Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#162401) fehér_ember válasza robi-k (#162399) üzenetére


fehér_ember
addikt

Már én sem használok zenéhez külön szubot, de mivel nagyon aljáról indultam, ezért eleinte szükséges volt a hulladékabb hangsugárzókhoz (+ aki kímélni szeretné a mozivasát ...stb. sokpontegyes zenénél, az azért használhat). De annak ellenére hogy már nem kell (mert a frontjaim és amúgy a surroundnak befogottak is úgy ~29-30Hz környékéről indulnak) azért meg szoktam fülelni a moziszubot is beszerzés után zenével is.

Mindenesetre annyival már okosabbak vagyunk, hogy tudjuk, a jó szubjaink akkor lehet hogy valójában nem is gyorsak. Na bumm ;] ; a fő hogy jól szólnak; meg hogy a gyártók értenek a paramétereik gyártás előtti meghatározásaihoz is; ha mi felhasználók esetleg nem is.

[ Szerkesztve ]

(#162402) VoidXs válasza alphamooncam (#162398) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Zenéhez gyors szub kell, olyan, ami legalább 40Hz-ig, úgy megy le, hogy akár az 5ms-os tranzienseket is le tudja követni ( kompresszorokon be lehet állítani ilyen értéket, és ezeket is kell tudnia kezelni. )

Én még életemben nem láttam olyan mérést, ahol egy sub lecsengése 8 ms alá ment volna, de elismerően fogok bólogatni, ha mutatsz ilyen ábrát. A JBL-edről az internet 80 ms-os értékeket mutat. Ez a 8 ms egy mozis LFE-től jött, ami egyedi dizájn, pont a minimális lecsengésre fejlesztve. A tranziens lekövetése (korreláció) nem egyenlő a spektrum lecsengésével, hanem egy sokkal könnyebb feladat. Elég nagy árammal nyilván bármilyen membránt át tudsz lökni bármilyen állapotba, a probléma az, hogy nem fog ott maradni.

Zenében nem csak egy dob szól önmagában, amivel "indokoltad", hogy miért nem kell, hanem ugyenezen a frekvencián, több hangszer is szól. Na ahhoz, hogy ez ne egy massza legyen, hogy ezeket el lehessen különíteni, ahhoz kell az igazán gyors sub.

A membrán gyorsaságának kevés köze van ahhoz, hogy mennyire különülnek el adott hangszórón a hangok. Ez a doboz érdeme, és hogy úgy tervezték-e meg, hogy illeszkedjen a driverhez.

Tapasztalhattad már, hogy engem érvekkel lehet meggyőzni

Akkor mivel lehet, ha nem a meggyőzés egyetlen értelmes eszközével? Fizesselek le, ahogy a forgalmazók teszik a hifis/házimozis lapokkal? :D

Mintahogy az sem amikor kijelentetted, hogy 430 ezer Ft-nál drágább mélysugárzók tulajdonosainak összehasonlíthatatlanul rosszabb a rendszerük, mint amit Te össze tudnál rakni.

Fenntartásokkal. Olyan jelúttervezés kell hozzá, amihez sokan kijelentették itt, hogy kényelmetlen, túl sok munka összerakni, aggódnak a karbantartás miatt, stb, stb. Szinte mindenki így van vele a házimozisok közül, ahogy minden hobbiból kicsi a DIY közösség. Olyan ez, mint amikor egy tuningolt autó megver sokkal drágább darabokat: nem lesz igényesebb, nem lesz szebb, nagyon nem hagyhatod elállni, csak jobb élményt és számokat nyújt, amikor épp nem szereled.

Meglehetősen biztos vagyok abban, hogy a kijelentésed miatt pár fórumozó társamnak a tarkójáig szaladt fel a szemöldöke.

Rajtad kívül az összes kommentből és a privát megkeresésekből nem ez jött le, ahogy abból sem, hogy már mennyi rendszert építettek hasonló ajánlásra (nem feltétlenül az enyémre), mennyire boldogok vele, és mikkel összehasonlítva vannak nagyon jó véleménnyel róluk. Nyilván van, akit köt a kényelem, vagy csak simán megteheti, hogy kifezessen 4-5x annyit, ha cserébe nem kell aggódnia az összeszerelés miatt, megesik.

<Indokolatlanul hosszú beszédhangos értekezés>

Túl sok idő lenne leírni, hogy miben különbözik a filmes, stúdiós, és színpadi mikrofonozás. Utóbbi esetre eljuthatunk a 150 Hz-es HPF-ig is. Csak a proximity effect különös kezeléseivel lehet minden érvedre cáfoló helyzetet találni. Nincs olyan, hogy egy beállítás mindenre jó, nincs kötelező vágás, sem értelme a tipikus spektrumra építeni, mert a valóság szórása túl nagy.

Azt gondolom, rajtam kívül is vannak itt zenekedvelők, és nem hiszem, hogy meg kéne osztani, lekezelő megjegyzésekkel a házimozis és a zenekedvelő tábort.

Én is zenekedvelő vagyok, de ettől még statisztikai tény marad, hogy a zenéből sokkal jobban kiveszett a dinamika, mint a filmekből, és a koncerteken a hangnyomás nagyobb prioritás, mint a hangminőség, a fejlesztéseket is ez viszi előre. Ott tartunk, hogy a minimális irányítottságot a diffrakció elé sorolják (="olcsó" line array).

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162403) alphamooncam válasza VoidXs (#162402) üzenetére


alphamooncam
őstag

Én csak terelést látok...

Nem látom értelmét a további beszélgetésnek, köszönöm.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#162404) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Olyan dolog számomra meg teljesen érthetetlen, hogy hogy nem mozgatja meg a széket alattunk a szub. Ha közel csap be a villám, vagy ha csak egy autóbusz megy el a a ház előtt, már akkor megremeg ami meg tud, (a dieselmotor duruzsolásától is).
Akkor milyen fizikai képtelenség (vagy épp hiányosság) lenne az már, hogy ha egy filmben dörög az ég, vagy épp egy páncélos jármű halad el, és az nem okoz ilyet. :)
És ráadásul a valódiság eldöntéséhez sokszor még csak tudatos vagy valós személyes tapasztatok sem kellenek. Érdekes módon (amúgy meg nem is ;] ) azon személyek többsége is simán el tudja dönteni pl. egy hifishown hogy mely rendszereknek a legjobb a hangzása, akik még soha nem jártak élő előadásokon. Na vajon miért is. Mert a fülünket állandóan használjuk, úgyhogy szinte nem is szükséges ismerni valaminek a hangját ahhoz hogy el tudjuk dönteni dolgokról hogy azok megszólalása mennyire életszerű/valószerű, főleg úgy hogy ha van előttünk több választási lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#162405) VoidXs válasza fehér_ember (#162404) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Semmi varázslat nincs ebben, minden anyagnak van egy rezonanciafrekvenciája, egy anyagnak kizárólag egy. Ha nem pontosan találod el, nem rezonál. Egy 50 Hz-en rezonáló üveg 50.1 Hz-en meg sem moccan, ezért működik ilyesmire a lyukszűrő tökéletesen. A probléma az, hogy a hangszórók sosem hibátlanok, és minél lassabbak, annál nagyobb a tiszta szinuszok "szoknyája", ami ha elég nagy, olyan effekt is a székre jut, aminek nem kéne.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162406) python1 válasza alphamooncam (#162403) üzenetére


python1
veterán

Szerintem engedd el ezt a témát. ;]

(#162407) mettek válasza VoidXs (#162405) üzenetére


mettek
addikt

En a technikai részhez nem tudok sajnos hozzászólni, az biztos hogy nem jártam még olyan moziban amiben azt mondtam volna hogy ez a hang ez odavert. Pedig voltam egy kettőben.

Ellenben a stream audionál egy demozás alkalmával a pulzusom az egekbe emelkedett a kapott hangtól.
Quadral aurum titan 8 front hangfalak voltak valamilyen csúcs avr-rel és egyetlen t12 szubbal. Az Eli könyvéből a párbajos jelentben a lövések a mellkasomat püfölték. Eszméletlen volt.
A srácok állítása szerint szobaakusztika nélkül manuálisan állítják be a cuccokat. Frontok large-on.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#162408) powerup2 válasza mettek (#162407) üzenetére


powerup2
addikt

hát én voltam ott két brutál hangfaluk volt beállitva és nem mondtam azt hogy huha sőt csalódás volt egyedúl a projektor tetszett

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#162409) mettek válasza powerup2 (#162408) üzenetére


mettek
addikt

Nem biztos hogy ugyanazt hallottuk, mármint rendszer szinten. Illetve az egyéni ízlés is belejátszik meg az hogy ki mihez szokott, mi az etalon számára. Nekem eddig az.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#162410) Tamoo válasza mettek (#162407) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nekem a T12-vel mindig volt itthon hiányérzet, de hozzáteszem valószínűleg egyszer sem volt tökéletesen beállítva amit így utólag már nagyon sajnálok. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőlük.
Most viszont az Ultimax hozza azt a feszesebb ütést amit a T12-kkel hiányoltam. Még mindig nem áll leesős kategória, de sikerült előrelépni, elégedett vagyok az eredménnyel. Hozzáteszem az állam még nem esett le máshol sem. :D De majdcsak eljutok egyszer olyan helyre is ahol ez megtörténik. (Streamben én csak sztereót hallgattam.)

[ Szerkesztve ]

(#162411) python1


python1
veterán

Lehet túltoltam a nappali színét? :DDD

(#162412) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Csak érdekességképpen. :D Az első kettő grafikon az "érdekes". A nappaliból a kanapé mögött továbbfut egy 4-5m-es folyosó ahonnan ajtók nyílnak a szobákba. A kettő közt az ajtók különböző variációkban vannak nyitva. :D
A harmadik zöld egy kettő közötti variáció Cavern EQ-val.

Ráadásként:
(Amikor elétektolnak egy mérést, ennyit jelent hogy milyen simítás van rajta és mekkora a skála. Ez ugyanaz mint a fölötte lévő.)

[ Szerkesztve ]

(#162413) python1 válasza Tamoo (#162412) üzenetére


python1
veterán

Szerintem, ha a kanapé mögül kibombáznád a falat, egyenes vonalat kapnál. :DDD

powerup2
Elsőre mintha sötét árnyalatba hajlana, aztán ha jobban megnézzük, qurvára sötét. :DDD
Szerintem vetítéssel problémáim nem lesznek. :N

[ Szerkesztve ]

(#162414) powerup2 válasza python1 (#162411) üzenetére


powerup2
addikt

csak lehet ???? :D

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#162415) robi-k válasza python1 (#162411) üzenetére


robi-k
őstag

Ez attól függ, mi a cél?
Ha a sötét kamra a cél, akkor jó úton haladsz ;]

(#162416) Tamoo válasza python1 (#162411) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Na de hol vannak benne a hangszórók? :D

(#162417) VoidXs válasza mettek (#162407) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Talán a legnagyobb faktor, hogy milyen a film keverése. Az Eli könyve nálam is demóanyag, de újonnan leváltotta a John Wick 3, az még jobb. Ami nekem maradandó mozis élmény, az az Alita IMAX-ben (de egyszer vissza kellett kérni a jegyáram, hívatni technikust subcserére, mert meghaltak, aztán utána volt az igazi), az a hang BD-re is nagyon jó minőségben került. Nem egy IMAX AMG szint, de az ki is nyírná a legtöbb házimozit, clippelésre hajtottam olyanokkal a Dreamcinemát is. Ha már itt vagyunk, én azt hallottam és az ExtremeAudio demótermét. Számomra mindkettő túl házimozi, nem ehhez vagyok szokva. Persze érdekel a StreamAudio is, szívesen meghallgatnám, ha van itt valaki tőlük. Nyilván számít ebben az egyéni ízlés is, de amikor valamit ajánlok, azt szinte szigorúan mért értékek alapján teszem, és akkor a nekem kevésbé tetszőt ajánlom, ha a számok amúgy jobbak, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy nem hazudnak, a többségnek a mérve jobb rendszer tetszik.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162418) mettek válasza VoidXs (#162417) üzenetére


mettek
addikt

Az Alitát pont megvettem blu rayen és valóban etalon hangja van. Nincs hiányérzet. Abban egyet értek hogy nagyrészt a hanganyagon múlik az egész. Ha jó minőségű és jól can keverve akkor egy olcsóbb rendszeren is élvezhetőbb a dolog.
Kevés ilyen film van és emellett sokan androidos meg CoreElec-es vackokon játszuk le a filmeket konvertált verziókban ami megint minőségromlással jár.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#162419) Quetz válasza mettek (#162418) üzenetére


Quetz
őstag

A coreelec nem jár minőségromlással, viszont androidot bottal sem piszkálnám, mindenféle szívásról olvashatsz a Kodi forumokon.

(#162420) VoidXs válasza Quetz (#162419) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Bármi, ami bitstreamel, nem jár minőségromlással. Sajnos a képről nem mondható el ugyanez, ott nagyon számít a dekóder, és amikor a legjobbak egy Ryzent is el tudnak vinni 30-50%-on, ott egy ARM vagy hardveres dekóder esélytelen, hogy utolérje.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#162421) mettek válasza Quetz (#162419) üzenetére


mettek
addikt

De jár. Nekem coreelec fut egy kis boxon memóriakártyára telepítve tehát android nélkül önállóan. Ezt öaszehasonlítva a sony x700 lejátszómmal van különbség a sony javára mind képben mind hangban pedig ez a sony sem egy komoly darab.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#162422) arcitec válasza VoidXs (#162417) üzenetére


arcitec
addikt

Az Alita magyar szinkronnal is jó, vagy inkább elmegy?

(#162423) mpo válasza arcitec (#162422) üzenetére


mpo
veterán

Megnéztem neked.
Dolby TrueHD/Atmos Audio English 5685 kbps 7.1-Atmos / 48 kHz / 5685 kbps / 24-bit (AC3 Core: 5.1 / 48 kHz / 640 kbps)

Dolby Digital Audio Hungarian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps

Ha érted, akkor már elavult.

(#162424) arcitec válasza mpo (#162423) üzenetére


arcitec
addikt

Köszi de füll hallásra gondoltam, a száraz adatok ez ügyben semmit nem jelentenek ... :U

(#162425) #98221312 válasza mettek (#162421) üzenetére


#98221312
törölt tag

Jelen pillananatban van otthon egy Sony S6700, illetve egy CA Azur bd lejátszó.
A Sony-t internetes tartalmakra használom Netflix, YouTube, a CA-t lemezekre.

Vakteszten 10-szer találtam el mikor melyik szól, HDMI bitstream hang esetén!

[ Szerkesztve ]

(#162426) Tamoo válasza arcitec (#162424) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Az túlzás, hogy semmit, 448 kbps 6 csatornára leosztva azért általában garantálja a f@s minőséget.

Amlogic téma. Core/LibreELEC-el Szerintem teljesen oké a kép/hang minőség.
Ezektől jobb ár/érték arányú lejátszó nem létezik. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#162427) balage25


balage25
senior tag

Sonus Cremona M center melle jo lehet a ^sima^ Cremona front, vagy csak a Cremona M allo hangsugarzo illik hozza?

(#162428) mettek válasza Tamoo (#162426) üzenetére


mettek
addikt

Akkor a t12 is bőven jó volt, kár volt lecserélni. Ugyanez a helyzet a lejátszóval. Abszolút hallható és látható a különbség. Nem azért mondom, én is CE-t használok de tudom mennyivel jobb egy drágább komolyabb lejátszó.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#162429) Tamoo válasza mettek (#162428) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Hogy jön ide a szub? Miért volt kár lecserélni? :F Azért mert azt mondom, hogy teljesen korrekt az amlogic-os box már félsüket vagyok? Pont tegnapelőtt hasonlítottam össze a PC-vel úgy hogy kapcsolgattam oda-vissza. Hát nekem a Barco-val teljesen jó képe volt mindkettőnek. Persze PC alapbeállításokkal ment, arra még nem volt időm, hogy madVR-el kísérletezzek. Azzal biztos lelépi minőségben.... ahogy Cavern - EQ APO korrekcióval hangban is. De ~15e körül amit kínálnak szinte minden szívástól mentesen... hihetetlen. Mondjuk sznob faktor az nincs benne.

[ Szerkesztve ]

(#162430) devil-k válasza mettek (#162428) üzenetére


devil-k
nagyúr

Mennyivel jobb egy komolyabb lejátszó? Mesélj! Tényleg érdekel! Illetve mire gondolsz?

- mozi bolondéria -

(#162431) #98221312 válasza devil-k (#162430) üzenetére


#98221312
törölt tag

Egy közép-középfelső kategóriás rendszer már szépen megmutatja a különbséget.

LPCM-ben küldöm ki a jelet, itt ugye a lejátszó dekódol. Nagyon szép hangja van!
Többször felmerül, hogy felesleges a drága lejátszó mert ha bitstream, akkor nincs változás.
Van változás bitsream esetén is, de igazából érdemes PCM-el is próbálkozni, nekem az utóbbi jobban bevált.

A kép is kontrasztosabb, részletesebb stb..

Persze itt is meg kell jegyezni, hogy a helyiség rendebetétele, illetve az elhelyezés optimalizálása jóval többet hozhat!
Szóval inkább gyengébb player, de jó akusztika, mint fordítva!

[ Szerkesztve ]

(#162432) mettek válasza devil-k (#162430) üzenetére


mettek
addikt

Képeben a sony x700 jóval tisztább, élesebb képet ad (projektoron 100colon) ez azonnal szembetűnő. A CE mosottabb, zajosabb. Hangban pedig dinamikusabb, szintén tisztább a sony, részletesebb hang (kicsit olyan mint mikor dd helyett dts a hangsáv) kb ennyi a különbség. Csak hát ez a sony hálózati lejátszásra nem jó, ez csak lemez vagy usb-s vinyó.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#162433) Vikthor válasza mettek (#162432) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Én sony bd lejátsszóról váltottam 203as oppora... nem kell szemléltetni ezt, ég és föld a kettő, de most már talán a pana 9000es fel veszi a versenyt vele.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#162434) BBéci válasza devil-k (#162430) üzenetére


BBéci
titán

Nem a komolyság a lényeg, de igenis jelentős különbségek lehetnek és vannak a különféle lejátszók kép- és hangminősége között. Csodálom, hogy ez számodra nem egyértelmű.
A sokszor említett példa: két Dune, amik között a VLS tápegység az eltérés. Utóbbinak a képe és a hangja is egyértelműen, 10-ből 10x eltalálhatóan jobb.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#162435) Vikthor válasza BBéci (#162434) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Ez pontosan ua. a helyzet mikor jönnek, hogy a digitális világban ahol csak nullák meg egyesek vannak, nem lehet különbség. Azt mégis van, csak a nagy tudorok nem akarják elhinni. Én meg ilyenkor mindig felhozom az ellenpéldát, mikor egy 203-as Oppo-t reverse engineerelnek és a silány alkatrészeket kicserélik minőségire, mert ugye ami sorozat gyártott, ott kompromisszum és ahol kompromisszum ott minőségromlás lép fel. Igaz megugrik az Oppo ára 3500€-ra, de qrva jó képe lesz a factory stockhoz képest.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#162436) BBéci válasza Vikthor (#162435) üzenetére


BBéci
titán

Úgy bizony, az Audiocom OPPO-k elképesztően jók. Az is említést érdemel, hogy szinte ugyanazokat a változtatásokat, felénél kevesebb pénzből el tudja végezni egy hozzáértő szakember.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#162437) Quetz válasza Vikthor (#162435) üzenetére


Quetz
őstag

Jah, nem hiába fikázzák az Oppokat, silány mind, egytől egyig. :C

(#162438) devil-k válasza BBéci (#162434) üzenetére


devil-k
nagyúr

Remélem, érzed az iróniát. Nem az Oppo és Sony lejátszóra gondoltam. Kíváncsiságból megnézném, hogy egy Amlogic box és egy HTPC kép közötti különbség vakteszten milyen eredményt produkálna...
Mert sokan abból a tézisből indulnak ki, hogy a drágább lejátszó biztos, hogy jobb. Bárcsak lehetne így kategorizálni, hogy az 50.000-és lejátszó ennyivel ad jobb képet és szolgáltatást, a 250.000 Ft-os pedig ennyivel. De nincs ilyen mérce. Vagy tévedek?

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#162439) powerup2


powerup2
addikt

Akkor csak egy a kérdés hang és kép terén melyik a legjobb úgy hogy hálózati lejátszást is tud pl nasról ? amit max kiadnék érte az 300.000 ft max.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#162440) devil-k válasza powerup2 (#162439) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez megint egy annyira relatív kérdés, amire szerintem 2020-ban marha nehéz válaszolni... kíváncsi vagyok ki tud erre egzakt választ adni... elfogultság nélkül és valósan... Nyilván most itt médialejátszóra gondolunk, nem pedig BD-re.

- mozi bolondéria -

(#162441) Dorian válasza powerup2 (#162439) üzenetére


Dorian
félisten

300-èrt már sztem össze lehet dobni egy analóg tápos passzìv PC-t.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#162442) powerup2 válasza devil-k (#162440) üzenetére


powerup2
addikt

Lemez lejátszás is szóba jöhet :) tényleg érdekel a dolog mert egy himedia q5 pro-t szeretnék cserélni valami jobbra

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#162443) powerup2 válasza Dorian (#162441) üzenetére


powerup2
addikt

Azzal mit nyernék ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#162444) Tamoo válasza powerup2 (#162443) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Egy csomó szívást. :D Ha nincs szerencséd.
Nem ismerem a rendszered, de szerintem jobban is el lehet költeni 300-at mint a Himedia cseréje.

(#162445) devil-k válasza Dorian (#162441) üzenetére


devil-k
nagyúr

És mi lenne a szoftver? Windows és madvr? :U

- mozi bolondéria -

(#162446) powerup2 válasza Tamoo (#162444) üzenetére


powerup2
addikt

Nekem valami olyan kell amit bekapcsolok és müködik nem kell babrálni meg lehet jó lehet nem

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#162447) Dorian válasza devil-k (#162445) üzenetére


Dorian
félisten

Nekem simán Kodival, Madvr nèlkül is jobb a kèp meg a hang, mint - az amùgy nem rossz - Dune-vel.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#162448) devil-k válasza powerup2 (#162446) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ha az Apple TV-ben javítják azt az 1-2 szoftveres dolgot, akkor az lesz a te lejátszód. Nekem az van és ha ezeket javítanák, akkor 100%-os gép lenne.

- mozi bolondéria -

(#162449) powerup2 válasza devil-k (#162448) üzenetére


powerup2
addikt

Mik a hibái ? most valahol olvastam hogy az atmos hangon javitottak az apple tv-nél

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#162450) devil-k válasza powerup2 (#162449) üzenetére


devil-k
nagyúr

Pl. nincs sound passthrough... még mindig. Helyette LPCM van.

Dorian
ahhoz nem kell 300.000 Ft-os gép.

- mozi bolondéria -

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.