Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74990) fateless válasza Breki (#74986) üzenetére


fateless
veterán

Tényleg nem értelek.
Ha azt mondod, hogy az lenne a célod, hogy az utolsó x másodpercben menjen a licited, akkor megértelek.
De itt most azt írod, hogy 4-5-ig elmentél volna, de mégis csak 3-at állítottál be. Ha lett volna egy adott programod, akkor is 3USD-t állítasz be, nem a tiéd. Ha használod az ebay sajátját, akkor meg az is licitált volna helyetted 3,25 fölé is.
Ha pedig a másik illető 5,5USD-t állított be, akkor megint mindegy az, hogy melyik licitálót használod, a beépítettet, vagy külső szoftvert.

Annyiból látom egy külsős program értelmét, hogy beállíthatod, hogy pl az utolsó 3 másodpercben licitáljon adott összeggel, mivel akkor már tényleg csak az számít, hogy ki írta be a legmagasabb összeget, míg az ebay alkalmazásánál ha te beállítasz egy plafont, akkor lépésenként ezt ki lehet találni (teszem föl 5 órával a lejárat előtt beállítasz 5USD-t, valaki rányom a 3-adra 3,25-öt, az ebay felnyomja 3,5-re automatikusan, majd gy fellépdel 5,25-ig az illető - ha hajlandó annyit adni érte - és akkor már hiába állítottad be az összeget, mert ő viszi el. De az eladó szemszögéből - az ebay belőlük él - az ebay-es saját licitálója az ideálisabb).

Szóval a jelne példánál maradva nem azért vitte el valaki 3,25-ért, mert nem volt licitáló program, hanem mert te 3USD-nél nem voltál hajlandó többet adni érte (az egy dolog, hogy utólag már azt mondod, 3,5-ért elvitted volna).
A külsős program viszont használható lenne utolsó másodperces licitekhez, ami valóban hasznos tud lenni...

MOD
Egyébként többszáz laptopot vettem az ebay-en évekkel ezelőtt, megtanultam már, hogy megfogalmazzam magamnak, mennyit vagyok hajalandó kiadni érte maximum, és sosem használtam az ebay programját laptop esetén, mindig én licitáltam az utolsó 4 másodpercben (kitapasztaltam, hogy az itthoni netkapcsolattal ez az utolsó másodpercre adja le a licitet). Ha nem volt magasabb "automatic bid" beállítva, az enyém lett, ha akár csak fél fonttal is magasabb volt a nyertes licit, azt tudtam mondani magamnak, hogy nem érdekel, az a 200Ft is már annyival több volt az általam megállapított felső határnál. Kell hozzá ez az önkontroll, hogy tudjam, én pedig ennyit vagyok hajlandó kiadni érte, egy forinttal sem többet; így nem zavart, ha megelőztek akár egy-két penny-s licittel - tehát tudhattam, hogy ő sem írt be nagyobb összeget.

[ Szerkesztve ]

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.