Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36951) Alg válasza Alg (#36947) üzenetére


Alg
veterán

Amúgy német amazonon 200eur a fekete-ezüst vivoactice 3...

Mondjuk az instinct is érdekes, eddig nem találkoztam vele, 95%-ban a fenix5 funkciói harmadáron, egy kicsit csúnyább testben.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#36952) dabgergo válasza Chuck Norris (#36948) üzenetére


dabgergo
őstag

Ezt sajnos pont nem tudom, de mindenképp macerás lehet, már csak azért is mert a kábel amit beledugsz az órába sajnos elég könnyen kijön magától, így egy táskában vagy zsebben simán kijönne sztem :(

freelanced: hogy miben tud többet a F5? Full más kategória a kettő, de alap futóórának természetesen mindkettő szuper, részletes összehasonítás itt.

[ Szerkesztve ]

(#36953) freelanced


freelanced
addikt

Na akkor nézelődök, Jófogáson elég sok 235 / M430 van hogy látom

Alg

4-5 ezerrel többért itthon is megkapható.

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#36954) parandroid válasza freelanced (#36944) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A Fenix és az FR235 között a különbség egyrészt abból adódik, hogy a Fenix (már az 5) egy sokkal újabb széria, újabb, jobb szoftverrel, ráadásul egy csomó extra funkcióval, ami különösen multisport tevékenységeknél (kerékpár, úszás) jön jól, de futásnál is tud olyan huncutságokat, mint vertikális dőlés, jobb-bal láb egyensúly, talajérintés hossza, meg ilyesmik. Emellett kapott egy elegáns fém házat (ha az nem kell, akkor ugyanez a modell az FR 935 talán), amitől a hétköznapokban is elegánsabb, ugyanakkor egyes vélemények szerint basztatja a GPS-pontosságot.

Na most ha pontos pulzus-figyelésre van szükséged, abból viszont mindenképpen öv lesz, mert az optikai szenzorok azért nem 100%-osak, illetve ez is erősen egyénfüggő. Ugyanolyan óránk van párommal, az ő kezén minden jól mér mindig, az enyémen az esetek kb felében képes faszságokat mutatni (20-30 ütés +/- azért nagyon nem mindegy). FR235-höz ráadásul jóval olcsóbb egy gyári öv, mint a modernebb modellekhez. :D

M400-at felejtsd el, lassan 10 éves modell, igencsak eljárt felette már az idő, ráadásul már új korában is voltak vele problémák (töltés, akku), szerény véleményem szerint nem tudják annyival olcsóbban adni, hogy érdemes legyen azt választani. 100 eur vs 140 eur az M400 vs M430, ha 1-2 évre tervezed, akkor azért gondolom egyértelmű lesz a döntés. De szerintem mindkettő botrányosan csúnya amúgy. :DDD

Cipőnél arra figyelj, hogy ha felveszed, és bárhol nyom, szorít, kényelmetlen, az futásnál csak sokkal rosszabb lesz, nem jobb. Csak olyat vegyél, amit felhúzol, és jól beállított fűzővel azonnal kényelmes. Pegasus egy nagyon szűk cipő, bár léteznek belőle szélesített modellek is, ezeket külön keresni kell. Nekem szerencsém van, mert szűk a lábfejem, nekem pont jó, de sokan panaszkodnak rá, hogy elöl szorít, és teljesen megértem. Cserébe nekem is magas a lábfejem a boka előtt, a bekötésnél nagyon óvatosnak kell lennem, mert nagyon könnyen megnyomja a fűző, és borzasztóan fájdalmas, és lassan gyógyuló kék foltokat tud csinálni.

Nagyobb mérettel addig nem kell foglalkozni, amíg max 5-10k közötti távokat futsz, hosszú futásoknál tényleg nem árt, ha 0,5-1 számmal nagyobb cipő van rajtad, de azért arra figyelj, hogy ne csúszkáljon benne a lábad, tudd stabilan rögzíteni - én általában rányomok a hüvelykujj előtt a cipő elejére, ha már egy kézhüvelykujjnyi hely van a lábujjam előtt, az már sok lesz kicsit, de ez is nyilván testarányok kérdése is (40-nél arányosan kisebb hely kell maradjon, mint 46-nál).

Ha rám hallgatsz, veszel egy akciós cipőt viszonylag olcsón, és elmész futni, a többit majd kitapasztalod magad.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36955) norby_42 válasza werszomjas (#36940) üzenetére


norby_42
aktív tag

Köszi. Az ember mindig reménykedik, de nincs ingyen ebéd...

Eat pasta, run fasta

(#36956) bencze válasza freelanced (#36946) üzenetére


bencze
senior tag

m430-nál javították pl a gps-t is, talán a fellrnr grafikonon szerepelnek.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#36957) inf3rno válasza emvy (#36949) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mennyibe fájt?

Buliban hasznos! =]

(#36958) emvy válasza inf3rno (#36957) üzenetére


emvy
nagyúr

Massdroprol vettem, szallitassal egyutt 66 dollar (18500 forint kb.). Ott rendszeresen van learazas 120 dollarrol.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#36959) inf3rno válasza 6030D (#36950) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mindjárt megnézem Ambit3-nál, hogy lehet e menet közben tölteni. Igazából nem érint, max bringával megyek egy huzamban többet, mint 8 órát, és azt is csak évente 1-2x. Szinte mindig mobillal mérem, vagy nem mérem, mert családdal gurulunk és edzésnek komolytalan.

Buliban hasznos! =]

(#36960) inf3rno válasza emvy (#36958) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Vámot meg áfát kellett fizetni? Úgy rémlik massdropnál gyakorlatilag minden csomagot megfognak. Neutrális, széles lábra, magas lábfejre szerinted jó lehet? Kellene egy dombos cipő nekem, ami nem fogja annyira a bokát, mint a Saucony, ez jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#36961) bencze válasza inf3rno (#36918) üzenetére


bencze
senior tag

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/7/7e/Road_accident_fatalities_by_category_of_vehicles%2C_2016%2C_per_million_inhabitants.png

7.4 halál 1 millió lakosra nem sok, ebben benne vannak a részegek is vagy aki nincs kivilágítva, nincs fékje stb., feltételezném, hogy erősen felülreprezentálva.
A szubjektív érzeted még ettől lehet más, de a bicikli nem igazán nevezhető veszélyesnek. Vannak veszélyesebb utak amit érdemes kerülni, Budapesten pl a Rákóczin meg Üllőin nem szívesen megyek mert sávon belül előznek (pedig erre is ráállhatna a rendőrség és lehetne javítani a statisztikát) de pl a kis szűk utcák biztonságosabbak mert alacsonyabb a forgalom és ott úgysem lehet gyorsan menni, plusz centizni sincs hely. Szóval van olyan útvonal ami nem komfortos, persze, de annál is több amire meg jó. Helyfüggő, meg kell keresni. Itt pl a Coffee ride-osok reggel 6kor mennek edzeni, olyankor kisebb a forgalom gondolom egy 20-as boly elfér a 11-esen a külső sávban. :)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#36962) inf3rno válasza bencze (#36961) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Városon kívül mennyit tekersz közúton? Mert igazán az veszélyes szerintem. Városon belül más a helyzet a 30/40/50-es sebességkorlátozás miatt...

Az is csak spekuláció, hogy a részeg biciklisek felülreprezentáltak a halálos áldozatok között. Ők többnyire csak rövid szakaszokat tesznek meg falun belül, vagy max egyik faluból a másikba, nem napi 1-2-300km-t, mint egy túrázó. Jó lenne erre valami statisztikát látni, mert nem hiszem, hogy érveléssel eldönthető, hogy kinek van igaza. Gondolom ilyen statisztika meg nem létezik.

Nálunk nincs túl sok szóba jöhető útvonal sajnos. Más lenne a helyzet, ha lent lennénk a Balatonnál. Két féle úton lehet lejutni, de mindkettő olyan, hogy 5-10km-en nagyon szar földutakon lehet csak menni, ami eső után járhatatlan, szárazon meg csak a kereket nyírja ki. Az alternatíva, hogy rámegyek a 8-as főútra vagy a 77-esre, ami egyik sem életbiztosítás. Már lassan 10 éve ígérik, hogy csinálnak a 8-assal párhuzamos bringa utat. Néhány évente van halálos baleset emiatt. Ha többen tekernének gondolom jóval több lenne.

Buliban hasznos! =]

(#36963) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Megnéztem közben Ambit3 Run is tölthető menet közben. 1m a kábele, hátizsákba vagy övbe be lehet tenni a power bank-et a töltés idejére. Szerintem ez már alap funkció, vagy van olyan mai óra, ami ne tudná?

Buliban hasznos! =]

(#36964) emvy válasza inf3rno (#36960) üzenetére


emvy
nagyúr

> Vámot meg áfát kellett fizetni?

Nem.

> Úgy rémlik massdropnál gyakorlatilag minden csomagot megfognak.

Ertektol fugg. 50 dollar korul nekem a cuccok nagyresze atjon.

> Neutrális, széles lábra, magas lábfejre szerinted jó lehet?

Nekem ilyen van.

while (!sleep) sheep++;

(#36965) inf3rno válasza emvy (#36964) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Még olvasgatok róla, jó cipőnek tűnik, meg nem drága, lehet, hogy ez lesz.

Buliban hasznos! =]

(#36966) freelanced válasza parandroid (#36954) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszokat!

A Vomero 11 jó volt egyébként egészen 44-es méretben, meg a Winflo 4 is, de a Pegasus 35 azért jóval keskenyebb, ahogy te is mondod.

Egyébként Vivoactive3 is van hasonló áron szóval majd kitalálom melyiket érdemes a 3 közül.

______________

Más: Csak részben olvastam a kerékpáros témát, őszintén én például szívesen tekernék, de akárhányszor látom mi folyik a belvárosban az úton, meg azokon a részeken ahol használnám ( pl. Váci) elmegy a kedvem tőle.

Mondjuk részben van erre kerékpárút, de van ahol nincs. A járdáról meg gondolom lerugdosnának, meg sokan is vannak, pedig szívesebben tekernék melóba, mint a tömegközlekedés...

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#36967) ígyvanferi válasza emvy (#36949) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nagyon fura ez az Altra márka. Még azt az Escalante-ot talán értem, 0 drop és 13 mm vastag talp, de pl. egy 31 vagy 33 mm vastag zéró dropos cipőben hogy lehet futni, azt így látatlanban elképzelni sem tudom. Kevésbé szempont, de kinézetre is vetekednek a legocsmányabb Hokakkal. :D A vastag talp miatt legfőképp. Az Escalante jól néz ki, pláne a Racer változata. Vagy a Vanish-R. Az valami egészen különleges élmény lehet, 12 mm-es 0 drop talp, 116 g-os (!) tömeg. Aztán lehet ugyanolyan ebben futni, mint a gyerekkorom 1000 Ft-os gumitalpú tornacipőiben. Felépítése kb. ugyanaz. ;] Csak ez 30x annyiba kerül. Majd egyszer kipróbálom.

(#36968) #78687232 válasza ígyvanferi (#36967) üzenetére


#78687232
törölt tag

Régóta szemezek a márkával, szerintem az egyik legjobb dizájnnal rendelkező márka. Lassan úgyis érik a vásárlás, lehet kipróbálom.

(#36969) Chuck Norris válasza dabgergo (#36952) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ha amúgyis kilötyögős a kábel akkor felejtős az egész, ez a típus is kiesett.

@6030D áhh az nem jelenet semmit, mindig fejlesztenek valamit és van amikor pont a rossz irányba.

(#36970) Chuck Norris válasza inf3rno (#36963) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Valami kupon kellene még rá aztán már venném is. Sajnos egyáltalán nem alap, a pl. tomtom-ok mind újraindulnak a töltés megszűnésekor.

(#36971) bencze válasza inf3rno (#36962) üzenetére


bencze
senior tag

Kint nem járok, ha mégis, olyan helyen ahol lehet. Ha ritkán járok arra, akkor utánaolvasok melyik útvonal javasolt vagy sem és miért, legalábbis ismeretlenül nem szeretek elindulni, ne érjen meglepetés.

Az nem hiszem, hogy spekuláció, hogy a részeg közúti közlekedés nagy mértékben növeli a baleset kockázatát, ez az oka, hogy tiltják.

Az a 7.4 kerékpáros elhalálozáshoz lehet viszonyítani, hogy szívbetegségben 1700 ember hal meg. Értem, hogy veszélyesnek tartod, objektíven annyira nem az. Az mindenképp nem jó, ha nálatok nem nagyon van hol közlekedni, nyilván nem mindenhol egyformák az adottságok. A kerékpárúttal az a baj, hogy általában keskeny és rossz minőségű, vasárnapi karikázásra 10 kph-val jó de ha megtolnád 30-40-el akkor sokszor nem alkalmas rá. Általában sétára alkalmasok vagy rövid távolságra közlekedni. Még Budapesten is kerülöm munkába menet ha tudom mert 10km-en nem hatékony. Az is nagy hátránya, hogy sokszor keresztül-kasul van vezetve az úton és 2 tömbönként meg kell állni átmenni a túloldalra. Nem igazán van közlekedési eszközként kezelve.

Csengő téma érdekes, a 10 év alatt szerintem egyszer sem volt szükség a használatára. Budapesten ahol sok a gyalogos a kerékpárúton az azért van mert keskeny a járda vagy nagy a tömeg és rossz helyen van a kerékpárút (Bajcsy-Zsilinszky ilyen az V. kerületben), arra nem is szeretek járni... a csengő nem oldja meg, ha tele van turistával akkor így is - úgy is lassú.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#36972) inf3rno válasza Chuck Norris (#36970) üzenetére


inf3rno
nagyúr

60 körül van a legolcsóbb. [link] Én is annyiért vettem Hervisben úgy, hogy 15k-t engedtek a 77-ből kuponnal. Nem hiszem, hogy nagyon találsz olcsóbban. Annyit azért megjegyeznék, hogy ez is tisztán run. A multisport változat jóval drágább, és szerintem csak szoftverben különbözhet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#36973) tomcica válasza dabgergo (#36935) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jo am :K majd holnap meglatod mennyire kimelte a csulkoket!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36974) inf3rno válasza bencze (#36971) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Az nem hiszem, hogy spekuláció, hogy a részeg közúti közlekedés nagy mértékben növeli a baleset kockázatát, ez az oka, hogy tiltják." - Ez azért egész más állítás, mint az előző, természetesen ezzel egyet is értek.

Én Balaton körül szoktam menni a nyáron olyan 25-ös max 30-as tempóval, és elég sokat használom a csengőt. Olyan 15kph-ra jó az a bicikliút, többre nem igazán, mert balesetveszélyes lenne talán a harmada. Sokszor nagyon keskeny és alig férünk el, ahogy jönnek szembe. A a fák gyökerei is már alánőttek, és hepe-hupás az egész. Nem véletlen mennek komolyabb bringások a 71-esen. Néha én is bizonyos szakaszokon, de én komolytalan vagyok.

Persze mások az élményeink, valszeg mert nem ugyanott járunk bringával. Jól teszed, hogy utánanézel hol érdemes. Vannak kimondottan veszélyes utak, meg vannak nagyon jók is. Nyilván általánosságban nem tudok én se nyilatkozni, de látom amikor megyek kocsival, hogy mennyire nem figyelnek a biciklisekre sokan és kevésen múlik csak a baleset, meg látom a netes videokból is, amiket feltesznek.

Buliban hasznos! =]

(#36975) mukibuci válasza inf3rno (#36974) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Na hogy a topik is visszakanyordjon a futashoz, én is visszakanyarodtam hozza.

Január nagyjából kompletten kiesett, most kezdek visszamaszni a mokuskerekbe

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#36976) tomcica válasza mukibuci (#36975) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kitartaaaas,ehhez itt turelem kell :K

Felem az emelkedozes else hete van,a negybol.Alig tudok jarni ezen a heten :DDD Utana 50km valto 3-an futjuk 20.5-17.5-12 tavok vannak,en kezdek.Tavaly megnyertuk,az iden sokkal gyorsabb a 12km-es emberunk.
Utana 8het es UB.Szoval meg epp ki tudok gyorsitani es rapihenni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36977) emvy


emvy
nagyúr

Jó sok kihagyás után 3000 M Cooperen. (3 km 4 perces km-ekkel.) Végére azért kicsit fájt a gyomrom.

while (!sleep) sheep++;

(#36978) tomcica válasza emvy (#36977) üzenetére


tomcica
Topikgazda

az a laktat :K picit megszaladt

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36979) danielsz válasza emvy (#36977) üzenetére


danielsz
tag

Kihagyás után egyből meg bírtad futni? :Y Nekem bő 2 hét kihagyás után tutira nem sikerült volna, most is karmolna, mint az állat.

(#36980) emvy válasza danielsz (#36979) üzenetére


emvy
nagyúr

Par napja kocogok ilyen 6 perces km-eket (parat), de tobbet hagytam ki (masfel honapot).

while (!sleep) sheep++;

(#36981) tomcica


tomcica
Topikgazda

A tanitvany akivel masfel eve foglalkozom (sokat nyulaztam is neki) tegnap kezdte a kigyorsitast (ugye heti 1x 40perc 160-165pulzus,heti 1x 20perc 175pulzus neha utolso 5perc 180,valamint hetvegen 1:30-2ora hosszu,amibe januarban mar bele-bele loptunk egy kis tempot v fartleket) 5x2000m (400kocogassal) 3:50-55 lett mind,ugy kellett csinalnia,h az elso szett 4:00-3:55 aztan ahogy morzsolja kocsit gyorsitson be,utolso 3:48-3:45 lett.Visszaneztem az edzesnaplot,tavaly ilyenkor 2 (ketto) x 2km-t birt megcsinalni 3:55-4:00 a masodik 4:05-4:10.
Ugy latom rendben van az alap ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36982) inf3rno válasza tomcica (#36981) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Grat!

Buliban hasznos! =]

(#36983) tomcica válasza inf3rno (#36982) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Meglatjuk marc 17 elesben 12km,utana ha ennyire gyorsan jon a forma,akkor majd kicsit le kell szedni az "elebol" h kitartson a majusi UB-re is.A juliusi UTisza-to szinten kozosen megy.Ott lehet megcsinaltatok vele egy komplett juniusi mini edzotabort,ahogy en is terveztem,neki napi 24-25km,szinte csak alapozos ritmuson.Utana meg masfel het meredek ujraelesites.Nalam tavaly ez mukodott,de ha nincs komoly alap a labban,akkor igazi ketelu kard.Viszont terv mindig kell,h legyen.Ha nincs terv,az is egy terv ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36984) danielsz válasza tomcica (#36983) üzenetére


danielsz
tag

Huhh, próbálom elképzelni, hogy napi 25 km-t futok, még ha csak lassú tempóban is. Keményen hangzik.

(#36985) jjeahh


jjeahh
nagyúr

No.. tönkrement a bringám hátsó kereke, így én is elkezdtem futni, alapozókat nyomok, mert nagyon hamar kifulladok hegyre felfele és ezen jó lenne javítani. Persze még ehhez képest is b*romira lassú vagyok és a topik szintjétől nagyon messze lehetek, de ez van, remélem segít a futás is abban, hogy elérjem a célom :D . Szerencsére ezúttal se medvét, se medvenyomokat nem láttam, elvileg egyet kilőttek a környéken a múlt héten. Ma nagyon nehéz volt amúgy 140bpm körül tartani a pulzust, az elején állandóan felment 150 fölé...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#36986) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Ismerős valamelyőtök a III. kerület környékén? Merre induljak ott futni? Filatorigátnál, konkrétan az Orbán Balázs utcában lesz a bázisom a hétvégén, de kéne futni is. Nem ismerem még környéket, és ugye nincs gps-es órám, szóval meg kéne előre tervezni, merre fogok futni. Forgalmas út mellett ne, 200 m-es körpályán se, meg nagyon emelkedőzni sem akarok, bár ugye ott a Hármashatárhegy egy köpésre. Arra gondoltam, ha a szintvonalakkal párhuzamosan futok valamelyik kisebb utcában, az jó lehet. Egyszer már sétáltam kicsit a Testvérhegyi lejtőn, lehet arra indulok, aztán meg a Jablonkai úton, az Erdőalja úton, Királylaki úton fel s le. Ezek viszonylag síknak tűnnek. Vagy menjek még feljebb a HHH-n? Sosem jártam még arra, azt már nagyon terepnek, meg szintesnek gondolom. Habár a vasárnapi hosszúra lehet belefér egy szakaszon.

(#36987) Vertigo18 válasza jjeahh (#36985) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nem is tudtam, hogy van szintje a topiknak... :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#36988) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Az előbb kifelejtettem, lenne egy kérdésem is :B . Heti 2-3x a hugom is jönne velem futni, viszont neki a fogyás, zsírégetés lenne a fő célja, ezek szerint neki nem jó a 140bpm-es futás? Itt, a "Mennyi az ideális pulzus a zsírégetéshez?" bekezdésnél elbizonytalanodtam, mert azt írja, hogy 120-130bpm-en lehet fogyni. Ezt egyáltalán hogy a francba lehet kezdőként futás közben tartani? Mert nekem az a tapasztalatom, hogy sehogy, gyaloglás közben meg nem megy fel ennyire a pulzus. Ezek szerint a futás zsírégetésre alkalmatlan? :F

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#36989) emvy válasza jjeahh (#36988) üzenetére


emvy
nagyúr

Az emberek keverik a dolgokat. 160-as meg 180-as pulzusnal is ég a zsír, sőt, több zsír ég el adott idő alatt, mint alacsonyabb pulzus mellett.
A trükk az, hogy meddig bírod. Tehát igen, simán lehet, hogy ha 1 órát tudsz gyalogolni, és csak 5 percet futni, akkor inkább gyalogolj.

while (!sleep) sheep++;

(#36990) tomcica válasza danielsz (#36984) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az is :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36991) jjeahh válasza emvy (#36989) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem értem :DDD :B . A húgom bírja a 10+ km köröket is, de a pulzust futás közben nem tudja 130 alatt tartani. Az alapozó tempót viszont bírja velem, akkor érdemes jöjjön velem a 10-15km köreimre vagy nem igazán?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#36992) emvy válasza jjeahh (#36991) üzenetére


emvy
nagyúr

Jöjjön

while (!sleep) sheep++;

(#36993) Danika256 válasza jjeahh (#36991) üzenetére


Danika256
aktív tag

Mehet veled, mert ha nem is lesz a pulzusa zsírégető dominanciájú tartományban, legalább annyi zsír el fog égni, csak több fog égni arányaiban szénhidrátból is! De az is kalóriaégetés, a napi égetésbe ugyanúgy beleszámít a bevitel szempontjából! De ha már fogyás, nem győzőm hangsúlyozni most sem, hogy legalább 70% a kaján múlik ha fogyni akar. A lényeg, hogy a napi bevitel nem lehet több, mint a napi elégetett mennyiség,Illetve kerülni kell a "szemét" gyorsan felszívódó kajákat, és a többször kevesebb elve érvényesüljön inkább, nem mondom az elején ha belekezd, nem lesz egyszerű!

(#36994) parandroid válasza jjeahh (#36988) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Tegyetek vele rövid, akár hegynek fel sprinteket, fartleket. A hirtelen intenzív terhelésre váltás a fogyásnaknis jót tesz, meg az állóképességedzést is változatossá teszi. Nem kell sok, max 10x100, vagy ilyesmi.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36995) jjeahh válasza Danika256 (#36993) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kösz! A kajára odafigyel egy ideje valamennyire, csak a mozgás hiányzott, eddig kb. ülés-fekvésből állt az élete :D . Tervben van, hogy valamikor kap egy bringát is, bár sajnos gyerekkorában nem tanította meg senki tekerni és így felnőttkorban nem tudom mennyire lehet nehéz megtanulni.

emvy: :R

peterkeT: Ez jót tesz az állóképességnek? Vagy csak visz egy kis színt az alapozóba, hogy ne unjam el az életem? :D . Túrázás hétvégente amúgy is adott, meg montizok is, szal nálam van változatosság bőven :D . 10x100-at mire érted?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#36996) inf3rno válasza jjeahh (#36995) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Wow. Erről számolj majd be, vagy csinálj videokat. :DD Baromi ritka az ilyen, hogy valaki felnőtt korában tanul tekerni. :D Szerintem ő is értékelni fogja később, hogy van róla film, ha most még nem is. :DD

A rendszeresség a lényege, ha fogyni akar. Figyelj oda, hogy ne szálljon el a pulzus neki túlságosan. Akkor inkább vegyen vissza a tempóból. Jó lenne saccolni neki laktát küszöböt meg ilyesmiket vagy számolással vagy méréssel. Tudtok olyat is csinálni, ha gyorsabb vagy, hogy elindultuk egy dombol felfelé, előre mész, aztán visszafele találkoztok. Időben az is ugyanannyi, de nem hajtja szét magát és tud másnap is futni, neked meg egy jó fartlek, ha megküldöd a dombot. Persze ha nem csak alacsony pulzuson akarsz futni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#36997) jjeahh válasza inf3rno (#36996) üzenetére


jjeahh
nagyúr

:D . Nekem most csak az alacsony pulzusos futás van egyelőre tervben és azt bírja ő is, sőt, futás fronton valszeg egy szinten vagyunk. A bringázás az nehéz ügy lesz, mert én nagyon szeretek terepezni és kétlem, hogy amint kap egy bringát, azonnal 1500m szinteket fog mászni velem a Csíki havasokban :DDD . Én már nagyon örülnék annak is, ha egyáltalán ki tudnám csalni néha egy rövid terepezésre.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#36998) danielsz


danielsz
tag

Activinstinct.co.uk-kal van valakinek valamilyen tapasztalata? Remélem totál megbízható.

Van pár elég komoly akciójuk most, pl. Asics GT-1000 42 fontért, GT-2000 48-ért.

(#36999) gagyilovag


gagyilovag
aktív tag

Ma megjött végre a pulzusmérő övem :C
Nagyon jól működik,a Runtastic progival pikk-pakk össze kapcsolt :DD
Stabil a kapcsolat!
Több progival is teljesen kompatibilis.
Nem kell semmi kiegészítő program sem!
Ha valakit érdekel innen van:
(1,5hét alatt itt volt)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#37000) zaskar válasza danielsz (#36998) üzenetére


zaskar
senior tag

Én korábban már rendeltem tőlük, és látva az akciókat, tegnap is. Korrekt cég, semmi probléma nem volt velük. 6.99 font a szállítás Magyarországra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.