[ Szerkesztve ]

(#163861) Dorian válasza Tamoo (#163860) üzenetére


Dorian
félisten

Ne felejsd el bele írni, hogy a nagy zöld gombot is meg kell nyomni a config fájlok betallózása után :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163862) Tamoo válasza Dorian (#163861) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Azt nem kell megnyomni, attól függetlenül aktív. Azzal csak benyitod szerkesztésre. :D

(#163863) mettek válasza Tamoo (#163858) üzenetére


mettek
addikt

Ugyanezt csináltam csak jobb felül a hdmi kiemenetes hang volt beállítva és cseszett bármit is csinálni. :W
amugy miért ne lehetne egy kis center korrekcióért? Nem terheli a gépet. Avr-ben a dirac nem engedi után állítani azt amit egyszer bemért...sajnos.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163864) bajnokpityu válasza Tamoo (#163858) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Akkor nem is bitperfekt, gondolom..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163865) Tamoo válasza mettek (#163863) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

HDMI passthrough maradt bekapcsolva? Ha bele akarsz nyúlni muszáj pc-n kicsomagolni és PCM-ben küldeni.

(#163864) bajnokpityu: Gondolom nem, de ha így jobb a hang, engem nem izgat.

[ Szerkesztve ]

(#163866) mettek válasza Tamoo (#163865) üzenetére


mettek
addikt

Ezt nem tudom, majd megnézem.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163867) VoidXs válasza bajnokpityu (#163864) üzenetére


VoidXs
nagyúr

De, az. Azoknak az időknek rég vége, hogy ha nem ASIO-ztál, akkor a Windows csúnyán belenyúl. A dekóder szabványos, még akkor is, ha valamennyire zárt. Egy HD-MA vagy TrueHD sáv pontosan ugyanúgy szól. Extra információk lehetnek a revíziók miatt, a DD pl. már v3.0 felett jár, az viszont előny, mert magasabban vág egy régebbi dekóder IC-hez képest (megint a DD példájával élve, néhány régi chip csak 7k-t tud kiadni maximum surroundon).

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163868) Hohocali válasza VoidXs (#163840) üzenetére


Hohocali
aktív tag

"A tér helyessége egyedül az átlagos időbeli helyességtől, vagyis a csatornák egymáshoz képesti késleltetéséből adódik."

Ez így nagyon le van egyszerűsítve. A szoba akusztika (pl. visszaverődések) nagyban befolyásolja ezt. Sztereó rendszerek között durva különbséget tapasztaltam ezekben, pedig ott távolság állítás sincs. Eleve lehetetlen, hogy cm-en belül tartsam a fejem hallgatás közben, de még 5cm-en belül se. És nem hullik szét a tér pár cm fej mozdítás esetén.
Nálam a Marantz prociban (7703) 1cm-enként állítható a távolság. Ez már pontosabb, mint amiket felsoroltál. És az is benne van a pakliban, hogy az automata ennél pontosabb. Kézi állításnál még az 1cm is necces, mert az átlagpolgár (nem a profi szaki!) hogy méri ki ilyen pontosan, meg hogy veszed rá, hogy cm pontosan tartsa a fejét mozizás közben. :)

És örülök, hogy összehoztad a PC-t meg a Dolby-t, akkor biztos nemsokára jön PC-re az Atmos, meg a Dolby Vision is. Mert úgy gondolom, hogy amelyik cég tiltja a PC-től a cuccait, az nem PC-n képzeli el a jövőt. :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#163869) VoidXs válasza Hohocali (#163868) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az akusztikának minimális befolyása van erre. A beforgatásnak annál inkább, mert azzal adod meg azt a térbeli ívet, ahol a fejed szabadon mozgathatod, és nagyjából ugyanazt hallod. Ezt a magassugárzó szórási karakterisztikájából ki lehet számolni (mozikban csinálják is, például az IMAX székek ezért vannak olyan ívben, amilyenben), de annyira bonyolult, hogy otthon inkább érzésre vagy ökölszabályokra építve szokták. Én nagyon kevés sztereó rendszert hallottam, ahol tökéletes volt a korreláció, és mindig a késleltetés volt a megoldás.

Az 1 cm nem elég, az 0.03 ms. Annyit érsz el vele, hogy a mélyek nem oltják ki egymást, ami valóban valami, de jobb tered nem attól lesz. 0.01-re van szükség minimum, hogy magasakra is illeszteni lehessen. Az automata nem pontosabb ennél, ezt a menüt állítja át. A távolságokat hatalmas hiba kézzel beírni, még ha ki is tudod számolni, mert nem ettől függ, hogy mennyit kell késleltetni, hanem a hangszóró/erősítő különböző hibáit is bele kell számolni, és nem csak az adott csatornáét, hanem a többiét is.

A Dolby és a PC helyzete nem ilyen egyszerű, és amúgy a használt hardverre vonatkozott. Az igazi (mozis) Atmoshoz akkora teljesítmény kell, ami akkor még konzumer procikban egyáltalán nem volt elérhető, ezért a Dolby CP850 egy Xeon-alapú 28 magos szerver. Az is épp arra volt elég, hogy 3 másodperccel előre kellett etetni, és akkor "valós időben" renderelt, aztán nap végére felgyulladt. Konkrétan erre dedikált légkondival kellett hűteni, hogy megmaradjon. Szerencsére azóta sokat fejlődött a világ.

A dekódolás egy más dolog. A Vision-t gyorsan lezárom az elején, semmi spéci nincs benne, volt PC-n régóta, én is írtam rá shadert. Az Atmosból a Dolby viszont pénzt is akar látni, és miután innen nincs felfelé, minél tovább távol akarják tartani tőle a PC-t. Ha egyszer az open source közösség megold valamit, abból már nincs pénz soha. Ez volt a DD-vel, a DD+-szal, és a sima TrueHD-vel is, ETSI doksikból és IC-csiszolásokból lettek olyanok, mint pl. a libavcodec.

Miután ez visszafejtéssel készült, és nem volt ezt tiltó szerződés, a libavcodec, aminek valamelyik verziójára épül ma lényegében minden legacy dekóder, kinyírta az összes jogdíjszerzési lehetőségüket a házimoziban, méghozzá teljesen legálisan. Ha egy gyártó választhat, hogy fizet a Dolbynak, vagy megoldja nélkülük a támogatást ingyen, az utóbbit fogja meglépni. Onnan tudod, hogy a gyártó ezt tette, hogy valamelyik Dolby logó nincs rajt a termékén, de mégis ismeri a formátumot. A Dolby szerint minden egyes hivatalosan támogatott formátumot jelölni kell, de DD-t mégse mutogat ma már senki.

Az Atmos helyzete más. Tanultak a múlt hibáiból, és letolják a licenszet a torkodon így vagy úgy, és tettek bele olyan dolgokat, amikből rájöhetnek, hogy te nem teljesen magadtól csináltál dekódert. Emellett kihagyták a szabványosítást teljesen, csak az AC-4-et tették nyilvánossá, amiből az lett, hogy előbb került dekóder GitHubra, mint AVR-be, és innentől eldobták a fejlesztést, mert tudták, hogy egy centet nem fognak belőle látni soha. Vannak kiskapuk, pl. buherált MLP-s toolokkal nagyon sokat játszottak, és innen tudjuk többek között, hogy az otthoni Atmos csatornaalapú, de a meta még mindig jobbára ismeretlen. Ha le tudják úgy dokumentálni, hogy csak egy kapott Atmos sávból dolgoznak, és semmi másból, akkor eljön a PC-s Atmos, vele együtt a hangkártyák, de ez egy nagyon nehéz munka.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163870) Quetz válasza VoidXs (#163869) üzenetére


Quetz
őstag

Gondolom letezik pc/linux alapu Atmos sdk, hisz a Trinov egy PC.

(#163871) VoidXs válasza Quetz (#163870) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ők kaptak engedélyt a szokásosnál sokkal nagyobb jogdíjért, hogy szoftveresen szabadjon ilyet csinálniuk. Büszkélkednek is jogosan, hogy rajtuk kívül senki másnak nincs ilyen megoldása.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163872) bajnokpityu válasza VoidXs (#163867) üzenetére


bajnokpityu
félisten

egyébként nekem is ez a tapasztalatom. nemrég épitettem új PCt, egyelőre VGA nélkül, hdplex lin táppal, és új install közben kipróbáltam, amikor még nem bitperfekt volt, csak pcm 7.1nem irta ki a proci. Elsőre nem tünt fel semmi különös. De azért a bitperfekt azért hozza a logot. :)

illetve, mi viszont feltünt, hogy valamiért a trueHD akármit csinálok, jobban szól, mint a DTSma. ennek még nem olvastam utána, h mi a két szabvány közötti difi, de a tendencia ez. ez is furi nekem, amikor irjátok, h nálatok PCs átkódolóknak mindegy, ugyanúgy szól.

Quetz: ennyi erővel az emotivas diracos proci is egy pc. nagyjából annyira kell neki a linuxos PC, hogy bekonfigolja a dedikált DSPs procit, és onnastól a DSP dolgozik.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163873) Quetz válasza bajnokpityu (#163872) üzenetére


Quetz
őstag

Ha pedig a nagymamám füstöt eregetne és kerekeken gurulna, akkor ő lenne a gőzmozdony. :W
Ha PC proci intézi a DSP-t akkor az PC processzor, ha egy SOC, akkor meg célhardver. Az Emotiva amit csinál az pedig a programfejlesztés tankönyvi esete, hogyan ne csináld. Ha nem lenne ennyi elvakult hívő, már rég bedöltek volna, amit meg is érdemelnének. Vicc, hogy egy RPI-t kell kiküldeni mindenkinek, mert elszámolták magukat és nem férnek el a SOC flash-en.

(#163874) bajnokpityu válasza Quetz (#163873) üzenetére


bajnokpityu
félisten

akkor szidd őket, ha sikerül jobb hangot csinálnod.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163875) ctrlaltdel13 válasza bajnokpityu (#163874) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Minél?
Annál amit te annak érzel?, Vagy minél?

(#163876) VoidXs válasza bajnokpityu (#163872) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Rengeteg filmet mondtak példaként (pl. minden Marvelt), ahol egyiket vagy másikat dicsérték, valahol proci utáni méréssel is igazolták a különbséget. Összevetettem mindet, és bitre pontosan egyeztek libavcodec-ből dekódolva. MPC-ben lejátszva sem volt különbség, de ugyanúgy libavcodec van mögötte.

A probléma a "mi úgyis jobban tudjuk, mi a jó hang" hozzáállása szinte mindenkinek, aki procikat tervez. Sok gyártónál a Dolby és a DTS dekóderekért más csapat, de minimum más programozó felel, még akkor is, ha az alap ugyanaz, a legnagyobbaknál még teljesen másnak is felelnek. Itt két helyzet kerül elő. Az integrálási útmutatóban lehet ajánlott előfoki szűrés (pl. DTS:X Pro-nál a saját görbéik), amitől már teljesen más lesz a hang, de a problémásabb, amikor az adott csapat például úgy érzi, hogy szerinte az ő sávain nem elég a basszus, és egyszerűen bekerül egy lowshelf. Mértem olyat, ahol pont erre mutató jeleket produkáltak a fázisgörbék. Ezt könnyen ki tudod próbálni, a Cavernnel lehet TrueHD-ként vagy HD-MA-ként mérni, sok procin tanulságos.

Az Altitude amúgy tényleg PC, az Atmos motorjuk a procin fut. Ha keresel a belsejéről képeket, nagyon látszik, hogy a bővítőkártyákon csak egy IO illesztés van a DAC áramkörökön kívül.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163877) Quetz válasza bajnokpityu (#163874) üzenetére


Quetz
őstag

Nem kell jobb hangot csinálnom ahhoz, hogy észrevegyek nyilvánvaló szoftvermérnöki hibákat.
Minél több feature-t próbálnak begyömöszölni egy dobozba, annál inkább válik informatikai kihívassa az audio processzor. És nem csak a butik márkák esetében, hanem az olyan "tömegtermelőknél" is mint a Yamaha vagy D+M csoport. Förtelem ami kiadnak a kezükből. Ha kiadnák az API dokumentációt, akkor egy egyetemista jobb appokat készítene.

[ Szerkesztve ]

(#163878) VoidXs válasza Quetz (#163877) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igen, az AV kódok szinte mindig katasztrofálisak, de ennek is megvan az oka, illetve azt is ki szabad mondani, hogy ezért nem kár. Igen, rémesen optimalizálatlan és ronda kódjaik vannak, a Dolbynak is, de szériatermékeknél nem kár, úgyse fogják támogatni. Sok cégnél a CMMI semmilyen szintet nem ér el, de mégis rekordidő alatt képesek előállni működő eszközökkel, mert úgy hagyják dolgozni a programozókat, ahogy az nekik éppen tetszik. Úgyse lesz továbbfejlesztve, legalább szeressen rajt dolgozni szegény kezdő, és így véti a legkevesebb hibát, a tesztcsapat tudja támogatni.

És itt volt egy fontos szó, a kezdő. Aki szakmai kihívást keres programozóként, az nem az AV világában találja ezt meg, a profik nem maradnak soha fél-egy évnél tovább, ha véletlenül ide csöppennek. Egy procifejlesztés egy tapasztalt programozónak ujjgyakorlat, és csak azok foglalkoznak vele hosszabban, akiknek moderáltan büdös a munka, vagy tényleg eddig terjedt ki a képzésük. Én is megkaptam azt a beszólást teljesen jogosan, hogy "miért nem szeretsz gondolkozni?". Szerencsére már nem ez a munkám. Itt csak annyit kell csinálni, amit az akusztikai mérnökök leírnak képletekben, ők adják az igazi tudást ezekhez az eszközökhöz. Két ilyen emberrel volt szerencsém együtt dolgozni, és volt, hogy 2 óra alatt értették meg velem, amit az egyetem akkor még 3 félév alatt nem tudott. Miattuk csinálok kis részben akusztika doktorit, de így is attól tartok, hogy soha nem érem utol őket, hiába csak 4 évvel idősebb nálam (azaz 27) az egyikük.

A valóság az, hogy a programozó itt csak grafikonokat simogat, és esetleg StackOverflow-ról szemezget egy-két bonyolultabb képletet, mert azzal már az akusztikust idegesítené, hogy ennyire hülye hozzá, mint én pár éve. Példaként a Cavern-ről tudok mesélni, hogy szakmailag milyen keveset is jelent, és mennyire egyszerű matek van mögötte, egész pontosan középiskolás szint. Örülök, hogy ennyire dicséritek, de nem a Cavern a jó, hanem az ipar épül lehúzásra, és szándékosan szar. Eleve azért kezdtem bele, hogy ne kelljen fizetnem ilyen alap dolgokért. És duplán rossz, hogy ennyi energiát öltem bele, mert a barátaim ilyen idősen már egyedül húznak fel nulláról űrkutatási projekteket, vagy épp az 5G-n, esetleg önvezető autókon dolgoznak. Épp ezért fogom én is hátrahagyni ezt a projektet, mert nem tanít már, csak simán élvezem hallgatni az eredményét.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163879) #98221312


#98221312
törölt tag

Rémesen túltoljátok ezt a dolgot!

Nem értem miért nem férnek el egymás mellett a különböző megoldások, álláspontok? Miért kell idegbejönni, és görcsösen bizonygatni?

Oké, ki lett tárgyalva millioszor, hogy marketing, meg pénzlehúzás meg így sz@r úgy sz@r minden.

Elismerem a tudást ami itt néhány ember mögött van, sőt engem is érdekel, és ha lehetőségem/élethelyzetem úgy engedi szívesen kipróbálnám én is a PC-s témát.
Viszont nem értem miért kell a torkának esni annak aki mégsem ezen az úton szeretne haladni?! :(

[ Szerkesztve ]

(#163880) devil-k válasza #98221312 (#163879) üzenetére


devil-k
nagyúr

Azért, mert az életben máshol nincs sikerélménye egy-két embernek és itt akarja megmutatni, hogy ő itt “valaki”.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#163881) #98221312 válasza devil-k (#163880) üzenetére


#98221312
törölt tag

Elhangzanak itt olyan kértkedő, szerénytelen megnyílvánulások, hogy az ember tényleg nem tud másra gondolni!

(#163882) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Én speciel örülök hogy olyan ember is ír ide akinek szakmailag van rálátása a dolgokra és olyanokat is átlát amit én speciel nem. Nem muszáj mindenben egyetérteni, én sem értek mindenben egyet, de elvitathatatlanul építő jellegű, sokat lehet belőle tanulni. Végre valami előremutató is történik itt a berögzött hülyeségek szajkózásán kívül.
Az meg hogy ki milyen utat választ a mozi építésénél a saját dolga, szerintem itt különösebb ellentétek nincsenek ilyen téren.

[ Szerkesztve ]

(#163883) Dorian válasza #98221312 (#163879) üzenetére


Dorian
félisten

Konkrètan hol olvastál torkánakesèst?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163884) mpo válasza Tamoo (#163882) üzenetére


mpo
veterán

Kiderült, hogy mennyi mindent nem tudok, most utána kell néznem fogalmaknak is.

Ha érted, akkor már elavult.

(#163885) mpo válasza Dorian (#163883) üzenetére


mpo
veterán

És sem olvastam ki a szövegből torkának esést, de nagyképűséget sem.
Köszönettel tartozom VoidXs-nek.

Ha érted, akkor már elavult.

(#163886) gab1ka


gab1ka
aktív tag

Én is érdeklődve olvasgatom ezeket a mélyebbre nyúló háttérinformációkat még úgy is hogy csomó dolgot nem is nagyon értek.Inkább ezt, mint a rendszeresen visszatérők szajkózásait a saját meggyőződéseikről.

(#163887) #98221312


#98221312
törölt tag

Oké, mondok (írok) egy konkrét példát!

Tételezzük fel beírom, hogy kipróbáltam egy Isotek tápkábelt és rendkívűl jó hatással volt a hangra!

El sem merem képzelni milyen okádást kapnék emiatt, hogy placebo, meg a mérések stb..

És most ne kérdezzen vissza senki, hogy hol volt ilyen, mert konkrétan több ember ment el a fórumról emiatt!

(#163882) Tamoo

Nincs igazad, mert néhányan itt kitűzött célpontnak, ellenségnek tekintenek bizonyos dolgokat, s nem egy másik lehetőségnek!

(#163888) VoidXs válasza #98221312 (#163879) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem az a lényeg, hogy kinek van igaza, hanem hogy köztudatban maradjon a téma. Ez viszi előre a fejlődést, és ha például eljut a PC-s OEM-ekhez, hogy sír a nép az Atmos hiánya miatt, akkor lehet, hogy megoldják az olyan hangkártyákat okosan, és azonnal bedöntik vele a procik piacát. Vagy épp sikerül elérni, hogy a házimozis dolgok annyiba kerüljenek, amennyit tényleg érnek. Ezek nem álmodozások, mert értek már el nem kis eredményt hasonlókkal, például amikor egy kicsi, 100k körüli feliratkozós csatorna felhívta a figyelmet, hogy kezdenek elszállni az AMD árai, a beszélgetések elterjedtek más platformokra, ami bedöntötte az árazást úgy 40%-kal. Lehet, hogy egy kis szivárogtatási zsarolás is volt a dologban, de ettől még elvágtak egy csúnyán vevőellenes gyakorlatot.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163889) bajnokpityu válasza #98221312 (#163887) üzenetére


bajnokpityu
félisten

igen, ez is megtörtént. és az 1-2 évvel ezelőtti PCs agymenés ismétlődni látszik, ami miatt anno leléptem. mert a saját tapasztalatom az, hogy ha valami katasztrofálisan szarul szól sztereoban, abból nem lehet jó mozit se csinálni. (lsd STX)

és pont nem érdekel, hogy mérve 0.00000% a torzitása, és sokkal rosszabb akár egy denoné a 0.05%al, ha utóbbit sokkal jobb hallgatni. ez meg az én álláspontom.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163890) Tamoo válasza #98221312 (#163887) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

A tápkábel és hasonló témák mindenhol flame-et generálnak, nem csak itt.

(#163889) bajnokpityu: Szerinted. Más szerint meg a Denon egy kalap sz@r. (Szerintem meg egyik sem.) Volt már nálam is pár dac, jól hallottam a különbségeket köztük, de egyikre se mondanám hogy katasztrófálisan szar volt. Beleértve a hangkártyát is. Nem mondom, hogy ez a legjobb hang mozira, de nekem a legjobb ár/érték arányú és nálam ez számít, nem az abszolút legjobbat keresem. Te a digitális oldalra átlagtól sokkal érzékenyebb vagy valószínűleg.

[ Szerkesztve ]

(#163891) mettek válasza VoidXs (#163888) üzenetére


mettek
addikt

Én a Microsoft Store-ban találtam egy atmos csomagot\progit 6500 Ft-ért ami tud fejhallgatóra és házimozira optimalizálni. Most nem tudom hogy ez mennyire real atmos vagy csak valami atmos effekt. Utána kellene nézni.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163892) Dorian válasza #98221312 (#163887) üzenetére


Dorian
félisten

Figyelj, a "házimozi haladò szint" ami a topik cìme, azt jelenti amit Void kèpvisel, nem pedig drága komponensek összevásárlását ès pròbálgatását.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163893) VoidXs válasza mettek (#163891) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az az eredeti Atmos renderer, ami az első lépcsője volt annak, hogy az emberek kisírták a PC-s Atmost, pont így, fórumokon hangot adva az igénynek. Ez játékra készült, és az OpenAL-nek köszönhetjük, hogy kierőszakolta a Microsoftból. Még csináltak egy saját, ingyenes verziót is (Windows Sonic), hogy a Dolbyt is erre sarkalják. Ezzel sikerült azt elérni, hogy a havidíjas konstrukcióból egyszeri fizetés lett.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163894) #98221312 válasza VoidXs (#163888) üzenetére


#98221312
törölt tag

" Vagy épp sikerül elérni, hogy a házimozis dolgok annyiba kerüljenek, amennyit tényleg érnek. "

Ez egy szép, és jó kezdeményezés, viszont nem hinném, hogy ennek realitása lenne, bár ki tudja kívánom járj sikerrel!

(#163895) mettek


mettek
addikt

Amugy 2 hete kipróbáltam hogy milyen ha a PC-ről megy a lejátszás (hdmi-n). Csak egy mpc be-t használok, semmi extra. Egy androidos boxot váltottam ezzel. Végül így maradt mert a hang kb ugyanúgy szól de lehet jobban, hiába pcm-ben megy ki. A kép meg határozottan szebb, ez projektoron tisztán látszik.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163896) bajnokpityu válasza Tamoo (#163890) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nézd az stx használt ára 30-40e Ft. 30-40ezerért tök jó külső dacokat lehet kapni, akár újonnan is. ugyanezekből az alkatrészekből készül a 7.1 verzió. nyilván ugyanolyan hitvány.
itt én elakadtam, hogy ebből nem lesz prociverő hang, akárki akármit mond. pláne nem árértékben jó cucc, stb...

másik ilyen dolog volt, amikor azt állították, hogy bármilyen hangszóróból tökéletes hangot tudnak csinálni, mert az EQ megoldja. aha..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163897) #98221312 válasza Dorian (#163892) üzenetére


#98221312
törölt tag

Oké, elfogadom, legyen úgy!

Az én értelmezésemben azonban nem csak a Void féle út a "haladó" szint..

(#163898) bajnokpityu válasza #98221312 (#163897) üzenetére


bajnokpityu
félisten

hú,de szépen fogalmaztál :R

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163899) Tamoo válasza bajnokpityu (#163896) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Én egyszer sem mondtam hogy prociverő, procim se volt még. Viszont ahogy felkonfigurálható EQ APO-val az mondhatni egyedülálló.
Ha hitvány akkor a Denon is hitvány vagy az Arcam is hitvány amik nekem voltak, mert azoktól nem rosszabb a hangja. Mind más, de nem rosszabb. Oda-vissza váltogattam a Denonnal is. Lehet mondani, hogy nincs fülem hozzá, de ez is csak egy vélemény.

"másik ilyen dolog volt, amikor azt állították, hogy bármilyen hangszóróból tökéletes hangot tudnak csinálni, mert az EQ megoldja. aha.."
Ezzel én sem értek egyet, egy sz@r hangszóró EQ-val sem fog jól szólni.

[ Szerkesztve ]

(#163900) VoidXs válasza bajnokpityu (#163896) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ezt mindig vicces olvasni, tekintve, hogy sokszor ugyanannak a cégnek a legjobb DAC-i vannak mind a hangkártyákban, mind a procikban, csak más évjáratból, de ez nem jelent akkora különbséget, hogy a régi hitvány legyen. Példának okáért ugyanaz a DAC szériája egy Xonar DX-ben (egy 10+ éves, újonnan 10k-s hangkártyában), mint az Arcam többmilliós csúcsmodelljében. Itt azért elég drasztikus ár/érték aránybeli különbségről beszélünk. És igen, tud úgy szólni, sőt, tisztább és zajmentesebb.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.