Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#102001) bertokl


bertokl
tag

(#102002) Donki Hóte válasza sonar (#102000) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Egy sz.ros OBD adapterért 50 eFt bírság :U

Mégha valami spéci cuccot vett volna (VAG-COM interface, vagy ilyesmi) akkor érteném, de ez eléggé túlkapásnak tűnik :(

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#102003) DeFranco válasza sonar (#102000) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem baj, meg lesz magyarázva, hogy

1) nem is igaz
2) jó igaz de biztos nem az vót
3) jó az vót de csak bepróbálkoznak, nyugodtan hajtsa el a vérbe, Internetes Embernek higgyen ő tudja, hogy mi a jus büfos
4) jó jogos de nem az övé az áru ott van feketén fehéren a posta ászf-ben (pszf :P ) pereljék az alibabát
5) jó a törvényt mást mond de vigye perre tuti nyeri mert a szomszéd rendelte neki kibaszásból
6) jó hát bukta a pört meg a pörköltséget meg a bírságot és már az autón is elidegenítési van de minek hallgat Internetes Emberekre jóhülye obdolvasójaismilyen

topik zárható

(#102004) HornedReaper válasza sonar (#102000) üzenetére


HornedReaper
senior tag

De jó, hogy visszamondtam.. Pont ilyen megfontolásból, nehogy megfogják..

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#102005) solti válasza sonar (#102000) üzenetére


solti
senior tag

Nem osztanád meg, hogy melyiket rendelte? Csak hogy kicsit rendet tegyünk a fejekbe, mert simán lehet OBD2 kiolvasót rendelni, akár CD-vel, és csak arra utaznak, amin X gyártó Y szoftvere van lopottan. Nekem is van ilyen kiolvasóm, cd-m is volt, és simán átjött, ahogy szerintem az emberek 90%-nak (nem is volt rajta semmi értelmes szoftver, meg hát úgyis Torque-kal használjuk...)
Szvsz nem ugyanazokat rendeljük, és kíváncsi lennék, hogy mik azok amiket megfognak.

ui: nem kell fejvakarás,szerintem (!) ez egy próbálkozás, olyan mint amilyen a BSA mint szoftverrendőrség volt... Ha kerek lenne a történet, akkor nem lenne árengedmény 20 ezerre meg ilyenek;)

Szerk: DeFranco: ha van egy ilyen jelenség, akkor miért ne lehetne beszélni róla?

[ Szerkesztve ]

(#102006) csmat válasza csmat (#101989) üzenetére


csmat
senior tag

bw-br1 erről mi a vélemény? Blitzwolf nem szokott gagyi dolgokat csinálni nem? Csak aara nem jöttem rá, hogy van e benne mikrofon..

(#102007) Watcher45 válasza Watcher45 (#101999) üzenetére


Watcher45
tag

Remélem most jól sikerül reflink nélkül.

Olcsóságkeresőknek:

Futó karpánt mobilhoz [link]
0.99$
kós: SBBK
(300 db)

Tablet tartó állvány [link]
0.99$
kód: ZJBR
(1000 db)

Talán még nem futottak ki amikor először hibásan linkeltem még meg tudtam venni.

(#102008) nagyra válasza solti (#102005) üzenetére


nagyra
tag

Egyik ismerősöm is rendelne egy hibakód olvasót, azt nem tudjátok, hogy a Lexia 3 - PP2000 tipusút megfogják-e a "jótakarók"?

Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D

(#102009) sagesz93


sagesz93
addikt

Hali,

Közben meglett a lucky bages dolog, ez a top cell phone bag eredménye egy Lingwin N1 készülék.... :U :DDD

Másik: valaki tudna ajánlani 2 vagy 3 portos usb töltőt minél olcsóbban? Nem kell semmilyen QC meg ilyenek csak annyi, hogy 2 vagy esetleg 3 portos legyen és megbízható. Köszi

(#102010) ANOka


ANOka
őstag

Ma megjött a Xiaomi iHealth hőmérő. Egy gyors teszt alapján jónak néz ki.
Nem igazán tudom összehasonlítgatni higanyos hőmérőkhöz, most csak azt látom, hogy az emberi hőmérsékletet reálisan adja vissza, egy olajradiátorra meg 40 °C-t mutatott.

(#102011) Graphics válasza sonar (#102000) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Biztos ELM327-es volt, és nem egy Delphi, vagy VAG-COM klón?

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#102012) DeFranco válasza solti (#102005) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mert mindenki kiba okos hogy túlkapás meg bepróbálkoznak meg jajacd meg ménemírtabe meg mérnemtagadtale, miközben a jogszabályt meg a hatóságot ez pont nem érdekli.

hirtelen mindenki képzett jogász lesz és szélesre vett terpeszállásban osztja ki a kérdezőt meg a folyó túlpartját hogy hámánehogymánehe alja meg semmi aztán meg jön a két csősz és kizavar mindenkit a szántásból.

jó lenne tudni hogy pont mire utaznak és mi az ami átcsúszik, a kérdésed teljesen valid, de ezt max. tippelni lehet amíg nem tudjuk hogy pontosan mire ugranak (akár cd szoftver akár az azon levő törés, akár az eszköz firmware-e lehet, de még a design is) és amíg nem tudjuk pontosan, hogy mit küld csingadzsguk _pontosan_ a dobozban. nekem sem volt ott hogy lesz CD 'szt mégis volt.

[ Szerkesztve ]

(#102013) kcsa válasza sonar (#102000) üzenetére


kcsa
veterán

Be tudod linkelni hogy pontosan mit vett? Ezt idáig senki nem tudta... :)

(#102014) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

aktív USB hub-ot keresek, mit tudnátok ajánlani? (2.0+)
(fater vett egy 2.5"-es külső hdd-t (usb3-as), de az asus média lejátszója nem látja, gondolom nem kap elég áramot az USB porton)

(#102015) 8 válasza DeFranco (#102012) üzenetére


8
senior tag

jó lenne tudni hogy pont mire utaznak és mi az ami átcsúszik

Ha engem valamiért megbírságolhatnak, akkor úgy gondolom, kell lennie általam elérhető publikus információnak, amiben az esetlegesen jogsértő szoftver/hardver pontosan meg van nevezve. Szerintem ez kell, hogy alapja legyen bármi ilyen ügynek, mert ha nem elérhető publikusan, általam nem megismerhető, akkor esélyem sincs jogkövetően viselkedni. (Ezen nem azt értem, hogy a tévében reklámozzák és nyomják oda mindenki orra alá, hanem ha valamit - akár magánúton - importálni akarok, akkor kötelességem meggyőződni róla, hogy ez engedélyezett-e, és felkutatni az információt)
Szóval azt kell kiderítenünk szerintem, hogy hol elérhető ez a "lista" vagy felsorolás, vagy bármi, ami jogalapot ad az ilyen problémázásnak. Akár szabadalmi hivatalnál, vámhivatalnál, kormányrendeletben, magyar közlönyben, mittudoménhol

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#102016) beg válasza Watcher45 (#102007) üzenetére


beg
veterán

Így már jó lesz köszi. Mobil karpánt csak 4"-ig jó, arra figyeljen aki rendel belőle.
"Running Sports Armband Phone Strap Case for 4.0 inch Phone"

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#102017) cadtamas válasza DeFranco (#102012) üzenetére


cadtamas
tag

Ez az egész engem csak annyiban érdekelne, hogy pont a napokban volt róla szó, hogy a posta szerint, amíg kézhez nem kapod a csomagot, addig az eladó tulajdonát képezi.
Csak szerintem van ellentmondás, vagy más is érzékeli a zavart az erőben?

Téged büntetnek egy csomag miatt, ami jogilag még nem is a tiéd.

(#102018) DeFranco válasza 8 (#102015) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kering erről egy hsz linkje itt a ph-n, azt hiszem winner linkelt egyszer abban a hsz-ben egy komplett ügyiratot jogszabályi hivatkozásokkal végzéssel mindennel, az alapján kb. meg tudod ismerni hogy _abban az esetben_ miért és hogyan vonták felelősségre ott az illetőt.

akkor ott fel is merült ha jól emlékszem, hogy a törvény szerint onnantól hogy vámeljárás alá kerül az áru az "importőr" felelőssége hogy mit és hogyan akart behozni, ezt azért nem szoktam visszaidézni mert nem tudtam még annyi energiát belefektetni, hogy ezt validáljam is, de egyébként egy olyan tag írta és támasztotta alá aki nemzetközi kereskedelemből él vagy élt akkor, szükség esetén ez visszakereshető.

Ha engem valamiért megbírságolhatnak, akkor úgy gondolom, kell lennie általam elérhető publikus információnak, amiben az esetlegesen jogsértő szoftver/hardver pontosan meg van nevezve. Szerintem ez kell, hogy alapja legyen bármi ilyen ügynek, mert ha nem elérhető publikusan, általam nem megismerhető, akkor esélyem sincs jogkövetően viselkedni.

Nagyon egyszerű, van a törvény (törvények, vám, szerzői jogi, iparjogvédelmi (?) stb.), abban le van(nak) írva, hogy mi a jogszerű és mi nem. A hatóság/bíróság ez alapján jár el, senkinek nem kötelessége taxatív listát, gyíkot, faqot, szórólapot gyártani ehhez, a törvény a mérvadó és annak nem ismerete meg nem ment fel.

Életből vett példa: lassan ez már tényleg közismereti szinten elterjedt a fórumban, hogy lehet ebből gond. Ha jóhiszemű vagy, akkor minimum utánajársz és megismered a szabályokat, kikéred nem fórumjóska hanem kompetens ember segítségét vagy nem rendelsz. Ez tiszta sor. Csak sokan meg úgy gondolják, hogy nehogymáne, berendelik, ha átcsúszik akkor k.va okosak lesznek hirtelen vámtarifálásiból, ha meg nem csúszik át akkor fizetnek és csendben lapítanak hogy ne derüljön ki hogy melyik végére kerültek a... szerzői jognak.

@cadtamas: a posta mióta jogalkotó? kicsit használjátok már az eszeteket. adjak hozzá kuponkódot?

[ Szerkesztve ]

(#102019) beg válasza 8 (#102015) üzenetére


beg
veterán

Itt vannak a doksik amit a NAV meg a behajtó lobogtatott az Autocom adapter ügyben: [link]

A vége valami olyasmi lett, hogy a felét kellett csak befizetni.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#102020) Beni2360


Beni2360
félisten

Srácok volt itt ajánlatban egy garnitúra amiben a fúrógépbe való szerkentyűvel fába lyukat és egyben süllyesztő és megfordítva behajtó szár volt.
Na meg is találtam de ha már kérdeztem akkor valami kupon rá?

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#102021) DeFranco válasza beg (#102019) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tán volt egy másik is egyébként, sok linkre emlékszem, winner stílusban vagy 20 oldal egymás alatt.

de lehet keverem mással, és mégis ez volt, nem vagyok 100%-ig biztos

(#102022) cidalain válasza DeFranco (#102018) üzenetére


cidalain
veterán

hát így hétfő délutánra már jól jönne az az agyas kuponkód :DDD

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#102023) Donki Hóte válasza cadtamas (#102017) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Sőt, akik ezt itt írták, azok szerint nem a posta, hanem a magyar törvények alapján kell a feladó tulajdonának tekinteni az árut a kézbesítésig

Ez alapján teljesen jogos a kérdésed, ha valamilyen törvény alapján az eladó tulajdona a cucc, akkor miért is a vevőt bírságolják meg :F (hiszen ő nem vette át a küldeményt).

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#102024) cidalain válasza Donki Hóte (#102023) üzenetére


cidalain
veterán

nem mellesleg honnan a pékből tudnád előre, hogy a termék matricáján szerepelni fog egy "hárombetűs szó", ami szabadalmi jogokat fog sérteni?
ilyen esetben az lenne a jó szerintem, hogy megfogják, értesítenek, és le tudnék mondani róla, hogy bocs erről nem tudtam, akkor inkább nem kérem. nem én sértettem a szabadalmat, hanem a gyártó. keressék meg őt hajtsák be rajta a zsetont. persze sokkal egyszerűbb magyar átlagpolgárt megfenyegetni, és 50 rugókat behajtani rajta a semmiért.

ha most veszek egy bicskát a neten legálisan, és azzal korábban kinyírtak valakit, nehogy már én üljem le a büntit a gyilkosságért :F

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#102025) luke30 válasza kcsa (#102013) üzenetére


luke30
tag

Ha jól értelmeztem "n_stolz" kollégának a hozzászóllásait akkor valami ilyesmit :
[link]

Az a bizonyos "CDP" a szitokszó, allítólag arra ugranak a vámosok :
[link]

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

"Csak akkor beszélj ha a mondanivalód értelmesebb a csendnél." - Mahatma Gandhi.

(#102026) DeFranco válasza Donki Hóte (#102023) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az a fránya jereváni rádió

nézd már meg légyszi a 2012. évi CLIX. tv. 41.§ 5 bek.t és ne csak az első hanem a második mondatot is. köszi.

[ Szerkesztve ]

(#102027) Donki Hóte válasza DeFranco (#102026) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Miért nézzem meg, engem rohadtul nem érdekel, ha szerinted érdekes, akkor írd be ide :R

Egyébként van egy eladó OBD2 adapterem, nem érdekel? :C

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#102028) 8 válasza sagesz93 (#102009) üzenetére


8
senior tag

"Back-camera: 0.08MP"

Ha jól tévedek ez 320x240 lehet. Tesztképet kérünk majd!! :DDD

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#102030) cadtamas válasza DeFranco (#102018) üzenetére


cadtamas
tag

A posta nem jogalkotó, de ha eltűnt a csomagod a rendőrség nem indít eljárást, mert a csomag nem hozzád tartozik.
Igazából nem érint a dolog, csak amolyan hangosan gondolkodás volt.

[ Szerkesztve ]

(#102031) gergely2019 válasza beg (#102019) üzenetére


gergely2019
csendes tag

A linkelt dokumentum NEM bírságról szól.
Hanem polgári peres eljáráson kívüli igényről.
Teljesen más a két dolog.
Ha nem fogadja el a peren kívüli ajánlatot, akkor a jogtulajdonos eldönti hogy indít-e pert (ami nem biztos), és hogy a perben tudja-e igazolni a jogsértést. A bíróság meg dönt.

Tud bárki olyat mutatni, hogy hatóság (NAV, rendőrség stb), bírságolt vagy büntetett meg bárkit is ilyenért?

(#102032) DeFranco válasza Donki Hóte (#102027) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ignorance is a bliss

(#102033) fecus


fecus
őstag

Hátha valaki már találkozott a problémával:
A Gearbest mobil appban nem tudok paypal-el fizetni.

"Your account details are fully protected and will not be revealed to any third party for any reasons"

Mi baja van? A Banggood appból simán működik a PayPal-es fizetés.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#102034) tomazin válasza luke30 (#102025) üzenetére


tomazin
veterán

érdekes amúgy a levél, hogy a lehúzóka ügyvédi iroda kezelésében van a "delphi" szoftverek szerzői joga.
Tehát itt minden az autocom diagnostic partner ab-é. sure.

(#102035) solti


solti
senior tag

Szvsz ha a CDP a kulcssszó, akkor ELM327-et nyugodtan lehet rendelni...

(#102036) azbest válasza gergely2019 (#102031) üzenetére


azbest
félisten

a bibi az, hogy a szakértő mintha saját szakállára akarná félrevezetéssel belekényszeríteni a megrendelőt, hogy kérje fel a saját képviseletére. Mégáhozzá egy másik ügyfele (márkatulajdonos) ellen, méghozzá úgy, hogy lényegében a megrendelőt nem védi, hanem teljesen kiszolgáltatja, zsarolja. Szerintem adatkezelési és etikai problémákat is felvet ez a gyakorlat. Nem lepne meg, ha a kamara kizárással büntethetné ezt a viselkedést, a nav meg hanyagul kezelné a személyes adatokat. :U

(#102037) gergely2019
ott van a linkelt konkrét eset ügyvédi leveleinen.

Egyébként feltettem a kérdést a jogász topicban, oda lehet hozzáértőbbek is járnak, mint mi.

[ Szerkesztve ]

(#102037) gergely2019 válasza azbest (#102036) üzenetére


gergely2019
csendes tag

" bibi az, hogy a szakértő mintha saját szakállára akarná félrevezetéssel belekényszeríteni a megrendelőt, hogy kérje fel a saját képviseletére. "

Hol olvastál ki ilyet az ügyvédi levélből?
Sehol sincs arról szó, hogy az ügyvéd a megrendelőt akarná képviselni.

(#102038) DeFranco válasza gergely2019 (#102031) üzenetére


DeFranco
nagyúr

952/2013/EU rendelet 233. cikk 1. bek. b) pont

(#102039) gergely2019 válasza DeFranco (#102038) üzenetére


gergely2019
csendes tag

Ez mégis mire válasz?

(#102040) Janaboy


Janaboy
veterán

Én amúgy úgy gondolom, hogy ha a vásárló egyértelműen be tudja bizonyitani, hogy amit ő rendelt, nem volt jogsértő, akkor ott nincs helye ilyen pernek.

Azért a vásárló nem lehet felelős, hogy az eladó mit küld.

Janaboy

(#102041) cidalain válasza Janaboy (#102040) üzenetére


cidalain
veterán

vásárlás előtt kell küldeni egy levelet az eladónak.
Is it original product? Erre ugye minden kínai azt mondja hogy persze.
Aztán persze original hamisítvány ugye, de te neked nem ezt mondták, azt hitted a hivatalos forgalmazótól veszed, stbstb. ;)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#102042) bertokl


bertokl
tag

Xiaomi Redmi Note 4 5.5 inch 4G Phablet 4/64 - GOLDEN
GBBF004
$149.99

Most látom, hogy nincs EU Express semmire, így nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#102043) ZsoltG60


ZsoltG60
aktív tag

ABS Stress Reliever Fidget Magic Cube for Worker - BLACK AND GREEN

Kupon 19:00-tól Bfriday150
$0.69+$0.02 shipping

Alfawise S60 Window Cleaner Cleaning Robot - EU PLUG WHITE

Kupon 19:00-tól : Bfriday151
$89.99+$7.36 EU Express vagy $2.02 Europe Railway Priority Mail(15-25days online)

Lumia 950XL

(#102044) hardline


hardline
senior tag

Nemrég linkelt valaki usb3 csatis 2,5" hdd racket, de akkor lemaradtam róla.
Talán ez volt az.
Tud valaki rá kupont, vagy másik usb3 racket olcsón?

(#102045) CHIPman válasza hardline (#102044) üzenetére


CHIPman
nagyúr

3,11$ volt 11.11-kor, előtte 5$-os kupon volt rá, ennyiért korrekt alapból is.

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#102046) ZsoltG60 válasza hardline (#102044) üzenetére


ZsoltG60
aktív tag

Nagy szerencséd van :DDD
Holnap reggel 09:00-tól kupon a linkedre
Bfriday158
$2.99 :C

Lumia 950XL

(#102047) erdey_a


erdey_a
őstag

Erre valaki? [link]

Vérboci

(#102048) HXY válasza bertokl (#102042) üzenetére


HXY
addikt

Már semmire sincs EU express, valószínűleg megszűnt...

(#102049) DeFranco válasza erdey_a (#102047) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hát elvileg az elképzelés jó.

kérdés, hogy támogatja-e a droidod (betűvel írják, hogy droid supported, de erről semmi bővebb nincs)
meg kérdés, hogy a ráírt 150Mbps-ből mennyit tud valójában, harmadát szerintem várhatóan igen.

(#102050) ZsoltG60 válasza ZsoltG60 (#102043) üzenetére


ZsoltG60
aktív tag

Javítva 18:00-tól él a kupon... sorry :( :B

Lumia 950XL

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.