Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#163801) bajnokpityu válasza Zigi (#163795) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ár értékben jó? Hát nemtom, nekem nagyon könnyű volt visszaadni a k2t is sztereó üzem esetén. Akár egy hta is kellemesebb fülnek, olcsóbban. Pedig olcsóbban jött volna.. Engem egyáltalán nem győztek meg ezek a hangosítási cuccok otthoni üzemben...

Subhoz meg servos erősítő kell, kitben hangszóróval. Vagy sokkal sokkal jobb erősítő..

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163802) Tamoo válasza bajnokpityu (#163801) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Csak egy szervós többszörös áron van.
Akkor sem győztök meg hogy sz@r amit hallgatok. :) Mármint a Crown a szubbal így az összhatást nézve.
Az meg nem kérdés, hogy egy HTA vagy Obelisk kellemesebb a fülnek zenére mint egy PA végfok. Nekem is. De ez is ízlés kérdése, sokan meg azt rühellik és valami élesebb hangot keresnek.

[ Szerkesztve ]

(#163803) python1 válasza Tamoo (#163802) üzenetére


python1
veterán

Nincs azzal semmi probléma, fel kell kötni sok "gyárinak" azt a bizonyos gatyát, hogy közelítsék minőségben. Mikor megkerestek, hogy építsek köré ládát, sokat nem vártam tőle, de ahogy megszólalt, tényleg van benne potenciál, mérve is tökéletes, torzítás szinte semmi.
Mondjuk én töredék teljesítménnyel hajtottam "250W" A/B osztályú erősítővel, de szépen kirajzolódtak az erényei, én is elfogadnám. :D

[ Szerkesztve ]

(#163804) BBéci válasza python1 (#163803) üzenetére


BBéci
titán

Leírtad a lényeget: ""250W" A/B osztályú erősítővel, de szépen kirajzolódtak az erényei".

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#163805) Tamoo válasza BBéci (#163804) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ja mert pl. a 600ezres SVS-ben nem D osztályú erősítő dolgozik kapcsolóüzemű táppal? :U
Nem mintha ezzel baj lenne.

(#163806) BBéci válasza Tamoo (#163805) üzenetére


BBéci
titán

Arra céloztam, hogy egy hangszóró pozitív tulajdonságait jobban megmutatja egy AB osztályú erősítő, mint egy terem vagy kültéri hangosításra tervezett PA.
Sosem magasztaltam az SVS-ek Sledge erősítőit, szerintem nem kiemelkedőek az átlaghoz képest.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#163807) bajnokpityu válasza BBéci (#163806) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Jó eséllyel ab osztályú a pa cucc is. Vagy d osztályú. De ezeknél a hangminoseg sokadik tervezési paraméter.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163808) Quetz válasza bajnokpityu (#163807) üzenetére


Quetz
őstag

Most megragadtad a lényeget! Nem a class A/B vagy D a lényeg, és nem is az, hogy PA/Pro/Hifi, hanem milyen minőségben tervezik és gyártják le az adott eszközt.

(#163809) Tamoo válasza BBéci (#163806) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ahogy a Crown XLS se kiemelkedő, csak hifi cuccokhoz mérten olcsó és jó ár/érték arányú mozira, szubhoz. Nem hifizéshez, meleg csöves hangot nyilván ne várjon tőle senki. Vagy ki mit szeret. mettek-et is szerintem éppen lebeszéltem róla tegnap.
Helyén kell kezelni, ki kell próbálni, nem eltartott kisujjal - előítéletekkel leszólni.
Jó nyilván a próba részét kihúzhatom, azt vegyétek úgy hogy nem írtam. Maradjunk a realitás talaján.

[ Szerkesztve ]

(#163810) -KP- válasza bajnokpityu (#163801) üzenetére


-KP-
addikt

Örökké ezzel a HTA-val jössz. Mintha az lenne valami. Nekem meg volt HTA és az nem kellene. Kellemesnek kellemes, de pl. rockzenén vagy elektronikus zenén nem tudott rendesen megindulni. Szólni szólt, de nem táncoltatta a lábat. Rockzenén meg nem headbangeltem. Valami egyszerűen hiányzott belőle a pergősebb műfajokon. A vicc az volt, mikor a Linn Sneaky DS médialejátszó beépített vicc 2*20W 4 Ohm erősítője szó szerint lezenélte. A luna canopus párost is, az Elixirt is és az obelisk+x2 párost is. Kicsit kevésbé érzelmes, kicsit hűvösebb hangkarakter hangszeres műfajokon, de elektronikus és zúzós műfajokon meg dimenzóugrás volt. Nálam itt ért véget a Heed meg a HTA korszak, hiába ajnározzák annyian. Pedig még ráadásul magyar is, H.ZS. pedig egy igazi úriember. Szóval én nagyon akartam szeretni, de be kellett látni, hogy nem az én műfajom. Ezerszer inkább egy jó D osztályú, mert van. Ha csak és kizárólag jazz-t meg klasszikust hallgatnék, akkor ok, de mindenevőként sajnos nem az.

Korábban használtam Rythmik Audio szubot is, és szervó ide vagy oda, azért hasra esni nem kell tőle. Jobbnak lehet jobb a szervós erősítő, de árban is sokszorosa. Nem véletlen, hogy egyre kevesebb gyártó alkalmazza. És nem biztos, hogy mindenki ki akar fizetni 3x árkülönbséget hangyafaroknyi különbségekért.

Egy Tamoo által használt Ultimax szub majdnem SVS SB16 szint, kevesebb mint az SB4000 árának a feléből, végfokkal kábellel mindennel. Az általad használt Rythmik kit behozatva megépítve lenne simán 500.000. Ebből a pénzből két darab Ultimax alapú szubot lehet építeni szintén végfokkal kábellel mindennel. Hiába szúrja a szemeteket, szubhoz igenis jó a PA végfok ár/érték arányban meg egyenesen verhetetlen. Sokkal strapabíróbb is, ezek a tálcás erősítők hullanak, mint a legyek márkától függetlenül. Persze nem hangoztatják. Ráadásul egyszer kell megvenni a végfokot és sok esetben meg tud hajtani 2 vagy akár 4 szubot is.

[ Szerkesztve ]

(#163811) -KP- válasza Zigi (#163795) üzenetére


-KP-
addikt

Ki lebegteti 1500Wattal a vásznat? Szerintem senki. Az se a pontos megfogott basszust keresi, aki az hangszóróját és az erősítőjét is a limiten használja 20%-os thd mellett.

(#163812) Dorian válasza -KP- (#163810) üzenetére


Dorian
félisten

Izlèsek ès pofonok esete. HTA-ra sztem igencsak nem áll meg az, h nem mozgatja meg a lábát ès nem bòlogat tőle az ember, amikor kb. folyèkony zene jön belőle.
Ès igen, èn pl. "jó D osztályú"-ra váltottam ròla, de tök más jellegű "hangú jobbságok" miatt, mert a fentiek kifejezett erènyei a HTA-nak.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163813) -KP- válasza Dorian (#163812) üzenetére


-KP-
addikt

Hát pedig nem igaz rá. Azokhoz képest pedig pláne nem, amiket azóta hallgatok/hallgattam. Hiába jön belőle elmondásod szerint folyékony zene, egyszerűen a PRAT nincs meg teljesen.

(#163814) bajnokpityu válasza -KP- (#163813) üzenetére


bajnokpityu
félisten

A hta az egy kapcsolás. Lehet belőle jót és kevéssé jót csinálni. De hiába hallottam több nullával drágább cuccot, és van is itthon, a hta bizony jó erősítő. Csak jól kell megepiteni. Vagy nemtom, min múlik. Nem tudok olyan d osztályról, amit hallottam, és szólna így... Akár rockon, akár bármin.

Rythmik dettó. Anno amikor először hallottam, kicsit se estem tőle hanyatt. Aztán úgy adódott, hogy jó áron vehettem két kötet, és Python jól megepitette. Es baromi jól szól, használtan többszörös használt áru cuccokkal hallgatták össze, miután eladtam, és Rythmik maradt. Majd vettem egy meg jobb rythmiket, és ezt meg tovább okositottam, és hát ha nem is f113, de azért elég jó.

Szóval minden tisztelettel továbbra is tartom a véleményem.

Servo pedig igencsak jó dolog, tizedeli a torzítást. Meg elméleti szinten is...

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163815) -KP- válasza bajnokpityu (#163814) üzenetére


-KP-
addikt

Rythmik szubot kb. 1,5 évig használtam, az említett elektronikák is hónapokig nálam voltak, volt ami többször is, mert könnyen eladhatóak... Az én véleményem se fog változni. Ráadásul olyan dolgokat hasonlítok össze, amit egyaránt használtam, és birtokoltam.

Jelenleg a 15-ös Rythmik kit 800 dolcsi, ez behozatva minimum 1100-1200 dolcsi és ez még csak egy hangszóró meg egy erősítő. A végösszed dobozzal annyi,hogy két darab Ultimax szubot lehet építeni ugyanannyiból. Ez nem egyéni vélemény, hanem tény. De nem kell ragaszkodni az Ultihoz, kismillió hangszóróból lehet választani.

Aztán ha bekrepa az erősítőd, vagy a hangszóród, lehet amerikából/amerikába postázgatni horror pénzért.

(#163816) Tamoo válasza bajnokpityu (#163814) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Igaz nem HTA, de nekem is volt a Standart Obelisk páros, kíváncsi voltam miért van rajongótábora, rajta volt a hifis bakancslistámon. Értem hogy miért szeretik, én is szerettem de az sem mindenevő. Obelisk után a Nuprime IDA8-as D osztályú erősítő viszont sokkal jobban tetszett. :D

(#163817) Squirrel


Squirrel
őstag

Sziasztok!

Próbálnám tesztelni a végre összerakott 7.2-es rendszerem (CA+focalok). Lenne egy kérdésem (ne röhögjetek ki). A youtube-on van sok különböző dolby teszt. A youtube-ot a tv -n nézem (panasonic vt60) arc-on megy a hang ki az erősítőbe. Az viszont rohadtul nem dolby digitalnak, dts-nek vagy egyéb formátumnak látja a jelet, hanem pcm-nek. Mit b.szok el?
1. Én állítottam valami nem jól be a rendszeren
2. A hdmi arc nem viszi át a dd, dts jelet (mintha valahol az új X-es lg oledekről olvastam volna hogy ott ez a helyzet, lehet akkor hasonló a régi pana plazmánál is)
3. Akármit állít a youtube, az nem dd, dts vagy atmos hangsáv?

(#163818) mettek válasza Squirrel (#163817) üzenetére


mettek
addikt

Ott nem fogsz ilyet találni, a YouTube csak sztereót tud. Tegyél be lejátszón egy normális anyagot, filmet.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163819) Squirrel válasza mettek (#163818) üzenetére


Squirrel
őstag

Lejátszón okė a dolog, ezt a youtube-ot nem tudtam hova tenni. Csak azért néztem, mert ott van sok összehasonlító teszt videó, kíváncsi voltam a különbségekre (leggyorsabb forrás), de nekem rohadtul csak pcm hangsávként jelent meg az erősítőn és mindegyik ugyanúgy sztereoban szólt. Ezért nem tudtam, hogy én vagyok a hülye (részben igen, hogy youtube-on próbálkozok dts hangsávot...), a hdmi arc a ludas vagy a youtube a szar forrás. Ezek szerint az utóbbi. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#163820) Dorian


Dorian
félisten

Megvolt az első pròba Umik-1 + Cavern bemèrèssel, EQ-APO + alapra tett AVR-rel.
Hang elèg kafa :) Ezùton is köszönet Tamoo-nak a sok segìtsègèrt, meg persze VoidXs-nek a progièrt.
De mùltkor a függöny miatt emeltem 6dB-t, most a korrekciò miatt mèg 8-at. Ès mehetne mèg feljebb zavarò èrzès nèlkül, örülök, ha majd egy izmosabb filmezèsnèl pozitìvban maradok ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163821) VoidXs válasza Squirrel (#163819) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Van 5.1 YouTube-on, de nagyon-nagyon ritka, és én is csak egy spéci letöltővel látom. Itt egy példa. A hagyományos feltöltések közt viszont hiába fogod keresni, amit nem a YouTube csinált, az nem lesz surround (nem "pazarolják" rá a tárhelyet, csak a Redesekre), ezért is nem használjuk demókra.

(#163820) Dorian: Örömmel hallom :K Ha már régen töltötted le, próbáld ki a tegnapelőtti verziót, került bele egy állítható crossover, aminek van egy 48 dB/Hz-es (igen, jól írtam) fázishelyes módja, ami sokat adhat még hozzá.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163822) Quetz válasza Squirrel (#163817) üzenetére


Quetz
őstag

(#163823) Quetz válasza bajnokpityu (#163814) üzenetére


Quetz
őstag

Ha már Rythmik:

És igazi Bi-amping a JBL Pro 4722-nek (ACA + Crown XLS1502).

[ Szerkesztve ]

(#163824) #98221312 válasza Dorian (#163820) üzenetére


#98221312
törölt tag

" Hang elèg kafa"

Pontosan, hogyan tudnád leírni?
Miben lett más?

(#163825) bajnokpityu válasza Quetz (#163823) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Azért nem véletlen JBL subokat rakott be..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163826) ctrlaltdel13 válasza Dorian (#163820) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Így lesz egy avr-ből, végfok.
Lassan kikerül az a rendszerből😉

VoidXs: a fejlesztésekről kérünk mindig infót😉

[ Szerkesztve ]

(#163827) Dorian válasza #98221312 (#163824) üzenetére


Dorian
félisten

Nem igazán tesztelgettem, csak este ledőltünk és néztünk egy magyar, DD sávos filmet. Legeslegelsősorban a tér pontosabb, ill. "helyiségen kívül is kiterjed". A beszédhang is valóságosabb, meg az egészet lehet hangosabban hallgatni zavaró érzés nélkül. A mélyfrekvenciák még kérdés, mert egyelőre csak annyi,h jóval halkabb. Tudom, hogy volt egy nagyobb 31 Hz-es kiemelésem, gondolom ez csökkent, de a film jellege nem olyan volt, amiben a mélyek különösebb szerephez jutottak, így megítélni ezt még nem tudom.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163828) #98221312 válasza Dorian (#163827) üzenetére


#98221312
törölt tag

Köszi! :)

(#163829) Tamoo válasza Dorian (#163827) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Akkor ez még csak olyan beszámoló, hogy úgy hallom a konyhából mintha jobb lenne. :D Mivel sokkal halkabb lett, így legalább abban biztosak lehetünk, hogy aktív és működik a korrekció. :D

[ Szerkesztve ]

(#163830) Quetz válasza bajnokpityu (#163825) üzenetére


Quetz
őstag

Nem is tudom mire számítottál, miből rak össze egy JBL 4722-t, mint JBL alkatrészekből? :))

(#163831) Tamoo válasza Quetz (#163830) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Szerintem úgy értette, hogy nem véletlenül nem JBL szub van ott hanem Rythmik. Én viszont a tv-t nem értem. :DDD

(#163832) Squirrel válasza VoidXs (#163821) üzenetére


Squirrel
őstag

Oké, köszönöm.

És köszönöm a linket is Quetz-nek

(#163833) Thom!


Thom!
veterán

3.1 rendszert szeretnék építeni.
XTZ Spirit vagy az új Elac Debut reference sorozatra építve...
Sub XTZ Edge 10.17 lenne.

(#163834) Dorian válasza Tamoo (#163829) üzenetére


Dorian
félisten

Nagy beszámolóra ne számítsatok, mert
- Mire lenne időm ismerős filmrészleteket nézegetni az összehasonlításhoz, addigra elfelejtem milyen is volt;
- Függöny a nappali - étkező közt is kb. egy hete került fel, a középsávban elég nagy hatású javulást adva (Itt érdekes, hogy a Fapaci által mért diagramokon ebben a sávban nem látszott jelentős probléma, rákérdezve mondta, hogy itt a fülünk nagyon érzékeny, és kis eltérések is sokat számítanak);
- Eleve elég normális volt az akusztikai helyzet nálam, tehát nem kellett a programnak csodákat tennie;
- Meg amúgy sem vagyok jó az ilyen leírásokban.

Amúgy lehet, hogy nagyon nem áradoztam, de az, hogy pontosabb a tér, és túlterjed a helyiségen, az azért nem kis dolog. Ha jól tudom, ez a fázispontos hang jellemzője. Nos ezek szerint az Audyssey MultEQ XT32 nem igazán az, vagy nemtom.
A másik nagyobb változást a mélyek (33 és 49 Hz-es módusok) tekintetében várom... már ha lesz lehetőségen vmelyik este rombolósabb filmet nézni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163835) Tamoo válasza Dorian (#163834) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Én sem írtam nagyobb beszámolót. :) Nálam nagy lett a difi mert évek óta korrekció nélkül moziztam, így meg azért teljesen máshogy szól a cucc. Meg eddig a szubom sem volt jól illeszve, mikrofon nélkül csak a hátulján fázist csavargatva nem ment. Annyira tudtam csak figyelni, hogy a kettő ne oltsa ki egymást, de hogy a frontokhoz képest ms-re rendben legyen, az nekem nem ment fülre. :D

[ Szerkesztve ]

(#163836) spiky03 válasza Dorian (#163834) üzenetére


spiky03
veterán

Nah majd ha kitapasztald akkor jövőre eljohetsz hozzám is mérni egyet. :)
Addigra talán minden a helyére kerül. :DDD

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#163837) Dorian válasza Tamoo (#163835) üzenetére


Dorian
félisten

Èn a szub fázist ùgy illesztettem korábban, h addig csavargattam a potit, amìgy valòs távolságot mèrt az AVR. Paraszt mòdszer :DDD
Fapacival aztán rámèrettem, pontosan sikerült, nem kellett utánállìtani.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163838) bajnokpityu válasza Dorian (#163834) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nem, a fazishelyesseg inkább úgy jön ki, hogy a különböző frekvenciájú hangok, amik ugyanattol a forrástól jönnek, végig egy pontban maradnak. A végtelen tér inkább az impulzusvalasszal van összefüggésben.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163839) Squirrel


Squirrel
őstag

Szerintetek ez mennyire hűtené az erősítőm? Nekem érzetre nagyon meleg, kezem rajta tudom hagyni, de kényelmetlenül meleg, inkább forrónak mondanám. De még pont annyira, hogy feszengjek, de ne vegyem el.

[link]

(#163840) VoidXs válasza bajnokpityu (#163838) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ilyen leírást még sosem láttam, ha egy pontban marad a hang, hogy jut el a füledhez? :P A fázishelyesség semmi más, csak a frekvenciák időbeli eltolódása (referencia nélkül, tehát önmagában nem is lehet helyesen értelmezni), és ha nem PEQ-val tekergeted el őket (mint az Audyssey), akkor ez az egyik legkevésbé fontos paraméter. Az impulzusválasz természetesen helyes válasz, de mivel mindent leír egy rendszerről és eleve ebből számoljuk vissza az összes többi mérést, mégsem egy okozó tényező. A tér helyessége egyedül az átlagos időbeli helyességtől, vagyis a csatornák egymáshoz képesti késleltetéséből adódik. Mondanám, hogy próbáld ki század ms pontossággal beállítani a késleltetéseket, és ahogy szépen lassan tekergeted +0.1 ms-ig az egyik csatornát, hallhatod teljesen szétesni a hangképet, de mivel megveted a PC-t, ami az egyetlen eszköz ekkora pontossággal, ez a demó kiesik.

(#163839) Squirrel: Az a link a semmibe mutat, de amin rajt tudod hagyni a kezed, azzal nincs gond. A problémák 100 fok felett indulnak, de a legtöbb eszköz ilyenkor egyszerűen elvágja a tápot, ami elég egyértelmű jelző, hogy jobban kellene hűteni. Általában a rossz hűtés még garanciális probléma is szokott lenni, elég gyorsan előjön. Nekem például az új projektorom két ventije közül meghalt az egyik, de mivel LCD, és már kinyitottam pucolni, terveznem kellett rá saját hűtést.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163841) Squirrel válasza VoidXs (#163840) üzenetére


Squirrel
őstag

Uhh, bocsánat.

AC Infinity Aircom T10
[link]

(#163842) Tamoo válasza Squirrel (#163841) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Frankó, de ventiért 45e-t adni? :D

(#163843) VoidXs válasza Squirrel (#163841) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Egy ilyet a Hestore-ból maximum 3000 forintért raksz össze céleszközök nélkül (nyilván nem olyan szépen):
1. 12V táp, vágd le a végét, lazán blankolható ollóval is.
2. Ventilátor, vegyél annyit, amennyit jónak látsz, és kösd rá őket párhuzamosan a tápra, majd ragaszd le, és kész a hűtőd. Csendes is. Ha még csendesebbet akarsz, akkor kicsit drágábban van állítható táp is. Másik trükk, hogy USB adaptert használsz 12V-ra, az is elbír vele. De még mindig felesleges az egész.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163844) bajnokpityu válasza VoidXs (#163840) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Simán tudna ilyet bármi. Pct nem vetem meg, az írásaid tartom neccesnek. Azaz de, magas szinten vetem meg a pct. alap zenelgetesre jo. Filmnel kepben is varok valami jo asztalit, de senki se fejleszt. Addig jobb hijjan pc nalam is a forras.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#163845) VoidXs válasza bajnokpityu (#163844) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Semmi necces nincs benne. Hasonlítsunk csak össze pár elég drága cuccot:
- Emotiva RMC-1: 0.3 ms (10 cm lépcsős) pontosság. Ez olyan gyenge, mintha nem is tudna késleltetést.
- StormAudio procik: 0.1 ms pontosság. Szebb szám, de ugyanúgy használhatatlan.
- IMAX nXos: 0.1 ms pontosság. Az egyik legerősebb dedikált proci, mégsem ér sokat korrelációra. Annyi mentsége van, hogy nagy teremre elég.
- MiniDSP 2x4 HD: 0.1 ms pontosság. Ha ügyes vagy és tudsz írni egy jó FIR-t, akkor van 0.01 ms pontos, viszont maximum 5.3 ms-ig, aminél úgyis többre lesz szükséged szinte mindenhol.
- Bármelyik PC, amin legalább egy Windows 7 elindul: 0.005 ms pontosság (192 kHz-re állítva).

Nem lesz sosem képre jó asztali, amíg egy belépő PC-s GPU anyagköltsége többszöröse, R&D költsége pedig többezerszerese még a legmagasabb kategóriás playereknek is. Még egy Intel is annyi pénzt nyom bele az IGP fejlesztésbe évente, amennyit pl. az Oppo fennállása óta összesen nem szedett össze. Ezzel nem tudsz versenyezni, csak a konkurenciát alkalmazni. És míg a házimozisok már egy PC-s gyártó nevét meglátva elkezdenek városokat felégetni, egy értelmes cég (és itt példaként a Dolby-t említem meg, aki ugye lényegében kitalálta a mozihangot, csak hogy el tudjuk helyezni) simán PC alapra épít. Ugyanez a jelenség ott van a hangfeldolgozási teljesítmény mögött is, egy bizonyos szint felett már nincs sehogy tovább, csak PC-vel.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163846) python1 válasza VoidXs (#163845) üzenetére


python1
veterán

Harman szakemberétől olvastam utoljára erről, érdekes és tanulságos olvasmány volt.Pontosan a teret hozta fel ő is, és kísértetiesen hasonló paraméterekről beszélt mint amit a te programot tud. Lenyúltad tőlük? ;]

[ Szerkesztve ]

(#163847) VoidXs válasza python1 (#163846) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Én Angelo Farina publikációit javaslom, számomra ő az akusztika legnagyobb alakja.

(#163846) python1: Nem, de a fordítottja volt már, hogy saját szoftvert hasznosítottam újra Harmanos melóhoz. :D

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163848) python1 válasza VoidXs (#163847) üzenetére


python1
veterán

Köszi! :R
Átrágom rajta magam.

(#163849) VoidXs válasza python1 (#163848) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Hát, az életed végéig ki tudja tölteni minden szabadidődet. :D Ez az ember annyi tudást összegyűjt a publikációiba, hogy a Cavern QuickEQ konkrétan egyetlen papírján alapszik, illetve annak is csak a felén. És akkor még van 174 másik csak ezen az oldalon, majd még ennyi AES tanulmány...

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163850) Quetz válasza bajnokpityu (#163844) üzenetére


Quetz
őstag

Ez egy alap zenélgetésre jó Intel I3 PC :O

Trinnov Altitude 16

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.