Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #36799 üzenetére
Igen, de ez boldogsággal tölt el jelenleg Megint happy run futó vált belőlem. Mintha visszamentem volna az időben 10 évet. A csecsemő kellett hozzá, hogy saját magamhoz képest lassuljak és ne a 04:30-at vadásszam 10K-n és a 04:50-et félmaratonon, hanem csak mosolyogva hazaérjek. Emlékszem 1 éve, amikor csalódottan hazaértem, mert nem javítottam az 1 héttel azelőtti időn Viszont az elmondottak után meg ne akarjak PB-t futni Rinya faktor on: Van-e az emberben tartalék? Hát persze! Még babakocsival a kezemben 103 kg-al is meg lehet húzni a végét 05:00 környékére, de az olyan fárasztóóóóóóóó Elfáradok! Sőt még keményebben kell nyújtani is. És a torkom is jobban kiszárad, mert nem elég a nózi légzés. Ejjj lassítok kicsit ( Remélem átjön a vicc )
-
oxox
addikt
A héten rájöttem, hogy elszámoltam magam, és a havi 120km-hez a 3,9km/nap az inkább 4,3km, ezért a + x km-em, valójában - y km volt...Nem esett jól a lelkemnek, hogy a 3,6km-ert most a 28nap miatt 4,3-ra kell emelnem (nem lesz vele gond, csak kevésbé kényelmes.).
viszont
Az új cipő miatt, vagy nem tudom, lehet valahol rosszul léptem fájdogál egy ideje a bal talpboltozatom, tudok futni tőle, nem is sántikálok, csak olyan mintha nem lazulna ki. Gondoltam tegnap akkor elő a "régi" adidast...erre 7km után lett egy vérhólyag az egyik lábujjamon (pedig a zokniban is futotam már)..szerencsére alul öltöztem (hosszú ujjú poló nélkül mentem), és fáztam, ezért csak akkor éreztem, hogy valami nem kóser, mikor hazaértem....495km-ig semmi bajom nem volt benne, erre most még ez is...és az időm sem volt valami fergeteges (vmi 4:38/km)Ma pihentetem, holnap meg kihasználom a jó időt napoközben, és helyrerázom az átlagot.
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Danika256
aktív tag
Hali
Már régebben írtam, de azért követem az eseményeket..
A lábam sajnos érdemben igazából nem nagyon javulgat, na jó talán egy picit (aki nem emlékszik, május óta tartó achilles / sarokgyulladással bajlódok), pedig már túl vagyok egy szteroid injekción is. Na attól aznap jól bekábultam, jó erős cucc volt, igazából utána volt 4-5 jobb napom, de aztán minden visszatért a régi kerékvágásba.. A saját talpbetétet már megszoktam, sokat segít, kellemesebb a mozgás, már nem tudnám elképzelni nélküle, de az alap gyulladás még továbbra is maradt.. Futás az nincs, de tekerek ezerrel, komoly edzésterv szerint!Amiért végül is beírtam, hogy kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok a tervemhez..
Mivel nem futhatok, de cserébe tekerek ahogy csak lehet és ez nem is igazán bántja a lábamat, próbálom így kimaxolni magam!
Ami több minden mellett motivál az az, hogy kíváncsi vagyok, hogy bringával milyen szintre juthat el az ember edzettségben, állóképességben, mármint a futás szempontjából. Ez most egy kísérlet is számomra..
Nem fogok futni amíg nem jövök rendbe, de egy -egy versenyre azért el fogok menni, olyanokra, amiket nem hagynék ki semmiképpen sem! Lesz majd nyárig egy 8K pörgős kis verseny és egy félmaraton is, ha fájódalom csillapítóval, hát akkor úgy fogom lenyomni őket!
De a lényeg, hogy csakis tekeréssel készülök rájuk!!
Tudom, hogy elvileg azért más izmok dolgoznak, különösen a vádli nem edződik úgy tekerés közben, de azért meg fogok tenni mindent az ügy érdekében!
Az erő-állóképességről hegyi résztávok, spinracing és spinning edzések gondoskodnak. A spinracing edzés amúgy valami eszméletlen szuper, teljesen belehabarodtam, pusztító egy edzés, mindent átmozgat, erősít, és olyan az ember pulzusa végig, mintha egy pörgős 10K-t nyomatna!Na szóval ez van, a súlyom is szépen lassan helyére kerül és még ha tekerve jóval több időt is kell belefeccolni, kíváncsian várom, hogy mit lehet kihozni a projectből... A motivációm az megvan, csak sikerül valami, ha már ezt dobta a gép..
Szerintetek halva született dolog??
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Danika256 #36803 üzenetére
Vádlira nem tudsz valahogy külön erősíteni? Az a baj, hogy hacsak nem emelkedőzöl vagy sprintelsz, akkor legjobban a vádli dolgozik.
Én is hasonlóan jártam, de én terem helyett rendeltem egy Tacx görgőt. Tegnap jött meg, ma kipróbáltam, az udvaron tekertem vele 50 percet, és meglepően erős volt edzeni vele. Azt mondják, hogy a bringa váltóját maxra kell tenni és a görgőn kell szabályozni a sebességet, de én leraktam a legkönnyebb fokozatra a görgőn, és még az is egy kicsit erős volt hosszú távon, ezért muszáj volt váltogatni. A pulzus 150 és 170 között volt végig. Érdekes egy életérzés, szokatlan, hogy tekerek és nem haladok, de nem rossz. Majd legközelebb már viszek zenét is. A lábam bírja, úgyhogy most 1-2 hónapig ezt tolom, aztán remélhetőleg beedződik annyira a keringése, hogy a futást is bírni fogja zsibbadás nélkül. Ha nem, akkor marad a diozmin meg az aszpirin.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #36805 üzenetére
Kerékméret ami számít. Amit rendeltem az 26 és 28" között tud. A legolcsóbb 40k ilyen hátsó kerekes görgőnél. Van szabad görgő az se annyira drága, de egyensúlyozni kell rajta, meg vidám ha behúzód menet közben a féket. Kiállni annyira nem tanácsos ezeknél, egyébként szerintem jobb, mint a szobabringa. Nekem legalábbis nem jó akármilyen nyereg és az SPD-t is megszoktam már. Ami talán problémás, hogy koptatja a gumit. Lehet kapni külön erre való külsőt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Danika256
aktív tag
válasz inf3rno #36804 üzenetére
Sajnos nem, mert akkor már terhelődik a sarkam meg az achillesz is. Annyiból meg akár futhatnék is.
Próbálgattam az ellipszis trénert, de az is eléggé kellemetlen volt, pedig csak húzódott, nem ütődött közben..
A core izmok erősítését sem tudom külön csinálni, viszont spinracing órák során azért megtörténik az elég rendesen -
veterán
válasz Danika256 #36807 üzenetére
Nekem sarok problémám kétszer is volt.Jobb és bal.Elhúzódott hónapokig,mindkét esetben..Minden reggel,amikor felkeltem az ágyból és ráálltam,azt hittem behugyozok a fájdalomtól.Valami borzalom volt...azt hittem itt a vég.Gyötrelmes hónapok jöttek.
Szerencsére elmúlt mindenféle orvosi beavatkozás nélkül.Bár megnézettem,röntgen,satöbbi...de injekció,gyógyszer nem játszott.Az orvos(sebész)azt mondta,a gyulladás gócpontját kell megkeresni,de ez sokszor a fogazatban,ínyben keresendő.Innen elindul és vándorol a testben a gyulladás.Szóval nekem az volt a gond.Több vitamint eszem azóta...,közeben gyökér kezelték is az egyik fogamat,arra antibiotikumot is szedtem,de aztán minden rendbe jött.A fájdalom a sarkamban elmúlt.De most rendben is vannak a pofámban a dolgok ....szerintem ennek tudható be a javulás.Nézz körül magadon,hogy máshol minden rendben van-e,nehogy úgy járj,mint én.HARLEY-DAVIDSON
-
Danika256
aktív tag
válasz TheBikerider #36809 üzenetére
Nagyon érdekes amit leírtál, köszönöm, akkor lehetséges, hogy emiatt nem tudok meggyógyulni... az biztos, hogy lenne mit hegeszteni néhány fogamon, de gyulladásról nem tudok, nem szokott fájni.. Bár lehet akor lent fáj..
Utánajárok a dolognak, nagyon elgondolkoztató!! -
Danika256
aktív tag
válasz Chuck Norris #36808 üzenetére
Néhányszor eszembe jutott, de jelenleg elég mesze vagyok attól, meg azért ahhoz egészségesnek is kéne lenni, hogy értelme legyen megpróbálni!
Azért persze kacérkodtam a gondolattal, de ha egyszer meggyógyulok és lesz egy szuper oda való kétkerekűm biztosan belevágok, bár az úszás része nagyon nem hiányzik a dolognak -
inf3rno
nagyúr
válasz Danika256 #36810 üzenetére
Elég ha ránézel az ínyedre. Ha vörös valahol, akkor ott gyulladt. Nem feltétlen fáj. Nekem is az egyébként a bölcsesség fogaim miatt, de nem akarom húzatni. Elég jól szinten tartottam az utóbbi pár évben. Az ínygyulladást okozó bacira (Porphyromonas gingivalis) azt mondják, hogy köze van a reumához [link], szóval még akár igaz is lehet, hogy hozzájárul a sarokgyulladásodhoz, vagy az én ízületi gondjaimhoz. Bár szerintem az én esetemben inkább az ülő életmód a fő ok.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Elért engem is az influenza, olyan vagyok egész nap, mint akit fejbebasztak egy féltéglával. Szerintem a tegnapi tekerés is azért ment annyira nehezen. Bármi ötlet az idei járványra, hogy mi válik be? Egyelőre az alap dolgok, mint ásványi anyagok, vitaminok, meg Strepsils nem sokat értek, az alvás, ami dobott valamit rajta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #36813 üzenetére
Ismerőseim közül Mindenki túl van már rajta. Kivétel nélkül 3 napig enni sem tudtak Negyedik naptól kezdtek falatozni és erősödtek vissza. Ha már nem vagy lázas, akkor a séta nekem bevált, megszünteti az orr dugulást valamennyire. Kísérleteztem óránként 1000mg C vitaminnal vagy sportolóknak szánt multival Vitaking Multi Profi Plus, de sajnos a csoda elmaradt. Antibio viszont gyorsan rendbe teszem engem, 1 hetes szedése pedig nem okoz kárt. Vigyázz a környezetedre nagyon, mert ők is úgy "adták át" a párjuknak/gyereknek stb.
-
félisten
válasz LanyUs #36814 üzenetére
> óránként 1000mg C vitaminnal
Nem vagy normalis.
- C-vitamin adagot novelni influenza kozben semennyire nem roviditi le a gyogyulashoz szukseges idot
- ha C-vitaminhianyos vagy (ami Magyarorszagon szinte senkire nem igaz, nagyreszt csak a hajlektalanokra), akkor 100-200 mg C-vitamin rendszeres szedese atlag 6%-al roviditi a gyogyulast
- napi (!!) 1000 mg C-vitamin mar kulonfele vesebantalmakhoz vezethez... orankent 1000 mg C-vitaminnal szetszivatod a vesed.
Ja, es ha azt tapasztalod, hogy a nagydozisu C-vitamin hat, akkor az placebo. Ez van, tok felesleges marhasagokkal hitegetni magad, amikor fel evszazada kutatjuk a temat, tobb ezer publikacio van a temaban. (Vagy mindenki osszeeskuszik ellened, meg merget szornak a repulokrol a gyikemberek.)
while (!sleep) sheep++;
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #36814 üzenetére
Itt már mindenki elkapta, én vagyok az utolsó. Talán a nagyanyám még nem, azért most nem is látogatom. Nekem általában influenzával az van, hogy 1 napig rosszul vagyok, aztán kialszom magam, és másnapra elmúlik. Elsőre ennél is úgy tűnt, hogy ez lesz, mert reggel úgy éreztem, hogy semmi bajom, most délre viszont megint elgyengültem, meg elkezdtem köhögni is. Hát remélem nem tart sokáig.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem igazán tudja túllőni, vagy ha mégis, akkor hasmenést okoz nem vese bántalmakat. Sok értelme valóban nincsen. A cink, ami működik, de az is csak a gyógyulási időt rövidíti, nem akadályozza a betegség kialakulását a jelek szerint, vagy legalábbis nem teljes mértékben.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
veterán
-
Danika256
aktív tag
válasz inf3rno #36813 üzenetére
Én is most kezdek túl lenni rajta! Volt egy K.O. napom, akkor feküdnöm kellett, de szedtem az Aspirin complexet és Rubofent.
A következő nap már tekertem mint az állat, pont spinracing jött és a következő napok sem voltak könnyebbek. Amúgy is izzadós vagyok, de edzés közben most aztán úsztam mint a kacsák! A lényeg, hogy szarrá égettem a testem és ez a betegség szempontjából is nagyon jót tett! Bár volt, hogy majdnem lefordultam a bringárólSzóval égetni, izzadni és akkor jóval hamarabb kijössz belőle!!Azért egy héttel legalább számolj!
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #36817 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy az 1 napos rosszullét influenzát jelent? Azt gondolnám pont nem tipikus. Nekem valószínű az volt de másfél hete megy ebből volt 4 nap jobbára folyamatos folyamatos láz, első nap durva hidegrázás, és további pár nap hőemelkedés. Mostanra kevés tünet maradt de energiám még mindig nincs és érdekes módon mlég mindig kicsit kifulladok a 3.-ra feljövet.
A rossz hír, hogy a sorozatom félbe kellett szakítanom, de múlt csütörtök este polár pulcsiban dideregtem a paplan alatt, úgy döntöttem ennek ennyi volt.
Eddig sosem tettem de máskor azt hiszem inkább adatok be oltást...[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
veterán
válasz inf3rno #36816 üzenetére
Az influenza sajnos ilyen rövid időn belül nem múlik el,mint a Te esetetben. A meghülés tart pár napig általában,hangsúlyozom,hogy “általában”,az influenza egy vírus,mely hetekig is eltarthat. Lázzal,izületi fájdalmakkal (is) jár. Én 20 év alatt 2-szer estem bele csak szerencsére,de 2 hét alatt nem úsztam meg.Ebből csak a lázas(40fok)napok 4-gyet tettek ki.Persze nincs két egyforma szervezet,de jóformán mindenkinél ez a lefolyási idő.Szar dolog ám
HARLEY-DAVIDSON
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #36816 üzenetére
Nem tudom mitől függ Általában a ferde orr sövény végett érzékenyebb vagyok a megfázásos felső légúti betegségekre. Évente egy sikerül is. Viszont influenzás csak egyszer voltam kb. 10-15 éve, azóta van az évi egy felső légúti is. Amúgy a munkahelyen a mellettünk levő irodában 5-ből 4-en, másikban 3/3. Érdekes, a miénkben folyamatos 50%-os párával, rossmann-ban vett levegő fertőtlenítővel ( narancs-levendula király ) és kilincs fertőtlenítés mellett még 3/0. De úgy gondolom vakszerencse...
Most már negyedik napja folyamat megy a napi 10K. Ma a feleségem szeretett volna mozogni. Tomcica folyamatosan figyelmeztet arra, hogy figyeljük a testünk jeleit, de nincs jel, nincs fájdalom. Biztosan a light tempo miatt. A nyitott energia kapura hivatkozva le is eresztettem négy képviselő fánkot
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz inf3rno #36812 üzenetére
A helyzet az,hogy mindenhová eljuthat a gyulladás a szájból(fogagtól,ínytől).
Bennem is vándorol/vándorolt.Ugye korábban említettem a sarkaimat,de ezen kívül a bal vállam,bal lapockám,jobb csuklóm,derekam... ezek voltak eddig. Ja,és a semmiből jöttek! Egyszer csak felkeltem és lett valahol valami nyűg,vagy napközben előjött valahol a testemben.Mind-mind a fogazatra,ínyre visszavezethető. Anno (orvos)Sógornőm mondta,hogy ezek a betegségek “magas százalékban” a gócpontja,origója,a szájban keresendő.Jó esetben vándorol a gyulladás a végtagokban,rossz esetben a legközelebbi szervet választja...és ez a SZÍV. Na ekkor van gond,mert szívizom gyulladás jön létre,amit csak kezelni lehet gyógyszerekkel.Egyetlen gyógymódja van,az pedig a szívátültetés.Ezeket Ő,mint orvos mondta,meg emellett sokmindent,de a lényeg,hogy nem egyszerű a dolog.
Csak érdekességként írtam.HARLEY-DAVIDSON
-
félisten
válasz TheBikerider #36821 üzenetére
A meghűlés is vírus, csak kevésbé súlyos.
while (!sleep) sheep++;
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #36822 üzenetére
O baxod 4 fank az eleg egy egesz hetre (vagy kettore is) errol nem jelzett a test?! en lenyomtam egy kocka 85%-os csokit,ez volt a jutalom falat
Ma a delutani edzesen az UB csapat egy reszevel kozosen futottunk, 2km fokozo bemelegites,nehany gyorsito majd terv szerint 4km (10 kor a palyan ugye) 4:00 tempon,azzal hogy koronkent 50-60m egyenkent fel-felkapunk gyorsabb iramra,a pihenes annyi h a tobbiek utolernek 4:00-an.Harman voltunk,szoval mindenki ki tudott egyet gyorsitani minden korben.A vege az lett,hogy 3:51-es 4km atlag,az egyik emberunk a vegen mar nem is gyorsitgatott (utolso kettot kihagyta) de tulelte valahogy.
Utana 12kor laza futas koronkent erosites es tehnikak (szokdeles,terdemeles,labszar kicsapas,szokdeles,hatrafele futas stb...stb)
AlakulunkThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
-
Danika256
aktív tag
válasz Chuck Norris #36823 üzenetére
Igen ez tényleg meglepő, bár mivel ő ortopéd főorvos valószínűleg emiatt egyből a lúdtalpamra mutatott rá, mint gyökér okra. Ami valószínűleg így is van, de meglehet, hogy összetett a dolog és hogy nem múlik, annak lehet más oka is. Vagy pedig a gyulladás oka éppen a máshol lévő gócpont, csak éppen ez volt a leggyengébb láncszem a túlterhelés és a lúdtalpam miatt.. Csak most már annak kezelése nem elég..
Fogok hamar csináltatni egy teljes vérképet, amit már jó régen kellett volna, az úgy is megmutatja, hogy mi az igazság! Jó, hogy szóba került, eszembe nem jutott volna ez.. -
jjeahh
nagyúr
Sziasztok, örömmel látom, hogy van ilyen topik is. Csak mostanság kezdtem el futni, mert egyrészt a bringázás úgy érzem nem mozgatja meg eléggé az egész lábamat, másrészt a futással megpróbálok állóképességet növelni alacsony pulzusos körökkel, hogy a bringán is gyorsabb legyek hegyre felfelé és hosszabb távon ne készüljek ki a folyamatos lihegés miatt. De... lenne néhány kérdésem: az első, hogy mit jelent az összefoglalóban az, hogy "Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist."? Mi az az 5 ütés? A másik kérdésem, szerintetek állóképesség növeléshez milyen távokat érdemes futni minimum? Most 4-8km köröket nyomok, de gondolom az nem elég.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #36830 üzenetére
Az ütés itt percenkénti pulzusszám. Mint BPM, azaz beats per minute.
Állóképességnöveléshez 60-90 perces aerob tartományú (alacsony pulzusos) edzéseket szoktak javasolni (lásd még: alapozás).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
félisten
> Pl Szent-Györgyi Albert állítólag a megfázás ideje alatt 20.000mg is bevitt.
Igen, de ez egy irrelevans. Kb. mintha azt felteteleznenk, hogy a Red Bull Forma-1-es kocsi aerodinamikajanak tervezoje jo teherautosofor. Persze, mindenki hose SZGYA, mert magyar Nobel-dijas, de attol, hogy nagy mennyisegben tudta szintetizalni a C-vitamint, meg semennyire nem autoritast az idealis napi bevitel szempontjabol.
while (!sleep) sheep++;
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #36831 üzenetére
Jaj, így már értem... asszem. Pl. ha 130-135bpm között megáll 10km-n át? Ilyent tényleg lehet? Ez nekem eléggé scifinek tűnik, mert felénk 2km nincs emelkedő nélkül
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #36833 üzenetére
Lehet, persze. Keress egy 400 m-es atlétikai pályát, és fuss 25 kört. Nem kell amúgy annyira szigorúnak llenni, nem arról van szó, hogy nem mozdulhat el a pulzus, strava pl mutatja az átlagpulzust, és az átlagtempót minden km-hez, ha ott nincs olyan +/- 5-10 sec, és +/- 5 ütésnél nagyobb szórás, az már teljesen jó. Emelkedőn persze változik vagy tempó, vagy pulzus, ezt bele kell kalkulálni. No meg persze a pulzusmérés pontossága is sokszor kérdéses lehet.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
veterán
+1
"...A C-vitamin véd a megfázástól..."
Ez sem igaz! Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a C-vitaminnak csak minimális hatása van a megfázás kockázatának csökkentésére és a betegség lefolyására. Az tény, hogy a C-vitamin fontos szerepet tölt be szervezetünkben, és ha szervezetünk nincs kellően ellátva ezzel a létfontosságú vitaminnal, gyengül az immunrendszerünk. A szükséges mennyiséget azonban normál esetben kiegyensúlyozott táplálkozással pótolni tudjuk, vitaminkészítmények szedésére csak orvosi javaslatra vagy hiánybetegség esetén lehet szükség. Ha a normál vitaminszint biztosított, nincs szükség vitaminkészítmények szedésére. A megfelelő C-vitamin szintre tehát szükség van ahhoz, hogy immunrendszerünk optimálisan működjön, de a szükségesnél több vitamin szedésével nem tudjuk fokozni a normál esetben jól működő ellenálló képességünket. Illetve ahhoz, hogy elkerüljük a megfázást, nem elegendő, ha csupán C-vitamin háztartásunkra figyelünk oda.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #36834 üzenetére
Kösz! Amúgy ezzel az állóképesség növeléssel kapcs is össze vagyok kissé zavarodva, mert neten ahány oldal annyifélét írnak, sok helyen azt írják aerob tartományban érdemes futni/bringázni hozzá, de sok oldalon meg azt, hogy kardio tartományban . Olyan nagyon komolyan azért nem veszem a dolgot, de jó lenne, ha nem totál hülyeséget csinálnék, amivel nem érem el a célom. Ha sokat olvasgatok néha már abban sem vagyok 100% biztos, hogy nekem állóképességet kell növelnem, ilyen ez az internet... . Konkrétan azzal van bajom, hogy terepen montival amikor mondjuk 17-20%-os emelkedőkön tekerek, nagyon gyorsan kifulladok, a haverok mellettem még simán bírják, én meg már beszélni sem tudok, úgy kapkodom a levegőt. Meg az sem tetszik, hogy nagyon lassan haladok felfelé, mert ha beletaposok azonnal elkezdek lihegni és a pulzusom az egekben. Gondolom ezért van az is, hogy egy olyan bringázáson amiben több szintemelkedés van 1500m-nél, a végére már teljesen kikészülök és alig bírom hajtani, valszeg a sok lihegés és magas pulzus betesz, mert izomból amúgy még simán bírnám...
-
veterán
Egyik fiatal kis kolléganőm súlyos beteg volt mostanában,hónapokra kimaradt.Túl vérzékenység jött elő neki így a semmiből kb....de úgy,hogy a menzesze konkrétan nem áll/állt el,folyamatosan vérzett,de úgy rendesen.
(Ja,és emellett még cukorbeteg is 15 éves kora óta.Egyébként 25 éves.)
Orvosok kivizsgálták,genetikailag,hormonálisan van problémája...,gyógyszerek,szteroidos kezelés,satöbbi....sajnos nem javult az állapota.Egy másik tapasztalt orvos a sok közül,nagy dózisú C-vitamint(több ezer mg.) kezdett el neki adni,kúra szerűen,persze felügyelet alatt,a gyógyszereket elhagyva.Jelenleg jó állapotban van,megszűnt a vérzése.A héten kezdett ismét dolgozni.Vannak esetek,amikor kell a nagy dózis,de egyébként általában"egészségesként",megfelelő és változatos táplálkozással megvan a napi adag,amire a szervezetünknek szüksége van.A kiegészítés felesleges és káros is lehet.Nekem is emiatt lett vese kövem 5 éve,zabáltam a c-vitamint,mint az állat,amikor meghűltem. .Aztán az Uzsoky-ban a doki azt mondta,ne nagyon egyek ilyen szarokat,mert szétcseszem a vesém .Lehet benne valami igazság
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #36837 üzenetére
Ártani nem fog, főleg alapozás jelleggel, de csodát ne várj tőle. Lehet, hogy érdemes lenne inkább fokozatosan egyre hosszabb, és intenzívebb intervallumokkal tolni, de ennyire nem értek hozzá, szóval ez csak tipp. Esetleg próbáld ki a spinninget, az pont ilyesmiről szól, ha jól értettem. És ha már ott vagy, rákérdezhetsz az edzőnél is, hogy mit ajánl.
p
-
Danika256
aktív tag
válasz TheBikerider #36838 üzenetére
Hát nem tudom..
Én azt olvastam, hogy a szervezet számára optimálisan olyan napi 800-1000mg C vitamin kellene, amit azért az általánosan elterjed táplálkozással elég nehéz bevinni..
Aztán persze, hogy mi a hivatalosan ajánlott napi minimum meg optimális mennyíség az más tészta. De persze azok a gyógyszergyárak akik ezt belőtté, jobban járnak, ha megveszed a gyógyszereket inkább!Szóval szerintem ere is az igaz, hogy ezt sem szabad túlzásba vinni, de a felesleg az úgy is kiürül. De az a napi 800-1000 mili károsnak biztosnem káros.
-
borix
őstag
válasz TheBikerider #36838 üzenetére
Sokszor van,hogy az ember sz@rik a változatos táplálkozásra elhanyagolja és a stresszes élet is rátesz egy lapáttal és emiatt gyenge immunrendszer bajlódik hetekig mire kimegy a megfázásból.
-
seadrone
őstag
sziasztok!
próbálgattam ma pár adidas és nike cipőt, érik a csere
ezt találtam egész kényelmesnek, 25-ért adják.
mi a véleményetek róla, használ valaki ilyet?
10+-os futásokra használnám, félmaratonok mennel általában, áprilisban egy maraton is, ehhez megfelelő? úgy értem nem csak edzőcipőként használnám
próbáltam a pegazust is, de a kólső talpélen nyomott.
mit lenne érdemes még kipróbálni?köszi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Danika256 #36840 üzenetére
"...Én azt olvastam, hogy a szervezet számára optimálisan olyan napi 800-1000mg C vitamin kellene,..."
Én ilyet nem olvastam sehol,amit mondasz és tőled hallom először.Pedig a 42.évemben járok Ellenben az ellenkezőjét,amit én írtam korábban,igen...
orvos/orvosok,(sógornőm is például) mondták/mondják,olvastam is,stb."...Szóval szerintem ere is az igaz, hogy ezt sem szabad túlzásba vinni, de a felesleg az úgy is kiürül. De az a napi 800-1000 mili károsnak biztosnem káros..."
Szerinted nem káros...sajnos nem feltételezésen alapulnak ezek a dolgok.Az tény,hogy a felesleg kiürül,de hogyan?Hatalmas terhelést jelenthet a vesének például,mit anno nekem is.
De...Nem vitázom,mindenki azt hisz,amit akar.Én a tapasztalatomra és a józan eszemre hallgatok ebben a témában is.
Rohadtul elkanyarodtunk egy másik irányba. Részemről vége.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Chuck Norris
senior tag
-
veterán
Ez pontosan így van szerintem is.
"Ép testben,ép lélek."
Szóval ha magunkkal is foglalkozunk kicsit,az mindenünkre jó hatással lesz.
Amióta ismét rendszeresen sportolok és igyekszem a zavaró körülményeket kizárni,azóta a "rossz" stressz elkerül.Nekem bevált.HARLEY-DAVIDSON
-
Chuck Norris
senior tag
Itt arra gondolhatott, hogy a C vitaminon csak 1000% profit van mert teljesen kommersz anyag, amit meg a gyár fejleszt mi azon meg több millió% jobban megéri azzal rémisztgetni, hogy a sok vitamin ártalmas és szedd azt amit ők licencelnek.
Elég csak megnézni pl., hogy mennyibe kerül a gyógyszertárban pár gramm szén, magnézium, sós víz, egyből kiderül, hogy mekkora lehúzás ez az egész iparág. -
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #36826 üzenetére
Tiszta Vitargo! Azonnal visszatölt
A kis kocka csoki előtt vagy után Te azért falatozod a minőségi szénhidrátot is! Emlékszem a finom pizzára is Kondis korszakomban 20g cukortól nem zsírosodtam, olyan 40-50g volt a "túlzott" bevitel határa. Idővel abba hagytam ezt a "szakszerű" koktélt és közvetlen edzés után ettem egy Balaton szeletet, majd a fehérjés vacsit.
"a pihenes annyi h a tobbiek utolernek 4:00-an" és szegényeknek mi a pihenés? Drukkolok!
Az erősítés és technikázás futásban betöltött szerepe mekkora jelentőséggel bír? Valójában gyorsabb tempó érhető el vele, csökkenti a leendő sérülések veszélyét? Nem szeretnék a többi sport társ nevében nyilatkozni, de úgy fogalmaznám meg, hogy az átlag kocogó nem biztos, hogy teljes körűen odafigyel ezekre is!
Chuck Norris: szedtem a Vitaking Sportolóknak szánt multiját közel 1 évig. Fáradékony voltam akkoriban. Nem fogom rá, valószínűleg túl edzés lehetett, de nem éreztem semmi hatását. Amióta nem szedek extra kiegészítőt, csak picit jobban odafigyelek a kajára ( azért jutalom megy mellette ), azóta a munkahelyi stressz ellenére is energikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
válasz TheBikerider #36846 üzenetére
Szia!
Azt tudtad, hogy az asics egy rövidítés, ami azt jelenti hogy ép testben ép lélek?
Én tegnap tudtam meg -
zaskar
senior tag
válasz seadrone #36842 üzenetére
Nekem van egy Odyssey React-em, számomra is jobban bejött, mint a Pegasus. Eddig vagy 200 km-t tettem bele, nem tudok róla rosszat mondani. Sokan azt hiszik, hogy ez az Epic React Flyknit stabil változata, de ez nem teljesen igaz, közelebb áll a neutrálishoz (korábban volt a Nike-nak egy Air Zoom Odyssey nevű modellje, ami valóban stabil volt). Legalábbis a neten eléggé eltérnek az adatok ezzel kapcsolatban a különböző oldalak között. Én egyszer FB-n megemlítettem, hogy ez egy enyhén stabil cipő(mert ezt olvastam valahol), aztán egy Spuris eladó hölgy kiigazított, hogy ez neutrális, jó párat eladott már, ő csak tudja. Szóval ha neked egyébként is neutrális cipő kell, nyugodtan megveheted, nem fogsz benne csalódni. A csillapítása kissé puhábbra van hangolva, mint a Pegasusnak, természetesen maratonra is használhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Autós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.