Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz tepenzed #67624 üzenetére
Önmagában a FŰben, FÖLDön futás nem mond semmit.
Ahol én lakok, mindent is letaposnak a nagy mezőgazdasági gépek. Így még rosszabb mint az aszfalt, kivéve ha frissen van tárcsázva a föld.
Egy erdőben, főleg keskeny ösvényen megint más, azokon nem járnak 10+ tonnás gépekkel. Magában az erdőben meg a sok lehulló falevél miatt valóban lágyabb a futó talpa alatta a talaj. Egy jó sportpálya, futópálya és azt körülvevő "zöld terület" szintén más tészta, ott is max fűnyírótraktor jár általában. Ami tömörítené a talajt...
Egy jó cipő valóban aranyat ér, kell a vastagabb puhább hab a talp alá.
Egy Hoka nekem pl instabil, általában 35mm+ talp vastagságúak. Persze ha nem kell sűrűn kanyarodni akkor oké.
Jó lenne tudni nagyjából hány kiló vagy, az alapján könnyebb ajánlani. Illetve általában mennyiket futsz és milyen tempóval.A New Balance FuelCell Rebel v2 például pihepuha cipellő, igaz hozzáteszem 400 kilométernél már közel sem csillapít úgy mint újkorában. Pedig én sem vagyok csak ~70 kiló, de már érzem hogy nem az igazi. Újkorában mintha felhőn lépkednék olyan érzés volt....
Bár ezt nem igazán ajánlom, mert a hidegebb időben fájdalmasan hűvös lesz a lábfejnek.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #67624 üzenetére
A Hoka-ra mondta Lanyus, hogy ilyen nagyon erős csillapítású, esetleg azzal meg lehet próbálni, de nem lesz olcsó. Előbb kérd ki a véleményét! Vannak direkt terep versenyek, vannak, akik rákaptak azokra is, és sokkal jobban bejön nekik, mint az aszfaltos. Érdemes egyszer kipróbálni, és körülnézni, hogy van e ilyen sport klub a közeledben. Általában tájékozódási futással is egybekötik. Én csak egy félmaratonon voltam ilyenen, ami ki volt szalagozva az erdőben, és jóval nehezebb, mint egy aszfaltos verseny, de végülis élvezhető. Az ízületeimet sokkal jobban leterhelte, és nagyon kellett figyelni, hogy ne lépjek kátyúba.
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
-
Maximum1
őstag
válasz tepenzed #64936 üzenetére
Brooks Adrenalin GTS 21, 22-nek nekem nem tetszett a fűzése.
Asics Kayano Lite 2Ezeket nézd meg, ezekben nincs semmilyen műanyag megtámasztás, másképp oldották meg, én a kayanot vettem, de ha látok jó áron Brooksot akkor behúzom.
-
ígyvanferi
addikt
válasz tepenzed #64931 üzenetére
Egy cipő sem ér ennyit. Keresünk valami akciósat neked. Csak egy picit részletezd, mire van szükséged:
Structure-ból gondolom, hogy némi stabilitás kellene (múlt héten tizenvalamennyi ezerért volt aboutyou-n Asics GT-1000, de szerintem már elfogyott/elmúlt az akció). Mennyire vagy nehéz?Sarkazol, nem sarkazol?(Ezt írtad, látom.) Milyen távokat, milyen tempóval futsz? Egy cipőt használsz vagy rotálsz több párt, a különböző edzéstípusoknak megfelelően? Méret?[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz tepenzed #64529 üzenetére
mert annyira merev lesz a derekam,
termeszetesen ez is volt (en voltam dokinal, csinaltak mrit, mert porckorongserv gyanus volt, de csak kopasok vannak meg izomgyengeseg)
torzs, hatizmok gyengek
a jutubon talalsz jo gerinctorna gyakorlatokat, nekem azok segitettek
[link]
[link]en ezt a kettot szoktam de almassy csillanak van sok videoja, erdemes azokat probalgatni. napi 15-20 perc.
-
ígyvanferi
addikt
válasz tepenzed #51068 üzenetére
Igen, egy nagyon jó kis mindennapi futáshoz passzoló cipőnek írják mindenhol, a klasszikus stabil cipőktől eltávolodott. Aki csak azért használt stabil cipőt, mert a futóboltban a lábállásdiagnosztikán azt javasolták, neki továbbra is jó lesz, akinek komolyabb ortopéd problémája van, annak azért érdemes másik cipőt választania helyette.
Jövő héten befut a 38-as Pegasus, de csak a felsőrész esett át apróbb módosításon, a páratlan számozásúnál szoktak nagyobb változtatást eszközölni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #50895 üzenetére
Van valamennyi rizikója érrendszer szempontból, de kezdjél el zsírosabb kajákat enni. A zsírban azonos térfogatra 3x annyi energia van, mint a szénhidrátban. Mellé mindenképp érdemes olivaolajat és/vagy omega-3-at is, különben lerakódik a koleszterin az érfalra. Izomvesztésed akkor lehet, ha nem viszel be elég fehérjét és/vagy szénhidrátot.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
LanyUs
senior tag
Izomvesztés ellen bcaa, napi 10g glutamin + 2g kreatin,
ízületvédő pedig az egyik legjobb, amit találtam a
Collango Collagen Pour Homme, ami direkt sportolóknak szántak ( nekem pl. a térdem és a csípőm sem fáj, pedig 100 felett vagyok ). Én már feltöltöttem 4 hónappal...
Összetevői 1 adagban:
5000mg I-es típusú, 100% hidrolizált marha kollagén
2000mg MSM
1500mg Glükozamin szulfát (vegán)
1000mg C-vitamin, L-szkorbinsav formájában
400mg kondroitin szulfát
300mg Peptan IIm hidrolizált 2-es típusú marha kollagén
40mg b-2cool natív 2-es típusú csirke kollagén mátrix[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Nekem tavaly tavasszal volt kritikus, heti 70 km/hét körüli adagnál, 195 centivel egy rövid időre, igaz csak reggel, hosszabb, kitikkadós, éhgyomros futások után benéztem egyszer 70 alá, amennyi 11 éves koromban voltam utoljára. Azt csináltam, hogy tudatosan többet kezdtem enni ahhoz képest, mint amennyit előtte. Mindig kiadós a reggelim, nap közben is szoktam nassolni, szénhidrát mellett rengeteg satot eszek és valamennyi húst is. Ősszel 120 km feletti hetekkel is sikerült stabilan 75 kg körül tartanom, nem esett le ismét, nem futó körökben ez is anorexia kategória, de engem nem zavar, és futáshoz jó ha nem vagyok nehéz, legalább nem terhelem túl az izületeimet. Csinálok fekvőtámaszt, meg más erősítő gyakorlatokat is, felülés, guggolás, húzódzkodás, illetve gerinc gyakorlatokat, ha csak fekvőtámaszt nem csinálhatsz, attól még van amit szabad.
Pezsgőtablettából mindig a mineralosok a rosszabb ízűek, mert elég nehéz a rossz ízt aromákkal elnyomni. Én letolom a Rossman-os multivitamin + mineral pezsgőtablettát is, de az rossz ízű, a DM-es egy fokkal jobb. Ami egészen iható, az a Béres és a Plussz, előbbiben málna ízesítés van, utóbbiban valami citrusféle, előbbi sajnos csak kalciumot tartalmaz, magnéziumot nem, így ahhoz külön szedek magnézium tablettát. Bár szerintem csak magnéziumból (+ B akárhány szokott még ezekben lenni) a DM-es por a legfaszább, az jól és gyorsan szívódik fel, magashegyi túrákra szoktunk néha vinni, viszont feleségem kap a munkahelyén tablettákat, ezért azokat fogyasztom.
-
parandroid
félisten
Súlyvesztés ellen??? Kihagyok pár napot, az napi fél kg plusz, odafigyelve a kajára, gyakorlatilag koplalva. Utána meg leadni 3x annyi idő, alsó hangon.
Nagyon mások vagyunk, minden embernek teljesen máshogy működik az anyagcseréje. A te esetedben ez extrém gyors kehet, ami nagyon nem egészséges. Szerintem keress egy
gasztroentgasztoentrogsztroentroprotáplálkozási szakembert.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
sharp4
őstag
válasz tepenzed #44291 üzenetére
Nekem nem vészes a szaga, ha beleszagolok, akkor érzem, különben nem. Szellőzik megfelelően, kimosni meg ritkán mosom, ha nagyon sáros lesz, akkor is csak egy rövid kímélő, 20 fokos mosáson tiszítom.
Zokni, az legyen bármilyen, de minden alkalommal tisztát veszek fel. Így is tiszta por, kosz a lábfejem a 12 km-es futás után is zokni alatt.Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
-
Aristeus
tag
válasz tepenzed #43924 üzenetére
Elég jól mérnek - a garminokkal nem volt gondom eddig. (FR 210, Fenix2 és most egy FR 235-öt koptatok...)
Monduk a 4. kilométerben levágta a 400-ast egy kicsit, így az a kilométer óra szerint 4:43 lett, pedig valójában 4:40 alatt volt.Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #43579 üzenetére
Anyagra a poliészter, poliakril, amik segíthetnek, a pamut nem ajánlott. Valószínűleg a cipőd túl szűk, a lazábbra vétel is azért segít meg a vékonyabb zokni is, de valami szélesebb lábfejre való cipő kéne. Pl én Saucony-ban ugyanígy vagyok 10km után, a Mizuno meg 30-nál sem produkál hasonlót. Kencének a Sudocrem, amit használni szoktam mellbimbó kidörzsölődésre, de nem biztos, hogy ilyen szintű probléma esetén használ. Azért tegyél vele egy próbát, rontani biztosan nem fog rajta.
Buliban hasznos! =]
-
itouchfan
senior tag
válasz tepenzed #43238 üzenetére
Ez szerintem inkább valami izom sérülés lesz a elülső fűrészizmok, ferde hasizmok környékén. Esetleg ha valami nehezet emeltél, féloldalasan, vagy túl nyújtottad azt az oldalt, beszakadhatott az izom.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Danika256
aktív tag
válasz tepenzed #42664 üzenetére
Szerencséd volt, meg nem feszítetted túl a húrt! Nekem másfél évig tartott. Hatalmasat csalódtam az orvosokban, be kellett látnom, hogy másoknak is igaza volt és tényleg ezekhez a dolgokhoz nem értenek, mármint a tünetek kezelésén túl. csak akkor múlik el , ha az okát szüntetjük meg. Lehet apró dolgokon múlik, jó betét, megfelelő cipő, stb.
Mindenesetre aki ilyennel szenved, annak azt tanácsolhatom, hogy nem szabad feladni, sokat kell vele foglalkozni és akkor lassanként jobb lesz. A bokarögzítőt erősen ajánlom!Viszont most ezzel az ITB szindromával nem boldogulok a másik lábamon sajnos.
-
werszomjas
addikt
válasz tepenzed #42459 üzenetére
Nem tudom hol laksz, én olyan futópályát választok (Bp. pl margitsziget vagy óhegy park), ahol a pálya mellett van kondi park, ott minden körben megállok 5-10 percre lenyomni néhány mellhez húzást, majomlétra, tricepsz, pár fekvő és futás tovább.
Esetleg a konditerembe ahová jársz és van rá lehetőség nézz valami csoportos edzést (pl TRX vagy valamilyen köredzés) kigyúrt állat nem leszel tőle, de szinten tartani jó, ráadásul azt nem fogod megunni.[ Szerkesztve ]
üdv
-
Chuck Norris
senior tag
válasz tepenzed #42395 üzenetére
Ortopéd orvos megállapította amúgy nálad, hogy harántsüllyedésed van én jó lenne a betét, ha nem akkor nézesd meg magadat mindenképpen az sztk-ban mielőtt bármit is megveszel, mert különben lehet többet árt mint használ.
Nincs fokozatosság, azt használod és kész különben soha sem szokod meg. Igazából az a hatásos ha abba a cipőbe amiben napközben vagy is csináltatsz egy betétet, akkor sokkal gyorsabban megy a beleszokás. -
Chuck Norris
senior tag
válasz tepenzed #42393 üzenetére
Nálam úgy több mint két év után kezdett el szétmállni az első podiartos betét úgy, hogy terepen is mentem vele nem is keveset, kapta a vizet meg sarat rendesen. A geometriája nem állítódik el hanem a szivacs része kopik meg lyukadozik ki de ettől még simán használom most is.
Arra készüljél ha eddig csak sima betéteket használtál, hogy ezt igencsak szokni kell, elképzelhető, hogy az első hónapban véresre is töri a lábad, viszont ha sikerült ezen túl lenned akkor utána sokkal jobb lesz. -
ígyvanferi
addikt
válasz tepenzed #42352 üzenetére
Nem kell túlmisztifikálni a bokadőlést. Itt ki is fejtik, hogy mi ezekkel a 'stability' cipőkkel a helyzet mostanság. Mindenesetre, ha abból a listából választasz, nem nagyon lőhetsz mellé. Ez egy tavalyi lista, itt is van még pár ajánlat.
Egyébként ha bejött az a GT2000-as, akkor maradj annál. Esetleg próbáld ki a GT1000-est. Sportsshoeson 72 eurótól van a legújabb GT1000, többféle színben, minden méretben. GT2000 7 pedig 84 euró, még az is vállalható. -
jackbacsi87
senior tag
válasz tepenzed #41443 üzenetére
Lidliben vettem pár éve Sanitas sem 44 gépet. 10e alatt szokott lenni. Ha elfogyna a tappancs akkor meg aliexpress-ről rendelek hozzá. Nekem bejött, térdemre szoktam használni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #38624 üzenetére
Várj egy hónapot és csinálj még egy 3 hónapos kúrát, hátha. Cink, szelén, esetleg mangán még amikkel rá lehet segíteni. Torna terén a pilates nekem jobban bevált, mint a jóga, de igazából az is jó, ha csak minden reggel és/vagy nap közben 10 percig átmozgatod őket, már attól egész más szokott lenni. Ülő és/vagy mozgásszegény életmód, futószalagos munka, burkolós munkák, ilyesmik, amik ki tudnak nyírni bizonyos ízület csoportokat, meg gondolom még sok más is. Én nem feltétlen venném rossz jelnek, hogy recsegés helyett most kattogsz, lehet, hogy valamit javított az ízületeiden. Nekem újabban be szoktak gyulladni ha elég sok porcerősítőt szedek be egyszerre (napi 3 előírtnál 2-nél már érzem, hogy annyira nem okés). Lehet, hogy az is azért van, mert megpróbál visszanőni az ízület, passz.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
válasz tepenzed #37852 üzenetére
Én sokat futok aszfalton, koptattam már el GT 2000-et, most pedig egy 1000-es közelít a végéhez. Én Phoenix után mentem ingyenes vizsgálatra, mert szintén fájt a lábam. Azt mondták közel orvosi eset, nagyon befelé dől a bokám. A gt 2000 használatával ez megszűnt, azóta sincsenek hasonló problémáim. Biztos csak a cipő miatt van nálad ez a fájdalom?
-
danielsz
tag
Lehet, hogy a cipő neked nem a megfelelőbb, de valszeg nem önmagában a cipővel van baj. Érdemes lehet keresni valamilyen puhább felületet, pl. jó minőségű földutat, ott elvileg kisebb terhelés éri a lábat. Meg amit emvy mondott, a futótechnika csiszolása is javíthat a helyzeten, persze ezen csak lassan lehet változtatni, megfelelő erősítő + futóiskola stb. gyakorlatokkal. Aztán tényleg meglehet, hogy az ízületeid is gyengébbek a kelleténél, sajnos nagy eséllyel nálam is ez van. Megfelelő erősítő gyakorlatokkal elvileg el lehet érni, hogy kevésbé terheld őket futás közben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nekem eleg sok olyan cipom volt, amit mindenki javasolt, es papiron tok szuper volt, de a vadli/Achilles-fajdalmak rendszeresek voltak. Most az Altra Escalante 1.5 mellett _minden_ toredekere csokkent. Nem ertek hozza, de ugy tapasztaltam, hogy meg kell talalni azt, ami neked megfelelo. Az is lehet, hogy a tartasodon kell valtoztatni, erre peldaul eleg jo megoldas lehet az, ha vegzel mezitlabas (vagy barefoot cipos) futogyakorlatokat.
while (!sleep) sheep++;
-
Danika256
aktív tag
válasz tepenzed #37391 üzenetére
Helló!
Én május óta szenvedek, a többiek is tanúsíthatják! Volt achilles ín gyulladásom, előtte sípcsonthártya, most meg már csak ez a talpi bőnye gyulladás maradt (plantar fasciitis), ami elmondhatom Neked, az egyik lehető legrosszabb! Én május után december végéig futottam, ezzel el is intéztem magam!
Ne sajnáld a pénzt a talpbetétre, csakis ez az egy lehetőséged van, ami segíthet és ha szerencsés vagy, még időben!
Sok egyéb tanácsot is tudnék adni így utólag.. De a fő, hogy nem a gyulladást kell megszüntetni, azzal nem jutsz messzire, a kiváltó okot kell, de azt minél előbb!!
Pihentetés, max tekerés, masszírozás, hengerezés, és minél előbb SAJÁT TALPBETÉT!!
Nekem már az sem volt elég, úgyhogy bokarögzítőt kell hordanom, ami nem engedi megmozdulni a sérült részt, ezáltal már szépen gyógyulgat.. ( meg kell hagyni ezt sem az orvos javasolta, szóval rájuk nagyon nem érdemes számítani..) A gyulladás már nagyrészt le is ment, csak a sérülés maradt!
Fogadd meg a jó tanácsot, ne húzd az időt, mert akkor úgy jársz mint én és azt senkinek sem ajánlom!![ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #37391 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy a sarkazós technika nem neked való, és inkább mezítlábasra kellene váltani. Ebben a cipőben nem igazán fog menni, és egyébként is teljesen más, mint a "hagyományos" futás. A legenyhébb ízületi, stb. gyulladás is kitart 3 hónapig amúgy. Jegelni kell, gyulladáscsökkentőzni, nadálytőzni, esetleg szteroidozni, ha már más nem segít, aztán meglátod.
Na én megyek ráfutni izomlázra. Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #36805 üzenetére
Kerékméret ami számít. Amit rendeltem az 26 és 28" között tud. A legolcsóbb 40k ilyen hátsó kerekes görgőnél. Van szabad görgő az se annyira drága, de egyensúlyozni kell rajta, meg vidám ha behúzód menet közben a féket. Kiállni annyira nem tanácsos ezeknél, egyébként szerintem jobb, mint a szobabringa. Nekem legalábbis nem jó akármilyen nyereg és az SPD-t is megszoktam már. Ami talán problémás, hogy koptatja a gumit. Lehet kapni külön erre való külsőt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Danika256
aktív tag
válasz tepenzed #36713 üzenetére
Én annyit szoktam kenni, amennyit még mindenképpen felszív. De amint ez megtörtént, már megy is rá a következő réteg!
Amit linkeltél, az bőven szuper, de én ahogy írtam a legolcsóbb 100 forintos boltokban megvehető kínai szorítót használtam [link], az is megfelelt. Igaz kellett rajta picit nyújtani mindig, hogy optimális legyen!
Szóval nem kell ezt túlkomplikálni, úgy is rájössz majd, hogy mekkora szorítás a legjobb!
-
veterán
válasz tepenzed #36713 üzenetére
Gondolom a cipőd az rendben van.
Mert nekem anno az tett be.Vettem újat és mindenféle beavatkozás nélkül elmúlt. Nem kentem,nem vettem fel rögzítőt sem. Fájdalmakkal mentem futni,de az új cipőben helyre jött.Szerencsém volt az is lehet. Meg ugye nem terheltem sok kilóméterrel,viszont ugyanúgy csak aszfalton futok elejétől kezdve.[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Danika256
aktív tag
válasz tepenzed #36708 üzenetére
Én sajnos már átestem ezen is.. Tudom milyen! Jó néhány elbukott edzést éltem át miatta, a fájdalomról ne is beszéljünk..
Egy hegymászás során durrant be a térdem lefelé menet, 3 héttel az éves versenyem előtt. Az volt az első sportolós évem, úgyhogy nagyon akartam magamnak bizonyítani!2 hét alatt ki tudtam kezelni, de bele ment 2-3 nagy doboz Flexagil kenőcs!
Ami fontos, hogy térdszorítót kell viselni, itt nem a márkán meg a komplexségen van a hangsúly, egy egyszerű kínai is megfelelő, a lényeg, hogy ne legyen túl szoros, de adjon megfelelő tartást! Ha jó, akkor olyan érzés,. mintha picit ruganyosabb lenne a térdedCsak edzésnél hord, de akkor mindig, illetve ha fáj hordhatod máskor is, de ne vidd túlzásba, mert elgyengülhet a térded! Én több mint fél évig viseltem, soha többé nem jött elő ez a probléma!
Légy türelmes, kezeld nadálytő alapú krémekkel, vagy csinálj magadnak nadálytő gyökér reszelékből kencét, az brutál erős!
Hordd a térdszorítót és akkor valószínűleg az edzéssel sem kell leállnod, vagy pedig hamar folytathatod majd![ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz tepenzed #36278 üzenetére
Feleslegesek.IT szallag lesz az,amikor gyulladt(abb) akkor ne nyujtsd,csak akkor kezd a rendszerea nyujtast,amikor epp nem faj.Viszont ovatos hengerezes az mehet mindig,par perc futas elott es utan.
Erdemes meg az erositessel es a mobilitassal is foglalkozni kicsit.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bencze
senior tag
válasz tepenzed #36272 üzenetére
Nekem ott valószínűleg az IT band gyulladt be még az elején amikor futni kezdtem (guglis öndiagnózis), erőltettem gy darabig aztán egyre rosszabb lett majd kihagytam 3 hónapot miatta, azóta nem volt gond vele. Ha fáj akkor azért nem világos miért kell erőltetni, attól nem valószínű, hogy jobb lesz, hogy rosszabb, az már sokkal valószínűbb. Ha akarod ne hagyd abba de vegyél vissza erősen mennyiségben, intenzív se legyen, ha nem fáj pár hétig azt tartsd aztán megint emelj óvatosan, de ha így is fáj akkor meg pihenő.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
félisten
Nekem volt nagyon hasonlo, amikor begipszelt kezzel futottam par honapig. (Gondolom megvaltozott posztura.) Egy ido utan elmult magatol, de eroltetni nem tudtam, mert ket lepes sem sikerult megtenni, amikor elkezdett fajni. Nem tudok okosat mondani
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Valószínűleg csak alaposan le kéne nyújtani, aztán ezt minden futás után megtenni. Csodát tud művelni. Aztán persze lehet más is, de hogy ártani nem fog, az is biztos. Youtube-on keress rá, hogy nyújtás futás után (stretching after run), lesz egy csomó gyakorlat.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
borix
őstag
válasz tepenzed #35572 üzenetére
Garmin nem javít cseregarancia van.Azt jelenti 1 év jótállás után ha meghibásodna az óra fix díjas csere van kb 50-60E ráfizetve kapsz egy új órát és újra ketyeg az 1 év garancia (hivatalos viszonteladótól véve).
A bicajozz.hu oldalon most akciósan 154200Ft 3 év garit ígérnek rá ha itt veszed úgy néz ki nem hivatalos viszonteladó a szerviz nem fog foglalkozni az órával ha meghibásodna.Az üzlet,hogy fogja kezelni a gari ügyet ha baja lenne mennyire korrektek az jó kérdés. -
LanyUs
senior tag
válasz tepenzed #35487 üzenetére
Feleségemnek szoktam mondani ( Nekem Xiaomi van, neki iphone "Iphone snooker" vagy? ) Ezt nem Rád írom, Ő rá mondom. Szóval Ő is szeretne tavasszal egy Watch 4-est. Olvastam a 3-ashoz képest a fejlesztéseket és meggyőző a marketing. Még azt is el tudom képzelni, hogy a továbbfejlesztett csuklós pulzusmérés pontosabb, mint egy Garmin 235 esetében. Keskenyebb, szebb kijelző. Csajosabb, mint egy Garmin. Mi a gond az akkuval? 18 órát írnak rá elvileg. Szívelektródák funkció nincs a többiben. 32g gyorsulást is mér ha esetleg valaki gyors 100-on
Többiek: Ma teszteltem 2 fokban a Lidl-ben jelenleg kapható hosszú futó nadrágot. Furcsa elsőre, mert az alja "lengős". Megszoktam a tapadós szabást. Kellemesen párnázott a combnál, térdnél, a többi részen viszont szellős. Meglepően kényelmes ás nem volt hideg érzetem benne. A vékonyabb verzión könnyebben átfúj a hideg szél. Ennél nem. Van egy nagyon vastag verzióm is. Azt utólag már nem venném meg, mert abszolút nem szellőzik és totál izzadás a vége.
Reggeli bemelegítésem inkább 10-15 perc lassú átmozgatás bent, nem rángatom a "felkelt" izmokat és azt viszem át lassú alapozó tempóra. Remélem így oké a dolog.
-
bencze
senior tag
válasz tepenzed #35299 üzenetére
Én olyan 8-10 környékéig használok rövidet. Alatta esetleg akkor, ha valami gyorsabb melót csinálok, pl 5 fokban teljesen jó full rövidben thresholdot futni, meg résztávozni, csak bemelegítésre nem árt ha valami van az emberen és utána rögtön át tud öltözni.
Ha sima itthonról indulok és csak laza lötyögés akkor először pólóból veszek egy vékonyabb hosszút, aztán a vastagabb hosszú és hosszúnadrág olyan 5 fok fele. 0 környékén van asszem a felül vékony aláöltöző + rövid póló, esetleg a hosszú de az túl meleg.
-5 alatt már előfordul, hogy veszek sport alsót a nadrág alá, ha annál is sokkal hidegebb van, akkor egy rövidnadrág elfér még a hosszún kívül. Nagy hidegben 2 réteget hordanák alul hosszúnak de olyan még nem volt és nincs ilyenem.
Sapka, kesztyű (futós természetesen nem kötött) el szokott már férni 5 fok alatt, csősál is (biciglis, vékony) kezem / fejem fázik ha nem. Erősebb mínuszokban olyan kesztyűt hordok (decatholonos) hogy sima vékony 5 ujjú, de van egy 1 ujjas szélálló ráhúzható része amit visszatűrhetek ha nem kell, azzal jól el lehet játszani, hogy pont jó legyen. Ugyancsak polár csősál ha erős mínusz van, asszem egyszer volt rajtam.Ja, és még az tűnik fontosnak, hogy mindig nézz hőmérőt és teszteld a ruházatot de ne menj messze, hogy ha sok / kevés korábban haza tudj menni. Ha leizzadsz az nem csak kellemetlen hanem nem is vicces ha rádfagy, attól hamarabb megbetegedsz mintha kevesebbet vettél volna fel. Én pl simán a környéken körözök sokszor télen, megnyugtató, hogy hazafele tudok kanyarodni ha valami nem oké. (még sosem kellett hálistennek)
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
Egyszerűbb bent bemelegíteni és lenyújtani ha hideg van. Szerintem nem gond, ha 10 percet vezetsz nyújtás előtt. 0-10 fok közé pulóver, rövid gatya a jó, a csősál inkább 5 fok alatt kell, de én még mínuszban is bele szoktam izzadni. Anyagra jobb kerülni a pamutot, mert beszívja a vizet, aztán meg rád fagy. Ha nincs fagy, akkor is könnyebben megfázol vele. Maximum nyáron jó, ha azt akarod, hogy lássák mennyire keményen edzel és úszol az izzadtságban.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
Minél közelebb van a nullához a hőmérséklet, annál jobban jön egy hosszabb naci. Nulla fokig elég egy vékony is, én arra rá szoktam húzni egy lazább rövidnacit még, egyrészt esztétikai okokból, és a közszemérem védelme érdekében, másrészt hogy ne fagyjanak kékre a golyóim. Felülre egy aláöltöző (base layer), és arra egy hosszú felső, vagy dzseki. Nyilván felsőből érdemes több vastagságot, típust is beszerezni, 5-8 fokig elég a felső, az alatt egy jó dzseki mindent megfog, akár minuszban is. Rétegeket én nem építenék többet, inkább a szellőzéssel lehet variálni (cipzárok, fel-le hajtható ujj, gallér, ilyesmik). Érdemes egy könnyű, vékony, jól szellőző eső/széldzsekit is szerezni a melegebb, de nedves/szeles napokra. Csősál, sapka, kesztyű opcionális tartozékok. Vegyél belőlük egy olcsó, mondjuk decathlonos verziót, aztán meglátod mi az, ami praktikus.
p
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Jujj, ha tomcica ezt meghallja, neked annyi, kiröhög! 0 fok FELETT "felöltözni"??? Minek?
Általánosan elmondható szabály, hogy mindig úgy lépj ki az ajtón, hogy kilépve egy KICSIT fázz. Ha így van, akkor jól öltöztél. Ha nem fázol, túlöltöztél, ha dideregsz, akkor húzz még valamit.
Alap esetben a réteges öltözködés jó szokott lenni. Viszont itt nem sokan vannak, akik hosszú nadrágot húznak ilyen hőmérsékletnél még (nah jó, talán 3/4-eset).
Ha rám hallgatsz, azt véded, ami meg tud fázni. Csősál, meg mellkas, mert ha bekapsz valamit, akkor jó két hét kiesik az edzésből. 0 foknál rövidben sem lesz baja a térdizületeknek, azt "védeni" nagyon nem kell.
Tomcica szerintem 0-ban húzza fel először a trikót, addig félmeztelen...
... alul is...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Alg
veterán
válasz tepenzed #35078 üzenetére
Na ez tetszik, a barna szíjjal simán felvenném akár öltönyhöz is, az üzemidő is vállalható simán - ha az ára és a szoftveres oldal(app) is rendben lesz lehet lecsapok egyre - főleg hogy még barometrikus magasságmérést is tud, egyedül az ANT+ hiányzik belőle (szóval pulzusos edzésre/versenyre maradna a Fenix, de mindennapos órának/túrázni ez teljesen jó lenne)
Szerk2: Viszont sajnos nem Android OS hanem valami saját zárt rendszer, ami azt jelenti hogy valószínűleg nem mennek rajta pl. navigációs appok, ami túrázásnál mindenképpen hasznos lenne
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
dabgergo
őstag
válasz tepenzed #35038 üzenetére
Ez az óra még nem kapható, de hamarosan igen.
Nekem POlar M430 van és voltam már vele szervizben és nagyon jók a tapasztalataim, aznap cserélték amit kell, ill kis felárért amúgy is bármikor megcsinálják pár órán felül. De alapvetően jó nagyon a minőségük, tehát szó sincs arról h rendszeresen szervizbe kéne járni.
Ha kijön sztem én kipróbálom majd a Vantage M-et -
tomcica
Topikgazda
válasz tepenzed #34719 üzenetére
Szerintem akinek nem csak futasra kell az ora,annak ha belefer a keret az az Apple 4-es nagyon jo valasztas.
Zenevel egy garmin 645 is aranyarban van es akkor az meg nem is teljes okosora.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #34417 üzenetére
A zsírban oldódó vitaminoknál van jelentősége hosszú távon. Leginkább az A és E vitaminokra érdemes odafigyelni, a többi annyira nem problémás. A D úgyis lemegy télen (kivéve ha nagyon lelkiismeretes vagy, vagy rendszeresen szolizol). A B és C vízoldhatóak, üríti őket a szervezet, ha túl sok van a vérben.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #34411 üzenetére
A fehérje inkább súlyzós erőedzéshez, ilyesmihez jó, aminél komolyabban növeled az izomtömeget, és kell az aminosav, amiből felépül. A futás talán kemény résztávos edzésnél ilyesmi, de annál van izomlázad rendesen utána. Elvileg még a súlyzós edzésnél is elég 2 napon belül pótolni a fehérjét ahhoz, hogy ne kerülj komoly hátrányba, szóval az az 1-2 óra izomnövekedés szempontjából nálad biztosan nem számít. Ha neked fehérje szelet kell tízórainak, akkor azzal semmi gond, de egy szendviccsel ilyen izom táplálás szempontjából kb. ugyanott lennél. Igazi fejlődés nem ezektől van, hanem a rendszeres edzéstől.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #34371 üzenetére
Reggeli után kellene olyan 2 óra, amíg lemegy annyira, hogy nem kavarja fel a futás.. Gondolom a többiek is ezért előbb futnak, utána esznek. Tényleg nem érdemes néhány falatnál többet enni. Az iso valamivel gyorsabban felszívódik, mint a sima víz az összetétele miatt. Esetleg annyit tudnál csinálni, hogy kisebb adagokban iszod többször, de 7-10k-ra olyan sokat nem kell inni, csak ha 40 fok van...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tepenzed #34367 üzenetére
Nincs igazán jelentősége ennyi edzésnél, hogy viszel e be többlet fehérjét, kivéve persze ha a tomcica féle 100x100-at csinálod. Ha reggelizel szénhidrátot, pl gabona pehely, akkor az kitart az edzésen is. Olyan 1 órára elég szénhidrátot mindenki le tud tárolni glikogénben, ha sokat gyakorlod a félmaratoni távot, akkor egy idő után megszokja a szervezet, és 2 óra is megy szénhidrát pótlás nélkül anélkül, hogy fejreállnál.
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz tepenzed #34376 üzenetére
Lehet, hogy idővel átállna a szervezeted a későbbi reggelizésre.
Bár azt mondják a nálam okosabbak, hogy ébredés után szinte rögtön kell(ene) reggelizni. Hát passz. Az tudom, én ha korán reggelizem, egész nap zabálnék.Nem tudsz bringával járni? Én pár hónapja álltam rá, hogy melóba betekerjek és ma pl. futócipőben jöttem, hamarabb értem be, lehajítottam a cuccaim, kétbetűs kitérő, pár korty víz és már szaladtam is futni 5km, nem lett a legjobb, de fél8-kor már bámultam a monitort, 16km tekerés, 5km futás, ~800 elégetett kalória után.
Nekem viszonylag hamar megszokta a szervezetem, hogy nem otthon reggelizem, csak ha beértem (és még így is korán, 8-9 között), pedig már nem vagyok nagyon fiatal - lehet, hogy megérne egy próbát.szerk: mondjuk én úgy 545 körül imádkoztam ki magam az ágyból (és általában 530 körül szoktam kelni), ez is számíthat.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz tepenzed #34376 üzenetére
Ja,ugy mas akkor egy banannal v valami hasonloval inditanek,futas utan reggeliznek kiadosan.
Amugy ha n vagy az elozo napoktol leurulve,akkor 10km tavra tenyleg eleg par falat,az is az utazasod miatt.Akar egy kisebb szendvics is okes.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Forditva szoktam reggel csinalni -> ebredes utan mielott az agy barmit is gondolna egybol kimegyek a 10km futasra.Utana tusolok es reggelizem.A muzli mondjuk jo is,annyi h vagy magtejjel ontom fel (kokusz,mogyoro,mandula stb. ) vagy gorog joghurttal.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
Decathlonos aptonia szeletek nekem bejönnek. A müzlis is jó, de van proteines is. Vagy csinálsz magadnak egy protein shake-et. Amit én mindenképpen ajánlok közvetlenül futás után, az egy iso pezsgőtabletta sok ásványi anyaggal, mwg némi extra vitaminnal - dm-esre álltam rá újabban, az még fincsi is. Lehetőleg egy liter vízben oldva, hogy a folyadékbevitel is meglegyen.
Ja, vagyok amúgy, néha benézek, de ez a rohadt költözés kikészít. A maraton óta nem futottam egy métert se, de fáradtabb vagyok, mint közvetlenül utána. Vasárnap elvileg átcuccoljuk az utolsó pár bútort is, aztán már csak az új lakásban kell mindennek helyet találni.
Azt azért olvastam, hogy miket csináltatok, óriási gratula mindenkinek így utólag is! Sorry, hogy még a kudosok sem mennek straván, el sem indítottam egy hete az appot...
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ukrajnai háború
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest