Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37151) danielsz válasza LanyUs (#37150) üzenetére


danielsz
tag

Szerintem alapból nem gond több verseny egy évben, ha jól beosztod. Én kicsit hülyén csinálom, a vasánapi 25 km-es után most vasárnap megint verseny. 13 km-re neveztem be, de lehet, hogy jobban járnék egy félmaratonnal, az kevésbé csábít, hogy túltoljam a tempót :D
A 7 perces km-ek nyilván fejlesztik az állóképességet, az 5 perc/km-es FM onnan picit erősnek tűnik, de gondolom mész előtte tempósakat is.

(#37152) freelanced


freelanced
addikt

Köszönöm mindenkinek!

A futópad km/h-ban jelzi a sebességet?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#37153) tomcica válasza freelanced (#37152) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A komolyabb padoknal minden verziot beallithatsz (mph illetve min/merfold,kmh illetve min/km).
A heti futasod felenel tobb ne legyen padon,kiveve ha valami extra gond miatt nem tudsz kint edzeni

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#37154) borix válasza freelanced (#37152) üzenetére


borix
őstag

Hogy miben jelzi az még a kisebb dolog mert átszámítja az ember de,hogy be van e kalibrálva pontosan az adott futópad,valós e a tempó és ha nem mennyit téved az meg más dolog.

(#37155) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Srácok, futás közben mennyire egészséges néha egy rövidet nyújtani? Azt vettem észre, hogy ha elkezd fájni a térdem, egy picit nyújtok és pápá fájdalom, azonnal megszűnik.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37156) norby_42 válasza jjeahh (#37155) üzenetére


norby_42
aktív tag

Szerintem nem gond, én mindig szoktam piros lámpánál

Eat pasta, run fasta

(#37157) borix válasza jjeahh (#37155) üzenetére


borix
őstag

Nem jó jel.Általában mennyi futás után kezd fájni?Milyen területen futsz többségben aszfalt?Túlsúly van?,Cipő rendben van lábállásnak megfelelő,nem csere érett?

(#37158) jjeahh válasza norby_42 (#37156) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kösz! :R

borix: 4-5 km után, ha aszfalton futok, terepen eddig nem volt gond. 168cm/65kg vagyok, a cipőm olyan amilyen, egyelőre gondoltam abban futok amim van, mert sajnálok egy drága cipőbe beruházni addig, amíg nem derül ki, hogy a futást megszeretem-e vagy sem. Amúgy egy s-karp daily rs-t nyúzok. Térdproblémáim tavaly voltak, de amióta glükozamin-kondroitin-t szedek, azóta nincs gond vele, csak újabban a futás miatt kezdett fájni.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37159) freelanced válasza borix (#37154) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm az infót. Csak furcsa volt mert olyan 6-7 km/h sebességet írtak átlagosan a neten kezdésképp, de azon nem tudtam futni.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#37160) oxox válasza freelanced (#37159) üzenetére


oxox
addikt

Nekem az óra mozgás alapján kalibrál padon is...többségében 10mp -en belül (/km) van az eltérés amit az óra, és amit a pad mutat (ide-oda). Hasonló távokat futok padon is, de azért azt érzem, hogy a pad egy másik sport...olyan mint a pool, meg a snooker...hasonló a terep, a golyók, a cél, de mégis más. Mindkettő javitja az állóképességet (persze ha nem 28perc/km-en slattyog rajta az ember).

Múltkor bejött egy csaj (formás kis lányka) az előttem lévő gépre, no gondoltam lesz motiváció...rááll, be se kapcsolja, csak fényképezi magát a tükörben mintha edzene...kicsit nyomkodja a telefont, majd otthagyja. Hát mondom plázacica.
5perc múlva visszajön (én már olyan 35-40perce izzadom össze a gépet), gondolom csak fog edzeni...kb 2percig sétált rajta, majd elfáradt.

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#37161) 6030D válasza jjeahh (#37155) üzenetére


6030D
Ármester

Felétek a rövidet inkább isszák futás közben, nem nyújtják, nem? ;]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#37162) borix válasza jjeahh (#37158) üzenetére


borix
őstag

Most,hogy jön a jó idő egy szellősebb cipő kelleni fog.
Normálisabb futó cipőbe be kellesz ruháznod,aszfalton nyomod akkor minél hamarabb előtte egy lábállás diagnosztikai vizsgálatot szoktak nézetni.

(#37163) jjeahh válasza borix (#37162) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nálunk az idő picit más mint felétek, itt még vastag hó van, tegnap reggel -15 fok volt a városban :D . De ilyen szempontból jó ez így, mert amire kitavaszodik, arra eldől, hogy megy-e nekem ez a futás dolog vagy sem, a térdem egyáltalán engedi-e és így van még időm a cipővásárt is halasztgatni.

6030D: Aha :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37164) borix válasza freelanced (#37159) üzenetére


borix
őstag

Itt át tudod számolni.[link]
Egy mellkasöv pulzus alapú edzéshez nem ártana azzal többre mennél mint tempó edzésekkel eleinte.

(#37165) freelanced válasza borix (#37164) üzenetére


freelanced
addikt

Gondolkodtam rajta, meg az órán is.

Bár úgy voltam vele hogy az elején mindegy, úgy is kell pár hét mire hozzászokom a futáshoz.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#37166) parandroid válasza borix (#37164) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Futópadon én fejben szoktam ezeket oda-vissza számolgatni, meg mindenféle egzotikus mértékegységekre is. Meg persze arányok, részidők, százalékok, kivetíteni a pillanatnyi tempót, addigi átlagot teljes versenytávokra... Úgyis az életét elunja az ember, legalább az agyam is dolgozott.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#37167) borix válasza freelanced (#37165) üzenetére


borix
őstag

Kezdésnek a a beszédteszt is megteszi.
Nem fog így menni a futás valószínű ezért több lesz a gyaloglás eleinte hónapok.
Gondolom láttál már futókat,hogy egymás mellett futnak beszélgetnek nevetgélnek.

peterkeT
Van gyakorlatod nem ma kezdted,kezdőknek a futás sem megy még igazán nem,hogy az edzéselméletek megvitatása magukba 20-30km hosszú lassú futások alatt.

(#37168) jjeahh válasza borix (#37167) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"Nem fog így menni a futás valószínű ezért több lesz a gyaloglás eleinte hónapok."

Olyan is van, akinek nem megy 140-150bpm alatt a futás? Gondoltam a futásban az én szintem kb az alja, de nekem simán megy a kocogás alacsony pulzuson, csak mondjuk 10km távon ne legyen 100m-nél több szintemelkedés :DDD . Igaz brutál lassan alapozok, lehet nálatok a 8:27/km már nem is számít futásnak :D . De na, valahol el kell kezdeni és ezek szerint örvendhetek, ha egyáltalán tudok kocogni aerob zónában.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37169) parandroid válasza jjeahh (#37168) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Hogyne lenne olyan, aki nem tud alacsony pulzuson sem futni. Nagy részünk így kezdte. Bencze írta korábban, hogy couch to 5k programmal kezdte, nekem programom sem volt, tök intuitívan haltam meg pár perc futás után, hogy aztán pár perc erőgyűjtés után megint képes legyek pár percet kocogni. Amikor már a 15 percből 10-et egyben le tudtam futni, marha büszke voltam magamra, aztán jött 5 perc séta, és a következő negyed óra már csak 9-6 perc bontásban ment, aztán már olyanban sem, de legalább talpon voltam egy órát. Pulzusmérőm akkoriban nem volt, de az alapján, hogy alig kaptam levegőt, most nár van elképzelésem, hogy nézhetett ki a görbe... :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#37170) danielsz válasza jjeahh (#37168) üzenetére


danielsz
tag

Én kb. mindig 140-es pulzus felett futok, 6 perces km-eknél már 140 fölé megy a pulzusom, de az nekem lassú. 150-160-as pulzus között még simán dumálok. Szerintem ne vedd szigorúan ezt a 140-es korlátot, olyan tempóban menj, ami jól esik, tehát még nem fáradsz rohamosan, és ahogy már írták, aminél még beszélgetni tudnál.

(#37171) inf3rno válasza LanyUs (#37150) üzenetére


inf3rno
nagyúr

1-2 havonta lehet félmaratont futni, ha nem sajnálod a nevezési díjat. Nem is a PB a fő szempont, hanem a verseny hangulata, az a kis extra, amit ad, hogy sokan együtt futtok. A PB vagy a dobogó csak a hab a tortán, ha összejön.

Persze, nagyon sokáig el lehet jutni aerob edzésekkel is. Még t1 csinálta itt, illetve gombi? is, de már nem nagyon járnak fórumra mostanában. Ők simán lenyomtak itteni versenyen, pedig tényleg csak aerobokat futottak. Legalábbis azt mondták. Én szeretem, ha fáj egy kicsit közben, meg másnap is a lábam, van egy minimál izomláz vagy csak kellemetlen érzés. Ettől érzem, hogy rendesen megküldtem, és jó volt az edzés. Ez normál esetben nem lenne gond, most viszont elég kontraproduktív, és jobb inkább csak lazát tolni, amíg úgymond felépülök. Nem nevezném sérülésnek, ami van. Egyszerűen csak szarok az ízületeim már lassan 2 évtizede, aztán ha sokáig nem mozgok (most majdnem fél évet hagytam ki), akkor úgy tűnik még kevésbé bírják, ha terhelést kapnak. Úgyhogy óvatosabban kell most velük bánnom, mint úgy általában. Megpróbálom holnaptól heti 3x 30-90 perc laza tekeréssel és 2x 5-10k kocogással max 160-as pulzussal, aztán meglátjuk hova jutok. H-SZ-P jó tekerésre, K-CS jó kocogásra 5:30-6:30 között, a hétvégén meg sétálni, túrázni, kertészkedni, ilyesmiket szoktam. Jó lenne nyárra eljutni odáig, hogy már tudok félmaratont futni újra. Nekem még az is elég lenne, ha csak ilyen 6:00-ás tempóban, csak végig tudjam tolni, és utána se kelljen kihagyni egy hetet sérülés miatt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#37172) inf3rno válasza jjeahh (#37155) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát úgy kéne működnie, hogy kocogsz egy kicsit, aztán egy kis dinamikus nyújtás, aztán utána jön a rendes edzés, aztán levezetés, és statikus nyújtás. Én a vádlimra szoktam dinamikusan rányújtani, akkor nem szokott fájni közben a sarkam. Valamikor megállok félúton is, aztán akkor újra rányújtok egy kicsit.

Buliban hasznos! =]

(#37173) inf3rno válasza jjeahh (#37158) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Figyeld, hogy változik e. Ha lassan rosszabbodik, recseg, egyre többet kell rányújtani, hogy elmúljon a fájdalom, stb. akkor abból sérülés is lehet idővel.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#37174) jjeahh válasza danielsz (#37170) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, hát 15%+ emelkedőkön amúgy sem tudom tartani a 140-et, olyankor felmegy 160 fölé is. 150 fölött a duma nekem még megy, de már a szájamon is lihegek, nem tudom az orromon venni a levegőt, mivel egyedül magamban nem kezdek dumálni, ezért ehhez szoktam tartani magam :DDD

inf3rno: egyelőre szerencsére nem recseg, remélem nem lesz eből baj. Ennek a dinamikus statikus nyújtásnak utánna kell nézzek, mert nem tudom mik azok :D. Én bemelegítek, elkezdek 140-es pulzuson kocogni és azt végig tartom, majd a végén nyújtás. Nagyon az elején tartok még és egyelőre nincs is más célom, csak az állóképesség növelés.

peterkeT: Akkor megnyugtattál, lehetnék rosszabb formában is :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37175) Alg


Alg
veterán

Én beszédteszt helyett a levegővételt nézem: 160as pulzusig megy kb. a 3lépés be 2 lépés ki - ez még kb. az aerob teteje, 150 alatt nagyon ritkán futok, 140 alatt sosem.

Persze ott az öv meg az óra is, de egyre kevesebbszer nézek rá, inkább csak amolyan extra mankó hogy biztos ne toljam túl és inkább a tempót lassítsam ha kezd felfelé kúszni a pulzus.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#37176) bandus


bandus
veterán

ma mindenki a szigeten tolta sracok? :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#37177) seadrone válasza bandus (#37176) üzenetére


seadrone
őstag

heló!

én sajnos itthon betegen :(

lassan egy hét esett már ki a 12 hetes maratoni felkészülésből, dehát ettől szép :)

viszont!

34 euróért rendeltem a családba egy odyssec react cipőt, aminek nagyon örülök :)

(#37178) gagyilovag


gagyilovag
aktív tag

Most futottam 10.5km 6:12 tempóban(9.7km/h).160-164 környéki pulzuson
Alakul a sebesség.
Hazaértem és összehasonlítottam a pulzusmérő pántot a vérnyomásmérő értékével,és 4pbm-el többet mér a pánt magasabb pulzuson is.
Szerintem pontosnak mondható.

(#37179) LanyUs válasza inf3rno (#37171) üzenetére


LanyUs
senior tag

Akkor mozogsz rendesen! Aktív életforma. Csak így tovább! :C Én jelenleg tudományos kutatásban veszek részt. Agykontroll és a diéta kapcsolata. Értem itt ezalatt, hogy eldöntöttem, hogy ledobok 5 kg-ot, tehát fejben eldőlt. Közben eltávolodtam az ajánlott 200g fehérje + 300g szénhidrát + 100g zsír étrendtől és nyomom a szokásos 4-5000 kalóriás napokat. A kutatásom 2 éve tart :D Ma futás után az energiakapun 6 db ízletes vaníliás karika haladt át a selymesen roppanós tésztájával, ízfokozójával, E xxx tartalmával és kellemes csoki bevonatával együtt :)) :)) Még nem gyűjtöttem elég tapasztalatot, hogy tényállásként közöljem, de valószínű, hogy kisebb az "eldöntött" kg csökkenés, mint a valóság. :Y :DDD :N Elnézést, de nem tudtam kihagyni ezt a szösszenetet :)

[ Szerkesztve ]

(#37180) #78687232 válasza gagyilovag (#37178) üzenetére


#78687232
törölt tag

Jó kis eredmény, valahol egy szinten mozoghatunk.
26-kán toltam 10,13 km-t 6:01p mellett 157-es átlagpulzussal. Pénteken megyek 7 km-re, nagyjából 160-165-ös pulzus közötti érték a terv. Hátha becsúszik 6 alá.

(#37181) jjeahh válasza LanyUs (#37179) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Jó neked, én a ló túloldalán vagyok, ha picit nem figyelek oda és egy ujjnyival kevesebb szénhidrátot nyomok be, csak úgy fénysebességgel elillannak rólam az 5-6 kilók, szal nagyon kell vigyázzak :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37182) LanyUs válasza jjeahh (#37181) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én a tömegelést mindig jobban bírtam kondi idején is, mint a diétát :D Valójában egyikünknek sem jó :D Sík terepen annyira nem hisztizek a 106 kg miatt. Viszont a dombok előtt szívesen lepakolnám a felesleget :) Lefelé ha megemberelem magam, akkor akár 04:20 körül is lepattogok apró léptekkel, viszont a következő emelkedőnél kemény percek elé nézek ismét. Manapság nem jellemző már annyira rám a mazo edzés. Neked csak hajrá!!!! :))

(#37183) Vertigo18 válasza LanyUs (#37182) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mosolyogva olvasgatom folyamatos őszinte megnyilvánulásaidat! :D :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#37184) norby_42 válasza LanyUs (#37179) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ez jó 😁👍
Szerintem jelentkezem kontrollcsoportnak. Én nem akarok fogyni, de szeretek enni!

Eat pasta, run fasta

(#37185) inf3rno válasza LanyUs (#37179) üzenetére


inf3rno
nagyúr

:DD

Buliban hasznos! =]

(#37186) mukibuci


mukibuci
MODERÁTOR

Én ma nyomtam egy majdnem behányós 5k-t, 24:30. Kicsit rosszabb az tavalyi PBnél, de végülis a januárt kompletten ellógtam

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#37187) Something_


Something_
őstag

Sziasztok!

Sosem szerettem futni, de kb 2 hete kiotlottem, hogy elkezdem.
Masfel hete, egy szep vasarnap este hat megindultam.
Beoltozes, bemelegites itthon, meizu ep52 fulbe, okosora fel, zene indit, samsung health indit.
180 centi vagyok, 107.6 kg-val indultam utnak masfel hete, most 101.9 vagyok.
Viszont amiert irtam, az az, hogy szombaton napkozben mar ereztem, hogy fajdogal egy kicsit a terdem, de este elmentem futni.
Azota jobban faj, igy pihentettem majdnem 4 napot, viszont nem igazan lett jobb, de ma este is utnak indultam, viszont nagyon minimalisan tudtam kocogni, nagyreszt seta volt.

Mi lehet a gond? Begyulladt a terdem? Nem birja ezt a terhelest es a nagy sulyomat? Az elmult evekben sajnos igen keveset mozogtam, nem szakitottam ra idot, holott jopar evig rendszeresen sportoltam, igaz ez kb 8 eve volt.

Pihentessem, egyaltalan ne fussak mig helyre nem jon? Ha mar nem faj, akkor sokkal jobban melegitsek be? Terdszorito?

Tanacstalan vagyok, megtetszett ez a sport, mar csak azert is, mert hamar le tudom zavarni (nem kell elmenni edzoterembe, kimegyek az ajton es kesz), este tudok ra idot szakitani (nem kell koran kelnem, illetve nem kell munka utan a gyerektol elvennem idot, este 10kor le tudom zavarni) es rendkivul jol kikapcsolja az agyam.

Par kep az eddigi futasokrol, mint latjatok nem toltam tul, probaltam fokozatosan csinalni.

[ Szerkesztve ]

(#37188) Danika256 válasza Something_ (#37187) üzenetére


Danika256
aktív tag

Hali!

Több oka is lehet. Lehet hirtelen sok volt a térdednek a terhelés, nem tudta megszokni. Az elején nekem is volt vele gondom, de ahogy megerősödött az izomzat, ezzel már nem jött elő semmilyen baj..
Azt is meg kéne nézned, hogy biztosan megfelelő futócipőben futsz e, ha pronáló a lábad és lúdtalpas vagy, felejtsd el a mezei neutrális futócipőket! Sőt, akkor csináltass betétet is! Különben nagy problémák jöhetnek elő!
Ha fájdogál a térded inkább lassanként próbáld terhelni és edzésekhez használj térdszorítót és nyújts mindig utána eleget! Én több mint fél évig hordtam!
Meglátod jó lesz majd, a térdszorító ideiglenesen segíteni fog! A kajára meg figyelj és akkor hamar lejjebb fog menni a súlyod! Jó lenne ha megcéloznál legalább egy 85-90kg-ot, az is nagy segítség lenne az ízületeknek!
Remélem tudtam segíteni!
HAJRÁ!

(#37189) #78687232 válasza Something_ (#37187) üzenetére


#78687232
törölt tag

181 vagyok, kb 98 kilóval ami messze nem ideális futáshoz. Két éve voltam 85 kg körül is átlagban és tudom mekkora a különbség. Valószínűleg túl nagy súlyt viszel, a helyedben beiktatnék hosszú sétákat. Kevésbé megterhelő, mellette pedig heti 1-2x ebből a futásból.

(#37190) oxox válasza Something_ (#37187) üzenetére


oxox
addikt

welcome on board.
én ugyan nem vagyok szaki, de elég hasonló cipőben jártam
tavaly aug 11-el kezdtem futni, mert sep1-el volt egy verseny ahova a cégünk benevezett ...runway run. (gyerekkoromba szerettem futni, ment is, de atlétikán kiirtották belőlem ezt a féle érzést), viszont 102-103kg voltam a 176-177cm-em mellé, nem akartam utolsóként beslattyogni. Nekiláttam (nekem a motivációt egy sportóra jelentette, látom, hogy ment merre, milyen idővel, pulzussal, hogyan fejlődök stb...anélkül már abbahagytam volna)
Visszatérve, nike futó/szabadidő cipőben futottam, és éreztem a térdem kb a harmadik után...arra gondoltam mint Te most, biztos a súly, gyulladás, stb...nagy szerencsémre a cipőm talpa hamar levált, és beruháztam egy új cipőre, azóta a térdfájás eltünt. Első cipőnek mindenképpen olyan boltba menj, ami ezzel foglalkozik (tehát nem hervis-be pl), ha tudsz akkor olyat javaslok ahol bemérik. Ha úgy érzed pihentetned kell, pihentesd, megvárnak a kilóméterek.

A távjaim hasonlók voltak...aug-ot kb 40km-el zártam...februárt 120km-el (10km-t emelek minden hónapban, igy nem szakadok meg, de nem is topogok egy helyben)...90kg vagyok most (ez kb beállt négy hónap után), azóta kicsit átrendeződtek rajtam az izmok Vs zsir...vagy legalábbis (mások szerint is) úgy látom, ill. ami nem hazudik, hogy lötyögnek a nadrágok, és az ingjeim is elég furák hastájon. Eleinte mindig annyit mentem amennyi "jól esett"...egy méter sem esik jól, de addig futottam amig fejben elég nem volt. Ha élvezed az nagy előny, engem a statisztika mozgat kb...menne már a félmaraton is, de nem erőltetem (tegnap reggel befutottam 5,5km, meló után haza 6,5km)

Az emlitett versenyen valami 25:50 alatt ment az 5km...múlt héten ez városban már 21:30-körül ment (a reptér kifutó pályyán,ill. sik terepen valószinü lényegesen jobb lenne...meg vinne a tömeg is), 10km 45perc alatt....de az idő csak magadnak legyen ellenfél, ha 6perc alatt megy az sem rossz, ha 4perc alatt az a level2 :)

jahh bemelegités+nyújtás fontos...állitólag :) , és sosem szoktam nyújtani ami hiba (régen a bemelegitést is elkummantottam, most tessék-lássék csinálom...). Amúgy is olyan merevek az izzületem, hogy nekem már mindegy, meghát láttál oroszlánt nyújtani vadászat után? :DDD

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#37191) Something_ válasza Danika256 (#37188) üzenetére


Something_
őstag

Szia!
Koszi a valaszt!
En is ugy gondolom, hogy a suly miatt lehetseges ez, sok neki ez a terheles, fel kell erosodnie.
Nike Dart 10 Reslon edzocipom volt itthon, abban futottam, ma vettem egy Nike Air Zoom Pegasus 35ot, neutralis a labam.
Multivitamint, c vitamint es kalciumot szedek, holnap veszek valami porcerositot, joint x-et neztem ki, szerintem segiteni fog, illetve veszek terdvedot. Van valami ajanlott tipus?

94 kg a celom jelenleg, regen ez volt a jo formam, habar akkor 140el szeriaztam fekve :-)

(#37192) freelanced


freelanced
addikt

A pulzus része nem mérvadó...

Ez milyennek számít?

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#37193) #78687232 válasza freelanced (#37192) üzenetére


#78687232
törölt tag

A pulzust nem tudtad rendesen mérni? Ha mégis, simán lehetne még a tempón emelni, átlagban 140-150 között szoktam döcögni.

(#37194) HarleyCustom válasza Something_ (#37187) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Szia
Nagyon fontos a jó cipő használata.Ahogy előttem is írták,esetleg egy futó boltba menj el és segítenek a kiválasztásban.
Aztán a szokatlan mozgás,súly,terhelés a térdednek,meg mindenednek...ezek mind-mind összeadódnak és okozhatnak problémát. Esetleg megpróbálhatnád a H.I.T. edzést addig,amíg egy kis súly felesleg leugrik.Nem kell futni,nem terheli az izületeket,viszont emeli a pulzust,kicsit kiváltva a futást.A YouTube-on rengeteg videót találsz róla,köztük magyart is.Edzők elmagyarázzák mit hogyan és meddig érdemes csinálni.Emellett gyors sétát is javaslok,meg persze a megfelelő változatos táplálkozás,sok zöldséggel.Aztán utána már egy “normális”cipővel és kevesebb testsúllyal szerintem könnyebb lenne futnod.
(Én is így kezdtem anno,túlsúllyal.Leadtam jópár kilót és most már az erő,állóképesség is rendelkezésre áll.Nem vagyok versenyző,de nem is akarok az lenni,hanem csak egészségesebben élni.:) )

[ Szerkesztve ]

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#37195) gagyilovag válasza #78687232 (#37180) üzenetére


gagyilovag
aktív tag

Akkor majd konzultálunk :)
El kellene érni a tavalyi 10.5-11km/h átlagot,de ere még várni kell.
Az a sebesség nekem már nagyon megfelel.Kicsi is vagyok,nem lépek nagyokat(170cm) :DDD

(#37196) tomcica válasza freelanced (#37192) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Meg egy kicsi es jo lesz egy extra laza bemelegitonek :P
Epitokockanak jo,szepen majd noveled a tavot,ahogy engedi es turelmesen alapozol.Aztan ahogy javul az altalanos kondi,majd ugyanezen az erofeszitesen magatol elkezd gyorsulni minden.Fuss kint is,mert a futopadon a hatso lab ahogy dobbant (vadli,labfej,boka) nem kap akkora terhelest,mint kint.Cserebe,ha nincs hutes akkor egy jo fel ora utan mar kemenyebben dolgozik a keringes.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#37197) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Mai futás hugival:

Kissé gyenge lett még alapozónak is, mert a hugi nagyon kiment formából, de azért jó volt kimozdulni... mint mindíg. És a gyanúm beigazolódott, a térdem csak aszfalton fáj, most terepen egyáltalán nem volt gond, a végén viszont volt egy pici aszfaltos rész amit nem tudtunk elkerülni, alig 1km után már kezdtem érezni a térdemet. Mondjuk ezzel semmi gondom nincs, mert amúgy is természetb*zi vagyok :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37198) freelanced válasza #78687232 (#37193) üzenetére


freelanced
addikt

Sajnos nem volt mivel. Mármint a paddal mértem néha, de őszintén szerintem senki nem tud úgy futni ha közben fogja a kapaszkodót amin a mérő van, egyszerűen borzasztó :K

Majd beruházok valamikor egy Forerunner 235-re vagy valami, nagyon gagyit se szeretnék amit aztán kinövök hamar.

Általában akkor mértem le mikor gyalogoltam, meg mikor futottam, az egyik olyan 130 körül volt a másik 150-165 között váltakozott, nagyon felé nem ment.

tomcica

Igazából úgy vagyok vele, hogy lassan egy éve semmi mozgást nem csináltam - persze ha tehetem inkább gyalog megyek, de az elhanyagolható mozgás - így nem akartam, hogy túlterheljem az ízületeket, vagy meghúzzak valamit. Mindenesetre állítottam 1% incline-t elvileg az valamennyit javít a futópados futáson.

Jelenleg a következőek alapján csináltam:

10 perc bemelegítő séta
2 perc futás
3 perc séta
3 perc futás
3 perc séta
4 perc futás
3 perc séta
___________ ( eddig kellett volna a terv alapján)
12 perc futás
7 perc levezető séta

Igazából úgy éreztem bírom még és jól esett a plusz futás. Viszont azért elég sokat sétáltam a futások között, szóval ez árnyalja az eredményeket. Annyira nem sietek sehova, jobb a fokozatosság.

De köszönöm a tippet, mindenképp fogok kint is futni.

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#37199) werszomjas válasza jjeahh (#37197) üzenetére


werszomjas
őstag

Esetleg próbálj meg a térdedre valamilyen bemelegítő krémet.

Nekem is volt egy időszak, hogy futás közben elkezdett fájni a térdem én a Dr. Kelen Start-ot használtam olyankor, és nekem segített.

üdv

(#37200) jjeahh válasza werszomjas (#37199) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Chilis lóbalzsammal kenem már én is :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.