Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5074) DBAtti válasza Timyyy (#5072) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Saját nem profi szokásaim:
- otthon pár "focista" lábkörzés - térd fel, és oldalra, le
- térd fel és kilépés/ rúgás egyenesen előre, láb vissza magam alá, eközben lábfejet is lehet mozgatni
- bokakörzés lazán
- karkörzés. Igen, kar. Serkenti a keringést, a magam részéről elég sokat mozgok vállban, törzsben, nem biztos, hogy hatékonyan, de így jön
- előbbiek miatt, és mert de is panaszkodsz a derekadra: derékkörzés, törzshajlítás lazán

Szóval indulás előtt nem nyújtok, csak melegítek otthon.
Megteszek pár száz métert, és csinálok pár bokakörzést, térdkörzést, mert jólesik.
Nagyjából 1 km után szoktam kicsit több időt szánni boka nyújtásra, pár guggolás, lábkörzés, és vádli-comb nyújtás. Ezt követően ~ 50-50 m sarokemelés, térdemelés, 2-3x 50m sprint (villanyoszloptól villanyoszlopig). Na ez után kiköpöm a tüdőm, és belekezdek a laza, hosszabb galoppba, amibe beletolok néha 50-100m erős tempót (zenefüggő ;) ).

Ha fegyencedzés gyakorlatait csinálom, akkor az nagyjából 5km után következik. A "4-es pozícióval" nyújtok térdre is (egyik lábad átveted a másikon, és lefelé nyomod, egyenes háttal hatékony). Ezután vagy haza (szokásos helyről 1km), vagy még egy laza 2-3km.
Otthon lerázom a lábaim, és nyújtok a földön - legalábbis kellene, de utóbbi már néha elmarad... :U , viszont mindig járkálok kicsit mezítláb, és csinálok pár bokaerősítő gyakorlatot (előre-hátra hintázás, lépegetés külső és belső élen).

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.