- Doky586: Egyszerű boot
- ricshard444: IPAD 2025 - Első tabletem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly plus 1 relével
- Snowy_owl: Házi vízmű másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- lezso6: Dasu Auto
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz
INTELligent #107442 üzenetére
Nekem fél számmal nagyobb kellett SL2-ből a szokásos Adidas méretemnél. Kb. ennyiért vettem amúgy én is ha jól emlékszem a Borároson.
-
Alg
veterán
válasz
INTELligent #107419 üzenetére
Az szerintem nem az lesz, az a (Strava/Garmin?) szegmensekre figyelmeztet
SL2: RuunerINN, i-run.de 93EUR amit most látok.
Vagy Ez, női, 42-ig vagy ffi 46 2/3, 48: 89,95 -
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #107401 üzenetére
Szerintem ha a lap alert-nél beállítod a primary field-nek simán a Pace-t akkor ott is mutatja neked a piilanatnyi tempódat. Vagy bármi mást amit szeretnél.
Szerk: bár frissíteni lehet nem fogja abban a pár mp-ben amíg mutatja... ki kell próbálni. Nem mintha megbízható lenne bármilyen pace ilyen rövid mérési periódusban.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #107309 üzenetére
Ami nekem kicsit meglepő volt, de belegondolva nem kéne hogy itt az legyen: sétáltam hazafelé, és pont jött szembe a záróautó a Mariahilferstrassen. Mögötte már söpörték össze az eldobált poharakat, rakták össze a padokat, egy kilométerrel arrébb jött a tisztító-autó és nyoma nem volt már hogy ott pártízezer ember futott végig az elmúlt 4 órában, mindenfelé géles zacsikat, sapkákat, kesztyűket, csősálakat eldobálva. Mindent összeszedtek.
Meg persze volt néhány lemorzsolódott, akik 3,5 óra alatt sem jutottak el 20km-ig, de azért csoszogtak tovább, mikor már a frissítőpontokat is összepakolták előttük
Az ilyeneket félig sajnálom, félig nem értem hogy mi volt a terve mikor nevezett.
Azóta betoltam egy Radlert meg egy hambit krumplival - kezdek megint éhes lenni
-
Alg
veterán
A hideg végül csak addig volt gond amíg el nem indultunk, aztán a napsütés miatt kimondottan kellemes volt, bár volt pár szeles szakasz...
Terv szerint óvatosan kezdtem, nem tudtam mit bírok, de jól ment. Az elején még benézett a pulzus néha Z3-ba is, amúgy Z4 alja, 150-155BPM között volt az első fele, utána is csak mikor megtapostam 4:30 alá akkor kúszott pirosba.
Volt egy icipici nehezebb szakasz mikor az emelkedőre felértem végre (az első kb. 19km végig nagyon lassan emelkedett, kb. 120m szint volt benne), de maradt erő elengedni az utolsó 4-5km-t erősebbre. Óra szerint 1:37:34 a legerősebb félmaraton benne.
Illetve majdnem 10k PB-t is futottam, 45:36 lett, a PB-m valami 45:00 környéke. Meg lett egy 22:06-os 5K is, ami Strava szerint PB, de igazából a tavalyi night Run-on 21 perc körül futottam, csak rövidebb volt a pálya kb. 30m-el.Nem volt ez most 100%-ra kifutva, szépen kontrolláltan ment végig, nagyon elégedett vagyok.
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
Nálam holnap végül nem félmarcsi lesz, hanem 24k...
0 fokban, 30km/h északi szélben. Rajt 9 után picivel.
Ma egész nap pesten voltam suli miatt, reggeli: mandulás croissant, fahájas tekercs. Ebéd: csirkés szendvics. Arán pékséget ajánlom. Vacsi: pesto-s tészta - először elcseszték a rendelésem és Arrabiata-t akartak adni, normál esetben megettem volna de most inkább nem.
Nem vagyok ráfeszülve, egy FM PB-t azért megpróbálok kipréselni valahol 1:40-1:45 között ahogy majd adja... amúgy meg bulira veszem inkább, amennyire ilyen sz@r időben ez lehetséges. Ideális esetben azért inkább 1:35-1:40 közé lőnék, de majd ősszel talán gurítok egy nagyot
-
Alg
veterán
BS-en ma 20% kupon van, kis méretekben (40-ig) Adios Pro 3 (valamiért Y-3 márkázással) 155EUR (192-20%)
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #107192 üzenetére
EVO SL meg az SL2 szerintem kicsit redundánsak lennének, 120ért tartalékba elgondolkodtam volna rajta, de így ráér. Valami reco/hosszúfutós cipő kéne inkább. Superblast lenne ideális de talán a Nova is megteszi.
Itteni Hervisben amúgy láttam tegnap Puma VN3 GTX-et 100EUR-ért.
-
Alg
veterán
Berendeltem a novablastot 46-ban, utolsó pár volt...
Még azért ma elnézek a bécsi maraton expo-ra, hátha látok valami jót, egy Tempus pl. ha lenne a méretemben jó áron az bejönne... -
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #107181 üzenetére
Már csak a méretemet kellene eltalálni...
Meg eldönteni hogy EVO SL vagy Novablast 5.
SL2 van már, valami puhább kéne.Storno, tegnap volt 20% Találtam viszont 120-10%-ért Novablastot
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #107162 üzenetére
Hmm jó látom, EVO SL 120EUR? (150-20%)
-
Alg
veterán
válasz
INTELligent #107140 üzenetére
Teljesen mindegy, a bringás wattmérő is leghamarabb a pedálon méri a teljesítményt, az sem mond semmit arról hogy te mennyi energiát használsz fel. Nagyon röhögtem a múltkor a GCN "tudományos" mérésén, ahol bringás cipők hatékonyságát akarták összemérni, csak éppen a wattmérő a cipő után volt a láncban, így mindent mért csak a cipő hatását nem
Futásnál talán valami olyasmit tudnék elképzelni, hogy a cipő talpába építenének valami érzékelőt, vagy egy speciális talpbetétet a cipőbe... bár valószínű ha megoldható lenne, már megcsinálta volna valaki.
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #107133 üzenetére
Ne a bringás w/kg-hoz hasonlítsd.
Meg amúgy semmihez, futásnál kb. lehetetlen mérni a leadott teljesítményt, szóval csak amolyan saját magával talán valamennyire konzisztens mérőszám kategória.A Stryd kitalálta, aztán a Garminnak követni kellett hogy legyen egy extra pipa az összehasonlító táblázatokban, de amúgy tök fölösleges.
Vannak olyan statisztikák amik csak mellkaspánttal működnek, lehet a gct balance is ilyen.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #107115 üzenetére
Ilyen sárba mondjuk szinte mindegy milyen cipőben mész bele... sőt, lehet az aszfaltos még jobb is, kevesebb ragad bele
-
Alg
veterán
No én meg nekiveselkedtem és összeraktam az éves tervet
Most vasárnap bécsi maraton váltó - végül úgy alakult hogy nem a félmaratont hanem az első 24k-t futom... meglátom mennyire erőltetem, 0 fok lesz és szél
Április 27. UB, 30km 2 darabban, de lehet elmegy 40ig ha be kell segíteni közben valahol még. Nem tervezek gyors lenni.
Május 24. Schneeberglauf, 31km/2200m szint, "send help!"
Ez kb azt jelenti hogy 20km túra, 11km lejtőn futás. Köszi bandus
Május végén ha még marad motiváció, indítok egy Runna edzéstervet a szeptember 14.-i Wachau félmaratonra (cél: 1:35-ön belül, most kb. 1:38-1:40 menne) - évek óta nem futottam ki egy félmaratont, itt lenne az ideje már. 16 hét, kb. 850km összesen, heti 4-5 futás és olyanokkal indít hogyaszondja: 12x400m @ 3:45/km
, 60(!) mp séta közte, ez jóval erősebb mint az 5k PB tempóm(~4:10), rögtön az elején... megjegyzem rá 2 napra ad egy 8x400/400, 4:15/4:55-öt, pihenő nélkül...
Lehet valami rendes pályát is kell keresnem ezekhez. Van pl. egy tőlem 2,5km--re.
Éééés ha ebbe nem rokkanok bele, akkor 2 hét pihi+nyaralás után október elsejével indulhat egy 20 hetes MARATON blokk, Sevilla-ra készülve, mint életem első maratonja...
Kiderül mennyit sikerül tartani, mennyire jön közbe az élet, egyáltalán lesz-e elég elszántságom végigcsinálni...eddigi tapasztalatok alapján nem biztos.
-
Alg
veterán
válasz
bandus #107009 üzenetére
Adidas méretezése egy agyrém amúgy, ezekkel a 2/3 lépésekkel, amit egyes weboldalak 0.5-nek jeleznek valamiért.
Plusz egy fél(2/3?)-egy(4/3?) mérettel nekem nagyobb is kell belőle mint egyébként.Pl.Saucony 45,5-46 a jó, Adidasból meg általában 46 2/3, de pl az SL2-ből 47 1/3 van, Boston 12-ből ugyanez már nagyon nagy volt, abból lehet a 46 is elég lenne...
Novablast-ot (vagy superblast-ot) lehet még megnézem én is újra, mert az SL2 nagyon fun cipő, de nem olyan puha mint gondoltam... viszont először ki kell szórni a szekrényből vagy 4-5 pár használtat, lehet feldobom apróra ilyen 10-20 eurókért.
-
Alg
veterán
válasz
Napfénysüti #107006 üzenetére
Pont akartam írni, én még bringás tempóban sem élveznék egy Balaton körbetekerést, nem hogy futót kísérve
-
Alg
veterán
Csak rájöttek hogy rengeteg adat van náluk, amivel más platformok keresik a pénzt... logikus lépés végülis.
Amíg ingyenes marad az ami eddig is az volt (főleg a versenyre időzített napi edzésajánlatok, azon kívül sokmindent nem használok...) addig felőlem innováljanak ahogy akarnak.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #106721 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok csalódott, sőt - kihoztam ami benne volt most, és kimondottan örülök hogy sikerült összerakni a frissítést.
Tavaly kicsit jobban készültam rá, most télen szinte csak síkon futottam, igazán hosszú 2+ órás futásaim se voltak, szintes meg pláne nem, plusz februárban kiesett kb. 120km-nyi edzés, szóval tök reális eredmény lettEgy tökéletes napon talán sikerült volna 4:05 környékére beérni, de ma ez sikerült.
Két hét múlva félmaraton, bármi ötlet hogy addig mit kezdjek magammal?
-
Alg
veterán
Lindkogel trail... lehet hosszú lesz, akkor bocsi.
Hét elején egész jó formában, erősnek éreztem magam... szombatra sikerült egy jó nagyot aludni, szombatról mára hááát... alig 6 órát...
Az optimális terv az volt hogy a Lindkogel csúcsig (19km) hozni kéne legalább a tavalyi időt, és onnan az utolsó 15km-en ha nem állok fejre tudok javítani kb 10-15 percet.Elég nehézkesen indult a dolog, pulzus egyből az egekbe szállt az első 5km-en, meg nem is éreztem az erőt, szenvedős volt minden emelkedő. 5km-nél 2 perc hátrányom volt már, 11nél 3,5 perc, 19nél az emelkedő tetején 6 perc. Igyekeztem nem túlfőzni magam, úgy-ahogy kontrollálni a pulzust és nagyon figyelni a frissítésre.
Ennek az lett az eredménye hogy a táv második felében is tudtam értékelhető tempót menni, szépen engedni a lefeléket, 6 percen belül futni a síkot, meg 1-2 rövidebb emelkedőt is kocogni.
Bandus is ír majd biztos valamit, őt 3km-nél még láttam magam előtt aztán eltűnt, legközelebb 28nál túnt fel kb. 300m-el előttem, távolról győzködtem magamban hogy sétáljon már kicsit, de a szemétje még az emelkedőket is futotta, nagyon egyben volt a mozgása, nem tudtam közelebb kerülni hozzá.
Az utolsó 3-4km-en meg a bal combhajlítómmal játszadoztam "görcsölsz-e vagy nem" játékot, néha megrángatta kicsit, akkor ittam pár korty elektrolitot, az rendbe rakta, aztán kezdődött elölről. Én nyertem, lehoztam görcs nélkül.
A tavalyi énemet 30km-nél sikerült megelőzni, és a végére kb. 6 percet javítva 4:11 környékén beérni.Frissítés: nagyon bejött az újratöltős flaska, sokat segített hogy nem kellett a kis zacsikkal tökölni, csak elővesz, felpattint, nyom, kész. 2x 150ml fogyott el, plusz egy flaska iso, ez kb 200g CH. A tartalék SiS beta fuel megmaradt végül.
A másik kulacsba Powerbar 5-electrolit tablettát vittem, kétszer újratöltöttem a pontokon vízzel és dobtam bele egyet - 19nél meg 27nél. Igazából még egyszer meg kellett volna állnom valószínű vízért, így határeset volt, szerencsére nem volt nagyon meleg.Nem sikerült jó napot kifogni, a perf. condition is -3-ról indulva -7-re esett vissza. A tavalyihoz képest viszont mindenképen előrelépés, ott az eleje jól ment, a végére fejreááltam - most egyszerűen csak végig konstans szarul éreztem magam, de nem volt nagy megborulás. A minimális elvárást teljesítettem, szép időnk volt nagyon, elégedett vagyok.
Strava
Garmin
Cipő: TNF Vectiv Pro, nem volt se sár se túl sok technikás szakasz, talajviszonyok ideálisak. A pro hab és a karbon sokat segített a lefeléken meg a síkon.Bandusnak hatalmas pacsi jár, nagyot javított a tavalyi idején és esélytelen volt hogy utolérjem a végén, pedig 2-3km-en keresztül próbáltam.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #106546 üzenetére
Ami még eszembe jutott ezzel kapcsolatban, egyrészt hogy így keverhetsz magadnak is gélt kedvedre maltodextrin, fruktóz, só keverékéből, a másik hogy ha még természetesebbet akarsz, akkor méz+kis só és kész a háztáji gél.
-
Alg
veterán
válasz
INTELligent #106541 üzenetére
Az utántöltőben ugyanolyan gél van mint a kis csomagokban, csak egyben fél liter 15EUR-ért. Azaz kb. féláron. A Literes kiszerelés még olcsóbb, 24EUR/l
Ilyen cucc, én a softflask-ot használom. De szerintem ilyen géles kis palack sokfajta van, mintha még a Dekában is láttam volna... kicsit meg kellett "erőszakolni" a záró szelepet mert az elején nagyon nehezen jött a cucc belőle, most már jobb.Ha valaki a hígabb gélt szereti, így fel is lehet vizezni simán.
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #106520 üzenetére
SiS-t én is szeretem, de most átálltam Squeezy-féle utántöltős megoldásra.
Vettem 2 kis utántölthető soft flask-ot ami direkt gélre van kitalálva, meg két fél literes utántöltőt.
Árban is sokkal jobb, nem ragad a táska, szemét sincs annyi vele és sokkal kényelmesebb is használni.
A kólás-koffeines mondjuk nem szuper finom, elég durva keserű utóíze van, de kibírható... a sima narancsos az ok. -
Alg
veterán
válasz
tomcica #106494 üzenetére
jaaa ok én az 1000-eket savküszöb felett picivel, 2000-eket alatta picivel szoktam csinálni. 400-akat meg 5k tempón.
Jóval savküszöb alatt egybe hosszú tempóim vannak, ha éppen úgy adódik (5k Z3/5k Z4, vagy 10k Z3 teteje) bár mostanában ezek kimaradnak és bringa van helyettük, mellette azért heti egy résztávozóst igyekszek berakni. Mostanában kicsit szétesett a rendszeresség
Vasárnap 34k/1400m szintes terep verseny... rá két hétre félmaraton. Előbbit tavaly elrontott frissítéssel, nagy szenvedések után 4:16- ra sikerült hozni. Nagy álom 4 órán belül lenne de az szerintem idén is esélytelen (7 percen belüli átlagot ezen a távon talán 1000m szinttel tudnék), egy 4:10-en belülivel elégedett lennék.
Félmaratont meg nem is tudom... 1:40 alatt mindenképpen jó lenne, ősidők óta nem futottam rendes félmaraton versenyt, a PB-m is 2 évvel ezelőttről egy maraton váltó 24km-es szaka volt kopp 5 perces átlagon: 1:45. -
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #106470 üzenetére
Ez mondjuk nem tudom hogy áll meg a Pro Evo "Egy verseny és vége" állítással szemben...
-
Alg
veterán
válasz
sherlock82 #106214 üzenetére
Szerk: megtaláltad te is.
10:40-kor indulunk, a magyar kollégák csapataival együtt (5 Deloitte-os csapat).
Majdnem tökéletes (igazából ideális pár órával korábban lenne), de legalább nincs is annyira későn hogy 36 órás ébrenlét legyen a végére belőle. -
Alg
veterán
válasz
sherlock82 #106208 üzenetére
Evileg jövő hét. Én is azt várom (bár ahogy hozááll a csapat, lehet nem lesz belőle semmi...)
-
Alg
veterán
Ha valakinek bejönnek a vitruális futások, most szembejött FB-on egy, Március 15 kokárdás éremmel.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #105793 üzenetére
Novablast-nak van TR verziója, az egy tök jó "road to trail" mindenes cipő (lehet, végül nem vettem bár tervben volt).
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #105718 üzenetére
Sőt, nincs benne szénhidrát, szóval nem is vonatkozik rá a szabály
-
Alg
veterán
Szerintem ha megfelelően vannak tárolva (száraz, sötét, hűvös) akkor gyakorlatilag örökké elvannak anélkül hogy bármi változna. A marketingesek mondjuk biztos mást mondanak
Ezek eléggé inert anyagok, kb. mintha egy PET palackot vagy mosogatószivacsot tennél el ugyanígy. A futó hamarabb öregszik el mint a cipője
-
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #105251 üzenetére
Alapvetően kényelmesebbnek találom mint betét nélkül, de ez a gore konkrétan kompressziós is.
Vagy a másik oldalról nézve, ugyanazt tudja mint a tapadós verzió, MAMIL-effekt nélkül
Hétvégén összeszedtem megint egy csúnya megfázást - szerencsére nem vírus volt, tegnap már egy óvatos szobabringát mentem, holnap folytatom a futást is... nem indul szuperül az év eddig.
-
Alg
veterán
válasz
LanyUs #104546 üzenetére
Túlfőzted a brokkolit
Szétszeded kisebb, falatnyi darabokra, éppen csak pár percre bedobod lobogó forró vízbe (maradjon élénkzöld), aztán a lazac után maradt vajba belenyomsz egy gerezd fokhagymát és megpirítod benne a blansírozott brokkolit. Félbevágott kelbimbóval is működik. Meg steak-el is lazac helyettRépát meg chilis mézzel megkenegetni és be a sütőbe vele.
Jaja, futós topic: vótam, 19k, benne 10k 4:55-el, éppen Z3/Z4 határon. A Garmin valamiért dobott rá egy 5.0-s overreaching TE-et, meg 80 óra recoveryt
Meg fog lepődni holnap reggel
-
Alg
veterán
válasz
sherlock82 #104499 üzenetére
Egy nem különösebben hosszú terepfutás volt, 34km... viszont sikerült rendesen elkészülni a végére
-
Alg
veterán
válasz
sherlock82 #104496 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem valami 4 nap (96 óra) recovery time a rekord
-
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #104422 üzenetére
Jelentem nálam ok a Fenix7 egyelőre (kopp-kopp).
Első aktivitás indításnál megfagyott vagy 10mp-re de továbbment, azóta meg minden ok.
Lassan indulok haza melóból, kiderül 1-2 óra múlva is jó lesz-e még, mindenesetre a Connect szinkronizációt hanyagolom addig. -
Alg
veterán
válasz
INTELligent #104399 üzenetére
Én alapból 29-29,5cm-es talphosszt szoktam venni, Adidasból ez eddig 46 2/3 volt (régi boost-os adios-ok, meg Takumi Sen 10). Szinte minden másból inkább 45,5-46.
SL2-ből 47es van, és nem nagy - de nem is olyan passzentos mint a takumi.
Boston 12-ből próbáltam 47-est, az viszont egyértelműen nagy volt. (Kisebb nem volt az üzletben). -
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #104377 üzenetére
SL2 szerintem sokkal jobb az alap Pegánál.
Megtetszett a Saucony Triumph GTX
(is...
) de "szerencsére" nagyon drága. Ha valaki így a téli szezon vége felé látna belőle kihagyhatatlan akciót 46-os körüli méretekben, jelezze.
-
Alg
veterán
válasz
bandus #104338 üzenetére
Mondjuk ha elhisszük hogy a Stryd legalább önmagával konzisztens, akkor egyvalamire tök jó lenne: cipőt tesztelni
Kell egy fedett pálya, aztán elkezdeni fix tempóban körözgetni különböző cipőkben, és megnézni melyik kéri a legalacsonyabb teljesítményt.
Nem tudom, csinált-e ilyet bárki. -
Alg
veterán
válasz
zzola #104327 üzenetére
Az a baj a wattméréssel, hogy olyan mint az elégetett kalória: valami adatokból becsül valami számot, de nem lehet tesztelni, különböző eszközöket összehasonlítani mert mind máshogy becsül - így aztán vagy elhiszed vagy nem.
A pulzus amúgy mindennel "számol" még a kialvatlansággal meg az előző esti alkoholizálással is, nem csak a széllel
Mondjuk a mi szintünkön nem hiszem hogy számítana bármit is, mikor a pulzuszónái sincsenek a legtöbbünknek rendesen belőve, szinte teljesen mindegy hogy pulzus, tempó, watt, levegővétel vagy érzés alapján csináljuk - mindenki tegye azt amitől neki jobb és ami megadja a motivációt hogy kimenjen és fusson.Bringánál persze egyértelmű, ott van egy erőátviteli lánc amin meg lehet mérni a belerakott teljesítményt (és így ott a watt alapú edzés a standard), de futásnál nincs ilyen.
-
Alg
veterán
Újabb Puma Deviate 2 WTR rant:
Hideg, taknyos idő, 0 fok, szitáló eső/köd... tócsák nem voltak, de így is fél óra után éreztem hogy kezdi megszívni magát, nehezebb lett vagy 10 dekával és át is ázott... de legalább a pumagrip nem csúszott sehol. -
Alg
veterán
válasz
bandus #104139 üzenetére
Slant Board - nem tudtam a nevét de emlékeztem hogy nemrég volt egy Ben Parkes videóban
-
Alg
veterán
Boraros: van meg 4 par Boston12 24ezerert…
…mind 47 1/3-os
Viszont volt egy SL2 is ennyiert, ugyanez a meret de felveve joval kisebb, az jo lett, elhoztam.
-
Alg
veterán
Én is végeztem idénre - még ma kimentem mert a betegség miatt kimaradt egy hét, és "muszáj" volt felkerekítenem a céltávra...
Nem írok nagy elemzést, nem volt egy szuper év - kb. ami említésre méltó hogy csak összekapartam a tervezett össz 2000km-t, és eljutottam a Fjallraven Classic turára...
3 nullás hét volt az évben összesen - kettő betegség, egy pedig a túra miatt. Illetve a szint is nagyon kevés, az év második felében gyakorlatilag csak síkon mentem. -
Alg
veterán
Nekem közben ma kész lett a szülinapi 100k hét - igazából 8. napja minden nap voltam, igaz főleg laza/alapozó tempóban.
7 nap/7 pár cipő ment: Deviate 2 WTR, Endorphin Pro 2, Endorphin Speed 2, Velocity 3, Mizuno Wave Rider, TNF Vectiv Pro, és ma felhúztam a Takumi Sen-t egy kis tempóra - 10k PB lett belőle ("kvázi"-PB, a valós az ből fél perccel-el jobb, csak a 10k verseny amin futottam kb. 100m-el rövidebb volt
- viszont az verseny volt a végén meghalással, ez meg Z3/Z4 tempó egy 19km-es hosszú futásban
)
-
Alg
veterán
Nekem közben megy a tavaly hagyományteremtő jelleggel elindított szülinapi 100k hét.
Eddig 53k 3 nap alatt, a mai 14k extra laza.
Annyival színesítem most hogy minden nap más cipőben megy. Eddig volt Deviate 2 WTR, Endorphin Pro2 (tegnap adta), Endorphin Speed2. Illetve tavaly szabin voltam, most munka mellett megy.Akkora szél van egyszer-kétszer majdnem elborított, a szembeszeles szakaszokon meg szinte dombfutás jellege lett a dolognak.
-
Alg
veterán
Közel 40k lett a hétvége... gofrit sütök vacsira
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #103219 üzenetére
Most a télen még elkoptatom a két Pumát aztán felhagyok a márkával, nem jön be a kialakításuk valamiért... plusz a Speed2 is elszaladgál még párszáz km-t szóval ráérek. Kb. tavasszal/nyár elején lesz aktuális valami daily trainer amiben lehet ~félmaraton iramos tempókat is futni.
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #103208 üzenetére
Én inkább az SL2-t vadászom akciósban - kis szerencsével feleannyiért tudja ugyanazt, és az a műhype amit az Adidas az Evo SL köré pakolt a korlátozott elérhetőséggel meg a sorsolással... megérdemelnék hogy rájuk rohadjon a készlet fél év múlva.
Annyira azért nem különleges cucc.
150EUR-s árkategóriában meg egyértelműen Novablast 5, azt kapni is lehet. -
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #103100 üzenetére
A sárga az amit linkeltél. a halványzöld meg ez lesz.
Takumi 10 nekem is nagyon bejött. Illetve ma reggel én is fájó torokkal ébredtem, remélem nem lesz rosszabb
-
Alg
veterán
Ha valaki lemaradt a multkor a Takimi Senrol, a heten erkezett a Boraros outletbe Adios 8. Meno narancssarga es kevesbe meno halvany limezold szinben, meret egyelore van boven. 36ezer.
SL2-t vadasztam volna, ennyiert abbol vennek is
-
Alg
veterán
Ne is mondd, pár éve még volt évi 5000km bringa és némi futás, idén lesz 2000km futás és... talán 500km bringa összesen, pedig a bringát jobban szeretem, jobban ki is kapcsol mint a futás
Igaz ott ha kimegyek akkor minimum 3 óra kell neki, de gyakran egész napos történet.
kuntics: Igen, most nem tudom biztosan miket implementáltak az instinct2-be, de elvileg az aktuális training readiness/training statusz alapján változtatja a dolgokat. Az elején valószínű sokáig csak egyforma alapozó edzéseket ajánl majd, de ez rendben is van.
-
Alg
veterán
válasz
kuntics #103034 üzenetére
Ha folyamatosan használod az órát, azaz látja az alvást, stressz szintet stb. akkor egyszerűen állíts be egy márciusi 5k versenyt 30 perces időcéllal és csináld a napi ajánlott edzéseket. Szerintem ez jobb mint a Coach, az amolyan első próbálkozás volt valami személyre szabott edzéstervre.
Egy VO2max teszt esetleg nem árt az elején. -
Alg
veterán
válasz
HKorn #102852 üzenetére
Rosszul nézed, nála a laktátküszöb a 100% nem a max pulzus.
Anno februárban rendes szurkálós laktátteszt után nekem ezek lettek belőve edző által, szintén laktátküszöb %-ban:
Z1: -80%: - 125
Z2: 81%-87%: 126 - 137
Z3: 88%-95%: 138 - 150
Z4: 95%-100%: 151 - 158
Z5: 100%+: 159 - -
Alg
veterán
válasz
HKorn #102814 üzenetére
Puma VN3 - 45EUR.
Elvileg EU-n belül mindenhova szállítanak. -
Alg
veterán
Tettem egy próbát ezzel a gyorsuló intervall edzéssel...
LTHR:157
3k oda -> Z2
3k @ 150BPM (5:00) -> Z3 teteje
3k @ 155BPM (4:45) -> Z4 felső része, éppen LTHR alatt
3k @ 161BPM (4:25) -> Z5
3k vissza -> Z2Kicsit túlöltöztem, azt hittem hidegebb/szelesebb idő lesz. Az utolsó 1,5km-ért már azért dolgozni kellett, de nem volt meghalós, talán egy erős 7 - gyenge 8 a tízes skálán.
Meglepően jól esett (nem közben, hanem miután hazaértem
), egészen felfrissültem tőle
Szépen végigzongorázta a zónákat.
-
Alg
veterán
válasz
bandus #102699 üzenetére
Jelentem a Leki is tök hasonló, legalábbis az enyém. Legközelebb összemérhetjük
. Ki kellene próbálni mennyire zavaró, mert én is attól félek hogy a magas+vékony testalkatommal nem működik ez a csípőre rakott botos megoldás olyan jól (hosszú bot+keskeny csípő/váll
). A Salomon mellényre viszont nem találtam még meg hogy lenne a legjobb felrakni hogy könnyen elérhető is legyen és ne is zavarjon. Ha a vállpántra teszem akkor nagyon fejnehéz és zsúfolt az eleje a kulacsokkal meg gélekkel megpakolva. Lehet a bothoz kapott zsákot kellene valahogy felapplikálni, a gyári "quiver"-hez hasonlóan csak ott meg attól félek nagyon ugrálna.
Apropó, Runningwarehouse-on lett egy Novablast 4 leárazás, még így is 115eur, de ritkán látni ezt a típust akciósan.
Compressport cuccokból meg Snowleader-en van kínálat, néha akcióznak is.
-
Alg
veterán
válasz
fateless #102690 üzenetére
2 óráig nem szoktam semmit vinni, max. energiaszeletet, gumicukrot, 1db gélt - ilyenkor városban megyek, vizet tudok kúton inni.
Terepre van egy Salomon adv. zsákom ha sok cucc kell (nagyon le volt árazva
) - most viszont azon gondolkodom hogy jobb időben, ilyen rövidebb 3 óra körüli terepes körökhöz ahol tudok vizet venni (illetve versenyre, ahol van frissítőpont) kell-e a "nagy" zsák mikor csak fél liternyi vizet vinnék magammal meg pár gélt a kötelezők mellett.
Bár lehet hagyom egyelőre a dolgot, a rövidnadrágomon van beépített öv, csak a botnak/rajtszámnak nincs hely, illetve szerintem nem elég feszes...
-
Alg
veterán
Adidason elindul a blekkfrájdéj...
De nincs semmi érdekes, rakás Berlin maraton cucc, "lifestyle" alsópolcos futócipők...Esetleg: 2,5layer vízálló nadrág 84EUR (nem GTX, saját anyaguk, semmi technikai adat nincs róla)
Illetve futóöv féláron - ez így olcsóbb mint a hasonló dekás.Apropó futóöv - ki mit használ, ha használ? Egy fél literes soft kulacs + gélek + botok + kulcs, telefonhoz néznék valamit...
-
Alg
veterán
Gratula mindenkinek a hétvégi eredményekhez!
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #102610 üzenetére
Jol latom hogy ezek kb. 5 utessel laktatkuszob feletti hosszu tempok? Illetve van az “over under”, ezt bringan csinaljak sokat, resztav picivel kuszob felett, a “piheno” meg eppen picivel alatta.
LTHR februarban lett 157re merve, lehet jovo ev elejen elmegyek megint tesztre…
Max pulzus valahol 185-190 korul lehet talan. -
Alg
veterán
tomcica nem tudom ilyesmire gondoltál-e mint anaerob edzés, mindenesetre megpörgettem a takumi sen-t kicsit:
2 x 4 x 400m, közte 200m kocogás, a két szett között 800m kocogás.
Bőven gyorsabbak lettek 5k tempónál, az enyhe (0.5-1%) emelkedőn, kis szembeszélben 95mp körüliek, azaz 3:55/km, visszafelé inkább 86-88s, azaz 3:40/km.
5k tempó most egy jó napon olyan 4:05-4:10 körül lehet.Stamina görbe alapján ok lett, a szettek között visszaállt "alap" állapotra és az utolsó ismétlés 10%-ra vitte le.
3:40-es tempó körül pedig már bármilyen nagy lábon élek, pörgetni kellett a 180+ lépésszámot. -
Alg
veterán
válasz
tomcica #102514 üzenetére
Holnap egy könnyű 45perc recovery tempó a terv, megnézem a helyi adidas runners futóklubot... Aztán jövő héten rövidebb résztávok amik ezen a héten kimaradtak, 400-ak meg 1000-ek.
Úgy tűnik amúgy a threshold tempósebesség most egész jól fejlődik, laktátküszöb felett viszont nagyon gyorsan elfogyok, a legfelső 170+ pulzustartományt meg szinte el sem tudom érni
-
Alg
veterán
Nem tudom mennyire jó ötlet ennyire erős tempóedzést tenni a hétvégi hosszúba, de a héten egyetlen nem túl erős tempóedzés volt eddig, azon kívül csak Z2...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- TCL LCD és LED TV-k
- Sweet.tv - internetes TV
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Videószerkesztés
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Doky586: Egyszerű boot
- További aktív témák...
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest