Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#172001) enricotoxic válasza lenox (#171995) üzenetére


enricotoxic
tag

Ennek a hozzászólásnak nem volt értelme. Legalább leírtad volna, hogy hallottad az SVS SB4000-et de neked a XYZ gyártó valamelyik doboza jobban tetszett. Így csak savazás volt.

Pont az SB4000 egy remek sub.

(#172002) Dudee válasza Vikthor (#171999) üzenetére


Dudee
senior tag

En tegnap vettem egy pb1000pro-t.
Itt valamiert sokan szidjak, de legalabbis nincsenek rola jo velemennyel, pedig ahogy kivettem nincs itt senkinek egy sem. Viszont sok mas kulfoldi forumon meg nagyon dicserik.
Nekem nem okoz torest, hogy valakik szerint tularazott szar, mert sokak szerint meg nem az.
De nyilvan megtalalom azt a kort is, akik szerint a denon avr egy fos. Az a lenyeg hogy nekem ez most jo, es az meg esetleg kulon jo, ha idovel rajovok, hogy tenyleg nem jo nekem, akkor le tudom cserelni, es ebbol tanulok.
A lenyeg, hogy valamikor donteni kell, es ha minden iranybol jovo szakmai ajanlasokat figyelembe veve venne csak az ember barmit is, akkor soha nem venne semmit, cserebe mindenkinek igaza lenne :)
elvezni kell azt ami van, es nem stresszelni, hogy mi lett volna ha…szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

(#172003) VoidXs válasza enricotoxic (#172001) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Többször volt itt téma, hogy mi a baj az SVS-ekkel: 10000 forintos PC szetteket lehagyni nem tudó lassúság, ebből fakadó túl erős döngő hang alacsony hangerőn is, az impulzusszerű mellbeverés teljes hiánya, a specifikációkba írt durva hazugságok (rendesen kihajtva a legjobb modelljük indul 40 Hz-ről), borzalmasan rossz hatékonyság, referencia szintre nem elég hangerő egy méterről sem, értékelhetetlen DSP, és minderre egy olyan árcédula, amiből listavezető subot lehetne venni.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172004) BBéci válasza lenox (#171995) üzenetére


BBéci
titán

Ha a kérdésed nem kötözködés. akkor a válaszom: nem.
Az AVSFORUM-on Top Picks, a Cnet-en "Highly recommended", a Homecinemachoice szerint Best Buy. Ennyi elég, vagy még soroljak pár tesztet?
[link], [link], [link]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172005) ctrlaltdel13 válasza enricotoxic (#172001) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Lenox hsz-ében az iróniát nem láttad.
Egyébként mindent az ár érték(kapott hang minőség) függvényében kell rangsorolni.
Valakinek az ár cédula a skála.
Szerencsére voltam pár helyen és a skála nálam másról szól.

Én a 2 Ultit el nem cserélném egy SB 4000-re.

(#172006) BBéci válasza ctrlaltdel13 (#172005) üzenetére


BBéci
titán

Igen, valóban úgy kell rangsorolni. De kizárólag alapos kipróbálás, meghallgatás után, aminek ebben az esetben nyomát sem láttuk. Te használtál otthon a saját rendszereben SB-4000-et?
Hozzáteszem, bármennyire jó az a szubláda, nem tartozik a kedvenceim közé, biztosan valami mást választanék, ha éppen el akarnék költeni ilyesmire 720000 forintot. Ez is, mint szinte minden, ízlés dolga.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172007) ctrlaltdel13 válasza BBéci (#172006) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Nem,nem használtam.
Viszont hallottam dedikált szobában,többet is.
Jobb akusztikai környezetbe mint itthon.

(#172008) Tamoo válasza Vikthor (#171998) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Én sem tartom rossznak az SB4000-t. Az más kérdés, hogy ha fele ennyibe kerülne mint most még akkor sem azt választanám.

[ Szerkesztve ]

(#172009) VoidXs


VoidXs
nagyúr

Az SVS témában itt egy teljesen alapos, minden más félnél sokkal tudományosabb, meghallgatással alátámasztott vizsgálatom, hogy mi is az oka annak, hogy az SVS annyira rossz (a PB-k esete kicsit bonyolultabb, de ugyanilyen eredménye lesz). Viszont a kutatása során olyan értékes ismeretekkel gazdagodtam, hogy az okát pontosan megtanultam, és ez PC-vel szimulálható. Tehát aki szereti az SVS-t, és PC-s, annak segíthetek ugyanabból a pénzből 4 subot is szerezni, ugyanolyan hangstílussal, csak jobban lefedett tartománnyal és nagyobb erővel. Mint mondtam többször is, nem az ízlésben, hanem a hazugságban van a hiba, vagyis abban, hogy az SVS-t bármilyen nem szubjektív tulajdonság alapján jónak tekintjük, és ez csípi a szemem, főleg, hogy ennek a márkának nagyon durva marketing-hátszele van. Ez tipikusan az alacsony minőségű, de cserébe nagyon drága "prémium" márkák jellemzője. Van viszont helye: nagyon egyedi hangkép, amit azért bőven van, aki szeret, illetve el lehet mondani, hogy drága, ami nekem pl. nem szempont, de ismert magyar jelenség.

A házimozis újságokról amúgy is tudjuk, hogy hiteltelenek, de olyat még nem láttam, hogy egy fórumra firkált review után még egy CNET cikk is kerüljön, amikor az az oldal büszke is rá, hogy árulják az értékeléseket. Legalább őszinte, és ezt az olvasók is tudják.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172010) BBéci válasza ctrlaltdel13 (#172007) üzenetére


BBéci
titán

Számomra az a mérvadó, hogy a szobámban hogyan teljesítenek a szubládák és más házimozis és hifis alkotóelemek. Így tudom azokat összehasonlítani. Szubjektív benyomások alapján, ahogy azok az emberek, akik megvásárolják.

#172008Tamoo
360000 forintért kihagyhatatlan vétel lenne. Mi az, amit inkább vennél annyi pénzből? Olyat mutass, amit készen, kompletten árulnak és van benne háromsávos, parametrikus EQ valamint 1200/4000 wattos az erősítője!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172011) Vikthor válasza VoidXs (#172009) üzenetére


Vikthor
nagyúr

A tudományos méréseid kb fabatka, ha ami szerinted jó és helyes subwoofer megoldás csak neked tetszik de másnak meg nem. Erről ennyit. Nem hiába van üvegszál kompozit anyagból a drivere ami cirka 8 cm kilengést tud biztosítani folyamatos 1200Won akkora mágnessel hogy csak pislogsz. Több mint 50 kg ez sem véletlen. Ha akarsz igazán tré subot hallani akkor keresgélj a 70-80 ezres kategóriában de nem a 10x ennyibe kerülőbe. Nem egy subot volt szerencsém meghallgatni köztük jobbak és kevésbé jók. Nekem erre esett a választás és eddig te vagy az első aki szidja. De tényleg... Azért ez is elárul valamit.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#172012) BBéci válasza Vikthor (#172011) üzenetére


BBéci
titán

Az SB-4000 USA-ban 1500 dollárba kerül, nem csoda, hogy annyiért best buy. Rendkívül szomorú, hogy amire hazánkba érkezik, 2400 dollárnak megfelelő forint lesz az árcéduláján.
Az SB-1000 Pro, amit bő egy hónapja használok, kint 499 dollár, tényleg potom összeg, szintén best buy. Itthon 230000 Ft, vagyis 766 dollár. Annyiért a szülőhazájában ajánlott vétel sem lenne, pedig az átlagkereset messze magasabb a magyarországinál. Erről nem a hazai importőr tehet, nevetségesen alacsony árréssel kínálják.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172013) Dorian válasza BBéci (#172010) üzenetére


Dorian
félisten

Node a te szubjektumodhoz mi köze azon emberek szubjektumának, akik majd megvásárolják?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#172014) VoidXs válasza Vikthor (#172011) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Egy szubjektív témában, ahol a legtöbben (te is) annyit tudnak csak mondani, hogy valami tetszik vagy sem, azt már kevésbé, hogy miért, legalább ezek a mérések a pontos hangkaraktert le tudják írni, megmondani, hogy melyik ízlésnek felel meg. A kis lecsengés a valóság, ez a spektrum totálisan másik fele. Lehet kellemes, régen én is ezt szerettem, ma már nem. Még ha kellemesnek is tartanám, akkor is annyit mondanék, hogy nekem mi tetszik benne, például anno az érzékelt mélymennyiség drasztikus, de nem tolakodó megnövekedése, és hogy rezeg tőle a szék folyamatosan, de ettől még nem mondanám, hogy objektíve jó, pláne nem azt, hogy pontos, mert a legkevésbé sem az.

Hogy a számok, amikkel igazolnád az SVS nem létező előnyét, mennyire nem jelentenek semmit, összehasonlítom a 100k-s DIY subommal:
- Amit az SVS 1200 Watton tud felmutatni, ez 28-on. Ennyire rossz az SVS hatékonysága. Ha szimulálom az SVS karaktert, szerintem le tudnék menni egy számjegyre is, elvégre az időben osztja szét a szükséges teljesítményt, ha már egyszerre nincs elég.
- A kilengés nálam kisebb, de a hatékonysági előnyök miatt nincs rá szükség. 5 centiről egyébként 5-ször tovább tart visszatérni középre, mint 2-ről, és sokkal nehezebb is lefékezni. Már pusztán a perem miatt 2.5-ször gyorsabb ez a driver.
- A mágnes pontosan ugyanekkora, ferritből egyszerűen ekkora kell. Neodímiumból lenne az egész másfél kiló, de a "nehezebb jobb" tévhitek miatt ezt választották, ilyen kis teljesítményen (igen, igazán erős subok szempontjából kicsiről beszélünk) nincs sok értelme.
- A súly közel azonos, ha már ezt is össze kell mérni.

Sose nézd az árcédulát, semmit nem jelent azon kívül, hogy ennyit hajlandóak érte fizetni. Amit legjobbnak hozott ki a tesztem (és a hallgatói vélemények is), ugyanennyibe kerül, de van olyan is, ami alig volt jobb, cserébe sokkal drágább.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172015) Vikthor válasza VoidXs (#172014) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Örülök hogy a díájvájoddal elégedett vagy, gratulálok hozzá! Nem szólom le, ahogy te tetted az enyémet pl. mert tudom, hogy a DIY tud jó lenni, ha az ember ért hozzá és tud hangszórót építeni és nem most kezdte 2 hónapja...

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#172016) VoidXs válasza Vikthor (#172015) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Én sem a döntésed szólom le. Ha ezt kerested, akkor nyilván nincs más, ami meg tudja adni, mert az SVS egy nagyon jellemző karakter. Ebben az esetben nagyon örülök, mert nem kell keresgélned. Viszont ettől még azok az állítások, amikkel az SVS akarja eladni magát, és sokan átvették itt is (gyors, pontos, részletező), igazoltan hazugságok, egyedül ezzel van bajom. Az eredeti állítás az volt, hogy túlárazott és szánalmas a minősége (ezek igazak, az előbbit még az is elfogadja, akinek az a munkája, hogy eladja), nem az, hogy mindenki számára hallgathatatlan, és sehová se jó.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172017) -KP- válasza Vikthor (#172011) üzenetére


-KP-
addikt

"8 cm kilengést tud biztosítani folyamatos 1200Won akkora mágnessel hogy csak pislogsz"

Nem fogok neveket mondani, mivel nem kértem/kaptam engedélyt rá, de elmesélek egy sztorit. Ismerős eladta az SB13 Ultráját, ami pepitában egy sb4000. Aztán az új tulajnál a hangszóró a varrás mellett úgy kb 8-10 centin felszakadt az eladás után 1-2 héten belül. Ismerősöm viszont nem a falbontó hangerőn mozizó mozis. Ha elmegyek hozzá demóra, külön szólni kell neki, hogy hangosítsa a rendszert, mert a szokásos hangerő nála, nekem vajmi kevés. Az új tulajdonost sem épp olyannak ismertem meg, aki ész nélkül hajtja a rendszerét. Én azért nem hinném el csak úgy a gyártó bemondására, hogy egy 30x centis hangszóró azt az 1200wattot tényleg elbírja. Azok után amit láttam, pedig főleg nem. Mivel garanciás volt, ezért cserélték a hangszórót. Hogy azért ne csak negatív dolgokról beszéljünk.

Az sb4000 egyik fő tulajdonsága, ami eladja, hogy viszonylag nagyot szól, kis alapterületen. Mert a szub relatíve pici. A mai trendek meg mindenhol a lifestyle-ról, meg a feleségtűrési faktorról szól, meg hogy mit lehet a szobába betenni.

[ Szerkesztve ]

(#172018) BBéci válasza Dorian (#172013) üzenetére


BBéci
titán

Ahhoz semmi, de a vásárlók 99 %-a hallgatni fogja és nem méricskélni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172019) VoidXs válasza Dorian (#172013) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Tökéletesen leírtad, hogy mi megy a hifis lapokban. Kb. az, hogy "Nekem tetszett, mert ez a zene meg ez a jelenet jó volt vele." Arról persze semmi szó, hogy az írónak mik a preferenciái, milyen hangképet szeret (akár konkrét modellként) és mit ért például a "meleg" vagy "gyors" szavak alatt, mert sokan teljesen mást. Azt meg sem említem, hogy esetleg negatívumokat is lehetne azon kívül írni, hogy "drága" vagy "szerintem csúnya". Mondjuk olyat, hogy erre és arra a jelenetre vagy műfajra nem volt olyan jó, mint ez meg az a darab. Sok újság annyit nem képes leírni, hogy milyen erősítővel tesztelnek egy szettet, és ezek alapján döntsön a vevő...

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172020) -KP- válasza VoidXs (#172019) üzenetére


-KP-
addikt

Mert megél a hozsannázásból. A disztribútor/forgalmazó fizet a tesztért plusz elnyom havi x euróért/dollárért reklámot. A forgalmazó meg azért jár jól, mert cserébe jönnek az eladások. Sokak által ismert külföldi online illetve nyomtatott formában létező magazinnál még olyan fogalom is létezik, mint havi minimálisan elvárt hirdetési mennyiség, amit ha nem teljesítesz lehúzzák a tesztjeidet. Amin persze olyan személy nem csodálkozik, akinek sikerült megértenie hogy működik a kapitalizmus.

[ Szerkesztve ]

(#172021) VoidXs válasza -KP- (#172020) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Vannak olyan tesztoldalak, amiknek mérés az alapja, a teszt pedig azt magyarázza, hogy mit kell látni az ábrán, és az miben hallható, legjobb példa az RTings.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172022) lenox válasza enricotoxic (#172001) üzenetére


lenox
veterán

+172004

Ki akartam a nyulat ugratni a bokorbol, es ahogy latjuk, eleg jol sikerult.

FYI, nekem PB-2000 van, kis minidsp-zes utan en elegedett vagyok vele.

(#172023) Quetz válasza BBéci (#172004) üzenetére


Quetz
őstag

Úgy kerülöd a méréseket, mint ördög a szentelt vizet :D

Az egyetlen normális teszt a hometheaterreview-é volt eddig és az eredmény lehangoló:
Frequency SPL
63Hz 120.0 dB
50Hz 118.1 dB
40Hz 113.1 dB
31.5Hz 105.1 dB
25Hz 98.3 dB
20Hz 95.5 dB

(#172024) VoidXs válasza lenox (#172022) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem jó dolog az állóvíz :D

Quetz: Bocsi, akkor rosszul írtam korábban, nem 40 Hz-ről indul, hanem 50-ről, mert a -3 dB pontot nézzük.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172025) BBéci válasza Quetz (#172023) üzenetére


BBéci
titán

Tévedsz, a szubládák méréseit mindig keresem és összevetem a saját adataimmal.
Számomra nem lehangoló, mert nincs olyanom, akinek van, az ennek ellenére szereti. De a sokat emlegetett EQ-val össze lehet hozni lineáris közelire, ezzel szerintem te is tisztában vagy.

Úgy emlékszem, hogy az Audioholics tesztjeit hitelesnek szoktátok nevezni. Igaz ez?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172026) BBéci


BBéci
titán

A manóba, lejárt a szerkesztési idő!
Tehát Audiholics.
Az SVS 1000 Pro szubládákról ezt írták: "The PB-1000 Pro and SB-1000 Pro are terrific subs in this price class."
Performance és value: excellent!
A PB-4000-ről ezt írták: "The PB-4000 is an extremely accurate, phenomenally neutral, subwoofer."
Az SB 16-Ultra tesztjének konklúziója: "To bring this review to a close, in my evaluation I would say the SB16-Ultra is a top-notch subwoofer."
SB-3000: "Surprising dynamic range - Flat response from 20 Hz to 200 Hz - Bulletproof protection from overdriving damage."
Aki még ezek után is fikázza globálisan az SVS-eket, az minden bizonnyal puszta rosszindulatból teszi.

Semmi közöm az SVS termékek forgalmazásához, értékesítéséhez, soha nem is volt.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172027) enricotoxic válasza lenox (#172022) üzenetére


enricotoxic
tag

Elég rosszul sikerült a postod :)

☮️

(#172028) mettek válasza Quetz (#172023) üzenetére


mettek
addikt

És melyik az a zárt láda ami ennél jobb hangnyomás görbét produkál?

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#172029) Cseneles


Cseneles
őstag

Jl audio fathom csalad, a tobbi zart lada szamomra kompromisszumos. Nem hallottam meg olyant amit szivesen betennek a szobamba. Vagy talan egyet...

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#172030) Vikthor válasza BBéci (#172026) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Hiába minden Bbéci, most már felgyújtom az egészet a pics@ba, Void megmondta ez a legalja, sőt az összes vendégem eddig hazudott nekem és igazából alig várták hogy elmehessenek tőlem. Most komolyan mit akarok pl egy X7200WA erősítővel, kukába vele, 203as oppo? Prés alá mert kínai, 9300as epson? Na jó hagyjuk már ne farasszuk egymást ilyen ipari selejtekkel nemigaz? A stewart vásznat meg már fel sem hozom hisz tiszta szégyen az is. Végül is a Proson R-12 az sokkal jobb volt mint ez az SB4000 veszem is vissza.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#172031) mettek válasza Cseneles (#172029) üzenetére


mettek
addikt

Az egy másfél millás szub ha jól látom :) .

Vikthor: hagyjad. Megy az osztás de valójában nincs fele ilyen rendszerük sem mint neked. Rendben van hogy szakmai ismereték terén ott van valaki de ilyen szinten leszolni egy márkát mert túlárazott meg a erős a marketingje...minden túlárazott főleg az audióban. Az svs nem rosszabb a maga árkategóriájában mint a hasonló árú cuccok. A diy vonalat hagyjuk, az egy teljesen külön történet.
Volt nekem is sb4000-esem és az egyik legjobb szubom volt, eddig csak az elac 2070,3070 volt vele versenyben.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#172032) Cseneles válasza Vikthor (#172030) üzenetére


Cseneles
őstag

Nem olvastam vissza az előzményeket de abban biztos vagyok ,hogy ha az SVS 4000 árából vettél volna 2db subot jobban jartál volna ez 100% vagy svs ből reflexeset a 4000es ársávjában. A gyorsaságnak, pontosságnak nem sok köze van a zárt láda mivoltához, ez csak az olcsó ládák marketing szövege. Persze ez az én véleményem.

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#172033) Vikthor válasza mettek (#172031) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Persze, hogy hagyom, és meghagyom neki a számok meg a diagrammok világát ő látva hallja a hangminőséget, én ezt meghagyom a füleimnek. Csukott szemmel megmondom melyik a Proson és melyik az SVS... Ne ennyi és befetéma van :D

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#172034) Vikthor válasza Cseneles (#172032) üzenetére


Vikthor
nagyúr

2018 novemberében vettem az SB4000-et, direkt zártat kerestem, mert engem nem győztek meg a reflexesek, ha már itt tartunk, akkor érthető, hogy erre esett a választás mert anno 500nál többet semmiféleképpen nem akartam subra áldozni. Ráadásul voltam/vagyok olyan jóban azzal akitől vettem, hogy ajándékba adott hozzávaló Soundpath lábakat és SVS kábelt is ingyen. Tény, hogy most közel háromnegyed millióba kerül ez a láda és ha most kéne vegyek nem biztos hogy eleve ennyit áldoznék rá.

Azt már akkor is tudtam, hogy a jó subok olyan 5-600e-től kezdődnek, amikkel hosszú évekig együtt lehet élni.

[ Szerkesztve ]

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#172035) Cseneles válasza Vikthor (#172034) üzenetére


Cseneles
őstag

Ez nyilván egyéni ízlés dolga.

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#172036) -KP- válasza Vikthor (#172033) üzenetére


-KP-
addikt

Ilyen érvekkel nehéz vitatkozni ;] Proson R12 legutolsó ismert ár: 79.900. :O

(#172037) -KP- válasza mettek (#172031) üzenetére


-KP-
addikt

"Megy az osztás de valójában nincs fele ilyen rendszerük sem mint neked."

Lol. Ez önmagában így ugyanolyan "osztás".

(#172038) BBéci válasza mettek (#172031) üzenetére


BBéci
titán

"Az svs nem rosszabb a maga árkategóriájában mint a hasonló árú cuccok."
Olyannyira nem, hogy legtöbbször best buy-nak nevezik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172039) -KP- válasza BBéci (#172038) üzenetére


-KP-
addikt

A fizetett marketingesek, meg a tesztelők? Vagy kik? És hol? Usában biztosan nem.

(#172040) BBéci válasza -KP- (#172039) üzenetére


BBéci
titán

Idéztem, linkeltem, ennél többet nem akarok foglalkozni a témával.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172041) Quetz válasza mettek (#172028) üzenetére


Quetz
őstag

JTR Captivator RS1, RS2
chucky chart JTR 8-2020.jpg

De gyakorlatilag 18"-es mélynyomó(k)-ra lesz szükséged.

Egy ultimax 18" kb. 350k-ból jön ki végfokkkal, és asztalos munkával. Nem szokásom a DiY-t mint olcsóbb megoldás hírdetni, mert sokszor nem olcsóbb, csak pont olyan inkább mint amire szüksége van az embernek, de ebben az esetben tényleg még olcsóbb is. Egy SVS áráért két ütős szubot kap az ember, akár DSP-vel együtt.

(#172042) Quetz válasza BBéci (#172026) üzenetére


Quetz
őstag

Az Audioholics tesztjeit valóban jónak tartom, mindenki megtalálhatja bennük azt, amit fontosnak tart. Objektív mérések és szubjektív vélemény meghallgatás után. Le is írják, hogy a zárt ládák egy szoba mérettel kisebb helységbe valók, mint a reflexes társaik. Természetesen, ha egy zárt láda eléri az extreme minősítést, akkor a reflexes társa is abban a kategóriában fog végezni.

A közölt mérések azért becsapósak, mert normális esetben egy mező közepén végzik, ezért azokat az értékeket konvertálják és az így kapott számok alapján adják a meg a kategóriát. A egész folyamat itt van dokumentálva: https://www.audioholics.com/loudspeaker-design/subwoofer-room-size

Az SVS mélynyomóira ha kritikát kellene megfogalmaznom, akkor a lassúságuk lenne:

[ Szerkesztve ]

(#172043) lenox válasza enricotoxic (#172027) üzenetére


lenox
veterán

Marmint nyilvan en tudom, mi volt a celom, es mondom, varakozason felul jol sikerult.

(#172044) mettek válasza Quetz (#172041) üzenetére


mettek
addikt

Hagyjuk a diy megoldást. Azt nyomja az akinek ehhez affinitása van meg ideje. Bolti mélynyomó érdekelt volna ilyen kategóriában. Csak a példa kedvéért.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#172045) -KP- válasza mettek (#172044) üzenetére


-KP-
addikt

Pl. Arendal 1723 Sub 1s vagy 2S. Ha ragaszkodsz a zárthoz.

(#172046) BBéci válasza Quetz (#172042) üzenetére


BBéci
titán

A 16-osok lassúságát nem vitatom. Nekem kapásból nem volt szimpatikus az a széria, ezért a tesztet másvalaki írta, nem én. Ennek ellenére az Audioholics-on "top notch".
A "room size"-ról én egy szót sem ejtettem. A hangminőség a lényeg!
Találkoztam itt a topikban szabadtéri mérések számaival, görbéivel, akkor azok is becsapósak?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#172047) VoidXs válasza mettek (#172044) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Mondjuk vehetsz ennyiért 3 HECO Elementa subot. Így már a zártak hibáinak többsége valamilyen szinten kezelve van.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#172048) Tamoo válasza BBéci (#172010) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Valószínűleg két olcsóbb reflexeset meg egy miniDSP-t.
Ha Wharfedale SW-15 nem is, de SW-12 beleférne. Nem tudom milyen lehet, megéri-e, meg kellene hallgatnom. Hirtelen csak azért jutott ez az eszembe, mert van valaki (talán olvassa a topikot) aki ilyenre fejlesztett és korábban 2db SB4000-t is használt. :D

[ Szerkesztve ]

(#172049) powerup2 válasza Quetz (#172041) üzenetére


powerup2
addikt

Ebbe milyen hangszórók vannak ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#172050) rudi77 válasza Tamoo (#172048) üzenetére


rudi77
tag

Az a valaki én lennék. :)
Wharfedale SW-15 és SW-12 páros működik most nálam.
Sok sub hegyek után ez lett a végálomás. (SB4000 x2db,ELAC 2090 x2db,JBL PRO x2db voltak előtte nálam)
Nagyon jó subok. Két db SW-15 volt tervbe véve de csak egyet kaptam.
Így kiprobáltam SW-12 második subként.
És jött a meglepetés az SW-12 is meglepően jól teljesít.

Szoba méret: 22-24m2
Audyssey -6db rakta a subokat.
SW-15 negyed hangerőn, SW-12 fél hangerő alatt üzemel. Szóval van bennük tartalék rendesen. Én majdnem referencia hangerőn mozizok. Nincs koppppppppppp.
Jamo d600-d6 LCR rendszerem van. Oda kell a jó sub támogatás.................

Érdemes kipróbálni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.