Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4762) DBAtti válasza mate317 (#4754) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Szia!

Mint fájdalommal érintett, azt mondanám, nem mindenkinek való, de azt gondolom mindenki csak azért csinálja, mert élvezi. Akkor is, ha rossz a technikája, és akkor is ha jó. Nekem pl azért fáj a térdem, mert túlvállaltam magam, 92 kilóval és alap rutinnal nem kell 10km-es hegyi napot tartani. Mégis amíg kinn voltam, jólesett.
Jó lenne, ha mindenki a maga számára tökéletes technikát elsajátítaná, de ehhez instruktorra lenne szüksége mindenkinek. Hány ember úszik, biciklizik, röplabdázik, stb. gyatra technikával? Szerintem ebben a tekintetben nem különböznek a sportok egymástól. Főleg az ember elszántságától, de pénztárcájától is függ mennyire gyorsan milyen szintre jut. Nekem nincs pl futás edzéstervem, se instruktorom, akkor és úgy megyek ahogyan jólesik. Lehet egy tervvel gyorsabban fejlődnék, de nem szeretném csinálni... :U
De lehet hogy ez csak egy kifogás, mert lusta vagyok tervet csinálni? Egy párat olvastam már, de nem akaródzott megvalósítani a dolgot.

Egy félmaratonról bicegve hazamenni meg hát... ezt talán Te sem gondoltad igazán negatívumnak. Hány ember nem tud lefutni egy kilométert, nemhogy egy félmaratont.

Ha problémás sportot kellene keresni, én a testépítésnél kopogtatnék. Sokkal durvább tápszerkieg, sportszerbiznisz épül rá, és ott tényleg vannak rettentő tudatlan emberek, akik azt hiszik a méregdrága poroktól és a megvett bérlettől befektetett energia nélkül lesznek majd kigyúrtak. Aki persze komolyan gondolja, és ésszel csinálja, szép eredményeket érhet el -személy szerint csak a fitness vonalat díjazom, a hegyomlásnyi emberek nekem már nem tetszenek. Ha megnéz az ember egy ógörög szobrot, nem épp Ronnie Coleman, vagy Jay Cutler (és még sorolhatnám) jut eszébe. A szakágba fektetett energiájukat és a meghozott áldozatot nem vitatom, de nem értem miért ez az irány. Node messzire kanyarodtam, offolom is rögtön.

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.