Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#163101) Quetz válasza SeLe (#163098) üzenetére


Quetz
őstag

Az autós topikban elmagyaráznák, hogy a fogyasztásmérés pl. szabványosított, megadott mértékű és idejű gyorsításokkal, fékezésekkel, stb... Ez a szabvány pedig kis, közép, felső, luxus, sport autókra is vonatkozik.

(#163102) SeLe válasza Quetz (#163101) üzenetére


SeLe
tag

Meglehet és a gyártók által megadott értéknek köze nincs a valósághoz, többnyire.
És ezt nem csak a fogyasztásra értem.
Ez már nagyon off., így be is fejeztem.

(#163103) Quetz válasza SeLe (#163102) üzenetére


Quetz
őstag

Igazad van, sajnos ez az előírás hibás, ők meg kihasználják.

(#163104) Dorian válasza Khaosz55 (#163099) üzenetére


Dorian
félisten

Kèzi lőfegyverek hangja sem lehet valòs hangnyomásù. Egy sima riasztòpisztolyt szobában elsütve percekig cseng mindenki füle. (Ugyanez èles 9 mm-essel szabadtèrben is fülvèdő nèlkül.) Nagy èlmèny lenne a filmezès ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163105) Quetz válasza BBéci (#163090) üzenetére


Quetz
őstag

Senkit sem érdekel a valóság, amikor filmekről van szó. Ott ugyanis a rendező/stúdió kreatív koncepciója számít kizárólag. Az ő döntése, hogy a suttogás suttogás lesz-e vagy ordítás (pl. Nolan kap is hideget, meleget, hogy milyen elcseszett mixei vannak...). A mixelés egyébként szigorú szabályok szerint történik, tessék csak elolvasni a Dolby guide-t: http://educypedia.karadimov.info/library/44_SuroundMixing.pdf. Ez 2005-ös, valószínűleg van újabb, illetve létezik Atmos változat is.

Amúgy a fene sem ért titeket. Mindig arról papoltok, hogy hifi így, hangminőség úgy, az eredeti felvételt akarjátok reprodukálni minél hűebben. Aztán az első lépésetek amit tesztek, hogy kidobjátok az ablakon a referencia ajánlást, pedig az eredeti hangkeverés ezen szabályok szerint készült. :N Erre kellene törekednetek, hogy otthon is elérjétek ezt a szintet. :K

(#163106) lemmy9 válasza Dorian (#163096) üzenetére


lemmy9
őstag

Teljesen kész van egy-két ember, annyira bele van zakkanva ebbe az egészbe, hogy elképesztő. Ez már nem tűnik szórakozásnak.

Szerintem!

(#163107) python1 válasza lemmy9 (#163106) üzenetére


python1
veterán

Némelyik embernek furcsa, hogy léteznek maximalisták, ez is egy betegség, sajnos én is ebben szenvedek. :D

(#163108) #98221312 válasza Quetz (#163105) üzenetére


#98221312
törölt tag

Rossz akusztikai környezetben szerintem iszonyat zavaró lehet a referencia hangerő!
Gondoljunk csak egy hatalmas mélykiemelésre például a hallgatói pozicióban.
Konkrétan nekem szétrobbantja a fejem annyira idegesítő már -20-on is..

Ettől függetlenül aláírom, hogy így nem kapom azt 100%-ban amot kellenne, de ugye a házimozizás egy kompromisszum! :D

[ Szerkesztve ]

(#163109) devil-k válasza -KP- (#163094) üzenetére


devil-k
nagyúr

Felesleges ezen rugózni és marcangolni magadat. Vannak emberek, ahogy (Jigsaw04 kolléga is írta) akik nem tudják felfogni, mi az hogy kalibrált, színhelyes, referencia érték stb... Nekik sajnos van valami bajuk, hogy nem értik meg, mit jelent a szabvány, mint kifejezés, szó. A szabványokat ráadásul nem egy ember találja ki hasraütés szerűen. Természetesen el is lehet térni a szabványtól, mert miért ne lehetne, belehalni senki sem fog...

Valamelyik nap nekem abból volt egy "vitám", hogy az egyik kolléga azt írtam, hogy akkor lesz jó képed, ha jó márkát választasz (TV) és ennyi. Egy szót sem ejtett a kalibrálásról... de aztán hozzátette, hogy neki a munkája miatt is fontosak a valósághű színek stb... S megkérdeztem, hogy kalibrálva van-e a TV-je, monitora stb...persze hogy nem volt... Mit lehet erre mondani? Semmit. Én már régen elengedem a fülem mellett ezeket a hozzászólásokat... Azért megnézném azt az embert, aki be tudja állítani "szemre" úgy pl. a 300 vagy Max Max c. filmeket új, ahogy a rendező megálmodta...

(#163106) lemmy9
Így igaz. Tele vannak kisebbségi komplexussal és bizonyítási vággyal, beteges frusztrációval és ölre mennek érte.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#163110) Tamoo válasza Quetz (#163105) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Legtöbbünk nappaliban mozizik, már az is egy nagy kompromisszum és sajnos ezenkívül is akad még bőven.

Nekem nincs igényem referencia hangerőre, komfortosabbnak érzem halkabban. Nem mondom, hogy olyan jó a fülem, de érzékeny. Ha majd egyszer hallok olyan rendszert ahol jobban élvezem a referencia hangerőt, akkor majd beszámolok. :)

[ Szerkesztve ]

(#163111) python1 válasza devil-k (#163109) üzenetére


python1
veterán

Az utolsó bekezdés a hozzászólásodban, teljesen hibás megállapítás.

(#163112) Dorian válasza lemmy9 (#163106) üzenetére


Dorian
félisten

Sztem nekik nem is szòrakozás. Ha a dugásra is lenne vmi központi referencia, sztem tolòmèrővel ellenőriznèk a mèlysèget, meg stopperrel mèrnèk közben a lökès/perc-et. Ha pedig a partner azt mernè mondani, h szerinte ez ìgy hülyesèg, neki inkább máshogy lenne jò, megmondják, h Kuss, ez a referencia, le van ìrva, h márpedig ìgy a legnagyobb az èlvezet. :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163113) Tamoo válasza Dorian (#163112) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Senki nem követelte, hogy márpedig mindenki tartsa a referencia hangnyomást. :F

(#163114) devil-k válasza python1 (#163111) üzenetére


devil-k
nagyúr

Miért?

- mozi bolondéria -

(#163115) Dorian válasza Tamoo (#163113) üzenetére


Dorian
félisten

De azon felháborodnak, ha vki kijelenti, h márpedig ez hülyesèg. Márpedig hülyesèg, ha ordìtò hangerön megy a suttogás egy filmben.
Ha az valòban suttogò hangerőn megy, nálam akkor is van olyan ègzengès egy dinamikai csùcsnál, ami több is, mit elèg.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163116) Tamoo válasza Dorian (#163115) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Akkor nálad új értelmet nyer a felirat. 3m-ről már nem akarod hallani a suttogást, akkor tényleg feliratozni kell a filmet ha nem akarsz lemaradni. :DDD

Viccet félretéve, ne kezdjük már ezt az értelmetlen vitát újra! :F Mindenki úgy hallgatja ahogy neki jó. Meg van egy referencia. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#163117) Quetz


Quetz
őstag

Érdemes megnézni ezt a videót: Home Theater Geeks 259: Mastering Movie Audio for the Home
Szó van benne a referencia beállításról, hogy milyen nehézségekkel néznek szembe amikor a moziba készült mixet kell átemelni házi környezetbe...

(#163118) python1 válasza devil-k (#163114) üzenetére


python1
veterán

Amit Lemmy9-nek címeztél, azzal, hogy bizonyítási vágy, annyiban igaz, hogy magadnak vagy magaddal szemben maxra teszed azt a bizonyos lécet, másnak ez furcsa. Én képes vagyok 10x több időt fordítani bármire, csak azért hogy 100% felett teljesítsek, vagy tökélets legyen amit csinálok. DE ha valamit nem jól értelmeztem, javíts ki.

(#163119) VoidXs válasza Dorian (#163115) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Azzal semmi gond nincs, ha eltérsz tőle, mert neked úgy jobban tetszik, de nem kis hiba kijelenteni, hogy emiatt hülyeség a referenciák létezése. Az ilyen gondolkodásmód vezetett oda többek között, hogy a streamingszolgáltatók hangja vállalhatatlan, hiába lenne a technológia adott. Úgy gondolta egy programozó a Netflixnél, hogy az ő ízlése a helyes alap, nem a szabvány, most ügyfelek tízmilliói szívnak miatta. Ha egyszerűen beállított volna magának egy kompresszort, senki nem szidná, mert miért ne szabadna, de ettől még a szabvány nem lesz hülyeség.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#163120) Dorian válasza python1 (#163118) üzenetére


Dorian
félisten

Hogyan jön ide a maximalizmus? Szted èn nem tudnám jobban feltekerni a volumèt?
Zenèt is kizáròlag koncert-hangerőn hallgatsz?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#163121) BBéci válasza Dorian (#163120) üzenetére


BBéci
titán

Mindig olyan hangerőt választok, amilyen éppen jól esik.
Jól néznénk ki, ha csak az számítana házimozinak, amelyik mindenkor csakis a valakik által kitalált hangnyomáson üzemelne. :(

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#163122) python1 válasza Dorian (#163120) üzenetére


python1
veterán

Konkréttan erről szól egy hobbi fanatikus élete, hogy tökéletesen csinálja amit csinál. Természetesen a referencia hangerő létező tény, és ha te nem tartod fontosnak, lelked rajta. Senki nem említette még, hogy azon kell mindenkinek mozizni, de kalibrálni, és kimaxolni a rendszered, mindenképp érdemes. Különben nem a te suttogásos, mizériádra reagáltam, ;] lemmy9, Devil-k kommentjét vettem célba, némi más megközelítésben.
Ahogyan létezik a hangsugárzók elhelyezésére is ajánlás, vagy éppen akusztikára, megjelenítő kalibrálására, de lehetne sorolni.

[ Szerkesztve ]

(#163123) -KP- válasza BBéci (#163121) üzenetére


-KP-
addikt

Látom még fél nap után is képtelenek vagytok mindketten felfogni mit írtam. Kaptam pár privát üzenet, másoknak elsőre is sikerült.

(#163126) devil-k


devil-k
nagyúr

Vicc ez a topik meg az itt folyó virtuális farokméregetés. Lassan megközelítjük az AVX szintjét.

- mozi bolondéria -

(#163127) python1 válasza devil-k (#163126) üzenetére


python1
veterán

Viccesnek találod azt, hogy vagyunk néhányan akik továbbgondoltuk a mozizást, mint a nagy átlag, akik megveszik bemondásra, és behajigálják a nappaliba az AVR és egy rakat dobozt.?
Szerintem semmi vicces nem hangzott el itt, én örvendetesnek találom, hogy kimozdult az otthoni mozizás a megszokott "kultúrájából", és egyre több igényes nappalit látni, beépített sugárzókkal, rejtett készülékekkel, vagy éppen igényesen kivitelezett otthoni dedikált moziszobák. Egyre többen ismerték fel az akusztika fontosságát, folyamatosan jelennek meg mérések helyiségekről a fórumozók részéről, és látni, hogy milyen változásokon mennek át pozitív értelemben, és hányan számolnak be arról, hogy ekkora változást nem okozott semmilyen készülékcsere. Farokméregetés, nem hinném, kinek minek? Van itt olyan akinek bizonyítani kellene bármit is, én nem tudok ilyenről.

[ Szerkesztve ]

(#163128) devil-k válasza python1 (#163127) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem ezt gondolom viccesnek, hanem azt, amit egy-két ember leművel és a saját nézeteit rá akarja erőltetni a másikra, s nem bírja elfogadni, hogy van más vélemény az övével szemben. Dorian sem hülye, ő is felfogta mi az, hogy referencia hangerő és hozzá is tette, hogy nem érdekli őt, eltér tőle. Ahogy BBéci is megírta, hogy nem koncert hangerőn hallgatja a zenét otthon... és? Eretnek, vagy dilettáns vagy mivel lehetne illetni ezért? Semmivel, az ő dolga. Ahogy Dorian is megírta, egyesek a dugásra referencia értéket adnának meg... akkor nem sokan dugnának. ;]

- mozi bolondéria -

(#163129) python1 válasza devil-k (#163128) üzenetére


python1
veterán

Ja így már más, ezel egyetértek én is!

(#163130) rudi77


rudi77
tag

Ez az egész téma egy nagy szarság.
Hogy milyen értelemben hogy álmodtam meg azt mindenki saját agytekervényeibe másképpen fogja értelmezni.
Tényleg lassan AVX szint ami itt folyik. De nem csodálkozom avx-es emberek osztogatják az eszet. Inkább megyek megnézek egy filmet saját rendezői, saját referencia szinten.Én azt is leszarom hogy álmodta meg egy rendező a filmben lévő hangokat. Hátraülve élvezem a filmet és jót szórakozzak.

(#163131) #98221312 válasza devil-k (#163128) üzenetére


#98221312
törölt tag

+1

Szerintem simán elférnének egymás mellett a különböző nézetek.

Aki kábelezni akar kábelezzen, aki akusztikát akar javítani panelekkel, tegye azt, aki HTPC meg EQ-zás az is jó..

Gond azzal van, hogy néhány ember önkéntes hadjáratot indít biznyos nézetet képviselők ellen.
Na ez számomra érthetetlen...

[ Szerkesztve ]

(#163132) #09634560 válasza #98221312 (#163131) üzenetére


#09634560
törölt tag

Számomra meg az érthetetlen hogy ez egyáltalán vita tárgya lehet, hogy ki milyen hangerőn hallgatja, amit hallgat.

[ Szerkesztve ]

(#163133) junior19 válasza devil-k (#163128) üzenetére


junior19
senior tag

Ezt lájkolnám ha lehetne. Teljesen egyetértek.
Az Avx-et pár ember sikeresen szétrombolta, kiutálták azokat, akik nem értettek velük egyet. Pár ember azóta jobban megjelent itt, s folytatja azt, amit ott csináltak.

Félreértés ne essék, örvendetes ahogyan információhoz lehet jutni, lehet mérni, akusztikát javítani.
De akik a tökéletesre törekednek, nem veszik figyelembe, hogy vannak itt olyanok, akiknek nincs lehetőségük külön mozi szobára, ahol a cuccot használják többen is élnek, így azokat zavarhatja a nagy hangerő, még ha a referencia szintet meg sem közelíti. Így az eszközvásárlásban is más szempontokat is figyelembe kell venniük, mint ha ideális helyzetben lennének.
Örvendetes, hogy egyre többen megengedhetik maguknak, hogy ideálishoz közeli körülmények között hódoljanak a hobbijuknak, de szerintem még mindig többen vannak itt is, akiknek nem ideálisak a körülményeik. S ezt a tökéletességre törekvők nehezen fogadják el.

Számomra az is érdekes, hogy jönnek itt a mérésekkel, tesztekkel, de még egyetlen egy mérési eredményt nem láttam a megjelenítőjük kalibrált eredményéről. Se KP, se Quetz egy képet nem rakott be a megjelenítője kalibrált állapotáról. Pedig a mozi a képről is szól, nemcsak a hangról, s ha elvárnánk, hogy a hangrendszer referencia szintre legyen képes(ami örvendetes, de el kellene fogadni, ha valaki bármely okból kifolyólag nem használhatja úgy), akkor a megjelenítőt is kalibráltatni kellene.

codec project

(#163134) mettek válasza devil-k (#163128) üzenetére


mettek
addikt

De azért az éremnek 2 oldala van. Bbéci is le szokta oltani azokat akik azt írják hogy alacsony hangerőn (-30 dB) körül hallgatják a rendszert, mert erre azt mondta ő is többször hogy akkor nem jön ki a rendszer dinamikája. Ugyanez igaz lehet a referencia hangerőre is. Attól mert most a megmondó emberek szarnak rá attól még úgy van. Az egy másik dolog hogy a rossz akusztika miatt hallgathatatlan lesz.

Hozzáteszem én sem hajtom a rendszert és nem referencián hallgatom. Az akusztika sem jó. De elfogadom hogy úgy lenne az igazi.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163135) mettek válasza #98221312 (#163131) üzenetére


mettek
addikt

+1 :R

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#163136) rudi77 válasza junior19 (#163133) üzenetére


rudi77
tag

Szívesen elmennék KP vagy Quetz szobáját meghallgatni egyszer.
Kiderülne hogy csak elmélet amit itt papolnak vagy tényleg hudehajde über jó szobájuk van.Vagy csak ők gondolják ezt a saját szobájukról.

(#163137) BBéci válasza devil-k (#163128) üzenetére


BBéci
titán

"Ahogy BBéci is megírta, hogy nem koncert hangerőn hallgatja a zenét otthon... és?"
Pontosítok: nem mindig hallgatom koncert hangerőn, de gyakran megteszem. Azért, mert már 15 évesen elkezdtem koncertekre járni, megszoktam és szeretem az ott tapasztalható hangnyomást.
Viszont a filmekkel más a helyzet, ritkán tekerem az egyesek által referenciának nevezett szintre.

(#163130) rudi77
:K
2004-ben regisztráltam az AVX elődjére, azóta is tag vagyok, de csak ritkán olvasok bele és egyáltalán nem szólok hozzá. Pont amiatt, amit írtatok.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#163138) python1 válasza rudi77 (#163136) üzenetére


python1
veterán

Nem teljesen erről van szó, hogy kinél mi és hogyan szól, az elméleti része a legfontosabb, hogy megértsük a megvalósítás lehet már egyéni.
Én most építem át a nappalit teljesen, és bizony rengeteg információ tapasztalat szükséges hozzá, hanggátlás és akusztikától a vetítési körülmények lehetőségekhez képesti legoptimálisabb megoldásához, de maradjon mint nappali funkcionalitásában.
Sokan vannak akik nem fórumoznak, mégis referencia szintű nappali mozijuk van, de szerencsére vannak akik megosztják, azoknak köszönhetően, sok ötlet érkezik. :R

(#163139) rudi77 válasza python1 (#163138) üzenetére


rudi77
tag

Értelek hogy az elméleti rész is nagyon fontos.
De a internetről innen-onnan összeszedet információk saját tapasztalat szerzés nélkül itt megosztani akár lehet hamis elmélet,félre vezetés is.
Kp és még 1-2 ember szerintem ezt teszi. Nem hiszem hogy az a sok okosság amit ide leírt az mind tapasztalta is.
Referencia szint? Ez mindenki a saját mércéjén méri. Amilyen volt a rendszere,amit hallott valahol és a jelenlegi rendszere alapján képzeli el mi a referencia szint.
Soundbar után egy magnat 5.1 is referencia a fülnek egy szobában.
Túl van lihegve az egész házimozi jelen pillanatban.Lassan stúdió elvárások szerint kell egy otthoni házimozi szobát megépíteni.Mert különben égő már egy otthoni házimozi szoba.
De egyértelmű hogy törekedni kell a jobbra amint lehetséges.

[ Szerkesztve ]

(#163140) #98221312 válasza rudi77 (#163139) üzenetére


#98221312
törölt tag

" De a internetről innen-onnan összeszedet információk saját tapasztalat szerzés nélkül itt megosztani akár lehet hamis elmélet,félre vezetés is."

A közeltmúltban szó volt egy Arcam erősítőröl.
Jöttek a méréssel, tesztekkel, hogy sz@r, túlárazott stb..
Hallani meg egyik sem hallotta!

[ Szerkesztve ]

(#163141) alphamooncam


alphamooncam
őstag

Szabványokra márpedig szükség van !

... a méréshez és a beállításhoz...

Szerintem :B

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#163142) devil-k válasza #98221312 (#163140) üzenetére


devil-k
nagyúr

Érdekes. Kb. 2015-ben csak erről szólt ez a topik, Arcam-ban mérték az igazi mozist, mindenki más csak “ügyeskedőnek” számított.

alphamooncam
Így van.

- mozi bolondéria -

(#163143) python1 válasza rudi77 (#163139) üzenetére


python1
veterán

Quetz, KP- is komoly rendszerrel rendelkezik, és eléggé sok szobában jártak már, és rengeteg valós információval rendelkeznek, Quetz pl meg is építette eléggé profi módon a szobáját.
Mindazonáltal egyetértek azzal is, hogy nem mindenki teheti meg, de nem is akarja, nincs rá igénye megépíteni, akkor az nyugodtan átsiklik felette.

Jigsaw04
Valóban létezik ez a mérési értékelés, de ameddig a felhasználók nem ismerik a korlátait, vagy éppen nem foglalkoznak vele, vagy nem halják,addig csak leírt mérési adatként szerepel.
Attól még pont tetszhet valakinek, míg nem hall egy jobbat.

[ Szerkesztve ]

(#163144) Tamoo válasza rudi77 (#163139) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ez egy haladó topik lenne elméletileg, de úgy látom egyeseknek megfelel a reklámfelület jelleg is. Ha valaki lehetőségeihez mérten a közel kompromisszummentes házimozira törekszik, az mit zavar egyeseket? Kisebbségi komplexus?
Akinek bántják a szemét a mérések vagy a komolyabb elméleti dolgok nyugodtan átfáradhat a kezdőbe.

Nem muszáj egyetérteni, csak normális hangnemben kellene beszélgetni és akkor valószínűleg nem lenne gond, de egymás zrikálása megy.

[ Szerkesztve ]

(#163145) #98221312 válasza Tamoo (#163144) üzenetére


#98221312
törölt tag

" Akinek bántják a szemét a mérések vagy a komolyabb elméleti dolgok nyugodtan átfáradhat a kezdőbe."

Személy szerint szeretek a fülemnek hinni, és teszek a mérésekre.
Ettöl függetlenül elfogadom, hogy ha valaki erre alapoz, sőt szívesen olvasok is ilyesmiről, hogy fejlesszem a tudásom, viszont akkor sem fogok ilyen irányba elmozdulni, ez van, én már csak ilyen vagyok.. :D

Itt a drága kábelek sokkal jobban csípják egyesek szemét.. pedig az is egy haladó szintű topik témája lehetne! ;)

" Nem muszáj egyetérteni, csak normális hangnemben kellene beszélgetni és akkor valószínűleg nem lenne gond, de egymás zrikálása megy."

Pontosan így gondolom én is! :R

[ Szerkesztve ]

(#163146) Tamoo válasza #98221312 (#163145) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Én nem álltam seggel semmihez, az átlaghoz képest bőven több kábelt kipróbáltam és levontam a saját következtetéseimet, hogy nekem mi mennyit ér meg.
Most meg nem álltam seggel sem a PA végfokhoz sem a hangkártyához és azt hiszem helyén is kezeltem, nem "sztároltam" túl, tudom hogy van feljebb.
Nem tudom milyen mérésekre gondolsz. Az otthoni mérések szerintem baromi hasznosak akusztikai problémák felderítésére, rendszer finomhangolásra. Az viszont pl. hogy egy SINAD értékből megmondjuk, hogy mennyire sz@r vagy jó egy erősítő az nekem is elég véleményes.

[ Szerkesztve ]

(#163147) fehér_ember válasza #98221312 (#163145) üzenetére


fehér_ember
addikt

"Itt a drága kábelek sokkal jobban csípják egyesek szemét.. pedig az is egy haladó szintű topik témája lehetne!"

Sőt alap hogy nemcsak a kábelek volnának fontosak hanem a minőségi hangsugárzók. De persze ezek is szúrják egyesek szemét és inkább a hangnyomásra meg a mérésekre terelik a fő hangsúlyt. ;] :DD
Attól hogy nekem nem lesz soha ilyen vagy olyan cuccom, attól még totál tisztában vagyok vele hogy minőségi (hifis) komponensekből felépített rendszer a "gondosan" összeválogatott hm rendszerek javát rommá verné hangminőségben. És amúgy a hangminőség ugyanúgy alapja a jó házimozinak is. Persze van akik beérik 2-4 döggel a sarkokban; oszt hadd zúzzon/dübörögjön. Nyílván az is jó tud lenni, azt nem vitatom. ;]

[ Szerkesztve ]

(#163148) #98221312 válasza Tamoo (#163146) üzenetére


#98221312
törölt tag

Egyetértek! :R

(#163149) python1 válasza fehér_ember (#163147) üzenetére


python1
veterán

Zenén igen, mozin a hifis rendszer nagyon elvérezne, azért van két gondosan összeválogatott rendszerem. De lehetne úgy is fogalmazni, hogy teljesen más követelménynek kell megfelelni a két rendszernek. Attól függetlenül mindkét rendszeren lehet élvezettel mozizni vagy éppen zenét hallgatni, bár sztereóban kín mozizni.

(#163150) fehér_ember válasza python1 (#163149) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nyílván; mozinál körbe kell venni a térnek. Nekem amúgy a pro logic se tetszik. Sajna ezeréves a vasam így nem tud modernebb/jobb felkeveréseket.
A hangminőség ugyanúgy alapja ennek is, ha "igazán" minőséget akarsz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.