Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- +363025648**
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- 🖥️⛅
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Csodálkozom, hogy pár évvel ezelőtt, mikor elkezdett a HMS-be nagy pénzt ölni a HUAWEI és megcsinálta a telefonokra a Curve Pay-t (ami azóta is kizárólag HUAWEI telefonokra érhető el), nem csinált belőle egy órákra szabott verziót a brit fintech céggel.
A Samsung, a Google, az Apple, a Garmin, de mostmár a Xiaomi órái is sorra tudják az érintéses fizetést. Már az Amazfitnél is vannak erre opciók. A HUAWEI meg még a mai napig nem jutott oda, hogy a széles palettáján legyen egy kompatibilis modell.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
wwhy
veterán
Lehet, hogy a H felmérte, hogy ez a fícsör igazából csak e-pénisznövelésre használható ... Láttam már buszon/villamoson töketlenkedő fizetni próbálót, lángosozóban sziszegőt, hogy jajjjj, hozzáért a zsíros étek, kávéját kilöttyintőt, miközben csuklóját forgatta .... Szerintem az automata pénztáron kívül máshol nem igazán életképes ez az órás fizetés.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
laci1892
őstag
Az elképzeléseiddel ellentétben a bankkártyás fizetéseim 70-80-a Garmin óráról történik.
Sok esetben jóval könnyebb az órát odaérintenem mint elővenni a telefont és azt.
Persze ezek egyéni dolgok és preferenciák. Amíg nem volt fizetőképes órám hasonlóan gondolkodtam. Mostmár preferenciám.Azt meg már csak zárójelben jegyzem meg hogy, tavaly Párizsban mikor fizettem telefonnal utcán, rohanást menet valami gyökér kiakarta kapni ( lopni) a telefont a kezemből. Azért az órát ( ha csak le nem vágják a kezed) nem ilyen egyszerű eltulajdonítani.
[ Szerkesztve ]
-
defygaben77
tag
Szerinted… Én mindig órával fizetek. Tény, hogy amíg néhány pénztárat plexivel védtek, néha “ki kellett tekeredni”, de az ritka volt, most meg már a plexik is eltűntek. Nagyon jó dolog az órás fizetés! Én már nem vennék olyan okosórát, amivel nem lehet fizetni.
[ Szerkesztve ]
Iphone15, Apple Watch 7 cellular, Airpods Pro
-
z0d1AK
nagyúr
Én rendszeresen fizetek Garmin órával, bár nekem is akkor a leghasznosabb, ha valamiért nincs nálam telefon, például úgy sportolok (akkor viszont életmentő tud lenni).
Nyilván a kütyüs fizetés olyan, hogy van aki szereti, van aki használja, van akinek fogalma sincs róla (mai napig sokan fizetnek a fizikai kártyával, készpénzzel, stb.).
Aktuálisan a HUAWEI nekem olyan ezek miatt, mint bő 10 évvel ezelőtt a Windows Phone volt. Jó volt, szép volt. Csak hol ez hiányzott, hol az. A nagy bejelentések meg sokszor nem innovációról szóltak, hanem hogy belekerült valami, ami máshol már elérhető volt. (Lásd most, az offline térkép opció - ami amúgy részmegoldás most is).| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
OTP, Erste, K&H. Ezeknél a magyar bankoknál érhető el itthon. Nyilván ez "csak" három opció (a Wise, Revolut és Curve lehetőségeken kívül). Viszont valószínűleg ezzel a 3+3 lehetőséggel az órával fizető lakosság nagy része le van fedve. (Szerintem a szűk keresztmetszetet sokszor inkább az jelenti hogy mire, milyen célra keresnek órát - aki kifejezetten okosórát keres, nem feltétlenül a Garmint választja pár kivételtől eltekintve, de aki sportra érdeklődik, az jobban).
Igazából most ha a Garmin Pay vs Huawei Pay vitát nézzük, akkor arról beszélünk, hogy az egyik elérhető több millió magyar felhasználónak, a másik meg 0-nak. Szóval igen, korlátozott, de minden az, csak a mértékek a kérdések.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Janaboy
veterán
Igen, ebben igazad van, hogy azért a Garmin jobban használható.
Mondjuk fura, hogy a Revolut meg a Curve, ami kb mindenre elérhető az nem egy a Huawei payben.
Ami a használatot érinti, őszintén szólva érdeklődtem a Watch 7 topikban, hogy milyen okos funkciókat használnak, de nem igazán jött válasz.
Nekem személy szerint ami a WearOS-ből hiányozna az a Shazam meg az esim alapú rendszer, hogy megkapod az üzenetet ha távol vagy a telefontól.
A jól működő értesítés rendszer (Viber, messenger), ami sajnos WearOS-en sem megy tudtommal natívan, mivel appok konkrétan az órára nincsenek, annak hiányában meg nem voltam elhalva, hogy kezeli.
Meg ami mondjuk működik a Garminon szerencsére, nem tudom, hogy a Huawein is tudná-e, hogy használom a Calendar Snooze nevű appot, amivel lehet custom időre átteni az emlékeztetőt, azt az óráról is tudom Dismisselni vagy muteolni vagy 5 perccel eltolni.Janaboy
-
z0d1AK
nagyúr
Ezért írtam fentebb, nem értem hogy a HUAWEI miért nem csináltatta meg a Curve Pay-t az órákra is. Európa-szerte sokfelé elérhető mind a Huawei Watch felhozatal, mind a Curve, szóval jó kollab lenne.
A legtöbb embernek valójában nem "okosóra" kell, hanem az értesítései. (Tisztelet a kivételnek). Lehet, hogy hiányozna az eSIM neked egy Garminból, de ami nem hiányozna, az a töltőkábel. A Fenix 7 Pro órámat hetente töltöm, akkor is csak azért hogy a hétvégi hosszú futásokra biztosan elég legyen. (Hetente szerintem bőven 10 óra feletti GPS-es tevékenységet rögzítek.)
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Nergalos
aktív tag
Egy ilyen ronda órát fel nem vennék.
-
pècsimunkás
addikt
Ha lesz valami akció, már rendelem is a Gt5 pro bőrszíjas változatát
A Gt2 pro- m üvege alá be ette magát a napolaj, sajnos megcsunyult , és az maradna nyáron melós órának.
Vagy,ha biciklivel túrázok és kell napvédőt használnom, akkor előveszem majd a Gt2 prot.Ez a Gt5 pro is nagyon tetszik egyébként.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
wwhy
veterán
válasz pècsimunkás #14 üzenetére
A PRO-nak nincs bőrszíjas változata. Vagy a titán vagy a fekete fluoroelasztomer .
A barna bőrszíjas az a sima GT5.[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Janaboy
veterán
válasz pècsimunkás #17 üzenetére
A huawei weboldalan írják hogy zafír üveg, de ellentmondásos infók vannak.
Janaboy
-
pècsimunkás
addikt
Köszi.
A Pro változatok eddig zafír kristályból voltak. Mármint a kijelzőjük.
Csak nem lèptek vissza valami edzett üvegre.
Ha igen, akkor 4pro lesz.
Vagy majd az esetleges 6 pro, ha addig kihúzza az órám.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Parallaxis
addikt
válasz pècsimunkás #19 üzenetére
A Pro zafír, a sima edzett üveg, pont mint eddig is.
-
pècsimunkás
addikt
válasz Parallaxis #20 üzenetére
Köszönöm!
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Usgyi
aktív tag
Nekem egyáltalán nem tetszik ez a nyolcszög design.
Korábban volt huawei órám, azt nagyon szerettem, de már akkor is kompromisszumos volt. Bukod a fizetést, a Google-t és a rengeteg applikációt. Jó dolog a hosszú üzemidő, de azért nem mindenáron...Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
BusinessGuy
őstag
Samsung Watch ultrával a kezemen kérdezem hogy mi az a rengeteg applikáció...?
Gt3 Pro-ról váltottam mert Samsung teló mellé jobban megy ez az óra, de egy kezemen tudom megszámolni mennyi mindennel használok többet a Samsung okosóráján. Az óra "boltja" meg tele van totál felesleges gimmick applikációkkal. Amivel többet ad a GT3-pro-nál az a GPS sebessége és pontossága, az telefonos ébresztőt lenyomhatom az óráról, és nem csak elolvasni tudom a messenger és email üzeneteket hanem a mikrokijelzőn pötyöghetek is aminek kb értelmét nem látom mert szinte mindig itt a telefon is mellettem ugye és a franc pötyögjön törpekijelzőn. Ennyi.
Ja igen és bukom a fizetést - pont nem érdekel mert telefonnal fizetek, ettől függetlenül nagyjából EZ a legnagyobb probléma ami felróható a többi 1-3 napos üzemidővel biró okosórával szemben.Vagyis röviden és tömören, van egy adag gimmick app, lehet okosórán pötyögni válaszüzeneteket, van 1-1 funkció és nagyjából ennyi, cserébe van harmad-ötödannyi üzemidőd, gyengébb összeszerelési minőséged és mindez drágábban ha Samsung Watch ultra vs Huawei Watchokat nézzük....
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz BusinessGuy #23 üzenetére
Amúgy szörnyű hogy az összes óra ennyire kompromisszumos.
Vagy az üzemidő kevés vagy a funkciókban kell kompromisszumot kötni vagy nemtom.
Amúgy nekem még mindig fura hogy a WearOSt képtelenek voltak kevésbé energiaigényesre megoldani.
Ráadásul ahogy tudom a HarmonyOS az órán is android alapú...Janaboy
-
Deck
titán
Igen, elég fura az órás piac. Hiába a drága modellek de szar az üzemidő. (Apple, Samsung)
Régebben Honor Watch Magic 2-m volt de az órás fizetés miatt cseréltem nemrég. Végül a választás a Xiaomi Watch S3-ra esett. Ez 50k, van fizetés (xiaomi pay) és 2 hetes üzemidő. Kb csak ezért van órám. Nagyon kényelmes ez a fizetési lehetőség
(persze 1 dolog hiányzik itt is de ezzel jobban együtt tudok élni. A különböző klubkártyákat nem kezeli még.)PS5
-
Parallaxis
addikt
válasz BusinessGuy #23 üzenetére
Válaszolni most már lehet az üzenetekre, mert van billentyűzet. Fizetés a hírek szerint januártól elérhető lesz.
Ébresztőt az órán álltsd be és akkor le tudod nyomni ott.Lassan gyakorlatilag semmi értelme a WearOS-es óráknak, mert ezekkel van. atübb kompromisszum.
Amit a Huawei órák egyelőre nem tudnak, az az üzenetek szinkronizációja, vagyis, ha órán elolvastál egy üzenetet, akkor a telón is olvasottá váljon.
-
Janaboy
veterán
válasz Parallaxis #26 üzenetére
Ezt az üzenet szinkront az új HarmonyOS 5 se tudja?
Bár sanszos hogy ez ilyen google play services hozzáférés gond.
Janaboy
-
jack982
aktív tag
Minek az óra, úgyis ott van nálad a teló.
-
Deck
titán
Órát amúgy is hord az ember... És sokkal kényelmesebb fizetni vele, mint telefonnal. Igaz, hogy az is nálad van de 2 hetes az üzemideje, így ha a teló le is merül ott az óra.
+ szeretem, hogy ébreszt, ránézek látom ki hív akkor is ha a telefon pont nincs nálam, mert másik szobába vagyok, feltudom venni. Zene hangerő is lehet szabályozni, zenét léptetni stb.
Nagyon hasznos cucc
[ Szerkesztve ]
PS5
-
botyi78
csendes tag
Sziasztok!
Az órához milyen sport kiegészítőket lehet párosítani? Pulzuspánt, wattmérő stryd?
Nekem watch 3 pro van, ahhoz csak a telefon appon lehet pár pulzuspántot csatlakoztatni, de akkor is a telefonon kell indítani az aktivitást, hogy arról mérjen. Néztem az MM-ban és a kapcsolatoknál jelezte, hogy pulzuspánt csatlakoztatható az órához közvetlenül. Valaki használja így? Köszi! -
botyi78
csendes tag
A Watch 3 órán nem találtam ilyen lehetőséget (sajáton a legutolsó frissítés van), de a honlapjuk szerint a GT mindenfélével párosítható. Videót láttam már H10-el való csatlakozásról, de gondoltam hátha valaki használt már hozzá ilyeneket ténylegesen... Érdekelnének a tapasztalatok.
-
Janaboy
veterán
Tegnap MM-ban egy pár percig szórakoztam egy GT5 Pro-val.
Egyértelmű szuper minőségű az óra, a kinézete nyilván szubjektív, nekem vegyesek voltak az érzéseim.Viszont a kijelző tényleg nagyon patika, hasonló mint a Watch7 Ultraban, a rendszer is nagyon gyors és gördülékeny.
De ami engem jobban érdekelt az maga az értesítés:
Bár nem volt időm mindent is kipróbálni, a Viber üzenetek úgy jelennek meg, hogy ha egy személy ír több sort, akkor soronként külön értesítésként jeleníti meg, de amúgy jól olvashatóan. Külön lehet sorokra válaszolni. Mondjuk ez engem pont zavart, hogy minden külön sorban jelenik meg, ezután gondolom ha egy csoportban jön több különböző üzenet, ugyanaz a helyzet.
És ahogy említve volt, ha kitörlöd vagy elolvasod az üzenetet, azt a telefonra nem viszi vissza (android).Sajnos a Snooze it alkalmazásra nem lehet úgy reagálni mint a Garminra, bár gyárilag lehet az ébresztőt snoozolni meg bezárni.
Egyelőre az én igényeimnek sajnos nem felel meg az óra, pedig tényleg szuper.
Egyelőre marad a Garmin vonal.Janaboy
-
wwhy
veterán
Ha valakit érdekelne konkrétum, szívesen megnézem, megírom.
Fekete GT 5 PRO.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
veterán
-
dromer
csendes tag
Hali! Azt tudja valaki,hogy a Health alkalmazás tudja azt,hogy kerékpározás esetén pl. piros lámpánál,ha megallsz szünetelteti az edzést és ha elindulsz, akkor újból elindítja automatikusan?
-
Sinistral
csendes tag
Én 21én vettem meg a mamutban lévö mediamarktban. A fülest kérni kellett külön, ha nem szólok nem kapok hozzá... Nekem nagyon bejött, csak ezeket a medalokat lehetne letiltani az appban.
"Aki átlépte már, csak az tudja hol a határ"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple notebookok
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Láncfűrész topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nyomtató topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- További aktív témák...
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Ultra 49MM újszerű állapotban, AppleCare+ 2025.07.26
- Apple Watch S4 Stainless Steel 44mm (Cellular) 92% akku!
- Apple Watch 8 44mm Red Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3795
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest