Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Szerintem nincs baj a betonon futással, ha rendesen csillapít a cipőd. A benzingőzbe sem halsz bele, a sport sokkal többet javít az egészségi állapotodon.
A futócipőnél azt javaslom, hogy nézesd meg valahol, hogy neutrális kell e neked vagy stabil. Ha jó a lábad, akkor sokkal inkább érdemesebb neutrálisat venni, mert jóval olcsóbb. Pl én 20-ért vettem neutrális Asics-et, a stabil változat meg 35 körül volt, ami tűrhető volt. Utólag érdemes lett volna mindjárt kettőt venni, akkor egy pár évig le van tudva a dolog... :-) Ez a kifutós változat engem is érdekelne...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #13824 üzenetére
Valszeg vastagabb folyadékrétegen kell átdiffundálnia az oxigénnek a tüdőben, aztán azért nem kapsz annyira levegőt. Én legalábbis valami ilyesmit gyanítok a háttérben. Azt mondják, hogy aki a trópusokon él az hozzászokik.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Szvsz, ha jó fülest akarsz, akkor nem úszod meg 10 alatt. Én anno 20-ért vettem agybadugós sennheisert, amikor még napi szinten 5 órát buszoztam, és máshogy képtelen lettem volna elviselni. 5k-ért csak valami ciccegős vackot kapsz, főleg ha nem agybadugós. Mély hangokat nem nagyon tudnak produkálni az olcsók, halláskárosodást talán annál inkább, nekem legalábbis meg szokott fájdulni a fülem tőlük, ha nagy ritkán belehallgatok ilyesmibe. Nem agybadugós szerintem mindig kiesik. Talán van olyan, aminél egy karika is van rajta a füled körül, de az már szerintem fejhallgató, legalábbis ilyesmi rémlik.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Gellért körül vannak mellékutcák, ahol lehet futkározni, nem sokan járnak arra. A hegy maga meg jó lépcsőzésre, dombozásra. Ha inkább állóképességre edzenél, akkor a Duna parton járdán végig lehet futni bármeddig, igaz benzingőzben. Lehet fartlekezni is a városban, ha valakinek olyanja van, egyáltalán nem reménytelen, bár vidéken sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
2. Nekem van egy régi Adidasom 15 éves már megvan, addig nyűttem, amíg a csillapítás teljesen kiment belőle, fel is tűnt, hogyha kövön futok, akkor az nem tesz jót a bokámnak, fene ott vigye. Vettem mellé egy Asics-et 20-ért, ami szintén nagyon jó. Az Adidast már nem preferálom mióta kiderült, hogy magyar feltalálónak lopták el a cipőjét még anno. A Nike nekem nem jött be eddig bárhol próbáltam. Érdemes megnézni, hogy neutrális vagy stabil kell e neked. Jobb helyeken már van ilyen mérleg szerű ketyere, ami megmondja. A neutrális jóval olcsóbb.
3. Nekem még nagyon régen, amikor betonon fociztam napi szinten, akkor fájt a térdem. Azóta nem jelentkezett. Az út aszfaltja puhább, mint bármelyik járda, én mindig ott futok (vidéken), esetleg néha földúton, ami még puhább, de nem szeretek a sárban tocsogni. Nekem nem okoz gondot a beton, szerintem edzettség kérdése, ha nem elég erősek a tartóizmaid, és túlterheled őket, akkor sérül az ízületed. Ha csak földúton futsz, arra alkalmasabb talán egy terep cipő, de az gyorsan kopik aszfalton, úgyhogy ha olyat veszel, akkor ne váltogasd. Nem tudom milyen árkategóriában gondolkozol, de szerintem 20 alatt nem úszod meg, ha jó cipőt akarsz, hacsak nem kifutó modellt tudsz venni valahol.
4. Lehet futni télen is, de nekem idén nem volt szerencsém vele, egész télen be volt gyulladva a torkom. Tavaly nem volt ilyen, pedig akkor is futottam, de sokkal rendszeresebben, úgyhogy elképzelhető, hogy ez a kulcsa a dolognak. Van símaszkom, lehet, hogy jövőre kipróbálom futáshoz. A télnek más veszélyei is vannak, több időt kell szánni a bemelegítésre, mert könnyen sérülsz.
5. Persze, fontos a bemelegítés. Én kocogni szoktam meg dinamikus nyújtásokat csinálok, összesen talán 10 perc alatt megvan. Fontos az is, hogy utána statikus nyújtást csinálj legalább 15 másodpercet izmonként (de inkább többet), mert különben könnyen berövidülnek az izmaid.
6. Hajrá, egyáltalán nem lehetetlen növelni a távot, ha rendszeresen csinálod legalább heti 2x. Szvsz minden másnap ideális futni, hogy legyen időd regenerálódni is, ha meg izomlázzal is jár, akkor pláne. Próbálj meg ne csak állóképességre, hanem erőre is edzeni, sprintelj néha rövidebb távokat, esetleg csinálj olyat, hogy sík terepen kocogsz, dombnak felfelé meg futsz.
7. Biztosan van, de nem annyira szigorú, mint úszásnál, én pl egyáltalán nem figyelek rá.
8. Úszógumi leadásra az izomépítés a legjobb módszer szerintem, mert minél több az izom rajtad, annál erősebb az alap anyagcseréd, és annál jobban fogy rólad a zsír. Szóval érdemes lenne valamilyen súlyzós edzést is bevállalni mellé, ami segít az izom építésben. Futásnál meg váltott intenzitású edzéseket érdemes tolni, amiket már írtam, hogy a lábadon is nőjön az izom. A felső tested ne hanyagold el, főleg ha férfi vagy, mert nem néz ki jól. Ha nem akarsz konditerembe járni, akkor is érdemes fekvőtámaszt, felülést, tolóckodást, ilyesmiket csinálni.
(Húha ezt benéztem, és egy régi hozzászólásra válaszoltam véletlenül. )
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz blaca83 #13856 üzenetére
Én Strava-t használok.
Azt mondják, hogy sportsérülésnél a legrosszabb teljesen leállni a sportolással. Kellett volna egy jó rehabos, aki foglalkozik veled. Van többféle módszer is, ami magyar az a Dévény Anna féle. Ők mozgásproblémás csecsemőkkel foglalkoznak, de azon kívül sport rehabbal is, úgy tudom. Ezen kívül még biztosan van sok másik is, nem folytam bele annyira.
Az első 2-3 hónap ilyen, nekem volt egy 5 éves időszakom, amikor egyáltalán nem sportoltam, hasonló volt az életérzés utána. Ha előtte sokat futottál, azért valamennyire emlékezni fog az izom, úgyhogy nem olyan rossz, mint egy teljesen kezdőnek, ha ez vígasztal...
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #13868 üzenetére
Van pár dolog, amivel egy kicsit rá lehet segíteni. Van a hypoxiás futás, amikor kifújod a levegőt és befogod az orrod. Elvileg ha sokat csinálod, akkor jobban megy az anaerob edzés. Én próbáltam, de nekem nem ment, nagyon fulladtam tőle. Majd veszek orrcsipeszt, aztán újra próbálom.
A másik a "Vertical Depth Jump", ami ha sokat csinálod, akkor hatékonyabbá teszi az érkezéseket. Jobb lesz az úttartásod vagymi, bár azt a kocsira szokták mondani.
Ezen kívül csak a kőkenyém sprintek meg dombozások, amik hatásosak. Ez van.Ha már itt tartunk, ti edzettetek már bokasúllyal vagy súlymellénnyel? Használ? Írták valahol, hogy szétcseszi a bokát, és bokasüllyedést lehet kapni tőle... :S Pedig szívesen kipróbálnám valamelyiket, én 4:30 körül vagyok, és szeretném levinni 4 alá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #13891 üzenetére
Szvsz inkább 20 kör, vagy az egyenesekben sprint a kanyarokban meg kocogás, ha bírod kevesebb pihenővel. Miért nem edzel a stadionban? Az sokkal kevésbé zsúfolt...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #13906 üzenetére
Szvsz. akár váltogatni is lehet a kettőt, 1 kör könnyű, 1 kör hullámzós, ha még nem megy csak hullámzóssal. A másik megoldás, hogy lassítod a kocogást, és úgy nyersz több pihenőidőt... Szerintem nem vesztenél semmit, ha kipróbálnád legalább egy edzéssel, hogy csak hullámzóssal meddig bírod.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #13911 üzenetére
http://www.futas.net/futoverseny/ válassz! (szerk: na mondjuk ahogy nézem annyira sok terep nincs benne, ultra meg főleg nincs, csak szimpla maraton)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nézegetem a Kalenji futóöveket, de fel nem tudom fogni, hogy ezt hogy gondolták: Egy pillanat alatt karcolná szét a kulcs a mobil kijelzőjét...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Van nálunk egy intersport, abban néztem öveket. Talán ha 10 féle volt, de vagy nem volt szimmetrikus a kulacstartós része, vagy egyetlen rekesz volt csak kulcsnak és mobilnak. Nem igazán találtam jót, elég langyi hatása volt amúgy is az öveknek. A karpántok sem jöttek be igazán, nehezen tudom elképzelni, hogy a karomra szíjazzam a mobilom. Most GPS-es órában agyalok, de valahogy nehezen szánok rá erre 50k-t, amikor mobillal is meg lehetne oldani. (Olyan bizonytalan vagyok, vagy neem tudoom. )
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
Voltam olyan balga, hogy "hátha jó lesz még valamire" alapon kipróbáltam a régi futócipőmet, ami már 10+ éves, és rég kiment belőle a csillapítás. Most már értem miért fájt néha a bokám, amikor ebben futottam régen... Érdekes, hogy amikor hozzá van szokva az ember, akkor mennyire nem tűnik nagy dolognak, most meg simán lesántultam legalább 3 napra.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #13977 üzenetére
Hát ez egy érdekes kérdés. Az EPO tényleg fokozza az érnövekedést, de szerintem itt más faktorok is közrejátszottak. Az lenne a tippem, hogy az ereket általában fedi a bőr alatti zsírréteg, ennek meg annyira alacsony a testzsírja, hogy kilátszanak. A terheléstől is jobban látszanak, az is igaz, szóval talán a kettő kombinációja lehet, és nem az EPOjé. Szerintem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #13980 üzenetére
Jaja. Amúgy testépítőknél is mindennapos a gazdag érhálózat [link]
(Nagyon off, de az EPOs elmélet ott sántít, hogy a kenyai futókra mondják, hogy magas a vérükben az EPO, mert (részben) magashegyi országról van szó, és emiatt jobban teljesítenek az átlagnál. Náluk semmi ilyesmi nem látszik. Elképzelhető, hogy valaki jóval többet szúr, és azért indul meg nagyon az érnövekedés, de azt meg inkább úgy képzelem el, hogy sok kicsi elágazás, nem a nagy erek vastagodása, legalábbis daganatnál valahogy úgy van, hogy sűrűbben hálózzák be az erek. Az EPO úgy tudom elsősorban vvt képzésre jó, amiből meg ha túl sok van, az se jó polycythemia-nak hívják, megnő tőle a vér sűrűsége és a vérnyomás, illetve könnyen képződik vérrög, ami embóliához vezethet, szóval potenciálisan halálhoz vezethet mondjuk egy tüdőembólia miatt. Szvsz, inkább a vérnyomás nőtt meg a megerőltetéstől, és emiatt dagadnak az erei, plusz tartom az alacsony testzsíros elméletet is, kisebb részt az is közrejátszhat, de nem hiszem, hogy itt ennyire bele kéne folyni az élettanba. Próbáld ki, hogy felemeled a karod fél percre, aztán meg leengeded a karod fél percre és közben nézed az ereket az alkarodon.)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #13982 üzenetére
Hú azt hogy utálom. Alapból kb ugyanaz, mint a húzódzkodás, nekem attól szokott nagyon bedurranni. Én hanyagolom a kötél mászást, megfogadtam, hogy többet nem mászok biztosító kötél nélkül semmit. Hajlamos vagyok életveszélyes szitukba belemenni mászás terén, ha elkap a hév, úgyhogy nálam jobb a megelőzés.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #13990 üzenetére
A bringát valamiért nem ajánlják futóknak, nem tudom miért. Én attól még tekerek is néha hosszabb távokat. Nem éreztem eddig különbséget. Valami ilyesmi rémlik, hogy merevvé tesz meg berövidülnek az izmaid.
Azt írják egy oldalon, hogy a hetente megtett távval negatívan korrelál a nyugalmi pulzus futásnál. A bringát jóval könnyebb tekerni, mint futni szóval több időbe fog telni vele, hogy ugyanazt elérd, cserébe viszont az ízületeid nem szenvedik meg annyira. Körülbelül eddig terjed a tudományom, van könyvem a témában, csak most éppen mást olvasok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #13992 üzenetére
Kifejthetnéd, hogy mi hülyeség, mert az nem jutott el eddig.
Ja pontosan azt jelenti, szóval teljesen jó, ha lassan teker alacsony pulzussal az is, erőlködni teljesen felesleges, mert nem attól függ, hogy mennyire keményen nyomja neki. Legalábbis eszerint. Komolyabb helyeken még nem néztem utána.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #13993 üzenetére
Én csak úgy tudom rávenni magam a komoly edzésre, ha van kész terv, amit végig tudok tolni, aztán elkönyvelem, hogy ma is alkottam valamit, fasza gyerek vagyok. Ha ez nincs, akkor is lefutok 15km-t egy huzamban, de mondjuk egy hét múlva, amikor már unom a filmezést. A köredzéseket is terv nélkül pillanatok alatt megunom, és semmi nem lesz belőlük, tervvel meg van, hogy tolok egy órát teljes kifáradásig több izomcsoporton. Nálam ez az erős tervezettség vált be, de el tudom képzelni, hogy másnak nincs szüksége ilyesmire, és spontán is tud jó edzéseket tolni megfelelő gyakorisággal.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #13996 üzenetére
Nem kell fehérje edzés után, elég ha a nap folyamán vittél be.
Ebben az erő beosztásos dologban szerintem segíteni fog neked a bringázás. Én Balaton kört toltam tavaly, ott is be lehet halni rendesen. Tartalékolni kell, sok vizet fogyasztani, és valami lassabban lebomló szénhidrátot, különben minden 5 percben meg kell állni, mert elfogy az erő. A kalcium, magnézium meg elengedhetetlen. Ez is tapasztalat, legközelebb már jobban fog menni.
Persze ez így van, ha rossz napod van, akkor félbehagyod azt kész.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #13998 üzenetére
Szerintem is jó a tekerés futás mellé, átpörgeti a vért a lábadban, illetve minimális vele a túlterhelés miatti sérülés veszély.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #14009 üzenetére
Én érzem, ha nagyobb az inzulin reakció, Enyhe rosszullét, szédelgek egy kicsit, ilyesmi. Edzésnél nincs ilyen, mert megeszik az izmok, de ha valami agyoncukrozott süteményt eszek úgy, hogy nem edzettem előtte közvetlenül, akkor nem vagyok jól. Én mindenképp a lassú szénhidrátokat részesítem előnyben a glükóz meg a fruktóz helyett.
Az utóbbi kifejezetten káros annak ellenére, vagy hát pont azért, mert nincs inzulin reakciója, nem szabályozza semmi a felszívódását és a lebontását. Nem sportolóknál a fruktózzal legkönnyebb cukorbetegséget csinálni. Sportolóknál nem tudok róla, hogy nézték volna mennyire káros, ha edzéshez azt tolod, valszeg ugyanannyira. Powerade-nek írtam egy éve kb, mert tisztán fruktóz volt benne, azóta váltottak glükóz+fruktózra, lehet, hogy ezért, lehet (valószínűbb), hogy más megfontolásból, ki tudja.Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ez érdekes téma. Én olvastam olyat, hogy muszáj edzés után leucinban gazdag fehérjét fogyasztani, mert attól nő jól az izom, meg olyat is olvastam, hogy edzés után 2 napig tart, amíg lecseng az az időszak, amikor ha fehérjét fogyasztasz, akkor az beépül, tehát nem muszáj közvetlenül edzés előtt vagy után fehérjézni. Nem nagyon jött le ezek alapján, hogy mit kéne. Mindenesetre szerintem ha nem tömegnövelés a cél, mint mondjuk testépítőknél, akkor nincs értelme ezzel külön foglalkozni. A szénhidráttal más a helyzet, azt egyértelműen vissza kell pótolni edzés közben vagy után, különben izomból csinálja meg a szervezet. (Végülis a bevitt fehérjéből is meg tudja csinálni a glikogént gükoneigenezissel, úgyhogy alternatívának az is jó.)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #14017 üzenetére
Ez normál határok között igaz is. (Annyiban nem pontos, hogyha éhezel 2 napig edzés után, aztán meg telezabálod magad, akkor abból valszeg nem lesz már izom, sőt inkább bomlik tőle az izom, mint épül. Persze nem kell szőrszál hasogatni, az átlag minden nap eszik, csak a nagyon elszállt diétázók kivételek, szóval alapvetően egyetértek.)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Talán majd jövőre én is megyek UB-re, idén csak félmaraton meg maraton lesz. Ha félmaraton megy, akkor a maratonra gondolom nem kell sokkal többet edzeni, vagy rosszul gondolom?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Polacheck #14054 üzenetére
Az alapján, hogy sok szívbeteg hirtelen időjárás változástól hal meg, eléggé megviseli. Úgy tudom a különlegesebb katonai alakulatokat direkt felkészítik ilyenre fizikailag is. Pl napokig kint vannak a hidegben, krioterápiáznak, stb. nem tudom hol lehetne utánanézni, hogy konkrétan mit kell csinálni, hogy jobban bírd, de biztosan lehet valamit tenni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Egyik haver lúdtalapas, azt mondja szoknia kell a futócipőjét, mert töri a lábát, de sok közül még ez volt a legjobb. Tudtok valamit ajánlani, ami segítene?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sanyo77 #14059 üzenetére
Ez csak az első 2-3 hónapban van, ha azt átvészeled, utána elmúlik. Fuss heti 2x legalább, ill. próbálj meg nem betonon, az enyhíti. Az a bajod, hogy gyengék a tartóizmaid, és ezért az ízületet terheled futás közben. Nem tudok róla, hogy lenne más mód a megerősítésükre. A cipőd, ha régi, akkor elképzelhető, hogy már kiment belőle a csillapítás, nálam akkor is szokott ilyesmi lenni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sanyo77 #14064 üzenetére
Lehet menni szinte mindegyik boltjukban lábboltozat vizsgálatra, illetve a Váci úti boltjukban most már van lábállás vizsgálat is, de arra külön be kell jelentkezni előre.
"Június 2-án mutatkozik be a Spuri Futóbolt Váci úti üzletében a számítógépes lábdiagnosztika, melynek segítségével az eddigieknél is pontosabb képet kapnak szakértőink a futóstílusodról és lábállásodról.
A vizsgálat lényege a következő:
- kb. egy percet futsz egy futópadon
- futásodat a futópad mögött felállított kamerával rögzítjük
- a lassítva visszajátszott felvétel alapján egy erre a célra fejlesztett számítógépes program segítségével átfogóan elemezzük a futómozgásodat, meg tudjuk állapítani az esetleges tartás- és futóstílusbeli hibákat, az eredmények alapján tudunk ajánlani megfelelő futócipőt.
A teljes vizsgálat körülbelül 15 percet vesz igénybe.Fontos: a hosszú sorban állás és várakozás elkerülése végett telefonos BEJELENTKEZÉS szükséges a 06-20/525-3904-es vagy a 06-1/239-4460-as telefonszámon!
Ahhoz, hogy a vizsgálatot megfelelően el tudjuk végezni, szükséges, hogy lássuk a lábadat futómozgás közben, erre az utcai ruha nem alkalmas. Kérjük, hogy hozz magaddal bármilyen rövid- vagy elasztikus hosszú futónadrágot.
Az új vizsgálat módszer a Life Fitness, a Podiart Kft. és a Spuri Futóbolt együttműködésével valósul meg. A professzionális futópadot Life Fitness Magyarország biztosítja, a szoftver a Podiart fejlesztése, az adatok kielemzését pedig a Spuri Futóbolt szakértői végzik.
Várunk szeretettel június 2-től, hétköznapokon (szombaton nincs lehetőség a vizsgálatra) nyitvatartási időben a Váci úti Spuri Futóboltban, tudj meg mindent futóstílusodról a számítógépes lábdiagnosztika segítségével!"
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Toltam én is egy kb 1 órás 10 kilit, kemény volt ebben a melegben, vissza is vettem inkább a végére, mert még nem bírom annyira. [link] Félmaratonra kezdetnek jó, de lesz ez még jobb is...
Tudtok olyan alkalmazást, ami jó futáshoz, és rendesen meg tudok osztani vele mindent? A strava csak töredékét osztja meg külsősökkel, ill. a pace-eket is máshogy számolja, mert be van állítva, hogy rejtse el a kiindulópontot.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Persze, a végén majd kiderül, hogy mindenki ugyanott lakik, aztán online dumálunk ahelyett, hogy átmennénk a szomszédba...
Majd legközelebb, én talán ha 5x futottam eddig idén, beteg voltam egy hónapig a télen (fogytam 10kg-ot 2 hét alatt), utána meg sokat kihagytam, mert állandóan gyengének éreztem magam. Most kezdek el majd normálisan edzeni, aztán a hónap végén elindulok egy félmaratonon itt a környéken, ősszel meg talán egy maratonon, ha úgy látom, hogy bírom azt a távot.
Köszi, kipróbálom azt is. Edomondo meg strava eddig nem jött be. :S
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Hát csinálhatunk egyszer egy Nagyvázsony oda-vissza futást, az kb 50kili mindhármunknál, nálunk brutál szintemelkedéssel, Rabbit-nél meg a 77-es út szintén dimbes dombos, úgyhogy ő sem úszná meg. :-)
Én bejártam egy darabig VPbe edzeni, de hosszú távon nem jó csak azért utazni, hogy edzzél. Én sajnálom rá az időt meg a pénzt, meg sokkal nehezebben indulok el, mint itthonról. Itt felfutok az erdőbe néha, esetleg át a szomszéd faluba, stb... vannak komoly dombok, úgyhogy nem panaszkodom, el vagyok kényeztetve BP-hez képest. Van itt is valami sportkör, elvileg minden csütörtökön futnak közösen, de nincs most igazán kedvem szocializálódni. Most saját edzésterv összerakásán dolgozom, ha abban éltem legalább fél évet, és úgy látom, hogy stabilizálódott, akkor talán megpróbálom újra a csoportos edzést, hogy mennyire fér össze vele.
Hosszú távon nekem a 4:50->4:20->4:00 a célok először 10 kilin, aztán félmaratonon. 4:30 körül már voltam régebben 10 kilin (13-14km/h volt jó darabig az átlagom), de ellustultam azóta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Polacheck #14084 üzenetére
Azt mondják 2 hét, amíg megszokja az ember a meleget. Ha ez vígasztal én is ugyanezzel szívok, nem edzettem még idén igazán melegben, kivéve a mait. Szvsz ha van heart rate monitorod, akkor mindenképp használd az edzéshez, és próbálj meg gyenge pace-ekkel alapozni pár napig, hátha az segít hozzászokni.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #14089 üzenetére
Hát nem tudom, ahhoz Tajvan-ra kell születni. Azt mondják a mi finnyás európai tüdőnk nem bírja, és akár asztmát is okozhat.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz gombi01 #14094 üzenetére
Dehogynem, 8-on harmadik lettem, idén lehet, hogy elindulok 16-on.
Bringával nem szoktam versenyezni, a legtöbb verseny terepen van, az én montim meg aszfaltra lett átalakítva inkább csak túrázgatásra, mint versenyre. Murván nagyon könnyen megcsúszik, és 60km/h-nál nem tud többet menni tükör sima lejtős úton sem, bárhogy tekerem.
Én inkább futnék Hajagnak, de akkor már fel a bázisig meg vissza. Egyelőre viszont erőnlétben nem tartok ott.
@többiek:
Mitől nőhet vízhólyag a sarokra? Futottam már ebben a cipőben télen dupla zokniban, ill. tavasszal is hosszabb távokat, és semmi bajom nem volt tőle. Tegnap bokazokniban toltam kb ugyanannyit, mint szoktam és nagyon megizzadtam, aztán két min 1cm2-es vízhólyag nőtt mindkét sarkamra. Elképzelhető, hogy a zokni miatt volt?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #14098 üzenetére
Szvsz a bokazoknin pont ott lehetett a varrás, ahol ezek keletkeztek, illetve mivel műanyag zokni, ezért nem szívta fel az izzadtságot, és emiatt felpuhult a sarkam. Szerintem már 5km után ott volt, egyébként egyáltalán nem jellemző, hogy vízhólyagom legyen. Egyszer volt ugyanilyen, amikor olyan cipőt vettem, ami dörzsölte a sarkamat. Szorosnak szoros volt. Kavicson nem futottam sokat, inkább csak aszfalton. Legközelebb felveszek egy hosszú pamut zoknit, aztán meglátjuk arra hogyan reagál. Szerintem kell neki egy hét, mire leapad, hogy rohadna meg.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest