Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36401) dabgergo


dabgergo
őstag

Van olyan hely ahol garmin órákat ki lehet próbálni és hétvégén is nyitva van?
Zerge és a garmin.hu is zárva hétvégén :(

(#36402) emvy válasza dabgergo (#36401) üzenetére


emvy
nagyúr

Hervis

while (!sleep) sheep++;

(#36403) dabgergo válasza emvy (#36402) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi!
Ott is ki lehet próbálni őket, fel lehet próbálni?

(#36404) dabgergo


dabgergo
őstag

Ki milyen chest strap-et használ?
Főleg biciklizés miatt szeretnék venni, oda sokszor tényleg pontatlan az oHR.
Polar H10-et ajánlja szinte mindenki, azzal ha jól sejtem nem igazán lehet melléfogni, right?
Jövőben szinte biztos h Polar óráról Garminra fogok váltani, így sem gond a H10?

Garmin mellkaspántjai elvileg más adatokat is mérnek a HR-en kívül, de egyrészt drágábbak, másrészt több rosszat olvasni róluk mint a H10-ről.
Nektek vannak tapasztalataitok?

(#36405) zaskar válasza dabgergo (#36404) üzenetére


zaskar
senior tag

Polar mellkaspánt Bluetooth rendszerű, Garmin pedig ANT+ (természetesen van a Garmin órában is Bluetooth, de az csak a telefonnal való kapcsolatra szolgál, nem a tartozékok csatlakoztatására). Ebből következik, hogy a H10-et nem fogod tudni Garminnal használni. A komolyabb Garmin pántok (HRM Run ill. HRM Tri) főleg futásnál tudnak plusz adatokat szolgáltatni (futásdinamikai adatokat). Nekem van egy HRM Tri pántom, ill. egy kínai 20 dolláros pánt tartaléknak. Utóbbi is teljesen korrektül mér, persze ez csak pulzust, mást nem. Itthon tényleg nem olcsók ezek a Garmin pántok, külföldről érdemesebb beszerezni.

[ Szerkesztve ]

(#36406) dabgergo válasza zaskar (#36405) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi! Ez nagyon hasznos infó volt, már majdnem megrendeltem. Halál komolyan mondjuk a FR935 nem menne a H10-el?

Szerk: így konkrétan rákeresve forerunner órák kompatibilitására azt találom, hogy mégis megy a H10. Itt valaki próbálta?

[ Szerkesztve ]

(#36407) Alg válasza dabgergo (#36406) üzenetére


Alg
veterán

Ilyenek mennek vele:

Bluetooth Smart External Heart Rate Sensor
Bluetooth Smart Cycling Speed-only, Cadence-only, and Speed/Cadence Combo Sensors
Bluetooth Smart Cycling Power Meters
Bluetooth Smart Running Footpods

Viszont víz alatt nem megy:

Finally – some might wonder if you can use Polar’s H7/H10 and other like straps that transmit heart rate signals underwater live, to do so to the FR935 (underwater). The answer is no. That’s because while underwater the Polar device doesn’t use Bluetooth Smart to connect to these straps, but rather an analog frequency (the same one used for gym treadmills and such), which Garmin doesn’t support.

Forrás

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#36408) dabgergo válasza Alg (#36407) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi! Víz alatt nekem nem kéne, ellenben az fontos lenne hogy mobillal is menjen (biciklizéskor) és órával is, ha jól látom a Garmin pántok mobillal egyáltalán nem mennek? Ez is érdekes ha így van...

(#36409) zaskar válasza dabgergo (#36408) üzenetére


zaskar
senior tag

Elnézést, akkor rosszul tudtam. Tény, hogy még nem próbáltam ki, de ki fogom. Egyik ismerősömnek van Fenix 5 meg H10 is, de szerintem ő se próbálta még. Ennek ellenére azt mondom, ha a 935 a végső cél, akkor azzal inkább Garmin pántokat használnék (bár azok meg nem mennek mobillal).

[ Szerkesztve ]

(#36410) csodavas


csodavas
tag

Sziasztok!

Remélem annyira nem veszitek off-nak a kérdesem. Szóval hétfőn volt egy vakbélműtétem, és hiába kérdeztem a dokit nem mondott egyértelmű választ a kérdésemre, hogy mikor kezdhetek el újra futni. A válasz annyi volt, hogy 1-2 hétig ne, de igazából ahogy érzem. Interneten utánaolvasva 6hétig nem ajánlott a sportolás. Van esetleg köztetek olyan aki vakbélműtéten átesett és tudja a választ a kérdésemre, hogy mikor is lehet "újrakezdeni"? Illetve, szerintetek mennyi idő lesz visszahozni azt a szintet ami előtte volt? Köszönöm előre is a válaszokat. :R

(#36411) 6030D válasza dabgergo (#36404) üzenetére


6030D
Ármester

Ilyet használunk többen is bringázásra, teljesen jól működik BT és ANT+ kapcsolaton is.
[link]

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#36412) Danika256 válasza inf3rno (#36133) üzenetére


Danika256
aktív tag

Sziasztok!

Na folytatva a történetet, végül december végétől 2 hét kényszerpihenő után elkezdtem tekerni! A lábam sokat javult, rengeteget segített az eredeti reszelt nadálytő gyökér pác is, amivel napokra bedunsztoltam a lábam.

Hihetetlen jó anyag én nagyon ajánlani tudom mindenkinek akinek belső gyulladásos sérülése van! Persze nem múlt el teljesen a fájdalom, de sokat javult! Ami hátrány, hogy lesz egy kis szaga az ember lábának, már alapból az anyag sem kellemes, de így párakötés alatt beposhadva, gondolhatjátok :DD

Elmentem egy komoly ortopéd sportorvoshoz, nagy nehezen elvállalt, de meg kellett fogadnom, hogy nem futok amíg teljesen nem jövök rendbe, amíg ő azt nem mondja hogy lehet! Meg is értem, hogy nem örült neki, hogy 8 hónappal a kezdetek után mentem el hozzá és a szarból kell várat építenie..

Egyelőre injekciós kezelést kapok nem szteroid injekcióval illetve volt egy lökéshullámos kezelésem is, de mivel majd besz@rtam, arra jutottunk, azt majd akkor folytatjuk, ha már lejjebb megy a gyulladás...

A héten már keményen edzettem bringával, a 2-3 hetes kihagyás, nagyon meglátszik, jó 15-20-al magasabb a pulzusom ugyanolyan terhelés hatására mint a kihagyás előtt! Nyomatom a spinninget erő állóképességi edzésként, tekerek itthon is, vettem egy görgőt, úgyhogy az időjárás sem lehet akadály.
Próbálgattam az ellipszis trénert is, de sajnos eléggé terheli az ínt, mivel picit mindig megemelkedik a sarkam. A doki azt mondta, ha lehet ezt kerülni kell!

De ami a fő, hogy az okot kell megszüntetni, a gyulladás csak egy járulékos dolog!! Azt mondta, hogy mindennek az oka az orbitális lúdtalpam, ami túlterheli az egész talpamat, főleg ott ahol az achilles kapcsolódik a talp többi részéhez! Mutatott ábrákat stb..
Hiába a stabil cipő, meg a scholl betét, ez már kevés, a szervezetem már nem képes tolerálni továbbiakban a túlterhelést.. Ezért nem is jöhettem rendbe tavaly hónapok alatt sem..
Az egyetlen út, hogy mégis bármennyire is kellemetlen de nagyon óvatosan, lassanként hozzá kell szoktatnom a lábam a speciálisan a talpamhoz készített lúdtalp betéthez. Máskülönben elfelejthetem a futást..

Ehhez meg olyan cipő kéne aminek semennyi plusz emelése nincs, egy szimpla neutrális futó cipő, ami azért párnázott, de minden egyéb stabilitási funkciót a betétnek kéne ellátnia! Most ezzel picit c@rban vagyok, mert fogalmam sincsen milyen lenne jó! Ez számomra most egy teljesen új dolog lesz..

Az biztos, hogy 43-as és 2E-s méretű kell, de hogy milyen lenne jó, lövésem sincs!
Elég sürgős lenne beszereznem a megfelelőt, mert minél később kezdem el a hozzászoktatást, annál később futhatok majd újra.. Így is hetekbe fog telni, a doki szerint maga a gyulladás 6 hét alatt leküzdhető, ha nem terhelem túl, nem ingerlődik..

Ebben kérném a segítségeteket, ötleteiteket, hogy milyen márkák, típusok között lenne érdemes nézegetnem..

Köszi előre is!

(#36413) inf3rno válasza csodavas (#36410) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jobb, ha kivársz, mintha újra kéne műteni.

Buliban hasznos! =]

(#36414) inf3rno válasza Danika256 (#36412) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem nincs sok tapasztalatom. Saucony dörzsöli a talpam meg hólyagos lesz 10k felett. A Mizuno még a legjobb minden szempontból eddig, de mindenkinek más a lába. Ha széles a lábfejed, ezek tűntek a legjobbnak, bár nem vagyok benne biztos, hogy pl Pegasus-t próbáltam e. Legalább 50 cipőt felpróbáltam annak idején, mire találtam valami elfogadhatót, volt közte Nike, de lövésem sincs, hogy pontosan milyenek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#36415) csodavas válasza inf3rno (#36413) üzenetére


csodavas
tag

Köszi a választ. Valószínű ehhez tartom magam. Félek egy kicsit attól, hogy mindent kezdhetek az elejéről...

(#36416) borbelyfer válasza inf3rno (#36414) üzenetére


borbelyfer
csendes tag

Nike.com van széles lábfejű Pega is, ha játszik a netes rendeles.

(#36417) Danika256 válasza borbelyfer (#36416) üzenetére


Danika256
aktív tag

Netről szeretnék majd rendelni mindenképpen, kivéve, ha lenne itthon is olcsón, úgy hamarabb meglehetne. De egyelőre se márkát, sem típust nem tudok. azt tudom az Asics nem dörzsöli a lábam, De lehet a biztonság képen váltani kéne, hátha tényleg szerepe van a cipőnek is a probléma kialakulásában. Az biztos, hogy olyan kéne, ami nem dönt a lábon semmit, nem szól bele a lábtartásba,( neutrális??)
De mondom azért olyan kéne ami nem mezítlábas, mert csillapítás kelleni fog!

(#36418) Chuck Norris válasza Danika256 (#36412) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Most nagyon okosnak fogok tűnni de megmondtuk előre lásd hsz: #31462 előttieket. Remélem segít neked is a betét, 1-2 hónap alatt meg lehet szokni, utána már az hiányzik ha nincs benne a cipőben.
Nézd meg a hoka-kat is, ami nekem van valami speed akármi, annak egyáltalán nincs dropja.

(#36419) emvy válasza Chuck Norris (#36418) üzenetére


emvy
nagyúr

Altra. Most akciós a Massdropon, épp rendeltem egy Escalante 1.5-ot vmi 60 dollárert

while (!sleep) sheep++;

(#36420) dabgergo válasza 6030D (#36411) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi!

Hmm, nem sejtettem h ilyen bonyolult lesz ez a chest strap téma, még kicsit akkor kivárok, szerencsére annyira nem sürgős.

Szerk: most látom h csomó mobil tud ANT+-t is, ne ez is új infó.

[ Szerkesztve ]

(#36421) zaskar válasza 6030D (#36411) üzenetére


zaskar
senior tag

Ugyanez van nekem is a Garmin pánt mellett, tényleg jól teljesít. Most is van úton egy ilyen, egy barátom részére. Mobillal és Garmin órákkal is jól működik együtt.

(#36422) inf3rno válasza borbelyfer (#36416) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én csak olyat szoktam netről, ami már bevált. De érdekel a Pega is, ha már itt annyian dícsérik. Lehet, hogy a Mizuno mellett bepróbálkozom majd eggyel outletben. Most még én is a visszatéréssel küzdök.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#36423) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Közben néztem bringás görgőket, meg írogattam a biciklis topikba is. Nagyjából az a konklúzió, hogy 35 pénz alatt nem hiszem, hogy lesz. Használtan meg nincs értelme, mert nem tudom felmérni, hogy milyen állapotban van, és a végén veszek egy teljesen elhasználtat 2/3 áron. A lidlis akció sajna már kifutott, itt is mindet elvitték, pedig az 20-ért lett volna, és állítólag jó.

Buliban hasznos! =]

(#36424) zaskar válasza inf3rno (#36423) üzenetére


zaskar
senior tag

Nekem Tacx Swing görgőm volt kb. 15 éve. Ez még akkoriban sem volt olcsó, 42 ezret fizettem érte nagyker áron. Még a Tour-on is használták ezt bemelegítéshez, jól felismerhető volt a TV-ben. Annak ellenére, hogy nem használtam túl sokat - nem igazán tudtam megkedvelni a görgőzést - az abronccsal érintkező része hamar kikopott, kifényesedett, a gumi egyre gyakrabban csúszott meg rajta. 25-ért adtam el ilyen állapotban, persze ezt meg lehetett volna javítani, ha valahogyan feldurvítjuk a kifényesedett tengelyt, de már nem akartam foglalkozni vele. És ez egy márkás termék volt. Persze simán lehet, hogy egy olcsóbb jobb minőségű ettől.

(#36425) freelanced


freelanced
addikt

Egyébként a Fenix 5 jól együttműködik az appok nagy részével iOS-en ?

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#36426) mukibuci válasza freelanced (#36425) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Milyen appokkal kellene együttműködnie? :F

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#36427) freelanced válasza mukibuci (#36426) üzenetére


freelanced
addikt

Strava, LoseIt esetleg Runkeeper , ilyesmire gondolok. Mert most lehet, hogy én emlékszem rosszul, de mintha azt olvastam volna valahogy, hogy némelyik órának saját appja van és egyedül abba tölti az adatokat, azzal szinkronizál...

Nem volt még Fitness / Okosóra a közelemben, szóval nem teljesen vagyok képben.

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#36428) werszomjas válasza freelanced (#36427) üzenetére


werszomjas
őstag

Igen, minden órának saját gyári programja van, garminnak a Garmin Connect, alapesetben oda szinkronizál.

Ha szeretnéd használni a sport közösségi oldalakat (Strava, Endomondo, Runtastic stb) van rá lehetőség hogy összekapcsold a garmin fiókoddal őket, így automatikusan átszinkronizálja oda is a tevékenységeket, tökéletesen működik ez a része, nekem szinkronizálás után van, hogy a Strava előbb jelez, mint a Connect :DDD

[ Szerkesztve ]

üdv

(#36429) freelanced válasza werszomjas (#36428) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm, igazából erre voltam kíváncsi. :K :R

Eddig elég szimpatikus a sima Fenix 5, maximum dobok rá tényleg egy fóliát ahogy írtátok is aztán kész.

Lehet, hogy hülyeség de nem szívesen adnék ennél többet egy sportóráért.

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#36430) emvy válasza freelanced (#36429) üzenetére


emvy
nagyúr

Egyebkent miert nem FR935? Konnyebb, lagyabb, jobb.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#36431) mukibuci válasza freelanced (#36429) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Szerintem ne sportorakent tekints ra, de majd ha meglesz, rajossz :K egy szolid panttal mindennapos viselet és okosorakent is tökéletes

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#36432) freelanced válasza mukibuci (#36431) üzenetére


freelanced
addikt

emvy

Igazából nincs konkrét oka, talán ezt ajánlották itt a legtöbben, ez tűnt a legtöbbet tudó készüléknek. Miben különbözik még az FR935

mukibuci

Persze, ebben is van valami, igazából én vagyok az akinek inkább az analóg, régimódi kinézetű órák jönnek be, de ez a személyes hülyeségem, úgymond.

De viszont praktikus lenne, főleg ha kezeli az üzeneteket is és okosóraként funkcionál, ahogy te is írod.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#36433) emvy válasza freelanced (#36432) üzenetére


emvy
nagyúr

FR935 ugyanaz, csak felakkora súlyú, és talán kevésbé néz ki jól. Szerintem a 935 sokkal jobb ötlet sportra.

while (!sleep) sheep++;

(#36434) bandus


bandus
veterán

tomcica, nem tudom lattad-e de jim baratunk tol ma egy 1:04:00-s felmaratont... ebbol szerintem meg lesz az az olimpia :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#36435) 6030D válasza zaskar (#36421) üzenetére


6030D
Ármester

Most nézem, hogy mobilfelületesre sikerült a link, elnézést.
Vettem egy Polar M400-at futni, amihez H7 öv volt. Örültem, mert a bringás Bryton órához nem volt övem, de telefonhoz BT-szal is is csatlakozik, gondoltam jó lesz az öv oda is. Hát nem, ugyanúgy csak ANT+-szal csatlakozik övekhez, mint írtátok másra is. Ekkor jött a kínai öv, ami mindegyikkel tud párosodni, sőt, az érintkező patentok távolsága is azonos, így akár szenzort is cserélhetek az öveken, ha éppen valamiért az jó nekem (ez lehet, hogy valami szabvány méret, nekem új volt). Szóval szerintem ajánlott vétel a low budget kategóriában. Póló alatt nem látszik a felirat. :B

(#36423) inf3rno: válaszolok itt, ha nem gond. Ahogy zaskar is írja, a benti bicaj nem egy nagy élmény, teljesen más, mint futópadon futni. Ha csak edzés miatt kell, semmi más nem érdekel, akkor az alap görgő teljesen jó. Ez akciósan 32-40e Ft között lesz a márkásabb termékekből (Elite, Tacx stb.), főleg most a téli szezon végén, Érdemes nézelődni. E fölött jönnek az extrák, hogy halkabb, nehezebb a lendkerék (több watt), direkt hajtásos (nem a gumi hajt, hanem a tengelyét hajtod a lánccal), vagy virtuálisan vezérelt.
Függ attól is, hol használod: tömbház közepén a lakásban, vagy van egy külön helyed hozzá. Egy elastomer hengeresnek például nincs nagyon hangja (görgős gumi ajánlott a bringára). De egy ilyen is jó lehet, amit elvileg vissza lehet vinni, ha nem válik be, mivel saját márkás (ebben nem vagyok biztos, nézz utána előtte.)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#36436) inf3rno válasza zaskar (#36424) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha ki tudod szedni valahogy tengelyestül úgy, hogy pl fúróval meg lehet forgatni, akkor nem kunszt durvára csiszolni. Olvasgatok még itt: [link], azt mondják, hogy vagy a görgő vagy a gumi szokott elkopni, vagy mindkettő. Mondjuk a mostani külsőt amúgy is cseréltem volna már, úgyhogy szerintem azt fogom lenullázni vele először. Első keréktámasznak szerintem jó lesz egy zöldséges láda. :D Nem nagyon látok most sehol használtat, volt 2 is a megyében jófogáson, de mindkettőt elvitték elég hamar. A tacx-eket nézegettem én is, olyan 35 körül kezdődnek. Azt írják, hogy a drágábbakban csak a szoftver más, de engem most hidegen hagy a watt mérés meg ilyesmik. Lehet, hogy a végén én is valami dekás cuccnál kötök ki, aztán később, ha lesz több pénzem rá, és beválik a dolog, akkor veszek egy drágábbat. Toltam spinninget régebben, de ez most nagyon más lesz kint a mínuszban egy helyben...

Buliban hasznos! =]

(#36437) inf3rno válasza zaskar (#36424) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ahogy nézem van olyan is, amihez lehet csere görgőt kapni: [link]. Na mondjuk elég nagy üzlet ez, van egy 2-3x-os túlárazás mindenben...

Buliban hasznos! =]

(#36438) 6030D válasza inf3rno (#36436) üzenetére


6030D
Ármester

Nem érdemes mókolni, nem éri meg.
Sokkal jobban kopik a görgőn a gumi, mint aszfalton, mert mindig ugyan ott fut. Ezek sima felületek, ha érdesíted, megeszi a gumit pillanatok alatt. Fel is melegszik, ezért a felülete megolvad, ráég, utána sikít a gumi, mert megcsúszik. Erre találták ki a fent linklet elasztomer hengert. Illetve a görgős gumit, aminek más az anyaga, nem hevül fel annyira, és van rajta futófelület, hogy kevésbé érintkezzen a görgővel. Ezeknél a gumiknál meg is adják, hogy kinti használatra nem alkalmazható. De van olyan, hogy defektet kapnak az utcai gumival görgőn(!), mert felfújják úgy, mint utcára a max érték, felhevül, és a belső elszáll benne. Legalább tolni nem kell. :DDD

Amit a (#36437) hozzászólásban linkeltél, az egy szabad görgőnek a hengere, az más tészta.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#36439) freelanced válasza emvy (#36433) üzenetére


freelanced
addikt

Értem, köszönöm!

Bár ha jól látom van köztük egy 30-40 ezres különbség, talán így az olcsóbbat választanám, de azért köszönöm, átgondolom.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#36440) inf3rno válasza 6030D (#36438) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát nem tudom, kint a mínuszokban kétlem, hogy annyira fel tudnám hevíteni. Bár amilyen izmos vagyok... ;] ;] ;]

Ja, amúgy kint az udvaron használnám. Van egy lebetonozott placc, ott tekernék. Nem akarom a kinti bringát bevinni a szobákba, hogy szórja a mocskot, meg amúgy sincs bent annyi hely, hogy ott tartsam.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#36441) tomcica válasza bandus (#36434) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Lattam aaaam :) es tizedmasodpercre pont 1:04:00,ami az olimpiai maratoni valogatohoz valo szintido a felmaratos tavon.Ha jol remlik 2:15 a maratoni tavon.Sok "szekerto" azt josolta,h 1:05 kozepe/vege amin az elso FM-jet kifutja,es konnyebb lenne egybol a maratoni tavon kvalifikalni,mert ugye csak hosszabb tav,csak kozepebb van egy ultrahoz.
2 honap kigyorsitast csinalt Jim,az is ugy nezett ki h 1000m-ek 3:00-3:05-on,400-ak 69mp,meg nehanyszor 31mp koruli 200-ak,az ossze tobbi inkabb volt tempofutas.Meg melle tolt km mennyiseget is,ugye volt egy 40merfoldes Grand kanyon rekord.
Nagyon orulok neki,sokat dob makd barmelyik jovobeli utrajan az,h ilyen hatarozottan es celtudatosan ki tudott gyorsitani.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36442) tomcica válasza inf3rno (#36423) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Felenk 20ezer ft-er 4-5 honapra beengednek a fitnessz terembe hajnal v keso este 1-1ora barmilyen kardiora (spinning bringa,evezogep,futopad).Persze edzo nelkul,csoport nelkul,barmilyen program nelkul,es OFF idopontokban.Ja,es nem hivatalosan :P ha jofej termes embert ismersz lehet tudna neked megfelelo arat adni par honapra.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#36443) bencze válasza dabgergo (#36420) üzenetére


bencze
senior tag

Fellrnr-n az 5x tesztben azt írja, hogy Suunto és Polar H7 strappel próbálta és tökéletesen működik.
Elvileg az 5 az első Garmin ami bl szenzorokkal is működik.

Dcrainmaker eléh részletesen leírja a tesztjében, a "Sensor support" rész alatt. A lényeg, hogy amíg sima pulzusadat kell addig oké. De ha bármi spéci adat kell akkor vagy megy vagy nem, mert kb minden más nem a standard bluetooth speckó része. Pl offline lehúzni úszás alatti pulzust esélyesen nem fog tudni csak saját övről (ugye víz alatt nem megy az ilyenek azt csinálják, hogy gyűjt saját memóriába aztán átküldi). A garmin saját futásdinamikai adataihoz hasonló dolgokat vagy power meterek adatait vagy le tudja szedni vagy nem, ha elég nagy gyártó népszerű eszköze akkor megoldották ha nem nem.

Szóval egyszerű adatokra jó kell legyen a polar meg a kínai is ha nem rontották el erősen, komolyabb dolgokra meg biztosabb a saját szenzor (aminek általában elég durva az ára, én ha jól emlékszem 37e-ért vettem a piros hrm-run pulzusmérő pántot, más órát vesz ennyiből, és ez is mér hülyeségeket néha... sima pulzusra a következő vagy sima kínai lesz mert olcsó, vagy pedig Polar lesz mert azt jónak mondják).

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#36444) Alg válasza dabgergo (#36408) üzenetére


Alg
veterán

A következő felállások lehetnek:

Ha a telefonon van ANT+ (ritka, de van ilyen), akkor mennek telefonnal is az ANT+ pántok, illetve szoftveres támogatottságtól függően az eszközök.
Ha nincs, akkor ANT+ csatlakozás órára, ezzel egy időben az óra tud a telefonra csatlakozni BT-on (és akár LiveTrack-et futtatni).

BT pánt órával, ekkor ugyanaz a BT pánt a telefonnal nem fog menni párhuzamosan (csak 1 master device lehet)
Illetve valószínűleg az óra sem fog a telefonhoz kapcsolódni BT-on ilyenkor (ebben nem vagyok biztos).
Ráadásul egyes "különlegesebb" BT eszközök (főleg a kerékpáros power/cadence szenzorok) szinte véletlenszerűen mennek egyes óramárkákkal, és ez nem az óragyártók hibája, inkább az hogy ilyen adatok átvitele eléggé "határterület" a BT szabványban... ANT+-al nincs ilyen gond, azt erre találták ki. HRM övvel nincs gond

+1: Tudtommal a Fenixek talán 3-tól felfelé tudnak BT-on pulzusadatot küldeni telefonra, de ennek nézz utána inkább hogy pontosan hogy megy (DCRainmaker tesztben pl.)

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#36445) dabgergo


dabgergo
őstag

Köszi mindkettőtöknek!

Bonyolultabb mint gondoltam, de azért tisztul a kép:

- Szinte biztos h arra amire nekem kell a Polar H10 és FR 935 párosítás tökéletes (bicikli és futás, úszni sosem úszok), a Garmin pántok által adott plusz adatok a pluzuson kívül nem tűnnek nekem túl hasznosnak. Ellenben a H10-et pontosságban és kényelemben is jobbnak írják mint a kétszer drága Garmin pántot.

- És amúgy van még egy opció a fejemben amivel anyagilag ugyan ennyiből ki tudok jönni: megveszem a 935 TRI bundel set-et, amivől a csak úszós (HRM-Swim) pántot eladom. És megmarad a HRM-TRI pánt ami nekem bőven elég futásra és biciklizésre.
Amit nem értek h minek adják ezt a két pántot? A TRI az tudja az úszást is, akkor mi értelme a HRM-Swim-nek külön?

Mivel anyagilag a feni két opció ugyan annyira jönne ki, így a kérdés az h tényleg melyik pánt kényelmesebb és pontosabb.

(#36446) Alg válasza dabgergo (#36445) üzenetére


Alg
veterán

the HRM-TRI is designed for open-water use, cycling, and running. The reason it’s not designed for pool usage is that it doesn’t have enough ‘stick’ to hold to your body when you push off the wall. This is much less an issue for woman in a one-piece bathing suit than men. For me, using the HRM-TRI in a pool lasted about 2 lengths. In addition, Garmin is telling folks via support channels that the HRM-TRI may only last about 30-50 times in a pool from a strap standpoint, due to pool chemicals.

Szóval a strap felépítése és anyaga miatt a SWIM ajánlott rendszeres uszodai használatra.

Kérdés mennyire lehet a SWIM pántot eladni, nem tudom lenne-e rá vevő egyáltalán.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#36447) emvy válasza Alg (#36446) üzenetére


emvy
nagyúr

Lenne. :)

while (!sleep) sheep++;

(#36448) bencze válasza dabgergo (#36445) üzenetére


bencze
senior tag

Szerintem kicsit túlgondolod, de nyilván ha mindkét opció játszik akkor vedd inkább az eredeti pántost. Önmagában a pántok drágák, az enyém már nem tökéletes, gondolkoztam mit vennék helyette, de új soktízezrest biztosan nem, vagy kínai vagy max polar, esetleg a régi hrm run ami kb pont ugyanazt tudja mint az új csak feleannyiba kerül. (néha kapni amazonon)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#36449) norby_42


norby_42
aktív tag

A múltkor volt téma a cipő átázás. Tegnap kicsivel 2 óra felett futottunk erdei úton. Jó része letaposott hó, a fele környékén volt pár km, ahol a jég miatt az út melletti 10 centis hóban mentünk, vagyis prímán átázott a cipő. (Pega 33, mert még mindig nincs terepcipőm)
Egyikünk sem érezte meg, nem zavart, még a haza kocsikázással sem. Otthon nyilván a forró zuhany volt az első. A kaja a második :)

Eat pasta, run fasta

(#36450) inf3rno válasza tomcica (#36442) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom itt nálunk mi a helyzet, de azt mondják nem annyira drága a terem. Lehet, hogy leugrok megkérdem, hogy mi az ára, de én jobb szeretem az olyan dolgokat, ami kézzel fogható, meg inkább egyedül edzenék akkor, amikor nekem tetszik kint a friss levegőn az izomszagú terem helyett. Szerintem veszek egy görgőt újan 35-ért, bár olyan, mintha a fogamat húznák, de legalább meglesz a placebo hatás, hogyha ennyi pénzt elbasztam egy lendkerékre, akkor már használjam is. Esetleg még használtan árulja valaki elég gyakran jófogáson 25-ért ezeket a megyében. Majd rákérdek nála is, de ha így odaszól az ember, hogy nincs e valami elfekvőben, akkor általában a legótvarabbat adják. 1-2 napon belül pontot teszek ennek a végére. Nekem ez így nem állapot, hogy 7k-nál nem tudok többet futni, muszáj csinálnom valami hosszabbat, és ha futással nem megy, akkor bringa lesz. Remélhetőleg ha ledobom a plusz súlyt, akkor a lábamnak is könnyebb lesz és helyrejön a keringése mozgástól is meg a kisebb terheléstől is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.