Hirdetés

2021. április 11., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-04-10 11:57:58

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) kovisoft válasza mrgergoke (#1998) üzenetére


kovisoft
őstag

Nekem lenne pár megjegyzésem a szöveghez:

Habár a kínai vásárlásról általában akar szólni, valójában a nagy része a PayPay-os panaszkezelésről szól.
Én hiányolom a postázással, vámolással, áfafizetéssel kapcsolatos információkat. Nagy összegű vásárlásnál pl. az áfa jelentősen meg tudja dobni az árat.
Nincs szó az esetleges garanciális ügyintézési lehetőségekről sem (ha van ilyen egyáltalán :) ).

Szerintem az Ebay+PayPal mellett az Aliexpress egy másik biztonságos formája a vásárlásnak, erről is lehetne írni. Náluk 60 nap áll rendelkezésre a reklamációhoz, és a boltos nem tud lelépni a pénzzel, mert ha jól tudom, csak akkor kapja meg az Alitól a vételárat, amikor a vevő jelezte, hogy megkapta az árut (vagy letelt a 60 nap).

És lehetne még esetleg néhány tanács, hogyan bontsuk ki a kapott csomagot (pl. unboxing video), hogy minél nagyobb eséllyel fogadják el a reklamációnkat.

Még ezek jutnak eszembe: internetkártya (amin mindig csak annyi pénz van, amennyiért vásárolunk), ill. hogyan válasszunk eladót az Ebayen/Aliexpressen.

Egyelőre ennyi, köszi az eddigi munkádat! :R

(#2002) Melack


Melack
veterán

Mást is elkapott az örvény

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#2003) mrgergoke válasza kovisoft (#2001) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Köszi a hozzáfűznivalót, hasznos! Korántsem kész a szöveg így, csak tegnap ennyire futotta, mielőtt inni kezdtünk volna, félkábultan pedig nem akartam folytatni, ez érthető :)
Pár dolgot amúgy is bele akartam írni, amit említettél, de jó néhány dolog nem jutott volna az eszembe, ezért is írtam nektek, köszi! Alival mondjuk még egyáltalán nincs tapasztalatom. Lehet, hogy ez lesz a tuti befutó ezentúl.

@Melack köszi a linket, máris olvasom!

(#2004) student válasza #27813376 (#1786) üzenetére


student
őstag

ez mekkora csomag postás simán kihozza? belefér a postaládába vagy hogy van ez

és hány nap után érkezett meg neked

[ Szerkesztve ]

(#2005) mrgergoke válasza Melack (#2002) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Kár, hogy a cikk írója is a Tinydeal-t élteti. Tetves, sóher banda. Egy fél éve még én is megírtam volna ugyanezt a cikket. Előbb-utóbb úgyis kibújik a szög a zsákból :)

Közérdekű: meglepően jól haladok az információk összegzésével, este megint közlök egy változatot. Nagyon hosszú lesz, vállalkozó szellemű lektorokra lesz szükség! :)
Itt nem merek rövidíteni, félreértésre az én munkámban lehetőséget sem akarok adni. Aki elolvassa, annak ne legyen több kérdése. Ezért ilyen hosszú.

[ Szerkesztve ]

(#2006) mrgergoke


mrgergoke
aktív tag

Lényeges kérdésem lenne. Ha visszaküldök gariban egy terméket Csájnába, és az jön visszafelé, akkor mi van a vámeljárással, feltéve, hogy fizettem, amikor elsőnek jött? Gondolom nem kell megint fizetnem (még akkor sem, ha kicserélték és egy új IMEI számmal rendelkező készüléket kapok), csak be kell mutatnom a vámeljárást igazoló papírt. De ezt csak feltételezem. Valaki tud okosat mondani?

(#2007) wwenigma válasza mrgergoke (#2006) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

A kapcsolódó topikban volt már rá példa, fizetsz mint a katonatiszt ha jol emlekszem... [link] Javaslom annak is tanulmanyozni az elso hsz-ét mert ott már össze lett szedve.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#2008) student válasza mrgergoke (#2006) üzenetére


student
őstag

mekkora max méretü csomagot hoz még ki a sima postás? nem ajánlott csomagról beszélek becsönget vagy lebassza a földre a postaláda mellé

(#2009) KaiotEch válasza student (#2008) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Ha szobrot rendeltél magadról, azt már nem hozzák ki :C

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || "Fixen gépbe rögzített vinyót ne nevezzünk már tárolásnak, az max átmeneti tár." by Dr. Akula

(#2010) mrgergoke válasza student (#2008) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Jó kérdés. Szerintem (így lenne logikus) csak akkorát hagy ott, amekkorát bele tud gyűrni a postaládádba. Ami nem fér bele, az megy vissza a postára. Én biztos vagyok benne, hogy nem hagyja csak úgy ott, szerintem értesítőt kapsz róla.

(#2011) Mate válasza mrgergoke (#2010) üzenetére


Mate
nagyúr

Nálunk felcsönget a postás és felhozza ami nem fér bele. Ha meg nincs itthon senki, hagy egy értesítőt.

De ez nem válasz az ő kérdésére igazából, mert ehhez az kell, hogy postáshoz kerüljön a cucc.

Van olyan, hogy csak simán értesítőt küldenek, hogy csomagod jött. Nővéreméknél felcsönget a postás aznap, hogy ha pl. 12 körül jön itthon lesz-e valaki, mert ha igen kihozza a rohadt nagy csomagot is és olyan is van, ahol simán a csomagküldős postakocsival kivisznek bármit. (Tűzhely, hűtő stb. kizárva :D )

(#2012) fess válasza Mate (#2011) üzenetére


fess
őstag

Nekünk a kazánt is kihozta a postást,igaz nem biciklivel :D
Jött kocsival,aztán várt mire hazaér egy férfi is,mert csak anyám volt otthon. Egyedül nem bírta volna levenni. Mondjuk kíváncsi lettem volna,mit csinált volna akkor,ha nem csak 10 percet kell várnia...

(#2013) Mate válasza fess (#2012) üzenetére


Mate
nagyúr

"Nekünk a kazánt is kihozta a postást,igaz"

Jó nagy kazán lehetett, ha nem egyértelmű hogy ki hozott kit :D

[ Szerkesztve ]

(#2014) Tim82 válasza student (#2008) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nekem tegnap odaadta a csomagomat (!) random szomszédnak. Még szerencse, hogy ő meg tisztességesen odaadta.

Értesítő nuku, milyen jó, hogy a csomagban csak egy laptop volt.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#2015) Mate válasza Tim82 (#2014) üzenetére


Mate
nagyúr

Vannak érdekes postások. Nálunk helyettesítéskor mindig zűr van. Ha a 16 éve megszokott postásunk van, akkor meg minden rendben.

Volt akinek elázott a csomagja, mert simán társasház elé lerakta! Mikor számon kérték rajta mondta, hogy valami törvény szerint neki csak a házig kell kivinni, nem a lakásig. És a ház pontban a 3 lépcsőből álló előtérig tart. Így levágta a lépcső elé, ami sima utca, nem is fedett....

(#2016) Tim82 válasza Mate (#2015) üzenetére


Tim82
nagyúr

Részemről itt szép kis reklamáció lesz, eddig ugyanis mindig vagy nekem (vagy legalábbis a lakásban épp otthon tartózkodó hozzátartozónak) adták oda, vagy bedobtak értesítőt.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#2017) Melack válasza Tim82 (#2016) üzenetére


Melack
veterán

Tessék a szomszéddal is megíratni a beszámolót, aláíratni, minden. Pontos időmegjelölésekkel. Az sokat segít.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#2018) Tim82 válasza Melack (#2017) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ha annyit elérek, hogy ezentúl nem adják oda random szomszédnak az én küldeményemet, akkor már megéri a dolog.

Köszi a tippet. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#2019) anevemearl válasza Mate (#2015) üzenetére


anevemearl
aktív tag

Nálunk az előző lakásunknál volt korrekt a postás. Ha mi nem voltunk otthon, 1 szomszédnak adta be. Itt viszont annak ellenére hogy legalább 10szer mondtam kik veszik át, mindig bent figyel az értesítő. :S

[ Szerkesztve ]

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#2020) kovisoft


kovisoft
őstag

A fenti (másoknak: lenti) problémák miatt is én a külföldi rendeléseimet a munkahelyemre küldetem. Ott mindig van egy recepciós, aki szükség esetén átveszi. Munkaidőben úgyis ott vagyok és a postás is általában munkaidőben jön...

[ Szerkesztve ]

(#2021) DJGABI válasza student (#2008) üzenetére


DJGABI
addikt

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#2022) mrgergoke válasza DJGABI (#2021) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Ebben az amazonnál dolgozó összes munkást szállították ki?

(#2023) student válasza mrgergoke (#2022) üzenetére


student
őstag

(#2024) mrgergoke


mrgergoke
aktív tag

@Student ez tetszett! :D

Aki unatkozik, az olvassa át az irományaimat! :)
A blogon új menüpontot láthattok, ott megtaláltok mindent. Az irományok még nagyon szerkesztetlenek, csak a szöveget nézzétek! A garancia menüpont még teljesen hiányos, nem írtam meg.
A menüpont lekerül kb. egy óra múlva, hogy mások még ne olvashassák!

[ Szerkesztve ]

(#2025) pelenka35


pelenka35
őstag

Rendelt már valaki ilyet ???

Esetleg valami tapasztalat ?

Gamertag:Rob3rt75

(#2026) anevemearl


anevemearl
aktív tag

Ebayes gyarinak mondott S3 akkukban mennyire megbizni?

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#2027) fraba


fraba
aktív tag

bolondok napjára csak megjönnek... :)
[link]
[link]

(#2028) Bence123


Bence123
tag

Ezeket most vettem, még nem érkeztek meg, de érdekes lehet talán egyesek számára:
- horgászoknak: 50db világító patron úszóra, elsőre 10-et akartam venni ~310 Ft-ért, de ez talán jobb deal...
- iPhone usereknek: kötelező kellék a három méteres adat-töltő kábel:)
Egyébként ez az eladó, itechcool meglehetősen szimpatikusnak tűnik, sok eladás, sok termék, és többnyire kedvező ár(persze ha mindenből a legolcsóbbat akarjuk érdemes mindent külön eladótól venni, de pár tíz forint felárért elmegy), ezért is pakoltam nála most össze egy kis csomagot, többek között ezekkel a termékekkel, meglátjuk hogy válik be :)

[ Szerkesztve ]

(#2029) Z0C! válasza pelenka35 (#2025) üzenetére


Z0C!
őstag

rendeltem, 3 hónapot bírt nekem, aztán lemerültek..
ilyet vettem 16db-ot
egy nyarat végigbírtak :)

de a setétek nagyon el akarták csenni...

----- www.zociracing.hu -----

(#2030) fraba


fraba
aktív tag

erről mi a véleményetek? Mert ha jó, bringásoknak szinte kötelező lehet..!

(#2031) Z0C! válasza fraba (#2030) üzenetére


Z0C!
őstag

volt akinek tetszett, volt akinek nem....
kötelező meg soha nem lesz...

----- www.zociracing.hu -----

(#2032) fraba válasza Z0C! (#2031) üzenetére


fraba
aktív tag

ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, akkor láthatod, hogy nem azt írtam, hogy kötelező (a "szinte" és a "lehet" azért árnyalják ama jelzőt egy csöppet :) ). én nem vagyok <insert name of actual government>, hogy azt mondjam valamiről, hogy kötelező!

(#2033) Z0C! válasza fraba (#2032) üzenetére


Z0C!
őstag

persze, nem azért írtam én sem, hogy azt írtad. :)
Csak ismerve a Magyar Kresz-t soha nem lesz az...

----- www.zociracing.hu -----

(#2034) kovisoft válasza fraba (#2030) üzenetére


kovisoft
őstag

Ez nagyon pofásnak néz ki, a fiaimnak rögtön megtetszett. Jól értem, hogy a lézer folyamatosan vetíti az ábrát a bicó mögé, nem csak fékezésnél? És fékezésnél csak pluszban kigyulladnak az extra led-ek, ugye?

(#2035) pelenka35 válasza kovisoft (#2034) üzenetére


pelenka35
őstag

Valami ilyesmi lehet ...

Gamertag:Rob3rt75

(#2036) mrgergoke válasza pelenka35 (#2025) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Én rendeltem már, az egyik rossz volt azt hiszem, a másikkal meg nem tudom már mi lett. Minden esetre nem teljesen úgy működtek, mint kellene. De szerintem nem egészen 200 forintért nyugodtan megveheted, sok vesztenivalód nincs! :)

(#2037) mrgergoke válasza anevemearl (#2026) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Akkut soha! Nekem tönkrevágta egyszer egy drága Nokiámat.

(#2038) Bence123


Bence123
tag

Mi a németektől szoktunk akksit venni. Nem a legolcsóbbat persze, megbízható helyről, stb... Hamar itt is van, nincsenek kínai akksi postázási bajok se, stb. Ezen nem kell spórolni, amúgy sem vészesen drágák. Ezelőtt nokia akksit vettünk, mert a gyári felpúposodott. Kinézetre olyan mint az eredeti, és szépen teszi a dolgát.

[ Szerkesztve ]

(#2039) mrgergoke válasza fraba (#2027) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Ezek nagyon tetszenek :D
@fraba: ez tökre tetszik, el is könyvjelzőzöm

(#2040) Thome


Thome
addikt

Hali!

Olyan USB hubra (vagy csak sima kábelre) lenne szükségem, amin van egy USB anya illetve micro usb anya bemenet és micro usb apa (kimenet). OTG kábelként használnám szóval nem kell hubnak lennie.

Valami hasonló is lehetne, csak ugye pont microusb kimenettel, illetve egy usb és microusb bemenettel.

(#2041) Doki16 válasza Thome (#2040) üzenetére


Doki16
addikt

Ilyenre gondolsz? [link]

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#2042) Bence123


Bence123
tag

Még pár dolog ami most eszembe jutott, nem vettem még ilyeneket, csak a watch listemben vannak, mert tetszetősek:)
- Könnyű, kicsi, fényforrás bárhova
- Ledes gyertya, de érdemes még körbenézni, van olyan verzió amihez van egy burkolat, hogy jobban szórja a fényt
- Egészen apró kulcstartós kis lámpa, ha nincs nálad a kötelező policeos lámpád:) több színben is van egyébként

[ Szerkesztve ]

(#2043) Thome válasza Doki16 (#2041) üzenetére


Thome
addikt

Igen, kb ilyenre, már ha ezzel működik az, hogy bedugom a tabba a micro usb-t, majd a másik 2 anyára rádugva (micro usb-s a billentyűzet, illetve usb-s az egér) a dolgokat, azokat érzékelje és kezelje a tab. De szerintem ez jó lesz hozzá, köszi! :R

(#2044) Doki16 válasza Thome (#2043) üzenetére


Doki16
addikt

Arra akkor valami ilyesmi kellene. [link] [link]

[ Szerkesztve ]

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#2045) KaiotEch válasza Z0C! (#2029) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Ez mind elemes? Olyan nincs, ami "dinamós"? :R

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || "Fixen gépbe rögzített vinyót ne nevezzünk már tárolásnak, az max átmeneti tár." by Dr. Akula

(#2046) doc


doc
veterán

valaki talalkozott ebayen olyan kutyuvel, ami a beerkezo optikai audio jelbol kepes 6 csatornas (3xjack) kimenetet csinalni?

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#2047) Steve 018 válasza doc (#2046) üzenetére


Steve 018
csendes tag

Igaz nem jack-en megy ki a jel, de ez a coax-os még talán jobb is. [link]

(#2048) doc válasza Steve 018 (#2047) üzenetére


doc
veterán

hm, ha jol latom ez tenyleg jo nekem (optikain audio be, 6 darab RCA kabellel erositobe tovabb), koszi :R
mondjuk kicsit olcsobb jo lenne, de ez talan meg beleferhet, bar ha megvamoljak, akkor lesz vagy 16 ezer HUF :F

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#2049) Thome válasza Doki16 (#2044) üzenetére


Thome
addikt

A 2 link közül az első lesz az, köszi! :R

(#2050) petipetya válasza fraba (#2027) üzenetére


petipetya
nagyúr

Ez a szöges kötés nagyon állat. :DD

"nincs rá lezsóidő"

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.