Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21001) Silent77 válasza havri1 (#21000) üzenetére


Silent77
veterán

Épp akciós a nillkin: [link]

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#21002) dugesz77 válasza havri1 (#21000) üzenetére


dugesz77
őstag

Nekem a Nillkin maximálisan bevált de egész jónak tűnik ez a Remax 2.4A. Nem is vészes az ára.

(#21003) Cabrio válasza havri1 (#21000) üzenetére


Cabrio
aktív tag

(#21004) dugynok válasza dugesz77 (#20998) üzenetére


dugynok
senior tag

Köszi a megerősítést, akkor jól sejtettem.

(#21005) royalka


royalka
őstag

Nah de jó hogy most jól kitárgyaltátok ezt a kábel témát. Köszönöm szépen. :R. Én sztem a nilkint veszem banggood-ról.

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#21006) Outlander válasza dugesz77 (#20989) üzenetére


Outlander
őstag

Nálam 880-at ír, ami hellyel közzel, olyan 10-20%-os felfelé csalás... Szaal, mondhatjuk hogy használható, ennyi csalás belefér.
Köszi, :R

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#21007) royalka válasza Outlander (#21006) üzenetére


royalka
őstag

A viszonyítási alapot mivel mérted?

[ Szerkesztve ]

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#21008) kimista


kimista
aktív tag

Vettem elemet, kettőt beleraktam ebbe, majd rákötöttem egy kapcsolót, illete volt maradékban pár centi ledszalag, az egészet összeforrasztottam, és bepattintottam a bejárat mellett kabátos szekrénybe. Csak akkor világít, amikor kinyitom a szekrényajtót. az egész nem került sztem 1000 ft-ba.
több mint 1 hónapja megvan, működik, és annyira bejött h most rendeltem még 4 szettet.
Este/éjjel mikor hazajövök tök jó h nem kell nagylámpát kapcsolni h berakjam a cipőm/kabátom, kinyitom az ajtót, annyi fényt ad amennyi este pont elég. Csak egy ötlet, ha valaki egy kis DIY-ezne otthon :)

Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?

(#21009) Outlander válasza royalka (#21007) üzenetére


Outlander
őstag

Charger doctor.... és ennek kellene a nagyobb értéknek lennie :U ...

Amúgy osztva szorozva az aksit és az időt, az én chargerem 2-%-os eltérést mutat.... így ennek még mindig jobban hiszek mint egy szoftveres mérésnek, de meglepően közeli értékeket mért.
Ennél sokkal nagyobb blődliségek szoktak lenni szoftveres mérésnél.

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#21010) royalka válasza Outlander (#21009) üzenetére


royalka
őstag

Ha ló nincs jó a szoftveres mérés is .. szokták mondani. :DDD

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#21011) spidersoft válasza -=Jam=- (#20984) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ez nem egészen így van... a feszültség, ellenállás meg az áramerősség szorosan összefügg. 5V akkor mérhető a gagyi kábelen (akkor jut át rajta), ha nincs rajta terhelés, mivel ilyenkor a kábellel csak a vele összemérhetetlenül magas ellenállású (elhanyagolható fogyasztású) feszültségmérő van az áramkörben. Ha bekerül egy fogyasztó, akkor máris leesik a feszültség, és a töltésnél a baj ezzel van. Például:

A kábel és a fogyasztó (jelen esetben a telefon) feszültségosztót képez, tehát az ellenállásuk arányában megoszlik rajtuk a feszültség. 5V/2A esetén a fogyasztó (mondjuk telefon) ellenállása 2,5 Ohm. Ha mondjuk 2m-es, jó minőségű, azaz rézből készült, 24AWG-s kábelt veszünk, akkor ott 2x2m vezető lesz sorba kötve a fogyasztóval... 24AWG az 0,205mm², ebből 4m az ismert képlettel: 0,017Ohm*mm²/m*4m/0,205mm²=0,33Ohm. Ez van sorba kötve egy 2,5Ohm-os fogyasztóval, tehát az 5V 0,33:2,5 arányban oszlik meg rajtuk, azaz 0,58V fog esni a kábelen, míg 4,42V a fogyasztón. Tehát a dugasztáp kapocsfeszültsége 5V, az áramkörben 2A áram folyik (soros kör lévén a vezetéken és a fogyasztón is!), de a fogyasztóra csak 4,42V jut, amiből a töltőelektronika már esélyes, hogy nem lesz képes megfelelően működni, így lejjebb fog esni a töltőáram, hogy megemelkedjen a bemenő feszültség, majd mikor megemelkedik a bemenő feszültség, akkor megnő a töltőáram és leesik a feszültség, és így tovább... vagy ha van annyira okos a töltő, akkor a bizonytalan működés miatt kisebb töltőáramra kapcsol, amitől stabilan kellően magasan lehet a feszültség.

Ugyanez AWG28-as (0,081mm²), ugyancsak 2m-es kábel esetén 0,84 Ohm, 1,21V a kábelen, 3,79V a fogyasztón... adatnak szánt kábelek jellemzően ilyenek. Viszont ha ilyenkor a dugasztáp feszültségét megemelnénk (max. áramnál 6,68V-ra), akkor dalolva töltene róla a telefon 2A-rel :D Persze ez nem kivitelezhető, pláne nem szabályozottan, hisz a pillanatnyi áramerősség függvényében kéne folyamatosan hangolni a táp feszültségét, hogy a fogyasztón mindig 5V essen.

Ezt még az olcsó kábeleknél meg szokták spékelni kritikán aluli forrasztással illetve nem rézből készült vezetékekkel... rézzel csak a forraszthatóság miatt leheletvékonyan galvanizált vas a leggyakoribb. A fenti képletben a vasnál a rézre jellemző 0.017 helyett 0.13 helyettesítendő... azaz jó hét és félszerese ugyanolyan keresztmetszetű vas vezető ellenállása, mint egy rézé.

(#21012) Black&White


Black&White
addikt

Ma érkezett Ali-ról: Vention 4 portos USB3 hub.
17 nap alatt itt volt.
Pár kép:


(#21013) axlfsi válasza dugesz77 (#20998) üzenetére


axlfsi
veterán

"Azért azt nem árt megjegyezni,hogy sok függ a töltött készüléktől is, hogy mennyi a maximális amper amit fel tud venni. ..."

Ehhez meg csak annyit tennek hozza, hogy: arrol nem is beszelve, mieszerint a toltesi ciklus folyaman, a toltoaram is folyamatosan valtozik, annak fuggvenyeben, hogy az elektronika mikent szabalyozza azt (ertelmemszeruen pl. egy 10%-ra merult akksit nem annyi arammal tolti, mint amikor mar 90% es afolott van, hiszen itt lassan mar csepptoltesre kapcsol, hogy kimelje az akkumulatort (gyakorlatilag folyamatosan mar-mas intenzitassal tolti az akksit a telefon, amit szoftveresen, egy algoritmus alapjan szabalyoz)).

Ezt csak azert fontos megjegyezni, mert - latom (es nyilvanvalo) azert nem mindenki ert a villamossaghoz - ha elkezd valaki pl. egy csárdzsdoktorral merni, es nem lat adott pillanatban 2A koruli toltoaramot, az nem jelenti feltetlenul azt, hogy az a kabel kuka, rossz minosegu(!).

Na, de most mar nagyon kibeszeltuk ezt a temat :)

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#21014) agent_k válasza axlfsi (#21013) üzenetére


agent_k
őstag

Bocsánat, hogy beleszólok, de egy jó példával szeretném megerősíteni a fentieket csak hogy valami gyárit is lássunk.

Sony Z3 1500mAh töltő csontra merült aksival ad 1350mAh töltést a telónak. Helyesebben fogalmazva ennyit képes felvenni a telefon elektronikája. Kipróbáltam a tablet 2A-es töltőjével akkor is ezt az értéket kaptam. Gyári Sony kábellel. Ahogy közeledünk a 100% felé úgy csökken a töltőáram. 50%-on már csak 1A. A vége felé már csak 300mAh.

Ebből csak annyit szerettem volna kihozni, hogy tölthetek én valamit 10A-es töltővel is, ha nincs ami ezt felvegye.

(#21015) Danex válasza axlfsi (#21013) üzenetére


Danex
addikt

Plusz maga a csatlakozás is sokat jelenthet, mérővel néztem, hogy ilyen ~0.1V-os eltérést simán okozhat az USB poziciója ha az laza a csatlakozóban.

(#21016) Outlander válasza agent_k (#21014) üzenetére


Outlander
őstag

Az a legjobb ha egy rendes régi orosz töltőt használtok, stabil 12v/6a-val! :K

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#21017) agent_k válasza Outlander (#21016) üzenetére


agent_k
őstag

A krémszínű aktatáska méretűre gondolsz? Az is van :)

(#21018) szekra


szekra
őstag

Ha valaki szeretne Kenu Airframe+ autóstartót rendelni velem, akkor 2db esetén ~3900 Ft-ra jön ki. Mert én rendelek mindenképp, odaadni személyesen Bp-en tudom. :R Eredeti ára ~8300 Ft.

[ Szerkesztve ]

(#21019) Outlander válasza szekra (#21018) üzenetére


Outlander
őstag

:F

Nem írtad el a tizedesvesszőket? :Y

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#21020) ajani válasza royalka (#21005) üzenetére


ajani
aktív tag

Igaz, hogy nem micro USB, hanem lightning kábel, de nekem nem vált be a Nillkin (kettő is tönkrement rövid idő alatt). Most vettem egy xiaomi lightning kábelt, ez eddig tökéletes. Nem olcsó, de így is fele, harmada az eredetinek...

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő

(#21021) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

iPhone 6-hoz keresek olyan tokot aminek vannak ilyen dugó részei, szóval a telefont bemeneti lyukjait be tudom dugni, hogy ne menjen tele kosszal. :D

Valaki?

(#21022) MineFox54 válasza -secret- (#21021) üzenetére


MineFox54
őstag

innen valami + [link] ?
elvileg egy csomagban jön.

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#21023) maestro87


maestro87
őstag

Ha már charger doctor volt a téma, gondoltam rendelek már én is egyet.:)
Ettől olcsóbban tud valaki? Vagy más típus az ajánlott?

(#21024) Blaise válasza -secret- (#21021) üzenetére


Blaise
veterán

Nillkin tok, ami vezeték nélküli töltőhető hátlapként is funkcionál:

[link]

(#21025) -secret- válasza Blaise (#21024) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Fú, ez nagyon állat. Köszi Kroki. :))

Ezzel szemeztem még.

(#21026) nelsonmanian


nelsonmanian
senior tag

5s-hez valami jól bevált tok?

(#21027) Blaise válasza nelsonmanian (#21026) üzenetére


Blaise
veterán

Gyári Apple bőrtok, szigorúan feketében. (A többi koszolódik)

(#21028) nelsonmanian válasza Blaise (#21027) üzenetére


nelsonmanian
senior tag

hol a legolcsóbb? speedshopnál 14 pisztoly orrú Mátyás....

(#21029) Black&White válasza ajani (#21020) üzenetére


Black&White
addikt

Lehet hogy minőségre ok, de szerintem ez nem Xiaomi.

(#21030) trebrona válasza Black&White (#21029) üzenetére


trebrona
nagyúr

Édrekes olvasmány Xiaomiról.

Szerk: bocs, javítottam a linket.

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#21031) mobileman válasza trebrona (#21030) üzenetére


mobileman
aktív tag

Elég érdekes, mert egy üres oldal jön be éppenséggel :D

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#21032) azbest válasza trebrona (#21030) üzenetére


azbest
félisten

Elég rejtély ez a cím ;]

(#21033) dugynok válasza mobileman (#21031) üzenetére


dugynok
senior tag

Nálam nincs gond, mobil és opera

(#21034) mobileman válasza dugynok (#21033) üzenetére


mobileman
aktív tag

Persze, mert javítás után klikkeltél rá.. :C

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#21035) dugynok válasza mobileman (#21034) üzenetére


dugynok
senior tag

Most már látom, hogy szerkesztve lett :)

Nekem is megjött a Xiamiaú PowerBankom gearbestről, eredeti. Tegnap lerendeltem a tokot is aliról. Elő sem merem venni, míg nincs tokja...

[ Szerkesztve ]

(#21036) Black&White válasza trebrona (#21030) üzenetére


Black&White
addikt

Ez esetben elnézést.
Ilyen mélységekben nem ismertem a Xiaomi gépezetet. :)

(#21037) trebrona válasza Black&White (#21036) üzenetére


trebrona
nagyúr

Ugyan már, nem kell elnézést kérned. :N

Más: kíváncsi vagyok, ezt a cuccost fogja-e a Xiaomi brandelni? [link]

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#21038) azbest válasza trebrona (#21030) üzenetére


azbest
félisten

Úgy tűnik, hogy nem csak utánozza Lei Jun Steve Jobs-ot, hanem utána is tudja csinálni :)

(#21039) ajani válasza Black&White (#21036) üzenetére


ajani
aktív tag

Nekem is gyanús volt, de a minősége meggyőzött. Nincs rajta semmi xiaomi jelölés, ellenben olyan mint egy tökéletes Apple klón.

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő

(#21040) zsolt1225


zsolt1225
aktív tag

Találkoztam múltkor egy arccal, neki a gyári xiaomi töltője kigyulladt otthon. Vigyázni vele...

(#21041) Black&White válasza trebrona (#21037) üzenetére


Black&White
addikt

Valamilyen formában biztos. ☺
Ahogy a cikkben írják, és ahogy ezekben a topikokban is tapasztalható a Mi PB család az egyik legjobban eladható termékük.
Ráadásul ugye nem kevés pénzt is nyomtak ezekbe a cégekbe.Szerintem jönni fog, valami nagy ah-s verzióban.

(#21042) htc07 válasza trebrona (#21037) üzenetére


htc07
addikt

van nekik ilyen asszem, de sehol sem találom most.

(#21043) RBJ


RBJ
addikt

HÉten jött. [link]


:U

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#21044) Outlander válasza RBJ (#21043) üzenetére


Outlander
őstag

Ezeöcccáé? :F

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#21045) RBJ válasza Outlander (#21044) üzenetére


RBJ
addikt

Minnyőség. :DDD vettem 500 is addig tartott.

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#21046) Outlander válasza RBJ (#21045) üzenetére


Outlander
őstag

Ilyen 500 ftra emlékszek én is... itthon. , azért lepett meg a külföldről ezeöccál... :DDD

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#21047) RBJ válasza Outlander (#21046) üzenetére


RBJ
addikt

ezerős. :DDD

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#21048) spidersoft válasza RBJ (#21043) üzenetére


spidersoft
senior tag

Nekem ilyen van, lidiből ezerért. Ez más jellegű, nem az a bedugós-szőrt egyből kiharapós, hanem a körbekanalazós típus, cserébe szemöldököt is lehet vele vágni, van hozzá kétféle távtartó fésű (nem különösebben érdekel a szemöldököm, legalábbis amíg *nem látom tükör nélkül is* -- ha megnő kétcentisre oszt már belóg a képbe, akkor én biz' levágom...)

[ Szerkesztve ]

(#21049) RBJ válasza spidersoft (#21048) üzenetére


RBJ
addikt

én hajvágó legnagyobb fokozatán tolom a szemöldököm.

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#21050) azbest válasza RBJ (#21049) üzenetére


azbest
félisten

legnagyobbon? az két centi körül van... nem a legkisebben? az 3mm... legalábbis én úgy vágok szakállat :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.