Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, h bizonyos telefonszámok nem látszódnak, vagy nem mindig látszódik a híváselőzmények között? tel: poco x3, MIUI 14.0.5 -
farockhcm
csendes tag
Így jelenik meg mielőtt nyomtatom.
[ Szerkesztve ]
-
Nolta
csendes tag
válasz WhiteWalker #169657 üzenetére
Sima 30-as telefonszám, ami még mentve is van a telefonkönyvben.
-
veterán
válasz WhiteWalker #169661 üzenetére
Én sem. Nem lehet, hogy valami tiltott karakter van a mentett névben? Azt írja mentett 30-as szám.
-
Nolta
csendes tag
válasz WhiteWalker #169663 üzenetére
Simán 30xxxx..
-
mindenes24
junior tag
Androidos mobilt szeretnenk hasznalni "cctv" gyanant, de csak ugy, hogy vagy pl. fel percenkent csinaljon egy kepet, vagy csak mozgas eseten csinaljon par kepet.
Erre milyen app-ot javasoltok?
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
veterán
válasz Donki Hóte #169587 üzenetére
Nos, pár nappal ezelőtt kértem tanácsot arra, hogy milyen programmal lehetne luxot mérni, mely kérdésre tanácsul azt kaptam, hogy használjam a Devcheck programot, az a szenzorok ellenőrzése közben a világosság érzékelő szenzor segítségéval luxban méri a fényerősséget.
Kipróbáltam több eszközzel is a mérést, és bebizonyosodott a régi mondás igazsága, miszerint akinek órája van, az mindig tudja, hogy mennyi az idő; de akinek több órája is van, az sosem tudhatja pontosan
Három Samsung eszközzel végeztem méréseket és arra jutottam, hogy ez a módszer nem sok mindenre jó
Azt sejtettem, hogy nem lesznek pontosak és egyformák a mérések, de 100 %-os eltérésre azért nem számítottam az eszközök között, Pluszban még az is fennáll, hogy kevés fényben és sok fényben egymáshoz viszonyítva is eltérően mérnek az eszközök.
A 3 eszközt nevezzük A, B és C eszközöknek.Kevés fényben az
A eszköz 76 luxot mér
B eszköz 134 luxot mér
C eszköz 139 luxot mér.Sok fényben viszont az
A eszköz 2997 luxot mér
B eszköz 5349 luxot mér
C eszköz 3704 luxot mér.Vagyis kevés fényben a B és C eszköz mér hasonlóan, sok fényben viszont az A és C eszköz mér hasonlóan
Pusztán méréselméleti szempontból melyik eszköz méresei az elfogadhatóbbak?
A C eszköz a legjobb, mert az mindig olyasmi értéket mér, mint valamelyik másik eszköz?
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
svgyula
addikt
válasz mindenes24 #169670 üzenetére
Hááát szerintem a "d" eszköz mérése a helyes!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
mizoli
addikt
válasz Donki Hóte #169671 üzenetére
Ha valós érték kell, használj (digitális) fénymérőt.
Tudom, nem olcsó. -
vacs
veterán
Célfeladatra céleszköz (értsd: külön fénymérő eszköz lesz a barátod)!
(^)(>.<)(^)
-
veterán
válasz svgyula #169672 üzenetére
Köszi. Ez az eszköz visszavert fényt mér (mint a fényképezőgépek beépített fénymérője), vagy közvetlen beeső fényt mér?
Nekem olyan kéne, ami közvetlen megvilágítást mér, tehát beeső fényt.
OFF-ba teszem a kérdést, mert ez nem androidos programra vonatkozik.
Akkor mi értelme ennek a hókuszpókusznak a beépített világosságmérővel történő lux méréssel? Odaírják, hogy a szenzor felbontása 1 lux
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ezek az érzékelők, nem műszereknek vannak benne, hanem a relatív eltérést nézik. Azaz, hogy le van-e például takarva az érzékelő, vagy nem (ha nincs proximity szenzor, lásd Xiaomi) vagy, hogy belértben vagy kültéren vagy (nappal vagy este) az automata fényerőállítás miatt. Arra tökéletesen megfelel. Tök mindegy, hogy 8 vagy 26 lux a fényerő, ez alapján tudja például le tudja venni a kijelző fényerejét, mert sötétet érzékel. Komolyabb szenzor nem férne amúgy sem el ilyen kis helyre.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Fall-N #169676 üzenetére
Értem én, de az általad írt relatív összehasonlítás eredményét tekintve az lenne a korrekt, ha százalékban írná ki a világosság mértékét és nem keltene hamis látszatot azzal, hogy luxot ír ki, aminek abszolút semmi köze a valósághoz
-
efi99
őstag
válasz Donki Hóte #169677 üzenetére
Most akkor szenzorral akarod mérni ill mérted vagy kamerával? Utóbbi biztos, hogy elég pontatlan lesz, fényérzékelő szenzor - legalábbis normális - meg már szinte egyikben sincs, mióta fontosnak tartották fent lecsípni azt az 5 millimétert és így nincs hely neki közvetlen rálátással.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Fall-N
veterán
válasz Donki Hóte #169677 üzenetére
Most őszintén, ki nézi? Akkor néztem én is utoljára, amikor elromlott a Poco X3 Pron a közelség érzékelő. Egyébként senki sem foglalkozik vele. Ha meg fényerősség mérő a neve, akkor nyilván lux a mértékegység, nem százalék. Attól még lehet pontatlan.
-
svgyula
addikt
válasz Donki Hóte #169675 üzenetére
Szia! Rossz a kérdés! Mivel a szenzor látószögébe teljesen mindegy az, hogy szórt vagy direkt fény érkezik, a mérés a beeső fotonok mennyiségén alapul! Vagyis kint a szabadban egy szép napos időben még árnyékban is "luxosabban" tudsz olvasni mint egy "elméletileg" jól megvilágított szobában!
Azt viszont soha sehol nem lehet mérvadónak tekinteni, hogy a fényforrás hány lux-ot tud! A távolság, a bevilágított tér, a takatást előidéző tárgyak ezt a helyiségeken belül drasztikusan befolyásolják. A telefonok pedig megoldják azzal, hogy felhomályosítják a sötétebb részeket azért, hogy az is látható legyen, mint régen a hőskorban amikor alulexponáltam egy képet, hogy a sötétebb részek ne feketék legyenekHa minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
veterán
OK, köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, tehát összefoglalva a dolgot az jelenthető ki, hogy tekintve a mobiltelefonokba épített rengetegféle kommersz szenzorokat, a szenzorok különböző, de a helyhiány miatti hasonlóan béna beépítését, nem készíthető mobilokra olyan szoftver, ami akár csak hozzávetőleges pontossággal mérné a környezet fényerősségét
A sokféle különböző szenzor és a sokféle különböző látószögű bepítés miatt egy szoftver még utólagos kalibrálással sem pontosítható, mert legfeljebb azon a 2-4 ponton fog helyesen mérni, ahol a kalibrálás történt
(A téma szempontjából már teljesen off, de közben végeztem olyan méréseket is, ahol nem fehér fényt, hanem különböző kék-zöld-piros-sárga LED sugárzók fényének erősségét mértem, a korábban tapasztalt kétszeres eltérés pl. a kék szín mérésekor tízszeres (!!!) különbségre ugrott fel, szóval a mobilokba épített párcentes világosság mérők spektrális érzékenysége még az abszolút érzékenységük pontatlanságát is is messze meghaladóan vacak )
-
Cs1csó
félisten
válasz Donki Hóte #169681 üzenetére
Egy okostelefon NEM műszer. Ezzel mindent - is - elmondtam. Még "zajmérőt" is lehet telepíteni rá de attól még nem lesz hatóságilag bevizsgált elfogadott az a mérés amit mutat.
-
svgyula
addikt
válasz Cs1csó #169682 üzenetére
Hát úgy ahogy írod! De ez jó pár elmebeteg embert nem gátol meg pl. abban, hogy HIFI(elmélet) hangrendszereket működés közben mobil telefonnal rögzítsen! Ezzel nem is lenne gond ha magának csinálná! De felrakja a Youtube-ra és még kommentel is a különbségekről Persze akit érdekel és meg is hallgatná az csak egy sokol rádió a biliben hangzást hall!
Mert ugye a mobiltelefon az mindenre is jó..........Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Kollégámnak van egy Samsung telefonja, OneDrive-ot használ.
Kérdése, hogy van-e olyan zene lejátszó, mely onnan tudja a zenéit játszani. Korlátlan mobilnet van neki.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Illusion1010
senior tag
Sziasztok!
Olyan alkalmazás keresek ami x perc múlva visszakapcsolja a rezgő módot normálra. Régen a Shuss! volt ilyen, de már nem találom. (Android 14, Samsung One UI 6)
Köszönöm
-
törölt tag
válasz Illusion1010 #169686 üzenetére
Valamilyen rutin lehet erre megoldás.
-
őstag
válasz Illusion1010 #169686 üzenetére
Szia!
Automatizálók pld: Macrodroid, Tasker vagy valamilyen Profilkezelő.Üdv: Mcrazy
-
alratar
addikt
A Gboard gombjainak lenyomási hangereje mitől függ?
Próbáltam a billentyűzet beállításai között állítani, de nem változott.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
WhiteWalker
nagyúr
Jól látom hogy a Play áruházban nyoma sincs egy app "kedvenc" jelölésnek?
-
ggeleven
őstag
válasz WhiteWalker #169690 üzenetére
Bizony jól (vagy én is vak vagyok).
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
törölt tag
válasz WhiteWalker #169690 üzenetére
Az mi?
-
törölt tag
válasz WhiteWalker #169694 üzenetére
De mi célt szolgál a kedvencezés?
-
ggeleven
őstag
válasz #64638144 #169695 üzenetére
Max arra jó lenne, hogy tudsz csinálni egy 10-30-40es listát a legfontosabb appokból. Annak jól jöhet, aki ugrál telók és rendszerek között és nem a korábban letöltött appok közül akarja vadászni őket. Tudom, persze rá lehet keresni kézzel is és vannak költözető módszerek is. Vagy mondjuk akkor is, ha olvasok itt egy appról, de most éppen nem kell és nem akarom telepíteni, hanem csak el szeretném magamnak menteni későbbre.
Szerintem is hasznos lenne ez a funkció.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest