Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91751) blakey válasza Rick4 (#91750) üzenetére


blakey
titán

AC65P gyenge Wifi lefedettségben, nem ahhoz kéne hasonlítgatni a Xiaomit.

Egyébként most nem azért, de itt "keményen" ajánlgatjátok a Xiaomit, de a lényegi infókat elhallgatjátok, csak kínai FW-vel 'qrvajó", a kínai fw felrakása nem egyszerű, ti használtan vettétek 15-20e-ért viszont aki most venne és esetleg nincs használtan jó állapotú, vagy csak normális, "kézzel fogható" boltban szeretné megvenni akkor bizony 30-35e között mozog, nem sokkal többért (40e) ott az Asus AX58U, ami bizony pariban van vele vagy esetleg még jobb is nála, mert pl. van rajta USB, vagy jobb a támogatottsága, nem kínai, stb.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91752) mtibusz válasza Rick4 (#91750) üzenetére


mtibusz
tag

Ez lehet hülye kérdés lesz:
Ha találok is ilyet, az hogy derül ki, hogy eredeti Kinai vagy globál verzó?
Mondjuk, ha egy nem hozzáértő szeretné eladni és keresztkérdéseket teszek neki fel?

Szimplán abból, hogy Google fordító kell hozzá? :DD

https://youtu.be/44NQkFJaEuE

(#91753) Imi1981 válasza blakey (#91751) üzenetére


Imi1981
veterán

Én nem ajánlottam csak leírtam véleményem. És írtam, hogy direkt kínai verziót vettem mert annak jó a wifije. Amúgy még 1 hónapja 25 körül voltak eu raktárból aliexpessen de most 40 körül. Nem tudom miért lett majdnem duplája az ára de ennyiért nem venném meg garancia nélkül ugye. Ennyiért én is inkább garanciával Ax58u vennék.

(#91754) Rick4 válasza blakey (#91751) üzenetére


Rick4
félisten

Az is 25K újonnan, miért ne hasonlítsam hozzá? Ha valami erős lesz, nem 25K lesz, akkor miért ahhoz hasonlítsam? :D

Nekem mindegy, mihez akarod hasonlítani, ahhoz hasonlítod, amihez akarod, abba kötsz bele, amibe akarsz, azt magyarázol egy ilyen routerről úgy, hogy neked ilyened nincs, amit akarsz. :D
Itt van a 30-35 ezer forintos árad, igaz ez is csak 27-28, de legyen ez a te bajod: [link] [link]
használtan 20K: [link]
AX58U meg 45-50, azaz közel dupla ár. Nyilván pariban van, egyértelmű. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#91755) blakey válasza Imi1981 (#91753) üzenetére


blakey
titán

AC65P + OpenWrt+kínai régióra állítás is erős lefedettséget biztosít, én is úgy használtam.

91754Rick4
Olvasd el, amit írtam, "kézzel" fogható boltot írtam, tehát ahol átveheted személyesen, stb, stb. Ne kelljen megmagyarázni.
Látom sértve érzed magad, de, beteszem a képet, hogy értsd:


AC65P hiába annyi amennyi, nem jó, tavaly sem volt az és most sem az, nem véletlenül váltam meg tőle.
Nekem nincs bajom, légyszi ne legyen bizonyítási kényszered, mert nem azzal a céllal írtam, de sokan másképp gondolják a vásárlást. Van, aki nem vesz használtat, van, aki csak olyan helyen vesz, ahol normális bolt is van, stb. Nem rólam van szó, nem nekem kell, nekem semmi bajom a Xiaomival.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91756) Rick4 válasza mtibusz (#91752) üzenetére


Rick4
félisten

A doboz az első felismerési pont, a narancs a global, a "csirkelábas" a kínai, de mint írtam, átírni, hivvatalos vagy gyomlált firmware-t feltenni hozzáértőnek 5-6 perc, aki nem csinálta, annak 3x átolvasva, lassabban max 15 perc.

Mint írtam, van globalom is, semmi baj sincs a jelszinttel. És ugye nekem van is, plusz kínai is vna, tehát tudom, mi a különbség. Ha mindkettő kínai lenne, akkor se tenném fel maxra, mert így is mindent lefed.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#91757) Rick4 válasza blakey (#91755) üzenetére


Rick4
félisten

A microstore nem kézzel fogható? :D Ezek szerint nem hogy életedben nem láttál- használtál ilyen routert, de pl náluk sem votál soha, tőlük se vásároltál. Igencsak kézzel foghatóak, a cuccaik is.
Kezd ez szánalmas erőlködésbe átmenni, de persze én érzem sérve magam, legláabb olyan tényszerű megállapítás volt tőled, mint az eddigiek, sértegedd csak nyugodtan, ez s eigaz, mint a többi sem, úgyhogy hajrá, csa nyugodtan! :D Én csak a tényeket sorolom az állítrásaiddal szemben, amit én leírtam, azt bizonyítnai is tudom. :D

Akkort itt van a hivatalos üzlet, még mindig 30, ez jó már? [link] vagy keresske még?

Most jöhet a link az általad favorizált AX58U-ról is, hogy kézzelfogható üzletben, átvehető módon az is 30K, mert ugye ha több, akkor nehéz és értelmetlen őket összehasonlítani, és itt nem az almát a körtével akarjuk összehasonlítani, hanem az almát az almával, vagy a körtét a körtével.

Amúgy rákérdeznék akkor konkrétan, milyen értékeket mértél ugyanot tugyanakkor egy AX3600-zal, és egy AX58U-val, hogy a sokkal drágább (minimum 1.5X) ár ellenére a kijelentésed szerint pariban vannak, sőt, amaz a jobb? :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#91758) woodworm válasza blakey (#91751) üzenetére


woodworm
veterán

Pedig pont ugyanaz a helyzet vele, mint a xiaomival. Az univerzalitás miatt az asus a piaci területe minimumára hangolta a routert, ezért a gyenge wifi és a hiányzó csatornák a gyári fw-ben.

(#91759) blakey válasza woodworm (#91758) üzenetére


blakey
titán

Viszont egyik AC-s router, másik AX-es és valljuk be, hogy az AC65P nem egy erős AC-s router, nálam a leggyengébb volt az összes közül, amiket eddig birtokoltam illetve közvetlenül előtte, utána vagy épp mellette teszteltem kizárólag AC-n, gyári FW-vel, OpernWRT-vel jó volt. Nyilván, mindegyik szabályozva van, ezért ajánlottam OpenWrt esetében pl. a kínai vagy az USA régiót.

+ a többieknek - Még egyszer hangsúlyozom, nekem semmi bajom a Xiaomival, simán megvenném és használnám, esetleg feltenném rá a kínai FW-t, engem ezek nem zavarnak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91760) MaCS_70 válasza blakey (#91759) üzenetére


MaCS_70
félisten

A 65P wifis lefedettségben nálam sem volt valami erős. Gyorsnak éppen gyors volt, de de egy fallal gyengébb volt az AC66-osnál és jóval kisebb területet látott el a három szintes házunkban, mint az AX58 -- amelyik viszont kifejezetten jól teljesít.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#91761) Multibit válasza sto1911 (#91739) üzenetére


Multibit
veterán

Gondolkodtam a Xiaomin, nem telefonal haza?
Jó, hogy már ez is érdekli a vásárlókat :K Ugyanakkor nem igazán veszem észre, hogy ez a tény pl. mobiltelefonok esetén zavarná az embereket. A telefonos tesztek sem térnek ki erre. Pedig nagyon is létező dologról van szó. A Xiaomi különösen igyekvő e téren :P

(#91762) beller


beller
aktív tag

Szerintetek mi lenne a legegyszerűbb megoldás, hogy a telkemen (ahol csak egy-két helyen van adatkapcsolat) egy SIM kártyás eszközzel beterítsem a területet a család számára elérhető wifivel? (Elég bonyolultan írtam, de remélem azért érthető). Milyen eszközt, eszközöket szerezzek be?

(#91763) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!
40K körül milyen erős, stabil routert ajánlotok otthoni használatra? Viszonylag nagy ház, két szintes. Nem szeretnék másik firmwarrel sz@pni. Adott esetben a régi routert az emeletre fel tudom tenni kábellel kiterjeszteni a netet. Asusaim voltak eddig, azokkal szimpatizálok, de nem ijedek meg más gyártótól sem.

(#91764) MedweSajt


MedweSajt
tag

Üdv,

nem rég váltott nevet a szolgáltatom, Invitelből-> Digi-re. Ezzel együtt a net sebbessége is nöt. Így a korábbi Tp-Link WDR-3600 amit OpenWrt-vel használtam, kezd kevés lenni. OpenWrt-t a Freedns támogatás miatt használtam főként. Plusz OpenWrt-böl van napra kész míg a gyári Fw 2016-os :(( .
Szóval keresek olyan router amit támogatja a Freedns-t. Tudja a Gigabitet routolni PPPoE-vel. Wifi-re elég a mostani is elég mert néha használom csak telóval vagy még ritkábban laptoppal.
Ár: gazdaságos ha lehet. Elsö körbe max 20k. Ha van valami csoda akkor 30k-ig letudok menni.

(#91765) zsolt734 válasza Gubek-Einste (#91743) üzenetére


zsolt734
tag

"A legnagyobb tudású eszköz a három kinézett közöül."

Elnézést, hogy ezen rugózok, de akkor miért lenne nekem jó, ha maradna a régi Asus N14U router és tennék mellé/elé egy cca. 3-szor drágább eszközt, aminél egy picit több pénzért le tudnám cserélni a meglévő router-t?

Tényleg nem kötekedésből kérdezem, csak szeretném megérteni a logikát és szeretnék egy gyorsabb hálózatot, gyorsabb internettel.

(#91766) worxland válasza AndrewTdi (#91763) üzenetére


worxland
addikt

TP-LINK Archer AX50 - nekem bevált.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#91767) Tamás9x


Tamás9x
őstag

Sziasztok.

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Kertesház, vályog, vegyes falazat eddig wrt1200 teljesített szolgálatot, nem kell sok falon átmennie, közel vagyunk az eszközhöz, akinek nem elég menjen be a házba....
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Lan 8 eszköz, wifi 2,4/5ghz kb 20 eszköz
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nem a pénz a megbízhatóság számít.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Esetleg 1db usb ftp-re de semmi extra.

A segítséget előre is köszönöm :)

Amit kinéztünk: rb4011igs_5hacq2hnd_in

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#91768) MaCS_70 válasza AndrewTdi (#91763) üzenetére


MaCS_70
félisten

2×50 négyzetméterre nálam tökéletes az AX58, 3×80-ra meg az AX92 -- bár ez utóbbit már nem venném meg a Merlin hiánya miatt.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#91769) MaCS_70 válasza beller (#91762) üzenetére


MaCS_70
félisten

Mobilet esetén a korrekt megoldás a külön LTE-moden és router, tehát két külön eszköz. Sok helyen kisebb-nagyobb kompromisszumként bevált az LTE-képes router, mint pl. a Huawei 535 vagy a TP-Link ilyen készülékei.

Ezt a kombi megoldást látatlanban mégsem szívesen ajánlom, de tisztában vagyok azzal, hogy a költségvetés nagy úr.

A legolcsóbb megfelelő eszköz Mikrotik SXT-LTE is 40e Ft fölött kezdődik, és se switch, se wifi nincs benne, az SXT-LTE6 meg az LHG-k meg még drágábbak -- én mégis az ő használatukat ajánlom külön, ízlés szerinti router WAN-oldalára kötve.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#91770) cigam


cigam
félisten

Tudom kicsit előre szaladtam az időben, de a Digi belengette, és kíváncsi vagyok, hogy a routerek tartanak-e már ott. Pl. 10Gbps-os opcióval vásárolom meg a Mac mini-t, akkor tudok olyan routers venni, ami kitudja szolgálni WAN és LAN oldalon egyaránt?
Másik topokban az Asus AX89-et említették, de én úgy látom annak csak a WAN pontja 10G-s, az AX86-nak meg bár van 2.5G-s LAN csatlakozási lehetősége, az csak 1db, és nem 10G-s.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#91771) Dr.NX válasza cigam (#91770) üzenetére


Dr.NX
Topikgazda

Nem nagyon van ilyen, a szolgáltatói Zyxelt kell majd használni valószínűleg routerként.

Ezt találták itt a topikban, amin 2 db 10GbE port van.
QNAP QHORA-301W
Bemutató

Elfogadom a sütiket.

(#91772) FingR86


FingR86
őstag

üdv mindenki.
nem áll tőlem távol a régió módosítás, bdata átírás stb.
ezek mellett ugye egy ax1800 ajánlottabb mint egy ac2350?
ha jól gondolom az ax kevesebb antennával, de izmosabb soc-al rendelkezik
míg az ac-n van antenna dögivel, de vmi koros SOC van csak benne.

(#91773) gahor72


gahor72
aktív tag

Többször olvasom itt a topikban: eredeti kínai Hát eljutottunk idáig is.
:DD :C

(#91774) Imi1981 válasza gahor72 (#91773) üzenetére


Imi1981
veterán

Mert van mokólt Kínai is 😄 . A szoftverre szoktuk írni xiaomi routereknél. De amúgy az Asus és tp-link is Kínai márka nem? Csak sokkal elterjedtebbek és régebbi márkák.

(#91775) dudika10 válasza Imi1981 (#91774) üzenetére


dudika10
veterán

Kina szerint az Asus kinai. A vilag tobbi resze viszont elismeri Taiwant fuggetlen orszagnak. :(
A tplink valoban kinai.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#91776) Jackie_Chan


Jackie_Chan
senior tag

Üdv!

Vettem egy Archer AX73 AX5400 Dual-Band Gigabit Wi-Fi 6 Routert 1 hónapja kb. 2 hétig üzemelt is normálisan,de aztán 1x csak eltűnt az 5 Ghz-es hálózat.Restart és vissza jött,de vagy nem lehetett csatlakozni rá vagy ha igen pár perc múlva el is tünt ismét. Garba vissza küldtem,de sajna nem tudnak másikat küldeni helyette így vissza adták az árát.
Abban kérnék segítséget,hogy milyen routert is vegyek helyette ebben az ár kategóriában ami ugyanazokat a dolgokat tudja? (40-50e. Ft kb)

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#91777) Alex91 válasza Jackie_Chan (#91776) üzenetére


Alex91
félisten

[link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#91778) gahor72 válasza dudika10 (#91775) üzenetére


gahor72
aktív tag

Akkor az asus kamu kínai. :F

(#91779) sixpak válasza Alex91 (#91663) üzenetére


sixpak
nagyúr

Szia, közben találtam egy [ilyet], ez megoldás lehet a problémámra?
Köszönöm.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#91780) worxland válasza sixpak (#91779) üzenetére


worxland
addikt

ac-s, ax-után visszalépés lenne.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#91781) Soma01 válasza Gzolo (#91745) üzenetére


Soma01
veterán

Köszi a visszajelzést! Az AX20 lefedettségével mi a tapasztalatod a Huaweihez képest?
Hogy kábelezted őket össze? Huawei lanból az AX20 wanba?

(#91782) Gubek-Einste válasza AndrewTdi (#91763) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

40K körül milyen erős, stabil routert ajánlotok otthoni használatra?
40k-ban az Asus AX55 és AX56U fér bele, kicsit többért jobban megéri az AX58U vagy TUF-AX5400.

Viszonylag nagy ház, két szintes.
Adott esetben a régi routert az emeletre fel tudom tenni kábellel kiterjeszteni a netet.
A több szint miatt elképzelhető, hogy szükség lesz rá.
Milyen típusú a jelenlegi eszköz?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#91783) Gubek-Einste válasza MedweSajt (#91764) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Asus AC65P megfelelő lehet.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#91784) Gubek-Einste válasza zsolt734 (#91765) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Természetesen mindkét eszközt cserélni kellene.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#91785) Gubek-Einste válasza Tamás9x (#91767) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Jobban járnál ha nem egyetlen eszközben gondolkodnál, hanem több eszközös rendszert alakítanál ki. Lenne egy vezetékes router. egy switch és a szükséges számú AP.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#91786) oxide83 válasza Gubek-Einste (#91785) üzenetére


oxide83
aktív tag

Sziasztok!

Kezdő vagyok vezeték nélküli nettel kapcsolatban, mindig is optikai kábelen kaptam a netet. Viszont most Inárcson beköltözök egy újépítésű házba és hiába van az utcában optikai kábeles telekom hálózat, nem építették tovább azt és kb egy évig nem is fogják. Így marad a mobilnet. Egy szolgáltatós korlátlan mobilnet mellé milyen routert és további eszközöket tudnátok ajánlani, amivel egy normálisan használható, gyors netet kaphatnék a ház (egyszintes, 94m2) bármely pontján?

(#91787) Gubek-Einste válasza oxide83 (#91786) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Alapvetően két eszköz kellene, egy kültéri mobilnet modem (pl az itt említett egyike) és egy normál wifi router amely a beltéri hálózatot biztosítja, opcionális esetben másodlagos eszközök ha nem lenne elég a sebesség/lefedettség egyetlen eszközzel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#91788) oxide83 válasza Gubek-Einste (#91787) üzenetére


oxide83
aktív tag

Ez a kültéri mobilnet modem mekkora lefedettségű? A beltéri router hogy kommunikál vele? Milyen távolságra lehet a két eszköz egymástól? Lehet jelszóval védeni hogy a szomszéd ne halássza el a netet? Bocsi de tényleg kezdő vagyok ilyen téren és kb kínai amit eddig találtam a neten a kültéri modemről....Nem lenne elég egy beltéri simes wifis router ami a mobilnetet adja és egy mesh hálózatba azt elrendezni a lakásban?

[ Szerkesztve ]

(#91789) neo-geo


neo-geo
aktív tag

Sziasztok. Egy 300Megabites TP-Link wr1043-as router, mennyit tudhat WI-FI-n?

PSN-ID:Putyesz-HUN

(#91790) Gubek-Einste válasza oxide83 (#91788) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez a kültéri mobilnet modem mekkora lefedettségű?
Semekkora, csak felcsatlakozik a mobil hálózatra és kábelen tovább adja a beltéri router-nek.

A beltéri router hogy kommunikál vele?
Kábelen

Milyen távolságra lehet a két eszköz egymástól?
100 méteren belül kellene de nem gondolom, hogy nálad ezt ne lehetne megoldani.

Nem lenne elég egy beltéri simes wifis router ami a mobilnetet adja és egy mesh hálózatba azt elrendezni a lakásban?
Sokszor a beltéri mobil vétel sokkal gyengébb így az elérhető sebesség is lényegesen kisebb lesz minden egy kültérre elhelyezett eszközzel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#91791) Gubek-Einste válasza neo-geo (#91789) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Környezet és használt kliens eszköz függvénye, ideális esetben 80-100 Mbps ami összejöhet de lehet több és kevesebb is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#91792) Gzolo válasza Soma01 (#91781) üzenetére


Gzolo
senior tag

Ahol eddig szakadozott a net iPad-en, ott most stabil 2 pálcám van. (légvonal 8 m, egy 10 centis tégla és 40 centis vegyes fal közben)

Pontosan, Huawei lan - Tp-link wan, és egyből tette a dolgát.

(#91793) Stard72 válasza Gubek-Einste (#91790) üzenetére


Stard72
tag

ezeknek a kültéri modemeknek mennyire kell rálátniuk a toronyra? Nézegetem a Mikrotik LTE kiteket, és ezek úgy néznek ki, mint amit irányba kell fordítani

[ Szerkesztve ]

(#91794) MedweSajt válasza Gubek-Einste (#91783) üzenetére


MedweSajt
tag

Köszi.

(#91795) 4Grider válasza Stard72 (#91793) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az a legtutibb, ha látják is a tornyot (akár kilométerekről). Nálunk Pilisvörösváron egy domb van a bázisállomás és ez között, mégis (az elméleti) irányba állítva jobb a térerő.

(#91796) LakiGeri


LakiGeri
csendes tag

Sziasztok!

Új kecóba költöztem és gigabites Tcom bekötése után észrevettem, hogy az általuk adott router enyhén szólva se elfogadható wifi szempontból (kábelen minden flottul megy), ezért szeretnék routerre beruházni, a Tcom eszközét meg modem módba kapcsolni.

Olvastam más topikokat is, munkatársakat is kérdeztem, azonban szeretném a ti véleményeteket is kikérni. :)

Alapból kiindultam a TP-Link Archer AX20-ból, de aztán szembejött, hogy jobban megéri (ár értékbe) egy TP-Link Archer AX50. Aztán eszembe jutott egy régi kellemetlen emlék, hogy az TP-link ac 1200 (remélem jól emlékszem a típusra) szeretett random újraindulni ami kellemetlen pillanatokat okozott. Így elkezdtem asus felé kacsingatni, először a Asus AX55
de sok helyen olvastam nagyon jókat a nagyobb tesóiról pl a Asus AX58U-ról. Viszont mikor eljutottam a 40k szintre, elbizonytalanodtam hogy biztosan kell nekem ilyen drága router? Nem szolgálja ki az igényeimet a kisebb router is? :U
Néztem a mesh rendszert is (Deco M4) azonban, az eszközöket nem tudom kábellel összekötni..

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
76 nm téglafalú egyszintes lakásról van szó, viszonylag (lakótelepi szinthez mérve kevés wifi szűrődik be). Jó lenne ha két válasz falon azért átmenne a jel olyan szinten hogy a telefonon egy video lejátszása menjen. A modem a nappaliban található, ahol a PC és a TV is található.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1 TV (UTP),
3-4 mobil eszköz (wifi),
1 Laptop (wifi),
1 PC (UTP)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nagyon max 45k
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
ax
gigabit wan + lan
min. 3 lan port


Válaszokat előre is köszi :R

(#91797) worxland válasza LakiGeri (#91796) üzenetére


worxland
addikt

TP-Link AX50: másfél éve vettem, még egyszer nem indult újra magától.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#91798) blakey válasza LakiGeri (#91796) üzenetére


blakey
titán

Asus AX56U, AX58U, AX82U, TUF-5400, AX68U, AX92U, stb.
TP-Link AX20, AX50, AX73.
Az Asusok támogatottsága jobb, gyakrabban kapnak frissítéseket és némelyik eseténe elérhető a gyári firmware "tuningolt" (Merlin) változata ami még jobbá teszi.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#91799) mtibusz válasza blakey (#91798) üzenetére


mtibusz
tag

Az Asus-ok ezzel Merlin FW-vel is tudják nat-olni WAN-->LAN irányba a gigabitet?

Hogy olvasgatom a kommenteket, azért kezd már szűkülni a kör, hogy milyen routerek is szimpik. (Eddig AX-3600 , RT-AX58U, talán RT-AX88U, bár ez ku**a drága)

Azért jutott eszembe ez a kérdés, mert régebben volt néhány custom fw ahol pl. rengeteg pluszt kaptam ha a módosított rendszert felraktam, viszont sajnos volt rá példa, hogy a routernek meg ez a része az update után nem igazán működött rendesen.
Pár száz megabit átment, aztán a többi füst.... :F

Itt gondolom ez nem áll fenn, különben nem ajánlaná senki sem.

https://youtu.be/44NQkFJaEuE

(#91800) blakey válasza mtibusz (#91799) üzenetére


blakey
titán

Az Asus-ok ezzel Merlin FW-vel is tudják nat-olni WAN-->LAN irányba a gigabitet? - igen

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.