Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#162701) python1 válasza Tamoo (#162700) üzenetére


python1
veterán

Tesztelted már filmel?

(#162702) VoidXs válasza Hohocali (#162683) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Egyáltalán nincs lemaradva semmiben a PC, bitstream esetén pontosan annyit ér, mint bármilyen másik lejátszó, legrosszabb esetben ezt alkalmazod. Minden más forrásra pedig ott a világelső kép- és hangminőség. Akármennyire akarja a Dolby elhitetni, hogy a Vision is valami hú de speciális kódolás, amihez a metaadat elengedhetetlen (ugye a házi Atmos nem objektumokkal működik), a valóságban csak rádobsz egyet a videós fórumokon elérhető egy soros skálák közül (én is írtam egyet, csak az nem az eredeti együtthatókkal dolgozik), hozzáállítod a TV-t, és jó szkripttel ugyanaz az eredmény.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162703) benyo87h válasza Quetz (#162698) üzenetére


benyo87h
csendes tag

Igen a mélynyomó recseg,kikapcsol. A bosszantó,hogy ez már egy másik. Van külön bekapcsoló gomja illetve egy hangerőszabályzó gombja, az elején. Ami pirosan ég. ha eltekerem,zöldre vált és bekapcsol,akkor van egy kattanás ,egy hang és onnantól,szól, ehhez kicsit hasonló,de recsegő hang jön elő,akkor nem is szól. A jelenség ugyan az mint az elődjénél. Igy távolról tudom,nehéz okosat mondani,de nem akarom kinyirni a főegységet. ha esetlegesen,anno ez a jelenség ütötte ki a végfokokat. De ha példáúl a "kábelen szed fel valamilyen jelet" az kinyirhatja a főegységet,erősitőt?

(#162704) Tamoo válasza python1 (#162701) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Az én rendszeremben az én véleményem szerint azért nem mondanám hogy köröket ver a Denon hangjára. Bizonyos tekintetben lehet jobb, de nem akarok még elhamarkodottan kijelenteni semmit mert még csak ma sikerült nagyjából beállítani. Én már kb. 6éve használom ezt a Denont, biztos hogy van följebb de az én rendszeremben az anyagiakat is nézve szerintem már nem hozna semmi annyit hogy megérje több százezret rálocsolni (max még egy szub ). Ez még egy jól megépített vas, van benne kraft. Apró előrelépésekért már nem akarok akkora összegeket fizetni, az akusztikai korlátokon nem tudok túllépni. Átlagos a nappali, nem jó de nem is tragikus.

A hangkártyáról még nem akarok sokat írni. Tegnap futottam az első kört akkor még nem sikerült jól beállítani. Ma újra nekifogtam délelőtt, egész jól néz ki a dolog, de filmekkel még nem volt időm tesztelni.
Olcsó volt most ez a kártya használtan, az STX2-t 100 körül már nem mertem volna bevállalni csak úgy kísérletezni, bár motoszkált bennem a dolog. Adja magát ha már a váltást, időzítést, korrekciót szóval mindent a pc végez, hogy elég csak végfok utána, nincs szükség AVR-re. EQ APO-ban kevesebb fázishibát okozó keresztváltó állítható össze grafikus EQ-val mint ahogy az AVR csinálja, meg a mozivas nem tud annyit késleltetni amire a szubhoz szükségem van.

Ami sokat hozott az hogy a Cavern jól belőtte az időzítéseket, javult a térérzet és lehúzta a kiemelést a szubról.

[ Szerkesztve ]

(#162705) #09634560 válasza benyo87h (#162703) üzenetére


#09634560
törölt tag

Nem tudom segithet-e de az erősitőn vidd feljebb a sub jelét?

(#162706) Tamoo válasza python1 (#162701) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Na teszteltem filmekkel. Jó lesz, nekem ez igazából már hátradőlős, nem hiszem hogy sokkal többet ki lehet hozni a cuccból.
Most a hangkártya annyi plusz hogy a Denon helyett ez csinálja a DA átalakítást. Talán tényleg jobb, de én nem érzem azt hogy köröket verne rá. De már ez is vicces hogy arról beszélünk túllép-e egy újkorában 600ezres AVR-t. Ha PC szinten hozzáveszem a korrekciót meg az EQ APO-s okosságokat, nem kérdés hogy ez az összeállítás köröket ver a Denon (meg sok egyéb más) processzálási képességeire. Szóval nekem ez marad, nem vágyódom drága proci után.

Atmosra nem vágyom, nem győzött meg sehol hogy nekem erre szükségem van. Így is olyan felső hangokat csinálnak a surroundok hogy néha csak pislogok hogy ezt hogy. Nem önigazolás, de szerintem egy jól összeállított 5.1-től 7.1-től nem kell több. Ha valaki meg azért fejleszt atmosra, hogy a frontok tetejére rárakjon egy döntött dobozt.... az meg no comment.

[ Szerkesztve ]

(#162707) benyo87h válasza #09634560 (#162705) üzenetére


benyo87h
csendes tag

Egy próbát megérhet a dolog. viszont nem tudom hol lehet ezt elővarázsolni a menüjében

(#162708) python1 válasza Tamoo (#162706) üzenetére


python1
veterán

Teljesen így látom én is.
A surround meglátásod helyén való, mert minden csatornán tudja a dB értékeket, frontokkal megegyező torzítással, amit nagyon kevés processzor tud, de azok is a felső kasztból. Azért is kérdeztem, hogy filmekkel tesztelted-e, center hangja megér egy misét, néha belemászik a szemem sarkába egy könnycsepp, annyira precízen adja vissza a dialógokat. A másik ütőkártyája, hogy sztereóból is pontosan olyan teret varázsol mintha 5.1 lenne. Majd még kiforja nálad is magát, aztán csak tesztelés végett kapcsold vissza a Denont, akkor lesz meglepi.
Örülök, hogy így alakult, még egy elégedett ügyfél. :D

(#162709) Tamoo válasza python1 (#162708) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Tegnap átfutottam a crossover variációkat, szubot átraktam megint máshová meg pár egyéb dolgot átnéztem. Nem tervezem most tovább állítgatni, jó lesz így. Így is elég sok energiát belefektettem, mostmár filmezek.
Ha olyanom lesz majd valamikor a REW-es EQ-t akarom kipróbálni (illetve hogy nem korrekciózom végig a teljes tartományt, csak a mélyet), de most egy darabig pihentetem a dolgot.
Mondjuk sztereóra csinálok majd egy 2.1-es preset-et, az még hátravan.

A Denont is lusta vagyok most visszaállítani. :D Azon is le van nullázva minden beállítás meg minden átkötve. Az akkor lesz újra beállítva ha esetleg meghirdetem és eljön valaki meghallgatni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#162710) Quetz válasza benyo87h (#162703) üzenetére


Quetz
őstag

Az ötletem az volt, hogy a mélynyomót - ha az saját végfokkal rendelkezik - direktbe a PC-hez kösd. Ha akkor is recseg, akkor a mélynyomó romlott el.

(#162711) ginola válasza Tamoo (#162709) üzenetére


ginola
addikt

Szia.
Milyen Denon erősítőd van?

(#162712) BBéci válasza Boy_25 (#162682) üzenetére


BBéci
titán

Nem az a végeredmény, nincs leírva, hogy jobb az Anthem.
Az általad említett részletezésben elsősorban az ARC-t dicsérik, amit én is sokszor megtettem.
Itt egy idézet az Arcam értékeléséből, az utolsó 5 szó a lényeg, ami egybevág az általam tapasztaltakkal: "the AVR750 was among the most impressive receivers we have ever heard with two-channel audio, making it the best of both worlds".
The best, vagyis a legjobb!

Hidd el, nekem annyira mindegy, hogy melyiket veszed, hogy le sem tudom írni.
Ha az AVR750-et választanád, akkor annak képességeit maximálisan 2,5-3 milliós 5.1 hangdobozszettel tudnád kihasználni. Például quadral Aurummal, Focal Kantával, Monitor Audio Gold-dal. Amennyiben nem szolgálod ki, felesleges megvenni.

(#162711) ginola
AVR-4308.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#162713) #98221312 válasza VoidXs (#162702) üzenetére


#98221312
törölt tag

Most akkor az Atmos nem objektum alapú??
Ezek szerint átvágás az is?? :U

(#162714) Tamoo válasza ginola (#162711) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

4308, nekem nagyon bevált. Simán ellettem volna vele ha most nem veszek hangkártyát, már anélkül is jó hangot sikerült összehozni.

[ Szerkesztve ]

(#162715) Boy_25 válasza BBéci (#162712) üzenetére


Boy_25
csendes tag

Már mindegy, holnap érkezik az Arcam. :)
Én elsősorban Dali Ikon 5.1-et gondoltam kiépíteni, aztán majd meglátjuk. Nem tudom, mire lesz elég.

Én nem értek hozzá, ez lesz az első házimozi erősítőm, eddig csak sztereó vasaim voltak, így nem is szeretnék vitatkozni veled elfogadom a tapasztalatodat és a véleményedet, de amit kiemeltél, azt a sztereó hangra írta, ami egyébként számomra is fontos, ezért is döntöttem az Arcam mellett.
Mint írtam, nincs tapasztalatom házimozi terén, így fogalmam sincs, hogy fogom beállítani, és józan logikával gondolkodva azt szűrtem le, hogy hiába jobb valami, ha a szobaakusztikai korrekció nem olyan jó, nem fogom tudni kinyerni azt a hangot ami a készülékben van, mert nem fogom tudni megfelelően beállítani.
Az én fordításom szerint sem azt írta, hogy jobb az Anthem, hanem, hogy annyivel nem rosszabb, amennyivel kevesebbe kerül.

(#162716) lemmy9 válasza Tamoo (#162714) üzenetére


lemmy9
őstag

Szólj ha eladod.

Szerintem!

(#162717) Dorian válasza Boy_25 (#162715) üzenetére


Dorian
félisten

Hallottál már Dali Ikont? Ès tetszett a kategòriatársaihoz kèpest?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#162718) BBéci válasza Boy_25 (#162715) üzenetére


BBéci
titán

Azért "both worlds", mert sokcsatornás és sztereó módban is kiemelkedően jó a hangja.
DALI IKON-hoz még a szóban forgó Anthem is túl jó, felejtsd el. Szerintem minimum RUBICON kellene ahhoz az Arcamhoz.
Automatikus szobaakusztika korrekció pótolható csillapító és diffúzor panelekkel, miniDSP-vel, de ha nem kellően jó az erősítő hangminősége, azt semmi módon nem tudod magasabb szintre emelni.
Hasonlóan remek hangú a Primare SPA22 és 23, egyetlen pillanatig nem hiányoltam az automatikus EQ-t. Ahogy a high end sztereó erősítőkből sem. Persze más két hangdobozzal, mint hattal, nyolccal.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#162719) rudi77 válasza Boy_25 (#162715) üzenetére


rudi77
tag

Arcam-al biztos jobban jártál mint egy Anthem-el.Hallottam mind a kettő készüléket
Anthem kicsit erőtlen és nyers volt. Persze rendszer függő.

(#162720) Tamoo válasza Boy_25 (#162715) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ikont? :Y 750-es Arcamhoz?

(#162721) BBéci válasza rudi77 (#162719) üzenetére


BBéci
titán

Nagyon jó az Anthem 710 is, de az AVR750 hangja messze kiemelkedik a házimozi kombájnok tömegéből. Az újkori ára szintén. Annyiért Marantz elő-végfokot lehetett venni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#162722) python1 válasza Tamoo (#162714) üzenetére


python1
veterán

Nincs is vele probléma, nálam is az volt, nem hiába vettem meg annó, tényleg egy jól megépített AVR, valszeg, de biztos, hogy ha nem kapja el az agyamat az ékszíj maradt volna míg hang jött volna ki belőle.

(#162723) VoidXs válasza #98221312 (#162713) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Csak moziban az. Az SMPTE Atmos tud 10 bed csatornát (7.1.2) és 118 objektumot, viszont ehhez 250 Mbit/sec az adatfolyam, ami bőven túllépi azt, amit a Blu-ray tud. A lemezre maximum 16 tömörítetlen adatfolyam fér, és ebből úgy döntött mind a Dolby, mind a DTS, hogy a moziban valóban objektumalapú formátumaikat (OBAE) inkább lekeverik valahogy. A DTS megoldása a 7.1.7 + GV lett, a Dolby pedig a szabadon elrendezhető 16 csatorna mellett tette le a voksát. A hangmérnök dönti el, hogy melyik lesz ez a 16, de a korábbi verziók miatt kompatibilisnek kell lennie 7.1.4-gyel, ugyanis az első két generációs Atmos chipek csak ennyit tudtak, a 3. óta van 16 csatorna. A valós időben generált Atmos, amiket a Windows 10 rendererje használ játékokhoz, már képes kihasználni a HDMI 32 audio csatornáját, és ezt a kompatibilitás miatt kötelező 12 csatornás beddel (7.1.4) teszi, ami mellé kifér egy 20 csatornás objektumokból álló stream is a gen 3-as chipekhez. Erről alapszinten itt olvashatsz.

Csak azért hívják objektumalapúnak, mert a keverés úgy történt és moziban még az volt. Senki nem örülne neki, ha megtudná, hogy a méregdrága processzorában is pontosan ugyanaz a belépő, 25 centes Atmos renderer chip van, amit a legolcsóbb procikban is használnak, és azért tervezték így, mert
1.) a BD egy végtelenül idejétmúlt formátum, és a legelső digitális mozis formátum is mindenben felülmúlja,
2.) nincs szükség ennél többre otthonra, ezt sokan nem lennének képesek elfogadni.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162724) Tamoo válasza python1 (#162722) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

A Sound&Vision mérése szerint 7 csatorna folyamatos terhelésénél 124.5W-ot tudott csatornánként 8Ohm 0.1% torzítás mellett.
Mozierősítők közt ez bőven átlag fölötti kraft. Biztos van följebb, de nekem elég volt amit ez tudott. Nem is tudom miért hagytam rávenni magam ilyen hülyeségekre, hogy hangkártyát vegyek. ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#162725) python1 válasza Tamoo (#162724) üzenetére


python1
veterán

;] :DDD
Az egy alkalmi vétel volt, csak neked.

(#162726) Khaosz55 válasza Tamoo (#162724) üzenetére


Khaosz55
addikt

Különben én is ilyen vagyok korábban volt egy eladó használt Anthem MRX1120. Ami nyilván egy iszonyat jó erősítő ezt nem is vitatom, de a 570W-os fogyasztás 11 csatornára én ebben nem hisztek ezért mást választottam. Én úgy vagyok vele (lehet rosszúl gondolom), hogy legyen nagy tartalék, még ha csak felét használom is ki, mert néha elgurul a gyógyszer és akkor kell a tartalék. MRX 720 pont 25W-ot tud 8 Ohmon 5 csatorna terhelésekor, és még van további 2 csatorna mindez 485W-ra.
Szóval az AVR750 szép darab. :C

(#162727) Boy_25 válasza BBéci (#162718) üzenetére


Boy_25
csendes tag

Jogos, a both worlds felett átsiklottam. :)
Rendben, meggyőztetek az Arcammal kapcsolatban, az Anthemet hanyagolom.
A Quadral Aurum, Focal Kanta, Monitor Audio Gold hármas tényleg elég drága, az Arcamot ennek az árnak a töredékéért vettem. Nincs olyan régebbi széria ami megáll 1 milliónál?
Az Dali Ikont sokan lehúztátok, jelenleg Epos M15.2 álló hangfalat használok, gondoltam rá, hogy Eposból csinálok 5.1-et. Akkor ez is elvetendő?

(#162728) xerobyte


xerobyte
aktív tag

Befutott az új Denonok magyar nyitó árazása.
{Odaírtam a játék kedvéért, hogy mai árfolyamon mennyi a pannon puma extra sarc}
x3700h: 1.100 EUR-ból lett 420.000 HUF (augusztus 14 utáni dátummal) {+10.5%}
x4700h: 1.500 EUR -> 600.000 HUF {+16%, aucs}
x6700h: 2.500 EUR -> 900.000 HUF {+4%...nincs mese, csak ez éri meg :)) }
Német árak forrása: https://www.hifi-regler.de/shop/denon/?ff_pg[]=29
Magyar árak forrása: https://www.denonmarkabolt.hu/hu/MM/Markak/DENON/H_ZIMOZI_R_DIOER_S_T_K

(#162729) WaterWave válasza xerobyte (#162728) üzenetére


WaterWave
veterán

Nincs mese, kettőt :D

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#162730) BBéci válasza Boy_25 (#162727) üzenetére


BBéci
titán

Nem ismerem közelről az Epost, passz!
A következőt érdemes figyelembe venni a hangdoboz választásnál.
Az erősítő árának körülbelül kétszeresébe kerüljön az 5.0 szett, ilyenkor az újkori listaárak mérvadóak, nem az, hogy mennyiért sikerült hozzájutnod.
Az AVR750 újonnan 5000 euró volt, tehát 10000 eurós hangdobozszettel lehet kiaknázni mindent, amit hangminőséget illetően tud. Ebben nincs benne a szubláda, vagy szubládák ára.

(#162728) xerobyte
A magyarországi árakat a Horn lengyelországi központjában találják ki, ez van.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#162731) VoidXs válasza xerobyte (#162728) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igazából azok alapján, amiket olvasni róluk, ezek egész fair árazások magyar viszonylatban.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162732) xerobyte válasza VoidXs (#162731) üzenetére


xerobyte
aktív tag

Mármint az új erősítőkről vagy a Hornról? :)
Szerencsére autóval Bécs Bp-ről piskóta (heimkinowelt.at), a spórolt pénz minusz benzinből pedig kijön még egy jó grátisz kirándulás is. Talán a 3700 nem éri meg a vesződést, viszont a 4700 az már durva, azért már kimennék. (Nekem 5.2.4-re kell, semmivel nem tudom magamnak indokolni a 4700-est a 3700-el szemben...)

(#162733) VoidXs válasza xerobyte (#162732) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igazából egyik sem mondható pofátlannak a többi AVR árazásához képest. De ezt még mindig csak mások tesztjei alapján mondom, lehet, hogy miután dolgoztam vele, kiderül, hogy semmit nem ér. :D

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162734) greike válasza Boy_25 (#162727) üzenetére


greike
tag

1 milliót a két frontra vagy az 5.0-ra gondoltad?

(#162735) ginola válasza robi-k (#162615) üzenetére


ginola
addikt

Most már a center sugárzó sem szólal meg, csak egy bizonyos hangerő után.
7 évet szolgált ki a 2808-as, imádtam, azt hiszem itt az idő cserélni?
A hangminőségből nem adnék lejjebb, mit ajánlanátok használtan, amivel nem szokott gond lenni?

(#162736) robi-k válasza ginola (#162735) üzenetére


robi-k
őstag

Ez szomorú. Nehéz kérdés, a használt készülék mindig kockázatokkal jár a tartósságot illetően (bár sokszor az új is...).
Esetleg elgondolkodnék egy jobb proci beszerzésében, végfoknak használva egyelőre a Denon-t (Ext.IN bemenetek segítségével).

(#162737) ginola válasza robi-k (#162736) üzenetére


ginola
addikt

Erre nem is gondoltam.....De jó az ötlet.
Szerintem megcsináltatni már nem érné meg, ha egyáltalán meg lehet csináltatni.
Azért szoktam használtban gondolkodni, mert újból nagyon zsebbe kéne nyúlni ugyanazért a hangminőségért. A 2808 is használt volt......

[ Szerkesztve ]

(#162738) Zigi válasza ginola (#162737) üzenetére


Zigi
senior tag

Szerintem ha ennyire szereted, egy bevizsgáltatást megérhet (kb5e). Max azt mondod nem kéred a javítást. Ha kis baja van 10-20 ban megállhat, ha nagyobb akkor úgyis totálkár. Az itt sokat ajánlott totel pl. alkalmas erre.

xerobyte
Nincs 20% az árrés, valamiből el kell tartani a magyarországi forgalmazót is :)

[ Szerkesztve ]

(#162739) ginola válasza Zigi (#162738) üzenetére


ginola
addikt

Igen, de nem pesti vagyok, úgy már más tészta. Köszi azért, használom addig így, amíg "működik", remélem nem okoz gondot a hangfalakban.
Ha egyik nem szólal meg sehogy sem, akkor Totel.

[ Szerkesztve ]

(#162740) Quetz válasza Khaosz55 (#162726) üzenetére


Quetz
őstag

Szövegértelmezési hibába futottál. A feltüntetett érték "typical load", ami az áltagos felhasználás esetén-nek fordítandó, nem pedig maximális teljesítménynek. A dokumentációban feltüntetett értékekkel ezek a problémák szoktak előfordulni:
- Nem tudni, hogy átlagos vagy maximális értékről van-e szó
- Mekkora torzítás tartozik hozzá
- Milyen időtartamra vonatkozik

Az egyetlen módja, hogy megtudd, mire képes az AVR, ha megméred. 7 csatorna esetén 0.1%-os THD mellett az Arcam 86.1W, az Anthem 69.6W leadására képes. Ez egy átlagos házimozis hangfal esetén 0.9dB hangnyomás különbséget jelent, ami a békafing kategória. Nem mellesleg mindkét AVR teljesítménye szegényes egy haladó házimoziba, mert ~ 97dB-t tudnak kihozni magukból, ami messze van az elvárható 105dB-től.

(#162741) BBéci válasza Quetz (#162740) üzenetére


BBéci
titán

Abból a 105-ből mennyi a szubláda feladata és mennyi a magassugárzóké? Előbbinek saját végfoka van, utóbbiak csekély teljesítményt igényelnek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#162742) exception válasza BBéci (#162741) üzenetére


exception
aktív tag

A hétvégén láncfűrészeltem, az a ráírt adatok alapján 110 db 1 méterről, 5 perc után kellett a fülvédő. 105 decibellel végignézni egy filmet, attól szerintem kiesne a szemem.

"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"

(#162743) Quetz válasza BBéci (#162741) üzenetére


Quetz
őstag

Bbéci, mint te is jól tudod, az ajánlás 85dB folyamatos hangnyomást vár el a normál hangszóróktól, 20dB tartalék mellett és 95dB-t a mélynyomóktól, ugyancsak 20dB tartalékkal. Tehát a mélynyomóknak 115dB-t, minden más hangsuárzónak 105dB-t kellene tudni a hallgatási pozícióban.
Ez az elmélet, gyakorlatilag pedig aki csak AVR-t használ, az jó ha 95dB-t tud reprodukálni. Mélynyomók tekintetében az SVS Ultrák 2m távolságig tudják elérni a 115dB-t.

(#162742) exception:
Amiről te beszélsz, az egy olyan film lenne, amiben végig 105dB pink noise lenne a zenei aláfestés, a szereplők ordítva suttognának, stb... Ez nyilvánvaló nonszensz.

(#162744) mettek válasza exception (#162742) üzenetére


mettek
addikt

Pláne nem túl jó akusztika mellett. Szerintem ha csúcsokban másodpercekre megvan a 95-100dB az már bőven jó de nekem a 85-90 decibel is elég, számomra az már az élvezhető de még elviselhető kategória.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#162745) Boy_25 válasza greike (#162734) üzenetére


Boy_25
csendes tag

Az 5.0-ra értettem.

(#162746) Dorian válasza Quetz (#162743) üzenetére


Dorian
félisten

Igen, az elmélet az, amit írtál. A gyakorlat meg az, hogy a házimozizók túlnyomó többségének nincs olyan iszonyatos hangerő igénye, mint neked (csúcsokat is ide értve). Egyszerűen túl sok, nem kell.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#162747) #98221312 válasza Dorian (#162746) üzenetére


#98221312
törölt tag

Nálam a csúcsoknál 75-80db a hangnyomás..
Nyílván ízlés, de egy cseppet sem vágyom nagyobb hangerőre..

ginola: 150-ért már nagyon jó vasakat tudsz venni használtan, és igen nagy a kínált.

[ Szerkesztve ]

(#162748) VoidXs válasza Dorian (#162746) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Eddig bárkinél voltam, mindenki bőven referencia feletti hangerőn mozizott, aminek az eredménye elég nagy dinamikaveszteség volt. Meg merném kockáztatni, hogy én vagyok innen az egyik leghalkabban mozizó ember a mindig 85 dB-n hallgatott rendszeremmel. Van, akinél a subok 3.2 kW-nyi erősítést hajtottak clippelésre EQ után a neki tetsző hangerőn alig 26 négyzetméteren (jó akusztikával), ennyire elszállnak páran. Összehasonlításképp az IMAX terem 4 kW... A 85 dB-re mérés igazából egy épp kellemesen halk szint a mai túlkompresszált filmek miatt.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162749) Dorian válasza VoidXs (#162748) üzenetére


Dorian
félisten

Ízlés kérdése az egész. Én a film hangerejét a beszédhang alapján állítom be (olyan hangos legyen, mintha a szobában beszélgetnének) egy jó minőségű, dinamikus hanggal megáldott film esetén bizony sokszor kapkodok így is a hangerőszabályzó után egy durvább jelenetnél. Tehát a dinamikai korlátot nem a szaros kis Denon 4520 jelenti, akármennyire is "kis teljesítményű", hanem én. :DDD Most akkor csak azért hagyjam omlani a házat, mert valaki szerint az a referencia? Csak az számít, hogy nekem elég-e.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#162750) python1


python1
veterán

Azért nem ilyen egyszerű a hangerő /dinamika helyes megállapítása. Mint tudjuk vannak bögreszettek amik tudják a referencia hangerőt, és a jó minőséfû rendszerek a teljesítményt felesleges ide keverni, mert semmit sem jelent. Nálam tökéletesen rajzolódtak a rendszerek közötti különbségek, bögrétől a végfokolásig, extrém méretű hangsugárzókig.Tehát nálam a nagyobb membrán, jobb eredményt nyújt, mint pl jóval kisebb felületű, ehhez pedig kell az erő.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.